abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator maandag 27 juni 2016 @ 13:39:35 #101
9859 crew  Karina
Woman
pi_163338578
Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek
Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.

Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.

In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.

Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.
Bron
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_163340937
quote:
0s.gif Op zondag 19 juli 2015 12:18 schreef golfer het volgende:
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
ik zie dit topic nu pas :o

Ga ik toch eens een keer de vegetarische curry proberen en de gebakken banaan,
ook lekker :9
  maandag 27 juni 2016 @ 17:06:22 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163343141
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 15:32 schreef FANN het volgende:

ik zie dit topic nu pas :o

Ga ik toch eens een keer de vegetarische curry proberen en de gebakken banaan,
ook lekker :9
Wij vonden het daar wat tegenvallen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163343236
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 17:06 schreef golfer het volgende:

[..]

Wij vonden het daar wat tegenvallen.
maar eh...

quote:
Vegetable Tempura. Een smakelijke, in een prima beslagje gefrituurde mengeling van aubergine, courgette, champignons en uien met daarbij een tensuyusaus.
die was wél lekker toch?

dat buikspek en mosselen mot ik toch niet :P

jammer dat jullie geen toetjes hebben genomen, zoals het op de kaart staat klinkt het wel lekker....
  woensdag 29 juni 2016 @ 13:36:59 #105
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163389384
Bron: Het Parool.

Topkok Ron Blaauw opent opnieuw een restaurant in Amsterdam: Gastrobar Paris. Het is zijn zesde zaak in drie jaar.
De zaak komt op het Kleine Gartmanplantsoen, in het pand waar nu Caspar Reinders' brasserie Nacional zit.

Gastrobar Paris wordt een klassieke Franse bistro. "Denk aan kikkerbilletjes, slakken, oesters. Heerlijke Franse gerechten, met een goed glas wijn," aldus Blaauw, die het openen van de Franse bistro 'een droom' noemt. "Ik ben opgegroeid en opgeleid met de Franse klassieke keuken."

Wie de chef-kok wordt, is nog onbekend. "We zijn met mensen in gesprek. Het moet iemand worden die Frankrijk ademt. Ik denk dat er wel goede kandidaten tussen zitten."

Topkok Blaauw begon in 2012 met het Gastrobarconcept, toen hij onder grote landelijke aandacht zijn chique, dure zaak aan de Sophialaan veranderde in een toegankelijk restaurant. Als eerste Nederlandse sterrenchef liet hij zich openlijk inspireren door de succesvolle 'nouveau ruig'-middenklassezaken met een eenvoudig menu en betaalbaar, goed eten.
Dat hij daarmee waarschijnlijk zijn twee Michelinsterren zou verliezen nam hij op de koop toe - maar de bandenfabrikant beloonde hem al hetzelfde jaar alsnog met een ster.

Het bleek een gouden greep: niet alleen volgden meer Nederlandse sterrenzaken zijn voorbeeld, er zijn in de afgelopen drie jaar ook nog drie Gastrobars bijgekomen: Gastrobar Oriental in de Kerkstraat, Gastrobar Indonesia in Ouderkerk aan de Amstel en nu Gastrobar Paris. Ook lanceerde hij het 'luxe' hotdogconcept The Fat Dog.

Van de titel horecatycoon wil Blaauw niets weten. "Zo voel ik me helemaal niet. Mijn naam staat erop, maar het zijn de chef-koks en gastheren en -vrouwen die de zaken tot een succes maken. Ik heb nog veel meer ideeën. Amsterdam is de leukste stad ter wereld voor horecaondernemers. Er zijn zoveel jonge mensen die hun kansen pakken en geweldige zaken openen. Dat inspireert mij enorm."

Gastrobar Paris gaat naar verwachting na de zomer open. Een grote verbouwing komt er niet. "Nacional is een van de mooist ingerichte zaken van Amsterdam, met een echte Franse jaren '50-uitstraling. Caspar Reinders is daar een meester in. Het zou een schande zijn als ik daar nu iets aan ga veranderen."
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator zondag 3 juli 2016 @ 23:17:51 #106
9859 crew  Karina
Woman
pi_163499973
De jaarlijkse AH Restaurantactie begint weer vanaf morgen.

quote:
Gratis 2e driegangenmenu

Van 4 juli t/m 21 augustus 2016 ontvang je bij Albert Heijn 1 AH Restaurantzegel gratis bij elke 10 euro aan boodschappen. Je kunt dan sparen voor een gratis 2e driegangenmenu, bij meer dan 1000 restaurants in Nederland. IENS, de grootste restaurant- en reserveringssite van Nederland, heeft de lekkerste voor je geselecteerd.

Vanaf 4 juli ontvang je aan de kassa een AH Restaurantzegel bij iedere 10 euro aan boodschappen. Bij online bestellen ontvang je minimaal 4 AH Restaurantzegels. En bij aankoop van geselecteerde Bonusaanbiedingen ontvang je nog eens 1 extra zegel!

Met je volle spaarkaart(en) kun je vervolgens t/m 29 januari 2017 via ahrestaurantactie.nl online reserveren.
Doe er je voordeel mee zou ik zeggen :Y)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
  zondag 3 juli 2016 @ 23:23:21 #107
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163500115
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?

En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
  zondag 3 juli 2016 @ 23:30:43 #108
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163500304
quote:
1s.gif Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?

En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Daarom doe ik er ook niet aan mee.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163500495
quote:
1s.gif Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?

En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Begrijp dit niet helemaal. Nou loop je al aardig een tijdje mee in het culinaire wereldje en dan ben je verbaast over dit soort acties en dan klaag jij erover. Mag hoor,leef je uit maar je weet toch dat in Nederland al die DiningCity-AH en noem ze maar op altijd gericht is op de leken die dit als een uitgelezen moment zien om weer eens 'goedkoop'op niveau te kunnen uiteten dan wel een wat sjiek restaurant te bezoeken.

Al die acties waarmee men dweept is niets voor mensen zoals jij die vaker buiten de deur eten dan de gemiddelde FEBO-Bram Ladage-vdValk-Zondagchinees passagier.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-07-2016 23:38:42 ]
  zondag 3 juli 2016 @ 23:50:36 #110
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_163500835
Ja, ik ga al heel lang en regelmatig uit eten, maar ik had nog nooit meegedaan aan zo'n actie als restaurantweek of weet ik veel. Maar bij AH zijn het juist de redelijk simpele restaurants die meedoen en ik had opeens gedacht dat het misschien wel leuk was om eens naar restaurants te gaan die ik zelf zo niet 123 uit zou kiezen. Ik heb een tekort aan "even-een-hapje-eten-restaurant-adresjes". Ik heb trouwens geen klagen over het eten zelf hoor, meestal was het een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Enige "klacht" is dus dat het niet aansloot op ons idee van even een hapje gaan eten. Maar dat kun je zo'n restaurant niet kwalijk nemen en dat doe ik ook niet.

Zou willen dat mijn portemonnaie het toeliet elke dag even een hapje te gaan eten bij Geurts of het Loo, want dan wist ik het wel! ;)
  maandag 4 juli 2016 @ 00:30:15 #111
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_163501895
Ik heb een tijdje geleden met een aantal restauranthouders/koks hierover gepraat en ze voelen zich gedwongen door Iens en AH en Diningcity etc. om aan die acties mee te moeten doen. Verdienen er geen cent mee, maar hopen dat gasten ooit wel de volle mep betalend terug komen.
De macht van dit soort acties is zo groot, dat als je er als restaurant niet aan mee doet, je door die organisaties geboycot gaat worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_163502397
Ik kies toch echt liever zelf mijn restaurant en het eten uit :o Nog nooit ook maar aan gedacht om dat soort zegeltjes oid te sparen. We gaan (helaas) al niet zo vaak uit eten, dan wil ik niet aan allerlei voorwaarden vast zitten om een beetje geld uit te sparen. Maar ik kan me voorstellen dat het de drempel om uit eten te gaan voor andere mensen juist weer verlaagt. En dan maar hopen idd, zoals golfer zegt, dat die mensen nog een keer terug komen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_163521162
quote:
13s.gif Op maandag 4 juli 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
Ik heb een tijdje geleden met een aantal restauranthouders/koks hierover gepraat en ze voelen zich gedwongen door Iens en AH en Diningcity etc. om aan die acties mee te moeten doen. Verdienen er geen cent mee, maar hopen dat gasten ooit wel de volle mep betalend terug komen.
De macht van dit soort acties is zo groot, dat als je er als restaurant niet aan mee doet, je door die organisaties geboycot gaat worden.
Nou zelfoverschatting is ook een kunst want als uitbater kun je ook gewoon zorgen dat je zo een goed produkt neerzet dat je helemaal niet afhankelijk bent van een AH,IENS of in het ergste geval Dining City die het ergste zijn. Vooral als ze op hoge poten e.e.a eisen i.p.v. vragen.

99% van de gasten die via acties boeken zie je niet terug. Dat is intussen wel een voldongen feit na zoveel jaren. Het gewoon niet willen betalen en alleen maar voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Maar gelukkig krijgen ze ook niet de krenten uit de pap bij de Michellinsterren restaurants in Rotterdam (Parkeheuvel,Amarone,Fred,FG)want als men zegt een gerecht van de kaart te serveren dan worden sowieso bepaalde ingredienten weggelaten en vervangen. Bedoel men merkt het toch niet. Men is al blij dat ze uberhaupt er zijn en kunnen pochen dat ze in een sterrenzaak zitten..
pi_165397506

Yup...dat ziet u goed. ‘Bolle’ moet op weer op zoek naar een nieuwe chef de rang aangezien ‘hipster’ hoedje het voor gezien houd bij FG 2.0. En maar volhouden dat alles oke is en dit een natuurlijk verloop is. Rotterdamse horeca gonst van andere versies. En nu maar hopen dat hij al zijn sterren behoud.
  zondag 18 september 2016 @ 10:19:20 #115
131800 Tarado
capô de fusca
pi_165398577


http://www.chefsrevolution.com/

Vandaag en morgen, ik ga morgen :9
  zaterdag 24 september 2016 @ 01:37:52 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_165529399
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2016 10:19 schreef Tarado het volgende:
[ afbeelding ]

http://www.chefsrevolution.com/

Vandaag en morgen, ik ga morgen :9
Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 24 september 2016 @ 12:47:53 #117
131800 Tarado
capô de fusca
pi_165533508
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2016 01:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?
het was weer zeer geslaagd, ik zal kijken of ik de foto's kan uploaden, nu wat weinig tijd
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 29 november 2016 @ 19:10:01 #118
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_166984076
quote:
Restaurant Fifteen Amsterdam, de eerste franchise van Jamie Olivers Fifteen Londen, is failliet. Het opleidingsbedrijf in het Oostelijk Havengebied kan de maandelijkse huur van 25.000 euro niet langer opbrengen.

De huurachterstand is opgelopen tot twee ton. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement dinsdagmiddag uitgesproken.

De acht leerlingen worden overgeplaatst naar andere restaurants om hun opleiding af te maken. Het vaste personeel is dinsdagmiddag op de hoogte gesteld. Zij zijn overgedragen aan het UWV.

Onderhandelingen met de eigenaren van het pand over een lagere huur zijn op niets uitgelopen. Medeoprichter Coen Alewijnse wil een doorstart maken met het bedrijf op een andere, kleinere en goedkopere, locatie. Ook de curatoren laten weten daar de voorkeur aan te geven.

Het restaurant is dinsdagavond in elk geval nog open. De curatoren bekijken nu hoe lang dat vol is te houden zonder dat de schulden nog verder oplopen. Fifteen werd in december 2004 geopend. In twaalf jaar tijd zijn er 228 leerlingen aangenomen, waarvan er 168 de opleiding hebben afgemaakt. Een van de bekendste oudleerlingen is chef-kok Jos Timmer van het nieuwe restaurant in het Rijksmuseum.
http://www.parool.nl/amst(...)s-failliet~a4424609/
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_167122781
Keuken Verzorgings tehuis Hoppestyn Rotterdam gesloten wegens voedselvergiftiging?





Volgens de laatste berichten zijn er vorige week in het restaurant van verzorgings- tehuis Hoppestyn/Aafje, in Rotterdam-Kralingen, een aantal gasten ziek geworden na het nuttigen van een maaltijd, waardoor de keuken sedertdien gesloten is en er sprake is van een kwaadaardige bacterie die eerst bestreden moet worden alvorens het restaurant weer geopend wordt.
  Moderator dinsdag 6 december 2016 @ 18:04:35 #120
9859 crew  Karina
Woman
pi_167148217
quote:
Dunkin' Donuts wil vijf vestigingen in Amsterdam openen
De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin' Donuts keert volgend jaar terug in Nederland. Het bedrijf heeft een franchisenemer bereid gevonden een eerste filiaal te openen in Amsterdam.
Volgens een perswoordvoerder is het bedrijf in gesprek met meerdere pandeigenaren voor meer vestigingen in de hoofdstad. 'We zijn in gesprek over een aantal locaties in het Centrum en in Zuid. Daarnaast zitten we ook met de NS voor vestigingen op CS en Zuid'. In totaal zou het gaan om vijf Amsterdamse vestigingen.
Het personeel is al in opleiding en de productie is op gang, aldus de woordvoerder. De winkel opent eind maart en wil snel uitbreiden naar 25 Nederlandse vestigingen.
Koffie
Geen volk drinkt per hoofd van de bevolking zoveel koffie als de Nederlanders. Daarom ziet Dunkin' Donuts in ons land sterke groeikansen voor zichzelf. Een eerder Nederlands avontuur, eind jaren negentig, mislukte echter. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten. Dat kwam omdat de constructie die toen is bedacht niet rendabel bleek te zijn.
Dunkin' Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.
Bron
Ik vind een donut op zijn tijd wel lekker, maar alleen de naturel met suiker. Meteen vijf vestigingen lijkt me een beetje overdreven trouwens.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_167531350


Mei Sum eigenaar Alex Wong en Suicide Club/Ontbijt bar oprichter Marnix Benschop gaan
samen een nieuw traditioneel Chinees restaurant openen op de West-Kruiskade in de
culinaire Hunan stijl.


Volgend jaar wordt op de locatie, waar nu bakkerij Mei Sum staat, een nieuwe zaak geopend en wel een
traditioneel Chinees restaurant die volgens zegge de Hunan keuken zal voeren. Deze keuken is bekend
vanwege zijn stoof,frituur,rooster en rookstijl van de gerechten. Deze keuken maakt gebruik van hete pepers,
sjalotten en knoflook en veel oliën. Het is daarom ook een vrij 'pure' keuken.
  donderdag 22 december 2016 @ 19:19:29 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167531438
Loik!!!

Maar het heette al een tijdje geen Mei Sum meer. :P

http://www.aziatische-ingredienten.nl/felicity-bakery-mei-sum/
  donderdag 22 december 2016 @ 19:21:10 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167531488
quote:
99s.gif Op maandag 27 juni 2016 13:39 schreef Karina het volgende:
Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek
Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.

Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.

In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.

Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.
Bron
[ afbeelding ]
/in dubio zit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 28 december 2016 @ 10:43:42 #124
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_167666942

Stukje CUL BLVD, maar goed.

quote:
Masterchef star John Torode spent Boxing Day laid up at a London hospital following a “lucky escape”, his girlfriend has revealed

Actress Lisa Faulkner posted a picture of the celebrity chef on a bed at a ward at St Mary’s hospital in Paddington on Tuesday following his visit the previous day.

The Celebrity Masterchef winner did not disclose why Mr Torode was admitted but said he was “very bruised” and had a “lucky escape” as she thanked NHS staff for his treatment.

(...)
http://www.standard.co.uk(...)escape-a3428651.html

[ Bericht 0% gewijzigd door borisz op 28-12-2016 11:15:09 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  woensdag 28 december 2016 @ 11:12:30 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167667728
Ik was geschokter van de casual mededeling dat hij samen is met Lisa Falkner.
  woensdag 28 december 2016 @ 11:18:40 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167667942
Ken ze beide niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2016 @ 11:33:47 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_167668382
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken ze beide niet
BBC Masterchef?
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 28 december 2016 @ 13:37:40 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167671799
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

BBC Masterchef?
Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min. En John werkt niet mee aan Professional Masterchef.
  woensdag 28 december 2016 @ 15:03:20 #129
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_167674842
quote:
The MasterChef judge John Torode has left hospital after a “lucky escape” in a riding accident.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 28 december 2016 @ 15:50:12 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167676340
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 13:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min. En John werkt niet mee aan Professional Masterchef.
Oeh, kijk haar eens problemen hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2016 @ 15:51:14 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_167676374
quote:
1s.gif Op woensdag 28 december 2016 11:33 schreef Lienekien het volgende:

[..]

BBC Masterchef?
Ah, dank
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 28 december 2016 @ 16:00:16 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_167676678
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oeh, kijk haar eens problemen hebben
Pardon? :?
pi_167677588
quote:
0s.gif Op woensdag 28 december 2016 13:37 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Piet kijkt alleen naar Professional Masterchef, de gewone, de Celebrity en de kinder Masterchefs zijn hem te min.
Terecht! :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Redactie Sport maandag 2 januari 2017 @ 12:07:05 #134
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_167826009
quote:
De snelwegrestaurants die vallen onder de AC-formule worden binnenkort omgebouwd tot La Place.
Investeerder GR8 Investments maakt maandag bekend de achttien AC Restaurants te hebben verkocht aan La Place. GR8 Investments is een investeringsvehikel van drie kleinkinderen van de oprichters van hotel- en restaurantketen Van der Valk.

Hoeveel La Place, dat in handen is van Jumbo, voor de AC Restaurants betaalt, is niet bekendgemaakt. Al in november was bekend dat GR8 in overleg was met Jumbo over de overname van een aantal restaurants.

GR8 nam de achttien Nederlandse snelwegrestaurants van AC in november vorig jaar over van het Italiaanse horecabedrijf Autogrill. Ook zeven hotels, vijf Burger King-restaurants en twee Starbucks-zaken waren onderdeel van de overeenkomst ter waarde van 22,7 miljoen euro.

Deze laatste onderdelen blijven in handen van GR8. De hotels worden omgebouwd naar een nieuwe formule in het driesterrensegment. Volgens de investeerder zijn de meeste hotelketens de afgelopen tijd opgeschoven richting het viersterrensegment en verder. GR8 ziet daardoor juist in het driesterrensegment een gat in de markt.
http://nos.nl/artikel/215(...)om-tot-la-place.html
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_168130278


Sterrenchefs serveren recepten van Dalí in Rotterdams museum

Vier Rotterdamse sterrenchefs verzorgen binnenkort in Museum Boijmans Van Beuningen een diner, geïnspireerd op een absurdistisch kookboek van kunstenaar Salvador Dalí.


Erik van Loo (Parkheuvel), Fred Mustert (FRED), Gert Blom (Amarone) en Mario Ridder (Joelia) - samen goed voor zes Michelinsterren - hebben zich op verzoek van het museum laten inspireren door de 136 recepten uit 'Les dîners de Gala'.

Op woensdagavond 22 maart serveren zij een viergangendiner in het museumrestaurant Het Paviljoen. Het aantal plaatsen is beperkt, 160 in totaal. Gasten krijgen eerst een exclusieve rondleiding langs de topwerken van de tentoonstelling 'Gek op surrealisme'. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 199,99 euro per persoon.


© AD.


Iets zegt mij van "proberen?"anderzijds zegt iets anders mij: Tis en blijft Nederland en zou je weleens kunnen tegenvallen als je een smaaksensatie/orgasme verwacht. Meer een etentje van "Goh...u weet dat dit allemaal van de vermaarde Dali is geïnspireerd blablabla" Daarbij boycot ik Fred nu al 10 jaar en wil het eigenlijk zo houden.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 15:54:55 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168130466
Heb je wat met Dali dan?
Zo niet, niet gaan.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 15:57:44 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168130545
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 16:01:19 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168130630
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
https://www.taschen.com/p(...)s_diners_de_gala.htm
[img]
http://mijngelderlandcache.azureedge.net/5/9/4/4/6/1/594461ef3607a593cb4c885f96c72673dc2bb326.jpg[/img]
pi_168142546
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
:D _O- *)

Om nog even erop terug te komen. Mag wel tekenend zijn hoe dus de horeca verhoudingen binnen Rotterdam nu liggen op topkok gebied als die 'bolle' hier niet voor gevraagd is. Zal ongetwijfeld door hem verdedigd worden dat hij er geen tijd voor heeft,maar de waarheid ligt dus anders. Vandaar ook juist dit viertal zonder 'bolle' en 'herrie' bolle. Btw..geen van deze chef-koks heeft hem trouwens ook gefeliciteerd met zijn marketingprijsje.

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 14-01-2017 22:35:11 ]
  zaterdag 14 januari 2017 @ 22:34:28 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168142697
quote:
Ik ken het boek en de recepten, wat is je punt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 januari 2017 @ 23:00:18 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_168143505
Mijn punt is dat je zeker geen kip gevuld met champignons gaat krijgen.
pi_168144583
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Hebben zich laten inspireren door...
Dus de getruffelde ganzenlever gevulde kwartel die een patrijs vult wordt dat een wat? Kip met champigons?
Iets met neus.... maar ik vind dali te gek... ik ga misschien wel.
Whatever...
  zaterdag 14 januari 2017 @ 23:55:20 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_168145347
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2017 23:00 schreef RobinOok het volgende:
Mijn punt is dat je zeker geen kip gevuld met champignons gaat krijgen.
Je had niet door dat dit een grapje was? Het ging er mij om, waarom maken ze niet gewoon de recepten uit het boek, nee, ze laten zich inspireren door...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 januari 2017 @ 00:14:13 #144
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168145829
Ik kreeg ook een uitnodiging voor dat feestje, maar vind het veel te duur en ben bang zwaar teleurgesteld te worden.
Ga dus niet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 16 januari 2017 @ 11:49:34 #145
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168186329
Bron ChefFriends:

François Geurds heeft afgelopen week de Marketing Award Rotterdam gewonnen, omdat hij ‘de stad culinair op de kaart heeft gezet’. Om dit te vieren, introduceert de sterrenchef ‘Food Geste’. Dit is drie keer – bij FG Restaurant, FG Food Labs en FG Bistro – Fanatiek Genieten voor 300 euro per persoon.

Food Geste van François Geurds is ‘drie keer Fanatiek Genieten voor 300 euro per persoon’, aldus de chef-kok.
Een zevengangenmenu bij FG Restaurant, een zesgangenmenu bij FG Food Labs en een vijfgangenmenu bij FG Bistro.
De ‘Award Winning Cheques’ (de Food Geste) zijn vanaf woensdag 18 januari verkrijgbaar bij alle drie de restaurants van de Rotterdamse chef.

De jury roemt François als eigenaar en chef-kok van drie restaurants in de Maasstad. ‘Met zijn inmiddels drie Michelinsterren voor twee van zijn zaken, zijn uitgesproken profilering als Rotterdamse chef-kok en zijn imago ver buiten onze stads- en landsgrenzen, geeft hij een nieuwe scene in Rotterdam en daarmee de stad zelf een nieuw gezicht.

De Marketing Award Rotterdam wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een belangrijke bijdrage leveren aan het imago van de stad.
Vorig jaar won burgemeester Aboutaleb, ook Herman den Blijker van restaurant Las Palmas was ooit winnaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 januari 2017 @ 11:55:38 #146
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168414918
Menno Post, chef-kok van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen is maandag 23 januari geïnaugureerd als Meesterkok. Hij is de 144ste chef in ons land die deze titel mag dragen. Zijn Meesterproef legde Post in november vorig jaar al af.


Tegelijk met zijn inauguratie maakte Post (40) officieel bekend dat hij samen met Pascal Beeren (32) het restaurant gaat overnemen van John Beeren. Deze weg naar het ondernemerschap zorgt voor een promotie voor Roy Eijkelkamp die van sous-chef opklimt naar keukenchef als Post eigenaar wordt. Eijkelkamp werkt al ruim 8 jaar bij De Bokkedoorns. Sous wordt dan Mickeal Molenaar.

Post: 'Datum voor de officiële overname is nu januari 2018. Tot die tijd is John Beeren financieel eindverantwoordelijk.' Pascal Beeren is de derde generatie Beeren bij De Bokkedoorns en is sinds een jaar terug bij het bedrijf van zijn familie. Post werkt nu vier jaar in Overveen.

De officiële inauguratie werd verricht door Michel van der Kroft van 't Nonnetje in Harderwijk, zelf Meesterkok sinds 2005. Van der Kroft gaf zijn 'kookbijbel' van Escoffier aan Van der Post. Een traditie die bij zijn eigen inauguratie werd ingezet toen Van der Kroft de Escoffier kreeg van Constant Fonk.

De Meesterproef zelf werd afgelegd door Cees Helder en Dennis Kuipers van Vinkeles* in Amsterdam. 'Menno Post serveerde een uitdagende lunch en blies ons van tafel tijdens het diner. Geweldig wat hier gebeurt, in dit instituut dat De Bokkedoorns toch is. Zowel in de keuken als in de bediening', complimenteerde Kuipers zijn collega-chef.

Roy Eijkelkamp sloot de reeks speeches af met de mooie woorden dat hij niet alleen als chef veel heeft geleerd van Menno Post, maar ook als mens. 'We werken al vier jaar heel nauw samen. We delen lief en leed. Menno heeft van mij niet alleen een betere chef gemaakt, maar ook een beter mens. Ik kon echt een bruut zijn in de keuken, maar ben nu veel socialer.'

De Bokkedoorns heeft nu twee mensen in huis met een Meestertitel. Sommelier/gastheer Peter Bruins (62) draagt de titel al 17 jaar. 'Nog steeds met heel veel eer', zegt Bruins. Je kunt er de jeugd me laten zien wat je in ons vak kunt bereiken. Ik ben er echt trots op. En natuurlijk ook op Menno.' John Beeren vult aan dat de 'traditie' in Overveen al dertig jaar geleden is ingezet toen Gerrit Greveling - destijds werkzaam bij De Bok - er zijn Meestertitel behaalde. Gevolgd door Lucas Rive in 2011. Eind 2012 vertrok Rive om zijn eigen zaak in Hoorn te starten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 26 januari 2017 @ 15:41:28 #147
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_168443152
Voor wie interesse heeft in de Boedel van Jamies 15 Amsterdam
https://www.bva-auctions.com/auction/category/25619
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  maandag 30 januari 2017 @ 12:55:54 #148
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_168540809
Parkheuvel in Rotterdam heeft tijdens de wintersluiting het interieur wat aangepast:

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 30 januari 2017 @ 13:11:42 #149
47102 Elvi
miemkwien
pi_168541074
quote:
10s.gif Op donderdag 26 januari 2017 15:41 schreef borisz het volgende:
Voor wie interesse heeft in de Boedel van Jamies 15 Amsterdam
https://www.bva-auctions.com/auction/category/25619
Oh bva auctions heeft niet zulke goeie reviews. Maar ik ga wel even kijken :9
  Moderator / Redactie Sport maandag 30 januari 2017 @ 13:18:31 #150
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_168541186
quote:
1s.gif Op maandag 30 januari 2017 13:11 schreef Elvi het volgende:

[..]

Oh bva auctions heeft niet zulke goeie reviews. Maar ik ga wel even kijken :9
Je betaalt 16% veilingkosten bovenop het bedrag en daarna nog BTW. Dus ja... daar moet je wel op letten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')