abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_144810281
quote:
1s.gif Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]

Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?
pi_144810300
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:07 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?
Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
pi_144810311
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.
pi_144810320
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.
Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.
pi_144810335
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:09 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.
Dan ben je in dit topic op de juiste plek.
pi_144810452
quote:
1s.gif Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]

Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit.

Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter?
pi_144810498
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
Duidelijk te zien ook.
pi_144810691
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
pi_144810780
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
Chinese kool lijkt me wel en wortel kan overal bij.
pi_144811134
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:15 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit.

Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter?
En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.
pi_144811149
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:16 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Duidelijk te zien ook.
Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 00:48:59 ]
pi_144811363
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:44 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken
Het is maar wat je prefereert natuurlijk, persoonlijk houd ik van alle groenten zeer klein gesneden.
pi_144811988
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:52:47 ]
pi_144812048
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een Hollandse nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont :{
pi_144812064
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:43 schreef Paxcon het volgende:

[..]

En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.
Vandaag twee van op. Brand _O_
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144812077
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:53 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Vandaag twee van op. Brand _O_
Johannes en ik zijn nu jaloers
pi_144812093
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:52 schreef Paxcon het volgende:

Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont :{
Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Ik gun iedereen zijn pleziertje maar blijf weg met kreten als "perfecte nasi-goreng"e.d. als je niet eens in de basis voldoet waar een perfecte tradtionele nasi goreng aan moet voldoen wil je er uberhaupt van kunnen spreken. Daar ageer ik tegen en zal ik tegen blijven ageren.

Ik zeg toch ook niet dat mijn nasi-goreng de beste is op alle vlakken? Of ik de beste traditionele nasi-goreng bereider ben? Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de basis aan alle voorwaarden voldoet die voor een goede traditionele nasi-goreng geldt, en een hele goede op die gronden heb weten te bereiden.

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:58:38 ]
pi_144812121
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:54 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Johannes en ik zijn nu jaloers
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144812130
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
:{ wat een grafeind was dat
pi_144812227
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:55 schreef Iwanius het volgende:

Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Je kunt toch niet serieus beweren dat het spul van jou er smakelijk uitzag?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 02:11:58 ]
pi_144812267
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 03:35:48 #172
22592 crew  Ole
pi_144812605
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 september 2014 02:14 schreef Piet_Piraat het volgende:
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic.
we zijn al bij deel 3
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144812608
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:35 schreef Ole het volgende:

[..]

we zijn al bij deel 3
Daar staat wel boel geneuzel tussen.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 03:38:28 #174
22592 crew  Ole
pi_144812614
quote:
12s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:36 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Daar staat wel boel geneuzel tussen.
En heel eng spul uit vieze keuken :X
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144812617
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:38 schreef Ole het volgende:

[..]

En heel eng spul uit vieze keuken :X
Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 04:01:15 #176
22592 crew  Ole
pi_144812651
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:41 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
dat bedoelde ik niet. Starten met vieze keuken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144815658
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:32:38 ]
pi_144815882
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Den Haag _O_
pi_144815928
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
  dinsdag 23 september 2014 @ 10:47:04 #180
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144816051
Heb je hiervoor je standaardposttaktiek moeten verbreken? Ik hoop het niet!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144816065
Ik wist niet dat je er zo gek op was KV.

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:\

Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
:') Komop! nou. Ik had je slimmer verwacht. Aan de schijterij kom je niet alleen als je keuken branders wat aangekoekt spul hebben. Heeft er in deze zijdelings iets mee te maken.( en die associatie smerige keuken= vuil e.d. ken ik, maar gaat niet op want je eet toch niet van de vloer?)

Je komt aan de schijterij veelal als het water wat je gebruikt bedorven is,dat is meestal 95% de oorzaak van alles. Uiteraard ook smerige handen die je vervolgens gebruikt om je gerecht te bereiden.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:50:25 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 11:10:31 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144816584
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
pi_144820381
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
pi_144820696
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Ahja ga poepen. In Thailand heb ik zat nasi met wortel gehad
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:28:48 #185
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_144820741
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_144820775
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Ik deel je mening, het is er erg lekker bij, maar het is ook niet essentieel.
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:38:41 #187
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144821045
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
:'( ;(
pi_144821152
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:38 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:'( ;(
Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
  dinsdag 23 september 2014 @ 14:56:45 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144823476
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:42 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
Ik ben alleen overdonderd door je vergelijking. Het raakt me diep. Ik denk dat ik een voorraadje moet aanslaan zodat ik er nooit zonder zal zitten.
pi_144823627
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Een goede nasi kan zonder pindasaus
pi_144823658
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
dat heb ik bij nasi zonder trassi
pi_144829298
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^
He he. natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dat vind ik altijd een dooddoener als mensen geen reële argumenten meer weten voort te brengen.

Mij gaat het erom dat je niet teveel van de hoge toren moet blazen van "Ik heb de beste en enige en echte nasi goreng/recept zoals het hoort te zijn " als blijkt dat het een gewone eigen samengestelde nasi goreng is. Zeg dan gewoon dat het een eigen variatie is op. Wil je zeggen dat jij echt de beste nasi hebt bereidt dan dien je op zijn minst gewoon een aantal basis ingrediënten/bereidingswijze in acht te nemen en dat begint al bij de rijstkorrel/rijst.

quote:
Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Oh al donder jij mosterd in je nasi of wat dan ook. Moet jezelf weten maar gebruik geen grote benamingen voor iets wat nergens voor nodig is als je niet een aan de basis weet te voldoen.

Maar genoeg erover. Ik hoop dat een ieder zijn creatie smaakt want daar gaat het uiteindelijk om!

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes dat jij de gebakken banaan erbij vergeet! :D

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 18:22:01 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:32:45 #193
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144840961
Dat vergeet ie toch niet? Hij meld het er niet bij. Een nasigoeroe als Johannes vergeet niets als het om nasi gaat.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144881951
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Op de Grote Markt pak je geen Brand maar een heerlijke Paulaner _O_
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_144882129
Het gaat wel wat offtopic nu

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2014 07:24:08 ]
  donderdag 25 september 2014 @ 07:25:19 #196
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_144882135
quote:
3s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:23 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het gaat wel wat offtopic nu
Huilen
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_144882143
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:25 schreef Dven het volgende:

[..]

Huilen
Nee Nasi.
  donderdag 25 september 2014 @ 08:57:27 #198
131800 Tarado
capô de fusca
pi_144883153
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
pi_144896812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 08:57 schreef Tarado het volgende:
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
Misschien Kip Tandoori?

quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:

[..]

Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]

Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]

Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

pi_144896873
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:00 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Misschien Kip Tandoori?

[..]

Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

[ afbeelding ]
Ik mis het kaarslicht
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144896961
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:02 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Ik mis het kaarslicht
Dat zou alleen maar afleiden van het gerecht
pi_144897008
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:05 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Dat zou alleen maar afleiden van het gerecht
Wat een toewijding! Ik hoop dat jullie wel van het toetje genoten hebben
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144897040
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:06 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Wat een toewijding! Ik hoop dat jullie wel van het toetje genoten hebben
Ik weet niet hoe dubbelzinnig ik dit moet opvatten, maar als arme studenten is daar geen geld voor.
pi_144899370
heeft iemand een goed recept voor thaise kip cashew? op internet zijn er zoveel variaties
pi_144899681
Dat je aan die gore tafel durft te eten joh... :Y) :') o|O
  Moderator donderdag 25 september 2014 @ 18:55:03 #206
9859 crew  Karina
Woman
pi_144899798
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:00 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Misschien Kip Tandoori?

[..]

Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

[ afbeelding ]
Ziet er goed uit hoor ^O^
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_144899948
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 18:50 schreef Cici het volgende:
Dat je aan die gore tafel durft te eten joh... :Y) :') o|O
Gelukkig niet m'n eigen tafel

Maar daarom eten we ook van borden
pi_144900745
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:00 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Gelukkig niet m'n eigen tafel

Maar daarom eten we ook van borden
Ik zou geen honger meer hebben :@

Maar wast lekker?
pi_144900763
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:22 schreef Cici het volgende:

[..]

Ik zou geen honger meer hebben :@

Maar wast lekker?
Zeker!
pi_144900797
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 19:22 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Zeker!
Mooi ^O^
pi_144903755
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 18:40 schreef gijsman het volgende:
heeft iemand een goed recept voor thaise kip cashew? op internet zijn er zoveel variaties
Deze kan ik je wel aanbevelen als meest makkelijke en neutrale voor je. Tis trouwens Bangkok stijl.
  Moderator / Redactie FP vrijdag 26 september 2014 @ 00:42:11 #212
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144913432
Wat een leesgenot dit _O_

Zodra ik weer genoeg ruimte in de diepvries heb (er staan nog bakjes met chili con carne en spaghettisaus in) ga ik een reportage van Nasi á la Drizzt maken. Lekker veel, lekker simpel, vrij standaard, maar wel met een kleine twist.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_144914314
Zo, heb alle deeltjes doorgelezen. Wat een recepten, wat een topchefs en wat een variatie _O_

Nasi a la Iwanius en Macaroni a la kano. moet ik nog doorspitten, maar dat komt later wel. Nu genieten van een welverdiende nachtrust.
Children of the night. What music they make.
pi_144932004
quote:
2s.gif Op donderdag 25 september 2014 20:47 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Deze kan ik je wel aanbevelen als meest makkelijke en neutrale voor je. Tis trouwens Bangkok stijl.
Bedankt, zojuist geprobeerd met als extra toevoeging een lepel rodecurry paste
  Moderator / Redactie FP vrijdag 26 september 2014 @ 23:01:06 #215
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144942521
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:45:25 #216
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144944238
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:01 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
We kunnen je wel helpen onthouden! :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  vrijdag 26 september 2014 @ 23:49:04 #217
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144944353
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:01 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
Heren, ik kwam er vanmiddag achter dat ik nog twee bakjes nasi in de diepvries heb staan. Daar gaat mijn belofte, want over een week of twee zal ik het wel weer vergeten en alles klaarmaken zonder jullie een intense reportage te kunnen bieden :{

Na het lezen van het macaronitopic wilde ik de spaghettivariant laten zien, maar u kunt het al raden: twee bakjes in de diepvries :')
Wat stouw je veel in je diepvries. Je kan het ook later gaan eten en nu een verse maken :) Jij blij, wij blij
  Moderator / Redactie FP zaterdag 27 september 2014 @ 00:06:50 #218
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144944937
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 september 2014 23:49 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Wat stouw je veel in je diepvries. Je kan het ook later gaan eten en nu een verse maken :) Jij blij, wij blij
Tja, als ik bijv nasi, spaghetti of chili con carne maak is het meteen een enorme pan vol, voldoende voor 4 porties, ideaal voor als ik een keer geen zin heb om te koken ^O^

Om binnenkort wéér verse nasi te maken gaat me een beetje te ver, dan staan er 5 bakjes van in de diep _O- Zoveel ruimte heb ik niet.
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_144945152
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:06 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:

[..]

Tja, als ik bijv nasi, spaghetti of chili con carne maak is het meteen een enorme pan vol, voldoende voor 4 porties, ideaal voor als ik een keer geen zin heb om te koken ^O^

Om binnenkort wéér verse nasi te maken gaat me een beetje te ver, dan staan er 5 bakjes van in de diep _O- Zoveel ruimte heb ik niet.
Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:16:52 #220
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144945202
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:15 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
Omdat het ideaal is als je een keer geen zin hebt te koken... ;)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_144945234
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:16 schreef SiennaForrest het volgende:

[..]

Omdat het ideaal is als je een keer geen zin hebt te koken... ;)
Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
  Moderator / Redactie FP zaterdag 27 september 2014 @ 00:26:53 #222
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_144945474
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:17 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
Ik heb 6 bakjes, momenteel allemaal in gebruik :+
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
  zaterdag 27 september 2014 @ 00:27:33 #223
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144945504
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:17 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Tuurlijk voor n keertje, maar hij heeft veel bakjes. Was maar een vraag
Ja inderdaad, er zijn grenzen! ;) maar wij doen dat ook wel eens, even wat extra maken, je bent toch bezig. Scheelt weer als je een drukke dag ofzo hebt. Ideaal. ^O^

En helemaal ideaal wat nasi betreft. Om maar weer even ontopic te gaan. Krijg wel erg trek in nasi, goreng wel te verstaan! :Y)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
  zaterdag 27 september 2014 @ 10:31:10 #224
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_144949811
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 september 2014 00:15 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Waarom direct een pan vol, misschien goedkoper, maar ik gooi dan gewoon wat minder rijst in pan
Minder werk/afwas/tijd per portie.
  zondag 28 september 2014 @ 18:05:53 #225
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_144988877
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:55 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Ik gun iedereen zijn pleziertje maar blijf weg met kreten als "perfecte nasi-goreng"e.d. als je niet eens in de basis voldoet waar een perfecte tradtionele nasi goreng aan moet voldoen wil je er uberhaupt van kunnen spreken. Daar ageer ik tegen en zal ik tegen blijven ageren.

Ik zeg toch ook niet dat mijn nasi-goreng de beste is op alle vlakken? Of ik de beste traditionele nasi-goreng bereider ben? Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de basis aan alle voorwaarden voldoet die voor een goede traditionele nasi-goreng geldt, en een hele goede op die gronden heb weten te bereiden.
Beste Iwanius, ik denk dat je het allemaal iets te serieus opvat. Als je deze topicreeks leest dan kan je toch allemaal een grote smile op je gezicht krijgen. Hoe een echte nasi hoort te zijn is toch in wezen niet relevant? :N

Als je hier de nasi-koningen aan het werk ziet dan merk je dat het om de beleving gaat. En als je hart gaat schijnen van deze nasikunsten dan zal je tong je niet in de steek laten. Kom uit je comfortzone en maak eens een nasi-ala-Johannes©; laat je gaan, breek los uit dat keurslijfketen en geniet! *O*

N.b. Wellicht ten overvloede, met nasi wordt uiteraard de nasi goreng bedoelt! :D
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')