Nooit. Echt nóóit.quote:Op vrijdag 19 september 2014 18:46 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Hoevaak heb jij last van je buik?
			
			
			
			quote:Op vrijdag 19 september 2014 18:47 schreef minilot het volgende:
[..]
Nooit. Echt nóóit.
Ik eet in het buitenland ook graag van stalletjes langs de weg.
Gewoon geluk gehad tot nu toe, denk ik
			
			
			
			
			
			
			
			Vorig jaar lukte me dat prima. Eventueel leg je er een banaan bijquote:Op vrijdag 19 september 2014 16:11 schreef minilot het volgende:
[..]
Nee, dat lukt niet goed. Eenmaal enigzins oranje/lichtrode tomaten kun je wel verder laten rijpen tot extra lekker (doe ik zelf thuis ook meestal met gekochte tomaten), maar dat werkt niet ideaal met exemplaren die nog hard en knalgroen zijn. Ik wil ze graag in deze toestand verwerken, heb de afgelopen drie maanden al ruim voldoende zeer rijpe rode tomaten op.
			
			
			
			Wat is de perfecte verhouding voor het maken van een pizzadeegje? Dunne bodemquote:Op zaterdag 20 september 2014 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vorig jaar lukte me dat prima. Eventueel leg je er een banaan bij
			
			
			
			Die vraag kan je beter hier stellen, daar zitten de pizza expertsquote:Op zaterdag 20 september 2014 09:28 schreef timmmmm het volgende:
[..]
Wat is de perfecte verhouding voor het maken van een pizzadeegje? Dunne bodem
			
			
			
			Oke dank!quote:Op zaterdag 20 september 2014 09:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die vraag kan je beter hier stellen, daar zitten de pizza experts
CUL / [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #19
			
			
			
			
			
			
			
			Lullig als je op vlieland woontquote:Op zondag 21 september 2014 13:20 schreef mascara-klodder het volgende:
Sjongejonge. Krijg net berichtje van mijn zusje. Ze moet haar eerste beest slachten van haar dubbeldoelbeestenboerderij. Ze durft niet zonder mij
Of ik even kan komen naar België
			
			
			
			Dat dan weer niet maar met het OV duurt het wel een uur of 3quote:Op zondag 21 september 2014 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lullig als je op vlieland woont
			
			
			
			harira van Claudia Roden <3quote:Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
			
			
			
			Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me wasquote:Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
			
			
			
			Die ga ik makenquote:Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie
verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room
De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren
Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
			
			
			
			Yes, ga ik nú maken ! Wel met wat ik in huis heb (heb niet alles precies zoals hier staat), dus hopelijk wordt het wat.quote:Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie
verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room
De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren
Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
			
			
			
			
			
			
			
			Ik heb me eigenlijk nauwelijks aan je recept gehouden (behalve het concept linzen plus gebakken ui en indiaas achtige kruiden met iets tomaterigs) maar het is wél heel lekker gewordenquote:Op zondag 21 september 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuk te lezen, laat weten of jullie het lekker vondemn
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Amen!quote:Op zondag 21 september 2014 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer het een keer met geduld, die uien, je zal verrast zijn van het resultaat, ze worden heel erg lekker.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Is het zo moeiljk om dat weer voor de geest te halen? Het lijkt me namelijk niet een extreem moeilijk gerecht om te maken, in feite is het gewoon een stoofpot met een lading paprikapoeder en ik denk dat als je de juiste technieken gebruikt er niet veel mis kan gaan.quote:Op dinsdag 23 september 2014 04:24 schreef SiGNe het volgende:
M'n centen zijn weer binnen en dat moet natuurlijk goed besteed worden aan een mooie maaltijd... nu zit ik al en tijdje met Pörkölt in m'n hoofd, wij kennen dat gerecht vooral als Goulash maar Goulash is eigenlijk meer een soep.
Dus wat wij Goulash noemen is Pörkölt...
Maar... wat is daar nu een supergoed recept voor?
Ik had er zelf een erg goed recept voor maar dat staat op een harde schijf die gecrasht is (de 5500 foto's zijn een stuk erger overigens).
Ik kan in elk geval dus wel een nieuw recept gebruiken.
			
			
			
			Heston Blumenthal heeft een recept voor hamburgerbroodjes bedacht zag ik laatst op 24 kitchen.quote:Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...
...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.
Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op!![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |