abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144391553
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Voor het koken
Hoef je niet te roeren, en het kleurt gelijkmatig,
Na het carameliseren, zo maak je een caramelsaus.
Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt). :)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 10 september 2014 @ 16:20:30 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144391773
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:14 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt). :)
Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144393725
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.
Ik roer altijd nog wel als het nog suiker is, maar zodra het vloeibaar wordt niet meer (dan kun je de pan ook gewoon 'swirlen').
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144393917
Voor dat ik ga vloeken in de kerk. Iemand een sugestie voor vlees vervanger van de rund vlees in hachee?

Er blijft morgen iemand eten die vegatarisch is en alleen aardappelpuree en rode kool kan ik niet maken om haar dat voor te schotelen?


Rode kool koken.
Fijn snijden koken met zure appels en wat azijn. Of wat anders?
  woensdag 10 september 2014 @ 18:40:18 #30
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144395819
Paddenstoelen in plaats van rundvlees in een deel van de hachee. En dan geen bouillon ofzo toevoegen, maar gewoon extra ui braden. Zou ik doen. Makkelijk voor jou en lekker voor de ander.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 10 september 2014 @ 18:48:01 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144396040
Je kan er ook seitan aan toevoegen, en soy voor een meer umami smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_144399025
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 18:40 schreef Molo het volgende:
Paddenstoelen in plaats van rundvlees in een deel van de hachee. En dan geen bouillon ofzo toevoegen, maar gewoon extra ui braden. Zou ik doen. Makkelijk voor jou en lekker voor de ander.
Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)
  woensdag 10 september 2014 @ 20:21:17 #33
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144399511
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:05 schreef Eris het volgende:

[..]

Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)
Ja dat bedoelde ik ook, vrijwel zelfde ingrediënten en dan twee pannen gebruiken. Lekker en makkelijk.

Ook weer eens maken, hachee :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144400065
Alleen de ene dan maar met paddo's ipv rundvlees :)
  woensdag 10 september 2014 @ 21:23:15 #35
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_144402340
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 20:35 schreef Eris het volgende:
Alleen de ene dan maar met paddo's ipv rundvlees :)
^O^
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_144417188
Ik vind die superfoodhypes achterlijk, maar ik ben wel altijd benieuwd geweest naar één ervan: chia zaad. Vandaag zag ik het bij de action liggen (2 euro voor een bakje van 100 gram, achterlijke prijs maar goed...) dus heb ik het eens meegenomen. Ze hadden trouwens ook hennepzaad.

Voor de smaak hoef je het niet te kopen (smaakloos), maar de structuur is wel interessant, het wordt gelei achtig in je mond en bij vocht. Weet iemand nog een leuk ideetje ermee dat NIET raw-food achtig is, maar gewoon iets lekkers?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_144459288
Ik wil voor bij wat overgebleven tortillachips een cheddardip maken. Is dat gewoon een bechamel met cheddar toegevoegd?

Het mag niet te ingewikkeld zijn en ook niet lang duren. Het moet gaan dienen als comfortfood wanneer ik me niet zo goed voel ;)
Spoilers!
pi_144459468
quote:
0s.gif Op donderdag 11 september 2014 12:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die superfoodhypes achterlijk, maar ik ben wel altijd benieuwd geweest naar één ervan: chia zaad. Vandaag zag ik het bij de action liggen (2 euro voor een bakje van 100 gram, achterlijke prijs maar goed...) dus heb ik het eens meegenomen. Ze hadden trouwens ook hennepzaad.

Voor de smaak hoef je het niet te kopen (smaakloos), maar de structuur is wel interessant, het wordt gelei achtig in je mond en bij vocht. Weet iemand nog een leuk ideetje ermee dat NIET raw-food achtig is, maar gewoon iets lekkers?
Chiapudding! :) Je kunt, juist door de geleiachtige substantie die chiazaadjes om zich heen vormen, hartstikke leuke puddingkjes maken met dat spul. Lollig mondgevoel! O+
Ideetjes:
http://foodgawker.com/?s=chia+pudding


Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 12 september 2014 @ 17:29:48 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144460113
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 september 2014 16:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil voor bij wat overgebleven tortillachips een cheddardip maken. Is dat gewoon een bechamel met cheddar toegevoegd?

Het mag niet te ingewikkeld zijn en ook niet lang duren. Het moet gaan dienen als comfortfood wanneer ik me niet zo goed voel ;)
Ja, gewoon een bechamel net chedder, of een andere pittige kaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 16:27:54 #40
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_144487607
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
  zaterdag 13 september 2014 @ 17:45:46 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144489720
quote:
1s.gif Op woensdag 10 september 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, hooguit heel lastig schoon te maken als je het echt laat verkolen
Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.
  zaterdag 13 september 2014 @ 17:46:48 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144489755
quote:
0s.gif Op woensdag 10 september 2014 15:59 schreef sirdanilot het volgende:
Ik snap niet waarom mensen water toevoegen aan caramel? Duurt alleen maar langer dan...
Eensch!
pi_144490109
Hmm, ik gebruik met caramel altijd de droge methode. Dus geen water, als het te hard gaat gewoon wat suiker erbij.
Whatever...
  zaterdag 13 september 2014 @ 18:45:38 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144491223
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 17:45 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.
Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 18:49:04 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_144491307
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 september 2014 @ 19:21:59 #46
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_144492276
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.
bedankt!
  zondag 14 september 2014 @ 14:54:11 #47
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_144514668
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 september 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.
Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.
Moet je natuurlijk niet zo'n geemailleerd pannetje hebben.
Maar gewoon een "stalen". Komt altijd goed.
pi_144514997
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
Ik serveer hem het liefst met regenboogforel, en laat ik de zalmforel helemaal weg. Zalmforel is een kweekforel die ze veel worteltjes of zo hebben gevoerd om het vlees roze te krijgen, maar daar wordt die niet lekkerder van.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 15 september 2014 @ 10:08:44 #49
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_144543027
Zalmforel is gekweekte regenboogforel die inderdaad kleurstof in z'n voer krijgt. Zelfde vis dus. Dit is de meest gekweekte forel, en heeft de autochtone europese forellen aardig verdrongen. Verder heb je de gewone (zee)forel, die ook roze of grijs vlees kan hebben. Ook deze soort wordt gekweekt. Kortom je ziet door de bomen het bos niet meer en dit allemaal voor een vis met een matige grondsmaak. Als je dan toevallig de kans krijgt om wilde forel te eten *O* , merk je dat het niet veel beter is -O-. Ik betwijfel zelfs of is ze blind zou onderscheiden.

Ik heb nog nooit een wilde forel in de winkel gezien trouwens.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Siesta & Fiesta!
pi_144543873
quote:
1s.gif Op zondag 14 september 2014 14:54 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.
Moet je natuurlijk niet zo'n geemailleerd pannetje hebben.
Maar gewoon een "stalen". Komt altijd goed.
En anders een beetje zumagrill erop... Blinkend staal...
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')