abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_145134514
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Als je de ham weglaat kan ik me voorstellen dat het met een wat bijzonderder kaas wel lekker wordt. Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise is ook best lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:07:42 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145134677
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Gratineren in de oven inderdaad, alleen dan zonder ham of met vegetarische ham..
stonk doormidden smijden, kern eruit en half uurtje in de oven op 180 graden met een lading kaas erover (en paneermeel zodat de vetten in de kaas opgenomen worden en je een mooie bruine korst krijgt)
Vind ik zelf een makkelijkere manier dan eerst voorkoken en dan de kern eruit (+handen branden) en daarna alsnog gratineren.
In de lof zit genoeg vocht om 't in de oven te koken.

Of in stukjes snijden en met ketjap en honing kort wokken.. ook lekker.

rauw in een salade met noten en creme fraiche en mayo..
evt met zalm.. al weet ik niet of je dat wel eet..

En als je evt dan vis eet, tartaar maken van gerookte makreel (prakken met een beetje olijfolie)
Witlof in lange bladen koken.
Stekertje bekleden met de gekookte witlof en dan vullen met de gerookte makreeltartaar.
Daarna dichtvouwen.
Daar doe je dan nog een witlofsalade bij, evt met bietjes en evt 2 kort gegrillde coquilles..

[ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 02-10-2014 19:12:56 ]
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:09:28 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145134750
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
In stukjes van ongeveer 2 cm dike snijden, roomboter bruin laten worden en de witlof erin bakken met beetje zout en peper. Als deze een bruin kleurtje heeft, beetje water erbij en verder beetgaar stoven.
Lekker bij aardappelpuree en een plak gebakken appel ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:16:11 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135014
Witlof met Peer
1. 50gr boter en 2el suiker laten smelten in een ovenschaal (op een vlamverdeler op het gasfornuis)
onderkant van de witlof snijden en door de helft snijden
witlof helften met de snijkant naar beneden in de schaal leggen

2. ongeschilde peren in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten in partjes snijden.
Tussen de witlof leggen en bestrooien met tijm, peper en zout.
20 minuten in de oven.
pi_145135110
Bedankt voor de ideeën. Deze week komt er weer eens witlof op het menu

:P Er hangt nu een hele lijst op mijn receptenbord en nu het kiezen nog
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:26:39 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135424
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:32:09 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135650
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Klopt helemaal, da's ook een reden waarom men voor zuurkool witte kool gebruikt, doordat die bladeren dik zijn kan je die lang in het zuur leggen zonder dat het helemaal oplost.

Zit ik wel opeens met een vraagje..
Als rode kool en witte kool zoveel op elkaar lijken, waarom maakt men dan geen rode zuurkool?
Leuk als variatie, evt door elkaar mengen voor een leuk kleurtje.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:39:41 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135946
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:42:21 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136058
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:48:29 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145136275
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Alsof IT zo leuk is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:56:10 #164
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136518
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alsof IT zo leuk is.
Ja dan had je een beroep moeten kiezen wat je leuk vindt.

Heb ik wel gedaan, alleen verdient dat dan weer voor geen meter :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 20:01:57 #165
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145136724
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vond dit recept erg geslaagd :)

http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Dank je wel ook, dat klinkt erg lekker, die heb ik ook even opgeslagen. :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145138811
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 2 oktober 2014 @ 22:07:04 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145138867
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:05 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145138900
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Oh sorry, had er overheen gelezen. Thanks :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145162958
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 19:16:57 #170
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145163403
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 20:37:17 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145166901
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145179677
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:46:58 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145179697
Tuurlijk kan dat wel, doen supermarkten zelf ook.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:48:45 #174
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_145179704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 08:43 schreef Martijn1P het volgende:
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
Kan wel. Twee keer rauw moet je niet doen. Na een keer rauw, kan het wel als je het erna bereidt/ bereidt,
Laffe huichelaar
pi_145179807
Sos Piet... mijn kroketten barsten alweer open tijdens het bakken. Heb nu een stevigere roux gemaakt (meer boter/bloem minder bouillon), zeer zorgvuldig afgerold, en 2 uur gekoeld maar ze blijven leeg lopen na ą 1,5 minuut in het vet. Tips?
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 11:58:24 #176
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145182498
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_145184146
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 11:58 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:52:50 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220544
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 13:11 schreef NutKees het volgende:

[..]

Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 16:54:03 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145220586
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 5 oktober 2014 @ 17:34:22 #180
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145222456
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145222941
quote:
0s.gif Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.

Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
pi_145228374
quote:
14s.gif Op zondag 5 oktober 2014 17:45 schreef PaarsBeestje het volgende:

[..]

Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk! O+
Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
pi_145228827
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 19:38 schreef ChildoftheStars het volgende:

[..]

Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
Oh tof! Misschien volgende keer eens proberen inderdaad. Was het erg lekker? De chocoladevla was heerlijk in ieder geval. Heb minder suiker gebruikt en iets meer cacaopoeder :9 Voor morgen heb ik stiekem een beetje achtergehouden :@
pi_145229260
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
Ik bak ze op 180 graden volgende de thermometer (thermostaat vertrouw ik sowieso niet). De overgebleven kroketten liggen nu in de vriezer, maar ook bevroren liepen ze leeg. Ik zal ze eens laten ontdooien in de koelkast en dan het vet wat minder warm laten worden (160-170 ergens?). Dank.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:03:57 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145229786
Haal je ze ook eerst door de bloem? En daarna ei, panko, ei, panko?
Ik frituur ze bevroren 8 minuten op 180C. Zelden dat er eentje lekt.
Geen idee waar het precies aan ligt...

Ik lees ook ergens dat er geen "plooien" mogen zitten in de euh drollen die je draait. Dat dat ook een reden kan zijn dat ze ploffen. :o
pi_145230009
Inderdaad, eerst bloem, dan ei (wit, losgeklopt) en panko. En een aantal dubbel, dus nog eens ei en panko. Misschien nog zorgvuldiger rollen dan maar de volgende keer, en ervoor zorgen dat ze echt mooi egaal zijn.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:10:12 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230094
Ik duw ze ook echt stevig in die panko en knijp er nog een beetje in enzo. :-)
pi_145230495
Ik ga het proberen, maar eerst die in de vriezer zien weg te werken. De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:22:50 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145230756
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:17 schreef NutKees het volgende:
De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
Lekker juist!


Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
  zondag 5 oktober 2014 @ 20:27:23 #190
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145231050
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 20:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Lekker juist!

[ link | afbeelding ]
Kroketten


Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
Opflikkeren jij! Was net lekker chips aan het eten, maar dat is nu ook opeens zo gewoontjes.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  zondag 5 oktober 2014 @ 21:54:31 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145236090
Oh. Sorry.
pi_145236841
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
  zondag 5 oktober 2014 @ 22:49:26 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145238814
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145239277
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
quote:
[quote]1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 20:37 schreef Molo het volgende:

[..]

Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
Bedankt voor de reacties. Moet toegeven dat ik het uiteindelijk toch niet aandurfde om hem helemaal rauw te eten. Vandaar dat ik hem kort heb aangebakken in de pan. (Hij bleef echter nog steeds erg rood van binnen)
pi_145239339
Edit: Excuus dubbelpost
pi_145239357
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaar -O- toen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het :'( m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten -O-
De bodem eerst blind bakken een idee?
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145239710
quote:
0s.gif Op zondag 5 oktober 2014 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
Ik normaal totaal niet. Altijd een succes. En ik doe altijd wat custard op de bodem, zo ook bij deze. Echt balen dit :{ moeders blij maken met een dooie mus morgen -O-
pi_145239765
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:00 schreef Lonaa het volgende:

[..]

De bodem eerst blind bakken een idee?
Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
pi_145239852
quote:
1s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:09 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?) :@
Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.

Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145240179
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:12 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.

Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
Dank je :) ga ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng })
pi_145240210
quote:
14s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:21 schreef empa1010 het volgende:

[..]

Dank je :) ga ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng })
Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken. :') Ofzo.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_145240280
quote:
2s.gif Op zondag 5 oktober 2014 23:22 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken. :') Ofzo.
Als ik er aan denk update ik nog ff eerdaags. Adios :W
  maandag 6 oktober 2014 @ 02:52:47 #204
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145243818
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
IK kan me wel een truukje herinneren waarmee je rode kool blauw kon maken, volgens mij met azijn...
lang geleden, weet het neit meer zeker.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')