abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:53:43 #101
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_139776998
Vanavond maak ik Nasi-a-la-frozen-assassin... Misschien met pics, wel een saaie doch lekkere creatie. Misschien met een verrassende wending

[ Bericht 3% gewijzigd door Frozen-assassin op 10-05-2014 17:53:53 ]
pi_139782461
Nasi-a-la-frozen-assassin. :{ Benieuwd wat voor creatie dat wordt. Zie uit naar de foto's...
pi_139785242
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:

Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:


Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:


Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.



Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.



En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.



Eet smakelijk :Y)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 19:38:23 #104
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_139785423
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
RED ONS HENNIEGOD
pi_139785455
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
pi_139785730
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje van :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139785773
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 10 mei 2014 @ 19:51:29 #108
22592 crew  Ole
pi_139785885
Ik ga het zo bestellen in mijn favo Chinese restaurant
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_139786882
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2014 20:14:15 ]
pi_139787089
quote:
15s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139787663
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 20:32:14 #112
279824 Mansjester
City>United
pi_139787888
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
pi_139788110
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:

[..]

_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139820332
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:

[..]

Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.
Ik dacht zelf ook, biefstuk ipv kip? Zou ik dat wel doen? Maar toen bedacht ik me, wat zou Johannes doen? Zou hij een sprong in het diepe wagen? Nou dat kun je zelf ook wel invullen. Het resultaat mocht er wezen.
En ik ben blij en trots dat ik de basis van Johannes heb kunnen uitbreiden met een extra variant.

Laat die twijfel je dus niet tegenhouden, de wereld is niet gebouwd op twijfelaars.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139901273
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Was die dan zo onsmakelijk? *)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 12:33:41 ]
pi_139903718
Johannes, wat vind jij van Kung Fu nasi?
pi_139907859
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
pi_139908539
Te vinden bij de meeste wat grotere supermarkten ergens op het onderste schap naast de bami en onder de zakjes Conimex.
Enige waarschuwingen zijn in dit topic te vinden. CUL / Bami goreng in blik

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 15:51:03 ]
pi_139910053
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezien ;)
pi_139914975
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Was die dan zo onsmakelijk? *)
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139919668
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 19:02 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
pi_139923338
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt.
Whatever...
pi_139960234
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 20:44 schreef johannes_vermeer het volgende:

Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt. ;) Beter was in deze "geproefd" dus.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2014 21:08:39 ]
pi_140196236
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen :D Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje :Y)


"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 mei 2014 @ 09:59:04 #125
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140196286
Met ei in een hart! En alle ingrediënten leuk in de pan.

Liefde straalt er vanaf!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140201215
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 09:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen :D Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje :Y)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er lekker uit!! ^O^
  dinsdag 27 mei 2014 @ 19:56:51 #127
130803 Gripper
Get a grip
pi_140439621
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)

Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140439661
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 19:56 schreef Gripper het volgende:
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)

Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Ik ben benieuwd :D
  Moderator / Miss SHO dinsdag 27 mei 2014 @ 21:06:58 #129
22592 crew  Ole
pi_140443428
Als dat maar goed gaat.. Dat zijn vast veel pannen op het vuur.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 27 mei 2014 @ 21:38:52 #130
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140445265
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven! *O*

Wat wilt een man nog meer?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 mei 2014 @ 00:12:08 #131
130803 Gripper
Get a grip
pi_140453819
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven! *O*

Wat wilt een man nog meer?
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren.

Goed, het was dus een behoorlijke klus, laat dat duidelijk zijn. Ga er maar eens aan staan: 4 pannen op het vuur, waarvan er toch zeker in 3 van de 4 met grote regelmaat moet worden geroerd, omgekeerd, ingredienten toegevoegd, etc.

Het begint allemaal met het gegeven dat Kanovinnie en ik (u weet wel, van de CUL / Macaroni a la kano. ) samen met nog wat andere fokkers donderdag een fikse fietstocht in de Ardennen gaan ondernemen. Zoals een ieder welingelicht persoon weet, draaien wielrenners op pasta als brandstof, en dus heb ik aangeboden om voor de groep die zich morgenavond op een camping nabij Maastricht verzamelt een voedzaam pastamaaltje samen te stellen. Kanovinnie verzorgt als tegenprestatie iets waarin hij minstens zo goed is als macaroni maken: Bier! Pilsch! :9
Omdat dat er morgenavond al genoeg zal zijn heb ik in dit recept geen foto's van bier. Wel van een glaasje wijn, dat is altijd wel lekker tijdens het koken.

Omdat dit topic dus bestaat uit het bereiden van een aziatische maaltijd tegelijk met een pasta maaltijd, ben ik licht in dubio. Want waar het topic te plaatsen? het kan tenslotte zowel hier in het nasi van Johannes topic, als in het Macaroni van kano topic. Wat ik doe is het volgende: ik zet in dit topic de pasta in een spoiler en de nasi voluit, en in het andere topic precies andersom.

Goed, aan de slag, met de pastasaus.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.

Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.

De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.
Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis.





De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.



Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.



Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.



Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus. }:|



3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.

De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.

na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden



En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:



Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!



[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140454779
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
  woensdag 28 mei 2014 @ 06:12:24 #133
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140457335
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!

Gripper, stel je niets aan van deze hater. De pastasaus ziet er goed uit! Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan, maar ik neem aan dat er genoeg in zit om met de vlam in de broek (in plaats van de pijp? De redoute op te rijden (ipv de brenner pas). Ik ben bijzonder benieuwd naar de smaak van deze nu al legendarische verbetering van de saus!

En ik denk dat het elitaire gepeupel FOK! desze variatie ook wel kan waarderen. Al denk ik niet dat ze dat in dit topic durven te vermelden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:35:30 #134
130803 Gripper
Get a grip
pi_140458247
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Vrouwmensch }:|
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!

Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.

Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:36:53 #135
130803 Gripper
Get a grip
pi_140458262
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:

[..]
Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan,
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie :D
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.

Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen. :9

[ Bericht 37% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 08:49:30 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140458329
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.

quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!

Gripper, stel je niets aan van deze hater.
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.

[ Bericht 4% gewijzigd door loecje op 28-05-2014 10:31:02 ]
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:43:38 #137
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140458348
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:36 schreef Gripper het volgende:
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie :D
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.

Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen. :9
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140532657
Ik wil de nasi proberen. MOET het met 3 eieren zijn? Ik kan denk maar 1 eitje handelen, is dat geen probleem?
  vrijdag 30 mei 2014 @ 11:03:03 #139
131800 Tarado
capô de fusca
pi_140532742
quote:
6s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:42 schreef loecje het volgende:
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.

[..]

Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.
Je hebt helemaal gelijk, recept is recept
  vrijdag 30 mei 2014 @ 14:04:25 #140
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140537802
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:35 schreef Gripper het volgende:

[..]

Vrouwmensch }:|
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!

Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.

Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens..
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  donderdag 31 juli 2014 @ 19:09:30 #141
365231 Fera
Fire & Blood
pi_142929547
Goed. Op verzoek van Johannes een verslag over mijn nasirecept a la mama. Omdat de magie van mijn moeders kookkunsten niet in woorden te bevatten is, kan ik helaas niemand dezelfde ervaring schenken die ik altijd ervaar. Maar dit gaat er in de nasi:

1. Pandanrijst
2. Kipfilet (gemarineerd in ketjap en vijfkruidenpoeder)
3. Thaise roerbakmix (Jumbo)
4. Mix voor Nasi (Lidl, Honig, Conimex, maakt weinig verschil)

Dit gaat er in de zelfgemaakte satésaus, een wereldrecept afkomstig van mijn lieve (inmiddels niet meer op aarde aanwezige) oom:

1. Pindakaas (niet met nootjes)
2. Ketjap Manis en Asin
3. Sambal Oelek en Brandal
4. Suiker
5. Azijn
6. Knoflook
7. Jahé, sereh, ketoembar
8. Eventueel boemboe saté
9. Water
10. Liefde O+

Dit prachtige voedsel wordt geserveerd met kroepoek (het liefst de meest goedkope!), gefrituurde uitjes, zelfgemaakte seroendeng (gemalen kokos, kimirinoten, pinda's, suiker, ketoembar, koenjit) en het liefst iets 'zuurs'. Vaak zijn dat augurken of komkommerschijfjes in azijn met wat zout en peper.
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
pi_142929809
Bedankt voor dit recept, ik denk dat ik het binnenkort als ik weer in Groningen ben eens ga uitproberen. :) Vooral ingrediënt 10 is ruim aanwezig in mijn voorraadkast, dus dat komt goed.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:36:22 #143
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_142942414
Dit topic. _O_

Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi. :)
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_142942698
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 00:36 schreef Maringo het volgende:
Dit topic. _O_

Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi. :)
Wel eerst deel 1 en 2 lezen.
pi_142945789
Ik heb een reeks reacties verwijderd en ook al was ik het met een aantal eens, dit is geen onzinforum.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 08:43:31 #146
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_142946387
quote:
12s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 00:45 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Wel eerst deel 1 en 2 lezen.
Ik was al begonnen met de linkjes in de OP. :Y)
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_143397959
maakt er nog iemand nazi?
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_143622959
Nazi? :') Die zijn volgens mij allemaal al van deze wereld vergaan zoveel jaar na dato.
  Redactie Sport maandag 22 september 2014 @ 23:09:51 #149
274204 crew  Mexicanobakker
pi_144808263
Ik ga deze recepten weer eens proberen :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_144809508
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 23:24 schreef Thezappa het volgende:
maakt er nog iemand nazi?
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.


Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')