quote:Op donderdag 17 april 2014 18:54 schreef Tarado het volgende:
De nasi was een iets te groot succes gisteren dus al snel op, ik heb het nog maar een keer gemaakt, recept is gelijk aan hierboven, wat op de hoeveelheden gelet en het is inderdaad zo'n 300 gram garnalen, en rijst zo'n 500 gram.
Omdat de sjalotten wat kleiner waren dit keer 3 ook de knoflookteentjes waren kleiner dus daar ook iets meer van, wel verse dit keer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit had ik eerder moeten zien. Behalve de paksoi alles wel in huis. Maar Chinese kool doet het net zo goed, en daar ligt nog een kontje vanquote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Werkelijk een eer om dit te horen van de grootmeester zelf.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:39 schreef johannes_vermeer het volgende:
Iedereen die nog niet gekookt heeft op deze feestelijke songfestival avond wil ik van harte aanraden dit recept te volgen
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.
Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?
Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.
Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]
Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.
Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]
Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.
[ afbeelding ]
Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:13 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Laat mij eerst je een compliment geven voor je gedane moeite.
MAAR...ik zie daar een goed stukje vlees en ...... Shanghai pak Choi waar je zoveel meer mee zou kunnen doen dan waarvoor je het nu gebruikte. Zonde...
Groot gelijk heb je, prachtige nasi heb je gemaakt.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
[..]
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:32 schreef Mansjester het volgende:
[..]![]()
![]()
De toegankelijkheid van nasi a la habitue zal denk ik alleen voor een aantal users te hoog zijn, gezien de biefstuk. Maar het zal het geld ongetwijfeld waard zijn
Ik denk zelf inderdaad dat dat zeker moet lukken met vis. De basis die door Johannes is neergelegd zit zo in elkaar dat je het werkelijk met alles kunt combineren.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:35 schreef hottentot het volgende:
[..]
Hetzelfde moet toch ook prima willen met een lekker stukje vis. Dat drukt de prijs toch wel weer.
Sowieso in de supermarkt vind ik vis al snel lekkerder dan vlees.
Hmm, vlees, Ik zoek nog nieuw buddies om gezamelijk dikke stukken bij de makro te halen
Was die dan zo onsmakelijk?quote:Op zaterdag 10 mei 2014 20:17 schreef habitue het volgende:
Dankje voor je welgemeende feedback beste Iwanius, maar na jouw nasi te hebben gezien denk ik toch liever dat ik die van mij eet.
Ik heb ze wel eens bij de Albert Heijn gezienquote:Op dinsdag 13 mei 2014 15:26 schreef johannes_vermeer het volgende:
Zoals ik net ook aangaf in een ander topic moet je je als nasichef nooit verheven voelen boven welke andere nasi dan ook, het is daarom ook niet raadzaam Kung Fu nasi af te wijzen omdat het uit blik komt.
Echter, ik ben een vertegenwoordiger van een zijtak van de nasiwereld waarin wij proberen indien mogelijk te werken met verse ingrediënten, die al dan niet over de gebruiksdatum heen zijn. Omdat gebruiksgemak hoog in het vaandel staat ben ik bereid mij op te offeren om deze nasi binnenkort te proberen om vervolgens mijn kennersoordeel te vellen.
Wel zou ik graag willen weten bij welke winkel deze nasi verkrijgbaar is?
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is.quote:
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 19:02 schreef habitue het volgende:
[..]
Ik lees net van johannes dat de ene nasi niet beter is dan de ander. Dus laten we het erop houden dat hij anders is.
Mijn complimenten. Het topic wordt hoger van niveau. Een eenvoudig en zo te zien lekker gerecht. En de biefstuk ziet en ook netjes uit. Een extra compliment omdat je geen enkel potje van conimex hebt gebruikt.quote:Op zaterdag 10 mei 2014 19:33 schreef habitue het volgende:
Ik heb vanavond mijn twist gegeven aan de o zo befaamde nasi a la Johannes, ik was in een vreemd huis dus dan is nasi altijd een goede uitkomst. Ik wilde vandaag gaan voor een wat luxere uitvoering met biefstuk.
Allereerst de opstelling, wat zien wij hier:
[ afbeelding ]
Pandanrijst
Paksoi
Ui
Wortel
Knoflook
Biefstuk
En een saus gemaakt van Hoi Sin Saus, azijn, bruine suiker en sambal
Verder zien we nog noten maar die was ik er vergeten bij te voegen, een geluk bij een ongeluk wellicht?
Even de groenten snijden en dan kan het feest beginnen.
Allereerst, het bakken van de biefstuk:
[ afbeelding ]
Daarna laten we die rusten, we komen er later op terug.
Eerst fruiten we de ui, vervolgens de wortel, dan de knoflook en dan de paksoi. Vervolgens voegen we onze goddelijke saus toe:
[ afbeelding ]
Topchef als ik ben had ik ondertussen al de rijst gaargekookt in de rijstkoker, die kunnen we dus nu toevoegen.
[ afbeelding ]
Het moment supreme, het snijden van de biefstuk. Een prachtig stukje vakwerk al zeg ik het zelf.
[ afbeelding ]
En allerlaatst, de opmaak van de kommen, de creativiteit spat ervanaf.
[ afbeelding ]
Eet smakelijk
Gekregen. Gehad is als je het niet meer hebt.quote:Op dinsdag 13 mei 2014 20:44 schreef johannes_vermeer het volgende:
Volgens mij heb ik dat nooit gezegd. Ik zeg alleen dat je geen oordeel moet vellen over een nasi die je nooit hebt gehad.
Ziet er lekker uit!!quote:Op woensdag 21 mei 2014 09:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik kwam op photobucket oude nasi-maak foto's van mezelf tegenHelaas geen shot van mijn schoeisel. Maar wel een biertje
[ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Ik ben benieuwdquote:Op dinsdag 27 mei 2014 19:56 schreef Gripper het volgende:
Momenteel vindt er in mijn keuken iets volstrekt unieks plaats. Ik kook tegelijkertijd een nasi_johannes én een macaroni a la kano ( en tevens voor kano : hij gaat het morgen eten als bodem voor een stevige fietstocht)
Op dit moment is de spanning hoog en de concentratie 100% maar ik zal straks uitgebreid verslag doen van dit fusion experiment!
Dank voor dit vertrouwen! Echter, de aziatische specialiteit is vanavond al door mevrouw gripper en mijzelf verorberd. Dus je gaat morgen alleen de pasta maaltijd mogen ervaren.quote:Op dinsdag 27 mei 2014 21:38 schreef kanovinnie het volgende:
Man man man, zo'n geweld in 1 keuken! Nu weet ik toevallig dat de chefkok in kwestie uit het juiste hout gesneden is om deze grote taak tot een goed einde te brengen. En zeer waarschijnlijk mag ik ze morgen allebei proeven!![]()
Wat wilt een man nog meer?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.
Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.
De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conimex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.
Ik snap dat ik hiermee wat creativiteits-punten verspeel, maar het zij zo: ik had het nou eenmaal in huis.
De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.
Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.
Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.
Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus.![]()
3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.
De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.
na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden
En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:
Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!
[ Bericht 1% gewijzigd door Gripper op 28-05-2014 00:37:04 ]Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.quote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Vrouwmenschquote:Op woensdag 28 mei 2014 00:38 schreef loecje het volgende:
noedels, groente en een stukje vlees? Geen kruiden of iets dergelijks?
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkiequote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Ik heb niet terug kunnen lezen hoeveel sambal er in is gegaan,
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?quote:Op woensdag 28 mei 2014 06:12 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
goftedoeme doet die jongen zo zijn best en dan is dit de dank die hij krijgt? Ik kan slechts gissen naar de hoeveelheid bloed, zweet en tranen die dit gerecht gekost heeft. En dat allemaal zodat ik morgen de redoute een beetje knap omhoog fiets.
Dit is gewoon een klap, nee, een bitch slap in het gezicht van mijn fietsmaat en tipigenoot Gripper. En dat tolereer ik niet!
Gripper, stel je niets aan van deze hater.
Ik las sambal en kwam het later niet meer tegen, dus heb mijn fantasie er op los gelaten! Zo zie je maar weer dat ik nog een lange weg te gaan heb voordat ik mezelf een ware chef mag noemen.quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:36 schreef Gripper het volgende:
Sambal in de pastasaus? Nee joh gekkie
Alleen een klein verkruimeld pepertje. Hij tintelt een miniem klein beetje.
Je krijgt wel gerapste kaas erbij natuurlijk, die smelt er zo lekker doorheen.
Je hebt helemaal gelijk, recept is receptquote:Op woensdag 28 mei 2014 08:42 schreef loecje het volgende:
Met kruiden bedoel ik gelukkig ook geen kruidenzakjes.
Maar door dit gerecht gaat dus een snufje 5spices en sesamzaadjes.
[..]
Jonge,anders kan ik het toch niet exact na maken?
Niets haten, gewoon een doodnormale vraag.
maar beetje peper en zout is gewoon normaal hoor manmens..quote:Op woensdag 28 mei 2014 08:35 schreef Gripper het volgende:
[..]
Vrouwmensch![]()
Lees eerst even dit. http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/zout.aspx voordat je me ervan beticht iets smakeloos in elkaar te hebben gezet.
Al die kruidenzakjes en pakjes zijn vergif voor je, dus doe er je voordee mee en red je leven nu het nog kan. Gooi al je kruidenzakjes en nasimix (van Conimex) vandaag nog weg!!
Maar nu je er toch naar vraagt, en ik had dit wellicht wel kunnen vermelden: ik heb de biefstuk voor het bakken zeer licht gezouten met himalayazout, en de wokgroenten met een scheutje ketjap en een snuifje 5-spices poeder afgemaakt. Daarna ter garnering nog wat sesamzaadjes over het gerecht gestrooid.
Ik houd niet van teveel kruiden: ik wil groenten en biefstuk proeven, geen ve-tsin en zout.
Hopelijk verduidelijkt dit mijn keuzes wat
Wel eerst deel 1 en 2 lezen.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 00:36 schreef Maringo het volgende:
Dit topic.
Aankomend of het weekend erop maar eens een fotoverslag maken van mijn nasi.
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.quote:
Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?quote:Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]
Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Ik natuurlijk!quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:07 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Ik detecteer zowaar groenten in dat onderste gerecht, wie heeft dat gemaakt?
Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik natuurlijk!
Er zat paprika en courgette in.
Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Zo zie je maar dat ook Nasi a la Pax kan evolueren.
Dan ben je in dit topic op de juiste plek.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:09 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik doe inspiratie op uit iedereens gerecht om zo uiteindelijk - na wat omzwervingen - tot de perfecte nasi te komen.
Dat ziet er goed uit.quote:Op maandag 22 september 2014 23:41 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Twee weken terug heb ik het genoegen gehad om met dé nasichef johannes_vermeer mijn nasi te eten.
[ afbeelding ]
Vandaag heb ik overigens ook weer een nasi op tafel gezet, in iets andere samenstelling.
[ afbeelding ]
Duidelijk te zien ook.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:08 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik natuurlijk!
Er zat paprika en courgette in.
Chinese kool lijkt me wel en wortel kan overal bij.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:15 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Dat ziet er goed uit.
Dat bier staat naast de Oetinger, was die op of is het beter?
Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechniekenquote:
Het is maar wat je prefereert natuurlijk, persoonlijk houd ik van alle groenten zeer klein gesneden.quote:Op dinsdag 23 september 2014 00:44 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Ik bespeur hier enige kritiek op mijn snijtechnieken
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordtquote:Op dinsdag 23 september 2014 00:24 schreef Adames het volgende:
Ik hou van spitskool en wortel in mijn nasi goreng
maar vraag me af hoe authentiek dat is
Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toontquote:Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een Hollandse nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordtof een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.
Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Vandaag twee van op. Brandquote:Op dinsdag 23 september 2014 00:43 schreef Paxcon het volgende:
[..]
En frisse Lander Brau kan bijna overal tegenop. Behalve tegen een Brand-biertje van de tap.
Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief?quote:Op dinsdag 23 september 2014 01:52 schreef Paxcon het volgende:
Jammer die negativiteit in dit vrolijke topic, waar iedereen graag zijn creaties toont
quote:Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Je kunt toch niet serieus beweren dat het spul van jou er smakelijk uitzag?quote:Op dinsdag 23 september 2014 01:55 schreef Iwanius het volgende:
Omdat ik er bij blijft dat ik niets op heb met fantasie nasi-goreng ben ik dus negatief?![]()
we zijn al bij deel 3quote:Op dinsdag 23 september 2014 02:14 schreef Piet_Piraat het volgende:
Culinair gezien zie ik veel potentie in dit topic.
En heel eng spul uit vieze keukenquote:Op dinsdag 23 september 2014 03:36 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Daar staat wel boel geneuzel tussen.
dat bedoelde ik niet. Starten met vieze keuken.quote:Op dinsdag 23 september 2014 03:41 schreef Piet_Piraat het volgende:
[..]
Na flink wat gedoe om de nasi te maken is de keuken uiteraard niet meer schoon.
Den Haagquote:Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:29 schreef Iwanius het volgende:
Kun je nagaan hun vernederlands het gezichtsveld is dat men een randzaak een hoofdzaak maakt.terwijl het dacht ik altijd om het eindproduct ging nl: Uitstekend smakende traditionele nasi goreng.
Of dacht je dat men in de straten in Djakarta,of welk klein gehucht buiten de grote steden in China op zijn "Hollands"werkte omdat men anders geen uitstekende traditionele nasi goreng weet te bereiden.![]()
Weet je wel hoe men soms de eigen wok met al zijn gebreken schoonmaakt om een gerecht te kunnen bereiden? Ga eens een keer dat bezoeken i.p.v. te denken dat de Nederlandse "smaakpolitie" wijze ( of voor mij part tv kok) de enige manier is om een goed eindproduct op tafel neer te kunnen zetten. Zal je zelf zien hoe bekrompen en kortzichtig dat is in feite nl. dat je aangehouden 'regels' zo belangrijk maakt dat je daarmee denkt dat als dat niet goed is,je eindproduct ook wel niet goed zal zijn.
Over aan de leiband lopen gesproken...
quote:Op dinsdag 23 september 2014 10:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:\
Dat is dan ook de reden dat je hier in NL niet van iedere 4 weken er 3 aan de schijterij bent.
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste). Niks mis mee
Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Ahja ga poepen. In Thailand heb ik zat nasi met wortel gehadquote:Op dinsdag 23 september 2014 01:46 schreef Iwanius het volgende:
[..]
0,0. Maar dan moet je ook aangeven of je een 'Hollandse' nasi gorgeng maakt zoals hier op FOK! mee gedweept wordtof een traditionele Thaise nasi goreng, een Chinese nasi goreng of een Indonesische nasi goreng.
Ga je voor het eerste dan is zo een beetje alles toegestaan omdat het eigenlijk een fantasie "nasi goreng" is die naar eigen inzicht en smaak is samengesteld maar in de basis niets van doen heeft met de traditionele nasi goreng laat staan de "perfecte nasi-goreng"zou zijn zoals ergens werd geopperd. Want wil je daaraan voldoen dan dien je eerst in de basis al aan een aantal essentiele voorwaarden te voldoen en niet van alles en nog wat er maar in te flikkeren.
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?quote:Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Ik deel je mening, het is er erg lekker bij, maar het is ook niet essentieel.quote:Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
quote:Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Ik ben alleen overdonderd door je vergelijking. Het raakt me diep. Ik denk dat ik een voorraadje moet aanslaan zodat ik er nooit zonder zal zitten.quote:Op dinsdag 23 september 2014 13:42 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Toch?
Wat is jouw visie? Ik sta open voor discussie.
Een goede nasi kan zonder pindasausquote:Op dinsdag 23 september 2014 13:28 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Johannes, hoe denk jij over pindasaus bij de nasi?
Zelf vind ik het heerlijk erbij, maar de hoeveelheid moeite om pindasaus te maken is vaak net iets teveel gevraagd voor een luie flikker als ik.
dat heb ik bij nasi zonder trassiquote:Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:
[..]
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
He he. natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak, maar dat vind ik altijd een dooddoener als mensen geen reële argumenten meer weten voort te brengen.quote:Op dinsdag 23 september 2014 11:10 schreef Frozen-assassin het volgende:
Iedereen heeft een andere smaak, daardoor ook een andere oordeel over wat een perfecte nasi goreng is. Natuurlijk zijn er mensen die bevooroordeeld zijn (eigen creaties zijn natuurlijk altijd de beste). Niks mis mee
Oh al donder jij mosterd in je nasi of wat dan ook. Moet jezelf weten maar gebruik geen grote benamingen voor iets wat nergens voor nodig is als je niet een aan de basis weet te voldoen.quote:Ik kan genieten van het zien wat andere mensen in hun nasi stoppen, dan doe ik ook weer inspiratie op. Ik merk nu vooral dat ik nu kroepoek mis bij mijn nasi. Leerpuntje
Johannes dat jij de gebakken banaan erbij vergeet!quote:Op dinsdag 23 september 2014 13:18 schreef johannes_vermeer het volgende:
Nasi zonder kroepoek is als fietsen zonder melk.
Op de Grote Markt pak je geen Brand maar een heerlijke Paulanerquote:Op dinsdag 23 september 2014 01:58 schreef Mortaxx het volgende:
[..]
Kom een keer op de grote markt eentje drinken dan. De grote markt in Den Haag
Huilenquote:
Misschien Kip Tandoori?quote:Op donderdag 25 september 2014 08:57 schreef Tarado het volgende:
het wordt wel weer tijd voor nieuw recept hier, daar hebben we misschien nog wat aan, dat gelul over wat origineel is, wat moet, wat kan schieten we weinig mee op.
Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?quote:Op maandag 7 april 2014 11:29 schreef Karina het volgende:
[..]
Hopelijk veroorzaak ik nu geen ruzie tussen Johannes en Knut, maar de nasi was voor mij als niet al te beste kok nog iets te hoog gegrepen.
Vandaar dat ik om te oefenen Kip Tandoori heb gemaakt.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Zelf toe te voegen een bakje crème fraîche en kipfilet.
Om te beginnen moest de kip marineren in de speciale tandoori mix:
[ afbeelding ]
In de tussentijd kon ik alvast de rijst koken.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Na ongeveer 10 minuutjes kon de kip in de pan om gebakken te worden.
[ afbeelding ]
Gelukkig had ik mijn pantersloffen aan want af en toe spatte het wel een beetje!
Als laatste nog wat water en de crème fraîche in de pan gooien en de kip was ook alweer klaar.
[ afbeelding ]
Rijst op het bord, kip eroverheen, glaasje wijn erbij en eten maar!
[ afbeelding ]
Smaak: 7/10 de 7 kwam doordat er helaas kokos in het gerecht verwerkt was wat ik eigenlijk een beetjevind. Voortaan dus beter op de ingrediënten letten.
Tevens zie ik nu op de foto dat het bord wel iets beter opgemaakt had kunnen worden, die spetters op de rand kunnen natuurlijk ECHT niet.
Ik voel me nu wel zeker genoeg om een volgende keer nasi te maken.
Ik mis het kaarslichtquote:Op donderdag 25 september 2014 17:00 schreef Paxcon het volgende:
[..]
Misschien Kip Tandoori?
[..]
Ik heb me ook gewaagd aan de Kip Tandoori, waarbij johannes geholpen heeft. Zo heeft hij bijvoorbeeld de kip gesneden. Ik hoop dat de onze niet teveel onder doet voor jouw gerecht?
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |