abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144751763
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
pi_144752306
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 13:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lullig als je op vlieland woont
Dat dan weer niet maar met het OV duurt het wel een uur of 3 ;)
pi_144752331
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
harira van Claudia Roden <3
  zondag 21 september 2014 @ 14:56:56 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144753084
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:27 schreef quirina het volgende:
Heeft iemand een goed recept voor een linzensoep?
Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie


verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144757529
Klinkt lekker piet. Met name dat laatste.
Whatever...
pi_144759701
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie


verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Die ga ik maken ^O^
Dank je wel!
pi_144761621
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie

verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Yes, ga ik nú maken ! Wel met wat ik in huis heb (heb niet alles precies zoals hier staat), dus hopelijk wordt het wat.
Weet niet of ik de boel ga pureren, ik ben een beetje allergisch voor dingen die 100% gladgepureerd zijn, maar dat zie ik wel als ik klaar ben. Meestal pureer ik met dit soort dingen een deel en laat ik de rest heel. In de indiase keuken pureren ze dal (linzen) volgens mij ook niet maar koken ze het gewoon snotgaar indien een dunne textuur gewenst is (en bij drogere bereidingen wel gewoon normaal gaar).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 september 2014 @ 18:51:04 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144762422
Leuk te lezen, laat weten of jullie het lekker vondemn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144765239
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 18:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Leuk te lezen, laat weten of jullie het lekker vondemn
Ik heb me eigenlijk nauwelijks aan je recept gehouden (behalve het concept linzen plus gebakken ui en indiaas achtige kruiden met iets tomaterigs) maar het is wél heel lekker geworden :D
Ik ben heel slecht in het houden aan recepten. Enerzijds omdat ik te lui ben om naar de supermarkt te gaan en gewoon recepten zoek die passen bij wat ik in huis heb, anderzijds omdat ik eigenwijs ben.

- kruiden gefruit in olie plus geklaarde boter. ik had kardemom pods (heb ik toch liggen en doe ik nooit iets mee), komijn, groene chili sambal, veel knoflook, komijnpoeder, kurkuma, korianderpoeder en een klein beetje mintblaadjes uit de tuin. beetje zout.
- 3 gesneden tomaten toegevoegd (ipv bliktomaat). best wel lang laten pruttelen op middel vuur (zodat de tomaat een beetje verdwijnt)
- linzen toegevoegd. ik had van die bruine linzen met een velletje eromheen. water toegevoegd, bouillonpoeder erbij (echte bouillon zou geweldig zijn)
- best lang laten koken, tot de linzen beetgaar waren. kardemompods drijven dus heb ik er uit kunnen vissen (lekker om puur op te eten als palate cleanser)

- de ui gehalveerd en in zo dun mogelijke schijfjes gesneden en die uit elkaar gehaald voor sliertjes. in best veel olie heel snel gebakken op max vuur met wat zout. continu roeren anders brandt het aan; ik heb gezien dat ze dit in indiase kook videos ook zo doen dus waarom niet? het resultaat is wat droger en knapperiger dan langzaam carameliseren. en een klein beetje zwart erop is niet erg.

de enige fout die ik heb gemaakt, is dat ik bij bovenstaande uien kurkuma heb toegevoegd. dat brandt dus aan op deze manier. geen kruiden toevoegen dus als je de uien heel snel 'carameliseert' (eigenlijk: half aanbrandt maar zodat het nog wel lekker is).

[ Bericht 0% gewijzigd door sirdanilot op 21-09-2014 20:01:59 ]
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144765353
Sterker nog pakistaanse kennissen van me maakten standaard ook gebakken uien zo klaar, al gebruikten die zoveel olie dat het meer frituren dan bakken was.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 21 september 2014 @ 21:00:44 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144768806
Probeer het een keer met geduld, die uien, je zal verrast zijn van het resultaat, ze worden heel erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144787775
Ipv je kruidenmixje heb ik garam masala gebruikt ging uitstekend!
Iedereen vond t lekker! ^O^
pi_144788631
quote:
0s.gif Op zondag 21 september 2014 21:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Probeer het een keer met geduld, die uien, je zal verrast zijn van het resultaat, ze worden heel erg lekker.
Amen!

Als ik echt curry maak ben ik vaak wel drie kwartier tot een uur bezig met alleen het goed bakken van de uien. De smaak die je krijgt van prachtig zacht bruin glanzende ui is fantastisch en de basis van een geslaagde curry. Maar ja het duurt ff :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 23 september 2014 @ 04:24:06 #114
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144812667
M'n centen zijn weer binnen en dat moet natuurlijk goed besteed worden aan een mooie maaltijd... nu zit ik al en tijdje met Pörkölt in m'n hoofd, wij kennen dat gerecht vooral als Goulash maar Goulash is eigenlijk meer een soep.
Dus wat wij Goulash noemen is Pörkölt...

Maar... wat is daar nu een supergoed recept voor?
Ik had er zelf een erg goed recept voor maar dat staat op een harde schijf die gecrasht is (de 5500 foto's zijn een stuk erger overigens).
Ik kan in elk geval dus wel een nieuw recept gebruiken.
  dinsdag 23 september 2014 @ 09:43:20 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144814645
Tja Signe, ik kan je daar niet aan helpen, ik verdraag geen paprika, een stukje paprika ter grote van een pinknagel en ik heb de hele avond oprispingen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144816751
Ik heb ooit eens een recept gevonden op de receptensite van de Telegraaf (tja :@ ). Dat was een recept voor Porkolt (geen idee meer hoe ze dat toen noemden) maar er kwam geen ene paprika aan te pas, alleen paprika poeder. Het was heerlijk en smaakte exact als vroeger.
Volgens mij ben ik het recept ook eens op Smulweb tegen gekomen. 't is redelijk makkelijk zoeken, je komt nl niet zoveel goulash recepten tegen zonder paprika.
We have far more in common than that which devides us..
  zondag 28 september 2014 @ 12:55:36 #117
26552 Party_P
WTF, jezus!!1
pi_144978889
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Drugs are good mkay?
  zondag 28 september 2014 @ 12:58:12 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144978964
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144979570
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 04:24 schreef SiGNe het volgende:
M'n centen zijn weer binnen en dat moet natuurlijk goed besteed worden aan een mooie maaltijd... nu zit ik al en tijdje met Pörkölt in m'n hoofd, wij kennen dat gerecht vooral als Goulash maar Goulash is eigenlijk meer een soep.
Dus wat wij Goulash noemen is Pörkölt...

Maar... wat is daar nu een supergoed recept voor?
Ik had er zelf een erg goed recept voor maar dat staat op een harde schijf die gecrasht is (de 5500 foto's zijn een stuk erger overigens).
Ik kan in elk geval dus wel een nieuw recept gebruiken.
Is het zo moeiljk om dat weer voor de geest te halen? Het lijkt me namelijk niet een extreem moeilijk gerecht om te maken, in feite is het gewoon een stoofpot met een lading paprikapoeder en ik denk dat als je de juiste technieken gebruikt er niet veel mis kan gaan.

Wel echt súperlekker :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 28 september 2014 @ 14:06:57 #120
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144980666
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Heston Blumenthal heeft een recept voor hamburgerbroodjes bedacht zag ik laatst op 24 kitchen.
  zondag 28 september 2014 @ 14:09:35 #121
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144980734
quote:
1s.gif Op zondag 21 september 2014 14:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ooit gekregen van een schattig indiaas meisje dat nogal verliefd op me was
Voor de soep
350 g rode linzen
1 blik tomaten
4-5 tenen knoflook
Verse gember, ongeveer walnoot grote (ongepeld), geraspt
1 Liter bouillon
1 TL Kurkuma
1 TL Kummelpoeder
1 TL Kerriepoeder (hindoestaanse)
1 EL Soy
Wat cayenne peper of sambal naar smaak
Zout naar smaak
Wat olie

verder
2 Grote rode uien aan ringen gesneden
2 TL komijnzaad
Wat olie
Pakje zure room

De kruiden voor de soep even roosteren in de olie, dan de rest toevoegen en langzaam gaar koken, pureren met staafmixer.
De uiringen met de komijn in een koekenpan op laag vuur langzaam carameliseren

Soep serveren in een diep bord, garneren met de zure room en daarop de uien
Dit klinkt goed zeg, die slaan we even op! ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  maandag 29 september 2014 @ 00:39:45 #122
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_145006801
Piet,

Runderlonghaas. Enig idee wat je daar het beste bij kunt serveren? Aan welke groente, aardappel, saus moet ik denken?
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  maandag 29 september 2014 @ 07:16:17 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145008531
quote:
0s.gif Op maandag 29 september 2014 00:39 schreef WaywardOne het volgende:
Piet,

Runderlonghaas. Enig idee wat je daar het beste bij kunt serveren? Aan welke groente, aardappel, saus moet ik denken?
Zelfde wat je bij ossenhaas zou doen, bv een bruine saus met gorgonzola en walnoten, boontjes, salade, friet of puree
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145043790
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145043854
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 08:48 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Ik heb laatst iets dergelijks gemaakt met broccoli, was niet te eten, zo de prullenbak in.. Dus tips zou ik ook erg blij mee zijn....
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:13:44 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145044241
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 08:48 schreef PluisigNijntje het volgende:
Piet, ik heb gister bij gebrek aan beter en overschot aan restjes een bloemkoolsoepje in elkaar gedraaid. Ik vond hem alleen totaal niet bijzonder, en na het staafmixeren kreeg hij een beetje het uiterlijk en de consistentie van havermout. :')
Heb je nog tips hoe dat de volgende keer lekkerder kan?
Ingredienten waren een klein uitje, knoflookje, een middelgrote aardappel, driekwart bloemkool, een bouillonblokje en een lepeltje crème fraîche om het af te maken.
Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145044956
Thanks ^O^ Misschien ben ik inderdaad wel ongeduldig geweest met de garing. Komt omdat ik bloemkool altijd vrij stevig eet. En meer room/soy dus. Ga ik de volgende keer doen! :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 30 september 2014 @ 09:49:27 #128
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045022
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
***
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:09:16 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145045495
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:49 schreef Brighteyes het volgende:
En als jij zegt 'soy' erbij. in welke vorm is dat dan? :@
Ik gebruik deze als smaakmaker

of deze


En bij het roerbakken ook deze

Deze laatste is erg lekker in allerlei zaken maar brengt ook meer eigen smaak mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:21:18 #130
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_145045828
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
***
pi_145045913
quote:
0s.gif Op zondag 28 september 2014 12:55 schreef Party_P het volgende:
Ik zou graag zelf hamburgerbroodjes willen maken, maar kom zoveel verschillende recepten tegen...

...zou het graag willen maken met bakpoeder (zie vooral gist recepten), omdat ik dat nog heb en totaal niet van verspilling/producten over houdt. Daarom zoek ik dus een simpel recept zonder al te veel gekke ingrediënten die je erna nooit meer opkrijgt.

Dus Piet (of iemand anders)..kom maar op! :) :)
Brioche-deeg, met ei. Zelf nog geen ervaring met burgerbroodjes, maar binnenkort wil ik het met een briochedeeg gaan proberen.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_145045953
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 09:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed gaar koken, dan pas blenderen/mixeren, de structuur wordt creme achtig als het goed is. Ik doe er room en wat Soy bij. Als hij niet goed gaar is wordt het idd korrelig. Als het te dik word bouillon toevoegen. Zou de aardappel gewoon weglaten. Nergens voor nodig, ik gebruik bouillon, bloemkool, room en wat soy.
Thanks, was bij mij dus ook niet gaar...
  dinsdag 30 september 2014 @ 10:27:31 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145046002
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 10:21 schreef Brighteyes het volgende:
Tx! Ik dacht even dat je soja boontjes bedoelde. :@ :') :@
Ah, ja, ben te lui om soyasaus te typen.
Dit is trouwens mijn lievelings (zoete) ketjap

Is de enige die ik ken die met palmsuiker is gemaakt ipv met melasse en gewone suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145049522
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2014 12:20:12 ]
  dinsdag 30 september 2014 @ 12:23:37 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145049710
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:19 schreef madeliefff het volgende:
Wat is de reden dat ik in veel recepten zie dat ze eerst varkensfilet kort in de koekenpan bakken zodat de buitenkant bruin is en het daarna pas in de oven doen in vocht...waarom niet gelijk in de oven? Daar krijg je toch ook een bruine buitenkant? Ik zou denken dat t sappiger word als je het alleen in de oven doet??
Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145050102
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het bruin braden van de buitenkant zorgt voor een mooie smaak ontwikkeling, in de oven wordt dat vaak niet zo mooi. Bovendien heb je dan wat braadvocht wat je kan gebruiken voor de saus. Filet gaat maar relatief kort in de oven, je wilt het immers sappig en rose houden, en dan heeft hij geen tijd genoeg mooi bruin te worden.
hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
  dinsdag 30 september 2014 @ 13:15:56 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145051545
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 september 2014 12:33 schreef madeliefff het volgende:

[..]

hm oke. Maar dat hij na t bruin bakken de oven in gaat is verder wel lekker ?
ja, het is een manier van bereiden, persoonlijk hou ik vlees als steak of filet liever in de pan of op de grill, dan ben ik beter in controle van de garing en de bruining wordt mooier. Ik stop een braadstuk in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145095165
Hoi, daar ben ik alweer :+
Ik ga dadelijk een rodekoolstamppotje maken, daarvoor gebruik ik 350 gram kool voor 2 porties, en er gaat nog een appeltje doorheen (en natuurlijk de specerijen e.d.) Hoeveel aardappels moet ik gebruiken? Ben heel slecht in het inschatten en wil liever niet met te droge of te natte stamppot zitten :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145096409
Je kunt beter de aardappels eerst tot puree stampen en er dan de kool bij doen, totdat je een mooie consistentie hebt. Met eventuele overgebleven kool kun je nog een slaatje maken of zo.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145096455
Zul je zien dat ik teveel aardappelen kook, dan gaat die vlieger alweer niet op ;)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145096551
Gewoon lekker prakken op het bord :Y)
Spoilers!
  woensdag 1 oktober 2014 @ 17:23:09 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145097222
Gewoon de aardappels apart koken en serveren, veel lekkerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145123951
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
pi_145125159
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Toevallig wel:
http://www.jumbosupermark(...)ppot-met-piccalilly/
Spoilers!
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:03:26 #145
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145130369
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:41:05 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131672
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Roerbakken?
Salade van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:46:35 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145131822
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:03 schreef SiennaForrest het volgende:
Ik heb tijdens een boswandeling een flinke lading tamme kastanjes geraapt. Ik ben bekend met het pureetje en de geroosterde kastanjes, maar ben eigenlijk benieuwd naar een nieuwe insteek / ander idee om met deze kastanjes te maken. Piet heb jij (of iemand anders) een goed idee? :)
Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 17:48:49 #148
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145131903
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hmm, kom zelf ook nooit verder dan poffen en puree.
Maar Julia Child in de Kunst van het Koken heeft er een hele waslijst mee.
Gegratineerd met kaas, aan het spit geroosterd, gesmoord in witte wijn en dragon, in aspic, mousse van maken..
Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx! :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145133556
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145133611
Gepoft vind ik kastanjes erg lekker. Wat ik ook erg geslaagd vond was kastanjes in caramelsaus (zoutig). Was als bijgerecht bij wild, ergens in Frankrijk kreeg ik dat..
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')