quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje vanquote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.
Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?
Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.
Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]
Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.
Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]
Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.
[ afbeelding ]
Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.
MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde...
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:
[..]
De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.
Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen
Was die dan zo onsmakelijk?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezienquote:Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.
Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.
Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is.quote:
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:02 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is.
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.
Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?
Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.
Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]
Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.
Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]
Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.
[ afbeelding ]
Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt. Beter was in deze "geproefd" dus.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:44 schreef johannes_vermeer het volgende:
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
Ziet er lekker uit!!quote:Op woensdag 21 mei 2014 09:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik ben benieuwdquote:Op dinsdag 27 mei 2014 19:56 schreef Gripper het volgende:
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)
Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven!
Wat wilt een man nog meer?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.
Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.
De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.
Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis.
De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.
Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.
Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.
Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus.
3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.
De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.
na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden
En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:
Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!
[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ]Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Vrouwmenschquote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkiequote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan,
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?quote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!
Gripper, stel je niets aan van deze hater.
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:36 schreef Gripper het volgende:
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.
Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen.
Je hebt helemaal gelijk, recept is receptquote:Op woensdag 28 mei 2014 08:42 schreef loecje het volgende:
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.
[..]
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens..quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:35 schreef Gripper het volgende:
[..]
Vrouwmensch
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!
Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.
Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
Wel eerst deel 1 en 2 lezen.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 00:36 schreef Maringo het volgende:
Dit topic.
Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi.
Ik was al begonnen met de linkjes in de OP.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |