abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_143238647
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:32 schreef empa1010 het volgende:

[..]

2 weken hooguit?
Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143238657
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Ik maak heel graag een ratatouille uit de oven. Dat kan niet zonder aubergine. Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

Een beetje weerzin ertegen snap ik wel, het is een beetje een moeilijke smaak. Maar ja, dat zijn ook de meest interessante smaken als je ze eenmaal bent gaan waarderen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_143238718
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:41 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Maar waarom zou je die dingen 2 weken gaan bewaren? Of woon je niet in de buurt van winkels die dat verkopen?
Jawel maar ik heb de schurft aan boodschappen doen :) en ik ben dus enigszins van het gemak.
Sowieso merk ik aan de tomaten en aardappels dat ik ze bij deze temperaturen binnen 1 week weg kan pleuren. Klein zakje Roseval kan ik dan al voor de helft weggooien -> zonde. Week lijkt al te lang zeg maar, vandaar dat ik het liever op de dag van aankoop gelijk op een koele plaats leg. Maar die heb ik dus niet...
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:46:38 #104
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143238810
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:



Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
pi_143239001
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:42 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Je kunt aubergine ook in zijn geheel in de oven leggen tot je hem met een lepeltje kunt eten. Dan blijft er hooguit een heel subtiele bittere toets over. Bitter is gewoon niet gaar.

The horror ;( met een lepeltje uitlepelen...
Maar ik waardeer het wel, dat men opkomt voor de Aubergine.
De Aubergine kan zichzelf niet verdedigen toch?
En nu stop ik ermee hoor, dat gedoe over zo'n vrucht/groente, ik kook wat ik wil en ik word door niemand gedwongen om de Aubergine aan te schaffen.

Overigens mijn grote waardering voor zo'n beetje al jouw posts, ik lees ze altijd met groot plezier en instemming. :Y
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 19:55:09 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143239030
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 13:52 schreef empa1010 het volgende:

[..]

:@ dus kan beiden? Oeps, voel me echt een beetje een nitwit... o wacht dat ben ik ook.
Nee margarine gebruik ik sowieso nooit. Altijd roomboter, liefst gezouten.
(zou je niet 'ik wou dat ik een ijsbeer was' veranderen in: boter is géén margarine) :P
Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143239045
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Oh, nog eentje. Niet helemaal mijn stijl, maar het was wonderbaarlijk lekker. Zelfs met gewone aubergines van de Turk:

[ link | afbeelding ]

Twee grote aubergines halveren, snijvlak insmeren met kokosvet of ander soort olie, dan 40 minuten (of langer als ze nog niet zacht genoeg zouden zijn!) in 180C oven. Daarna beetje een kuiltje in duwen en opvullen met saus.

Saus: boemboe maken van 4 sjalotjes, 4 knoflookjes, 25g gemberwortel, 3 chilipepertjes en dat even aanbakken. Dan blik tomaten erbij, even doorsudderen. Op smaak brengen met 1 tl (palm)suiker, sap van 1 limoen, peper, zout.

Garneren met peterselie.
(warm of op kamertemperatuur eten)
Als ik dit zie dan zou ik bijna van mij geloof afvallen.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239048
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je koksroom wilt gebruiken, be my guest, maar ik vind het niks.
Nope, ik ga voor de slagroom ^O^ bedankt.
pi_143239068
Dubbel
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zaterdag 9 augustus 2014 @ 20:01:22 #110
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_143239199
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:56 schreef Bart2002 het volgende:
Dubbel
dubbelroom kan ook ja ;)
pi_143239271
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:01 schreef SiGNe het volgende:

[..]

dubbelroom kan ook ja ;)
Die is wel de beste ja. Aanrader. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143239353
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 18:32 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Ik ga morgen w.s. die briljante stoofschotel van je maken, is winterkost maar het kan best.
Ik laat weten hoe ie was.
Eet smakelijk!
Whatever...
pi_143239913
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Whatever...
pi_143241977
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 20:21 schreef Spanky78 het volgende:
Over aubergine nog even. Ik kwam vroeger bij een Portugees vriendje en zijn moeder make voor ons gevulde aubergine met octopus /inktvis. Superlekker, K heb het gerecht nooit kunnen vinden, maar normaal ben ik geen liefhebber van grote stukken tentakels maar dat was de uitzondering.
Ja, de Spaanse en Portugese huisvrouw (met alle respect) die kunnen koken, en dat met eenvoudige middelen. En dan is het daar ook nog eens meestal mooi weer, en dan in de middag even siesta.
Relaxed leven daar. Waarschijnlijk zijn daar de Aubergines ook veel lekkerder dan hier.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143244070
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:15 schreef Bart2002 het volgende:

[..]

Mijn rant om de Aubergine het leven onmogelijk te maken:

En blijf wat betreft de ovenschotel verre van de Aubergine! Zompige drassige en vooral bittere vulling is het.

Was in dit topic:

CUL / top recept ovenschotel

Ik ben van mening dat men volstrekt niets nuttigs kan doen met de Aubergine.
Waarom ik daar ineens zo fanatiek over ben is mij een raadsel.
Kreeg er nog gewoon ruzie over. :P
Niks lekkers van aubergine? Zal ik je eens een geheimpje leren: Baba ghanoush, een heerlijke midden-oosterse dip, maak je zo:

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !
- deze inwrijven met wat olijfolie en lekker veel zout
- in een zeer hete oven in hun geheel bakken (laat zelfs het steeltje er maar gewoon aan, en het kontje), ongeveer 30-45 minuten, tot ze helemaal verschrompeld zijn en zacht
- in een bak doen (samen met evt. vocht in de ovenschaal) en afgedekt laten afkoelen, dan stoomt het vel los
- velletjes eraf peuteren (als deze verbrand zijn weggooien, zo niet dan kun je ze zo eten als snack), kontje en steelte weg etc.

-aan deze auberginepuree voeg je wat Tahini toe (een pasta van sesamzaadjes, je kunt ook sesamzaadjes vermalen in een koffiemaler tot een pasta, maar het is zelfs bij de Dirk te koop tegenwoordig), bijvoorbeeld een paar eetlepels, en wat citroensap, en nog wat olijfolie
- met de staafmixer (of in de keukenmachine) maak je hier een gladde pap van. als je wil kun je peterselie toevoegen, of komijnpoeder, en/of chilipoeder, bij wijze van kruiden.

Heerlijk met brood of wat dan ook, ik vind het persoonlijk lekkerder dan Houmous, dat vind ik wat te zwaar.

Je kunt van de aubergines ook Ajvar maken (dan rooster je op precies dezelfde wijze ook paprika's, en dan maal je alles tot een gladde pap). En vast nog wel meer mogelijkheden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244431
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:22 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

- 3 aubergines inkerven met een mes (laat je maar gaan, steek al je frustratie in die krengen !

Iemand die me begrijpt! Dank!
Maar zonder gekheid, ziet er aantrekkelijk uit.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_143244479
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143244821
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 22:33 schreef sirdanilot het volgende:
Oh, en er moet knoflook bij volgens mij, dat was ik vergeten. Zoek vooral ook online recepten ervan op (een andere naam ervoor is mtabbal volgens mij of mutabbal of zoiets).

Dat ziet er uit als een fijn dipje.
Je hebt me overtuigd, ik ga hier mee aan de slag.
En met behoorlijk wat garlic inderdaad.
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:26:13 #119
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248148
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dan noem we het speciaal voor jou "Aubergines Boerenstijl"!

Het heeft echt helemaal niks met vis te maken, behalve dan dat vroooooeeeeeger, heel vroeger, de bijbehorende saus werd geserveerd bij vis. En zoals de brabanders babi pangang aanduiden als "da vlees meh die rooi saus", zo duiden Chinezen dit gerecht aan als "die aubergines met die saus die je normaal over de vis doet". En dat die saus nevernooit meer bij vis geserveerd wordt doet er niet toe, zo heet het nu eenmaal en zo blijft het heten.:-)
Ah tof, leuke achtergrondinformatie :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 10 augustus 2014 @ 00:27:26 #120
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143248174
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 augustus 2014 19:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Klopt, maar met het weer van de laatste weken heb je dan een kelder nodig. Maar sowieso geldt wel voor meer groenten dat ze niet zo snel bederven, maar wel behoorlijk achteruit gaan in smaak en textuur.
Donker keukenkastje will do.

Ik heb zelf wel een keldertje maar daar is het te vochtig.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143275391
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Let me see you stripped down to the bone
pi_143275747
Vandaag nog zo'n midden oosten dip gemaakt, deze keer met dubbelgedopte tuinbonen (wat een klotewerk :') ), olijfolie, wat kruiden, knoflook, citroensap en een beetje sesampasta (tahini). Erg lekker, ook dit vind ik iets lekkerder dan hummus want minder zwaar.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143276166
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
Mijn oma gebruikte dat altijd heel veel. In de indische kip pasteitjes en frikadellen ging aardig wat. Vast in nog veel meer, maar ik kan er even niet op komen.
Moet er ook maar eens een bak van planten.
  zondag 10 augustus 2014 @ 20:42:43 #124
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143276173
quote:
1s.gif Op zondag 10 augustus 2014 20:23 schreef minilot het volgende:
Piet, de snijselderij neemt een fors deel van de tuin over! Is in een opwelling door mijn lief geplant.. Ik kook normaal gesproken eigenlijk alleen met bleekselderij, niet hiermee. Wat kan ik nou eens maken waar ik heel veel snijselderij voor nodig heb, behalve selderijzout?

http://nl.wikipedia.org/wiki/Snijselderij
op azijn of olie bewaren? Of invriezen zodat je het wanneer je wilt door salades, soep en dingen als rijst/orzo/couscous/bulghur salade kan doen, warm of koud.
Soort pesto/kruidenpasta kun je er ook van maken, maar in blad vorm vind ik het zelf lekkerder.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143276314
Ik snap wel wat ik er in algemeenheid zoal mee kan doen, maar ik zoek vooral een specifiek recept waarin (veel) selderij daverend goed tot z'n recht komt :)

Dragonberry, is je oma nog onder ons? Die pasteitjes en frikadellen klinken intrigerend!
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')