Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt).quote:Op woensdag 10 september 2014 16:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor het koken
Hoef je niet te roeren, en het kleurt gelijkmatig,
Na het carameliseren, zo maak je een caramelsaus.
Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.quote:Op woensdag 10 september 2014 16:14 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ah ná het carameliseren, ga ik eens proberen (hee dat rijmt).
Ik roer altijd nog wel als het nog suiker is, maar zodra het vloeibaar wordt niet meer (dan kun je de pan ook gewoon 'swirlen').quote:Op woensdag 10 september 2014 16:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bovendien, als je caramel roert tijdens het koken kan hij gaan kristaliseren.
Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)quote:Op woensdag 10 september 2014 18:40 schreef Molo het volgende:
Paddenstoelen in plaats van rundvlees in een deel van de hachee. En dan geen bouillon ofzo toevoegen, maar gewoon extra ui braden. Zou ik doen. Makkelijk voor jou en lekker voor de ander.
Ja dat bedoelde ik ook, vrijwel zelfde ingrediënten en dan twee pannen gebruiken. Lekker en makkelijk.quote:Op woensdag 10 september 2014 20:05 schreef Eris het volgende:
[..]
Ik maak gewoon twee pannen. Heb al 3 maanden geen normale hachee gehad. Bij de filipijnse kok was het hondenvoer. (En mijn hond zou het niet eens op eten...)
quote:Op woensdag 10 september 2014 20:35 schreef Eris het volgende:
Alleen de ene dan maar met paddo's ipv rundvlees
Chiapudding!quote:Op donderdag 11 september 2014 12:23 schreef sirdanilot het volgende:
Ik vind die superfoodhypes achterlijk, maar ik ben wel altijd benieuwd geweest naar één ervan: chia zaad. Vandaag zag ik het bij de action liggen (2 euro voor een bakje van 100 gram, achterlijke prijs maar goed...) dus heb ik het eens meegenomen. Ze hadden trouwens ook hennepzaad.
Voor de smaak hoef je het niet te kopen (smaakloos), maar de structuur is wel interessant, het wordt gelei achtig in je mond en bij vocht. Weet iemand nog een leuk ideetje ermee dat NIET raw-food achtig is, maar gewoon iets lekkers?
Ja, gewoon een bechamel net chedder, of een andere pittige kaas.quote:Op vrijdag 12 september 2014 16:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik wil voor bij wat overgebleven tortillachips een cheddardip maken. Is dat gewoon een bechamel met cheddar toegevoegd?
Het mag niet te ingewikkeld zijn en ook niet lang duren. Het moet gaan dienen als comfortfood wanneer ik me niet zo goed voel
Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.quote:Op woensdag 10 september 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, hooguit heel lastig schoon te maken als je het echt laat verkolen
Eensch!quote:Op woensdag 10 september 2014 15:59 schreef sirdanilot het volgende:
Ik snap niet waarom mensen water toevoegen aan caramel? Duurt alleen maar langer dan...
Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.quote:Op zaterdag 13 september 2014 17:45 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, echt niet. Gewoon met water opzetten en het probleem lost zich vanzelf op. Geen schrobben of wat dan ook nodig. Alleen geduld en de pan is als nieuw.
Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.quote:Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
bedankt!quote:Op zaterdag 13 september 2014 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ontschubben en filets snijden, maar de huid laten zitten, door de bloem halen en op de huid bakken in boter, (niet te heet laten worden), filet uit de pan nemen, dan handvol peterselie in de boter, blussen met wat citroensap, witte wijn zout en peper, kappertjes. Dit over vis en serveren.
Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.quote:Op zaterdag 13 september 2014 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb niet over een beetje aangebrand, maar echt verkoold.
Ik serveer hem het liefst met regenboogforel, en laat ik de zalmforel helemaal weg. Zalmforel is een kweekforel die ze veel worteltjes of zo hebben gevoerd om het vlees roze te krijgen, maar daar wordt die niet lekkerder van.quote:Op zaterdag 13 september 2014 16:27 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb zojuist een verse zalmforel gekocht op de markt hoe maak ik deze het beste klaar en wat is hier lekker bij?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Siesta & Fiesta!
En anders een beetje zumagrill erop... Blinkend staal...quote:Op zondag 14 september 2014 14:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zelfs dan. Echt, ik heb het meegemaakt.
Moet je natuurlijk niet zo'n geemailleerd pannetje hebben.
Maar gewoon een "stalen". Komt altijd goed.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |