Rode kool en appel veroorzaken beiden lucht in de darmen, dus dat is niet raar.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Ik vond dit recept erg geslaagdquote:Op donderdag 2 oktober 2014 17:48 schreef SiennaForrest het volgende:
[..]
Dank je wel voor je reactie, toch weer een ingang om eens verder te kijken, thanx!
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 18:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
De rode kool was gelukt en verhoudingen waren wel ok. Maar ik kreeg na het eten ontzettende buikpijn, opgeblazen buik en flatulentie.
De kool was goed gaar gekookt en ik heb met bijv kool uit een potje nooit last...
Is dit te voorkomen of kan ik er gewoon niet goed tegen?
Als je de ham weglaat kan ik me voorstellen dat het met een wat bijzonderder kaas wel lekker wordt. Witlofsalade met sinaasappel, kerrie en mayonnaise is ook best lekker.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
Gratineren in de oven inderdaad, alleen dan zonder ham of met vegetarische ham..quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
In stukjes van ongeveer 2 cm dike snijden, roomboter bruin laten worden en de witlof erin bakken met beetje zout en peper. Als deze een bruin kleurtje heeft, beetje water erbij en verder beetgaar stoven.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 13:17 schreef ChildoftheStars het volgende:
Heyhoi
Hebben mensen hier lekkere vegatarische recepten voor witlof. Het is zo'n groente die ik heel erg lekker vind, maar ik weet nooit wat ik ermee moet doen (behalve koken), maar ik wil het graag vaker en wat bijzonderder eten
Alvast bedankt
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.
Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.
Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.
Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van
Klopt helemaal, da's ook een reden waarom men voor zuurkool witte kool gebruikt, doordat die bladeren dik zijn kan je die lang in het zuur leggen zonder dat het helemaal oplost.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bentquote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Alsof IT zo leuk is.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:42 schreef Molo het volgende:
[..]
Nee joh, dat levert alleen maar banen op in de commerciële pakjes/zakjes voedingsmiddelenindustrie waar jij geen fan van bent
Ja dan had je een beroep moeten kiezen wat je leuk vindt.quote:
Dank je wel ook, dat klinkt erg lekker, die heb ik ook even opgeslagen.quote:Op donderdag 2 oktober 2014 18:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vond dit recept erg geslaagd
http://www.food.com/recip(...)e-gluten-free-303309
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:03 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Koolsoorten zijn sowieso lastiger te verteren door de lange vezels.
De bladkolen tenminste, bloemkool is weer hartstikke licht verteerbaar bijv.
Spruiten, boerenkool en zuurkool geven vaak dezelfde problemen, mensen met een stoma of darmvernauwing worden zelfs afgeraden om zuurkool te eten, kan de boel blokkeren doordat het maar moeilijk te verteren is.
Spruiten en boerenkool vallen opzich nog wel mee, die kan je wat langer koken waardoor de vezels meer afgebroken worden maar de dikkere kolen (Witte (dus ook zuurkool) en Rode) zijn de bladeren dan weer te dik voor.
Spruiten en Boerenkool geven wel meer gasvorming dan rode en witte kool maar de laatste 2 zijn dus wel weer moeilijker te verteren.
Ik heb zelf Crohn (en ook ooit een stoma gehad, 3 maanden hel...) dus ik weet er alles van
quote:Op donderdag 2 oktober 2014 22:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Goeie info. Maar wat is dan het verschil met rode kool uit een potje? Gewoon compleet doorgekookt oid waardoor het effect minder is?
En kan ik dus gewoon beter geen kool eten of kan ik iets veranderen aan de bereiding waardoor het wel goed gaat?
quote:Op donderdag 2 oktober 2014 19:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Potjes kool zit maanden in het potje met zuren, die hebben invloed op het afbreken van de lange (cellulose) moleculen. Ik weet dat zuren celluloses beinvloeden, er op in werken, en dat er in potjes zuur (azijn, citroenzuur) wordt toegevoegd.
Hoe het precies zit zou een interessante paper kunnen opleveren.
Darn, ik had levensmiddelchemie moeten studeren.
Oh sorry, had er overheen gelezen. Thanksquote:
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.quote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:05 schreef Accursius het volgende:
Piet, ik heb 2 tartaartjes gekocht bij de AH. Kan ik deze gewoon rauw eten met een ei er doorheen en wat peper en zout?
Het is gewoon mager rundvlees, prima te eten alleen zit aan die tartaartjes van de AH nogal weinig smaakquote:Op vrijdag 3 oktober 2014 19:16 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Zou het niemand aanraden. Zelf eet ik vaak genoeg rauw rundvlees, ook van de supermarkt, maar die tartaar is natuurlijk niet een mooi mager lapje vlees dat in stukjes is gehakt maar gewoon goedkoop gehakt met wat toevoegingen.
Kan wel. Twee keer rauw moet je niet doen. Na een keer rauw, kan het wel als je het erna bereidt/ bereidt,quote:Op zaterdag 4 oktober 2014 08:43 schreef Martijn1P het volgende:
Hallo,
Is het mogelijk om gehakt uit de vriezer te gebruiker voor een ragu te maken in bulk, om vervolgens een gedeelte van deze saus in te vriezen? Vriendin zegt dat ik het gehakt niet twee keer kan invriezen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |