abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144322291


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 48
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Karstman op 08-09-2014 21:48:05 ]
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_144322368
crap de TT klopt niet... te veel letters, kan een modje even helpen pretty please O-)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 8 september 2014 @ 19:25:35 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144322948
Maak ook ff 48 van 46 in de op.

Ik maar koolsla trouwens vrij eenvoudig met zout, suiker, azijn, olie, soms wat kummel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144323788
Ik vond het best lekker, maar nu het afgekoeld is lijkt het veel natter, is dat normaal?
pi_144325270
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
  maandag 8 september 2014 @ 20:24:54 #6
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144326116
Hoezo een pan verpesten met caramel maken? Kookpan (dus geen koekenpan) zonde anti-aanbaklaag is prima, liefst beetje dikke bodem. Mocht het mis gaan, beetje af laten koelen (caramel is gruwelijk heet, heb er al jaren een naar litteken van op mijn hand zitten...) en in water zetten. Dan lost de aangekoekte caramel gewoon op zonder problemen.

Ik neem aan dat je de vla maakt met custardpoeder, dat is snel en makkelijk, maar niet de echte ouderwetse manier. Desondanks vind ik het ook lekker hoor en maak het ook regelmatig. Vooral warm vind ik het lekker :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144326195
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:24 schreef Molo het volgende:
Hoezo een pan verpesten met caramel maken? Kookpan (dus geen koekenpan) zonde anti-aanbaklaag is prima, liefst beetje dikke bodem. Mocht het mis gaan, beetje af laten koelen (caramel is gruwelijk heet, heb er al jaren een naar litteken van op mijn hand zitten...) en in water zetten. Dan lost de aangekoekte caramel gewoon op zonder problemen.

Ik neem aan dat je de vla maakt met custardpoeder, dat is snel en makkelijk, maar niet de echte ouderwetse manier. Desondanks vind ik het ook lekker hoor en maak het ook regelmatig. Vooral warm vind ik het lekker :9
Oké... het is zo kleverig en zo... ben altijd bang dat ik de pan zo weg kan goooien. Een dikke pan heb ik wel, dus misschien een poging wagen dus.

Ik maak vla op de ouderwetse manier, niet met custard. En het is zeker de moeite waard
  maandag 8 september 2014 @ 20:35:07 #8
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144326633
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:26 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Oké... het is zo kleverig en zo... ben altijd bang dat ik de pan zo weg kan goooien. Een dikke pan heb ik wel, dus misschien een poging wagen dus.

Ik maak vla op de ouderwetse manier, niet met custard. En het is zeker de moeite waard
nee joh, elke pan kan daar tegen, komt echt goed.

Ah lekker! Nooit gedaan, ik ben meer van de hartige shizzle dan toetjes maar zal het ook eens oldskool proberen :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144327685
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:35 schreef Molo het volgende:

[..]

nee joh, elke pan kan daar tegen, komt echt goed.

Ah lekker! Nooit gedaan, ik ben meer van de hartige shizzle dan toetjes maar zal het ook eens oldskool proberen :)
Oké :) Ach... en anders koop ik nieuwe. Het is niet dat ik belachelijk dure merkspullen heb

Zelf ben ik ook van hartige dingen, alleen een bakje vla na het eten gaat er altijd wel in. Dus ik kan het je aanraden en het is heel erg eenvoudig om te doen
pi_144329076
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
Heb je receptjes? :)
pi_144329487
quote:
1s.gif Op maandag 8 september 2014 21:20 schreef Ansu het volgende:

[..]

Heb je receptjes? :)
1 liter (volle) melk
60 g suiker
40 g maizena
1 vanillestokje
2 eierdooiers
snufje zout

Giet de melk in een steelpan, en schraap boven de melk de zaadjes uit de vanillepeul. Doe ook de peul in de room, en breng alles langzaam tegen de kook aan. Laat tien minuten trekken, haal dan de vanillepeul eruit.
Meng suiker en maīzena, en roer hier met de eidooier een papje van.
Schep een lepel van de hete melk bij het papje, terwijl je goed roert. Schep weer een lepel melk erbij, en blijf roeren. Als het papje voldoende vloeibaar en opgewarmd is, giet je dit bij de resterende melk in de pan, terwijl je met een garde of mixer op lage stand blijft roeren. Verhit langzaam, blijf roeren (ook over de bodem en langs de randen) totdat de vla is gebonden. Zet het vuur uit, roer nog even, giet in een kom en dek de vla dan af met plasticfolie als je geen vel wilt.


Op deze website staan wel leuke receptjes: http://www.coquinaria.nl/recepten/11.6recept.html
  maandag 8 september 2014 @ 21:36:12 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144329968
Je wilt zelf caramel maken?
Je doet twee kopjes suiker in een steelpan met dikke bodem. Twee eetlepels water erbij en aan de kook brengen. Vuur niet te hoog, rustig laten pruttelen en erbij blijven. Als het goudbruin wordt zet je een zeef op de pan en giet er een kopje water bij, let op, de zeef is belangrijk, het zal voorkomen dat hete klodders caramel als napalm door je keuken vliegen en zich in je huid branden. Kook dit in tot siroop. Je hebt nu een caramelsiroop die je kan gebruiken overal een caramelsmaak aan te geven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 september 2014 @ 21:36:59 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144330008
Of wil je vla maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144330237
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Of wil je vla maken?
Ja dus.
Child of the Stars: als je caramel kan maken, kan je ook lekker nootjes in de caramel doen, op een bakplaat gieten en later in stukjes :9 breken.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144332431
Spitskool is veel sappiger en eh.. meer zomers.
Als je de top eraf gesneden hebt en de rest ligt te verpieteren, zet het maar in een pot. Bij begon hij opnieuw en hij ging zelfs bloeien! _O-
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_144339599
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 21:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Je wilt zelf caramel maken?
Je doet twee kopjes suiker in een steelpan met dikke bodem. Twee eetlepels water erbij en aan de kook brengen. Vuur niet te hoog, rustig laten pruttelen en erbij blijven. Als het goudbruin wordt zet je een zeef op de pan en giet er een kopje water bij, let op, de zeef is belangrijk, het zal voorkomen dat hete klodders caramel als napalm door je keuken vliegen en zich in je huid branden. Kook dit in tot siroop. Je hebt nu een caramelsiroop die je kan gebruiken overal een caramelsmaak aan te geven.
Dank je wel!
En nog een extra dank je wel voor de napalmzeeftip met uitleg
pi_144340207
Achteraf de pan (met aangekoekte karamelresten) helemaal vullen met water, dit aan de kook brengen en een paar minuten later is je pan dan vanzelf weer schoon :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 10 september 2014 @ 13:39:25 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144387010
Ik kan me NIET voorstellen dat een pan kapot zou gaan als je suiker carameliseert.
  woensdag 10 september 2014 @ 14:51:31 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144389243
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 13:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik kan me NIET voorstellen dat een pan kapot zou gaan als je suiker carameliseert.
Neuh, hooguit heel lastig schoon te maken als je het echt laat verkolen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144391016
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
Had ik laatst ook zelf gemaakt en het is echt heel makkelijk !

Je doet gewoon suiker in de pan waarin je je vla gaat koken (zoek zelf maar recept voor hoeveelheden), en doet het vuur eerst heel hoog en blijft roeren. Zodra het een beetje vloeibaar begint te worden, vuur heel laag zetten en STOPPEN MET ROEREN. Je kunt nu de pan een beetje 'swirlen'. Ga door tot het allemaal gesmolten is en bruin is, maar niet super zwart want dat is vies/bitter.
Daarna gooi je gewoon je melk in de pan en maak je vla zoals normaal (nog schepje instantkoffie toevoegen evt.). De caramel wordt eerst hard op de bodem maar zal langzaam in de melk oplossen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144391061
Vanavond ga ik eens proberen een lekker paprika soepje op tafel te zetten :9~
pi_144391075
Ik snap niet waarom mensen water toevoegen aan caramel? Duurt alleen maar langer dan...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144391093
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, hooguit heel lastig schoon te maken als je het echt laat verkolen
Laatst deed ik de slagroom te snel bij de karamel waardoor het een dikke brok werd. Was niet meer uit de pan te krijgen. Had er kokend water in gedaan om het los te krabben. Resultaat: Helemaal verbrande onderarm O+
  woensdag 10 september 2014 @ 16:01:48 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144391151
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:57 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Had ik laatst ook zelf gemaakt en het is echt heel makkelijk !

Je doet gewoon suiker in de pan waarin je je vla gaat koken (zoek zelf maar recept voor hoeveelheden), en doet het vuur eerst heel hoog en blijft roeren. Zodra het een beetje vloeibaar begint te worden, vuur heel laag zetten en STOPPEN MET ROEREN. Je kunt nu de pan een beetje 'swirlen'. Ga door tot het allemaal gesmolten is en bruin is, maar niet super zwart want dat is vies/bitter.
Daarna gooi je gewoon je melk in de pan en maak je vla zoals normaal (nog schepje instantkoffie toevoegen evt.). De caramel wordt eerst hard op de bodem maar zal langzaam in de melk oplossen.
Ook hierbij, let op dat je er eerst een zeef in zet voordat je de melk erop giet. Je wilt geen klodder caramel op je hand, arm of gezicht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 10 september 2014 @ 16:04:51 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144391243
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:59 schreef sirdanilot het volgende:
Ik snap niet waarom mensen water toevoegen aan caramel? Duurt alleen maar langer dan...
Voor het koken
Hoef je niet te roeren, en het kleurt gelijkmatig,
Na het carameliseren, zo maak je een caramelsaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144391553
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor het koken
Hoef je niet te roeren, en het kleurt gelijkmatig,
Na het carameliseren, zo maak je een caramelsaus.
Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt). :)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 10 september 2014 @ 16:20:30 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144391773
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt). :)
Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144393725
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.
Ik roer altijd nog wel als het nog suiker is, maar zodra het vloeibaar wordt niet meer (dan kun je de pan ook gewoon 'swirlen').
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144393917
Voor dat ik ga vloeken in de kerk. Iemand een sugestie voor vlees vervanger van de rund vlees in hachee?

Er blijft morgen iemand eten die vegatarisch is en alleen aardappelpuree en rode kool kan ik niet maken om haar dat voor te schotelen?


Rode kool koken.
Fijn snijden koken met zure appels en wat azijn. Of wat anders?
  woensdag 10 september 2014 @ 18:40:18 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144395819
Paddenstoelen in plaats van rundvlees in een deel van de hachee. En dan geen bouillon ofzo toevoegen, maar gewoon extra ui braden. Zou ik doen. Makkelijk voor jou en lekker voor de ander.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 10 september 2014 @ 18:48:01 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144396040
Je kan er ook seitan aan toevoegen, en soy voor een meer umami smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144399025
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 18:40 schreef Molo het volgende:
Paddenstoelen in plaats van rundvlees in een deel van de hachee. En dan geen bouillon ofzo toevoegen, maar gewoon extra ui braden. Zou ik doen. Makkelijk voor jou en lekker voor de ander.
Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)
  woensdag 10 september 2014 @ 20:21:17 #33
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144399511
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)
Ja dat bedoelde ik ook, vrijwel zelfde ingrediënten en dan twee pannen gebruiken. Lekker en makkelijk.

Ook weer eens maken, hachee :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144400065
Alleen de ene dan maar met paddo's ipv rundvlees :)
  woensdag 10 september 2014 @ 21:23:15 #35
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144402340
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:35 schreef Eris het volgende:
Alleen de ene dan maar met paddo's ipv rundvlees :)
^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144417188
Ik vind die superfoodhypes achterlijk, maar ik ben wel altijd benieuwd geweest naar één ervan: chia zaad. Vandaag zag ik het bij de action liggen (2 euro voor een bakje van 100 gram, achterlijke prijs maar goed...) dus heb ik het eens meegenomen. Ze hadden trouwens ook hennepzaad.

Voor de smaak hoef je het niet te kopen (smaakloos), maar de structuur is wel interessant, het wordt gelei achtig in je mond en bij vocht. Weet iemand nog een leuk ideetje ermee dat NIET raw-food achtig is, maar gewoon iets lekkers?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144459288
Ik wil voor bij wat overgebleven tortillachips een cheddardip maken. Is dat gewoon een bechamel met cheddar toegevoegd?

Het mag niet te ingewikkeld zijn en ook niet lang duren. Het moet gaan dienen als comfortfood wanneer ik me niet zo goed voel ;)
Spoilers!
pi_144459468
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 12:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die superfoodhypes achterlijk, maar ik ben wel altijd benieuwd geweest naar één ervan: chia zaad. Vandaag zag ik het bij de action liggen (2 euro voor een bakje van 100 gram, achterlijke prijs maar goed...) dus heb ik het eens meegenomen. Ze hadden trouwens ook hennepzaad.

Voor de smaak hoef je het niet te kopen (smaakloos), maar de structuur is wel interessant, het wordt gelei achtig in je mond en bij vocht. Weet iemand nog een leuk ideetje ermee dat NIET raw-food achtig is, maar gewoon iets lekkers?
Chiapudding! :) Je kunt, juist door de geleiachtige substantie die chiazaadjes om zich heen vormen, hartstikke leuke puddingkjes maken met dat spul. Lollig mondgevoel! O+
Ideetjes:
http://foodgawker.com/?s=chia+pudding


Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 12 september 2014 @ 17:29:48 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144460113
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil voor bij wat overgebleven tortillachips een cheddardip maken. Is dat gewoon een bechamel met cheddar toegevoegd?

Het mag niet te ingewikkeld zijn en ook niet lang duren. Het moet gaan dienen als comfortfood wanneer ik me niet zo goed voel ;)
Ja, gewoon een bechamel net chedder, of een andere pittige kaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 16:27:54 #40
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_144487607
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
  zaterdag 13 september 2014 @ 17:45:46 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144489720
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, hooguit heel lastig schoon te maken als je het echt laat verkolen
Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.
  zaterdag 13 september 2014 @ 17:46:48 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144489755
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:59 schreef sirdanilot het volgende:
Ik snap niet waarom mensen water toevoegen aan caramel? Duurt alleen maar langer dan...
Eensch!
pi_144490109
Hmm, ik gebruik met caramel altijd de droge methode. Dus geen water, als het te hard gaat gewoon wat suiker erbij.
Whatever...
  zaterdag 13 september 2014 @ 18:45:38 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144491223
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 17:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.
Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 18:49:04 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144491307
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 19:21:59 #46
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_144492276
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.
bedankt!
  zondag 14 september 2014 @ 14:54:11 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144514668
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.
Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.
Moet je natuurlijk niet zo'n geemailleerd pannetje hebben.
Maar gewoon een "stalen". Komt altijd goed.
pi_144514997
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
Ik serveer hem het liefst met regenboogforel, en laat ik de zalmforel helemaal weg. Zalmforel is een kweekforel die ze veel worteltjes of zo hebben gevoerd om het vlees roze te krijgen, maar daar wordt die niet lekkerder van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 15 september 2014 @ 10:08:44 #49
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144543027
Zalmforel is gekweekte regenboogforel die inderdaad kleurstof in z'n voer krijgt. Zelfde vis dus. Dit is de meest gekweekte forel, en heeft de autochtone europese forellen aardig verdrongen. Verder heb je de gewone (zee)forel, die ook roze of grijs vlees kan hebben. Ook deze soort wordt gekweekt. Kortom je ziet door de bomen het bos niet meer en dit allemaal voor een vis met een matige grondsmaak. Als je dan toevallig de kans krijgt om wilde forel te eten *O* , merk je dat het niet veel beter is -O-. Ik betwijfel zelfs of is ze blind zou onderscheiden.

Ik heb nog nooit een wilde forel in de winkel gezien trouwens.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Siesta & Fiesta!
pi_144543873
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.
Moet je natuurlijk niet zo'n geemailleerd pannetje hebben.
Maar gewoon een "stalen". Komt altijd goed.
En anders een beetje zumagrill erop... Blinkend staal...
Whatever...
  maandag 15 september 2014 @ 17:22:17 #51
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_144555396
Of even een paar uurtjes laten weken met heet water met een drupje dreft.
Geëmailleerd, gietijzer, plaatstaal.. ik krijg het allemaal redelijk makkelijk schoon eigenlijk.

Evt kan het ook nog met soda trouwens, ook even weken.
Soda overigens niet in aluminiumpannen gebruiken overigens, wordt de pan dof van,
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')