abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144751763
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
pi_144752306
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lullig als je op vlieland woont
Dat dan weer niet maar met het OV duurt het wel een uur of 3 ;)
pi_144752331
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
harira van Claudia Roden <3
  zondag 21 september 2014 @ 14:56:56 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144753084
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie


verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144757529
Klinkt lekker piet. Met name dat laatste.
Whatever...
pi_144759701
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie


verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Die ga ik maken ^O^
Dank je wel!
pi_144761621
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie

verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Yes, ga ik nú maken ! Wel met wat ik in huis heb (heb niet alles precies zoals hier staat), dus hopelijk wordt het wat.
Weet niet of ik de boel ga pureren, ik ben een beetje allergisch voor dingen die 100% gladgepureerd zijn, maar dat zie ik wel als ik klaar ben. Meestal pureer ik met dit soort dingen een deel en laat ik de rest heel. In de indiase keuken pureren ze dal (linzen) volgens mij ook niet maar koken ze het gewoon snotgaar indien een dunne textuur gewenst is (en bij drogere bereidingen wel gewoon normaal gaar).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 september 2014 @ 18:51:04 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144762422
Leuk te lezen, laat weten of jullie het lekker vondemn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144765239
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuk te lezen, laat weten of jullie het lekker vondemn
Ik heb me eigenlijk nauwelijks aan je recept gehouden (behalve het concept linzen plus gebakken ui en indiaas achtige kruiden met iets tomaterigs) maar het is wél heel lekker geworden :D
Ik ben heel slecht in het houden aan recepten. Enerzijds omdat ik te lui ben om naar de supermarkt te gaan en gewoon recepten zoek die passen bij wat ik in huis heb, anderzijds omdat ik eigenwijs ben.

- kruiden gefruit in olie plus geklaarde boter. ik had kardemom pods (heb ik toch liggen en doe ik nooit iets mee), komijn, groene chili sambal, veel knoflook, komijnpoeder, kurkuma, korianderpoeder en een klein beetje mintblaadjes uit de tuin. beetje zout.
- 3 gesneden tomaten toegevoegd (ipv bliktomaat). best wel lang laten pruttelen op middel vuur (zodat de tomaat een beetje verdwijnt)
- linzen toegevoegd. ik had van die bruine linzen met een velletje eromheen. water toegevoegd, bouillonpoeder erbij (echte bouillon zou geweldig zijn)
- best lang laten koken, tot de linzen beetgaar waren. kardemompods drijven dus heb ik er uit kunnen vissen (lekker om puur op te eten als palate cleanser)

- de ui gehalveerd en in zo dun mogelijke schijfjes gesneden en die uit elkaar gehaald voor sliertjes. in best veel olie heel snel gebakken op max vuur met wat zout. continu roeren anders brandt het aan; ik heb gezien dat ze dit in indiase kook videos ook zo doen dus waarom niet? het resultaat is wat droger en knapperiger dan langzaam carameliseren. en een klein beetje zwart erop is niet erg.

de enige fout die ik heb gemaakt, is dat ik bij bovenstaande uien kurkuma heb toegevoegd. dat brandt dus aan op deze manier. geen kruiden toevoegen dus als je de uien heel snel 'carameliseert' (eigenlijk: half aanbrandt maar zodat het nog wel lekker is).

[ Bericht 0% gewijzigd door sirdanilot op 21-09-2014 20:01:59 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144765353
Sterker nog pakistaanse kennissen van me maakten standaard ook gebakken uien zo klaar, al gebruikten die zoveel olie dat het meer frituren dan bakken was.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 september 2014 @ 21:00:44 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144768806
Probeer het een keer met geduld, die uien, je zal verrast zijn van het resultaat, ze worden heel erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144787775
Ipv je kruidenmixje heb ik garam masala gebruikt ging uitstekend!
Iedereen vond t lekker! ^O^
pi_144788631
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer het een keer met geduld, die uien, je zal verrast zijn van het resultaat, ze worden heel erg lekker.
Amen!

Als ik echt curry maak ben ik vaak wel drie kwartier tot een uur bezig met alleen het goed bakken van de uien. De smaak die je krijgt van prachtig zacht bruin glanzende ui is fantastisch en de basis van een geslaagde curry. Maar ja het duurt ff :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 23 september 2014 @ 04:24:06 #114
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144812667
M'n centen zijn weer binnen en dat moet natuurlijk goed besteed worden aan een mooie maaltijd... nu zit ik al en tijdje met Pörkölt in m'n hoofd, wij kennen dat gerecht vooral als Goulash maar Goulash is eigenlijk meer een soep.
Dus wat wij Goulash noemen is Pörkölt...

Maar... wat is daar nu een supergoed recept voor?
Ik had er zelf een erg goed recept voor maar dat staat op een harde schijf die gecrasht is (de 5500 foto's zijn een stuk erger overigens).
Ik kan in elk geval dus wel een nieuw recept gebruiken.
  dinsdag 23 september 2014 @ 09:43:20 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144814645
Tja Signe, ik kan je daar niet aan helpen, ik verdraag geen paprika, een stukje paprika ter grote van een pinknagel en ik heb de hele avond oprispingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144816751
Ik heb ooit eens een recept gevonden op de receptensite van de Telegraaf (tja :@ ). Dat was een recept voor Porkolt (geen idee meer hoe ze dat toen noemden) maar er kwam geen ene paprika aan te pas, alleen paprika poeder. Het was heerlijk en smaakte exact als vroeger.
Volgens mij ben ik het recept ook eens op Smulweb tegen gekomen. 't is redelijk makkelijk zoeken, je komt nl niet zoveel goulash recepten tegen zonder paprika.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 28 september 2014 @ 12:55:36 #117
26552 Party_P
WTF, jezus!!1
pi_144978889
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Drugs are good mkay?
  zondag 28 september 2014 @ 12:58:12 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144978964
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144979570
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 04:24 schreef SiGNe het volgende:
M'n centen zijn weer binnen en dat moet natuurlijk goed besteed worden aan een mooie maaltijd... nu zit ik al en tijdje met Pörkölt in m'n hoofd, wij kennen dat gerecht vooral als Goulash maar Goulash is eigenlijk meer een soep.
Dus wat wij Goulash noemen is Pörkölt...

Maar... wat is daar nu een supergoed recept voor?
Ik had er zelf een erg goed recept voor maar dat staat op een harde schijf die gecrasht is (de 5500 foto's zijn een stuk erger overigens).
Ik kan in elk geval dus wel een nieuw recept gebruiken.
Is het zo moeiljk om dat weer voor de geest te halen? Het lijkt me namelijk niet een extreem moeilijk gerecht om te maken, in feite is het gewoon een stoofpot met een lading paprikapoeder en ik denk dat als je de juiste technieken gebruikt er niet veel mis kan gaan.

Wel echt súperlekker :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 28 september 2014 @ 14:06:57 #120
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144980666
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Heston Blumenthal heeft een recept voor hamburgerbroodjes bedacht zag ik laatst op 24 kitchen.
  zondag 28 september 2014 @ 14:09:35 #121
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144980734
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie

verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Dit klinkt goed zeg, die slaan we even op! ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  maandag 29 september 2014 @ 00:39:45 #122
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_145006801
Piet,

Runderlonghaas. Enig idee wat je daar het beste bij kunt serveren? Aan welke groente, aardappel, saus moet ik denken?
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  maandag 29 september 2014 @ 07:16:17 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145008531
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 00:39 schreef WaywardOne het volgende:
Piet,

Runderlonghaas. Enig idee wat je daar het beste bij kunt serveren? Aan welke groente, aardappel, saus moet ik denken?
Zelfde wat je bij ossenhaas zou doen, bv een bruine saus met gorgonzola en walnoten, boontjes, salade, friet of puree
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145043790
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145043854
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 08:48 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Ik heb laatst iets dergelijks gemaakt met broccoli, was niet te eten, zo de prullenbak in.. Dus tips zou ik ook erg blij mee zijn....
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:13:44 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145044241
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 08:48 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145044956
Thanks ^O^ Misschien ben ik inderdaad wel ongeduldig geweest met de garing. Komt omdat ik bloemkool altijd vrij stevig eet. En meer room/soy dus. Ga ik de volgende keer doen! :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:49:27 #128
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045022
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
***
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:09:16 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145045495
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:49 schreef Brighteyes het volgende:
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
Ik gebruik deze als smaakmaker

of deze


En bij het roerbakken ook deze

Deze laatste is erg lekker in allerlei zaken maar brengt ook meer eigen smaak mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:21:18 #130
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045828
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
***
pi_145045913
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Brioche-deeg, met ei. Zelf nog geen ervaring met burgerbroodjes, maar binnenkort wil ik het met een briochedeeg gaan proberen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_145045953
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
Thanks, was bij mij dus ook niet gaar...
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:27:31 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145046002
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 10:21 schreef Brighteyes het volgende:
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
Ah, ja, ben te lui om soyasaus te typen.
Dit is trouwens mijn lievelings (zoete) ketjap

Is de enige die ik ken die met palmsuiker is gemaakt ipv met melasse en gewone suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145049522
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2014 12:20:12 ]
  dinsdag 30 september 2014 @ 12:23:37 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145049710
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:19 schreef madeliefff het volgende:
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??
Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145050102
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
  dinsdag 30 september 2014 @ 13:15:56 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145051545
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
ja, het is een manier van bereiden, persoonlijk hou ik vlees als steak of filet liever in de pan of op de grill, dan ben ik beter in controle van de garing en de bruining wordt mooier. Ik stop een braadstuk in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145095165
Hoi, daar ben ik alweer :+
Ik ga dadelijk een rodekoolstamppotje maken, daarvoor gebruik ik 350 gram kool voor 2 porties, en er gaat nog een appeltje doorheen (en natuurlijk de specerijen e.d.) Hoeveel aardappels moet ik gebruiken? Ben heel slecht in het inschatten en wil liever niet met te droge of te natte stamppot zitten :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145096409
Je kunt beter de aardappels eerst tot puree stampen en er dan de kool bij doen, totdat je een mooie consistentie hebt. Met eventuele overgebleven kool kun je nog een slaatje maken of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145096455
Zul je zien dat ik teveel aardappelen kook, dan gaat die vlieger alweer niet op ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145096551
Gewoon lekker prakken op het bord :Y)
Spoilers!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 17:23:09 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145097222
Gewoon de aardappels apart koken en serveren, veel lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145123951
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
pi_145125159
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Toevallig wel:
http://www.jumbosupermark(...)ppot-met-piccalilly/
Spoilers!
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:03:26 #145
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145130369
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:41:05 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131672
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Roerbakken?
Salade van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:46:35 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131822
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:03 schreef SiennaForrest het volgende:
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:48:49 #148
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145131903
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx! :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145133556
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145133611
Gepoft vind ik kastanjes erg lekker. Wat ik ook erg geslaagd vond was kastanjes in caramelsaus (zoutig). Was als bijgerecht bij wild, ergens in Frankrijk kreeg ik dat..
Whatever...
  donderdag 2 oktober 2014 @ 18:46:14 #151
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145133710
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Rode kool en appel veroorzaken beiden lucht in de darmen, dus dat is niet raar.
Maar ik zou niet weten wat er anders is aan rode kool uit een potje.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 2 oktober 2014 @ 18:50:35 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145133879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:48 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx! :)
Ik vond dit recept erg geslaagd :)

http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:03:19 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145134495
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
pi_145134514
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Als je de ham weglaat kan ik me voorstellen dat het met een wat bijzonderder kaas wel lekker wordt. Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise is ook best lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:07:42 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145134677
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Gratineren in de oven inderdaad, alleen dan zonder ham of met vegetarische ham..
stonk doormidden smijden, kern eruit en half uurtje in de oven op 180 graden met een lading kaas erover (en paneermeel zodat de vetten in de kaas opgenomen worden en je een mooie bruine korst krijgt)
Vind ik zelf een makkelijkere manier dan eerst voorkoken en dan de kern eruit (+handen branden) en daarna alsnog gratineren.
In de lof zit genoeg vocht om 't in de oven te koken.

Of in stukjes snijden en met ketjap en honing kort wokken.. ook lekker.

rauw in een salade met noten en creme fraiche en mayo..
evt met zalm.. al weet ik niet of je dat wel eet..

En als je evt dan vis eet, tartaar maken van gerookte makreel (prakken met een beetje olijfolie)
Witlof in lange bladen koken.
Stekertje bekleden met de gekookte witlof en dan vullen met de gerookte makreeltartaar.
Daarna dichtvouwen.
Daar doe je dan nog een witlofsalade bij, evt met bietjes en evt 2 kort gegrillde coquilles..

[ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 02-10-2014 19:12:56 ]
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:09:28 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145134750
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
In stukjes van ongeveer 2 cm dike snijden, roomboter bruin laten worden en de witlof erin bakken met beetje zout en peper. Als deze een bruin kleurtje heeft, beetje water erbij en verder beetgaar stoven.
Lekker bij aardappelpuree en een plak gebakken appel ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:16:11 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135014
Witlof met Peer
1. 50gr boter en 2el suiker laten smelten in een ovenschaal (op een vlamverdeler op het gasfornuis)
onderkant van de witlof snijden en door de helft snijden
witlof helften met de snijkant naar beneden in de schaal leggen

2. ongeschilde peren in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten in partjes snijden.
Tussen de witlof leggen en bestrooien met tijm, peper en zout.
20 minuten in de oven.
pi_145135110
Bedankt voor de ideeën. Deze week komt er weer eens witlof op het menu

:P Er hangt nu een hele lijst op mijn receptenbord en nu het kiezen nog
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:26:39 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135424
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:32:09 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135650
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Klopt helemaal, da's ook een reden waarom men voor zuurkool witte kool gebruikt, doordat die bladeren dik zijn kan je die lang in het zuur leggen zonder dat het helemaal oplost.

Zit ik wel opeens met een vraagje..
Als rode kool en witte kool zoveel op elkaar lijken, waarom maakt men dan geen rode zuurkool?
Leuk als variatie, evt door elkaar mengen voor een leuk kleurtje.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:39:41 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135946
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:42:21 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136058
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:48:29 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145136275
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Alsof IT zo leuk is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:56:10 #164
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136518
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alsof IT zo leuk is.
Ja dan had je een beroep moeten kiezen wat je leuk vindt.

Heb ik wel gedaan, alleen verdient dat dan weer voor geen meter :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 20:01:57 #165
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145136724
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vond dit recept erg geslaagd :)

http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Dank je wel ook, dat klinkt erg lekker, die heb ik ook even opgeslagen. :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145138811
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 2 oktober 2014 @ 22:07:04 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145138867
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:05 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145138900
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Oh sorry, had er overheen gelezen. Thanks :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145162958
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 19:16:57 #170
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145163403
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 20:37:17 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145166901
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145179677
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:46:58 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145179697
Tuurlijk kan dat wel, doen supermarkten zelf ook.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:48:45 #174
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_145179704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 08:43 schreef Martijn1P het volgende:
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
Kan wel. Twee keer rauw moet je niet doen. Na een keer rauw, kan het wel als je het erna bereidt/ bereidt,
Laffe huichelaar
pi_145179807
Sos Piet... mijn kroketten barsten alweer open tijdens het bakken. Heb nu een stevigere roux gemaakt (meer boter/bloem minder bouillon), zeer zorgvuldig afgerold, en 2 uur gekoeld maar ze blijven leeg lopen na ± 1,5 minuut in het vet. Tips?
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 11:58:24 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145182498
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145184146
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 11:58 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:52:50 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220544
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:11 schreef NutKees het volgende:

[..]

Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:54:03 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220586
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 17:34:22 #180
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145222456
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145222941
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
pi_145228374
quote:
14s.gif Op zondag 5 oktober 2014 17:45 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
pi_145228827
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 19:38 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
Oh tof! Misschien volgende keer eens proberen inderdaad. Was het erg lekker? De chocoladevla was heerlijk in ieder geval. Heb minder suiker gebruikt en iets meer cacaopoeder :9 Voor morgen heb ik stiekem een beetje achtergehouden :@
pi_145229260
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
Ik bak ze op 180 graden volgende de thermometer (thermostaat vertrouw ik sowieso niet). De overgebleven kroketten liggen nu in de vriezer, maar ook bevroren liepen ze leeg. Ik zal ze eens laten ontdooien in de koelkast en dan het vet wat minder warm laten worden (160-170 ergens?). Dank.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:03:57 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145229786
Haal je ze ook eerst door de bloem? En daarna ei, panko, ei, panko?
Ik frituur ze bevroren 8 minuten op 180C. Zelden dat er eentje lekt.
Geen idee waar het precies aan ligt...

Ik lees ook ergens dat er geen "plooien" mogen zitten in de euh drollen die je draait. Dat dat ook een reden kan zijn dat ze ploffen. :o
pi_145230009
Inderdaad, eerst bloem, dan ei (wit, losgeklopt) en panko. En een aantal dubbel, dus nog eens ei en panko. Misschien nog zorgvuldiger rollen dan maar de volgende keer, en ervoor zorgen dat ze echt mooi egaal zijn.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:10:12 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230094
Ik duw ze ook echt stevig in die panko en knijp er nog een beetje in enzo. :-)
pi_145230495
Ik ga het proberen, maar eerst die in de vriezer zien weg te werken. De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:22:50 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230756
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:17 schreef NutKees het volgende:
De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
Lekker juist!


Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:27:23 #190
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145231050
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lekker juist!

[ link | afbeelding ]
Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
Opflikkeren jij! Was net lekker chips aan het eten, maar dat is nu ook opeens zo gewoontjes.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 5 oktober 2014 @ 21:54:31 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145236090
Oh. Sorry.
pi_145236841
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
  zondag 5 oktober 2014 @ 22:49:26 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145238814
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145239277
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
quote:
[quote]1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 20:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
Bedankt voor de reacties. Moet toegeven dat ik het uiteindelijk toch niet aandurfde om hem helemaal rauw te eten. Vandaar dat ik hem kort heb aangebakken in de pan. (Hij bleef echter nog steeds erg rood van binnen)
pi_145239339
Edit: Excuus dubbelpost
pi_145239357
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
De bodem eerst blind bakken een idee?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145239710
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
Ik normaal totaal niet. Altijd een succes. En ik doe altijd wat custard op de bodem, zo ook bij deze. Echt balen dit :{ moeders blij maken met een dooie mus morgen -O-
pi_145239765
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:00 schreef Lonaa het volgende:

[..]

De bodem eerst blind bakken een idee?
Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
pi_145239852
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:09 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.

Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')