abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 10 mei 2014 @ 14:53:43 #101
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_139776998
Vanavond maak ik Nasi-a-la-frozen-assassin... Misschien met pics, wel een saaie doch lekkere creatie. Misschien met een verrassende wending

[ Bericht 3% gewijzigd door Frozen-assassin op 10-05-2014 17:53:53 ]
pi_139782461
Nasi-a-la-frozen-assassin. :{ Benieuwd wat voor creatie dat wordt. Zie uit naar de foto's...
pi_139785242
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:

Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:


Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:


Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.



Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.



En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.



Eet smakelijk :Y)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 19:38:23 #104
389816 PowerLoungen
Duurt een kwartiertje
pi_139785423
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
RED ONS HENNIEGOD
pi_139785455
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
pi_139785730
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje van :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139785773
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen :)
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Miss SHO zaterdag 10 mei 2014 @ 19:51:29 #108
22592 crew  Ole
pi_139785885
Ik ga het zo bestellen in mijn favo Chinese restaurant
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_139786882
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 10-05-2014 20:14:15 ]
pi_139787089
quote:
15s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.

MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde... -O-
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139787663
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.
  zaterdag 10 mei 2014 @ 20:32:14 #112
279824 Mansjester
City>United
pi_139787888
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

[..]

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
pi_139788110
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:

[..]

_O- _O_

De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn :)
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
“The problem with socialism is that you eventually run out of other people’s money.”
pi_139820332
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:

[..]

Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.

Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen :)
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.
Ik dacht zelf ook, biefstuk ipv kip? Zou ik dat wel doen? Maar toen bedacht ik me, wat zou Johannes doen? Zou hij een sprong in het diepe wagen? Nou dat kun je zelf ook wel invullen. Het resultaat mocht er wezen.
En ik ben blij en trots dat ik de basis van Johannes heb kunnen uitbreiden met een extra variant.

Laat die twijfel je dus niet tegenhouden, de wereld is niet gebouwd op twijfelaars.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139901273
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:

Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Was die dan zo onsmakelijk? *)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 12:33:41 ]
pi_139903718
Johannes, wat vind jij van Kung Fu nasi?
pi_139907859
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
pi_139908539
Te vinden bij de meeste wat grotere supermarkten ergens op het onderste schap naast de bami en onder de zakjes Conimex.
Enige waarschuwingen zijn in dit topic te vinden. CUL / Bami goreng in blik

[ Bericht 37% gewijzigd door #ANONIEM op 13-05-2014 15:51:03 ]
pi_139910053
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.

Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.

Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezien ;)
pi_139914975
quote:
10s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:33 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Was die dan zo onsmakelijk? *)
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_139919668
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 19:02 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is. :P
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
pi_139923338
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.

Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?

Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.

Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]

Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.

Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]

Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.

[ afbeelding ]

Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.

[ afbeelding ]

En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.

[ afbeelding ]

Eet smakelijk :Y)
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt.
Whatever...
pi_139960234
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 20:44 schreef johannes_vermeer het volgende:

Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt. ;) Beter was in deze "geproefd" dus.

[ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 14-05-2014 21:08:39 ]
pi_140196236
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen :D Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje :Y)


"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 21 mei 2014 @ 09:59:04 #125
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140196286
Met ei in een hart! En alle ingrediënten leuk in de pan.

Liefde straalt er vanaf!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140201215
quote:
0s.gif Op woensdag 21 mei 2014 09:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegen :D Helaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje :Y)

[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ziet er lekker uit!! ^O^
  dinsdag 27 mei 2014 @ 19:56:51 #127
130803 Gripper
Get a grip
pi_140439621
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)

Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140439661
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 19:56 schreef Gripper het volgende:
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)

Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Ik ben benieuwd :D
  Moderator / Miss SHO dinsdag 27 mei 2014 @ 21:06:58 #129
22592 crew  Ole
pi_140443428
Als dat maar goed gaat.. Dat zijn vast veel pannen op het vuur.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  dinsdag 27 mei 2014 @ 21:38:52 #130
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140445265
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven! *O*

Wat wilt een man nog meer?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 mei 2014 @ 00:12:08 #131
130803 Gripper
Get a grip
pi_140453819
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven! *O*

Wat wilt een man nog meer?
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren.

Goed, het was dus een behoorlijke klus, laat dat duidelijk zijn. Ga er maar eens aan staan: 4 pannen op het vuur, waarvan er toch zeker in 3 van de 4 met grote regelmaat moet worden geroerd, omgekeerd, ingredienten toegevoegd, etc.

Het begint allemaal met het gegeven dat Kanovinnie en ik (u weet wel, van de CUL / Macaroni a la kano. ) samen met nog wat andere fokkers donderdag een fikse fietstocht in de Ardennen gaan ondernemen. Zoals een ieder welingelicht persoon weet, draaien wielrenners op pasta als brandstof, en dus heb ik aangeboden om voor de groep die zich morgenavond op een camping nabij Maastricht verzamelt een voedzaam pastamaaltje samen te stellen. Kanovinnie verzorgt als tegenprestatie iets waarin hij minstens zo goed is als macaroni maken: Bier! Pilsch! :9
Omdat dat er morgenavond al genoeg zal zijn heb ik in dit recept geen foto's van bier. Wel van een glaasje wijn, dat is altijd wel lekker tijdens het koken.

Omdat dit topic dus bestaat uit het bereiden van een aziatische maaltijd tegelijk met een pasta maaltijd, ben ik licht in dubio. Want waar het topic te plaatsen? het kan tenslotte zowel hier in het nasi van Johannes topic, als in het Macaroni van kano topic. Wat ik doe is het volgende: ik zet in dit topic de pasta in een spoiler en de nasi voluit, en in het andere topic precies andersom.

Goed, aan de slag, met de pastasaus.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.

Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.

De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.
Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis.





De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.



Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.



Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.



Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus. }:|



3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.

De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.

na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden



En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:



Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!



[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140454779
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
  woensdag 28 mei 2014 @ 06:12:24 #133
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140457335
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!

Gripper, stel je niets aan van deze hater. De pastasaus ziet er goed uit! Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan, maar ik neem aan dat er genoeg in zit om met de vlam in de broek (in plaats van de pijp? De redoute op te rijden (ipv de brenner pas). Ik ben bijzonder benieuwd naar de smaak van deze nu al legendarische verbetering van de saus!

En ik denk dat het elitaire gepeupel FOK! desze variatie ook wel kan waarderen. Al denk ik niet dat ze dat in dit topic durven te vermelden.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:35:30 #134
130803 Gripper
Get a grip
pi_140458247
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Vrouwmensch }:|
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!

Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.

Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:36:53 #135
130803 Gripper
Get a grip
pi_140458262
quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:

[..]
Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan,
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie :D
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.

Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen. :9

[ Bericht 37% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 08:49:30 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_140458329
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.

quote:
1s.gif Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!

Gripper, stel je niets aan van deze hater.
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.

[ Bericht 4% gewijzigd door loecje op 28-05-2014 10:31:02 ]
  woensdag 28 mei 2014 @ 08:43:38 #137
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140458348
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:36 schreef Gripper het volgende:
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie :D
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.

Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen. :9
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_140532657
Ik wil de nasi proberen. MOET het met 3 eieren zijn? Ik kan denk maar 1 eitje handelen, is dat geen probleem?
  vrijdag 30 mei 2014 @ 11:03:03 #139
131800 Tarado
capô de fusca
pi_140532742
quote:
6s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:42 schreef loecje het volgende:
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.

[..]

Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.
Je hebt helemaal gelijk, recept is recept
  vrijdag 30 mei 2014 @ 14:04:25 #140
325896 Thezappa
Fok!dealer
pi_140537802
quote:
0s.gif Op woensdag 28 mei 2014 08:35 schreef Gripper het volgende:

[..]

Vrouwmensch }:|
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!

Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.

Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens..
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  donderdag 31 juli 2014 @ 19:09:30 #141
365231 Fera
Fire & Blood
pi_142929547
Goed. Op verzoek van Johannes een verslag over mijn nasirecept a la mama. Omdat de magie van mijn moeders kookkunsten niet in woorden te bevatten is, kan ik helaas niemand dezelfde ervaring schenken die ik altijd ervaar. Maar dit gaat er in de nasi:

1. Pandanrijst
2. Kipfilet (gemarineerd in ketjap en vijfkruidenpoeder)
3. Thaise roerbakmix (Jumbo)
4. Mix voor Nasi (Lidl, Honig, Conimex, maakt weinig verschil)

Dit gaat er in de zelfgemaakte satésaus, een wereldrecept afkomstig van mijn lieve (inmiddels niet meer op aarde aanwezige) oom:

1. Pindakaas (niet met nootjes)
2. Ketjap Manis en Asin
3. Sambal Oelek en Brandal
4. Suiker
5. Azijn
6. Knoflook
7. Jahé, sereh, ketoembar
8. Eventueel boemboe saté
9. Water
10. Liefde O+

Dit prachtige voedsel wordt geserveerd met kroepoek (het liefst de meest goedkope!), gefrituurde uitjes, zelfgemaakte seroendeng (gemalen kokos, kimirinoten, pinda's, suiker, ketoembar, koenjit) en het liefst iets 'zuurs'. Vaak zijn dat augurken of komkommerschijfjes in azijn met wat zout en peper.
A man once asked me if it hurt my head when I broke through the earth's crust on my ascension from Hell.
pi_142929809
Bedankt voor dit recept, ik denk dat ik het binnenkort als ik weer in Groningen ben eens ga uitproberen. :) Vooral ingrediënt 10 is ruim aanwezig in mijn voorraadkast, dus dat komt goed.
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 00:36:22 #143
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_142942414
Dit topic. _O_

Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi. :)
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_142942698
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 00:36 schreef Maringo het volgende:
Dit topic. _O_

Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi. :)
Wel eerst deel 1 en 2 lezen.
pi_142945789
Ik heb een reeks reacties verwijderd en ook al was ik het met een aantal eens, dit is geen onzinforum.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 1 augustus 2014 @ 08:43:31 #146
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_142946387
quote:
12s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 00:45 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Wel eerst deel 1 en 2 lezen.
Ik was al begonnen met de linkjes in de OP. :Y)
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_143397959
maakt er nog iemand nazi?
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
pi_143622959
Nazi? :') Die zijn volgens mij allemaal al van deze wereld vergaan zoveel jaar na dato.
  Redactie Sport maandag 22 september 2014 @ 23:09:51 #149
274204 crew  Mexicanobakker
pi_144808263
Ik ga deze recepten weer eens proberen :)
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_144809508
quote:
0s.gif Op woensdag 13 augustus 2014 23:24 schreef Thezappa het volgende:
maakt er nog iemand nazi?
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.


Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
pi_144810281
quote:
1s.gif Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]

Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?
pi_144810300
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:07 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?
Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
pi_144810311
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.
pi_144810320
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.
Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.
pi_144810335
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:09 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.
Dan ben je in dit topic op de juiste plek.
pi_144810452
quote:
1s.gif Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]

Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Dat ziet er goed uit.

Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter?
pi_144810498
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik natuurlijk!

Er zat paprika en courgette in.
Duidelijk te zien ook.
pi_144810691
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
pi_144810780
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
Chinese kool lijkt me wel en wortel kan overal bij.
pi_144811134
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:15 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit.

Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter?
En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.
pi_144811149
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:16 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Duidelijk te zien ook.
Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 00:48:59 ]
pi_144811363
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:44 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken
Het is maar wat je prefereert natuurlijk, persoonlijk houd ik van alle groenten zeer klein gesneden.
pi_144811988
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:52:47 ]
pi_144812048
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een Hollandse nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont :{
pi_144812064
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 00:43 schreef Paxcon het volgende:

[..]

En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.
Vandaag twee van op. Brand _O_
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144812077
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:53 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Vandaag twee van op. Brand _O_
Johannes en ik zijn nu jaloers
pi_144812093
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:52 schreef Paxcon het volgende:

Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont :{
Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Ik gun iedereen zijn pleziertje maar blijf weg met kreten als "perfecte nasi-goreng"e.d. als je niet eens in de basis voldoet waar een perfecte tradtionele nasi goreng aan moet voldoen wil je er uberhaupt van kunnen spreken. Daar ageer ik tegen en zal ik tegen blijven ageren.

Ik zeg toch ook niet dat mijn nasi-goreng de beste is op alle vlakken? Of ik de beste traditionele nasi-goreng bereider ben? Wat ik wel kan zeggen is dat ik in de basis aan alle voorwaarden voldoet die voor een goede traditionele nasi-goreng geldt, en een hele goede op die gronden heb weten te bereiden.

[ Bericht 25% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 01:58:38 ]
pi_144812121
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:54 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Johannes en ik zijn nu jaloers
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_144812130
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
:{ wat een grafeind was dat
pi_144812227
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:55 schreef Iwanius het volgende:

Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief? :')

Je kunt toch niet serieus beweren dat het spul van jou er smakelijk uitzag?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 02:11:58 ]
pi_144812267
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 03:35:48 #172
22592 crew  Ole
pi_144812605
quote:
14s.gif Op dinsdag 23 september 2014 02:14 schreef Piet_Piraat het volgende:
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic.
we zijn al bij deel 3
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144812608
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:35 schreef Ole het volgende:

[..]

we zijn al bij deel 3
Daar staat wel boel geneuzel tussen.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 03:38:28 #174
22592 crew  Ole
pi_144812614
quote:
12s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:36 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Daar staat wel boel geneuzel tussen.
En heel eng spul uit vieze keuken :X
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144812617
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:38 schreef Ole het volgende:

[..]

En heel eng spul uit vieze keuken :X
Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
  Moderator / Miss SHO dinsdag 23 september 2014 @ 04:01:15 #176
22592 crew  Ole
pi_144812651
quote:
3s.gif Op dinsdag 23 september 2014 03:41 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
dat bedoelde ik niet. Starten met vieze keuken.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_144815658
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:32:38 ]
pi_144815882
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Den Haag _O_
pi_144815928
quote:
2s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt. }:| terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.

Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden. _O-

Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.

Over aan de leiband lopen gesproken...
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
  dinsdag 23 september 2014 @ 10:47:04 #180
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144816051
Heb je hiervoor je standaardposttaktiek moeten verbreken? Ik hoop het niet!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144816065
Ik wist niet dat je er zo gek op was KV.

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:\

Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
:') Komop! nou. Ik had je slimmer verwacht. Aan de schijterij kom je niet alleen als je keuken branders wat aangekoekt spul hebben. Heeft er in deze zijdelings iets mee te maken.( en die associatie smerige keuken= vuil e.d. ken ik, maar gaat niet op want je eet toch niet van de vloer?)

Je komt aan de schijterij veelal als het water wat je gebruikt bedorven is,dat is meestal 95% de oorzaak van alles. Uiteraard ook smerige handen die je vervolgens gebruikt om je gerecht te bereiden.

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 10:50:25 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 11:10:31 #182
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144816584
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
pi_144820381
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^

Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
pi_144820696
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:

[..]

0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordt }:| of een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.

Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Ahja ga poepen. In Thailand heb ik zat nasi met wortel gehad
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:28:48 #185
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_144820741
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_144820775
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Ik deel je mening, het is er erg lekker bij, maar het is ook niet essentieel.
  dinsdag 23 september 2014 @ 13:38:41 #187
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144821045
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
:'( ;(
pi_144821152
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:38 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

:'( ;(
Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
  dinsdag 23 september 2014 @ 14:56:45 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_144823476
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:42 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Toch?

Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
Ik ben alleen overdonderd door je vergelijking. Het raakt me diep. Ik denk dat ik een voorraadje moet aanslaan zodat ik er nooit zonder zal zitten.
pi_144823627
quote:
17s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
Een goede nasi kan zonder pindasaus
pi_144823658
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

[..]

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
dat heb ik bij nasi zonder trassi
pi_144829298
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste O+). Niks mis mee

^O^
He he. natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dat vind ik altijd een dooddoener als mensen geen reële argumenten meer weten voort te brengen.

Mij gaat het erom dat je niet teveel van de hoge toren moet blazen van "Ik heb de beste en enige en echte nasi goreng/recept zoals het hoort te zijn " als blijkt dat het een gewone eigen samengestelde nasi goreng is. Zeg dan gewoon dat het een eigen variatie is op. Wil je zeggen dat jij echt de beste nasi hebt bereidt dan dien je op zijn minst gewoon een aantal basis ingrediënten/bereidingswijze in acht te nemen en dat begint al bij de rijstkorrel/rijst.

quote:
Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Oh al donder jij mosterd in je nasi of wat dan ook. Moet jezelf weten maar gebruik geen grote benamingen voor iets wat nergens voor nodig is als je niet een aan de basis weet te voldoen.

Maar genoeg erover. Ik hoop dat een ieder zijn creatie smaakt want daar gaat het uiteindelijk om!

quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:

Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Johannes dat jij de gebakken banaan erbij vergeet! :D

[ Bericht 31% gewijzigd door #ANONIEM op 23-09-2014 18:22:01 ]
  dinsdag 23 september 2014 @ 23:32:45 #193
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_144840961
Dat vergeet ie toch niet? Hij meld het er niet bij. Een nasigoeroe als Johannes vergeet niets als het om nasi gaat.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_144881951
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:

[..]

Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Op de Grote Markt pak je geen Brand maar een heerlijke Paulaner _O_
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
pi_144882129
Het gaat wel wat offtopic nu

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 25-09-2014 07:24:08 ]
  donderdag 25 september 2014 @ 07:25:19 #196
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_144882135
quote:
3s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:23 schreef Piet_Piraat het volgende:
Het gaat wel wat offtopic nu
Huilen
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_144882143
quote:
1s.gif Op donderdag 25 september 2014 07:25 schreef Dven het volgende:

[..]

Huilen
Nee Nasi.
  donderdag 25 september 2014 @ 08:57:27 #198
131800 Tarado
capô de fusca
pi_144883153
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
pi_144896812
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 08:57 schreef Tarado het volgende:
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
Misschien Kip Tandoori?

quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:

[..]

Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.

Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.

Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]

Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!

Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]

Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]

Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetje :r vind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.

Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.

Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

pi_144896873
quote:
0s.gif Op donderdag 25 september 2014 17:00 schreef Paxcon het volgende:

[..]

Misschien Kip Tandoori?

[..]

Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?

[ afbeelding ]
Ik mis het kaarslicht
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')