ik zie dit topic nu pasquote:Op zondag 19 juli 2015 12:18 schreef golfer het volgende:
En in Amsterdam heeft Julius Jaspers nu ook een Aziatisch Streetfoodrestaurant geopend:
http://happyhappyjoyjoy.asia/nl/
Wij vonden het daar wat tegenvallen.quote:Op maandag 27 juni 2016 15:32 schreef FANN het volgende:
ik zie dit topic nu pas
Ga ik toch eens een keer de vegetarische curry proberen en de gebakken banaan,
ook lekker
maar eh...quote:
die was wél lekker toch?quote:Vegetable Tempura. Een smakelijke, in een prima beslagje gefrituurde mengeling van aubergine, courgette, champignons en uien met daarbij een tensuyusaus.
Doe er je voordeel mee zou ik zeggenquote:Gratis 2e driegangenmenu
Van 4 juli t/m 21 augustus 2016 ontvang je bij Albert Heijn 1 AH Restaurantzegel gratis bij elke 10 euro aan boodschappen. Je kunt dan sparen voor een gratis 2e driegangenmenu, bij meer dan 1000 restaurants in Nederland. IENS, de grootste restaurant- en reserveringssite van Nederland, heeft de lekkerste voor je geselecteerd.
Vanaf 4 juli ontvang je aan de kassa een AH Restaurantzegel bij iedere 10 euro aan boodschappen. Bij online bestellen ontvang je minimaal 4 AH Restaurantzegels. En bij aankoop van geselecteerde Bonusaanbiedingen ontvang je nog eens 1 extra zegel!
Met je volle spaarkaart(en) kun je vervolgens t/m 29 januari 2017 via ahrestaurantactie.nl online reserveren.
Daarom doe ik er ook niet aan mee.quote:Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?
En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Begrijp dit niet helemaal. Nou loop je al aardig een tijdje mee in het culinaire wereldje en dan ben je verbaast over dit soort acties en dan klaag jij erover. Mag hoor,leef je uit maar je weet toch dat in Nederland al die DiningCity-AH en noem ze maar op altijd gericht is op de leken die dit als een uitgelezen moment zien om weer eens 'goedkoop'op niveau te kunnen uiteten dan wel een wat sjiek restaurant te bezoeken.quote:Op zondag 3 juli 2016 23:23 schreef RobinOok het volgende:
Vorig jaat voor het eerst aan meegedaan en toch is me dat niet helemaal bevalllen. Omdat we dan naar zo'n restaurant gingen om uit te proberen en even een hapje te eten, terwijl zij er dan een avondvullend programma van leken te maken. Voor mensen die anders nooit uit eten gaan? Om ze eens lekker te verwennen?
En er valt vervolgens ook niks te kiezen, alleen het vaste AH menu.
Nou zelfoverschatting is ook een kunst want als uitbater kun je ook gewoon zorgen dat je zo een goed produkt neerzet dat je helemaal niet afhankelijk bent van een AH,IENS of in het ergste geval Dining City die het ergste zijn. Vooral als ze op hoge poten e.e.a eisen i.p.v. vragen.quote:Op maandag 4 juli 2016 00:30 schreef golfer het volgende:
Ik heb een tijdje geleden met een aantal restauranthouders/koks hierover gepraat en ze voelen zich gedwongen door Iens en AH en Diningcity etc. om aan die acties mee te moeten doen. Verdienen er geen cent mee, maar hopen dat gasten ooit wel de volle mep betalend terug komen.
De macht van dit soort acties is zo groot, dat als je er als restaurant niet aan mee doet, je door die organisaties geboycot gaat worden.
Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?quote:Op zondag 18 september 2016 10:19 schreef Tarado het volgende:
[ afbeelding ]
http://www.chefsrevolution.com/
Vandaag en morgen, ik ga morgen
het was weer zeer geslaagd, ik zal kijken of ik de foto's kan uploaden, nu wat weinig tijdquote:Op zaterdag 24 september 2016 01:37 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat vond je er eigenlijk van en wat heb je allemaal geproefd/gegeten?
http://www.parool.nl/amst(...)s-failliet~a4424609/quote:Restaurant Fifteen Amsterdam, de eerste franchise van Jamie Olivers Fifteen Londen, is failliet. Het opleidingsbedrijf in het Oostelijk Havengebied kan de maandelijkse huur van 25.000 euro niet langer opbrengen.
De huurachterstand is opgelopen tot twee ton. De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement dinsdagmiddag uitgesproken.
De acht leerlingen worden overgeplaatst naar andere restaurants om hun opleiding af te maken. Het vaste personeel is dinsdagmiddag op de hoogte gesteld. Zij zijn overgedragen aan het UWV.
Onderhandelingen met de eigenaren van het pand over een lagere huur zijn op niets uitgelopen. Medeoprichter Coen Alewijnse wil een doorstart maken met het bedrijf op een andere, kleinere en goedkopere, locatie. Ook de curatoren laten weten daar de voorkeur aan te geven.
Het restaurant is dinsdagavond in elk geval nog open. De curatoren bekijken nu hoe lang dat vol is te houden zonder dat de schulden nog verder oplopen. Fifteen werd in december 2004 geopend. In twaalf jaar tijd zijn er 228 leerlingen aangenomen, waarvan er 168 de opleiding hebben afgemaakt. Een van de bekendste oudleerlingen is chef-kok Jos Timmer van het nieuwe restaurant in het Rijksmuseum.
Ik vind een donut op zijn tijd wel lekker, maar alleen de naturel met suiker. Meteen vijf vestigingen lijkt me een beetje overdreven trouwens.quote:Dunkin' Donuts wil vijf vestigingen in Amsterdam openen
De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen Dunkin' Donuts keert volgend jaar terug in Nederland. Het bedrijf heeft een franchisenemer bereid gevonden een eerste filiaal te openen in Amsterdam.
Volgens een perswoordvoerder is het bedrijf in gesprek met meerdere pandeigenaren voor meer vestigingen in de hoofdstad. 'We zijn in gesprek over een aantal locaties in het Centrum en in Zuid. Daarnaast zitten we ook met de NS voor vestigingen op CS en Zuid'. In totaal zou het gaan om vijf Amsterdamse vestigingen.
Het personeel is al in opleiding en de productie is op gang, aldus de woordvoerder. De winkel opent eind maart en wil snel uitbreiden naar 25 Nederlandse vestigingen.
Koffie
Geen volk drinkt per hoofd van de bevolking zoveel koffie als de Nederlanders. Daarom ziet Dunkin' Donuts in ons land sterke groeikansen voor zichzelf. Een eerder Nederlands avontuur, eind jaren negentig, mislukte echter. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten. Dat kwam omdat de constructie die toen is bedacht niet rendabel bleek te zijn.
Dunkin' Donuts heeft meer dan 12.000 zaken in 45 landen over de hele wereld. In Europa heeft het bedrijf 240 vestigingen.
Bron
/in dubio zitquote:Op maandag 27 juni 2016 13:39 schreef Karina het volgende:
Rijksmuseum komt met 'typisch Nederlands' kookboek
Vijftig typisch Nederlandse ingrediënten vormen de basis voor 130 gerechten in een kookboek dat het Rijksmuseum in Amsterdam maandag uitbrengt.
Hiervoor hebben onder anderen vijftig topkoks, zoals Robert Kranenborg en Jonnie Boer, met een van die ingrediënten een recept bedacht.
In het boek staan verder negenhonderd afbeeldingen van voorwerpen uit de collectie van het Rijks, die de culinaire historie van ons land weergeven. Van fruit, zuivel en vis op stillevens tot bestek, serviesstukken en keukens uit beroemde poppenhuizen.
Jonah Freud, culinair journalist en eigenaar van De Kookboekenhandel in Amsterdam, stelde het Rijksmuseum kookboek samen op initiatief van directeur Wim Pijbes. Irma Boom nam de vormgeving op zich. Ze koos ervoor om een papiersoort te gebruiken dat doet denken aan bakpapier.
Bron
[ afbeelding ]
http://www.standard.co.uk(...)escape-a3428651.htmlquote:Masterchef star John Torode spent Boxing Day laid up at a London hospital following a “lucky escape”, his girlfriend has revealed
Actress Lisa Faulkner posted a picture of the celebrity chef on a bed at a ward at St Mary’s hospital in Paddington on Tuesday following his visit the previous day.
The Celebrity Masterchef winner did not disclose why Mr Torode was admitted but said he was “very bruised” and had a “lucky escape” as she thanked NHS staff for his treatment.
(...)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |