Lastig... Eigenlijk moet je een dierenartsenverklaring hebben. Maar het is in dit complex probleem heel lastig aan te geven wat precies veroorzaakt is door Campylobacter, wat door Giardia en wat door mogelijke isospora en wat door misschien iets anders. Als Giardia de primair probleem was, dan is het mogelijk dat alle bijkomende problemen daar vanuit ontstaan zijn. Maar (dier)geneeskunde is helaas geen exact wetenschap.quote:Op dinsdag 30 september 2014 14:37 schreef deedeetee het volgende:
De fokker zegt dat de besmetting met campylo niks met haar verantwoording voor de giardia te maken heeft, want die heeft hij immers bij mij en niet bij haar opgelopen. Dat Joop af en toe een dag of wat geen diarree had zoals gebeurde nadat hij met antibiotica was behald, bewijst dat het giardiaprobleem was opgelost en dat is dat vind ze.
Diarree kan een bijwerking zijn van de inenting (4 dagen ertussen maakt het wel minder waarschijnlijk). Maar Joop had al langdurige diarree problemen... Dus was is de kip en wat is het ei...quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:12 schreef deedeetee het volgende:
Ze stelt ook dat de diarree mogelijk door de enting is veroorzaakt. De enting was op dinsdagmiddag en de diarree begon zaterdag tegen de avond. Kan ze gelijk hebben ?
Dank je!quote:Op dinsdag 30 september 2014 09:00 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ach, zie je Pluis zielig / levensmoe kijken zoals alleen Britten het kunnen![]()
Heeft hij vaker niesproblemen? Dan is hij een drager van herpesvirus en laait het elke keer op als hij stress heeft of verminderde weerstand. Te vergelijken met een koortslip bij de mens. Je kan toch overwegen om hem ook ter preventie Lysine te gaan geven. In acute gevallen 2 x daags 500 mg, ter onderhoud 2 x daags 250 mg. Niet samen met het eten, want dan is het niet actief. Het is geen wondermiddel, maar er zijn wel wat positieve onderzoeken.
En stress vermijden!![]()
Beterschap voor Pluis
Als het herpesvirus is, kan. Maar meestal lopen zij het al op een jonge leeftijd op. Het kan natuurlijk ook een ander virus zijn (of bacterie) dat niet in een niesziekte/kattenziekte inenting zit. Er waait zo veel dingen rond, zeker in het najaarquote:Op dinsdag 30 september 2014 15:20 schreef Gwywen het volgende:
[..]
Dank je!
Pluis is gewoonlijk helemaal geen niezer, maar kan ze dat misschien wel worden nu?
Dat is een pijnstillerquote:We hebben van de dierenarts lysinepasta meegekregen voor alle katten, helaas lusten twee van de drie het niet en moet ik het met enige aandrang toedienen. Pluis heeft ook nog Metacam/meloxicam wat ik 1x daags moet geven, is dat een pijnstiller?
quote:En oogdruppels. En een antibioticaprik gehad. Pfff.
Ze is nu wel fijn buiten, lijkt het wel naar haar zin te hebben en buiten lijkt het niezen ook wat minder, maar ik let wel op dat ze naar binnen gaat als de zon uit de tuin weg is, ik wil niet dat ze kou vat of afkoelt.
Ik heb de mail naar de dierenkliniek doorgestuurd en wacht op hun reactie. Als het goed is heeft mijn oude da de gegevens naar de nieuwe doorgestuurd. Mijn man heeft daar vorige week donderdag wel over gebeld met die vorige da.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:17 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Diarree kan een bijwerking zijn van de inenting (4 dagen ertussen maakt het wel minder waarschijnlijk). Maar Joop had al langdurige diarree problemen... Dus was is de kip en wat is het ei...
Kan je nieuwe dierenarts geen verklaring schrijven? (heeft zij geen data vd vorige dierenarts ontvangen?)
Gecondoleerd met je kat!quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:27 schreef shifto het volgende:
Hoi DigitaleDierenArts,
Afgelopen weekend heb ik mijn 7 jarige kater moeten laten inslapen. Hij had al een tijd last van hartproblemen en vocht in en om de longen. Afgelopen weekend was hij zo benauwd dat we hem maar een spuitje hebben laten geven. Zondag om 02:20 is hij overleden.
Daar kunnen we nu niet veel meer aan doen, maar we kunnen er wel van leren. Ik had mijn kater via via marktplaats en had los van de verhalen dat hij goed onderhouden zou zijn, niet zoveel op papier. Hij was 3 jaar en ik was al zijn 4e eigenaar(!!) Ook heb ik hem toen niet meteen grondig laten nakijken waardoor de hartproblemen pas veel te laat aan het licht kwamen.Uiteindelijk heeft hij het met Benakor en vochtafdrijvers nog een half jaar comfortabele volgehouden.
Nu komen er over 2 maanden 2 nieuwe kittens in huis. Deels om het gat op te vullen maar ook deels omdat ik katten gewoon super lief vind en hun liefde aan mij graag beantwoord met liefde en een goed leven. (en mijn vriendin zeurt)
Wat moet ik nu allemaal doen met nieuwe kittens om ze een zo goed mogelijke start te geven? Ze zullen 8-9 weken zijn wanneer ze bij mij thuis komen. Zijn er verder nog dingen die je in een vroeg stadium kan herkennen zodat ze eventueel WEL op tijd aan medicatie kunnen beginnen? Bij mijn vorige kat was het 23:55 voor we erachter kwamen dat het echt niet goed ging, ze laten zo slecht merken als het niet goed met ze gaat!
Dankjewel voor je reactie!! Ik zal uiteraard vanavond nog even wat fotos van de kittens nu posten.quote:Op dinsdag 30 september 2014 15:58 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gecondoleerd met je kat!![]()
Hartfalen komt, zeker bij jonge(re) katten heel zelden voor, dus laat je niet afschrikken door de trieste voorgeschiedenis van je vorige kat!
Hartmedicatie, zoals Benacor zou ik zeker niet preventief bij alleen maar hartruis gaan geven, zonder een hartecho die de bevindingen ondersteunt. Wat was precies de diagnose bij je kat? Heeft de dierenarts echt gezegd dat als jullie eerder met de medicatie begonnen zijn, dan zou je kat langer hebben geleefdIk denk niet dat je jezelf iets kwalijk moet nemen hoor!
Leuk hoor, 2 kittens! Waar je op moeten letten?
- Zijn de kittens al ontwormd? Kittens horen (eigenlijk samen met hun moeder) vanaf de leeftijd van 3 weken elke 2 weken ontwormd te worden. Kittens krijgen altijd wormen via de moedermelk, ook als de moeder goed ontwormd is! Als je de kittens thuis heb, moet je hun blijven ontwormen, elke maand tot de leeftijd van 6 maanden. Daarna minimaal 4 x jaar.
- De kittens moeten op de leeftijd van 8-9 weken en op de leeftijd van 12 weken ingeënt worden.
- Het is sowieso verstandig om binnen een paar dagen na het kopen de kittens laten onderzoeken door je dierenarts. Je dierenarts kijkt de kittens dan helemaal na: luistert naar het hartje, tast het buikje af, kijkt in het bekje, in de oortjes enz.
- Bij aankoop let op dat de kittens geen snotneusje en heldere ogen hebben. Hebben zij oog- en/of neusuitvloeiing, dan hebben zij al mogelijk al niesziekte meegemaakt en is dus een kans dat zij er levenslang klachten aan overhouden. Want herpesvirus (een van de veroorzakers van de niesziekte) kan in een soort slaapstand in het lichaam gaan en later weer oplaaien.
- Wat voor voer hebben kittens gekregen? Neem wat voer van de verkoper mee. Als je de kittens wil overzetten op een ander voer, dan moet je het eerst 7 dagen mengen met het voer dat zij gekregen hebben bij de fokker.
- Let op dat kittens geen vlooien hebben. Hebben zij het wel, dan moet je hun uiteraard behandelen met een middel dat veilig is voor kittens. En ook tegelijkertijd ontwormen, want vlooien brengen lintwormen rond.
- Verder moet je allemaal speeltjes, matjes en andere kattenspullen aanschaffen. Een waterfonteintje is handig om drinken te stimuleren. Natvoer is eigenlijk beter als droogvoer ter voorkoming van blaasproblemen en nierproblemen, omdat katten dan veel meer vocht binnen krijgen. Katten drinken van zichzelf heel weinig. In de natuur "eten" zij hun water, want muizen bestaan voor 80% uit het water. Natvoer bevat ook 80% water. Of je kan overwegen om KVV te gaan geven (ong 70% water), maar daar moet je zich eerst in verdiepen![]()
Verder moet je eigenlijk minimaal 3 kattenbakken hebben bij 2 poezenkinderen. Op zijn minst 2! Poezenkinderen hebben ook recht op privacy![]()
Foto's van de toekomstige poezenkinderen zullen DDA helpen om te komen met verdere adviezen
Lol dat geld kan me idd ff niks schelen hoor. Dat heb ik toch al uitgegeven immers.quote:Op dinsdag 30 september 2014 18:54 schreef knoblaucha6 het volgende:
De hele geldnkwestie zou me worst wezen gezien manlief. Dat jij Joop hebt ingeleverd lijkt me meer om me zorgen om te maken na alles wat jij voor hem gedaan hebt, The bummer, Joppie, het is zo triest maar wellicht beter (zo ongeveer dan)
Aww cutequote:Op woensdag 1 oktober 2014 01:19 schreef shifto het volgende:
Omdat niemand kittens vervelend vind, ga ik de foto niet eens resizen.
Dit worden ze dan, als ze wat groter zijn (nog een week of 5) komen ze hier wonen.![]()
[ afbeelding ]
Volgens mij, pak je het heel goed opquote:Op dinsdag 30 september 2014 16:06 schreef shifto het volgende:
[..]
Dankjewel voor je reactie!! Ik zal uiteraard vanavond nog even wat fotos van de kittens nu posten.Het is een moederkat die zwanger is het asiel kwam, ze moeder en kittens leven nu in een pleeggezin tot ze 10 weken zijn. Dat pleeggezin zijn mijn schoon ouders dus vandaar.
De DA heeft niet gezegd dat eerder met medicijnen beginnen geholpen zou hebben bij Mickey (de kater) maar dit is iets wat ik mijzelf wijs maak omdat het immers niet iets is wat van de een op de andere dag kan komen. Lijkt mij dus dat als hij eerder behandeld zou zijn de symptonen misschien minder snel voor zouden komen. Is natuurlijk maar speculatie en nu is er niks meer te doen, maar ik wil zeker weten dat ALS ik fouten heb gemaakt met Mickey, dat we die niet met de nieuwe kittens weer maken.
Foto komt straks!
Ach, een tabby tweelingquote:Op woensdag 1 oktober 2014 01:19 schreef shifto het volgende:
Omdat niemand kittens vervelend vind, ga ik de foto niet eens resizen.
Dit worden ze dan, als ze wat groter zijn (nog een week of 5) komen ze hier wonen.![]()
[ afbeelding ]
Over het inenten zou ik moeten navragen. Het ontwormen en ontvlooien etc gebeurt de 1e paar maanden nog door het (/ mederwerker van) asiel denk ik, dit geven ze aan op de site:quote:Op woensdag 1 oktober 2014 09:33 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Volgens mij, pak je het heel goed op![]()
Fijn dat de kittens bij je schoonouders zitten, kan je alvast de kittens aan jou laten wennen. En kan je goed in de gaten houden hoe het nu gaat qua ontworming, vlooienbestrijding en voeding. Is de moeder ingeent voor of tijdens de dracht? Anders moet je misschien de kittens eerder dan 8 weken laten inenten, want zij hebben geen maternale immuniteit als de moeder niet inggent is.
De kittens moet je uiteraard met maand of 6 laten castreren/steriliseren, tenzij je kattenfokkerij begint.
Aangezien de kittens pas na een bepaalde tijd 'geholpen' kunnen worden, neem ik aan dat we daar nog eens terugkomen.quote:Dit is inclusief enting, ontwormen, ontvlooien, chip + registratie en ook de sterilisatie/castratie is hierbij inbegrepen.
quote:Op woensdag 1 oktober 2014 10:40 schreef ferrari_rood het volgende:
Geen echte afwijkingen gevonden op dit moment. Waarschijnlijk enkel ontstekingen in zijn bek.
Niet waarschijnlijk. Maar Joop at toch ook andere dingen van straat of niet?quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:23 schreef deedeetee het volgende:
Ik heb toch nog een vraag :
Kan de naaktslak waar Joop donderdag tegen de avond in beet de oorzaak zijn geweest van de diarree die zaterdagochtend begon waarbij hij weer grijs ging poepen ?
Toen ging ik nog niet met hem wandelen. Een stuk van mijn tuin was helemaal afgezet met gaas zodat hij niet bij planten kan komen. Ik lette goed op blaadjes en plukte dagelijks onkruid tussen de tegels uit. Ik lette op dat er geen water bleef staan dat hij kon oplikken.quote:Op woensdag 1 oktober 2014 14:40 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Niet waarschijnlijk. Maar Joop at toch ook andere dingen van straat of niet?
Fijn om te lezen. Wat een geruststellingquote:Op woensdag 1 oktober 2014 10:40 schreef ferrari_rood het volgende:
Geen echte afwijkingen gevonden op dit moment. Waarschijnlijk enkel ontstekingen in zijn bek.
Ai, af en toe zie ik hier in de omgeving een zwerfkat en ik had al brokjes gekocht. Dat is dus geen goed idee. Hij moet hier gewoond hebben en wil weer binnen wonen, soms probeert hij met bewoners mee naar binnen te gaan. Als je het vuil wegdenkt, is het de mooie kat die ik jaren geleden een paar keer in volle glorie gezien heb. Worden katten grijs? De mooie kastanjeroodbonte vacht is nu mottig en grauw. Hij begint opzij borstelige bleke plekken te krijgen.quote:Op zaterdag 27 september 2014 19:30 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ja, 100% natvoer is beter. Misschien iets minder goed voor de tanden, maar zeker beter voor de nieren. En ook ter voorkoming van blaas(steen)problemen! Blaas wordt gewoon goed gespoeld.
Natvoer is 80% water! Het bevat dus ook veel minder energie dan droogvoer. Droogvoer bevat iets tussen 3-4 kcal per gram en natvoer maar 0,9 kcal per gram.
Ik heb gisteren geleerd (op de nascholing) dat zelfs voor te dikke katten is natvoer dus aan te raden bij het afvallen.
En ter voorkoming van nierproblemen en blaasproblemen dus zeker geen eiwitrijke brokken! Of natvoer of KVV of BARF geven. En een waterfonteintje kopen. En kipbouillon koken (zonder zout) en dat invriezen met stukjes komkommer. Lekker ijsjes voor de kat: extra water, het poezenkind wordt bezig gehouden plus nog wat extra vezels (een beetje vezels is goed, ook voor de kat).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |