Diarree kan een bijwerking zijn van de inenting (4 dagen ertussen maakt het wel minder waarschijnlijk). Maar Joop had al langdurige diarree problemen... Dus was is de kip en wat is het ei...quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:12 schreef deedeetee het volgende:
Ze stelt ook dat de diarree mogelijk door de enting is veroorzaakt. De enting was op dinsdagmiddag en de diarree begon zaterdag tegen de avond. Kan ze gelijk hebben ?
Dank je!quote:Op dinsdag 30 september 2014 09:00 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ach, zie je Pluis zielig / levensmoe kijken zoals alleen Britten het kunnen![]()
Heeft hij vaker niesproblemen? Dan is hij een drager van herpesvirus en laait het elke keer op als hij stress heeft of verminderde weerstand. Te vergelijken met een koortslip bij de mens. Je kan toch overwegen om hem ook ter preventie Lysine te gaan geven. In acute gevallen 2 x daags 500 mg, ter onderhoud 2 x daags 250 mg. Niet samen met het eten, want dan is het niet actief. Het is geen wondermiddel, maar er zijn wel wat positieve onderzoeken.
En stress vermijden!![]()
Beterschap voor Pluis
Als het herpesvirus is, kan. Maar meestal lopen zij het al op een jonge leeftijd op. Het kan natuurlijk ook een ander virus zijn (of bacterie) dat niet in een niesziekte/kattenziekte inenting zit. Er waait zo veel dingen rond, zeker in het najaarquote:Op dinsdag 30 september 2014 15:20 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Dank je!
Pluis is gewoonlijk helemaal geen niezer, maar kan ze dat misschien wel worden nu?
Dat is een pijnstillerquote:We hebben van de dierenarts lysinepasta meegekregen voor alle katten, helaas lusten twee van de drie het niet en moet ik het met enige aandrang toedienen. Pluis heeft ook nog Metacam/meloxicam wat ik 1x daags moet geven, is dat een pijnstiller?
quote:En oogdruppels. En een antibioticaprik gehad. Pfff.
Ze is nu wel fijn buiten, lijkt het wel naar haar zin te hebben en buiten lijkt het niezen ook wat minder, maar ik let wel op dat ze naar binnen gaat als de zon uit de tuin weg is, ik wil niet dat ze kou vat of afkoelt.
Ik heb de mail naar de dierenkliniek doorgestuurd en wacht op hun reactie. Als het goed is heeft mijn oude da de gegevens naar de nieuwe doorgestuurd. Mijn man heeft daar vorige week donderdag wel over gebeld met die vorige da.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:17 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Diarree kan een bijwerking zijn van de inenting (4 dagen ertussen maakt het wel minder waarschijnlijk). Maar Joop had al langdurige diarree problemen... Dus was is de kip en wat is het ei...
Kan je nieuwe dierenarts geen verklaring schrijven? (heeft zij geen data vd vorige dierenarts ontvangen?)
Gecondoleerd met je kat!quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:27 schreef shifto het volgende:
Hoi DigitaleDierenArts,
Afgelopen weekend heb ik mijn 7 jarige kater moeten laten inslapen. Hij had al een tijd last van hartproblemen en vocht in en om de longen. Afgelopen weekend was hij zo benauwd dat we hem maar een spuitje hebben laten geven. Zondag om 02:20 is hij overleden.
Daar kunnen we nu niet veel meer aan doen, maar we kunnen er wel van leren. Ik had mijn kater via via marktplaats en had los van de verhalen dat hij goed onderhouden zou zijn, niet zoveel op papier. Hij was 3 jaar en ik was al zijn 4e eigenaar(!!) Ook heb ik hem toen niet meteen grondig laten nakijken waardoor de hartproblemen pas veel te laat aan het licht kwamen.Uiteindelijk heeft hij het met Benakor en vochtafdrijvers nog een half jaar comfortabele volgehouden.
Nu komen er over 2 maanden 2 nieuwe kittens in huis. Deels om het gat op te vullen maar ook deels omdat ik katten gewoon super lief vind en hun liefde aan mij graag beantwoord met liefde en een goed leven. (en mijn vriendin zeurt)
Wat moet ik nu allemaal doen met nieuwe kittens om ze een zo goed mogelijke start te geven? Ze zullen 8-9 weken zijn wanneer ze bij mij thuis komen. Zijn er verder nog dingen die je in een vroeg stadium kan herkennen zodat ze eventueel WEL op tijd aan medicatie kunnen beginnen? Bij mijn vorige kat was het 23:55 voor we erachter kwamen dat het echt niet goed ging, ze laten zo slecht merken als het niet goed met ze gaat!
Dankjewel voor je reactie!! Ik zal uiteraard vanavond nog even wat fotos van de kittens nu posten.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:58 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gecondoleerd met je kat!![]()
Hartfalen komt, zeker bij jonge(re) katten heel zelden voor, dus laat je niet afschrikken door de trieste voorgeschiedenis van je vorige kat!
Hartmedicatie, zoals Benacor zou ik zeker niet preventief bij alleen maar hartruis gaan geven, zonder een hartecho die de bevindingen ondersteunt. Wat was precies de diagnose bij je kat? Heeft de dierenarts echt gezegd dat als jullie eerder met de medicatie begonnen zijn, dan zou je kat langer hebben geleefdIk denk niet dat je jezelf iets kwalijk moet nemen hoor!
Leuk hoor, 2 kittens! Waar je op moeten letten?
- Zijn de kittens al ontwormd? Kittens horen (eigenlijk samen met hun moeder) vanaf de leeftijd van 3 weken elke 2 weken ontwormd te worden. Kittens krijgen altijd wormen via de moedermelk, ook als de moeder goed ontwormd is! Als je de kittens thuis heb, moet je hun blijven ontwormen, elke maand tot de leeftijd van 6 maanden. Daarna minimaal 4 x jaar.
- De kittens moeten op de leeftijd van 8-9 weken en op de leeftijd van 12 weken ingeënt worden.
- Het is sowieso verstandig om binnen een paar dagen na het kopen de kittens laten onderzoeken door je dierenarts. Je dierenarts kijkt de kittens dan helemaal na: luistert naar het hartje, tast het buikje af, kijkt in het bekje, in de oortjes enz.
- Bij aankoop let op dat de kittens geen snotneusje en heldere ogen hebben. Hebben zij oog- en/of neusuitvloeiing, dan hebben zij al mogelijk al niesziekte meegemaakt en is dus een kans dat zij er levenslang klachten aan overhouden. Want herpesvirus (een van de veroorzakers van de niesziekte) kan in een soort slaapstand in het lichaam gaan en later weer oplaaien.
- Wat voor voer hebben kittens gekregen? Neem wat voer van de verkoper mee. Als je de kittens wil overzetten op een ander voer, dan moet je het eerst 7 dagen mengen met het voer dat zij gekregen hebben bij de fokker.
- Let op dat kittens geen vlooien hebben. Hebben zij het wel, dan moet je hun uiteraard behandelen met een middel dat veilig is voor kittens. En ook tegelijkertijd ontwormen, want vlooien brengen lintwormen rond.
- Verder moet je allemaal speeltjes, matjes en andere kattenspullen aanschaffen. Een waterfonteintje is handig om drinken te stimuleren. Natvoer is eigenlijk beter als droogvoer ter voorkoming van blaasproblemen en nierproblemen, omdat katten dan veel meer vocht binnen krijgen. Katten drinken van zichzelf heel weinig. In de natuur "eten" zij hun water, want muizen bestaan voor 80% uit het water. Natvoer bevat ook 80% water. Of je kan overwegen om KVV te gaan geven (ong 70% water), maar daar moet je zich eerst in verdiepen![]()
Verder moet je eigenlijk minimaal 3 kattenbakken hebben bij 2 poezenkinderen. Op zijn minst 2! Poezenkinderen hebben ook recht op privacy![]()
Foto's van de toekomstige poezenkinderen zullen DDA helpen om te komen met verdere adviezen
Lol dat geld kan me idd ff niks schelen hoor. Dat heb ik toch al uitgegeven immers.quote:Op dinsdag 30 september 2014 18:54 schreef knoblaucha6 het volgende:
De hele geldnkwestie zou me worst wezen gezien manlief. Dat jij Joop hebt ingeleverd lijkt me meer om me zorgen om te maken na alles wat jij voor hem gedaan hebt, The bummer, Joppie, het is zo triest maar wellicht beter (zo ongeveer dan)
Aww cutequote:Op woensdag 1 oktober 2014 01:19 schreef shifto het volgende:
Omdat niemand kittens vervelend vind, ga ik de foto niet eens resizen.
Dit worden ze dan, als ze wat groter zijn (nog een week of 5) komen ze hier wonen.![]()
[ afbeelding ]
Volgens mij, pak je het heel goed opquote:Op dinsdag 30 september 2014 16:06 schreef shifto het volgende:
[..]
Dankjewel voor je reactie!! Ik zal uiteraard vanavond nog even wat fotos van de kittens nu posten.Het is een moederkat die zwanger is het asiel kwam, ze moeder en kittens leven nu in een pleeggezin tot ze 10 weken zijn. Dat pleeggezin zijn mijn schoon ouders dus vandaar.
De DA heeft niet gezegd dat eerder met medicijnen beginnen geholpen zou hebben bij Mickey (de kater) maar dit is iets wat ik mijzelf wijs maak omdat het immers niet iets is wat van de een op de andere dag kan komen. Lijkt mij dus dat als hij eerder behandeld zou zijn de symptonen misschien minder snel voor zouden komen. Is natuurlijk maar speculatie en nu is er niks meer te doen, maar ik wil zeker weten dat ALS ik fouten heb gemaakt met Mickey, dat we die niet met de nieuwe kittens weer maken.
Foto komt straks!
Ach, een tabby tweelingquote:Op woensdag 1 oktober 2014 01:19 schreef shifto het volgende:
Omdat niemand kittens vervelend vind, ga ik de foto niet eens resizen.
Dit worden ze dan, als ze wat groter zijn (nog een week of 5) komen ze hier wonen.![]()
[ afbeelding ]
Over het inenten zou ik moeten navragen. Het ontwormen en ontvlooien etc gebeurt de 1e paar maanden nog door het (/ mederwerker van) asiel denk ik, dit geven ze aan op de site:quote:Op woensdag 1 oktober 2014 09:33 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Volgens mij, pak je het heel goed op![]()
Fijn dat de kittens bij je schoonouders zitten, kan je alvast de kittens aan jou laten wennen. En kan je goed in de gaten houden hoe het nu gaat qua ontworming, vlooienbestrijding en voeding. Is de moeder ingeent voor of tijdens de dracht? Anders moet je misschien de kittens eerder dan 8 weken laten inenten, want zij hebben geen maternale immuniteit als de moeder niet inggent is.
De kittens moet je uiteraard met maand of 6 laten castreren/steriliseren, tenzij je kattenfokkerij begint.
Aangezien de kittens pas na een bepaalde tijd 'geholpen' kunnen worden, neem ik aan dat we daar nog eens terugkomen.quote:Dit is inclusief enting, ontwormen, ontvlooien, chip + registratie en ook de sterilisatie/castratie is hierbij inbegrepen.
quote:Op woensdag 1 oktober 2014 10:40 schreef ferrari_rood het volgende:
Geen echte afwijkingen gevonden op dit moment. Waarschijnlijk enkel ontstekingen in zijn bek.
Niet waarschijnlijk. Maar Joop at toch ook andere dingen van straat of niet?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:23 schreef deedeetee het volgende:
Ik heb toch nog een vraag :
Kan de naaktslak waar Joop donderdag tegen de avond in beet de oorzaak zijn geweest van de diarree die zaterdagochtend begon waarbij hij weer grijs ging poepen ?
Toen ging ik nog niet met hem wandelen. Een stuk van mijn tuin was helemaal afgezet met gaas zodat hij niet bij planten kan komen. Ik lette goed op blaadjes en plukte dagelijks onkruid tussen de tegels uit. Ik lette op dat er geen water bleef staan dat hij kon oplikken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:40 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Niet waarschijnlijk. Maar Joop at toch ook andere dingen van straat of niet?
Fijn om te lezen. Wat een geruststellingquote:Op woensdag 1 oktober 2014 10:40 schreef ferrari_rood het volgende:
Geen echte afwijkingen gevonden op dit moment. Waarschijnlijk enkel ontstekingen in zijn bek.
Ai, af en toe zie ik hier in de omgeving een zwerfkat en ik had al brokjes gekocht. Dat is dus geen goed idee. Hij moet hier gewoond hebben en wil weer binnen wonen, soms probeert hij met bewoners mee naar binnen te gaan. Als je het vuil wegdenkt, is het de mooie kat die ik jaren geleden een paar keer in volle glorie gezien heb. Worden katten grijs? De mooie kastanjeroodbonte vacht is nu mottig en grauw. Hij begint opzij borstelige bleke plekken te krijgen.quote:Op zaterdag 27 september 2014 19:30 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ja, 100% natvoer is beter. Misschien iets minder goed voor de tanden, maar zeker beter voor de nieren. En ook ter voorkoming van blaas(steen)problemen! Blaas wordt gewoon goed gespoeld.
Natvoer is 80% water! Het bevat dus ook veel minder energie dan droogvoer. Droogvoer bevat iets tussen 3-4 kcal per gram en natvoer maar 0,9 kcal per gram.
Ik heb gisteren geleerd (op de nascholing) dat zelfs voor te dikke katten is natvoer dus aan te raden bij het afvallen.
En ter voorkoming van nierproblemen en blaasproblemen dus zeker geen eiwitrijke brokken! Of natvoer of KVV of BARF geven. En een waterfonteintje kopen. En kipbouillon koken (zonder zout) en dat invriezen met stukjes komkommer. Lekker ijsjes voor de kat: extra water, het poezenkind wordt bezig gehouden plus nog wat extra vezels (een beetje vezels is goed, ook voor de kat).
Een verwilderde kat of zwerfkat die gecastreerd is, wordt vaak gemerkt door een hapje uit het oor. Ik zou de dierenambulance wel bellen, kat met een vangkooi (laten) vangen en kijken in wat voor conditie hij/zij is (als een dier ziek is, kunnen ze al meer), controleren op chip en castreren als dat nog niet gedaan is.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 17:31 schreef Teslynd het volgende:
Dierenbescherming bellen is zinloos; het zou me niets verbazen als hij al eens opgepakt was en na sterilisatie teruggezet. En anders zal het daar wel op neer komen. Moet de kat dan verder genegeerd worden?
Is die hap goed zichtbaar? Altijd aan dezelfde kant? Ik zie niet zo goed, zeker niet als het snel moet.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 19:03 schreef Holyme het volgende:
[..]
Een verwilderde kat of zwerfkat die gecastreerd is, wordt vaak gemerkt door een hapje uit het oor. Ik zou de dierenambulance wel bellen, kat met een vangkooi (laten) vangen en kijken in wat voor conditie hij/zij is (als een dier ziek is, kunnen ze al meer), controleren op chip en castreren als dat nog niet gedaan is.
Natvoer is beter ter voorkoming van nierfalen en blaasproblemen, maar droogvoer is niet verkeerd of zo. En de zwerfkat heeft niet zo veel te kiezen, hij is heel blij met je brokjes, denk ik.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 17:31 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ai, af en toe zie ik hier in de omgeving een zwerfkat en ik had al brokjes gekocht. Dat is dus geen goed idee.
Het klinkt alsof hij in de rui is en misschien heeft hij toch voedingstekorten of een onderliggende ziekte.quote:Hij moet hier gewoond hebben en wil weer binnen wonen, soms probeert hij met bewoners mee naar binnen te gaan. Als je het vuil wegdenkt, is het de mooie kat die ik jaren geleden een paar keer in volle glorie gezien heb. Worden katten grijs? De mooie kastanjeroodbonte vacht is nu mottig en grauw. Hij begint opzij borstelige bleke plekken te krijgen.
quote:Gezien de huidige verplichtingen rondom huisdieren (krantenartikel: iemand werd tot een dure, budgetoverschrijdende operatie gedwongen, terwijl bovendien het nut twijfelachtig was - de dierenbeschermingswetten overschrijden blijkbaar het gezonde verstand)
Punt c: "op passende wijze" : In principe is het de beste keuze die de dierenarts aanraadt, maar ik geef bijvoorbeeld mensen meestal meerdere keuzes. Niks doen is meestal geen passende keuze. Maar een afstand doen van het dier als je de kosten niet kan betalen is wel een keuze.quote:Artikel 1.7. Verzorgen van dieren
Degene die een dier houdt, draagt er zorg voor dat een dier:
a. wordt verzorgd door een persoon die beschikt over de voor die verzorging nodige kennis en vaardigheden;
b. slechts onder de hoede wordt gesteld van een persoon die kennelijk tot de verzorging in staat is;
c. dat ziek of gewond lijkt onmiddellijk op passende wijze wordt verzorgd;
d. een toereikende behuizing heeft onder voldoende hygiënische omstandigheden;
e. een voor dat dier toereikende hoeveelheid gezond en voor de soort en de leeftijd geschikt voer krijgt toegediend op een wijze die past bij het ontwikkelingsstadium van het dier;
f. toegang heeft tot een toereikende hoeveelheid water van passende kwaliteit of op een andere wijze aan zijn behoefte aan water kan voldoen;
g. voldoende verse lucht of zuurstof krijgt.
Goed dat je erover nagedacht heb en niet impulsief een dier genomen hebquote:heb ik geen huisdieren. Ik kan er financieel en fysiek niet aan beginnen, anders was het een hond geweest.
Brokjes zijn niet fout he, het leven is niet zo zwart en wit.quote:Ik versta katten niet en wil geen dieren in de gordijnen of op het aanrecht hebben. Ik wil dus niet het risico lopen dat anderen besluiten dat het mijn kat wel zal zijn. Brokjes beschikbaar hebben beneden bij de buitenberging leek dus wel handig, maar nu blijken brokjes erg fout te zijn.
Als je de dierambulance belt en zegt dat de kat ziek is/slecht uitziet/erg mager is, enz, zullen zij hem waarschijnlijk wel ophalen. En op zijn minst komen en zijn chip controleren. Misschien is hij wel als vermist opgegeven.quote:Dierenbescherming bellen is zinloos; het zou me niets verbazen als hij al eens opgepakt was en na sterilisatie teruggezet. En anders zal het daar wel op neer komen. Moet de kat dan verder genegeerd worden?
Heb je nog steeds een discussie met de fokker over de kosten dan? Vervelendquote:Op woensdag 1 oktober 2014 15:08 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Toen ging ik nog niet met hem wandelen. Een stuk van mijn tuin was helemaal afgezet met gaas zodat hij niet bij planten kan komen. Ik lette goed op blaadjes en plukte dagelijks onkruid tussen de tegels uit. Ik lette op dat er geen water bleef staan dat hij kon oplikken.
Toevallig vanochtend liet ze weten dat ze me binnen een jaar terug betaald. Ik heb haar wel met een rechtszaak moeten bedreigen.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 09:37 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Heb je nog steeds een discussie met de fokker over de kosten dan? VervelendHopelijk krijg je een verslag van je dierenarts
Mag ik je een tip geven?quote:Op donderdag 2 oktober 2014 10:46 schreef deedeetee het volgende:
Ik heb een hoop ellende met zoonlief. Dat raakt mij meer dan dat lamme geld.
Ik denk niet dat hij zich daar door getroost gaat voelen. Hij wil gewoon zijn eigen hond terug.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 10:51 schreef Ynske het volgende:
[..]
Mag ik je een tip geven?
Misschien doet het je zoon goed om langs te gaan bij Animals Faith in Maastricht.
Is een vriendin van mij, en daar kun je ook gaan wandelen oid met de honden.
Ikzelf heb vaker asielertjes van haar bij mij thuis logeren.
Dat begrijp ikquote:Op donderdag 2 oktober 2014 10:53 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Ik denk niet dat hij zich daar door getroost gaat voelen. Hij wil gewoon zijn eigen hond terug.
Hoop dat het allemaal goed opgelost wordtquote:Op donderdag 2 oktober 2014 10:46 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Toevallig vanochtend liet ze weten dat ze me binnen een jaar terug betaald. Ik heb haar wel met een rechtszaak moeten bedreigen.
En duidelijk op een rijtje gezet wat de feiten waren die niet in haar voordeel spraken.
En aan gestipt dat ik lid ben van de rasvereniging. Kortom op keurige manier en subtiel mijn tanden laten zien.
De wet alleen al is in mijn voordeel. Ze verkocht mij een ondeugdelijk productWat klinkt dat mal hé ?
![]()
Ik verwacht overgens niet dat ze betaald hoor. Dat gaat ze vast * vergeten *![]()
Ik heb een hoop ellende met zoonlief. Dat raakt mij meer dan dat lamme geld.![]()
Ik wil echt geen andere pup meer. Ik heb er goed de schrik van gekregen. Dat nare mens mailt hoe lief en rustig en goed opgevoed Jopie is. Als of ik dat zelf niet weet.....![]()
Het is maar goed dat zij in Harlingen woont en ik in Geleen. Ik kan er niet in een impuls naartoe rennen om Joop toch weer terug te halen.
Even in dat linkje kijken en daar staat een kopje "Zoek dierenartsen"quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:54 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Leuk! Maar waar kun je zien welke dierenartsen meedoen?
slecht hoor dat in limburg niemand mee doetquote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:53 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
As zaterdag is de Dierendag! Daarom organiseert een aantal dierenartspraktijken de Open dag. Dan kunnen jullie een kijkje nemen achter de schermen bij een dierenarts.
Info Opendag
als je op de site kijkt zie je rechts om op te zoeken http://www.dierenarts.nl/opendag/dierenartsen-kaart.htmlquote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:54 schreef TwinkleStar001 het volgende:
Leuk! Maar waar kun je zien welke dierenartsen meedoen?
Dank je wel en ook bedankt dat je me zo goed hebt geholpen de afgelopen wekenquote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:48 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Hoop dat het allemaal goed opgelost wordt
Graag gedaan hoorquote:Op donderdag 2 oktober 2014 15:51 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Dank je wel en ook bedankt dat je me zo goed hebt geholpen de afgelopen weken
Ik heb er veel steun aan gehad.
Toch even naar een dierenarts. Er kan bijv een grassprietje diep in de neusgang zitten, dus de dierenarts moet even goed de neusgangen nakijken.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 16:14 schreef blup het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Sinds enkele dagen, hond geeft ook duidelijk te kennen dat het jeukt.
Dacht eerst dat hij een jengel van een van de katten heeft gehad maar het blijft etteren.
What to do?
Precies weer met het weekend voor de deur.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 16:53 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Toch even naar een dierenarts. Er kan bijv een grassprietje diep in de neusgang zitten, dus de dierenarts moet even goed de neusgangen nakijken.
Heeft jouw DA geen vrijdagavond spreekuur? Bij onze kun je elke avond tussen 6 en 7 naar het inloopspreekuur.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 17:14 schreef blup het volgende:
[..]
Precies weer met het weekend voor de deur.
Klachten komen altijd -altijd- op vrijdag, eind van de middag.
Verder lijkt hij er totaal geen last van te hebben.
Ma / Vr 09:00 tot 20:00quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 17:51 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Heeft jouw DA geen vrijdagavond spreekuur? Bij onze kun je elke avond tussen 6 en 7 naar het inloopspreekuur.
Niet dat het helpt, want hier komen klachten logischerwijs altijd op zaterdag middag of vrijdag/zaterdag avond laat. Liefst acuut ook nog
Vanavond gauw even langs, opgelost, slotjequote:Op vrijdag 3 oktober 2014 17:52 schreef blup het volgende:
[..]
Ma / Vr 09:00 tot 20:00
Moet je nagaan.
In dat krantenartikel van jaren geleden kreeg de eigenaar het vonnis om de hond te laten opereren, terwijl het niet eens vast stond dat het helpen zou. Ik meen iets met een poot, een oudere hond en de eigenaar was armlastig. Laten inslapen was geen optie maar afstaan ook niet (vermoedelijk: niet zonder de ziektekosten te betalen).quote:Op donderdag 2 oktober 2014 09:36 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Natvoer is beter ter voorkoming van nierfalen en blaasproblemen, maar droogvoer is niet verkeerd of zo. En de zwerfkat heeft niet zo veel te kiezen, hij is heel blij met je brokjes, denk ik.
[..]
Het klinkt alsof hij in de rui is en misschien heeft hij toch voedingstekorten of een onderliggende ziekte.
[..]De huidige dierbeschermingswetten vallen echt wel mee hoor. Je heb nu 1 wet, Wet voor Dieren, en daar staan er echt geen rare dingen in.
[..]
Punt c: "op passende wijze" : In principe is het de beste keuze die de dierenarts aanraadt, maar ik geef bijvoorbeeld mensen meestal meerdere keuzes. Niks doen is meestal geen passende keuze. Maar een afstand doen van het dier als je de kosten niet kan betalen is wel een keuze.
[..]
Goed dat je erover nagedacht heb en niet impulsief een dier genomen heb
[..]
Brokjes zijn niet fout he, het leven is niet zo zwart en wit.De kat is wel blij met je brokjes.
[..]
Als je de dierambulance belt en zegt dat de kat ziek is/slecht uitziet/erg mager is, enz, zullen zij hem waarschijnlijk wel ophalen. En op zijn minst komen en zijn chip controleren. Misschien is hij wel als vermist opgegeven.
Als de kat gecastreerd is en weer uitgezet en dan is een knipje uit zijn oor. Meestal wordt er een driehoekje uitgeknipt. Er is geen landelijk afspraak of het nou een linker of rechter oor moet zijn.
Kijk verder op Amivedi of deze kat misschien toch al vermist staat.
Dit kan echt wel tot maandag wachten.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 17:14 schreef blup het volgende:
[..]
Precies weer met het weekend voor de deur.
Klachten komen altijd -altijd- op vrijdag, eind van de middag.
Verder lijkt hij er totaal geen last van te hebben.
quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 18:03 schreef Miss_Isis het volgende:
bel je rond een uur of 3 's nachts toch de DA nog maar even voor alle zekerheid
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dat klopt helemaal. Sterker nog, er zijn onderzoeken die aantonen dat het natvoer alleen is al soms voldoende om idiopatische cystitis (het meest voorkomende vorm van blaasontsteking bij katten) op te lossen. Merk natvoer maakt niet uit! Het is wel verstandig om het voer van je dier gevarieerd te houden, dus wisselen van smaken/merk natvoer is aan te raden.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 10:26 schreef RenRen- het volgende:
Lieve dierenartsMijn ragdoll van 6 maanden bleek een lichte blaasontsteking te hebben. Ik kon zelf niet bij de afspraak zijn, maar ik google nu wat oorzaken kunnen zijn en ik lees dat het vaker voorkomt bij binnenkatten en dat je dan beter meer natvoer kunt geven.
Klopt dit? En welk natvoer kan ik dan het beste geven?
Oh ik hoor net dat het een bacterie was, en dat het niet aan het voer lagquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:04 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat klopt helemaal. Sterker nog, er zijn onderzoeken die aantonen dat het natvoer alleen is al soms voldoende om idiopatische cystitis (het meest voorkomende vorm van blaasontsteking bij katten) op te lossen. Merk natvoer maakt niet uit! Het is wel verstandig om het voer van je dier gevarieerd te houden, dus wisselen van smaken/merk natvoer is aan te raden.
Natvoer bevat 80% water en zorgt voor verhoogde urine productie, wat gunstig is voor het voorkomen van blaasproblemen en nierfalen. Katten zijn van nature geen drinkers, omdat zij hun water "opeten". Muis is namelijk 70% water![]()
Verder is het kopen van een waterfontentje aan te raden (dan drinkt de kat nog meer). En je kan ook bijv stukjes kip en/of vis koken en dat invriezen in de ijsblokjesvormpjes (samen met kookvocht, geen zout gebruiken). Dan heeft de kat lekkere gezonde ijsjes = afleiding + extra vocht.
Beterschap voor het poezenkind!
quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:06 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Oh ik hoor net dat het een bacterie was,
Meer drinken /meer vocht is het belangrijkste bij elke blaasontsteking!quote:en dat het niet aan het voer lagmaar toch ga ik wat vaker natvoer geven. Fonteintje heb ik al
Maar het merk maakt echt niet uit?
zitten er in sommige niet meer vocht dan in andere merken?
Nee, dat had ik ook al gelezen dus ik ging er maar van uit dat het niet het geval wasquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:11 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]Dat komt bij katten helemaal niet vaak voor.
[..]
Meer drinken /meer vocht is het belangrijkste bij elke blaasontsteking!
Het soort natvoer maakt niet uit, dat zegt ook een specialist voeding GezelschapsdierenAl natvoer zit rond 80% vocht.
Die van mij worden ook door en door verwend.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:08 schreef Lt.Surge het volgende:
HALLO VROLIJKE DIERENDAG ALLEMAAL.
Verwen je dier en zulks. Die van ons kennen niks anders, dus die merken er niets van vrees ik.
quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:08 schreef Lt.Surge het volgende:
HALLO VROLIJKE DIERENDAG ALLEMAAL.
Verwen je dier en zulks. Die van ons kennen niks anders, dus die merken er niets van vrees ik.
Mijn kitten mag alleen vandaag op schoot, de rest van het jaar heeft hij dikke pech.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:17 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
En natuurlijk hoort elke dag voor alle dieren de Dierendag te zijn!
iedere dag = verwen dag, dat staat eigenlijk in je takenomschrijving als katteneigenaarpersoneel, toch?quote:
Even 144 bellenquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:19 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Mijn kitten mag alleen vandaag op schoot, de rest van het jaar heeft hij dikke pech.
Gefeliciteerd met je winst! Nog meer hangmatjes!quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:16 schreef Cici het volgende:
[..]
Die van mij worden ook door en door verwend.
Heb wel een waardebon van 20 euro gewonnen bij Dobey, dus ze zullen nog meer verwend worden![]()
Als ze die nog hebben haha. En bodembedekking en heel veel lekkers!!quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:22 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gefeliciteerd met je winst! Nog meer hangmatjes!
Meegedaan, met mijn allerbeste rekentalenten (uhhh)quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:23 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
By the way, Beaphar Nederland heeft een nieuwe Facebook site! En een Dierendagactie https://www.facebook.com/(...)9151/?type=1&theater
(moeten jullie wel rekenen)
Hahaha gerekend en meegedaanquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:23 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
By the way, Beaphar Nederland heeft een nieuwe Facebook site! En een Dierendagactie https://www.facebook.com/(...)9151/?type=1&theater
(moeten jullie wel rekenen)
Ik zat wat raar in m'n mond te draaien en bedacht me toen, dat ik het gewoon vragen kan: hoe wordt Beaphar uitgesproken?quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:23 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
By the way, Beaphar Nederland heeft een nieuwe Facebook site! En een Dierendagactie https://www.facebook.com/(...)9151/?type=1&theater
(moeten jullie wel rekenen)
quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 16:17 schreef Ebinas het volgende:
[..]
Hahaha gerekend en meegedaan![]()
Maar heb gelijk een vraagje.
Ben nog steeds aan het zoeken naar goede voeding voor de kat.
En ben dus veel aan het proberen.
Nu zitten er wat enkelvoer, maar ook aanvullend voer tussen.
Heeft het zin, zolang ik op ontdekkingsreis ben, de kat met dit http://www.beaphar.nl/pro(...)ne-50-ml/2_287_P1008 te ondersteunen.
Zodat ze iig niets tekort komt ?
Bea-farquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:16 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Ik zat wat raar in m'n mond te draaien en bedacht me toen, dat ik het gewoon vragen kan: hoe wordt Beaphar uitgesproken?
Bedankt. De uitleg erbij helpt ook bij het onthoudenquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:21 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Bea-farKomt van de heer Bernard Aa (de oprichter) en het woord "pharma" (van farmacologie, maar dan chique met ph geschreven
)
Oh, valt wel mee hoor. Het is geen flinke wondquote:Op zondag 5 oktober 2014 14:25 schreef littledrummergirl het volgende:
Hoi dda![]()
Ons puppenkind kwam vanmorgen de bench uit met een flinke wond bij haar oogje. Ze heeft zich niet verwond aan haar bench.. Dus ze moet het vannacht zelf opengekrabt hebben. We hebben het ontsmet met n gaasje en een beetje betadine.
Het gekke is.. Ze lijkt er nu totaal geen last van te hebben, krabt niet, laat ons eraan zitten.
Jij enig idee in welke richting we moeten denken? (we gaan uiteraard ook gewoon naar onze dierenarts als het niet geneest) en kunnen we nog andere dingen doen om het goed te laten genezen?
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze is onder narcose geweest en krijgt nu een vrij heftige AB-kuur. Ik heb het idee dat ze nog wat wankel/afwezig/wiebelig is. Dit was donderdag. Kan ze nog last hebben van de naweeën van de narcose?
Mijn kleine brokkenpiloot had een tijdje geleden ook al d'r neus stuk. Daar plaatste ik een foto van in dit topic. Haar neus is nog steeds stuk en inmiddels weet ik ook hoe het komt. Ze begraaft haar botje. Ze graaft een klein gat, dumpt het bot erin en harkt met haar neus het gat dicht. Zo is het wondje in ieder geval weer opengegaan en het zou me niks verbazen als het zo ook ontstaan is. Gisteren heeft ze geprobeerd haar nieuwe bot te begraven met dat wondje dat nog open was, zonder korstje. Nu heeft ze een zandkorst op die plek. Dat kan geen kwaad toch? Het ziet er verder rustig uit.
Misschien iets meer een gedragsvraag, is er een reden dat een hond die nog NOOIT wat begraven heeft, ineens gekregen botjes gaat begraven?Sterkheidsbaas van alles.
dankjewelquote:Op zondag 5 oktober 2014 18:27 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Oh, valt wel mee hoor. Het is geen flinke wondAl is het natuurlijk erg voor het puppenkind.
De genezing is een beetje afhankelijk van de oorzaak. Als zij jeuk heeft dan kan zijn dat zij het telkens kapot krabt. Dat moet je dan in de gaten houden.
Verder heb je het goed gedaan om het te ontsmetten. In principe moet zo'n wond vanzelf genezen binnen dag of 7. Je kan het eventueel dagelijks afspoelen met lauwwarm water, goed droogdeppen en eventueel ook insmeren met een wondzalf, of calendulazalf of honingzalf. Op die plek kan het heel lang duren voordat het haar weer gaat groeien (kan wel weken duren). Als de wond groter wordt of na 7 dagen nog niet geneest, moet je naar de dierenarts. Ook als het puppenkind steeds zit aan te krabben of als er etterende uitvloeiing komt. Uiteraard moet je het wondje in de gaten houden, als het mooi roze is en steeds kleiner wordt, dan is het goed. Als het groter wordt en/of groen/wit/grijs is, moet je even naar de dierenarts.
Dat klinkt eigenlijk meer als proglottiden (eipakketjes) van lintwormen. Dus dan zijn er waarschijnlijk ook vlooien (kleine lintwormen bij hond en kat worden door vlooien overgedragen).quote:Op zondag 5 oktober 2014 23:29 schreef Smikkelbeer het volgende:
Hoi DDA!
Kom er net achter dat in ieder geval één van onze vier katten (spoel?)wormen heeft (klein wit bewegend schepsel op mijn been nadat ze van m'n schoot sprong)... Dus de rest zal denk ik ook wel geïnfecteerd zijn... Morgen bel ik meteen de DA voor een kuur natuurlijk, maar nu vroeg ik me af wat ik het beste met hun mandjes, kussentjes, kleedjes e.d. kan doen? Heb één mandje waar de dame in ligt al weggegooid, die zat vol met opgedroogde wormpjes (net rijstkorrels), maar vind het zonde om alles weg te gooien als dat niet per sé noodzakelijk is. Is op hoge temperatuur wassen en inspuiten met antivlooien/-wormenmiddel bijvoorbeeld voldoende?
Alvast bedankt voor je antwoord, ook namens de heren en dame in kwestie!
Dat is een flinke wondquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:40 schreef Lonaa het volgende:
Dag DDA.
Van de week is mijn hond gegrepen door een andere hond. Zonder (zichtbare) aanleiding. Supersneu en er volgde ook een DA-bezoek om d'r oor te laten hechten.
quote:Nee, wankel door de narcose is max 24 uur (eigenlijk als de hond s ochtends geopereerd is, dan moet hij s avonds volledig aanwezig een aanspreekbaar zijn), als het langer duurt dan moet je zeker naar de dierenarts! Het kan ook een bijwerking van het antibioticum zijn of een andere medicatie dat zij gehad heeft (al is het dan een zeldzame bijwerking). Je moet toch even je DA bellen met dit verhaal.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze is onder narcose geweest en krijgt nu een vrij heftige AB-kuur. Ik heb het idee dat ze nog wat wankel/afwezig/wiebelig is. Dit was donderdag. Kan ze nog last hebben van de naweeën van de narcose?Als het een klein korstje/wondje is, dan komt het vast wel goed.quote:Mijn kleine brokkenpiloot had een tijdje geleden ook al d'r neus stuk. Daar plaatste ik een foto van in dit topic. Haar neus is nog steeds stuk en inmiddels weet ik ook hoe het komt. Ze begraaft haar botje. Ze graaft een klein gat, dumpt het bot erin en harkt met haar neus het gat dicht. Zo is het wondje in ieder geval weer opengegaan en het zou me niks verbazen als het zo ook ontstaan is. Gisteren heeft ze geprobeerd haar nieuwe bot te begraven met dat wondje dat nog open was, zonder korstje. Nu heeft ze een zandkorst op die plek. Dat kan geen kwaad toch? Het ziet er verder rustig uit.Begraven van botjes is een natuurlijk gedrag. Blijkbaar krijgt zij op dat moment voor haar gevoel zoveel "prooi" dat zij het kan opslaan voor de toekomstige "honger" dagen. Anders zou zij het botje direct opeten. Het botje gewoon laten liggen en niet direct opeten of niet begraven zou eigenlijk evolutioneel gezien een vreemd gedrag zijnquote:Misschien iets meer een gedragsvraag, is er een reden dat een hond die nog NOOIT wat begraven heeft, ineens gekregen botjes gaat begraven?Alleen omdat honden al 10 duizend jaar naast ons wonen, is het verliezen van een "natuurlijk prooigedrag" eigenlijk niet zo vreemd.
Het hondje hoeft niet naar een psycholoog![]()
Als je dit gedrag ongewenst vindt, dan moet je haar alleen botjes geven als zij honger heeft. En ook rust om rustig dr botje op te eten.
Het is, net als bij mensen, heel erg afhankelijk van allerlei soort factoren. Vezels in de voeding, vocht, stress... Misschien durft zij niet meer op de kattenbak. Heb je nog een andere kattenbak zodat zij keuze heeft? (op een andere plek)quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:22 schreef DjinN het volgende:
Hoi hoi
Ik heb een kitten van 4 maanden oud. Doet eigenlijk elke dag rond dezelfde tijd haar ontlasting. Gister heeft ze het echter niet gedaan en tot nu toe nog niet.
Moet ik me zorgen maken? Of is het normaal dat een kitten van die leeftijd soms een dagje overslaat ?
Ze is wel helder hoor. Kijkt ook helder uit d'r oogjes. Wil ook spelen en gek doen. Het lijkt me dan aannemelijker dat haar wiebelige onhandigheid me dan nu meer opvalt omdat ik alles onder een vergrootglas leg.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:29 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat is een flinke wond
[..]
Nee, wankel door de narcose is max 24 uur (eigenlijk als de hond s ochtends geopereerd is, dan moet hij s avonds volledig aanwezig een aanspreekbaar zijn), als het langer duurt dan moet je zeker naar de dierenarts! Het kan ook een bijwerking van het antibioticum zijn of een andere medicatie dat zij gehad heeft (al is het dan een zeldzame bijwerking). Je moet toch even je DA bellen met dit verhaal.
[..]
Als het een klein korstje/wondje is, dan komt het vast wel goed.
[..]
Begraven van botjes is een natuurlijk gedrag. Blijkbaar krijgt zij op dat moment voor haar gevoel zoveel "prooi" dat zij het kan opslaan voor de toekomstige "honger" dagen. Anders zou zij het botje direct opeten. Het botje gewoon laten liggen en niet direct opeten of niet begraven zou eigenlijk evolutioneel gezien een vreemd gedrag zijnAlleen omdat honden al 10 duizend jaar naast ons wonen, is het verliezen van een "natuurlijk prooigedrag" eigenlijk niet zo vreemd.
Het hondje hoeft niet naar een psycholoog![]()
Als je dit gedrag ongewenst vindt, dan moet je haar alleen botjes geven als zij honger heeft. En ook rust om rustig dr botje op te eten.
Ze gedraagt zich net zoals anders, speelt, eet en drinkt net zoveel. Ze had twee kattenbakken, 1 grote en 1 kleine kittenbak. Omdat ze nu te groot wordt voor de kleine kattenbak hebben we die weggehaald (ze deed er alleen afentoe een plasje in). Ze stonden twee meter van elkaar af, en ze deed alles sowieso ook in de grote.quote:Op maandag 6 oktober 2014 11:32 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Het is, net als bij mensen, heel erg afhankelijk van allerlei soort factoren. Vezels in de voeding, vocht, stress... Misschien durft zij niet meer op de kattenbak. Heb je nog een andere kattenbak zodat zij keuze heeft? (op een andere plek)
Verder geef haar wat natvoer (als zij dat gewend is) en extra water. Als het morgen nog geen ontlasting is, moet je naar de dierenarts.
Mag wat meer natvoer geven en als zij morgen nog niet poept, even je dierenarts bellenquote:Op maandag 6 oktober 2014 11:38 schreef DjinN het volgende:
[..]
Ze gedraagt zich net zoals anders, speelt, eet en drinkt net zoveel. Ze had twee kattenbakken, 1 grote en 1 kleine kittenbak. Omdat ze nu te groot wordt voor de kleine kattenbak hebben we die weggehaald (ze deed er alleen afentoe een plasje in). Ze stonden twee meter van elkaar af, en ze deed alles sowieso ook in de grote.
Natvoer krijgt ze al twee porties per dag. Ze krijgt ook geen ander voer dan anders.
Zij heeft dus een oorlift gekregenquote:Op maandag 6 oktober 2014 12:49 schreef Lonaa het volgende:
Terug van de DA. Die vond het oor er prachtig uitzien. Hij vertelde me dat ie nog ruim een mm van beide kanten van de winkelhaak moest afhalen omdat het toch wel behoorlijk rafelig was. Hij was daarom blij te zien hoe mooi rustig en dun en niet ontzettend strakgespannen het oor was.
quote:Verder was ze heel braaf![]()
Maandag gaan de hechtingen eruit.
Er mag wel een kilo'tje of 2/3 af. Vond ik al, en vond de DA ook.
Haha, ja. Ik meende al te zien dat d'r oortje iets meer omhoog stond, maar dat zou goed kunnen kloppen dus.quote:Op maandag 6 oktober 2014 14:46 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Zij heeft dus een oorlift gekregen
[..]
DDA is ook de vloerspecialistquote:Op maandag 6 oktober 2014 14:43 schreef mikoxx het volgende:
Ik weet niet zo goed waar ik deze vraag het beste zou kunnen stellen, maar, we krijgen over drie wkn onze labradorpup :-) Nu hebben we een gladde vloer die we (volledig?) willen gaan bedekken. liefst zo, dat het laminaat ook nog enigzins toonbaar is als we de bedekking er na circa een jaar weer vanaf halen. Iemand hier ervaring mee? Wat op de vloer?Volledig bedekken of alleen de grote delen.....?
Ik weet niet zeker of vinyl over laminaat kan hoor. Maar uit het hygienische oogpunt is vinyl/marmoleum/pvc beter dan vloerbedekking.quote:Op maandag 6 oktober 2014 14:57 schreef mikoxx het volgende:
Dank dda, foto's zal ik tztzéker plaatsen ;-). Maar, vinyl over laminaat? uhhhh...
Tapijttegels zijn idd handiger. Dat hebben wij ook op de hondenschool: een pup geplast -> een tegel vervangen.quote:Op maandag 6 oktober 2014 16:06 schreef mikoxx het volgende:
Vanuit onze fokker wordt t idd ook sterk aangeraden. Op termijn zitten weaan een pvc vloer te denken, maar eigenlijk komt dat nu ff te vroeg voor ons, we waren idd nu (goedkope) vloerbedekking van plan. Maar hygiëne is dan wel een issue idd. Mss dat we voor tapijttegels gaan....
quote:Op maandag 6 oktober 2014 16:19 schreef knoblaucha6 het volgende:
Omdat jullie allemaal zo onwijs lief waren in die zwarte dagen wil ik het jullie echt niet onthouden:
Na een hele hoop vervelende trallalla, de maker die beloftes niet nakwam, de leverancier die er als een oertijger bovenop zat en een wel ultiem zeer bijzondere speciale service van Post.nl (lang verhaal) kwam dan eindelijk op dierendag! Lotje's rvs urntje. Hij is onwijs prachtig, voorkant en achterkant geborsteld, zijkanten gepolijst rvs (ik had 'm wel even mogen afstoffen voor de foto zag ik net) en het was voor ons zo belangrijk juist op dierendag wij haar naar haar allerlaatste "mandje" mochten overbrengen. En zo blijft ze voor altijd bij ons in haar prachtige hart en in onze harten. Mooi urntje voor een fantastiche HHH
![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Knoflokje, je moet jezelf echt niet verwijten! Je ben een van de meest betrokken eigenaren die ik ooit meegemaakt heb. Dus Lotje kwam bij jullie echt niks te kort.quote:Op maandag 6 oktober 2014 17:13 schreef knoblaucha6 het volgende:
Omdat het urntje na heel veel speciale inzet van Post.nl (persoonlijk en apart bezorgd omdat de originele bezorger er door omstandigheden de brui aan moest geven) er nog net precies op dierendag was en we dus onsallerliefste lief "thuis" konden brengen was het juist een mooie dierendag, en dat geeft rust, hoe onwijs verschrikkelijk diep we haar ook missen, het is afgerond nu qua regelen. De tijd zal de rest wel een beetje doen hopen we.
Ik durfde het eigenlijk niet te vragen maar doe het toch, heb jij enig idee hoe ons kleintje nou ineens alles in haar buikje zo erg ontstoken kon hebben, kan het zijn dat wij iets verkeerd hebben gedaan als in: te lang wachten de da te bellen (ik belde de da meteen toen ze diarree had die donderdag maar vrijdag en zaterdag ging het tóp maar die bewuste nacht....toen het echt fout ging waren we binnen een haf uur bij de kliniek maar die uren ervoor leek ze rustig te liggen maar toen ik even indommelde is ze naar de zolder gelopen en heeft daar alles ondergespuugd wat wij pas de dag na haar dood zagen...
Waar komt nou toch een alvleesklier, buikvlies, dikkedarm en vetweefselselontsteking rondom de alvleesklier zo snel en zo heftig vandaan? Niemand kan (of wil) me antwoord geven en dus blijf ik met het idee zitten dat ik iets verkeerd heb gedaan. Kan het zo zijn dat HHH door dat klapje in haar bolletje en dus toch een verminderde weerstand "gewoon" het minste al niet meer kon hebben en het daarom zo snel zo erg werd, dat waar wij al die maanden al zo bang voor waren?
We waren wel steeds bang voor weer een tik in haar hoofdje en ze had na de eerste klap wel vaker daarna wat diarree, kan het zijn dat dat verband houdt en had ik dat kunnen voorkomen temeer daar ze steeds stiller werd nog afgezien van haar leeftijd? Heb ik iets over het hoofd gezien en iets fout gedaan of kan het zomaar opduiken ivm verminderde weerstand?
Zoveel vragen maar ik vraag me telkens af of ik niet eerder had moeten ingrijpen al was daar in mijn ogen geen reden toe want bij mij lag ze gewoon rustig die nacht.
Dank voor je reactie weerquote:Op maandag 6 oktober 2014 11:18 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat klinkt eigenlijk meer als proglottiden (eipakketjes) van lintwormen. Dus dan zijn er waarschijnlijk ook vlooien (kleine lintwormen bij hond en kat worden door vlooien overgedragen).
Dus je moet de poezenkinderen ontwormen, na 2-3 weken dat nog een keer herhalen en ondertussen hun ook behandelen tegen de vlooien.
Maandjes en ander textiel wassen op 60 graden. De vloer kan je idd behandelen met bijv. Tapijtspray.
Wat mooi!quote:Op maandag 6 oktober 2014 16:19 schreef knoblaucha6 het volgende:
Omdat jullie allemaal zo onwijs lief waren in die zwarte dagen wil ik het jullie echt niet onthouden:
Na een hele hoop vervelende trallalla, de maker die beloftes niet nakwam, de leverancier die er als een oertijger bovenop zat en een wel ultiem zeer bijzondere speciale service van Post.nl (lang verhaal) kwam dan eindelijk op dierendag! Lotje's rvs urntje. Hij is onwijs prachtig, voorkant en achterkant geborsteld, zijkanten gepolijst rvs (ik had 'm wel even mogen afstoffen voor de foto zag ik net) en het was voor ons zo belangrijk juist op dierendag wij haar naar haar allerlaatste "mandje" mochten overbrengen. En zo blijft ze voor altijd bij ons in haar prachtige hart en in onze harten. Mooi urntje voor een fantastiche HHH
![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Graag gedaan hoor!quote:Op maandag 6 oktober 2014 19:26 schreef knoblaucha6 het volgende:
Lieve Deedeetee, je hebt volkomen gelijk, dat weten we ook maar het kwartje verstand valt nog steeds niet. Maar het klopt wel dat de rust er een beetje is nu haar hartje er is.
Maar ik laat het hierbij op dit topic want daar heb ik al veel te vaak mijn smoel (moeten) laten zienMsschien zijn hub en ik altijd wel heel extreem geweest in de zorg voor HHH maar Godgloeiende wat hielden of liever: hóuden we van haar, ze was echt ons álles.
Maar ook goed gedane zaken nemen geen keer dus nu zij rust gaan wij dat ook maar eens proberen te doen.
Ik ga het topic niet meer verder vervuilen met mijn gezever en wens een ieder hier met zijn/haar diertjes onwijs veel sterkte met alle zorgen en speciaal voor DDA, jij bent echt onwijs té tof voor woorden en ik heb enorm veel van je geleerd en steun aan je adviezen gehad, verder iedereen bedankt voor de support en de lieve woorden, emokip pur sang (o ja joh) ben ik en dat bleek nogal vrees ik maar ik heb serieus veel aan jullie allemaal gehad. Dank
Goed bezig!quote:Op maandag 6 oktober 2014 21:37 schreef Smikkelbeer het volgende:
[..]
Dank voor je reactie weer.
Ontwormingskuur vanavond meteen na werk opgehaald en toegediend bij allemaal, herhalingskuurtje staat klaar in de kast voor over een paar weken. Morgen nog even spul halen om te ontvlooien, hoewel ik ze net allemaal kamde en geen vlooien of eitjes heb kunnen ontdekken. Maar voor de zekerheid toch maar doen. Meeste spulletjes zijn al gewassen en hangen te drogen/zijn inmiddels behandeld met antivlooienspray van Beaphar (had ik zomaar in de kast staan!
). Nu hopen op snel herstel voor iig Indi en eventueel ook de heren mochten zij ook besmet blijken (hoewel er vandaag alleen maar mooie bruine drollen zonder witte wormen in de kattenbakken lagen).
Het Europees advies is inderdaad minimaal 4 x per jaar. Voor de gezinnen met kleine kinderen: elke maand. Dat allemaal omdat het niet alleen schadelijk kan zijn voor een hond of een kat, maar voornamelijk vanwege het gevaar voor de kinderen, zogenaamde Larva Migrans. Kinderen komen in de aanraking met de wormeneitjes door het aaien van de vacht van het dier maar ook (voornamelijk) door het spelen met besmette (tuin)aarde. Katten hebben bijv. de neiging om zandbakken als kattenbak te gebruiken. Maar hoeveel katten in Nederland worden elke maand ontwormd? Tja... Hier meer info http://www.medicinfo.nl/%7B7a25e6c4-f920-4db0-983c-df2a9a0ac5c8%quote:Op dinsdag 7 oktober 2014 17:30 schreef Valerie. het volgende:
Las ik hier nu laatst dat je je huisdieren 4 keer in 't jaar moet ontwormen?
Ik ga deze keer maar geen tentamenvragen er over stellenquote:However current information suggest annual or twice yearly treatments does
not have a significant impact on preventing patent infection within a population, so a treatment frequency of at least 4 times per year is a general recommendation.
same herequote:Op dinsdag 7 oktober 2014 20:18 schreef Valerie. het volgende:
Volgens mij ontwormen wij eerder 1 keer in de 4 jaar dan 4 keer in 1 jaar
Overleg het even met je DA uiteraard!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 09:29 schreef Qwea het volgende:
Hey DA?
Link staat nu bijn 5 weken op eliminatiedieet... geen enkele verandering in zijn jeuk. En dat bloedpanel was toen ook goed. Jij nog een idee?
Pfff bijna mijn rolstoelbanden versleten en een tank leeg gereden , nergens in een dierenwinkel (bij mij in de omgeving) te koop, Online komen daar tuurlijk weer de bezorgkosten bij.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 22:20 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Laveta met taurine is een goede aanvulling ..........................
Fijne Dierendag avond!
De voeding is puur geit. Nooit gehad dus lijkt me sterk dat hij voor geit ook allergisch is. Ik zal eens bellen, thnxquote:Op woensdag 8 oktober 2014 09:56 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Overleg het even met je DA uiteraard!
Mogelijke verklaringen:
- Link is ook allergisch voor dit eliminatiedieet, dus dan zou je een andere eliminatiedieet moeten proberen (alweer minimaal 6 weken en niks anders erbij).
- Link was te jong voor de bloedtest, hertesten op een oudere leeftijd kan wel "positieve" resultaten opleveren
- Huidtest laten uitvoeren. Soms zijn dingen negatie
- Link heeft een vorm van atopische dermatitis waarbij de allergietesten negatief zijn. Ik geloof dat bij de honden 15-20% van alle atopische dermatitis patienten negatief uitkomen uit serumtesten en huidtesten. Maar dat weet je pas als je de voeding uitgesloten heb, alle testen gedaan heb en de klachten erbij passen.
Ik denk dus dat het eerst verstandig is om de voeding goed uit te zoeken voordat je nog meer (kostbare) (huid)testen oid gaat doen. Of, als hij erg veel jeuk heeft, toch overleggen met je dierenarts over medicatie.
Knuff aan Linkje
Foto's van Kuroi opgezocht in de kattenfoto'squote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:03 schreef Amarantha het volgende:
We hebben sinds een week een kitten, toen we haar kregen (ze was hiervoor van iemand anders) had ze wormen. Inmiddels heeft ze 1 tabletje gehad en moet ze volgende week nog 1.. Maar nu komt mijn vraag:
Haar ontlasting is nog steeds lichtbruin, best wel dun en stinkt enorm. Moet ik mij enorme zorgen maken of komt dit nog door de wormen? Dierenarts zei vorige week namelijk dat ze op de wormen na helemaal gezond is. Ze oogt verder ook gezond.
Ze miauwt de laatste paar dagen wel vaak maar ze kon eerst amper miauwen dus wellicht dat ze nu gewoon om van alles en nog wat miauwt? Ook al maak ik me al enorme zorgen, zelfs om dat gemiauw hihi.
quote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:51 schreef Ebinas het volgende:
[..]
Pfff bijna mijn rolstoelbanden versleten en een tank leeg gereden , nergens in een dierenwinkel (bij mij in de omgeving) te koop,
Maltbits zijn zeer smakelijk, dus Madammeke zal het wel lustenquote:Online komen daar tuurlijk weer de bezorgkosten bij.
Omdat ik toch voer moest bestellen, heb ik nu dit http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattensnacks/moutdrops/191595 er bij besteld.
Het moet nog geleverd worden, maar benieuwd of Madammeke het eet.
Zal wel want mw eet graag veel en extra.
Daarom had ik graag die druppels gehad, maar goed.
Geef haar wel een hap voer minder![]()
Ben benieuwd.
Maar DDA zit er verschil in de druppels of snacks?
Kuroi werd op 3 maanden geschat, ze was een zwerfkitten, opgevangen door iemand anders maar die had geen zin om er mee naar de dierenarts te gaan. Dat hebben wij dus wel gedaan vorige week.. die schatte dus ook die leeftijd.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:42 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Foto's van Kuroi opgezocht in de kattenfoto'sJammer dat het niet hier geplaatst is, want dat zou de diagnose zeker helpen
![]()
Hoe oud is het poezenkind? Waar komt zij vandaan? Het asiel of de fokker? Is zij al ingeent?
Ontlastingsproblemen kan komen door de wormen. Maar ook bijv. door het veranderen van het voer. Krijgt zij nu ander voer dan bij de fokker/het asiel?
De ontlasting moet dan wel binnen enkele dagen normaliseren. Als het niet gebeurt of erger wordt (dunnere diarree, braken, sloom, niet eten), dan moet je naar de dierenarts. Met name met braken en dunne diarree moet je oppassen, want een kitten raakt heel snel uitgedroogd.
Over het miauwen maak ik mij niet gelijk zorgen. Ik maak mij meer zorgen dat je zegt dat zij eerst amper kon miauwen! Was zij dan schor/ had zij geen stem?
Bij geit vraag ik mij af of er geen kruisgevoeligheid kan zijn met rund. Rund is namelijk een van de meest voorkomende allergenen. En het is bekend dat lam bijv. wel kruisgevoeligheid geeft. Dus als de hond allergisch is voor rundvlees is hij ook vaak gevoelig voor lam. Ik vraag mij af waarom het met geit niet zou zijn... (volgens mij, is dat niet beschreven in literatuur maar toch).quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:42 schreef Qwea het volgende:
[..]
De voeding is puur geit. Nooit gehad dus lijkt me sterk dat hij voor geit ook allergisch is. Ik zal eens bellen, thnx
In een keer switchen is idd niet goed. Het beste is een paar dagen mengen. Dat kan best wel een oorzaak zijn. Maar hou het goed in de gaten!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:53 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Kuroi werd op 3 maanden geschat, ze was een zwerfkitten, opgevangen door iemand anders maar die had geen zin om er mee naar de dierenarts te gaan. Dat hebben wij dus wel gedaan vorige week.. die schatte dus ook die leeftijd.
Verandering van voer kan het wel aanliggen ja, we hebben een keer van voer geswitcht maar dat zou dan over paar dagen goed moeten zijn idd. Het miauwen, ze miauwt best vaak zonder dat er echt geluid uitkomt of het is super zachtjes. Ik kijk het even aan tot Vrijdag (of morgen) en dan maak ik een afspraak als het nodig is!
Inentingen heeft ze nog niet gehad, wou ik zo snel mogelijk gaan doen!
We zijn er mee naar de dierenarts geweest en die kon alleen het standaard pakket vinden: teken, vlooien en wormen. Maar ondertussen is ze al bijna een week van de vlooien en teken af. Wormen kan ik in haar poep niet zo snel zien maar die zal ze ongetwijfeld nog hebben (aangezien de kuur nog niet afgelopen is).quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:56 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Is hij ziek geweest bij zijn vorige baas? Geen niesziekte doorgemaakt? Een ontsteking van de voorste luchtwegen kan verklaren waarom hij eerst niet kon miauwen.
Ik zie helaas steeds meer opvang/asielkittens met andere darmparasieten, zoals Giardia, Tritrichomonas enz (mag je gelijk vergeten hoorquote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:58 schreef Amarantha het volgende:
[..]
We zijn er mee naar de dierenarts geweest en die kon alleen het standaard pakket vinden: teken, vlooien en wormen. Maar ondertussen is ze al bijna een week van de vlooien en teken af. Wormen kan ik in haar poep niet zo snel zien maar die zal ze ongetwijfeld nog hebben (aangezien de kuur nog niet afgelopen is).
Dierenarts zei dat ze verder kerngezond was. Oh en dat mengen van voer.. dat doe ik trouwens al haha.
Als het te lang duurt voor mijn gevoel dan ga ik zeker langs! Het was ook wel weer wat beter geworden in de tussentijd maar wellicht door het voedsel dat het weer zo 'erg' is. Ik geef het tot morgenavond en is het niet iets beter geworden dan ga ik Vrijdag langs!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 14:06 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ik zie helaas steeds meer opvang/asielkittens met andere darmparasieten, zoals Giardia, Tritrichomonas enz (mag je gelijk vergeten hoor). Dus als diarree aanhoudt, toch verder de ontlasting laten onderzoeken.
Mooie naam, by the way
Even nagevraagd, stuur even een email naar *vraag emailadres indien nog nodig even per pm*, dan zoekt het verkoopteam even voor je op, waar Laveta te koop is!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 12:51 schreef Ebinas het volgende:
[..]
Pfff bijna mijn rolstoelbanden versleten en een tank leeg gereden , nergens in een dierenwinkel (bij mij in de omgeving) te koop, Online komen daar tuurlijk weer de bezorgkosten bij.
Omdat ik toch voer moest bestellen, heb ik nu dit http://www.zooplus.nl/shop/katten/kattensnacks/moutdrops/191595 er bij besteld.
Het moet nog geleverd worden, maar benieuwd of Madammeke het eet.
Zal wel want mw eet graag veel en extra.
Daarom had ik graag die druppels gehad, maar goed.
Geef haar wel een hap voer minder![]()
Ben benieuwd.
Maar DDA zit er verschil in de druppels of snacks?
Goed plan!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 14:07 schreef Amarantha het volgende:
[..]
Als het te lang duurt voor mijn gevoel dan ga ik zeker langs! Het was ook wel weer wat beter geworden in de tussentijd maar wellicht door het voedsel dat het weer zo 'erg' is. Ik geef het tot morgenavond en is het niet iets beter geworden dan ga ik Vrijdag langs!
En bedanktHet is Japans voor zwart
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 8 oktober 2014 13:51 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]Ik ga even voor je een emailadres van het verkoopteam opzoeken! Zij moeten, denk ik, weten waar het verkocht wordt.
[..]
Maltbits zijn zeer smakelijk, dus Madammeke zal het wel lustenHet verschil is wat je zelf zegt, de bits zijn iets extra. En als het poezenkind al, zeg maar, in een goede showconditie is, dan moet je oppassen met extra calorieën. Verder bevat Laveta kat nog meer vitamines als Maltbits, bijv. vit. B12 en vit. E.
Dank je, ga ze direct mailenquote:Op woensdag 8 oktober 2014 14:11 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Even nagevraagd, stuur even een email naar edit, dan zoekt het verkoopteam even voor je op, waar Laveta te koop is!
Supersnelle reactie gehad van Beapharquote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door Ebinas op 08-10-2014 17:32:27 ]
Deze poezels horen ook niet binnenhuisquote:Op woensdag 8 oktober 2014 16:22 schreef knoblaucha6 het volgende:
Da's heulemaal geen poezel die je in huis wilt hebben als-ie groot wordt hoor![]()
Maar wel zo uebercute
Yep. Het kan vrij onschuldig is, maar kan ook een teken zijn van een huidprobleem. Dus ten eerste is het sowieso verstandig om te behandelen tegen eventuele vlooien. Verder zijn omega 3 vetzuren (visolie), en zink, selenium en biotine (Beaphar Laveta vitaminesquote:
Ze heeft het bij haar staart en ik voel korstjes. Ik ga vlooienmiddel kopen, dat doen we eigenlijk te weinig.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:23 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Yep. Het kan vrij onschuldig is, maar kan ook een teken zijn van een huidprobleem. Dus ten eerste is het sowieso verstandig om te behandelen tegen eventuele vlooien. Verder zijn omega 3 vetzuren (visolie), en zink, selenium en biotine (Beaphar Laveta vitamines) goed bij huidproblemen. Je kan ook anti-roosshampoo voor dieren proberen, maar de meeste katten zijn geen fan van het wassen.
Als de klachten niet beter worden en/of verergeren, moet je naar de dierenarts met de poezel.
Wij (ik bedoel dierenartsen/wetenschappersquote:Op woensdag 8 oktober 2014 16:57 schreef Holyme het volgende:
Ook een vraag over mijn kater. Hij heeft sinds kort acne op zijn kin (van die zwarte puntjes), in eerste instantie werd er aan een allergie gedacht, maar hij heeft er totaal geen jeuk aan. Hij heeft van de eerste dierenarts wel een injectie met (ik geloof dat dit het was) Moderin gehad, maar geen verschil in acne/gedrag daarna en ben dus weer terug geweest met 'm. Toen heeft ie een shampoo gekregen, die slaat goed aan, alleen helemaal verdwijnen doet het niet. Nu vraag ik me af, kan dit door verminderde weerstand komen?
L-Lysine, alweer zo'n voedingsmiddel (dus geen tovermiddel of geneesmiddel) kan idd het lichaam helpen bij het bestrijden van herpesvirus. Poezels kunnen helaas een drager van herpesvirus worden en dus af te toe weer gaan niezen/ last krijgen van oogontstekingen. L-lysine is zeker een proberen waard! Mag rustig in combinatie met bovengenoemde omega 3 vetzuren. L-lysine moet je alleen op nuchtere maag geven, want het werkt niet als je het samen met het voer geeft.quote:Dit vraag ik me af door het volgende: hij heeft als kitten niesziekte gehad, waarbij z'n oogjes er ook slecht aan toe waren, 1 oogje heeft ook verklevingen gehad. Dat gebied is daardoor beschadigd en dat oogje is altijd blijven tranen, en zo eens in de zoveel tijd, wordt het wat viezer. Niet volledig ontstoken, de oogleden zijn niet heel rood of dik, er komt geen pus uit, alleen traant het dan harder en zit er af en toe wat licht puskleurig slijm bij, wat ik schoonmaak. Na een dag, hoogstens 2, is het weer over, en het is dus nooit ernstig genoeg om naar de DA te gaan, zijn lijfje kan het zelf oplossen.
Maar afgelopen weken is dat oogje veel vaker aan het vervelen, zoals nu bijvoorbeeld. Het was net een paar dagen weer goed, en hop, net staat ie weer naast me met een viezer-dan-normaal oogje. Dus vandaar dat ik het idee heb dat zijn weerstand lager is, en me afvroeg of die zwarte puntjes op z'n kin daar ook door kunnen komen? En je hebt het wel 'ns over L-lysine, is dat iets wat hierbij zou kunnen helpen?
quote:Edit, en uiteraard ga ik wel naar de DA als z'n oogje blijft klooien of z'n kin niet beter wordt, maar als het aan de weerstand ligt en dat met iets simpels opgelost kan worden, dan geef ik daar de voorkeur aan over flinke medicatie![]()
Ja, dat is toch een typische plek voor een vlooienprobleem.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:31 schreef Jaimy_Luca het volgende:
[..]
Ze heeft het bij haar staart en ik voel korstjes. Ik ga vlooienmiddel kopen, dat doen we eigenlijk te weinig.
quote:Op woensdag 8 oktober 2014 17:04 schreef Ebinas het volgende:
[..]
Supersnelle reactie gehad van Beaphar![]()
Heb het zelfs inmiddels besteld, dus hoop snel in huis ;-)
Wel jammer voor Madammeke, geen blijvende extraatjes in de vorm van snacks.
Dan maar andere afleiding
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Fijn! Toch online besteld dus?
Madammeke mag toch af en toe een Maltbitsje?Je moet het gewoon in een voerpuzzel verstoppen, dan moet Madammeke er voor werken. Het is trouwens bewezen dat het laten werken voor het voer is heel goed voor een kat! Dan gaat dopamine productie omhoog en hongergevoel daalt. Dus slim bij katten in "goede showconditie". Je kan ook zelf een puzzel maken. Pak een kartonnen doos met propjes papier erin en gooi wat Maltbits ertussen. De poezel heeft dubbel plezier: want a. lekkere bits, b. een kartonnen doos (wat wil een poezel nog meer
)
In de mail van Beaphar werd aangegeven dat Petsplace deze maand geen bezorgkosten heeft. En het was daar op voorraad. Dus, ik direct, klik, klik, klik en nu wachten op de deurbel.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:40 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]Fijn! Toch online besteld dus?
Madammeke mag toch af en toe een Maltbitsje?Je moet het gewoon in een voerpuzzel verstoppen, dan moet Madammeke er voor werken. Het is trouwens bewezen dat het laten werken voor het voer is heel goed voor een kat! Dan gaat dopamine productie omhoog en hongergevoel daalt. Dus slim bij katten in "goede showconditie". Je kan ook zelf een puzzel maken. Pak een kartonnen doos met propjes papier erin en gooi wat Maltbits ertussen. De poezel heeft dubbel plezier: want a. lekkere bits, b. een kartonnen doos (wat wil een poezel nog meer
)
Bedankt voor je uitgebreide antwoord!quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:35 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Wij (ik bedoel dierenartsen/wetenschappers) weten nog niet zo veel over katten acne. Waarschijnlijk is het overmatige productie van talg en/of gebrek aan het schoonhouden van de kin (de kat poetst te weinig?). Meestal zien wij het bij jonge katten. En is nog een (niet echt wetenschappelijk onderbouwde) theorie dat het voeren uit plastic bakjes een trigger kan zijn. Dus dan is het beter om een glazen of een metalen of een keramiek bakje te gebruiken. Verder is het wassen van de kin met een speciale shampoo het belangrijkste. Meestal gaat het vanzelf over, maar soms duurt het een paar maanden, soms een jaar. Ik heb nog nooit meegemaakt dat het niet over ging, maar in de literatuur zijn wel "moeilijke" gevallen beschreven.
Verder zijn Omega 3 vetzuren goed voor de huid. Ingewikkeld verhaal, maar zij worden omgezet in type 3 prostaglandines (mag je gelijk vergeten hoor), die "beheren" ontstekingsreacties en helpen het immuunsysteem een handje. Het is een voedingsmiddel, dus geen tovermiddel of geneesmiddel, maar er zijn dus positieve wetenschappelijke studies voor het gebruik van Omega 3 vetzuren bij huidproblemen.
[..]
L-Lysine, alweer zo'n voedingsmiddel (dus geen tovermiddel of geneesmiddel) kan idd het lichaam helpen bij het bestrijden van herpesvirus. Poezels kunnen helaas een drager van herpesvirus worden en dus af te toe weer gaan niezen/ last krijgen van oogontstekingen. L-lysine is zeker een proberen waard! Mag rustig in combinatie met bovengenoemde omega 3 vetzuren. L-lysine moet je alleen op nuchtere maag geven, want het werkt niet als je het samen met het voer geeft.
[..]Het zijn dus geen tovermiddelen, maar je kan dus rustig Omega 3 vetzuren (visolie) en L-lysine proberen.
Natvoer is goed ter voorkoming van nier en blaasproblemenquote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:49 schreef Ebinas het volgende:
Ze krijgt nog nauwelijks brokjes, vooral natvoer. Maar de brokjes die ze krijgt gaan hier nooit in een bakje. Er moet hier gewerkt en gepuzzeld worden .
Wat??quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:58 schreef Holyme het volgende:
Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Voer-/drinkbakjes zijn van keramiek en glas, maar heb wel een plastic drinkfontein,
Erg fijn om te lezen dat jullie zo goed voor de poezenbeesten zorgen!quote:de activity boards en het kattenluikje (en ja, hij gaat daar een beetje debiel doorheen, dus dan komt z'n kin in aanraking met het plastic ) zijn ook van plastic. Had al gekeken naar andere fonteinen, omdat ik dat plastic verhaal al had gelezen, dus dat is iets wat ik wel in m'n achterhoofd hou!
Wassen doet ie prima en hij is 4 jaar, nog behoorlijk jong dus. Fijn om te weten dat het niet gek is dat het langer duurt, ik ga gewoon verder met shampoo en Omega 3 gaat samen met L-Lysine op het boodschappenlijstje Mocht het dan over een tijdje niet verder verbeteren, dan kan ik verder kijken naar het plastic, of het toch zoiets is.
https://www.facebook.com/(...)3553/?type=1&theaterquote:Wij zijn erg blij met onze nieuwe Facebook pagina en om dat te vieren geven we van 9 tot 31 oktober dagelijks een gratis Beaphar product aan 1 van onze volgers! Let dus goed op of je de komende dagen je naam voorbij ziet komen!
Ik ken deze therapie niet...quote:Op woensdag 8 oktober 2014 21:19 schreef Rubella het volgende:
Even een vraagje tussendoor. Ik heb een probleem met 2 van mijn katten met een giardia infectie. Al van alles geprobeerd, diverse keren een Panacur kuurtje en een Metronidazol kuur van de dierenarts. Maar die krengen (de giardia dan natuurlijk) leven nog steeds. Nu las ik iets over een kuurtje met spijververteringsenzymen. Zou dat iets zijn? Het is in ieder geval minder belastend voor de katten.
quote:Op woensdag 8 oktober 2014 18:49 schreef Ebinas het volgende:
Fijne avond en eet smakelijk voor straks
Jullie ook een fijne avond! En alvast welterusten!quote:
Vanzelfsprekend ga ik nog eens met de dierenarts praten en overleggen, maar het is een rottige infectie dat is zeker.quote:Op woensdag 8 oktober 2014 21:39 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ik ken deze therapie niet...Het lijkt mij alleen zinvol als de kat inderdaad te kort aan spijsverteringsenzymen heeft. Misschien moet je toch eerst overleggen met je dierenarts!
Het grootste probleem met Giardia is herbesmetting. Een hond zou je wassen op de dag 3 en 5 van een panacur kuur, maar een kat laat zich niet zo makkelijk wassenVerder moet je continue alle kussens wassen en alles behandelen met bleek wat daartegen kan... Lastig dus...
Sterkte voor jou en de poezels!
Ik heb het nog nagezocht over die spijsverteringsenzymen en Giardia. Want ik leer graag nieuwe dingenquote:Op woensdag 8 oktober 2014 21:43 schreef Rubella het volgende:
[..]
Vanzelfsprekend ga ik nog eens met de dierenarts praten en overleggen, maar het is een rottige infectie dat is zeker.
En natuurlijk bedankt voor het antwoord.
Fijn dat zij beide een eigen kattenbak hebben, al gebruikt de grote kat het nu misschien niet. Gaat het verder wel goed samen?quote:Op donderdag 9 oktober 2014 10:06 schreef Amarantha het volgende:
Ik wou even zeggen dat Kuroi morgen haar inentingen krijgt bij de dierenarts, vandaag even afspraak gemaakt. Haar ontlasting lijkt ook veel beter te zijn. Ik kon wel heel weinig poep vinden. Ik heb maar 1 grote drol gevonden en niet eens in haar kattenbak (maar van de grote kat*) maar daar zat wel klein beetje lichtbruin nog bij dus denk dat het wel van Kuroi is.
* Die gebruikt haar kattenbak niet altijd, vooral nu de kitten hem ook veel gebruikt doet zij het weer buiten volgens mij
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |