abonnement Unibet Coolblue
pi_143238647
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:32 schreef empa1010 het volgende:

[..]

2 weken hooguit?
Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238657
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Ik maak heel graag een ratatouille uit de oven. Dat kan niet zonder aubergine. Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

Een beetje weerzin ertegen snap ik wel, het is een beetje een moeilijke smaak. Maar ja, dat zijn ook de meest interessante smaken als je ze eenmaal bent gaan waarderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143238718
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:41 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
Jawel maar ik heb de schurft aan boodschappen doen :) en ik ben dus enigszins van het gemak.
Sowieso merk ik aan de tomaten en aardappels dat ik ze bij deze temperaturen binnen 1 week weg kan pleuren. Klein zakje Roseval kan ik dan al voor de helft weggooien -> zonde. Week lijkt al te lang zeg maar, vandaar dat ik het liever op de dag van aankoop gelijk op een koele plaats leg. Maar die heb ik dus niet...
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:46:38 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143238810
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:



Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
pi_143239001
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

The horror ;( met een lepeltje uitlepelen...
Maar ik waardeer het wel, dat men opkomt voor de Aubergine.
De Aubergine kan zichzelf niet verdedigen toch?
En nu stop ik ermee hoor, dat gedoe over zo'n vrucht/groente, ik kook wat ik wil en ik word door niemand gedwongen om de Aubergine aan te schaffen.

Overigens mijn grote waardering voor zo'n beetje al jouw posts, ik lees ze altijd met groot plezier en instemming. :Y
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:55:09 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143239030
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:52 schreef empa1010 het volgende:

[..]

:@ dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine) :P
Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143239045
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:

[ link | afbeelding ]

Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
Als ik dit zie dan zou ik bijna van mij geloof afvallen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239048
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
Nope, ik ga voor de slagroom ^O^ bedankt.
pi_143239068
Dubbel
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 20:01:22 #110
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143239199
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:56 schreef Bart2002 het volgende:
Dubbel
dubbelroom kan ook ja ;)
pi_143239271
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

dubbelroom kan ook ja ;)
Die is wel de beste ja. Aanrader. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239353
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:32 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
Eet smakelijk!
Whatever...
pi_143239913
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Whatever...
pi_143241977
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:21 schreef Spanky78 het volgende:
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Ja, de Spaanse en Portugese huisvrouw (met alle respect) die kunnen koken, en dat met eenvoudige middelen. En dan is het daar ook nog eens meestal mooi weer, en dan in de middag even siesta.
Relaxed leven daar. Waarschijnlijk zijn daar de Aubergines ook veel lekkerder dan hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 9 augustus 2014 @ 22:22:18 #115
414785 sirdanilot
pi_143244070
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Niks lekkers van aubergine? Zal ik je eens een geheimpje leren: Baba ghanoush, een heerlijke midden-oosterse dip, maak je zo:

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !
- deze inwrijven met wat olijfolie en lekker veel zout
- in een zeer hete oven in hun geheel bakken (laat zelfs het steeltje er maar gewoon aan, en het kontje), ongeveer 30-45 minuten, tot ze helemaal verschrompeld zijn en zacht
- in een bak doen (samen met evt. vocht in de ovenschaal) en afgedekt laten afkoelen, dan stoomt het vel los
- velletjes eraf peuteren (als deze verbrand zijn weggooien, zo niet dan kun je ze zo eten als snack), kontje en steelte weg etc.

-aan deze auberginepuree voeg je wat Tahini toe (een pasta van sesamzaadjes, je kunt ook sesamzaadjes vermalen in een koffiemaler tot een pasta, maar het is zelfs bij de Dirk te koop tegenwoordig), bijvoorbeeld een paar eetlepels, en wat citroensap, en nog wat olijfolie
- met de staafmixer (of in de keukenmachine) maak je hier een gladde pap van. als je wil kun je peterselie toevoegen, of komijnpoeder, en/of chilipoeder, bij wijze van kruiden.

Heerlijk met brood of wat dan ook, ik vind het persoonlijk lekkerder dan Houmous, dat vind ik wat te zwaar.

Je kunt van de aubergines ook Ajvar maken (dan rooster je op precies dezelfde wijze ook paprika's, en dan maal je alles tot een gladde pap). En vast nog wel meer mogelijkheden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244431
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !

Iemand die me begrijpt! Dank!
Maar zonder gekheid, ziet er aantrekkelijk uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 9 augustus 2014 @ 22:33:20 #117
414785 sirdanilot
pi_143244479
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244821
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:33 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).

Dat ziet er uit als een fijn dipje.
Je hebt me overtuigd, ik ga hier mee aan de slag.
En met behoorlijk wat garlic inderdaad.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:26:13 #119
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248148
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!

Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
Ah tof, leuke achtergrondinformatie :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:27:26 #120
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248174
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Donker keukenkastje will do.

Ik heb zelf wel een keldertje maar daar is het te vochtig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143275391
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Let me see you stripped down to the bone
  User die het meest klaagt 2022 zondag 10 augustus 2014 @ 20:31:26 #122
414785 sirdanilot
pi_143275747
Vandaag nog zo'n midden oosten dip gemaakt, deze keer met dubbelgedopte tuinbonen (wat een klotewerk :') ), olijfolie, wat kruiden, knoflook, citroensap en een beetje sesampasta (tahini). Erg lekker, ook dit vind ik iets lekkerder dan hummus want minder zwaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143276166
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Mijn oma gebruikte dat altijd heel veel. In de indische kip pasteitjes en frikadellen ging aardig wat. Vast in nog veel meer, maar ik kan er even niet op komen.
Moet er ook maar eens een bak van planten.
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:42:43 #124
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276173
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
op azijn of olie bewaren? Of invriezen zodat je het wanneer je wilt door salades, soep en dingen als rijst/orzo/couscous/bulghur salade kan doen, warm of koud.
Soort pesto/kruidenpasta kun je er ook van maken, maar in blad vorm vind ik het zelf lekkerder.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276314
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:47:57 #126
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276396
Turkse lauwwarme salades gebruiken mega veel selderij erin :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:49:29 #127
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276458
Die Turkse (of in die richting) vrouwen van 24-Kitchen (die allang verbannen zijn van de zender omdat ze zo smerig onhygiënisch en hysterisch te werk gingen) hadden weleens recepten met veel selderij erin.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276523
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:46 schreef minilot het volgende:
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Helaas niet ;( Bij mijn moeder ligt als het goed is wel een kookboek van haar met recepten daarvan.
Recepten voor indische pastei kom in meestal tegen voor gehakt, maar wij maken het met een soort kip ragout met dus veel selderie erin.
Net ook een pagina gevonden met recepten http://www.indonesisch-cu(...)et/416-selderie.html
  User die het meest klaagt 2022 zondag 10 augustus 2014 @ 21:02:41 #129
414785 sirdanilot
pi_143276938
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143329355
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
pi_143329696
quote:
0s.gif Op zondag 10 augustus 2014 21:02 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.

Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.

Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij

Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Ik heb om eerlijk te zijn al een vriezer vol allerlei soorten zelfgetrokken bouillon, maar ik zal dan ook eens een sterke op bladselderij gebaseerde groentenbasis maken. :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329708
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Voor pannen waar het deksel van zoek is heb ik in het verleden met succes gewoon een groot bord als deksel gebruikt, deze dan ingewikkeld met wat aluminiumfolie zodat -ie goed aansluit. Zit dan alleen geen handvat aan, dus beetje voorzichtig doen. :)

Overigens hebben de meeste pannen standard maten, dus je zou ook even ergens een los deksel kunnen kopen :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_143329716
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
O, en thanks! Ik weet wat ik eet vanavond! :) Dit dus!
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:45:40 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331136
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Aardappelselderijsoep?
Bouillon, heel veel selderij, gekookte bloemige aardappel, wat room
Aan de kook brengen, aardappel klein snijden, staafmixer erin, wat room toevoegen, afsmaken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 09:47:20 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143331164
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.

http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html

Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?

(wat een tijd om te posten :') )
Paar lagen alufolie dubbelvouwen en er strak overheen zetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143331288
Ragoutje maken met selderij. En veel erwtensoep. Sowieso kan het bijna overal in als smaakmaker en versterker.
Whatever...
pi_143335326
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 12:34:17 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143335560
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:27 schreef Eris het volgende:
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)

En waar moet ik op letten met de temperatuur
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143337255
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 13:29:24 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143337428
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 13:23 schreef Eris het volgende:

[..]

Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.

Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
Heeft hij de oven niet op Grill staan
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143338275
De oven heeft twee knoppen boven warmte en onder warmte.

En dat was het
pi_143338425
Korte vraag, een recept voor spinazisoep vraagt om een eetlepel bloem toe te voegen na het fruiten van uien en knoflook. Ik heb patentbloem in de kast staan, kan dat er gewoon door?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 14:15:10 #143
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143339158
Ja, dat is bloem.
pi_143340187
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
pi_143341108
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 14:44 schreef emmyemmy het volgende:
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel. :)
Het is wel gewoon een stapel karbonades geworden, want mijn dorpsslager keek me weer eens wazig aan toen ik om een intact stuk varkensschouder vroeg. :')

Nog bedankt voor de avondetentip! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:12:17 #146
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_143341235
Tijd voor een nieuwe slager dan.
pi_143341385
Iedereen dank voor het meedenken over de snijselderij! O+ Ik denk niet dat ik de struik ooit helemaal ingedamd krijg, maar halveren moet zo in elk geval wel lukken. :)

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:12 schreef Erasmo het volgende:
Tijd voor een nieuwe slager dan.
We hebben hier maar één gewone slagerij. ;) Alles kan wel besteld worden hoor, maar daar heb ik natuurlijk niks aan als ik door dit topic 's morgens pas beslis wat ik 's avonds wil gaan eten. En ik was te lui om met bus + tram een uur naar de stad te reizen, my bad.

En het is een schat van een slager hoor, met blozende wangen, die nóg roder worden als ik binnenstap omdat -ie wéét dat ik daar alleen maar kom om iets raars te vragen dat -ie steevast niet heeft liggen. >:)
Als ik zulk gemuts echt onoverkomelijk vond, zou ik wel een stukje opschuiven en in Rotterdam gaan wonen.

Overigens koop ik regulier vlees doorgaans bij de superduperüberTurk hier, alleen daar hoef ik natuurlijk niet aan te kloppen voor varkensvlees. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 15:27:30 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143341774
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143341971
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 12 augustus 2014 @ 16:04:54 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143343179
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 augustus 2014 15:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl. :)
erger me altijd aan de dunne honderdvijftig grams karbonaadjes. Lekkere karbonade is dik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')