`quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel.![]()
Het is wel gewoon een stapel karbonades geworden, want mijn dorpsslager keek me weer eens wazig aan toen ik om een intact stuk varkensschouder vroeg.![]()
Nog bedankt voor de avondetentip!
Morgen de grote dag of ik het vaker mag doen...quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
En wat was het antwoord?quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 22:56 schreef sirdanilot het volgende:
Dat van de wijn heb ik overigens al gevonden, resteert vraag over varkenshaas
En hij was goed gekeurd.quote:Op zaterdag 16 augustus 2014 20:00 schreef Eris het volgende:
[..]
Morgen de grote dag of ik het vaker mag doen...
Mooi zo! Volgende keer ei erop en wellicht ietsje warmerquote:
En wat meer appels en die chef kook van de taart af laten blijven. Zelfs netjes in stukken snijden was ook al niet meer mogelijk....quote:Op zondag 17 augustus 2014 11:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi zo! Volgende keer ei erop en wellicht ietsje warmer
Ja, kan, je kan ook een paar takjes rozemarijn of andere geurige kruiden met eieren in een zip-lock plastic zakje doen en 24-48 uur laten liggen, eieren ademen de aroma’s in. Klassiek is een papieren zak met truffels (truffels nooit in plastic)quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 13:30 schreef Serinde het volgende:
Op 24Kitchen wordt een heerlijke ceasar salad bereid, met behulp van de bbq. De eieren worden in folie met rozemarijn erbij gegaard. Ik kook gewoon in de keuken zinder bbqkan ik rozemarijn aan het kookwater toevoegen of zou dat geen nut hebben?
Zal eens kijken, heb nog ergens een recept liggen uit mijn kokstijd, bakte er toen nogal wat per weekquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
Piet, ik heb ook een vraagje voor je!
Als ik een quiche maak wordt de vulling altijd zo ei-ig. Niet vies, maar niet zoals het hoort. Hoe maak ik het perfecte ei/roommengsel voor een quiche?
En als je een receptje voor een goede bodem hebt, houd ik me ook aanbevolen
Bedankt! Ik ga het toch niet vandaag maken dus dan ga ik dit doenquote:Op dinsdag 19 augustus 2014 13:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, kan, je kan ook een paar takjes rozemarijn of andere geurige kruiden met eieren in een zip-lock plastic zakje doen en 24-48 uur laten liggen, eieren ademen de aroma’s in. Klassiek is een papieren zak met truffels (truffels nooit in plastic)
In een echt lorraine hoort toch geen ei?quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
Piet, ik heb ook een vraagje voor je!
Als ik een quiche maak wordt de vulling altijd zo ei-ig. Niet vies, maar niet zoals het hoort. Hoe maak ik het perfecte ei/roommengsel voor een quiche?
Heb even geen tijd om het op te zoeken, maar Google maar eens naar het recept van Julia Child voor pâte brisée fine uit Mastering the Art of French Cooking. Is een ronduit fantastisch deeg voor quiches.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 13:52 schreef _Nienna_ het volgende:
En als je een receptje voor een goede bodem hebt, houd ik me ook aanbevolen
Dank u zeer!quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 15:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb even geen tijd om het op te zoeken, maar Google maar eens naar het recept van Julia Child voor pâte brisée fine uit Mastering the Art of French Cooking. Is een ronduit fantastisch deeg voor quiches.![]()
Ik gebruik er doorgaans (ontgeurde) kokosolie voor, dat heeft ongeveer dezelfde textuur. Gewoon volledig boter gebruiken in plaats van boter + shortening gaat trouwens ook uitstekend, maar het resultaat wordt dan minder 'flaky'. Goedkope harde, plantaardige margarine uit de supermarkt heeft ongeveer dezelfde samenstelling als 'vegetable shortening' en hoewel het gebruik ervan me een beetje tegenstaat krijg je er wél mooie quichebodems mee.quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 15:31 schreef _Nienna_ het volgende:
[..]
Dank u zeer!
Vegetable shortening.. is daar een (goed) alternatief voor, of moet ik dit spul toch ergens zien te bemachtigen?
Opeten?quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 17:25 schreef Pandaplint het volgende:
Iemand hier nog tips wat te doen met een gigantische pot groene olijven MET pit?
Ik hoop dat Piet Verdriet niet erg vindt dat ik dit even post over de Quiche Lorraine met recept:quote:Op dinsdag 19 augustus 2014 14:26 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In een echt lorraine hoort toch geen ei?
Edit: was even in de war met iets anders. Er moet wel ei in, maar meer eigeel dan eiwit.
quote:Hartige taart met 'n vulling van geklopte eieren, crème fraîche en reepjes spek, die als warm voorgerecht wordt geserveerd. Dit gerecht, dat oorspronkelijk afkomstig is uit Lorraine (waar de naam van het Duitse Kuchen vandaan komt) is 'n klassieker in de Franse keuken geworden. De voorganger van deze taart ontstond in de zestiende eeuw in Nancy, waar hij tot de specialiteiten werd gerekend en de plaatselijke naam feouse kreeg. Vroeger werd de quiche gemaakt van brooddeeg; tegenwoordig gebruikt men kruimeldeeg of bladerdeeg. In bepaalde eetgelegenheden in en om Lorraine wordt ieder gerecht dat gemaakt is van deeg en dat is afgewerkt met migaine (eieren&room), met uien, kwark of pompoen 'n quiche genoemd. Overal in Frankrijk worden tegenwoordig quiches gebakken van kaas, ham, spek, uien, enz. Voor 'n quiche tourangelle wordt het deeg afgewerkt met rillettes, geslagen eieren en versgehakte peterselie; deze hartige taart wordt meestal lauw geserveerd. Een quiche kan ook worden gemaakt met mosselen of andere schaal- of schelpdieren of met bv zalm.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |