johannes_vermeer | maandag 14 april 2014 @ 18:52 |
![]() Originele OP van KnutDeIJsbeer: Van mijn goede vriend Johannes kreeg ik een nasi-recept. Vandaag heb ik geprobeerd dit na te koken, al heb ik niet de illusie in de buurt te komen van zijn veel geroemde chef kwaliteiten. Bon, hier het verslag: ![]() De ingredienten. Hier zal ik het mee moeten doen. ![]() Het strijdtoneel. Rechtsboven staat de rijst al te koken. In die pan zeg maar. ![]() Het meest heftige moment. Hier kook ik in 3 (drie!!!) pannen tegelijk. Jullie weten hoe ik rol. ![]() Dit is het dan. Nasi a la Johannes. Een beetje van knut en een beetje van Johannes dus. Update: Nasi a la Kanovinnie CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Mortaxx CUL / Nasi a la Johannes CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Saind CUL / Nasi a la Johannes Nasi a la Mansjester CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Paxcon CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen - alternatieve versie Nasi a la UIO_AMS CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Instant nasi a la UIO_AMS CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten De vreemde eend in de bijt: Karina's Kip Tandoori CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Grifte CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Dr.Mikey CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Tarado CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen Nasi a la habitue CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen Nasi a la pablo1989 CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind a la Mortaxx Geachte nasi-vrienden, Ik ben ontroerd dat het vertellen van mijn geheime nasi recept aan Knut tot zoveel culinair genot heeft geleid, we kunnen wel stellen dat we diverse heerlijke varianten nasi de revue hebben zien passeren in dit topic, de één indien mogelijk nog geslaagder dan de ander. Echter, zoals de Rijdende Rechter zou zeggen, er zijn nu een paar andere Oosterse gerechten die er bekaaid van af komen. Toevallig heb ik na lang experimenteren van één van die gerechten het recept bemachtigd en ik zou wel een behoorlijk egoïstische chef zijn als ik mijn kennis voor mij zou houden. Daarom presenteer ik met gepaste trots Wokken a la Johannes. Mocht u vanavond dit gerecht al willen bereiden is het verstandig om het water alvast op het vuur te zetten, want dit recept is een heel verhaal. ![]() Omdat ik natuurlijk zowel ervaren als beginnende chefs aan wil spreken zal ik zorgvuldig gebruik maken van verduidelijkende foto's die de receptuur en bereidingswijze zullen verhelderen. Op de foto hierboven zie je de uitgangssituatie, een schitterende keuken die er om smeekt gebruikt te worden. Ik kook op gas, maar Wokken a la Johannes is geschikt voor diverse warmtebronnen (bij twijfel, raadpleeg de handleiding van uw pan). In mijn ervaring zijn chefs soms wat nukkige types die aarzelen om de genialiteit van andere chefs te erkennen, maar ik denk dat na deze schitterende fotoserie zelfs de meest verbolgen nasi-professor (en die heb ik toevallig gezien in dit topic!) zal lopen te watertanden! Afijn, we beginnen bij het begin, namelijk..... ![]() .... de ingrediënten! Wokken is ideaal om vrij snel een heerlijke en goedkope maaltijd op tafel te krijgen, en het biedt duizenden mogelijkheden om te variëren. Wat de exacte kosten waren van deze ingrediënten weet ik zo niet uit mijn hoofd (vooral wat betreft de kip kan het alle kanten op), maar ik verzeker dat of je het nu breed hebt of niet, Wokken a la Johannes de verstandige keuze is. Eerst moet je bedenken welke soort groenten je wilt, dit is namelijk essentieel voor de soort smaaksensatie in je mond. Ter ere van mijn nasi-partner in crime KnutDeIJsbeer heb ik natuurlijk gekozen voor de Japanse wokgroenten. Deze touch zorgt ervoor dat het Wokken a la Johannes a la Knut dicht bij mijn hart ligt, mocht u nu meer een band hebben met een ander Oosters land kan u natuurlijk voor andere groente gaan. U ziet dat de wokgroenten officieel al over datum zijn, maar omdat ik de groenten onder geoptimaliseerde omstandigheden heb bewaard (de koelkast) zijn ze alsnog bruikbaar. Belangrijke tip van Johannes: geloof niet alles wat de AH tegen u zegt. Vervolgens: de rijst. Ook hier zijn diverse opties, alhoewel de gele rijst al snel afviel, omdat dat zou werken als olie op het vuur bij een niet nader te noemen user (maar met een beetje fantasie rijmt zijn naam op Nasi-fanaticus). Het Japanse groente pakket bevatte al gele wortels, en als ik nu ook nog gele rijst had gebruikt zou ik vrijwel zeker worden gerapporteerd als racist, en dat moest natuurlijk worden voorkomen. Soit, ik heb natuurlijk diverse malen geëxperimenteerd en mijns inziens past deze rijst het beste bij deze saus (zoetzuur van Conimex) en dit soort vlees (kip). Mocht u een ander soort vlees (of vis of vleesvervangend product) prefereren is daar bij Wokken a la Johannes alle ruimte toe. Het schijnt dat rond Delft en omstreken vaak wordt gekozen voor Shoarmavlees voor een beetje een bite, maar wij in Groningen zijn meer van de kip. De saus uit een flesje is een beetje de easy way out, bent u het type dat diverse malen naar de Orient is afgereisd en het liefst inheemse woksaus uit de rimboe importeert dan is ook daar alle gelegenheid toe. ![]() Dan nu de stap voor stap bereidingswijze. Als het goed is heeft u al het water op het vuur gezet, en daarna is er optimaal de tijd om de kip te snijden. Zoals je ziet is wordt er bij deze stap gebruik gemaakt van een scherp mes. Kanovinnie en ik hechten veel waarde aan veiligheid, en daarom raad ik iedereen die wil Wokken a la Johannes a la Kanovinnie aan goed op te letten bij het gebruiken van scherpe voorwerpen, en het lopen op blote voeten. Ik heb trouwens niet alle kip gebruikt die in de verpakking zat, ik heb genoeg over gehouden zodat ik binnenkort nog een keer kan wokken. ![]() Hoe graag de echte nasi / wokchef ook op blote voeten loopt, als rolmodel voor jeugdige wokchefs heb ik toch besloten sokken aan te trekken. Scroll maar niet naar beneden, maar ik kan alvast verklappen dat deze keuze mijn leven heeft gered! (Althans, een amputatie voorkomen). ![]() Als het water kookt is het tijd om de rijst toe te voegen en het geheel opnieuw aan de kook te brengen. Let op dat de rijst niet aankoekt aan de pan, dit valt te voorkomen met een houten lepel. Dus stop niet uw hand in kokend heet water! Veiligheid staat voorop, dat ziet u wel. Jamie Oliver stopt dit soort waarschuwingen nou nooit in zijn boeken, daar zijn al vele handen door verbrand, zoals u ongetwijfeld weet. ![]() Dan is het tijd de wok te verhitten, hoe eerder u dit doet hoe beter natuurlijk, maar uit coulantie met degenen wiens gasstel de 100 graden niet bereikt heb ik niet op extreem hoge temperaturen gewokt, dit is natuurlijk wel aan te raden. Als u zich aangesproken voelt door de zin hierboven kan u natuurlijk ook naar een professioneel wokrestaurant gaan met professionele keuken. Toevallig heb ik gisteren dit recept al doorgestuurd naar mijn contacten binnen de wokwereld, en het spreekt haast voor zich dat dit heerlijke recept zich daar als een lopend vuurtje heeft verspreid. Ik heb speciale wokolie gebruikt, deze is verkrijgbaar bij diverse supermarkten in Nederland. ![]() Vervolgens voegt u de kip toe in de wokpan, (wel blijven roeren!) en als het goed is ziet uw keuken er dan zo ongeveer zo uit (tenzij u voor een ander model keuken heeft gekozen). Het valt u misschien op dat ik er niet voor heb gekozen om een eitje te bakken. Nu houd ik natuurlijk erg van een spielerei uhh spiegelei, maar ik wist dat het inzetten van een derde pan het minder ervaren publiek uit zou sluiten en bovendien had ik nog een extra taak, namelijk het maken van deze fotoreportage. Mocht u denken dat u een derde pan aankan dan denk ik dat een eitje echt iets toevoegt aan Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie. ![]() Als de kip goudbruin is zoals dat zo mooi heet (definieer goudbruin maar eens!), oftewel als u vermoedt dat het niet meer rauw is maar ook niet aangebrand dan is het tijd om de groenten toe te voegen. Verwarm deze zeker twee minuten mee samen met de kip in de wokpan. Ook hier: blijf roeren! ![]() Dan is het tijd de saus toe te voegen, en zal uw gerecht er als volgt uitzien. Ziet het er uit als nasi, dan bent u vermoedelijk een ander recept uit aan het voeren. ![]() Als u zich aan de stappen heeft gehouden dan is uw rijst nu ongeveer gereed om af te gieten, ik heb hiervoor een vergiet gebruikt, zoals u ziet is de rijst nog kokend heet, wat mogelijk gevaarlijke situaties in de keuken op kan leveren, let dus goed op. In dit geval was de rijst volgens de fabrikant klaar na 8-10 minuten, en in dit geval heb ik wel gewoon naar de fabrikant geluisterd. Zelf heb ik geen kookwekker gebruikt, maar naar mijn wokgevoel. Heeft u toevallig een kookwekker die u wil gebruiken dan kan dat alsnog. Tegen accessoires zeggen wij van Wokken a la Johannes a la Kanovinnie geen nee. Vergeet ook niet uw rijst te laten schrikken met wat kraanwater. ![]() Over schrikken gesproken!! HOLY SHIT! Zomaar een stukje gloeiend hete kip op mijn sok! Dit had een extreem lelijke brandwond kunnen opleveren en een leven van revalidatie en depressie. Maar goed dat ik mijn sokken aan had gedaan ![]() Natuurlijk is dit een reconstructie, maar het toont maar weer eens aan dat een gevaar in een klein hoekje zit. ![]() Tijd om de rijst te mengen met de wok melange. En, hohohoo lieve lezer, daar was ik bijna het belangrijkste vergeten! Gelukkig was ik net op tijd om nog wat bier te drinken tijdens het koken en kan ik deze maaltijd met recht Wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind noemen. ![]() ![]() Voila, het eindresultaat. Oh, het water loopt me gewoon in de mond als ik er weer aan terug denk ![]() ![]() ![]() ![]() De getrouwe volger van dit topic realiseert zich nu dat ik één topchef tot nu toe heb genegeerd, maar dat kan ik natuurlijk niet blijven doen, a la Mortaxx doe ik nu wat ik over heb in wat bakjes, omdat dit gerecht ook ideaal is om een volgende dag als je minder tijd hebt om te koken, maar toch wilt genieten, eens te verwarmen. Onder de deksel zat mijn portie van die dag, die deksel zorgde ervoor dat de warmte van het gerecht niet verloren ging. Warm is het het lekkerst: wokken a la Johannes a la Knut a la Kanovinnie a la Saind a la Mortaxx. Wisten jullie trouwens dat Mortaxx gisteren jarig was? ![]() Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe opgeruimd je bent, maar het is toch verstandig om je pannen alvast in het sop te zetten. ![]() Ahhhhhh. ![]() Deze reactie kon natuurlijk rekenen op vele enthousiaste reacties, en een enkele cynische, maar dat vergeef ik diegenen. Bon, ik heb dus lekker mijn buikje vol gegeten, en dat allemaal zonder vol van mezelf te worden! Als wokchef moet je natuurlijk bescheiden blijven en daarom heb ik dit heerlijke recept met jullie gedeeld. Ook heb ik geprobeerd aan te tonen dat wokken helemaal niet levensgevaarlijk hoeft te zijn, als je maar goed op let. Eet smakelijk Johannes Game on! [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2014 15:42:23 ] | |
johannes_vermeer | maandag 14 april 2014 @ 18:53 |
Ik zal even spontaan reageren op deze heerlijke nasi! Is dit een familierecept Mikey? Ben je bereid het te delen met je mede users? | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 18:58 |
Gaat hard, deel 3 alweer! En ik ben ook benieuwd naar het recept van Mikey. | |
Dr.Mikey | maandag 14 april 2014 @ 19:00 |
Ik heb vals gespeeld, | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 19:12 |
![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 19:18 |
Een derde deel ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 19:19 |
De OP mag ook wel geupdate worden met de nieuwe recepten | |
j0rdiiii | maandag 14 april 2014 @ 19:20 |
Je zou nog wel kunnen delen of je het in de pan of in de magnetron warm gemaakt hebt of komt het van de chinees? | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 19:21 |
Dan doe je dat zelf joh | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 19:21 |
Alleen met toestemming van johannes ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 19:34 |
Ik heb ze even uitgezocht: Nasi a la Paxcon CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la UIO_AMS CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Instant nasi a la UIO_AMS CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten De vreemde eend in de bijt: Karina's Kip Tandoori CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Grifte CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nasi a la Dr.Mikey CUL / Nasi a la Johannes #2 genieten Nou succes ermee! [ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2014 19:37:25 ] | |
Ronald | maandag 14 april 2014 @ 20:17 |
Yep overduidelijk zo'n magnetron bak, ik vind er niks aan. Maar eerlijk is eerlijk het is wel lekker makkelijk | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 20:20 |
Misschien kom ik dit weekend met nasi in plaats van de Tandoori. | |
johannes_vermeer | maandag 14 april 2014 @ 20:26 |
Je hebt toestemming. Handen laten wapperen, Utopia is nu voorbij dus je kan aan de slag. | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 20:27 |
Gelukkig heb ik nog vier minuten voordat From Russia with love begint | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 20:32 |
Geen VI kijken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 20:33 |
Ja, kan eigenlijk niet he.. ![]() Maar ik ga wel Derksen On The Road terugkijken ![]() | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 20:34 |
OK dat maakt het weer een beetje goed ![]() OH nog even on topic dan maar, voordat Johannes boos wordt: en een receptje posten he? | |
#ANONIEM | maandag 14 april 2014 @ 20:35 |
We wachten allemaal met smart op Johannes' lasangerecept met foto's! [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 14-04-2014 20:35:28 ] | |
Karina | maandag 14 april 2014 @ 20:36 |
Oe lasagna is ook lekker ja! Tijd niet gegeten. | |
Isabeau | maandag 14 april 2014 @ 20:39 |
Ik had vanavond nasi en heb geen foto's gemaakt ![]() ![]() | |
Uccie | dinsdag 15 april 2014 @ 15:33 |
Ik wil vanavond bami maken. Mag dat hier ook of moet ik wachten tot ik nasi gemaakt heb? | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 15:38 |
HO, STOP, WACHT! Ik zou lasanga bereiden. Ik heb er alleen nog geen tijd voor gehad ![]() | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 15:39 |
Dat mag. Maar ik raad met klem eerst de nasi aan. | |
Uccie | dinsdag 15 april 2014 @ 15:41 |
Ja, snap ik, maar ik heb erg trek in bami. | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 15:42 |
Tsja. Je moet het zelf weten uiteraard. Eet wat je lekker vind is een belangrijke regel in mijn keuken. | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 17:27 |
Ik heb juist gezegd dat ik mij nog niet helemaal thuis voel in de Italiaanse keuken en heb om tips gevraagd bij de plaatselijke experts in dit topic. Dit mag, we hebben de Kip Tandoori immers ook gedoogd. Wel hoop ik dat je iets meer tijd aan opmaak besteedt dan Karina. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 17:40 |
Weet ik, maar ik probeer je eigenlijk een beetje onder druk te zetten om zodoende toch zo snel mogelijk met - al dan niet eigen - recept te komen! | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 17:41 |
Het staat de komende tijd niet meer in de planning, omdat ik het net twee keer heb gehad. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 17:41 |
Oh, wat jammer ![]() | |
Uccie | dinsdag 15 april 2014 @ 17:49 |
Het wordt thaise pad krapow moo met koriander ![]() Beschamend ik weet het, rust een vloek op....ik denk dat je recept zo lekker is dat de receptgoden bang zijn dat ik niets anders meer wil eten. | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 17:50 |
Het Thaise pad krapow moo met koriander a la Uccie topic moedig ik ook van harte aan hoor ![]() | |
Uccie | dinsdag 15 april 2014 @ 17:51 |
Een eigen recepten topic, dat vind ik wel een beetje eng. En het is met rijst, dus ik kan het ook hier onder een spoiler verstoppen ![]() | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 17:52 |
Wij nasi adepten staan voor alles open, dit topic wil zich graag onderscheiden door haar toegankelijkheid. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 18:08 |
Hallo Kanovie en Johannes. ![]() Nasi ala Iwanius. | |
Mansjester | dinsdag 15 april 2014 @ 18:09 |
Ik eet vanavond weer rijst met wokgroenten en wat vlees. Echt nasi durf ik dit echter niet te noemen ![]() | |
Mexicanobakker | dinsdag 15 april 2014 @ 18:11 |
Ik ga al deze recepten van de zomer uitproberen jongens ![]() | |
Pascalus | dinsdag 15 april 2014 @ 19:31 |
Ik ben helaas niet zo culinair onderlegd dat het mij gaat lukken om Nasi a la Johannes te maken. Respect voor de chefs die het geprobeerd hebben en enigszins in de buurt zijn gekomen van deze goddelijke creatie. | |
#ANONIEM | dinsdag 15 april 2014 @ 19:45 |
Jullie bedoelen neem ik aan dit gerecht? Benieuwd als je er een eigen versie van gaat proberen te maken. | |
Catch22- | dinsdag 15 april 2014 @ 19:48 |
Al die blanda's die nasi willen maken... | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 20:21 |
En wat is daar mis mee? | |
quirina | dinsdag 15 april 2014 @ 20:45 |
Blanda's kunnen geen nasi maken. | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 20:47 |
Wat bekrompen weer. | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 21:06 |
Johannes, het is een vrouw waar je tegen praat. Die weten enkel en alleen hoe ze moeten schoonmaken, kinderen moeten baren en in de weg lopen. Laat je niet gek maken! | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 21:07 |
Wel de zoveelste keer dat de rassenkaart wordt getrokken. | |
kanovinnie | dinsdag 15 april 2014 @ 21:10 |
Soms moet er gezegd worden waar het op staat. Excuus hiervoor. | |
Catch22- | dinsdag 15 april 2014 @ 21:27 |
Het is gebakken rijst met groente en vlees of vis. Veel makkelijker wordt het niet. Maargoed, de meeste nederlanders om mij heen komen, hoe goed bedoeld ook, aanzetten met natte rijst. | |
johannes_vermeer | dinsdag 15 april 2014 @ 21:28 |
Nou nou nou, zo kan hij wel weer he. Ik nodig je van harte uit om ons leken te laten zien hoe de echte nasi volgens jou dan wordt gemaakt en misschien kunnen we wat van je opsteken. | |
Tarado | woensdag 16 april 2014 @ 16:24 |
![]() | |
Elan | woensdag 16 april 2014 @ 16:28 |
Zit er geen vlees door? | |
Tarado | woensdag 16 april 2014 @ 16:33 |
Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen. | |
Elan | woensdag 16 april 2014 @ 16:36 |
Ah. Klinkt goed man! | |
kanovinnie | woensdag 16 april 2014 @ 16:37 |
Tsja leuk dit zo allemaal, maar ik had liever een volledig recept gezien. Het is mij nu volstrekt onduidelijk hoe dit alles in elkaar gezet moet worden. | |
Tarado | woensdag 16 april 2014 @ 16:56 |
OK zo'n 300-400 gram garnalen, dit waren tigerprawns 41/50 snijdt deze in stukjes gekookte rijst, niet afgewogen, aardige pan 2 grote banaansjalotten fijn gesneden 4 teentjes knoflook fijn geperst 4 eieren halve winterwortel fijn gesneden zo'n 150 gram tuinerwten (diepvries) boter, fikse klont pinda olie een paar eetlepels sojasaus kikkoman hotsaus, die van mij is gewoon piccalilly met 2 madame Jeanettte en nog 2 rawits erdoor, aardig pittig. bak eerst de garnalen in de boter en haal die uit de pan, voeg de olie toe en bak hier de sjalotten en na 1 minuutje ook de knoflook in, voeg de eieren toe en bak die mee al roerend, voeg dan de wortel toe bak die een minuut of anderhalf mee en zet dan het vuur lager, blus het geheel af met sojasaus voeg vervolgens de hotsaus toe en meng het geheel goed, dan de erwten de rijst en de garnalen, peperen indien nodig en eventueel nog sojasaus naar smaak toevoegen [ Bericht 0% gewijzigd door Tarado op 16-04-2014 17:02:56 ] | |
kanovinnie | woensdag 16 april 2014 @ 17:32 |
Tsja, foto's zouden het afmaken, desalniettemin een 7/10 voor je gerecht! Zeker iets wat ik ga proberen. | |
Tarado | woensdag 16 april 2014 @ 17:48 |
Ik zal er de volgende keer aan denken, die foto's tussendoor. | |
Mexicanobakker | donderdag 17 april 2014 @ 11:03 |
Ik heb een leuk nieuwtje: Binnenkort ga ik ook nasi a la johannes maken. Deze creatie krijgt natuurlijk de touch van ondergetekende. Ik doe een poging om de geraamde kosten per persoon op 4,50 te brengen. Dat wordt echt fantastisch. Ik krijg er nu al honger van. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 11:10 |
We wachten met smart af | |
Tarado | donderdag 17 april 2014 @ 18:54 |
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram. Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 19:32 |
![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 19:34 |
Da's oprecht een goeie, met garnalen ga ik ook proberen! | |
Mord_Sith | donderdag 17 april 2014 @ 19:35 |
Ik kom eraan. | |
MMGYMCMB | donderdag 17 april 2014 @ 19:36 |
Nice ![]() ![]() | |
Tarado | donderdag 17 april 2014 @ 19:48 |
Hot sauce, die maak ik van een pot piccalilly, Kesbeke meestal, daar voeg ik 2 Madame Jeanette of Habanero, 2 rawit, 2 teentjes knoflook, 2 zure augurkjes en geraspte schil en het sap van 1 limoen aan toe. | |
Gripper | donderdag 17 april 2014 @ 21:51 |
Wat een serieus recept ineens ![]() Maar het ziet er wel erg lekker uit, welk bier drink je erbij en kook je op blote voeten? En goeie snijtechniek ook, alles zo mooi klein. Juliana heet dat toch? | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 22:14 |
Nee die is al een tijdje dood | |
RobinOok | donderdag 17 april 2014 @ 22:24 |
Nee, Bruno. | |
Karina | donderdag 17 april 2014 @ 22:26 |
Nou ik zou met Johannes trouwen vanwege zijn nasiskills maar Tarado is nu ook wel een optie, dat ziet er lekker uit! | |
#ANONIEM | donderdag 17 april 2014 @ 23:12 |
Die laatste is werkelijk geniaal. ![]() | |
Dientje12 | donderdag 17 april 2014 @ 23:13 |
Nasi ![]() | |
AMAR420 | vrijdag 18 april 2014 @ 00:39 |
ziet er niet uitt | |
#ANONIEM | vrijdag 18 april 2014 @ 03:13 |
iSpy 2.9 ? | |
wiskundenoob | vrijdag 18 april 2014 @ 11:31 |
Je hebt de garnalen toch wel eerst ontdarmt. ![]() | |
Tarado | vrijdag 18 april 2014 @ 12:04 |
![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 18 april 2014 @ 12:13 |
Kindervingertjes trekken die dunne sliertjes er anders wel veel beter uit | |
habitue | vrijdag 18 april 2014 @ 14:49 |
Deze lijkt me serieus echt heel lekker! | |
johannes_vermeer | vrijdag 18 april 2014 @ 17:06 |
Hey Tarado, ziet er goed uit! Ik zou zo nasi bij je gaan eten, en dat is veelzeggend. | |
#ANONIEM | zaterdag 19 april 2014 @ 10:20 |
Nou.. en dan moet je dat opsteken even puur en alleen figuurlijk zien Catch22- En FYI: een goede basis nasi-goreng zoals dat van oudsher is alleen gebakken oude rijst met zo weinig mogelijk ingredienten. Het is niet voor niets van oudsher een arme mensen hap.. ![]() Kortom: step up to the plate! en verbaas ons. Ik heb het tegendeel bewezen. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2014 10:25:14 ] | |
Myraela | zaterdag 19 april 2014 @ 20:20 |
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei. Alle ingrediënten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond. ![]() Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water. ![]() Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden. ![]() Opdienen en genieten. ![]() Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden. | |
Ro-ald | zaterdag 19 april 2014 @ 20:30 |
Ziet er lekker uit. En dat ga ik ook een keer doen sperziebonen erbij. | |
Ole | zaterdag 19 april 2014 @ 20:33 |
Wel gewaagd hoor, met groente over de datum! Of is dit al eerder gemaakt? | |
Myraela | zaterdag 19 april 2014 @ 20:33 |
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan? | |
Ole | zaterdag 19 april 2014 @ 20:36 |
het ziet er nog wel eetbaar uit. In China letten ze niet op de datum heb ik wel eens begrepen. In de wok zitten soms nog restjes van een jaar geleden zag ik in een ander nasi topic. | |
MMGYMCMB | zaterdag 19 april 2014 @ 21:14 |
Nice ![]() woonplaats: Rotterdam Ze zijn daar erger gewend ![]() Gemaakt met rioololie zeker? | |
Adames | zaterdag 19 april 2014 @ 21:51 |
Tarado, baas boven baas | |
johannes_vermeer | zaterdag 19 april 2014 @ 22:55 |
Zoals ik al eerder heb gezegd is het juist raadzaam om bepaalde houdbaarheidsdata te negeren, dit geeft het gerecht juist een beetje een bite. | |
johannes_vermeer | zaterdag 19 april 2014 @ 22:56 |
Mocht je alsnog doodgaan zijn de gevolgen niet op mij te verhalen. | |
#ANONIEM | zondag 20 april 2014 @ 12:22 |
Oei scherp Ole. ![]() Btw: ook jij vrolijk pasen! | |
Selestha | zondag 20 april 2014 @ 12:24 |
Lekker! | |
Mexicanobakker | maandag 21 april 2014 @ 18:37 |
Ik zal mijn werkverslag zsm posten | |
Mortaxx | maandag 21 april 2014 @ 18:42 |
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx? | |
Ole | maandag 21 april 2014 @ 18:49 |
Open een topic ![]() | |
Pascalus | maandag 21 april 2014 @ 23:42 |
![]() | |
SiGNe | dinsdag 22 april 2014 @ 00:26 |
is daar nog iets speciaals aan? dan sowieso... | |
johannes_vermeer | dinsdag 22 april 2014 @ 12:10 |
Doe maar! Zie jij er trouwens ongeveer zo uit als je aan het koken bent?
| |
Littlerabbit | dinsdag 22 april 2014 @ 15:03 |
Mooi foto verslag en gerecht ![]() | |
Ajacied422 | dinsdag 22 april 2014 @ 16:49 |
Heeft Myraela al van zich laten horen na het eten van over-de-datum groenten? | |
johannes_vermeer | dinsdag 22 april 2014 @ 17:45 |
RIP aan de nabestaanden | |
Myraela | dinsdag 22 april 2014 @ 17:47 |
We leven nog! | |
Tyron | zaterdag 10 mei 2014 @ 13:45 |
hoi | |
Frozen-assassin | zaterdag 10 mei 2014 @ 14:53 |
Vanavond maak ik Nasi-a-la-frozen-assassin... Misschien met pics, wel een saaie doch lekkere creatie. Misschien met een verrassende wending [ Bericht 3% gewijzigd door Frozen-assassin op 10-05-2014 17:53:53 ] | |
#ANONIEM | zaterdag 10 mei 2014 @ 17:59 |
Nasi-a-la-frozen-assassin. ![]() | |
habitue | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:33 |
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk. Allereerst de opstelling, wat zien wij hier: ![]() Pandanrijst Paksoi Ui Wortel Knoflook Biefstuk En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht? Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen. Allereerst, het bakken van de biefstuk: ![]() Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug. Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe: ![]() Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen. ![]() Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf. ![]() En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf. ![]() Eet smakelijk ![]() | |
PowerLoungen | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:38 |
![]() | |
johannes_vermeer | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:39 |
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen ![]() | |
hottentot | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:46 |
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje van ![]() | |
habitue | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:48 |
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf. | |
Ole | zaterdag 10 mei 2014 @ 19:51 |
Ik ga het zo bestellen in mijn favo Chinese restaurant | |
#ANONIEM | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:13 |
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite. MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2014 20:14:15 ] | |
habitue | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:17 |
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet. | |
j0rdiiii | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:29 |
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt. | |
Mansjester | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:32 |
![]() ![]() De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn ![]() | |
hottentot | zaterdag 10 mei 2014 @ 20:35 |
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer. Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees. Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen ![]() | |
habitue | zondag 11 mei 2014 @ 11:02 |
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren. Ik dacht zelf ook, biefstuk ipv kip? Zou ik dat wel doen? Maar toen bedacht ik me, wat zou Johannes doen? Zou hij een sprong in het diepe wagen? Nou dat kun je zelf ook wel invullen. Het resultaat mocht er wezen. En ik ben blij en trots dat ik de basis van Johannes heb kunnen uitbreiden met een extra variant. Laat die twijfel je dus niet tegenhouden, de wereld is niet gebouwd op twijfelaars. | |
#ANONIEM | dinsdag 13 mei 2014 @ 12:33 |
Was die dan zo onsmakelijk? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 12:33:41 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 13 mei 2014 @ 13:31 |
Johannes, wat vind jij van Kung Fu nasi? | |
johannes_vermeer | dinsdag 13 mei 2014 @ 15:26 |
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt. Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen. Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is? | |
#ANONIEM | dinsdag 13 mei 2014 @ 15:47 |
Te vinden bij de meeste wat grotere supermarkten ergens op het onderste schap naast de bami en onder de zakjes Conimex. Enige waarschuwingen zijn in dit topic te vinden. CUL / Bami goreng in blik [ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 15:51:03 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 13 mei 2014 @ 16:28 |
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezien ![]() | |
habitue | dinsdag 13 mei 2014 @ 19:02 |
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. ![]() | |
johannes_vermeer | dinsdag 13 mei 2014 @ 20:44 |
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad. | |
Spanky78 | dinsdag 13 mei 2014 @ 21:45 |
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt. | |
#ANONIEM | woensdag 14 mei 2014 @ 21:05 |
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt. ![]() [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2014 21:08:39 ] | |
Isabeau | woensdag 21 mei 2014 @ 09:57 |
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen ![]() ![]() ![]() ![]() | |
kanovinnie | woensdag 21 mei 2014 @ 09:59 |
Met ei in een hart! En alle ingrediënten leuk in de pan. Liefde straalt er vanaf! | |
soapie | woensdag 21 mei 2014 @ 13:03 |
Ziet er lekker uit!! ![]() | |
Gripper | dinsdag 27 mei 2014 @ 19:56 |
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht) Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment! | |
Selestha | dinsdag 27 mei 2014 @ 19:57 |
Ik ben benieuwd ![]() | |
Ole | dinsdag 27 mei 2014 @ 21:06 |
Als dat maar goed gaat.. Dat zijn vast veel pannen op het vuur. | |
kanovinnie | dinsdag 27 mei 2014 @ 21:38 |
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven! ![]() Wat wilt een man nog meer? | |
Gripper | woensdag 28 mei 2014 @ 00:12 |
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren. Goed, het was dus een behoorlijke klus, laat dat duidelijk zijn. Ga er maar eens aan staan: 4 pannen op het vuur, waarvan er toch zeker in 3 van de 4 met grote regelmaat moet worden geroerd, omgekeerd, ingredienten toegevoegd, etc. Het begint allemaal met het gegeven dat Kanovinnie en ik (u weet wel, van de CUL / Macaroni a la kano. ) samen met nog wat andere fokkers donderdag een fikse fietstocht in de Ardennen gaan ondernemen. Zoals een ieder welingelicht persoon weet, draaien wielrenners op pasta als brandstof, en dus heb ik aangeboden om voor de groep die zich morgenavond op een camping nabij Maastricht verzamelt een voedzaam pastamaaltje samen te stellen. Kanovinnie verzorgt als tegenprestatie iets waarin hij minstens zo goed is als macaroni maken: Bier! Pilsch! ![]() Omdat dat er morgenavond al genoeg zal zijn heb ik in dit recept geen foto's van bier. Wel van een glaasje wijn, dat is altijd wel lekker tijdens het koken. Omdat dit topic dus bestaat uit het bereiden van een aziatische maaltijd tegelijk met een pasta maaltijd, ben ik licht in dubio. Want waar het topic te plaatsen? het kan tenslotte zowel hier in het nasi van Johannes topic, als in het Macaroni van kano topic. Wat ik doe is het volgende: ik zet in dit topic de pasta in een spoiler en de nasi voluit, en in het andere topic precies andersom. Goed, aan de slag, met de pastasaus. Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers. Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen. De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol. Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis. ![]() ![]() De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen. ![]() Actie!! U ziet: links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten. De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn. ![]() Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid. ![]() Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus. ![]() ![]() 3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut. De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen. na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden ![]() En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat: ![]() Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet! ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ] | |
loecje | woensdag 28 mei 2014 @ 00:38 |
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks? | |
kanovinnie | woensdag 28 mei 2014 @ 06:12 |
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets. Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet! Gripper, stel je niets aan van deze hater. De pastasaus ziet er goed uit! Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan, maar ik neem aan dat er genoeg in zit om met de vlam in de broek (in plaats van de pijp? De redoute op te rijden (ipv de brenner pas). Ik ben bijzonder benieuwd naar de smaak van deze nu al legendarische verbetering van de saus! En ik denk dat het elitaire gepeupel FOK! desze variatie ook wel kan waarderen. Al denk ik niet dat ze dat in dit topic durven te vermelden. | |
Gripper | woensdag 28 mei 2014 @ 08:35 |
Vrouwmensch ![]() Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet. Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!! Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid. Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout. Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat | |
Gripper | woensdag 28 mei 2014 @ 08:36 |
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie ![]() Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje. Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen. ![]() [ Bericht 37% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 08:49:30 ] | |
loecje | woensdag 28 mei 2014 @ 08:42 |
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes. Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes. Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken? Niets haten, gewoon een doodnormale vraag. [ Bericht 4% gewijzigd door loecje op 28-05-2014 10:31:02 ] | |
kanovinnie | woensdag 28 mei 2014 @ 08:43 |
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen. | |
#ANONIEM | vrijdag 30 mei 2014 @ 11:00 |
Ik wil de nasi proberen. MOET het met 3 eieren zijn? Ik kan denk maar 1 eitje handelen, is dat geen probleem? | |
Tarado | vrijdag 30 mei 2014 @ 11:03 |
Je hebt helemaal gelijk, recept is recept | |
Thezappa | vrijdag 30 mei 2014 @ 14:04 |
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens.. | |
Fera | donderdag 31 juli 2014 @ 19:09 |
Goed. Op verzoek van Johannes een verslag over mijn nasirecept a la mama. Omdat de magie van mijn moeders kookkunsten niet in woorden te bevatten is, kan ik helaas niemand dezelfde ervaring schenken die ik altijd ervaar. Maar dit gaat er in de nasi: 1. Pandanrijst 2. Kipfilet (gemarineerd in ketjap en vijfkruidenpoeder) 3. Thaise roerbakmix (Jumbo) 4. Mix voor Nasi (Lidl, Honig, Conimex, maakt weinig verschil) Dit gaat er in de zelfgemaakte satésaus, een wereldrecept afkomstig van mijn lieve (inmiddels niet meer op aarde aanwezige) oom: 1. Pindakaas (niet met nootjes) 2. Ketjap Manis en Asin 3. Sambal Oelek en Brandal 4. Suiker 5. Azijn 6. Knoflook 7. Jahé, sereh, ketoembar 8. Eventueel boemboe saté 9. Water 10. Liefde ![]() Dit prachtige voedsel wordt geserveerd met kroepoek (het liefst de meest goedkope!), gefrituurde uitjes, zelfgemaakte seroendeng (gemalen kokos, kimirinoten, pinda's, suiker, ketoembar, koenjit) en het liefst iets 'zuurs'. Vaak zijn dat augurken of komkommerschijfjes in azijn met wat zout en peper. | |
johannes_vermeer | donderdag 31 juli 2014 @ 19:17 |
Bedankt voor dit recept, ik denk dat ik het binnenkort als ik weer in Groningen ben eens ga uitproberen. ![]() | |
Maringo | vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:36 |
Dit topic. ![]() Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:45 |
Wel eerst deel 1 en 2 lezen. | |
Isabeau | vrijdag 1 augustus 2014 @ 07:14 |
Ik heb een reeks reacties verwijderd en ook al was ik het met een aantal eens, dit is geen onzinforum. | |
Maringo | vrijdag 1 augustus 2014 @ 08:43 |
Ik was al begonnen met de linkjes in de OP. ![]() | |
Thezappa | woensdag 13 augustus 2014 @ 23:24 |
maakt er nog iemand nazi? | |
#ANONIEM | woensdag 20 augustus 2014 @ 11:43 |
Nazi? ![]() | |
Mexicanobakker | maandag 22 september 2014 @ 23:09 |
Ik ga deze recepten weer eens proberen ![]() | |
#ANONIEM | maandag 22 september 2014 @ 23:41 |
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten. ![]() Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling. ![]() | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 00:07 |
Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt? | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:08 |
Ik natuurlijk! Er zat paprika en courgette in. | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 00:08 |
Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:09 |
Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen. | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 00:10 |
Dan ben je in dit topic op de juiste plek. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:15 |
Dat ziet er goed uit. Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter? | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:16 |
Duidelijk te zien ook. | |
Adames | dinsdag 23 september 2014 @ 00:24 |
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng maar vraag me af hoe authentiek dat is | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:27 |
Chinese kool lijkt me wel en wortel kan overal bij. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:43 |
En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:44 |
Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 00:48:59 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 00:56 |
Het is maar wat je prefereert natuurlijk, persoonlijk houd ik van alle groenten zeer klein gesneden. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 01:46 |
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt ![]() Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren. [ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:52:47 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 01:52 |
Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont ![]() | |
Mortaxx | dinsdag 23 september 2014 @ 01:53 |
Vandaag twee van op. Brand ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 01:54 |
Johannes en ik zijn nu jaloers | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 01:55 |
Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? ![]() Ik gun iedereen zijn pleziertje maar blijf weg met kreten als "perfecte nasi-goreng"e.d. als je niet eens in de basis voldoet waar een perfecte tradtionele nasi goreng aan moet voldoen wil je er uberhaupt van kunnen spreken. Daar ageer ik tegen en zal ik tegen blijven ageren. Ik zeg toch ook niet dat mijn nasi-goreng de beste is op alle vlakken? Of ik de beste traditionele nasi-goreng bereider ben? Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de basis aan alle voorwaarden voldoet die voor een goede traditionele nasi-goreng geldt, en een hele goede op die gronden heb weten te bereiden. [ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:58:38 ] | |
Mortaxx | dinsdag 23 september 2014 @ 01:58 |
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 01:59 |
![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 02:09 |
Je kunt toch niet serieus beweren dat het spul van jou er smakelijk uitzag? [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 02:11:58 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 02:14 |
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic. | |
Ole | dinsdag 23 september 2014 @ 03:35 |
we zijn al bij deel 3 | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 03:36 |
Daar staat wel boel geneuzel tussen. | |
Ole | dinsdag 23 september 2014 @ 03:38 |
En heel eng spul uit vieze keuken ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 03:41 |
Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon. | |
Ole | dinsdag 23 september 2014 @ 04:01 |
dat bedoelde ik niet. Starten met vieze keuken. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 10:29 |
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. ![]() Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. ![]() Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn. Over aan de leiband lopen gesproken... [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:32:38 ] | |
opperkleurder | dinsdag 23 september 2014 @ 10:40 |
Den Haag ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 23 september 2014 @ 10:42 |
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent. | |
kanovinnie | dinsdag 23 september 2014 @ 10:47 |
Heb je hiervoor je standaardposttaktiek moeten verbreken? Ik hoop het niet! | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 10:47 |
Ik wist niet dat je er zo gek op was KV.
![]() Je komt aan de schijterij veelal als het water wat je gebruikt bedorven is,dat is meestal 95% de oorzaak van alles. Uiteraard ook smerige handen die je vervolgens gebruikt om je gerecht te bereiden. [ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:50:25 ] | |
Frozen-assassin | dinsdag 23 september 2014 @ 11:10 |
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste ![]() ![]() Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 13:18 |
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk. | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 13:27 |
Ahja ga poepen. In Thailand heb ik zat nasi met wortel gehad | |
Kaneelstokje | dinsdag 23 september 2014 @ 13:28 |
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi? Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik. | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 13:30 |
Ik deel je mening, het is er erg lekker bij, maar het is ook niet essentieel. | |
Frozen-assassin | dinsdag 23 september 2014 @ 13:38 |
![]() ![]() | |
johannes_vermeer | dinsdag 23 september 2014 @ 13:42 |
Toch? Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie. | |
Frozen-assassin | dinsdag 23 september 2014 @ 14:56 |
Ik ben alleen overdonderd door je vergelijking. Het raakt me diep. Ik denk dat ik een voorraadje moet aanslaan zodat ik er nooit zonder zal zitten. | |
Adames | dinsdag 23 september 2014 @ 15:01 |
Een goede nasi kan zonder pindasaus | |
Adames | dinsdag 23 september 2014 @ 15:02 |
dat heb ik bij nasi zonder trassi | |
#ANONIEM | dinsdag 23 september 2014 @ 18:11 |
He he. natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dat vind ik altijd een dooddoener als mensen geen reële argumenten meer weten voort te brengen. Mij gaat het erom dat je niet teveel van de hoge toren moet blazen van "Ik heb de beste en enige en echte nasi goreng/recept zoals het hoort te zijn " als blijkt dat het een gewone eigen samengestelde nasi goreng is. Zeg dan gewoon dat het een eigen variatie is op. Wil je zeggen dat jij echt de beste nasi hebt bereidt dan dien je op zijn minst gewoon een aantal basis ingrediënten/bereidingswijze in acht te nemen en dat begint al bij de rijstkorrel/rijst. Oh al donder jij mosterd in je nasi of wat dan ook. Moet jezelf weten maar gebruik geen grote benamingen voor iets wat nergens voor nodig is als je niet een aan de basis weet te voldoen. Maar genoeg erover. Ik hoop dat een ieder zijn creatie smaakt want daar gaat het uiteindelijk om! Johannes dat jij de gebakken banaan erbij vergeet! ![]() [ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 18:22:01 ] | |
kanovinnie | dinsdag 23 september 2014 @ 23:32 |
Dat vergeet ie toch niet? Hij meld het er niet bij. Een nasigoeroe als Johannes vergeet niets als het om nasi gaat. | |
renwan | donderdag 25 september 2014 @ 06:25 |
Op de Grote Markt pak je geen Brand maar een heerlijke Paulaner ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 07:23 |
Het gaat wel wat offtopic nu [ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2014 07:24:08 ] | |
Dven | donderdag 25 september 2014 @ 07:25 |
Huilen | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 07:26 |
Nee Nasi. | |
Tarado | donderdag 25 september 2014 @ 08:57 |
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op. | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 17:00 |
Misschien Kip Tandoori? Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht? ![]() | |
Mortaxx | donderdag 25 september 2014 @ 17:02 |
Ik mis het kaarslicht | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 17:05 |
Dat zou alleen maar afleiden van het gerecht | |
Mortaxx | donderdag 25 september 2014 @ 17:06 |
Wat een toewijding! Ik hoop dat jullie wel van het toetje genoten hebben | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 17:08 |
Ik weet niet hoe dubbelzinnig ik dit moet opvatten, maar als arme studenten is daar geen geld voor. | |
gijsman | donderdag 25 september 2014 @ 18:40 |
heeft iemand een goed recept voor thaise kip cashew? op internet zijn er zoveel variaties | |
Cici | donderdag 25 september 2014 @ 18:50 |
Dat je aan die gore tafel durft te eten joh... ![]() ![]() ![]() | |
Karina | donderdag 25 september 2014 @ 18:55 |
Ziet er goed uit hoor ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 19:00 |
Gelukkig niet m'n eigen tafel Maar daarom eten we ook van borden | |
Cici | donderdag 25 september 2014 @ 19:22 |
Ik zou geen honger meer hebben ![]() Maar wast lekker? | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 19:22 |
Zeker! | |
Cici | donderdag 25 september 2014 @ 19:23 |
Mooi ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 25 september 2014 @ 20:47 |
Deze kan ik je wel aanbevelen als meest makkelijke en neutrale voor je. Tis trouwens Bangkok stijl. | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 26 september 2014 @ 00:42 |
Wat een leesgenot dit ![]() Zodra ik weer genoeg ruimte in de diepvries heb (er staan nog bakjes met chili con carne en spaghettisaus in) ga ik een reportage van Nasi á la Drizzt maken. Lekker veel, lekker simpel, vrij standaard, maar wel met een kleine twist. | |
DeHovenier | vrijdag 26 september 2014 @ 01:57 |
Zo, heb alle deeltjes doorgelezen. Wat een recepten, wat een topchefs en wat een variatie ![]() Nasi a la Iwanius en Macaroni a la kano. moet ik nog doorspitten, maar dat komt later wel. Nu genieten van een welverdiende nachtrust. | |
gijsman | vrijdag 26 september 2014 @ 18:55 |
Bedankt, zojuist geprobeerd met als extra toevoeging een lepel rodecurry paste | |
Drizzt_DoUrden | vrijdag 26 september 2014 @ 23:01 |
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden ![]() Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries ![]() | |
SiennaForrest | vrijdag 26 september 2014 @ 23:45 |
We kunnen je wel helpen onthouden! ![]() | |
Frozen-assassin | vrijdag 26 september 2014 @ 23:49 |
Wat stouw je veel in je diepvries. Je kan het ook later gaan eten en nu een verse maken ![]() | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 27 september 2014 @ 00:06 |
Tja, als ik bijv nasi, spaghetti of chili con carne maak is het meteen een enorme pan vol, voldoende voor 4 porties, ideaal voor als ik een keer geen zin heb om te koken ![]() Om binnenkort wéér verse nasi te maken gaat me een beetje te ver, dan staan er 5 bakjes van in de diep ![]() | |
Frozen-assassin | zaterdag 27 september 2014 @ 00:15 |
Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan | |
SiennaForrest | zaterdag 27 september 2014 @ 00:16 |
Omdat het ideaal is als je een keer geen zin hebt te koken... ![]() | |
Frozen-assassin | zaterdag 27 september 2014 @ 00:17 |
Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag | |
Drizzt_DoUrden | zaterdag 27 september 2014 @ 00:26 |
Ik heb 6 bakjes, momenteel allemaal in gebruik ![]() | |
SiennaForrest | zaterdag 27 september 2014 @ 00:27 |
Ja inderdaad, er zijn grenzen! ![]() ![]() En helemaal ideaal wat nasi betreft. Om maar weer even ontopic te gaan. Krijg wel erg trek in nasi, goreng wel te verstaan! ![]() | |
Erasmo | zaterdag 27 september 2014 @ 10:31 |
Minder werk/afwas/tijd per portie. | |
SiennaForrest | zondag 28 september 2014 @ 18:05 |
Beste Iwanius, ik denk dat je het allemaal iets te serieus opvat. Als je deze topicreeks leest dan kan je toch allemaal een grote smile op je gezicht krijgen. Hoe een echte nasi hoort te zijn is toch in wezen niet relevant? ![]() Als je hier de nasi-koningen aan het werk ziet dan merk je dat het om de beleving gaat. En als je hart gaat schijnen van deze nasikunsten dan zal je tong je niet in de steek laten. Kom uit je comfortzone en maak eens een nasi-ala-Johannes©; laat je gaan, breek los uit dat keurslijfketen en geniet! ![]() N.b. Wellicht ten overvloede, met nasi wordt uiteraard de nasi goreng bedoelt! ![]() | |
pablo1989 | maandag 29 september 2014 @ 18:30 |
Na aanleiding van dit inspirerende topic besloot ik om zelf ook maar eens mijn kookkunsten te delen. Deze nasi vergt wel een kleine drie kwartier voorbereiding maar dan heb je wel een heerlijke nasi. Benodigdheden: Koksmes Vijzel Wokpan Steelpan Grilpan Rasp Boodschappenlijst: Voor de nasi: Zilvervliesrijst (mag ook een andere rijst zijn) Trassie Ketoembar Djintan Sambal 1 middelgroot ui 2 teentjes knoflook 1 prei Kipfilet Hollandse garnaaltjes Voor de saté: Kippendijen Satémarinade Roerbakgroente: Courgette Parika rood/geel Winterpeen Taugé Peper/zout Zoet/zure chilisaus Note: alles is te vinden bij de plaatselijke supermarkt. Om te beginnen kook ik de zilvervliesrijst ongeveer 7 minuten. ![]() Ondertussen begin ik aan de eigengemaakte boemboe die later wordt vermengd met de nasi en de smaak geeft aan het gerecht. Snij de ui en knoflook zo klein mogelijk en meng dat vervolgens in de vijzel met een theelepel ketoembar, Djintan, trassie en sambal. Voeg daar nog een klein scheutje ketjap manis of olijfolie aan toe en stamp het dan tot een homogene massa. De boemboe is nu klaar. ![]() Vervolgens is de rijst klaar en die kun je gaan afgieten. Laat het dan nog even droogkoken in de pan op een laag vuurtje. Nu is de prei aan de beurt om gesneden te worden. Snij de prei in de lengte in vier delen en snij het in kleine stukjes. Gebruik ongeveer 2 stuks kipfilet voor in de nasi, snij deze in kleine blokjes. houdt wel de kippendijtjes apart, die gaan we gebruiken voor de saté. Leg de kippendijtjes in de satémarinade en laat dat een uurtje intrekken in de koelkast. ![]() ![]() Alles voor de nasi is nu gereed dus kunnen we verder met de wokgroente. Snijdt deze in niet al te grote stukken zodat je het niet te lang hoeft te bakken. Voor de winterpeen kun je ervoor kiezen om het te raspen of in kleine blokjes te snijden, zelf prefereer ik een grove rasp. Strooi er een beetje peper en zout overheen voor de smaak. In de pan gaan we er nog 3 tot 4 eetlepels chilisaus aan toevoegen zodat je een lekkere zoete smaak krijgt aan de groente. Doe een eetlepel olijfolie in de pan en gooi er dan alle groente in een keer in behalve de taugé, die bak je de laatste 2 minuten mee. Het geheel bak je in 10 minuten. ![]() Nu kunnen we beginnen met het bakken van de nasi. Doe eerst de boemboe in de pan en bak die op een hoog vuur even aan. Doe vervolgens de kipfilet en de prei erbij en bak totdat het gaar is. Nu kan de rijst erbij. Bak dit nog even een paar minuutjes mee en dan is je nasi klaar. Tegelijkertijd kun je ook alvast de garnaaltjes even aanbakken met een beetje peper en zout. Voeg dat vervolgens bij de nasi. ![]() ![]() ![]() ![]() Nu hoeven we alleen nog de saté te grillen. Doe dit in een grilpan, er hoeft geen olie in de pan. Laat de saté aan beide kanten gaar worden, zorg ervoor dat je ze niet te lang grilt anders wordt de kip te droog. Eventueel kun je er nog satésaus bij doen. ![]() Alles is klaar en nu kunnen we het bord gaan opmaken. Voor een leuk resultaat kun je de nasi in een kommetje doen en dat goed aandrukken. Vervolgens leg je er een plat bord op en draai je het geheel om en haal je het kommetje eraf. Leg daar de saté en de groente naast en maak het af met wat kroepoek. Eet smakelijk! ![]() | |
#ANONIEM | maandag 29 september 2014 @ 19:22 |
Allereerst leuk dat het allemaal gesmaakt heeft. Ten tweede had ik getuige de ingredienten je gebruikt er sowieso geen nasi-goreng van gemaakt omdat dat zonde is van de rijst die je gebruikt en bijbehorende ingredienten. Ik had er gewoon een witte rijst met...gerecht van gemaakt. | |
SiennaForrest | dinsdag 30 september 2014 @ 05:38 |
Luistert niet naar den zoetzure nasi-naaier, dit is top gedaan! Lekker zo met die boemboe en het ziet er smakelijk uit! Ook de skills geleerd op de nasischool of autodidact?! Hulde! ![]() ![]() Ben benieuwd wat Johannes er van vind! ![]() ![]() | |
Tarado | dinsdag 30 september 2014 @ 07:41 |
Ziet er goed uit ![]() | |
pablo1989 | dinsdag 30 september 2014 @ 09:43 |
Eerst een periode ervaring opgedaan met de lokale bevolking in Indonesië en vervolgens zelf aan de slag gegaan. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 30 september 2014 @ 10:10 |
Wauw, je hebt groots uitgepakt zie ik ![]() Ik zet je wel even in de OP ![]() | |
Tarado | dinsdag 30 september 2014 @ 11:04 |
waarom de mijne niet? | |
#ANONIEM | dinsdag 30 september 2014 @ 11:05 |
Mijn oprechte excuses waar staat hij? | |
Tarado | dinsdag 30 september 2014 @ 11:07 |
CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen | |
#ANONIEM | dinsdag 30 september 2014 @ 11:08 |
Geregeld ![]() | |
Tarado | dinsdag 30 september 2014 @ 11:10 |
OK ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 30 september 2014 @ 11:16 |
![]() | |
Frozen-assassin | dinsdag 30 september 2014 @ 11:21 |
Ziet er lekker uit Pablo, alleen tauge ![]() ![]() | |
pablo1989 | dinsdag 30 september 2014 @ 11:36 |
De kipfilet in de nasi valt best mee, 2 stuks voor 5 man. | |
Kaneelstokje | dinsdag 30 september 2014 @ 11:52 |
Ik heb al diverse keren foto's van mijn nasi a la Kaneel (deze bevat geen kaneel, wat boze tongen ook mogen beweren) gedeeld met mijn goede vriend Johannes. Deze staan echter in een andere reeks en ik kan ze niet meer vinden. Daarom zal ik deze week weer eens nasi a la kaneel maken en de bereiding incluis foto's hier met jullie delen. | |
SiennaForrest | dinsdag 30 september 2014 @ 14:03 |
Nice, ik ben benieuwd! ![]() Overigens ben ik zelf ook bezig met nasiplannen, maar moet nog even wat voorbereidingen treffen ![]() | |
johannes_vermeer | dinsdag 30 september 2014 @ 14:40 |
Je bent van harte welkom bij de nasi academie ![]() | |
Sangha | donderdag 2 oktober 2014 @ 17:12 |
Ziet er goed uit! Leuk en lekker om zelf de boemboe te maken. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 4 oktober 2014 @ 15:43 |
SiennaForrest heeft dit topic van een mooie header voorzien ![]() | |
SiennaForrest | zaterdag 4 oktober 2014 @ 15:46 |
Oh je hebt er hem al in staan! ![]() | |
Evertjan | zondag 5 oktober 2014 @ 20:06 |
wat is dit voor topic???? | |
Frozen-assassin | zondag 5 oktober 2014 @ 20:15 |
![]() | |
Kaneelstokje | woensdag 8 oktober 2014 @ 17:50 |
Het koken is er nog niet van gekomen, daarom even als zoethoudertje de nasi a la Kaneel van enkele weken geleden.![]() | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 9 oktober 2014 @ 15:37 |
![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:07 |
Oké, hier komt mijn recept. Normaal gesproken doe ik er pindasaus en cassave bij, maar ik had geen pindakaas in huis om het te maken. De eerste stap is om een lekker kookmuziekje op te zetten. Ik koos hiervoor: Dan verzamelen we de ingrediënten! Ruim een kopje rijst, een halve prei, een ui, een wortel, twee tenen knoflook, wat komkommer, twee eieren, een zakje boemboe van de toko en lekkere Atjar. Ik heb gekozen voor Surinaamse rijst omdat dat de grootste zak in de winkel was. Als eerste zetten we de rijst op. Dit duurt altijd eventjes. Dus doe gerust wat anders met je tijd. Ik heb een kopje gezonde groene thee gedronken, om me te helpen met afvallen. Als de rijst een tijdje kookt, kun je alvast wat groente gaan snijden. Zorg hierbij voor een goed mes. De ui: De wortel raspen: Normaal doe ik er geen wortel in, maar ik had nog wortels liggen die op moeten. Dus morgen wortelsoep eten. De prei in tweeën snijden en daarna in kleine ringen: De oplettende lezer heeft gemerkt dat de knoflook nog niet gesneden is. Houd dit in je achterhoofd! De rijst staat inmiddels uit te lekken: Daarna weer terug in de pan. De rijst staat te dampen, de pan voor de eitjes staat al klaar. Nu gaan we de boemboe (van de delicatessenwinkel) lekker fruiten in 2 eetlepels olie. Vervolgens mag de groente er bij. Eerst de ui, dan de prei, dan de wortel en tot slot twee tenen knoflook met de knoflookpers. Op die manier is er meer oppervlakte, waardoor er meer smaak is. De geur van knoflook die bakt, heerlijk. Nu kan er schepje voor schepje rijst worden toegevoegd. Niet te veel ineens! De rijst even lekker meebakken en daarna even laten staan. Laat de smaak goed in de rijst trekken. Terwijl de nasi klaar staat te zijn, kunnen we aan de eieren beginnen. Vorige keer had ik een dadar getracht te maken, dit verliep echter niet 100%. Daarom kies ik hier voor gewone gebakken eieren. Een klein beetje beter en zout over het ei. Smullen. ![]() Opscheppen doe je natuurlijk met je uit karbouw hoorn gesneden lepel. Dit draagt bij aan de sfeerervaring: Vervolgens even aankleden met wat ketimun en atjar en eventueel bawang goreng en serundeng: En we kunnen eten. ![]() Dank u voor de aandacht en selamat makan. | |
Ole | donderdag 9 oktober 2014 @ 20:30 |
Ik vind het mes toch wel een gevaarlijke touch hoor! Voor de rest. ![]() | |
SiennaForrest | donderdag 9 oktober 2014 @ 21:25 |
Mooie aanvulling voor dit topic, ziet er smakelijk uit! ![]() | |
Sangha | vrijdag 10 oktober 2014 @ 12:41 |
Helemaal lekkel! Kudo's voor de Russische achtergrondmuziek! ![]() Salam hangat! ![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 10 oktober 2014 @ 15:04 |
Een goed mes is essentieel in elke keuken. ![]() Dank je. ![]() Ik zal volgende week ofzo mijn pindasaus posten, voor de completisten. Dank je ![]() | |
Sangha | dinsdag 14 oktober 2014 @ 23:13 |
Cool ![]() | |
SiennaForrest | donderdag 16 oktober 2014 @ 09:31 |
Thanks Sangha-san! ![]() ![]() Edit; dat zou jij moeten weten. ![]() | |
Sangha | zondag 19 oktober 2014 @ 11:02 |
![]() | |
Fera | dinsdag 28 oktober 2014 @ 18:56 |
Johannes, het is weliswaar geen nasi, maar ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het wellicht toch je interesse zou wekken. Vandaag heb ik heerlijke kip pilaf gemaakt. ![]() Allereerst snijd ik de kipfilet in stukjes. Dit zijn vier kleine filets, zoals ze tegenwoordig bij de Jumbo in de winkel liggen. De 'nieuwe standaard kip', in plaats van de plofkip. Deze stukjes marineer ik in een scheut ketjap en wat chilivlokken en paprikapoeder. Daarna gaat het een paar uur de koelkast in zodat de marinade er lekker in trekt. ![]() Wanneer ik begin met koken snipper ik eerst een halve ui (ze waren best groot) en twee a drie tenen knoflook. Daarna trek ik een blik perziken op siroop open en snijd de halfjes in kleine blokjes. Het siroop houd ik nog even achter de hand. ![]() Dan ga ik de kipstukjes bakken. Deze bak ik eerst even bruin en gaar zonder er andere ingrediënten bij te gooien. Zodra ze gaar zijn doe ik ze even in een aparte schaal. Ik denk natuurlijk ook nog aan de rijst. ![]() Vervolgens gebruik ik het restje olie om de ui en knoflook op laag vuur te fruiten. Zodra de ui glazig is gaat het siroop erbij. Daarna voeg ik twee kleine blikjes tomatenpuree (maar ¤ 0,08 per stuk!), een beetje zout en peper, een scheut ketjap en naar smaak sambal oelek toe. Zelf wil ik hem niet super pittig hebben, maar net genoeg om het even op je tong te voelen. ![]() Vervolgens voeg ik de kipstukjes weer toe en laten het geheel even sudderen. ![]() Als laatste even de stukjes perzik mee verwarmen. Daarna is het gerecht klaar! De rijst is ondertussen gekookt, afgegoten en doorgeroerd met een vork. Altijd fijn om het nog even te laten staan. ![]() Daarna is het tijd om te serveren! Dat hoef ik verder niet uit te leggen, hoop ik. ![]() Buon appetito! ![]() | |
Kaneelstokje | dinsdag 28 oktober 2014 @ 19:06 |
Hier heb ik van genoten. | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 09:35 |
Het is inderdaad geen nasi, de drempel is hoog hier, dus ik weet niet of het wel mag. De Johannes-nasi-topics© worden derhalve streng gecontroleerd. ![]() Doch moet ik wel zeggen dat jouw rijst-gerecht er mag wezen. ![]() ![]() | |
Fera | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:33 |
Ik hoor vanzelf wel of het oké is. ![]() ![]() Dank je! ![]() | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:36 |
Was een geintje hè. ![]() | |
johannes_vermeer | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:11 |
Hoi Fera, bedankt voor deze fraaie kick van het topic. Ook al is het geen nasi, toch stroomt mij het water in de mond van deze Kip Pilaf. Wij nasi chefs staan er om bekend dat wij vaak outside the box denken zoals Ainsley Harriott en ik dat noemen en daarom kan ik ook deze non-nasi waarderen. Door je foto's en duidelijke uitleg denk ik dat de kans vrij groot is dat ook beginnende chefs dit gerecht binnenkort zullen bereiden. Ook ik wil niet uitsluiten dat dit gerecht spoedig bij mij op tafel staat. Bedankt voor je hulp om enige kwaliteit in dit topic te waarborgen, wellicht was de Kip Pilaf a la Fera een twijfelgeval. Jij vreest overduidelijk een hellend vlak, een vrees die in een bepaald opzicht terecht is: we moeten natuurlijk niet hebben dat mensen opeens hun boerenkool gerecht hier gaan droppen. Toch denk ik dat de kracht van deze reeks schuilt in de tastbaarheid van de gerechten: de chefs blijven dicht bij hun nasi en trachten niet elitair te worden en daarom zijn de maaltijden hier geschikt voor zowel beginnende als ervaren chefs zoals ikzelf. Fera is duidelijk in haar hart een nasichef ook al maakt zij nu toevallig iets anders en daarom vind ik dit gerecht een uitstekende toevoeging aan dit topic. | |
Fera | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:16 |
Een pak van mijn hart. ![]() Vanzelfsprekend zal ik niet te veel van deze uitstapjes maken. Mijn tagliatelle met gerookte zalm van vanavond zal ik hier dan ook niet posten. ![]() | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:38 |
Sensei Johannes, geen dank, graag gedaan. Als fervent lezer van de nasi-topics en als groot nasi-liefhebber probeer ik van een afstand mee te denken hoe we het nivo hoog kunnen houden. Wat betreft uw reactie jegens Fera betreffende de Pilaf, kan ik melden dat ik dat in het geheel onderschrijf. Het is een kunstige poging een rijstgerecht te verheffen tot een Johannes-achtige ervaring en derhalve een waardevolle toevoeging. Het is tenslotte als 'Schilderen met rijstkorrels' nietwaar... Kunst met een grote 'N'. [ Bericht 5% gewijzigd door SiennaForrest op 29-10-2014 16:52:24 ] | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:06 |
Kuddos voor je moeite en zo te lezen heeft het je gesmaakt. Nou..prima toch? | |
Mexicanobakker | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:07 |
Ik zal morgen mijn boerenkool a la mexi hier even droppen. | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:15 |
Jammer... of in een ander (eigen) topic? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:17 |
Maak je toch gewoon een eigen topic voor aan? Of een ander topic (FoodGawkers?) Dit is van huis uit een nasi topic. Ik vind een eigen topic ook beter want dat weet je tenminste waar wat staat. Anders geraakt het toch alleen maar ondergesneeuwd. [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:18:25 ] | |
Arizona | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:23 |
Johannes, als trouw meelezer geniet ik altijd enorm van dit topic en de overheerlijke gerechten die hier gepost worden. Dit is nu wat je noemt een echt kwaliteitstopic. Niet alleen vanwege de hoogstaande posts, maar ook vanwege de hoogwaardige kwaliteit van de (nasi- of nasi-aanverwante) gerechten. Mijn vraag aan jou is: wanneer wordt je nickname veranderd in Johannasi_vermeer? | |
Kaneelstokje | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:36 |
Johannes is liefde. Johannes is leven. | |
Ole | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:44 |
![]() ![]() ![]() | |
Fera | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:46 |
Dat durf ik niet. ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:53 |
Zullen we dat maar niet doen? ![]() | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 19:04 |
Dit forumdeel (culinesse a gogo) gaat over koken en dergelijke, en is niet voorbehouden aan sterrenchefs, maar voor een ieder die van koken houdt! ![]() | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 19:10 |
![]() Wel een topchef by the way! ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 30 oktober 2014 @ 16:21 |
Zekers. Hij heeft op latere leeftijd nog een pelgrimstocht gemaakt naar China en daar een bezoek gebracht aan alle topkeukens. Interessante documentaire op de BBC indertijd. Jenny van Asian Glories heeft toen haar zaak nog de moeite waard van een bezoek was (1999) ook bezoek van hem gekregen. De z/w foto stond ook altijd pontificaal achterin rechts in haar zaak aan de muur. [ Bericht 15% gewijzigd door #ANONIEM op 30-10-2014 16:22:59 ] | |
johannes_vermeer | vrijdag 31 oktober 2014 @ 01:03 |
De forum-admins en ik hebben dit uiteraard overwogen, maar na uitgebreid overleg hebben wij besloten uit respect voor de geliefde meester van de Hollandse school Johannes Vermeer deze voorgestelde verandering niet uit te voeren. Wel wordt er nog vergaderd over een eventueel toe te voegen tag aan mijn username, denk dan aan 'Redactie Nasi' of iets dergelijks. Alleen zijn Yvonne en Danny hier nog niet over uit. | |
Pandaplint | vrijdag 31 oktober 2014 @ 11:35 |
Ik ben voor ![]() | |
Sangha | vrijdag 31 oktober 2014 @ 13:18 |
Dat is wel het minste wat ze kunnen doen! ![]() | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 26 november 2014 @ 18:12 |
Schopje! Ik ben nu nasi aan het maken en zal hier na het eten een fotoverslag neerplempen. | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 26 november 2014 @ 19:06 |
Nasi á la Drizzt De ingrediënten zijn aanwezig en staan klaar op het aanrecht:
Kip snijden, altijd leuk werk: De kip ligt in de pan en aangezien koken dikwijls dorstig werk is kon ik even wat vloeibare hulp tot me nemen: De groente is er inmiddels ook bij gegooid, ziet er al best te nassen (hihi xd) uit: En de rijst op het vuur: Eitje in de pan: Alles bij mekaar: En klaar: Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen? | |
Selestha | woensdag 26 november 2014 @ 19:34 |
Jij, in CUL? Dat was de vraag ![]() Overigens: satésaus bij de nasi ![]() | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 26 november 2014 @ 20:43 |
Reeksnaam slaat op johannes_vermeer, een stamgast in VBL SC, vandaar ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 november 2014 @ 21:19 |
Een vork bij je pan gebruiken? Heel amateuristisch en slecht voor je. | |
IsaacCuenca | woensdag 26 november 2014 @ 21:30 |
hoe heet die vogel? | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 26 november 2014 @ 21:48 |
Die had ik gebruikt om de rijst in de grote pan te doen. Deed zonder te kijken de la open omdat ik de kip en groente in de gaten hield en greep het eerste wat ik voelde. Beetje sneu wel, maar ach. Tali ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 26 november 2014 @ 22:23 |
hypocriete lul | |
Drizzt_DoUrden | woensdag 26 november 2014 @ 22:24 |
![]() | |
Sangha | donderdag 27 november 2014 @ 08:55 |
Top gedaan hoor! ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 27 november 2014 @ 09:13 |
Ik heb er honger van gekregen, Drizzt. ![]() | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 november 2014 @ 11:44 |
![]() | |
kanovinnie | donderdag 27 november 2014 @ 11:47 |
Waar die satesaus vandaan komt is mij wel een raadsel. | |
Isabeau | donderdag 27 november 2014 @ 11:50 |
Als ik kon toveren ![]() Hey Drizzt, welkom en zulks ![]() | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 november 2014 @ 11:58 |
Op de eerste foto zie je dat pakje liggen ![]() | |
kanovinnie | donderdag 27 november 2014 @ 12:06 |
Hoe gaat de bereiding ervan? | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 november 2014 @ 12:09 |
Paar minuten in een pan met heet (niet kokend) water. Daar was de grootste pan voor ![]() | |
-_Guitarist_- | donderdag 27 november 2014 @ 12:10 |
Dit, waar bleef de uitnodiging om aan te schuiven? | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 november 2014 @ 12:13 |
Je weet best dat twee obese lijven veel te veel is voor mijn vloer. | |
-_Guitarist_- | donderdag 27 november 2014 @ 12:50 |
![]() | |
Drizzt_DoUrden | donderdag 27 november 2014 @ 12:54 |
![]() |