abonnement Unibet Coolblue
pi_143238657
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Ik maak heel graag een ratatouille uit de oven. Dat kan niet zonder aubergine. Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

Een beetje weerzin ertegen snap ik wel, het is een beetje een moeilijke smaak. Maar ja, dat zijn ook de meest interessante smaken als je ze eenmaal bent gaan waarderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143238718
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:41 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
Jawel maar ik heb de schurft aan boodschappen doen :) en ik ben dus enigszins van het gemak.
Sowieso merk ik aan de tomaten en aardappels dat ik ze bij deze temperaturen binnen 1 week weg kan pleuren. Klein zakje Roseval kan ik dan al voor de helft weggooien -> zonde. Week lijkt al te lang zeg maar, vandaar dat ik het liever op de dag van aankoop gelijk op een koele plaats leg. Maar die heb ik dus niet...
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:46:38 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143238810
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:



Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
pi_143239001
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

The horror ;( met een lepeltje uitlepelen...
Maar ik waardeer het wel, dat men opkomt voor de Aubergine.
De Aubergine kan zichzelf niet verdedigen toch?
En nu stop ik ermee hoor, dat gedoe over zo'n vrucht/groente, ik kook wat ik wil en ik word door niemand gedwongen om de Aubergine aan te schaffen.

Overigens mijn grote waardering voor zo'n beetje al jouw posts, ik lees ze altijd met groot plezier en instemming. :Y
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:55:09 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143239030
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:52 schreef empa1010 het volgende:

[..]

:@ dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine) :P
Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143239045
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:

[ link | afbeelding ]

Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
Als ik dit zie dan zou ik bijna van mij geloof afvallen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239048
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
Nope, ik ga voor de slagroom ^O^ bedankt.
pi_143239068
Dubbel
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 20:01:22 #110
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143239199
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:56 schreef Bart2002 het volgende:
Dubbel
dubbelroom kan ook ja ;)
pi_143239271
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

dubbelroom kan ook ja ;)
Die is wel de beste ja. Aanrader. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239353
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:32 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
Eet smakelijk!
Whatever...
pi_143239913
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Whatever...
pi_143241977
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:21 schreef Spanky78 het volgende:
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Ja, de Spaanse en Portugese huisvrouw (met alle respect) die kunnen koken, en dat met eenvoudige middelen. En dan is het daar ook nog eens meestal mooi weer, en dan in de middag even siesta.
Relaxed leven daar. Waarschijnlijk zijn daar de Aubergines ook veel lekkerder dan hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 9 augustus 2014 @ 22:22:18 #115
414785 sirdanilot
pi_143244070
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Niks lekkers van aubergine? Zal ik je eens een geheimpje leren: Baba ghanoush, een heerlijke midden-oosterse dip, maak je zo:

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !
- deze inwrijven met wat olijfolie en lekker veel zout
- in een zeer hete oven in hun geheel bakken (laat zelfs het steeltje er maar gewoon aan, en het kontje), ongeveer 30-45 minuten, tot ze helemaal verschrompeld zijn en zacht
- in een bak doen (samen met evt. vocht in de ovenschaal) en afgedekt laten afkoelen, dan stoomt het vel los
- velletjes eraf peuteren (als deze verbrand zijn weggooien, zo niet dan kun je ze zo eten als snack), kontje en steelte weg etc.

-aan deze auberginepuree voeg je wat Tahini toe (een pasta van sesamzaadjes, je kunt ook sesamzaadjes vermalen in een koffiemaler tot een pasta, maar het is zelfs bij de Dirk te koop tegenwoordig), bijvoorbeeld een paar eetlepels, en wat citroensap, en nog wat olijfolie
- met de staafmixer (of in de keukenmachine) maak je hier een gladde pap van. als je wil kun je peterselie toevoegen, of komijnpoeder, en/of chilipoeder, bij wijze van kruiden.

Heerlijk met brood of wat dan ook, ik vind het persoonlijk lekkerder dan Houmous, dat vind ik wat te zwaar.

Je kunt van de aubergines ook Ajvar maken (dan rooster je op precies dezelfde wijze ook paprika's, en dan maal je alles tot een gladde pap). En vast nog wel meer mogelijkheden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244431
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !

Iemand die me begrijpt! Dank!
Maar zonder gekheid, ziet er aantrekkelijk uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 9 augustus 2014 @ 22:33:20 #117
414785 sirdanilot
pi_143244479
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244821
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:33 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).

Dat ziet er uit als een fijn dipje.
Je hebt me overtuigd, ik ga hier mee aan de slag.
En met behoorlijk wat garlic inderdaad.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:26:13 #119
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248148
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!

Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
Ah tof, leuke achtergrondinformatie :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:27:26 #120
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248174
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Donker keukenkastje will do.

Ik heb zelf wel een keldertje maar daar is het te vochtig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143275391
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Let me see you stripped down to the bone
  User die het meest klaagt 2022 zondag 10 augustus 2014 @ 20:31:26 #122
414785 sirdanilot
pi_143275747
Vandaag nog zo'n midden oosten dip gemaakt, deze keer met dubbelgedopte tuinbonen (wat een klotewerk :') ), olijfolie, wat kruiden, knoflook, citroensap en een beetje sesampasta (tahini). Erg lekker, ook dit vind ik iets lekkerder dan hummus want minder zwaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143276166
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Mijn oma gebruikte dat altijd heel veel. In de indische kip pasteitjes en frikadellen ging aardig wat. Vast in nog veel meer, maar ik kan er even niet op komen.
Moet er ook maar eens een bak van planten.
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:42:43 #124
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276173
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
op azijn of olie bewaren? Of invriezen zodat je het wanneer je wilt door salades, soep en dingen als rijst/orzo/couscous/bulghur salade kan doen, warm of koud.
Soort pesto/kruidenpasta kun je er ook van maken, maar in blad vorm vind ik het zelf lekkerder.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276314
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:47:57 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276396
Turkse lauwwarme salades gebruiken mega veel selderij erin :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:49:29 #127
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276458
Die Turkse (of in die richting) vrouwen van 24-Kitchen (die allang verbannen zijn van de zender omdat ze zo smerig onhygiënisch en hysterisch te werk gingen) hadden weleens recepten met veel selderij erin.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276523
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:46 schreef minilot het volgende:
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Helaas niet ;( Bij mijn moeder ligt als het goed is wel een kookboek van haar met recepten daarvan.
Recepten voor indische pastei kom in meestal tegen voor gehakt, maar wij maken het met een soort kip ragout met dus veel selderie erin.
Net ook een pagina gevonden met recepten http://www.indonesisch-cu(...)et/416-selderie.html
  User die het meest klaagt 2022 zondag 10 augustus 2014 @ 21:02:41 #129
414785 sirdanilot
pi_143276938
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143329355
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
pi_143329696
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 21:02 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Ik heb om eerlijk te zijn al een vriezer vol allerlei soorten zelfgetrokken bouillon, maar ik zal dan ook eens een sterke op bladselderij gebaseerde groentenbasis maken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329708
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Voor pannen waar het deksel van zoek is heb ik in het verleden met succes gewoon een groot bord als deksel gebruikt, deze dan ingewikkeld met wat aluminiumfolie zodat -ie goed aansluit. Zit dan alleen geen handvat aan, dus beetje voorzichtig doen. :)

Overigens hebben de meeste pannen standard maten, dus je zou ook even ergens een los deksel kunnen kopen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329716
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
O, en thanks! Ik weet wat ik eet vanavond! :) Dit dus!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:45:40 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331136
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Aardappelselderijsoep?
Bouillon, heel veel selderij, gekookte bloemige aardappel, wat room
Aan de kook brengen, aardappel klein snijden, staafmixer erin, wat room toevoegen, afsmaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:47:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331164
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Paar lagen alufolie dubbelvouwen en er strak overheen zetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143331288
Ragoutje maken met selderij. En veel erwtensoep. Sowieso kan het bijna overal in als smaakmaker en versterker.
Whatever...
pi_143335326
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 12:34:17 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143335560
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:27 schreef Eris het volgende:
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143337255
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 13:29:24 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143337428
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 13:23 schreef Eris het volgende:

[..]

Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
Heeft hij de oven niet op Grill staan
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143338275
De oven heeft twee knoppen boven warmte en onder warmte.

En dat was het
pi_143338425
Korte vraag, een recept voor spinazisoep vraagt om een eetlepel bloem toe te voegen na het fruiten van uien en knoflook. Ik heb patentbloem in de kast staan, kan dat er gewoon door?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:15:10 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143339158
Ja, dat is bloem.
pi_143340187
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
pi_143341108
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 14:44 schreef emmyemmy het volgende:
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel. :)
Het is wel gewoon een stapel karbonades geworden, want mijn dorpsslager keek me weer eens wazig aan toen ik om een intact stuk varkensschouder vroeg. :')

Nog bedankt voor de avondetentip! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:12:17 #146
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143341235
Tijd voor een nieuwe slager dan.
pi_143341385
Iedereen dank voor het meedenken over de snijselderij! O+ Ik denk niet dat ik de struik ooit helemaal ingedamd krijg, maar halveren moet zo in elk geval wel lukken. :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:12 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een nieuwe slager dan.
We hebben hier maar één gewone slagerij. ;) Alles kan wel besteld worden hoor, maar daar heb ik natuurlijk niks aan als ik door dit topic 's morgens pas beslis wat ik 's avonds wil gaan eten. En ik was te lui om met bus + tram een uur naar de stad te reizen, my bad.

En het is een schat van een slager hoor, met blozende wangen, die nóg roder worden als ik binnenstap omdat -ie wéét dat ik daar alleen maar kom om iets raars te vragen dat -ie steevast niet heeft liggen. >:)
Als ik zulk gemuts echt onoverkomelijk vond, zou ik wel een stukje opschuiven en in Rotterdam gaan wonen.

Overigens koop ik regulier vlees doorgaans bij de superduperüberTurk hier, alleen daar hoef ik natuurlijk niet aan te kloppen voor varkensvlees. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:27:30 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143341774
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143341971
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:04:54 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143343179
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
erger me altijd aan de dunne honderdvijftig grams karbonaadjes. Lekkere karbonade is dik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143346536
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel. :)
Het is wel gewoon een stapel karbonades geworden, want mijn dorpsslager keek me weer eens wazig aan toen ik om een intact stuk varkensschouder vroeg. :')

Nog bedankt voor de avondetentip! ^O^
`
Haha graag gedaan! Zelfde recept gebruikt? Van de week maar eens langsgaan bij de supermarkt hier in de buurt waar ze van alles verkopen, dus varkensschouder zal er ook wel moeten zijn!
En anders inderdaad maar een vervanger gebruiken.
pi_143488170
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
Morgen de grote dag of ik het vaker mag doen...

De kok zat te klagen dat het vaak te hard ging maar hij had de bak plaat bijna tegen de boven kant van de oven aan staan. Daarnaast stond de onderkant op 100 graden en boven op 160.

Bakplaat wat lager gezet langer laten voor verwarmen en de taart in de oven gezet... Net uit de oven uit gezet en even de deur open gezet... Taart ziet er iets te witjes uit (ook niet ingesmeerd met ei) en de vulling is wat te nat maar voor de rest durf ik hem nog wel op te eten

Afwachten tot morgen...
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 augustus 2014 @ 21:55:55 #153
414785 sirdanilot
pi_143492252
Hoi piet,

Ik heb vandaag varkenshaasjes gebakken en ik heb er een over, nu wil k die morgen opeten, hoe warm ik ze het beste op? Oven, pan? Of wordt het dan te droog? Want in dat laatste geval eet ik het wel gewoon koud op brood of zo, vast ook lekker

Verder: hoe lang kan ik een open fles rode wijn bewaren (met schroefdop)? in de koelkast of niet?

Het gaat hier vooral om wijn voor het koken, en niet per se dat de volledige smaakcomplexiteit van de wijn behouden blijft of zo (het is toch maar een fles van 3 euro).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 augustus 2014 @ 22:56:17 #154
414785 sirdanilot
pi_143494568
Dat van de wijn heb ik overigens al gevonden, resteert vraag over varkenshaas ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 16 augustus 2014 @ 23:05:31 #155
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_143494950
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 22:56 schreef sirdanilot het volgende:
Dat van de wijn heb ik overigens al gevonden, resteert vraag over varkenshaas ;)
En wat was het antwoord? :P
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 16 augustus 2014 @ 23:49:02 #156
414785 sirdanilot
pi_143496578
Paar dagen in koelkast
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 17 augustus 2014 @ 09:08:03 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143501652
Opwarmen -> op kamer temp laten komen en dan op laag vuur in de pan.
Koud eten is ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143503102
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 augustus 2014 20:00 schreef Eris het volgende:

[..]

Morgen de grote dag of ik het vaker mag doen...

En hij was goed gekeurd. ^O^ ^O^ ^O^
  zondag 17 augustus 2014 @ 11:09:01 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143503134
quote:
0s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:07 schreef Eris het volgende:

[..]

En hij was goed gekeurd. ^O^ ^O^ ^O^
Mooi zo! Volgende keer ei erop en wellicht ietsje warmer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143503263
quote:
1s.gif Op zondag 17 augustus 2014 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi zo! Volgende keer ei erop en wellicht ietsje warmer
En wat meer appels en die chef kook van de taart af laten blijven. Zelfs netjes in stukken snijden was ook al niet meer mogelijk....
pi_143588611
Op 24Kitchen wordt een heerlijke ceasar salad bereid, met behulp van de bbq. De eieren worden in folie met rozemarijn erbij gegaard. Ik kook gewoon in de keuken zinder bbq :D kan ik rozemarijn aan het kookwater toevoegen of zou dat geen nut hebben?
pi_143589610
Piet, ik heb ook een vraagje voor je!

Als ik een quiche maak wordt de vulling altijd zo ei-ig. Niet vies, maar niet zoals het hoort. Hoe maak ik het perfecte ei/roommengsel voor een quiche?

En als je een receptje voor een goede bodem hebt, houd ik me ook aanbevolen ;)
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 13:54:46 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143589725
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 13:30 schreef Serinde het volgende:
Op 24Kitchen wordt een heerlijke ceasar salad bereid, met behulp van de bbq. De eieren worden in folie met rozemarijn erbij gegaard. Ik kook gewoon in de keuken zinder bbq :D kan ik rozemarijn aan het kookwater toevoegen of zou dat geen nut hebben?
Ja, kan, je kan ook een paar takjes rozemarijn of andere geurige kruiden met eieren in een zip-lock plastic zakje doen en 24-48 uur laten liggen, eieren ademen de aroma’s in. Klassiek is een papieren zak met truffels (truffels nooit in plastic)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 13:55:56 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143589779
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
Piet, ik heb ook een vraagje voor je!

Als ik een quiche maak wordt de vulling altijd zo ei-ig. Niet vies, maar niet zoals het hoort. Hoe maak ik het perfecte ei/roommengsel voor een quiche?

En als je een receptje voor een goede bodem hebt, houd ik me ook aanbevolen ;)
Zal eens kijken, heb nog ergens een recept liggen uit mijn kokstijd, bakte er toen nogal wat per week
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143590194
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, kan, je kan ook een paar takjes rozemarijn of andere geurige kruiden met eieren in een zip-lock plastic zakje doen en 24-48 uur laten liggen, eieren ademen de aroma’s in. Klassiek is een papieren zak met truffels (truffels nooit in plastic)
Bedankt! Ik ga het toch niet vandaag maken dus dan ga ik dit doen :)
pi_143591151
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
Piet, ik heb ook een vraagje voor je!

Als ik een quiche maak wordt de vulling altijd zo ei-ig. Niet vies, maar niet zoals het hoort. Hoe maak ik het perfecte ei/roommengsel voor een quiche?
In een echt lorraine hoort toch geen ei?

Edit: was even in de war met iets anders. Er moet wel ei in, maar meer eigeel dan eiwit.

[ Bericht 7% gewijzigd door Weltschmerz op 19-08-2014 14:32:41 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143592322
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
En als je een receptje voor een goede bodem hebt, houd ik me ook aanbevolen ;)
Heb even geen tijd om het op te zoeken, maar Google maar eens naar het recept van Julia Child voor pâte brisée fine uit Mastering the Art of French Cooking. Is een ronduit fantastisch deeg voor quiches. O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_143593251
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 15:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb even geen tijd om het op te zoeken, maar Google maar eens naar het recept van Julia Child voor pâte brisée fine uit Mastering the Art of French Cooking. Is een ronduit fantastisch deeg voor quiches. O+
Dank u zeer!

Vegetable shortening.. is daar een (goed) alternatief voor, of moet ik dit spul toch ergens zien te bemachtigen? :)
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 15:33:44 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143593345
Ja, dat heet reuzel of niervet. :)
pi_143593527
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 15:31 schreef _Nienna_ het volgende:

[..]

Dank u zeer!

Vegetable shortening.. is daar een (goed) alternatief voor, of moet ik dit spul toch ergens zien te bemachtigen? :)
Ik gebruik er doorgaans (ontgeurde) kokosolie voor, dat heeft ongeveer dezelfde textuur. Gewoon volledig boter gebruiken in plaats van boter + shortening gaat trouwens ook uitstekend, maar het resultaat wordt dan minder 'flaky'. Goedkope harde, plantaardige margarine uit de supermarkt heeft ongeveer dezelfde samenstelling als 'vegetable shortening' en hoewel het gebruik ervan me een beetje tegenstaat krijg je er wél mooie quichebodems mee.

Edit: en ja, met reuzel is het ook heel goed & lekker deeg bakken. O+
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 16:08:35 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143594484
Wou nog editen, maar werd afgeleid:

Vegetarische alternatieven zijn: boter, ghee of margarine.
Veganistische alternatieven: olie, kokosvet, Crisco shortening of palmolie.
pi_143595274
Reuzel of kokosvet gaat het worden dan. Margarine... *ril*
Bedankt!
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:25:42 #173
415555 Pandaplint
Bekend van 3FM.
pi_143597109
Iemand hier nog tips wat te doen met een gigantische pot groene olijven MET pit? :')
Omdat een pandapint te mainstream is 🐼
Wekelijks radioitem op 3FM. Elke woensdag rond 13:30
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:27:29 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143597177
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 17:25 schreef Pandaplint het volgende:
Iemand hier nog tips wat te doen met een gigantische pot groene olijven MET pit? :')
Opeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143598567
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 14:26 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In een echt lorraine hoort toch geen ei?

Edit: was even in de war met iets anders. Er moet wel ei in, maar meer eigeel dan eiwit.
Ik hoop dat Piet Verdriet niet erg vindt dat ik dit even post over de Quiche Lorraine met recept:

quote:
Hartige taart met 'n vulling van geklopte eieren, crème fraîche en reepjes spek, die als warm voorgerecht wordt geserveerd. Dit gerecht, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Lorraine (waar de naam van het Duitse Kuchen vandaan komt) is 'n klassieker in de Franse keuken geworden. De voorganger van deze taart ontstond in de zestiende eeuw in Nancy, waar hij tot de specialiteiten werd gerekend en de plaatselijke naam feouse kreeg. Vroeger werd de quiche gemaakt van brooddeeg; tegenwoordig gebruikt men kruimeldeeg of bladerdeeg. In bepaalde eetgelegenheden in en om Lorraine wordt ieder gerecht dat gemaakt is van deeg en dat is afgewerkt met migaine (eieren&room), met uien, kwark of pompoen 'n quiche genoemd. Overal in Frankrijk worden tegenwoordig quiches gebakken van kaas, ham, spek, uien, enz. Voor 'n quiche tourangelle wordt het deeg afgewerkt met rillettes, geslagen eieren en versgehakte peterselie; deze hartige taart wordt meestal lauw geserveerd. Een quiche kan ook worden gemaakt met mosselen of andere schaal- of schelpdieren of met bv zalm.


Recepten

Kleine quiches met ham en kaas

Maak fonceerdeeg en bereid de vulling voor als voor quiche lorraine; maar vervang
het spek door 150gr fijn gesneden rauwe ham en gebruik 100gr geraspte gruyère.
Bekleed 6 taartvormpjes met 'n doorsnede van 10 cm met het deeg (of 1 grote..), verdeel
de vulling erover en bak ze ca. 18 min in de voorverwarmde oven van 180 °C.

Lotharingse taart - Quiche Lorraine

Maak fonceerdeeg van 250gr bloem, 125gr boter, 1 flinke mespunt zout, 1 ei en 3 eetl. ijskoud water.
Vorm er een bal van en laat het enige uren in de koelkast rusten. Rol uit tot 'n plak van 4 mm dik en bekleed 'n beboterde taartvorm met opstaande rand met 'n doorsnede van 22 cm. Prik de bodem in en bak hem 12-14 min blind in de voorverwarmde oven van 200 °C. Laat afkoelen. Snijd 250gr half-zout buikspek in vlakke reepjes, blancheer ze 5 min in kokend water, koel in koud water, dep ze droog en bak ze zachtjes in boter. Schik ze over de bodem. Klop 4 eieren los en meng er 3 dl dikke crème fraîche door met zout, peper en nootmuskaat. Schenk over het spek en bak de quiche ca. 30min in de voorverwarmde oven van 200 °C.

Origineler kan haast niet ^O^ :Y)
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 18:23:36 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143598675
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 18:18 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

Ik hoop dat Piet Verdriet niet erg vindt dat ik dit even post over de Quiche Lorraine met recept:

[..]

[ link | afbeelding ]

Recepten

Kleine quiches met ham en kaas

Maak fonceerdeeg en bereid de vulling voor als voor quiche lorraine; maar vervang
het spek door 150gr fijn gesneden rauwe ham en gebruik 100gr geraspte gruyère.
Bekleed 6 taartvormpjes met 'n doorsnede van 10 cm met het deeg (of 1 grote..), verdeel
de vulling erover en bak ze ca. 18 min in de voorverwarmde oven van 180 °C.

Lotharingse taart - Quiche Lorraine

Maak fonceerdeeg van 250gr bloem, 125gr boter, 1 flinke mespunt zout, 1 ei en 3 eetl. ijskoud water.
Vorm er een bal van en laat het enige uren in de koelkast rusten. Rol uit tot 'n plak van 4 mm dik en bekleed 'n beboterde taartvorm met opstaande rand met 'n doorsnede van 22 cm. Prik de bodem in en bak hem 12-14 min blind in de voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. Laat afkoelen. Snijd 250gr half-zout buikspek in vlakke reepjes, blancheer ze 5 min in kokend water, koel in koud water, dep ze droog en bak ze zachtjes in boter. Schik ze over de bodem. Klop 4 eieren los en meng er 3 dl dikke crème fraîche door met zout, peper en nootmuskaat. Schenk over het spek en bak de quiche ca. 30min in de voorverwarmde oven van 200 °C.

Origineler kan haast niet ^O^ :Y)
Nee hoor,
Klassiek lorraine is trouwens met gerookt spek en zonder kaas, maar persoonlijk vind ik het met gruyère en prei veel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143621189
Crème fraîche! Doe ik dat verkeerd, ik gebruik altijd gewone slagroom...
  woensdag 20 augustus 2014 @ 10:32:16 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143621300
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 10:27 schreef _Nienna_ het volgende:
Crème fraîche! Doe ik dat verkeerd, ik gebruik altijd gewone slagroom...
Doe ik ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143622798
Piet ik heb gisteren 2,5 kilo kogelbiefstuk gekocht,vacuum verpakt een week geleden geslacht.
Hoelang moet dat rijpen in de koelkast,of in de vriezer?
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
  woensdag 20 augustus 2014 @ 12:33:06 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143624368
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 11:37 schreef zevha het volgende:
Piet ik heb gisteren 2,5 kilo kogelbiefstuk gekocht,vacuum verpakt een week geleden geslacht.
Hoelang moet dat rijpen in de koelkast,of in de vriezer?
In de koelkast rijpen, week of 3-4.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143624843
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 18:18 schreef killerkip69 het volgende:

Origineler kan haast niet ^O^ :Y)
Och, als ik op zoek ga naar het meest oorspronkelijke recept dan kijk ik meestal in het land van oorsprong. Toevallig kwam ik daar de extra dooiers tegen, maar ik neem aan dat ook in Lotharingen de meningen over het precies juiste recept verschillen.

De klacht was echter dat het 'te eiig' werd. Dan zou je het met minder eiwit kunnen proberen. Of als het teveel eidooierig is met in verhouding meer eiwit.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143625249
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast rijpen, week of 3-4.
Dank je wel.
Zij die niets te zeggen hebben zoeken het gezelschap van anderen op.
  woensdag 20 augustus 2014 @ 13:38:27 #183
97745 Thorical
finding a way
pi_143626554
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast rijpen, week of 3-4.
Wacht ff hier wil ik meer van weten.
Hoe moet dat vlees verpakt zijn en waar in de koelkast moet het liggen?
De medelandse slagers hier in de buurt verkopen best wel aardig vlees maar aan het besterven daarvan doen ze niet.
  woensdag 20 augustus 2014 @ 13:42:30 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143626708
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 13:38 schreef Thorical het volgende:

[..]

Wacht ff hier wil ik meer van weten.
Hoe moet dat vlees verpakt zijn en waar in de koelkast moet het liggen?
De medelandse slagers hier in de buurt verkopen best wel aardig vlees maar aan het besterven daarvan doen ze niet.
Nee, dat hoeft niet, maar jij hebt geen rijpkast. Droog gerijpt vlees is beter dan in plastic maar ook iets waar je echt moet weten wat je doet. Ik laat dat ook over aan de vakman.
Ik koop gewoon gerijpt vlees, laat het hooguit narijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143691741
Hoi :D

Laasts op vakantie had ik een soort heldere soep met een soort van eier reepjes erin. Het leek een beetje pannekoekachtig. is dat duidelijk genoeg? Het was oostenrijks dus misschien helpt dat :P. Als het duidelijk genoegis, wat is het en hoe maak je het klaae
Because you know i'm all about that ass
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 07:26:06 #186
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143693322
Frittatensuppe heet dat

2 Eieren
60 g bloem
1/8 Liter Melk
1 TL Zout
1 EL mais of zonnebloem olie

Meng alles tot een glad beslag en bak er dunne pannenkoekjes (flensjes) van
afkoelen en in reepjes snijden
1 liter goede runderbouillon aan de kook brengen, de reepjes erin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 22 augustus 2014 @ 07:27:49 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143693330
Käsenockerlnsuppe is ook heel oostenrijks
Dat zijn kleine ronde noedels gemaakt van zacht griesmeel, kaas en ei. Erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143698984
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 augustus 2014 07:26 schreef Pietverdriet het volgende:
Frittatensuppe heet dat

2 Eieren
60 g bloem
1/8 Liter Melk
1 TL Zout
1 EL mais of zonnebloem olie

Meng alles tot een glad beslag en bak er dunne pannenkoekjes (flensjes) van
afkoelen en in reepjes snijden
1 liter goede runderbouillon aan de kook brengen, de reepjes erin
danku _O_
Because you know i'm all about that ass
pi_143743267
quote:
0s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe ik ook.
Beste Piet, even tussen topchefs...
Heb jij al je vingers nog? En zijn die helemaal compleet?
Ik was daarnet wat appeltjes aan het snijden (voor de bobotie) en prompt ging er weer een plakje van de linkerduim mee (+- 3mm). Dus ik kom goed weg. Het is net of al het bloed in het lichaam zijn kans ziet om te ontsnappen. Ze zijn verdomd scherp die messen.

[ Bericht 0% gewijzigd door Bart2002 op 23-08-2014 16:34:13 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 16:28:10 #190
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143743343
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 16:25 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Beste Piet, even tussen topchefs...
Heb jij al je vingers nog? En zijn die helemaal compleet?
Ik was daarnet wat appeltjes aan het snijden (voor de bobotie) en prompt ging er weer een plakje van de linkerduim mee (+- 3mm). Dus ik kom goed weg. Het is net of al het bloed in het lichaam zijn kans ziet om te ontsnappen. Maar ze zijn verdomd scherp die messen.
Ja hoor. Heb echt veel meer brandwonden gehad dan snijwonden. Maar ik heb ook snijtechnieken moeten leren. Kijk eens op youtube naar snijtechnieken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143743471
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor. Heb echt veel meer brandwonden gehad dan snijwonden. Maar ik heb ook snijtechnieken moeten leren. Kijk eens op youtube naar snijtechnieken.
Dat ga ik doen. Voordat er niets meer over is :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143747088
Hoi, misschien een noob vraag:

Misschien een beetje een rare vraag maar ik kwam laatst iets tegen waarin verteld werd dat je verse kruiden kan bewaren door ze in te vriezen in olijfolie. Ze deden dat in vormpjes voor ijsklontjes.

Dit zou voor mij heel handig zijn aangezien ik altijd wat van mijn favoriete verse kruiden (voornamelijk tijm en rozemarijn) overhoud en ze uiteindelijk bij het vuil gooi.

Is dit een goed idee om ze langer te bewaren?
R.E.B.E.L. - Reaching Everybody By Exposing Lies
There is no point in arguing with an idiot, they will just drag you down to their level and beat you with experience.
Remember, Jesus died for our sins. So if you don't sin, he died for nothing.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 19:36:43 #193
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143748603
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 18:45 schreef Belsezar het volgende:
Hoi, misschien een noob vraag:

Misschien een beetje een rare vraag maar ik kwam laatst iets tegen waarin verteld werd dat je verse kruiden kan bewaren door ze in te vriezen in olijfolie. Ze deden dat in vormpjes voor ijsklontjes.

Dit zou voor mij heel handig zijn aangezien ik altijd wat van mijn favoriete verse kruiden (voornamelijk tijm en rozemarijn) overhoud en ze uiteindelijk bij het vuil gooi.

Is dit een goed idee om ze langer te bewaren?
hmm... opzich wel interessant want het vriespunt van olijfolie ligt op -6 tot -12 graden C, een stuk lager dan die van water dus.
het water in de cellen van de kruiden zal ook niet veel lager gaan dan -2/-4 (water moet iets kouder worden dan 0 graden om te bevriezen, 0 graden is het triple-point (zowel gas, vloeibaar en vaste stof.. 0,01 graden C om precies te zijn)
pi_143748732
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 augustus 2014 19:36 schreef SiGNe het volgende:

[..]

hmm... opzich wel interessant want het vriespunt van olijfolie ligt op -6 tot -12 graden C, een stuk lager dan die van water dus.
het water in de cellen van de kruiden zal ook niet veel lager gaan dan -2/-4 (water moet iets kouder worden dan 0 graden om te bevriezen, 0 graden is het triple-point (zowel gas, vloeibaar en vaste stof.. 0,01 graden C om precies te zijn)
Dit is het artikel:

http://www.thekitchn.com/freeze-herbs-in-olive-oil-173648
R.E.B.E.L. - Reaching Everybody By Exposing Lies
There is no point in arguing with an idiot, they will just drag you down to their level and beat you with experience.
Remember, Jesus died for our sins. So if you don't sin, he died for nothing.
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 20:07:59 #195
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143749809
quote:
't lijkt me opzich een prima methode, zeker voor gerechten die toch al olie kunnen gebruiken.
Ik zou denk ik zelf wel zoveel mogelijk kruiden en zo min mogelijk olie per "blokje" doen, omdat ik in een gerecht ook niet meer olie wil toevoegen dan nodig is.
En het doseren lijkt me ook een stuk lastiger, beetje meer of minder kruiden kan dan ook niet.

af en toe zelf een plantje kopen bij de supermarkt (meestal niet echt goed van kwaliteit en vrij duur voor zo'n plantje), islamitische supermarkt (opvallend hoeveel beter die plantjes zijn terwijl ze goedkoper zijn) of tuincenrtum (goede kwaliteit maar je betaalt meteen een stuk meer) is evt ook nog een optie, dan heb je alles echt vers.
's zomers kan je die plantjes ook prima buiten zetten, 's winters in de vensterbank (maar niet met een loeiende verwarming eronder).
  zaterdag 23 augustus 2014 @ 20:15:48 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143750163
Zou ook een neutralere olie dan olijfolie gebruiken, ivm de smaak, maar dan moet je uitzoeken wanneer ze stollen. Je zou ook boter kunnen gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143756985
Ok, bedankt voor de tips!

Ik ga het een keertje proberen. Mocht het niks worden dan misschien toch maar eens plantjes aanschaffen :)
R.E.B.E.L. - Reaching Everybody By Exposing Lies
There is no point in arguing with an idiot, they will just drag you down to their level and beat you with experience.
Remember, Jesus died for our sins. So if you don't sin, he died for nothing.
pi_143861654
Piet, kun je uitleggen waarom je bij risotto het vocht lepel voor lepel moet toevoegen? Ik doe dat altijd braaf hoor, maar vraag me af waarom niet gewoon alles er in een keer bij kan.
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
pi_143862580
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 21:31 schreef Naamah het volgende:
Piet, kun je uitleggen waarom je bij risotto het vocht lepel voor lepel moet toevoegen? Ik doe dat altijd braaf hoor, maar vraag me af waarom niet gewoon alles er in een keer bij kan.
Alles in een keer kan ook gewoon hoor, doe ik ook altijd. Maar met lepel voor lepel kan je de risotto beter onder controle houden.
  dinsdag 26 augustus 2014 @ 21:54:37 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143863018
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 21:31 schreef Naamah het volgende:
Piet, kun je uitleggen waarom je bij risotto het vocht lepel voor lepel moet toevoegen? Ik doe dat altijd braaf hoor, maar vraag me af waarom niet gewoon alles er in een keer bij kan.
Omdat je er dan niet teveel bij doet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143864186
8)7 Damn ... wat suf! Ik had gehoopt op iets spannenders :) Bedankt!
*Kleine muisjes hebben kleine wensjes; beschuitjes met gestampte mensjes*
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 26 augustus 2014 @ 22:29:10 #202
414785 sirdanilot
pi_143864970
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 augustus 2014 21:31 schreef Naamah het volgende:
Piet, kun je uitleggen waarom je bij risotto het vocht lepel voor lepel moet toevoegen? Ik doe dat altijd braaf hoor, maar vraag me af waarom niet gewoon alles er in een keer bij kan.
De bouillon kookt wat meer in bij beetje bij beetje erbij doen, dus intensere smaak want je kunt meer bouillon toevoegen zonder dat het natte derrie wordt.

Maar het zou best kunnen dat dit een fabeltje is hoor, het klinkt echter wel logisch vind ik.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')