abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 6 augustus 2014 @ 16:43:38 #201
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143128360
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 13:38 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Nou ja, op een bepaalde manier zouden je cellen ook dingen kunnen 'doen' die jij en eventueel de 'funder' voor jouw onderzoek niet hadden verwacht, stel ik me zo voor. Nog steeds moet er bijvoorbeeld bepaald worden, bij het testen, voor het testen zelfs, wat er buiten de scope valt, wanneer iets een anomaly is en wanneer het binnen bepaalde waarden valt en dus 'geldig' is. Die dingen worden vooraf bepaald, maar tegelijkertijd wil je ook zorgen dat je open staat voor uitslagen die je niet verwacht. Waar trek je die grens, waar en wanneer en met wie bepaal je wat die grenzen zijn, of iets 'dismissable' is of eventueel interessant voor een ander project/onderzoek, of dat het wél binnen je project valt.
Jazeker maar ik hoef ze geen toestemming te vragen :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143130574
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 13:58 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, dat dus. Sowieso komen heel veel van de papers die ik vond en las uit de medische hoek, waar echt ethische commissies naar moeten kijken. Omdat ik zelf niet met 'kwetsbare groepen' ga werken, zo op 't eerste oog (kinderen, (demente) ouderen, zieken) hoef ik geen 'ethical clearance' te krijgen omdat mijn vragen en aanwezigheid en hun deelname ze geen direct gevaar opleveren (althans, dat hoop ik :D! ) maar toch is het voor de organisaties en personen in kwestie een geruststelling om te weten dat je hun veiligheid op alle vlakken (dus ook zaken omtrent privacy bijvoorbeeld) serieus neemt.

Nu scheelt het dat ik 'vrij onderzoeker' ben op dit punt, en er is geen overheidsinstelling die mijn onderzoek mogelijk maakt en daarbij bepaalde verwachtingen heeft van de uitkomsten, maar ik zal wel veel werken met mensen die wellicht dat besef niet hebben, in die zin dat ze niet echt zullen weten wat een PhD of wetenschappelijk onderzoek in deze richting precies inhoudt of waar het toe kan leiden (dat laatste weet ik uiteraard zelf ook nog niet, al heb ik zo mijn hopen ;) ).

Het is vast heel normaal om hier over in de 'stress' te schieten vlak voordat je als het goed is gaat beginnen met je dataverzameling, en ik ben ook écht wel wat zenuwachtig voor de daadwerkelijke actie en het 'intruden' en uiteindelijk 'verwerken' van iemands 'leven'/'ervaringen'. :')
Je hebt niet met een ethische commissie te maken; dat had ik ook niet en dat scheelt al een hoop. Wat ik tot nog toe heb gemerkt is dat het voor de deelnemers aan je onderzoek in ieder geval fijn is om te weten dat alle informatie strikt vertrouwelijk wordt behandeld. Ik leg dat altijd als volgt uit: we maken van je naam een nummertje en weten dan niet meer dat die informatie bij JOU hoort. Het is natuurlijk zaak dat je dat ook echt doet. Zorg dat je in een vroeg stadium van je onderzoek een bestand maakt waarin je namen koppelt aan nummers (en achtergrondgegevens) en gebruik vanaf dat moment alleen de nummers.

Ik heb wel eens te maken gehad met contactpersonen in het onderwijs die het vervelend vonden om achtergrondgegevens over leerlingen over te dragen (bijv. cito-scores, iq-gegevens). In zulke gevallen heb ik van meet af aan met leerlingnummers gewerkt. Namen heb je sowieso niet nodig, want een naam is als label net zo arbitrair als een nummer. Het enige wat belangrijk is, is dat je alle informatie over één persoon uiteindelijk aan elkaar kunt koppelen. Door met nummers te werken, haal je veel zorgen omtrent privacy al weg bij deelnemers aan je onderzoek.

Waar deelnemers wel regelmatig moeite mee hebben, is als het onderzoek verder reikt dan het afnemen van een vragenlijst. Leraren hadden begrijpelijk soms moeite dat hun les werd gefilmd. In zulke gevallen hielp het bijna altijd om die zorgen serieus te nemen en uit te leggen hoe de situatie eruit zou zien (bijv. waar de camera zou komen te staan) en wat er met de opnames zou gebeuren. Het was voor die docenten vaak al fijn om te weten dat alleen de onderzoeker of een assistent de beelden zou zien voor transcriptie en dat de beelden nooit aan anderen zouden worden getoond. We hebben het denk ik één keer meegemaakt dat een docent echt niet gefilmd wou worden en die heeft dus niet aan het onderzoek deelgenomen.

Een vergelijkbare situatie: een leerling had er eens moeite mee dat ik een audio-opname maakte van een interview. Dat was niet in het begin van het interview, maar middenin toen ze gevoelige informatie gaf. Ik heb de audio-opname toen even stopgezet, uitgelegd wat er met de opnames zou gebeuren en dat ze aan het eind van het interview alsnog mocht beslissen dat ik het interview niet in het onderzoek op zou nemen. Ik heb haar gegarandeerd dat alleen ik en niet een assistent naar het interview zou luisteren en dat haar naam niet direct gekoppeld zou worden aan het transcript. Dat was genoeg.

In kwalitatief onderzoek is het trouwens sowieso gebruikelijk om alle informatie waarmee je een persoon kunt identificeren te censureren. Ook in kwantitatief onderzoek noem ik nooit een specifieke school of instituut, al ontkom je er in sommige gevallen niet aan omdat bepaalde instituten heel uniek zijn en de beschrijving ervan al het instituut prijsgeeft. In dat geval is belangrijk dat tevoren duidelijk te maken aan het betreffende instituut.

Tot slot: wat je precies prijsgeeft over de aard van je onderzoek, zal per geval verschillen. Ik vertelde de leerlingen die deelnamen aan mijn promotie-onderzoek (dat over buitenschools lezen en schrijven in brede zin ging) dat het ging over "dingen die ze doen als ze niet op school zitten". Dat was tegelijkertijd specifiek en vaag genoeg. Maar goed, je moet niet de illusie hebben dat je bijvoorbeeld bij een klasobservatie geen invloed hebt op de resultaten. Je bent aanwezig en dus oefen je invloed uit. Het is in ieder geval belangrijk zo duidelijk mogelijk te zijn in je artikelen over de specifieke setting van je onderzoek.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_143130812
Wellicht ten overvloede: het is heel belangrijk dat je als onderzoeker nadenkt over hoe je integer met je onderzoeksgegevens omgaat. Waar sla je je bestanden op? Heb je je transcripten al gecensureerd als je ze met een collega of een assistent deelt? Hoelang bewaar je gegevens?

Ik denk dat de meeste onderzoekers wel graag integer willen zijn maar uit gemakzucht niet zorgvuldig genoeg met gegevens omgaan.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_143130988
Bedankt voor je uitgebreide antwoord! Het is gewoon ook iets wat je goed wilt doen, zowel voor de partijen met wie je samenwerkt als voor jezelf en je eigen onderzoek. Veel om over na te denken en rekening mee te houden!

Opslaan zal waarschijnlijk op meerdere externe schijven gaan gebeuren, overigens. Minimaal 2 back-ups van transcripties en opnames (audio en video) en bijbehorende identificatiedocumenten. Maar goed inderdaad om daar op te wijzen om er al zo vroeg mogelijk mee te beginnen met het anonimiseren en indexeren van de data. Het is, gok ik, ook zo gebeurd dat je denkt 'dat doe ik later wel even', en dan een bomen-bos-situatie creëert :')
Ja doei.
pi_143131208
En hoe veilig bewaar je die back-ups? Als je dingen in de cloud opslaat, sta je dan het betreffende bedrijf toe om je documenten te analyseren? Privacy is niet vanzelfsprekend; van bijvoorbeeld Dropbox zou je niet achteloos gebruik moeten maken. Ik overweeg om in de toekomst bestanden waarmee personen aan nummers worden gekoppeld te versleutelen.

Als je trouwens onderzoek gaat doen bij één organisatie is het wel belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben of je in je artikelen die organisatie bij naam moet noemen. Als de organisatie werkelijk anoniem kan blijven, dan heb je veel meer ruimte om je gaandeweg op andere onderzoeksvragen te richten. Als dat niet zo is, dan zul je tevoren duidelijker moeten zijn over de doelstelling van je onderzoek. Studenten van me hebben wel eens stage gelopen bij een bepaalde instelling en onderzoek gedaan naar de effecten van een behandeling die daar werd aangeboden. De instelling zelf kon ongenoemd blijven; in de artikelen was het genoeg om het type behandeling te omschrijven.
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_143131341
Anonimiteit en in hoeverre het bedrijf zelf relevant gaat zijn voor het onderzoek en de uitkomsten of dat ze slechts als 'gatekeeper' functioneren zal pas in de eerste maanden blijken. Als ik specifiek hun werkzaamheden ga beschrijven is het moeilijk om anonimiteit te garanderen, aangezien ze vrij makkelijk te herkennen zijn.

Ik heb verder geen kluis zelf thuis, dat soort zaken, maar het department wel, of wellicht bij de organisatie. Maar dat is iets wat sowieso nog op de lijst staat met 'uit te zoeken met begeleiders' voor de komende meetings en wat er vauit de universiteit/departments wordt aangeraden. In elk geval geen informatie online bewaren is mijn initiële idee. Je weet maar nooit.
Ja doei.
pi_143141345
Net aan nieuwe post-doc begonnen, ben al bijna een week bezig met paperwork en nog niet eens bijne klaar ermee :')

Moest zelfs 2.5 uur wachten puur om electriciteit te regelen :(
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  Moderator donderdag 7 augustus 2014 @ 08:48:05 #208
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143155185
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 21:35 schreef oompaloompa het volgende:
Net aan nieuwe post-doc begonnen, ben al bijna een week bezig met paperwork en nog niet eens bijne klaar ermee :')

Moest zelfs 2.5 uur wachten puur om electriciteit te regelen :(
:D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143156855
*O* organisatie is akkoord *O*
WOosssssaaaah! :D
Ja doei.
  Moderator donderdag 7 augustus 2014 @ 10:36:01 #210
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143157168
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:22 schreef motorbloempje het volgende:
*O* organisatie is akkoord *O*
WOosssssaaaah! :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143157656
Echt tof. Zin in O+ :D
Ja doei.
  donderdag 7 augustus 2014 @ 12:44:45 #212
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_143160610
Mag binnenkort voor het eerst in de oppositie plaatsnemen om vragen te stellen....ook best spannend O+
  Moderator donderdag 7 augustus 2014 @ 13:02:12 #213
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143161152
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 12:44 schreef Grumpey het volgende:
Mag binnenkort voor het eerst in de oppositie plaatsnemen om vragen te stellen....ook best spannend O+
_O_ cool
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 7 augustus 2014 @ 14:09:55 #214
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_143163516
quote:
0s.gif Op woensdag 6 augustus 2014 21:35 schreef oompaloompa het volgende:
Net aan nieuwe post-doc begonnen, ben al bijna een week bezig met paperwork en nog niet eens bijne klaar ermee :')

Moest zelfs 2.5 uur wachten puur om electriciteit te regelen :(
Wait, what? :?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_143174582
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 14:09 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Wait, what? :?
Anders zou ik in een donker appartement moeten wonen :P

quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 10:22 schreef motorbloempje het volgende:
*O* organisatie is akkoord *O*
WOosssssaaaah! :D
gefeliciteerd!

quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 12:44 schreef Grumpey het volgende:
Mag binnenkort voor het eerst in de oppositie plaatsnemen om vragen te stellen....ook best spannend O+
En jij ook gefeliciteerd! :)

Wat een goed nieuws allemaal hier!
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_143175504
Doe ik er ook eentje:

2 abstracts voor congres geaccepteerd én beurs voor hetzelfde congres *O*
  donderdag 7 augustus 2014 @ 21:07:26 #217
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_143177624
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 19:57 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

Anders zou ik in een donker appartement moeten wonen :P

Achzo :P Wat doe jij tegenwoordig dan?
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
pi_143179899
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 20:22 schreef dotKoen het volgende:
Doe ik er ook eentje:

2 abstracts voor congres geaccepteerd én beurs voor hetzelfde congres *O*
OK vooruit dan, jij ook gefeliciteerd :P

quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 21:07 schreef ATuin-hek het volgende:

[..]

Achzo :P Wat doe jij tegenwoordig dan?
Op dit moment voornamelijk stom geregel terwijl ik eigenlijk mijn dissertatie al een week geleden af had moeten hebben :(

Officieel ben ik een week geleden een post-doc begonnen op Wharton maar in praktijk ben ik vooral in rijen aan het staan en online spulletjes aan het kopen :D
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
  donderdag 7 augustus 2014 @ 22:14:12 #219
59287 Grumpey
Het zonnetje in huis
pi_143180869
quote:
0s.gif Op donderdag 7 augustus 2014 20:22 schreef dotKoen het volgende:
Doe ik er ook eentje:

2 abstracts voor congres geaccepteerd én beurs voor hetzelfde congres *O*
Gefeliciteerd! Welke? :)
pi_143192549
Ik heb weer een mailtje van Karen Holmes, Lap Lambert Academic Publishing. Of ik m'n phd-thesis aan ze wil geven *O*

:')... nee dus.
Schuimpje... mijn liefste. Verlaat mij nimmer weer...
pi_143201013
NatureNews twitterde op vrijdag 08-08-2014 om 10:10:31 To celebrate our new Impact Factor, you can subscribe to @Nature for just $42, £42 or ¤42 http://t.co/gCh1iNb7Qy http://t.co/NITdklvhDS reageer retweet
Schuimpje... mijn liefste. Verlaat mij nimmer weer...
  Moderator vrijdag 8 augustus 2014 @ 15:16:42 #222
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143201083
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 15:14 schreef papernote het volgende:
NatureNews twitterde op vrijdag 08-08-2014 om 10:10:31 To celebrate our new Impact Factor, you can subscribe to @Nature for just $42, £42 or ¤42 http://t.co/gCh1iNb7Qy http://t.co/NITdklvhDS reageer retweet
Dat had ik al en toen hadden ze een lagere impact factor :D blijft wel leuk om ze gewoon zo als blaadje te lezen.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143201102
quote:
10s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 15:16 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dat had ik al en toen hadden ze een lagere impact factor :D blijft wel leuk om ze gewoon zo als blaadje te lezen.
Vorig jaar hadden ze exact dezelfde aanbieding, maar toen met 38 (impact factor, euro's, dollars).
Schuimpje... mijn liefste. Verlaat mij nimmer weer...
  Moderator vrijdag 8 augustus 2014 @ 15:17:42 #224
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143201120
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 15:17 schreef papernote het volgende:

[..]

Vorig jaar hadden ze exact dezelfde aanbieden, maar toen met 38 (impact factor, euro's, dollars).
Precies daar heb ik een jaartje van :) (je wordt wel genaaid als brit zijnde)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143201469
quote:
2s.gif Op vrijdag 8 augustus 2014 15:17 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Precies daar heb ik een jaartje van :) (je wordt wel genaaid als brit zijnde)
Je wordt als Europeaan sowieso genaaid, want de dollar staat laag. Als UK inwoner hoef je overigens geen VAT te betalen en die komt er als Nederlander nog wel bij.
Schuimpje... mijn liefste. Verlaat mij nimmer weer...
pi_143410902
quote:
The Kardashian index: a measure of discrepant social media profile for scientists

Abstract
In the era of social media there are now many different ways that a scientist can build their public profile; the publication of high-quality scientific papers being just one. While social media is a valuable tool for outreach and the sharing of ideas, there is a danger that this form of communication is gaining too high a value and that we are losing sight of key metrics of scientific value, such as citation indices. To help quantify this, I propose the ‘Kardashian Index’, a measure of discrepancy between a scientist’s social media profile and publication record based on the direct comparison of numbers of citations and Twitter followers.
bron

Hoe scoren de wetenschappers hier? :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_143411019
K-value 0 hier.
More oneness, less categories
Open hearts, no strategies
Decisions based upon faith and not fear
People who live right now and right here
pi_143442130
Hebben jullie wel eens Life on Mars gezien?

Het gaat over een politieman die zichzelf na een ongeluk in 1973 terugvindt (en zich verbaast over hoe de politie toen te werk ging). Wel een geinig idee, wat me af deed vragen hoe wetenschappers in 1973 hun werk deden.

Mijn vader zat ook in de wetenschap, en ik ben als kleuter wel eens op z'n werkkamer geweest, maar het enige wat ik toen zag waren ordners. Hij vertelde wel eens dat hij met ponskaarten naar het rekencentrum ging, om iets door te rekenen.

Is er hier nog iemand die in de jaren 70 onderzoek deed?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_143442340
Ja w/ grafieken tekenen aan de tekentafel.
Onderzoeksverslagen tikken op de allereerste tekstverwerker in het land *O*
Handmatig de verdunningen maken in reageerbuisjes.
Inderdaad ponskaarten maken aan de hand van onderzoeksresultaten.
Een dag werken in de gereserveerde kamer waar de computer stond.
Ow, als de tijd tekort schoot.

Primitief was dat vergeleken met nu. w/
  Moderator vrijdag 15 augustus 2014 @ 13:11:33 #230
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143443808
quote:
0s.gif Op donderdag 14 augustus 2014 13:37 schreef Monolith het volgende:

[..]

bron

Hoe scoren de wetenschappers hier? :P
:o ik heb een K index van followers/citations 2,15 :o (alleen gemeten op twitter :P ) Volgens dat artikel zou ik eigenlijk 112 followers op twitter moeten hebben maar ik blijf steken 43 :D

Ik twitter trouwens nooit over wetenschap :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143444262
K-index van 0,14. Ik weet niet precies of ik daar nu blij mee moet zijn of niet.
Schuimpje... mijn liefste. Verlaat mij nimmer weer...
  Moderator vrijdag 15 augustus 2014 @ 13:32:37 #232
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143444411
quote:
5s.gif Op vrijdag 15 augustus 2014 13:27 schreef papernote het volgende:
K-index van 0,14. Ik weet niet precies of ik daar nu blij mee moet zijn of niet.
Daar zou ik blij mee zijn :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143591766


_O-
"Some guys they just give up living and start dying little by little piece by piece"
last.fm | Rate Your Music | MusicMeter | top 100 nummers | top 100 albums | top 50 2013 | top 100 jazz | Onze-blog: pat-sounds
pi_143592392
:D!
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 15:12:08 #235
8369 speknek
Another day another slay
pi_143592603
Ik heb een K-index van 0.085

Ik wist wel dat ik underrated was.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator dinsdag 19 augustus 2014 @ 16:22:33 #236
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143595024
quote:
hmm misschien dat ik eens croquet moet gaan spelen met mijn baas :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143595756
Nuttig spelletje is het hoor, ik heb mijn toekomstige baan mede te danken aan een potje croquet :+
Why do dishes when you can do daiquiris?
pi_143596838
Als ik vanuit m'n kantoor naar buiten kijk, dan zie ik eens per week een stel Japanse bejaarden croquet spelen. Uitermate serieuze sport.
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
pi_143598328
Croquet is voor academia wat golf is voor het bedrijfsleven?
I make it a thing, to glance in window panes and look pleased with myself.
pi_143604589
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 17:18 schreef Lyrebird het volgende:
Als ik vanuit m'n kantoor naar buiten kijk, dan zie ik eens per week een stel Japanse bejaarden croquet spelen. Uitermate serieuze sport.
als ik vanuit mijn kantoor naar buiten kijk

zie ik helemaal niks want ik heb geen ramen :(
Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
pi_143605112
Geneesmiddelonderzoek anno 2014: stapels email en andere tot dan toe enkel digitale documenten uitprinten omdat allerlei wet- en regelgeving nu eenmaal van papier uitgaat ;(
  dinsdag 19 augustus 2014 @ 21:50:31 #242
99724 Pluizel
Pluizig en blond
pi_143608151
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 20:56 schreef dotKoen het volgende:
Geneesmiddelonderzoek anno 2014: stapels email en andere tot dan toe enkel digitale documenten uitprinten omdat allerlei wet- en regelgeving nu eenmaal van papier uitgaat ;(
Oh hou op schei uit. Ik voer alleen onderzoek uit dat door de industrie is geïnitieerd en ik word al gestoord van alles dat geregeld moet worden. Als ik toch een euro kreeg voor elke keer dat ik ergens een handtekening op zet.... Printen, tekenen, inscannen.... printen, tekenen, inscannen....
Wij haalden opgelucht adem toen zij dat niet meer deden...
pi_143608928
Elke keer dat de METC iets aan een ABR-formulier veranderd wil hebben weer een handtekening van PI en van een drukbezette hoogleraar bemachtigen :')

CRFs van 60 pagina's waar elke pagina geparafeerd moet worden!

Inderdaad, dat is het mooie, alles moet óók digitaal. Geneesmiddelonderzoek door de academie (zonder sponsoring van de farmacie) is door de enorm uitgebreide regelgeving steeds moeilijker. Hoe veel contracten ik al langs mijn bureau heb zien gaan! Ik had beter rechten kunnen studeren.
  woensdag 20 augustus 2014 @ 14:30:14 #244
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_143628365
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 22:03 schreef dotKoen het volgende:
Elke keer dat de METC iets aan een ABR-formulier veranderd wil hebben weer een handtekening van PI en van een drukbezette hoogleraar bemachtigen :')

CRFs van 60 pagina's waar elke pagina geparafeerd moet worden!

Inderdaad, dat is het mooie, alles moet óók digitaal. Geneesmiddelonderzoek door de academie (zonder sponsoring van de farmacie) is door de enorm uitgebreide regelgeving steeds moeilijker. Hoe veel contracten ik al langs mijn bureau heb zien gaan! Ik had beter rechten kunnen studeren.
Het is walgelijk. Een grote bureaucratie. Vervelendste vind ik dat ik die betrokken PI's en METC's van deelnemende UMC's telkens weer moet gaan uitleggen hoe het moet. Nog niet iedereen is op de hoogte van alle wet- en regelgeving anno nu (dit is nogal wat veranderd in de afgelopen jaren, is mij verteld).

Maarja :+ Ik mag nog een dikke maand, dan is het klaar.
  Moderator woensdag 20 augustus 2014 @ 15:41:43 #245
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143631046
Zo'n 4 werkdagen voor mijn vakantie wil ineens iedereen per direct met mij samenwerken :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_143663088
quote:
10s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 15:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo'n 4 werkdagen voor mijn vakantie wil ineens iedereen per direct met mij samenwerken :D
Allemaal 'ja' tegen gezegd? Of je in de luwte gehouden tot nu toe? :D

Goed nieuws! Ik mag les gaan geven komend semester, labwerk! Dubbel goed nieuws omdat het naast de ervaring die ik zo graag wil ook nog lekker betaalt. Daar kunnen we weer wat hardloopevenementjes van doen! *O*

En ik heb even een referentievraagje als jullie 't niet erg vinden (en als wel, dan reageer je niet :+)

Ik heb een kaart nodig van een regio, deze kaart om precies te zijn: http://en.wikipedia.org/w(...)Yorkshire_County.png

Deze kaart is door een wikipedia-gebruiker gemaakt vóór wikipedia conform textuele data, is nergens anders te vinden (ja, ik heb al aardig wat gezocht in officiele documenten, het internet, etc.). Referencen dus. Maar hoe? Met de username (Jza84 ( :') ))? Ik kan voor veel dingen wel wat generieke dingen bedenken, maar loop hier wat op vast. Normaal gebruik ik wikipedia alleen als startpunt als ik niets anders kan vinden en 'snowball' dan via de (fatsoenlijke!) referenties door naar peer-reviewed informatie, maar in dit geval is dít gewoon wat ik nodig heb :') en dat voelt nogal 'shabby'.

[ Bericht 1% gewijzigd door motorbloempje op 21-08-2014 14:08:01 ]
Ja doei.
  donderdag 21 augustus 2014 @ 14:59:18 #247
8369 speknek
Another day another slay
pi_143665870
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 augustus 2014 20:47 schreef oompaloompa het volgende:

[..]

als ik vanuit mijn kantoor naar buiten kijk

zie ik helemaal niks want ik heb geen ramen :(
Hehe wat, arboregels iemand?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
  Moderator donderdag 21 augustus 2014 @ 16:07:00 #248
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143668309
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:35 schreef motorbloempje het volgende:
Allemaal 'ja' tegen gezegd? Of je in de luwte gehouden tot nu toe?
^O^ ja :D
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  Moderator donderdag 21 augustus 2014 @ 16:11:19 #249
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_143668461
quote:
0s.gif Op donderdag 21 augustus 2014 13:35 schreef motorbloempje het volgende:
Deze kaart is door een wikipedia-gebruiker gemaakt vóór wikipedia conform textuele data, is nergens anders te vinden (ja, ik heb al aardig wat gezocht in officiele documenten, het internet, etc.). Referencen dus. Maar hoe? Met de username (Jza84 ( ))? Ik kan voor veel dingen wel wat generieke dingen bedenken, maar loop hier wat op vast. Normaal gebruik ik wikipedia alleen als startpunt als ik niets anders kan vinden en 'snowball' dan via de (fatsoenlijke!) referenties door naar peer-reviewed informatie, maar in dit geval is dít gewoon wat ik nodig heb en dat voelt nogal 'shabby'.
Je zou even de gemeente kunnen vragen om zo'n kaart of je maakt het even zelf... http://www.molecularecologist.com/2012/09/making-maps-with-r/

hier kun je vast wel een eind mee komen :D (natekenen kan natuurlijk ook vrij eenvoudig) er is vast wel ergens een goed high resolution wereldmap beschikbaar die je volgens eigen waarden kunt opknippen :)

die maps hebben hier weer vandaan trouwens: http://www.evl.uic.edu/pape/data/WDB/
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  donderdag 21 augustus 2014 @ 16:35:32 #250
47122 ATuin-hek
theguyver's sidekick!
pi_143669342
quote:
10s.gif Op woensdag 20 augustus 2014 15:41 schreef Bosbeetle het volgende:
Zo'n 4 werkdagen voor mijn vakantie wil ineens iedereen per direct met mij samenwerken :D
Ik krijg hier in de afgelopen week alweer 5 verzoeken om hulp met analyses etc :P Duidelijk teken dat de zomervakantie weer richting zijn einde gaat.
Egregious professor of Cruel and Unusual Geography
Onikaan ni ov dovah
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')