abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 16 april 2014 @ 16:33:11 #51
131800 Tarado
capô de fusca
pi_138946375
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:28 schreef Elan het volgende:

[..]

Zit er geen vlees door?
Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.
pi_138946502
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:33 schreef Tarado het volgende:

[..]

Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.
Ah.
Klinkt goed man!
blablablabla
  woensdag 16 april 2014 @ 16:37:57 #53
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138946555
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:33 schreef Tarado het volgende:

[..]

Nee is met garnalen, ui, knoflook, eieren, wortel, erwten, verder hotsauce, soya sauce en peper uit de molen.
Tsja leuk dit zo allemaal, maar ik had liever een volledig recept gezien. Het is mij nu volstrekt onduidelijk hoe dit alles in elkaar gezet moet worden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 16 april 2014 @ 16:56:14 #54
131800 Tarado
capô de fusca
pi_138947114
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 16:37 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tsja leuk dit zo allemaal, maar ik had liever een volledig recept gezien. Het is mij nu volstrekt onduidelijk hoe dit alles in elkaar gezet moet worden.
OK

zo'n 300-400 gram garnalen, dit waren tigerprawns 41/50 snijdt deze in stukjes
gekookte rijst, niet afgewogen, aardige pan
2 grote banaansjalotten fijn gesneden
4 teentjes knoflook fijn geperst
4 eieren
halve winterwortel fijn gesneden
zo'n 150 gram tuinerwten (diepvries)
boter, fikse klont
pinda olie een paar eetlepels
sojasaus kikkoman
hotsaus, die van mij is gewoon piccalilly met 2 madame Jeanettte en nog 2 rawits erdoor, aardig pittig.

bak eerst de garnalen in de boter en haal die uit de pan, voeg de olie toe en bak hier de sjalotten en na 1 minuutje ook de knoflook in, voeg de eieren toe en bak die mee al roerend, voeg dan de wortel toe bak die een minuut of anderhalf mee en zet dan het vuur lager, blus het geheel af met sojasaus voeg vervolgens de hotsaus toe en meng het geheel goed, dan de erwten de rijst en de garnalen, peperen indien nodig en eventueel nog sojasaus naar smaak toevoegen

[ Bericht 0% gewijzigd door Tarado op 16-04-2014 17:02:56 ]
  woensdag 16 april 2014 @ 17:32:50 #55
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138948267
Tsja, foto's zouden het afmaken, desalniettemin een 7/10 voor je gerecht! Zeker iets wat ik ga proberen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 16 april 2014 @ 17:48:50 #56
131800 Tarado
capô de fusca
pi_138948759
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 17:32 schreef kanovinnie het volgende:
Tsja, foto's zouden het afmaken, desalniettemin een 7/10 voor je gerecht! Zeker iets wat ik ga proberen.
Ik zal er de volgende keer aan denken, die foto's tussendoor.
  Redactie Sport donderdag 17 april 2014 @ 11:03:56 #57
274204 crew  Mexicanobakker
pi_138972809
Ik heb een leuk nieuwtje:

Binnenkort ga ik ook nasi a la johannes maken. Deze creatie krijgt natuurlijk de touch van ondergetekende. Ik doe een poging om de geraamde kosten per persoon op 4,50 te brengen. Dat wordt echt fantastisch.

Ik krijg er nu al honger van. :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_138973001
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 11:03 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik heb een leuk nieuwtje:

Binnenkort ga ik ook nasi a la johannes maken. Deze creatie krijgt natuurlijk de touch van ondergetekende. Ik doe een poging om de geraamde kosten per persoon op 4,50 te brengen. Dat wordt echt fantastisch.

Ik krijg er nu al honger van. :)
We wachten met smart af
  donderdag 17 april 2014 @ 18:54:24 #59
131800 Tarado
capô de fusca
pi_138986090
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.























































pi_138987273
_O_ :9~
pi_138987344
Da's oprecht een goeie, met garnalen ga ik ook proberen!
pi_138987390
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

-veel foto's-

Ik kom eraan.
Mokkel met stuntstok
pi_138987425
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nice _O_. Wat is dat gele hier?

  donderdag 17 april 2014 @ 19:48:50 #64
131800 Tarado
capô de fusca
pi_138987990
quote:
14s.gif Op donderdag 17 april 2014 19:36 schreef MMGYMCMB het volgende:

[..]

Nice _O_. Wat is dat gele hier?

[ afbeelding ]
Hot sauce, die maak ik van een pot piccalilly, Kesbeke meestal, daar voeg ik 2 Madame Jeanette of Habanero, 2 rawit, 2 teentjes knoflook, 2 zure augurkjes en geraspte schil en het sap van 1 limoen aan toe.
pi_138993976
Wat een serieus recept ineens :o !
Maar het ziet er wel erg lekker uit, welk bier drink je erbij en kook je op blote voeten? En goeie snijtechniek ook, alles zo mooi klein. Juliana heet dat toch?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_138995245
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:51 schreef Gripper het volgende:
Wat een serieus recept ineens :o !
Maar het ziet er wel erg lekker uit, welk bier drink je erbij en kook je op blote voeten? En goeie snijtechniek ook, alles zo mooi klein. Juliana heet dat toch?
Nee die is al een tijdje dood
  donderdag 17 april 2014 @ 22:24:58 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_138995688
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 21:51 schreef Gripper het volgende:
Juliana heet dat toch?
Nee, Bruno.
  Moderator donderdag 17 april 2014 @ 22:26:07 #68
9859 crew  Karina
Woman
pi_138995742
Nou ik zou met Johannes trouwen vanwege zijn nasiskills maar Tarado is nu ook wel een optie, dat ziet er lekker uit!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138997731
Die laatste is werkelijk geniaal. _O_
pi_138997775
Nasi _O_
  vrijdag 18 april 2014 @ 00:39:12 #71
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_139001023
ziet er niet uitt
zzzzz
pi_139002437
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 00:39 schreef AMAR420 het volgende:
ziet er niet uitt
iSpy 2.9 ?
pi_139006781
Je hebt de garnalen toch wel eerst ontdarmt. :P
  vrijdag 18 april 2014 @ 12:04:04 #74
131800 Tarado
capô de fusca
pi_139007684
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 11:31 schreef wiskundenoob het volgende:
Je hebt de garnalen toch wel eerst ontdarmt. :P
:) dat is in dit geval al door de Bengaalse garnalenpelsters gedaan, kan alleen maar hopen dat het geen kinderen zijn die ze dit werk laten doen.
pi_139007928
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 12:04 schreef Tarado het volgende:

[..]

:) dat is in dit geval al door de Bengaalse garnalenpelsters gedaan, kan alleen maar hopen dat het geen kinderen zijn die ze dit werk laten doen.
Kindervingertjes trekken die dunne sliertjes er anders wel veel beter uit
pi_139012150
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Deze lijkt me serieus echt heel lekker!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139016495
Hey Tarado, ziet er goed uit! Ik zou zo nasi bij je gaan eten, en dat is veelzeggend.
pi_139038133
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:28 schreef johannes_vermeer het volgende:

Ik nodig je van harte uit om ons leken te laten zien hoe de echte nasi volgens jou dan wordt gemaakt en misschien kunnen we wat van je opsteken.
Nou.. en dan moet je dat opsteken even puur en alleen figuurlijk zien Catch22-

En FYI: een goede basis nasi-goreng zoals dat van oudsher is alleen gebakken oude rijst met zo weinig mogelijk ingredienten. Het is niet voor niets van oudsher een arme mensen hap.. :Y

Kortom: step up to the plate! en verbaas ons.

quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:45 schreef quirina het volgende:

Blanda's kunnen geen nasi maken.
Ik heb het tegendeel bewezen. :s)

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 19-04-2014 10:25:14 ]
pi_139051213
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.

Alle ingrediënten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.



Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.



Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.



Opdienen en genieten.



Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
pi_139051608
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.

Alle ingrediënten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.

[ afbeelding ]

Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.

[ afbeelding ]

Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.

[ afbeelding ]

Opdienen en genieten.

[ afbeelding ]

Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
Ziet er lekker uit. En dat ga ik ook een keer doen sperziebonen erbij.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 19 april 2014 @ 20:33:00 #81
22592 crew  Ole
pi_139051686
Wel gewaagd hoor, met groente over de datum! Of is dit al eerder gemaakt?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_139051718
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Ole het volgende:
Wel gewaagd hoor, met groente voerde datum! Of is dit al eerder gemaakt?
Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
  Moderator / Miss SHO zaterdag 19 april 2014 @ 20:36:43 #83
22592 crew  Ole
pi_139051829
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
het ziet er nog wel eetbaar uit. In China letten ze niet op de datum heb ik wel eens begrepen. In de wok zitten soms nog restjes van een jaar geleden zag ik in een ander nasi topic.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_139053178
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 19:48 schreef Tarado het volgende:

[..]

Hot sauce, die maak ik van een pot piccalilly, Kesbeke meestal, daar voeg ik 2 Madame Jeanette of Habanero, 2 rawit, 2 teentjes knoflook, 2 zure augurkjes en geraspte schil en het sap van 1 limoen aan toe.
Nice ^O^. Mijn moeder maakt 'm altijd met Madame Jeanette, ui en knoflook in de blender, dan van die sterke azijn, zout en suiker erbij.
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
woonplaats: Rotterdam

Ze zijn daar erger gewend :).
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:36 schreef Ole het volgende:

[..]

het ziet er nog wel eetbaar uit. In China letten ze niet op de datum heb ik wel eens begrepen. In de wok zitten soms nog restjes van een jaar geleden zag ik in een ander nasi topic.
Gemaakt met rioololie zeker?
pi_139054704
Tarado, baas boven baas
pi_139057542
quote:
11s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Myraela het volgende:

[..]

Ik zie het nu pas. Zal ik nu dood gaan?
Zoals ik al eerder heb gezegd is het juist raadzaam om bepaalde houdbaarheidsdata te negeren, dit geeft het gerecht juist een beetje een bite.
pi_139057569
Mocht je alsnog doodgaan zijn de gevolgen niet op mij te verhalen.
pi_139068954
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:33 schreef Ole het volgende:
Wel gewaagd hoor, met groente over de datum! Of is dit al eerder gemaakt?
Oei scherp Ole. :D

Btw: ook jij vrolijk pasen!
pi_139069014
quote:
14s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:20 schreef Myraela het volgende:
Ik begeef mezelf normaal nooit in de Aziatische keuken, maar door al deze duidelijke recepten durfde ik het wel aan. Ik ben naar mijn favoriete supermarkt gegaan om de boodschappen te halen en heb een poging gedaan. Wel een paar kleine aanpassingen, geen vlees of ei.

Alle ingrediënten. Ik gebruik een standaard groenten pakket, maar doe daar wel extra boontjes bij, want boontjes zijn gezond.

[ afbeelding ]

Alle groenten in de wok en de rijst in een pannetje met kokend water.

[ afbeelding ]

Als de rijst klaar is (verpakking gewoon goed lezen) doe ik deze bij de groenten. En hier doe ik alle smaakmakers bij. Een lepel sambal, een scheutje ketjap en een pakje nasi kruiden.

[ afbeelding ]

Opdienen en genieten.

[ afbeelding ]

Bij het maken van deze nasi is geen bier gedronken, ik wilde mijn aandacht er goed bij houden.
Lekker!
  Redactie Sport maandag 21 april 2014 @ 18:37:48 #90
274204 crew  Mexicanobakker
pi_139116813
Ik zal mijn werkverslag zsm posten
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  Knapste mannelijke user 2022 maandag 21 april 2014 @ 18:42:37 #91
206731 Mortaxx
Doomer
pi_139116914
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  Moderator / Miss SHO maandag 21 april 2014 @ 18:49:50 #92
22592 crew  Ole
pi_139117083
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
Open een topic :9
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 21 april 2014 @ 23:42:08 #93
391874 Pascalus
-geroyeerd-
pi_139133374
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
:Y
Ik ben inmiddels overleden.
  dinsdag 22 april 2014 @ 00:26:52 #94
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_139134773
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
is daar nog iets speciaals aan? dan sowieso...
pi_139141841
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 18:42 schreef Mortaxx het volgende:
Zijn er gegadigden voor tosti's a la mortaxx?
Doe maar!

Zie jij er trouwens ongeveer zo uit als je aan het koken bent?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_139146880
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mooi foto verslag en gerecht _O_
pi_139150000
Heeft Myraela al van zich laten horen na het eten van over-de-datum groenten?
pi_139151898
quote:
15s.gif Op dinsdag 22 april 2014 16:49 schreef Ajacied422 het volgende:
Heeft Myraela al van zich laten horen na het eten van over-de-datum groenten?
RIP aan de nabestaanden
pi_139151945
We leven nog!
pi_139775123
hoi
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')