Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?quote:
Ik maak heel graag een ratatouille uit de oven. Dat kan niet zonder aubergine. Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:
En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.
Was in dit topic:
CUL / top recept ovenschotel
Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over.
Jawel maar ik heb de schurft aan boodschappen doen en ik ben dus enigszins van het gemak.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:41 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
The horror met een lepeltje uitlepelen...quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.
Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 13:52 schreef empa1010 het volgende:
[..]
dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine)
Als ik dit zie dan zou ik bijna van mij geloof afvallen.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:
[ link | afbeelding ]
Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.
Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.
Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
Nope, ik ga voor de slagroom bedankt.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
Die is wel de beste ja. Aanrader.quote:
Eet smakelijk!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 18:32 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
Ja, de Spaanse en Portugese huisvrouw (met alle respect) die kunnen koken, en dat met eenvoudige middelen. En dan is het daar ook nog eens meestal mooi weer, en dan in de middag even siesta.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 20:21 schreef Spanky78 het volgende:
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Niks lekkers van aubergine? Zal ik je eens een geheimpje leren: Baba ghanoush, een heerlijke midden-oosterse dip, maak je zo:quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:
En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.
Was in dit topic:
CUL / top recept ovenschotel
Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over.
Iemand die me begrijpt! Dank!quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 22:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !
quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 22:33 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).
Ah tof, leuke achtergrondinformatiequote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!
Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
Donker keukenkastje will do.quote:Op zaterdag 9 augustus 2014 19:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Mijn oma gebruikte dat altijd heel veel. In de indische kip pasteitjes en frikadellen ging aardig wat. Vast in nog veel meer, maar ik kan er even niet op komen.quote:Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
op azijn of olie bewaren? Of invriezen zodat je het wanneer je wilt door salades, soep en dingen als rijst/orzo/couscous/bulghur salade kan doen, warm of koud.quote:Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Helaas niet Bij mijn moeder ligt als het goed is wel een kookboek van haar met recepten daarvan.quote:Op zondag 10 augustus 2014 20:46 schreef minilot het volgende:
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt
Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Ik heb om eerlijk te zijn al een vriezer vol allerlei soorten zelfgetrokken bouillon, maar ik zal dan ook eens een sterke op bladselderij gebaseerde groentenbasis maken.quote:Op zondag 10 augustus 2014 21:02 schreef sirdanilot het volgende:
Inderdaad, een goede optie is om je selderij in te vriezen.
Selderij komt altijd van pas in soepen Ga eens eigengemaakte bouillon maken, en doe daar een hele zooi selderij in voor een goede smaak. In Erwtensoep gaat best veel selderij maar het is nu natuurlijk wel zomer, dus een heldere groentensoep lijkt me beter.
Je kunt ook een originele bolognesesaus maken (de versie waarbij het gehakt uren wordt gesudderd), daar moet normaalgesproken bleekselderij in maar je zou dit prima kunnen maken met je bladselderij
Maar de groentesoep is vooralsnog het beste bij het seizoen passend denk ik. Gewoon je grootste ketel opzetten met water, heel veel selderij uit de tuin, wat wortel, uien, etc. Je kunt er ook een schenkel in doen. En dan heeeeeel lang bouillon laten trekken
Voor pannen waar het deksel van zoek is heb ik in het verleden met succes gewoon een groot bord als deksel gebruikt, deze dan ingewikkeld met wat aluminiumfolie zodat -ie goed aansluit. Zit dan alleen geen handvat aan, dus beetje voorzichtig doen.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.
http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html
Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?
(wat een tijd om te posten )
O, en thanks! Ik weet wat ik eet vanavond! Dit dus!quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.
http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html
Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?
(wat een tijd om te posten )
Aardappelselderijsoep?quote:Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Paar lagen alufolie dubbelvouwen en er strak overheen zettenquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 03:58 schreef emmyemmy het volgende:
Piet. Of iemand anders.
Ik wil graag zo traditioneel mogelijke taco's maken met carnitas.
http://www.foodnetwork.co(...)carnitas-recipe.html
Ik wilde dit recept gebruiken, alleen heb ik geen slowcooker. Ik heb wel een ovenbestendige braadpan, maar die heeft geen deksel (nouja, heeft er wel een maar daar zit een gat in als ik hem al kan vinden). Wat kan ik doen om dit recept alsnog zo goed mogelijk te maken?
(wat een tijd om te posten )
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 12:27 schreef Eris het volgende:
Omdat de chef na 6 weken aan boord nog niet voor elkaar gekregen om een redelijke appeltaart te maken. Allemaal zwart of niet gaar of nat. De oven is een professionele oven met boven en onderwarmte (elektrisch) hoe zorg ik voor de perfecte appeltaart?)
En waar moet ik op letten met de temperatuur
Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
160 graden met turbo. De fout die de chef maakt is dat hij te heet bakt waarschijnlijk, en te lang, een prof oven heeft meer vermogen dan een thuis oven. Verder is het in de zomer vrijwel onmogelijk om aan goede appeltaartappels te komen.
Deeg: Gebruik harde Wener.
Harde Wener deeg
300 gram Bloem
200 gram Roomboter
100 gram Witte Basterd
1st.Ei
Meng alle ingrediënten in een bekken en kneed dit tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot hij ongeveer een halve centimer dik is en leg hem dan in de gewenste
vorm.
Afbakken op 160 graden Celsius. 40 minuten
Heeft hij de oven niet op Grill staanquote:Op dinsdag 12 augustus 2014 13:23 schreef Eris het volgende:
[..]
Denk eerder te heet en te kort. Zwart boven rauwe bodem.
Goede appeltaart appels zijn altijd een ramp aan boord van schepen
Mijn carnitas zitten inmiddels in de oven! Met deksel.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 14:44 schreef emmyemmy het volgende:
Thanks Piet en Minilot. Ik doe wel gewoon alleen aluminiumfolie want ik weet niks over deze borden en wat ze kunnen hebben.
We hebben hier maar één gewone slagerij. Alles kan wel besteld worden hoor, maar daar heb ik natuurlijk niks aan als ik door dit topic 's morgens pas beslis wat ik 's avonds wil gaan eten. En ik was te lui om met bus + tram een uur naar de stad te reizen, my bad.quote:
Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederslagers hebben idd nooit braadstukken liggen, enige wat men aan braadstuk kent in NL is een rollade, de rest moet in portielapjes zijn.
erger me altijd aan de dunne honderdvijftig grams karbonaadjes. Lekkere karbonade is dik.quote:Op dinsdag 12 augustus 2014 15:32 schreef minilot het volgende:
[..]
Yep. En deze slager doet de vleesverwerking vanaf de karkassen gewoon helemaal zelf dus de karbonaadjes die er liggen waren eerder deze week nog onderdeel van een intact schouderstuk, daar in de koelruimte achter de winkel. Grmbl.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |