Als je de ham weglaat kan ik me voorstellen dat het met een wat bijzonderder kaas wel lekker wordt. Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise is ook best lekker.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
			
			
			
			Gratineren in de oven inderdaad, alleen dan zonder ham of met vegetarische ham..quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
			
			
			
			In stukjes van ongeveer 2 cm dike snijden, roomboter bruin laten worden en de witlof erin bakken met beetje zout en peper. Als deze een bruin kleurtje heeft, beetje water erbij en verder beetgaar stoven.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.
Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.
Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.
Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van
			
			
			
			Klopt helemaal, da's ook een reden waarom men voor zuurkool witte kool gebruikt, doordat die bladeren dik zijn kan je die lang in het zuur leggen zonder dat het helemaal oplost.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
			
			
			
			
			
			
			
			Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bentquote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
			
			
			
			Alsof IT zo leuk is.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent
			
			
			
			Ja dan had je een beroep moeten kiezen wat je leuk vindt.quote:
			
			
			
			Dank je wel ook, dat klinkt erg lekker, die heb ik ook even opgeslagen.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 18:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vond dit recept erg geslaagd
http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
			
			
			
			Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.
Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.
Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.
Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van
			
			
			
			quote:Op donderdag 2 oktober 2014 22:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
			
			
			
			
			
			
			
			Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
			
			
			
			Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaakquote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Kan wel. Twee keer rauw moet je niet doen. Na een keer rauw, kan het wel als je het erna bereidt/ bereidt,quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 08:43 schreef Martijn1P het volgende:
Hallo,
Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 11:58 schreef MutedFaith het volgende:
Heb je ze enkel of dubbel gepaneerd?
			
			
			
			Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rustenquote:Op zaterdag 4 oktober 2014 13:11 schreef NutKees het volgende:
[..]
Enkel en dubbel. De enkele lopen leeg, en de dubbele ontploffen als het ware na 2 minuten.
			
			
			
			Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vleesquote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
			
			
			
			15 minuten bakken las ik laatst op een verpakking van Duitse biefstuk van de AH. Zal vast wel iets zeggen..quote:Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
			
			
			
			Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk!quote:Op maandag 8 september 2014 20:08 schreef ChildoftheStars het volgende:
Laatst heb ik de ontdekking gedaan dat zelfgemaakte vla veel lekkerder is dan pakken vla en ik maak het nu dus ook lekker ouderwets zelf. Alleen nu wil ik hopjesvla maken en ik vrees dat ik mijn pannen ga verpesten met de caramel. Eigenlijk durf ik nooit recepten met caramel aan.
Hoe kan ik dat maken zonder dat ik de pan verpest? En in wat voor soort pan kan ik dat het beste doen?
			
			
			
			Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!quote:Op zondag 5 oktober 2014 17:45 schreef PaarsBeestje het volgende:
[..]
Naar aanleiding van jouw posts over zelfgemaakte vla heb ik zelf ook chocoladevla strand maken. Was zo gebeurd en heerlijk!
			
			
			
			Oh tof! Misschien volgende keer eens proberen inderdaad. Was het erg lekker? De chocoladevla was heerlijk in ieder geval. Heb minder suiker gebruikt en iets meer cacaopoederquote:Op zondag 5 oktober 2014 19:38 schreef ChildoftheStars het volgende:
[..]
Fijn en gaaf! Ik heb de caramel aangedurft, ik raad je dat experiment ook aan!
			
			
			
			Ik bak ze op 180 graden volgende de thermometer (thermostaat vertrouw ik sowieso niet). De overgebleven kroketten liggen nu in de vriezer, maar ook bevroren liepen ze leeg. Ik zal ze eens laten ontdooien in de koelkast en dan het vet wat minder warm laten worden (160-170 ergens?). Dank.quote:Op zondag 5 oktober 2014 16:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan worden ze te heet vermoed ik, verder moeten ze langer rusten
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Lekker juist!quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:17 schreef NutKees het volgende:
De panko maak ik overigens wel nog iets fijner, zo uit de zak is het net wat te grof naar mijn idee.
			
			
			
			Opflikkeren jij! Was net lekker chips aan het eten, maar dat is nu ook opeens zo gewoontjes.quote:Op zondag 5 oktober 2014 20:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Lekker juist!
[ link | afbeelding ]
Kroketten
Cees Holtkamp maakt de panko voor de eerste laag wel fijner. Maar de tweede laag niet.
Ik ben te lui, doe beide lagen gewoon met onbewerkte panko.
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
quote:[quote]Op vrijdag 3 oktober 2014 20:37 schreef Molo het volgende:
[..]
Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
Bedankt voor de reacties. Moet toegeven dat ik het uiteindelijk toch niet aandurfde om hem helemaal rauw te eten. Vandaar dat ik hem kort heb aangebakken in de pan. (Hij bleef echter nog steeds erg rood van binnen)quote:Op zondag 5 oktober 2014 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die van AH zou ik niet rauw eten, ik vertrouw hun niet met vlees
			
			
			
			De bodem eerst blind bakken een idee?quote:Op zondag 5 oktober 2014 22:09 schreef empa1010 het volgende:
Piet, heb je enig idee wat er fout gaat als het deeg/bodem van een appeltaart zonder suiker, niet gaart? Kheb bloem, abrikozenjam en roomboter gedaan. Recept van internet. Goudrenetten zijn prima 'gaar' zeg maar. Kheb 'm 60 minuten op hetelucht gedaan, op rooster middenin en met ronde springvorm op 160 graden. Niet gaartoen tien minuten verlengd, niet gaar. Toen boven en onderwarmte op 170., kwartier. Nog niet gaar lijkt het
m'n moedertje heeft verhoogd suiker maar craved appeltaart dus ik dacht: eens ff proberen. Heb je tips misschien? Dank, namens moeders en de hopelijk niet verspilde Goudrenetten
			
			
			
			Ik normaal totaal niet. Altijd een succes. En ik doe altijd wat custard op de bodem, zo ook bij deze. Echt balen ditquote:Op zondag 5 oktober 2014 22:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Is geen garingsprobleem, maar een vochtprobleem. Heb ook altijd gekut met appeltaart
			
			
			
			Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?)quote:
			
			
			
			Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.quote:Op zondag 5 oktober 2014 23:09 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Ja daar heb ik nog niet aan gedacht. Maar zou het komen doordat de suiker ontbreekt denk je en ik jam gebruikt heb daarvoor? Hoe lang zou je 'm blind bakken? (En daarna en hoe hoog?)
			
			
			
			Dank jequote:Op zondag 5 oktober 2014 23:12 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik ben geen bakspecialist, maar het zou kunnen. Jam is natuurlijk natter dan suiker, misschien dat dat maakt dat het zompig blijft.
Verder denk ik een kwartiertje op 180 graden.
			
			
			
			Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.quote:Op zondag 5 oktober 2014 23:21 schreef empa1010 het volgende:
[..]
Dank jega ik proberen. Eens zien of ie daarna wel lukt. Het kreng
			
			
			
			Als ik er aan denk update ik nog ff eerdaags. Adiosquote:Op zondag 5 oktober 2014 23:22 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Je hebt dan in ieder geval de bodem al een flinke zwaai naar gaar gegeven zeg maar.
Ik weet niet of het werkt, maar ik kan ook geen reden zien waarom het niet zo werken.Ofzo.
			
			
			
			IK kan me wel een truukje herinneren waarmee je rode kool blauw kon maken, volgens mij met azijn...quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |