abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 oktober 2014 @ 18:46:14 #151
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145133710
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Rode kool en appel veroorzaken beiden lucht in de darmen, dus dat is niet raar.
Maar ik zou niet weten wat er anders is aan rode kool uit een potje.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 2 oktober 2014 @ 18:50:35 #152
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145133879
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 17:48 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx! :)
Ik vond dit recept erg geslaagd :)

http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:03:19 #153
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145134495
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
pi_145134514
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Als je de ham weglaat kan ik me voorstellen dat het met een wat bijzonderder kaas wel lekker wordt. Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise is ook best lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:07:42 #155
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145134677
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
Gratineren in de oven inderdaad, alleen dan zonder ham of met vegetarische ham..
stonk doormidden smijden, kern eruit en half uurtje in de oven op 180 graden met een lading kaas erover (en paneermeel zodat de vetten in de kaas opgenomen worden en je een mooie bruine korst krijgt)
Vind ik zelf een makkelijkere manier dan eerst voorkoken en dan de kern eruit (+handen branden) en daarna alsnog gratineren.
In de lof zit genoeg vocht om 't in de oven te koken.

Of in stukjes snijden en met ketjap en honing kort wokken.. ook lekker.

rauw in een salade met noten en creme fraiche en mayo..
evt met zalm.. al weet ik niet of je dat wel eet..

En als je evt dan vis eet, tartaar maken van gerookte makreel (prakken met een beetje olijfolie)
Witlof in lange bladen koken.
Stekertje bekleden met de gekookte witlof en dan vullen met de gerookte makreeltartaar.
Daarna dichtvouwen.
Daar doe je dan nog een witlofsalade bij, evt met bietjes en evt 2 kort gegrillde coquilles..

[ Bericht 7% gewijzigd door SiGNe op 02-10-2014 19:12:56 ]
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:09:28 #156
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145134750
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi :)

Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten

Alvast bedankt
In stukjes van ongeveer 2 cm dike snijden, roomboter bruin laten worden en de witlof erin bakken met beetje zout en peper. Als deze een bruin kleurtje heeft, beetje water erbij en verder beetgaar stoven.
Lekker bij aardappelpuree en een plak gebakken appel ofzo.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:16:11 #157
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135014
Witlof met Peer
1. 50gr boter en 2el suiker laten smelten in een ovenschaal (op een vlamverdeler op het gasfornuis)
onderkant van de witlof snijden en door de helft snijden
witlof helften met de snijkant naar beneden in de schaal leggen

2. ongeschilde peren in vieren snijden, klokhuis verwijderen en de kwarten in partjes snijden.
Tussen de witlof leggen en bestrooien met tijm, peper en zout.
20 minuten in de oven.
pi_145135110
Bedankt voor de ideeën. Deze week komt er weer eens witlof op het menu

:P Er hangt nu een hele lijst op mijn receptenbord en nu het kiezen nog
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:26:39 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135424
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:32:09 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_145135650
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Klopt helemaal, da's ook een reden waarom men voor zuurkool witte kool gebruikt, doordat die bladeren dik zijn kan je die lang in het zuur leggen zonder dat het helemaal oplost.

Zit ik wel opeens met een vraagje..
Als rode kool en witte kool zoveel op elkaar lijken, waarom maakt men dan geen rode zuurkool?
Leuk als variatie, evt door elkaar mengen voor een leuk kleurtje.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:39:41 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145135946
Heb er even in het Duits naar gegoogeld, lees verschillende ervaringen, de een zegt dat de kleur bijna zwart wordt, een ander zegt helder rood, ik weet dat de kleur van rode kool veranderd als je er zuur bij doet, meetal helder rood, maar het het ook wel eens erg blauw gehad. Vermoed dat het resultaat lastig te voorspellen is en dat dit commerciel gezien lastig is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:42:21 #162
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136058
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:48:29 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145136275
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:42 schreef Molo het volgende:

[..]

Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent ;)
Alsof IT zo leuk is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 2 oktober 2014 @ 19:56:10 #164
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145136518
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Alsof IT zo leuk is.
Ja dan had je een beroep moeten kiezen wat je leuk vindt.

Heb ik wel gedaan, alleen verdient dat dan weer voor geen meter :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 2 oktober 2014 @ 20:01:57 #165
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_145136724
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 18:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vond dit recept erg geslaagd :)

http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Dank je wel ook, dat klinkt erg lekker, die heb ik ook even opgeslagen. :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_145138811
quote:
0s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.

Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.

Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.

Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van :)
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 2 oktober 2014 @ 22:07:04 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145138867
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:05 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145138900
quote:
1s.gif Op donderdag 2 oktober 2014 22:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Oh sorry, had er overheen gelezen. Thanks :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145162958
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 19:16:57 #170
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145163403
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 3 oktober 2014 @ 20:37:17 #171
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145166901
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaak
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145179677
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:46:58 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145179697
Tuurlijk kan dat wel, doen supermarkten zelf ook.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 4 oktober 2014 @ 08:48:45 #174
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_145179704
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 oktober 2014 08:43 schreef Martijn1P het volgende:
Hallo,

Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
Kan wel. Twee keer rauw moet je niet doen. Na een keer rauw, kan het wel als je het erna bereidt/ bereidt,
Laffe huichelaar
pi_145179807
Sos Piet... mijn kroketten barsten alweer open tijdens het bakken. Heb nu een stevigere roux gemaakt (meer boter/bloem minder bouillon), zeer zorgvuldig afgerold, en 2 uur gekoeld maar ze blijven leeg lopen na ± 1,5 minuut in het vet. Tips?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')