FOK!forum / Culinesse à gogo / Macaroni a la kano.
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 20:08
Na het overweldigende succes van de nasi van Johannes heb ik besloten om 1 van mijn favoriete pastarecepten voor jullie te openbaren.

Dit recept is op papier makkelijker dan de overheerlijke nasi van Johannes, echter wil ik jullie op het hart drukken om niet als kip zonder kop te beginnen. Een zorgvuldige planning, voorbereiding en het juiste gereedschap zorgt voor een hoop minder stress.

Genoeg gepraat! Wat hebben we nodig?

300 gram gehakt (mag ook meer zijn! Maar ook minder!)
600 gram groente (hiervoor geld hetzelfde als gehakt)
500 gram pasta (welke pastadingetjes je neemt staat compleet vrij. Ik heb hier gebruik gemaakt van de (zoals ik ze noem) vlindertjes. Immers is het lente!
Een pot pastasaus.
250 gram kleine/kinder tomaten (Door de groenteboer als cherrytomaten benoemd)
1 rode ui. Als je hem hebt liggen. Zonder gaat ook prima!
Een beetje sambal*
*Sambal hoeft niet per se, als pittig eten niet je ding is raad ik het zelfs af! Sambal zorgt ervoor dat het eten wat meer pit krijgt
Lekker gezellig in het mandje. Wat zit er in het blik?
K3a1yaD.jpg

Zo ziet dat alles er dan uit bij elkander op het aanrecht
9jgYhIw.jpg

Stap 1:

Zet een pan met water op het gasfornuis en steek het fornuis aan. Het is raadzaam om eerst te wachten tot het water kookt voordat je verder gaat. Ondertussen heb je mooi de tijd om het volgende te pakken:

1 biertje
1 snijplank
1 mesje
1 vork
1 bord*
*Het bord is pas op het laatst nodig, dus die kan je ook nog in de kast laten staan

Maak het biertje open, neem hier een flinke teug uit en zet hem zoals een man beaamt met voldoende kracht op het aanrecht neer. Immers moet het pils weten wie hier drinkt en wie hier gedronken wortd

Pak de ui en snipper die zoals een chefkok doet. Behoedzaam. Denk hierbij aan de voetveiligheid. Je hebt immers maar 2 voeten, 10 tenen en 10 nagels. Wees hier zuinig op!
Het snipperen gaat goed! Like!
pPBuY5f.jpg

Ik maak hier gebruik van een een houten beschermmiddel wat in mijn omgeving door het leven gaat als een "klomp".
Deze klompen in kwestie komen van de Zaanse Schans. Totaal niet boeiend voor het recept maar dit feitje nemen jullie toch mooi even mee!

Hier dus de klompen en de ui. Let wel op, deze foto staat niet in chronologische volgorde
buETKlq.jpg

Als de ui gesnipperd is wordt het toch wel ongeveer tijd om de wok op het vuur te zetten (voor de veiligheid, eerst de wok op het fornuis, dan pas het vuur aansteken.) Zet de vlam hoog. Ondanks dat het voor ons gewone stervelingen niet mogelijk is om de professionele temperaturen te bereiken doet dit niet af van het stoere geluid wat dit geeft. WHOESJ! klinkt het. Dat geeft je zelfvertrouwen of niet?
De stoere vlam:
H2A8ysn.jpg

Een beetje olijfolie in de pan en daarna kan het gehakt erbij.
Olijfolie:
4Q1NTES.jpg

Het gehakt moet zoals de elitaire figuren het noemen gerult worden. Dit betekend dat je het op hoog vuur een beetje door elkaar husselt zodat het er bruin uitziet.
Het begin van het rullen:
iedl1If.jpg
Het rullen is zo ongeveer halverwege!
KkMukyh.jpg
Als dat bijna zo ongeveer zo is gooi je snel de gesnipperde uitjes bij. Schep deze er even doorheen zodat ze "fruiten".

De ui ligt lekker in de pan te fruiten
3oqulXb.jpg

Als je denkt dat het daarmee wel goed zit kan de rest van de groente erbij.
Die groente gaat er haast vanzelf in.
vaiwgb4.jpg

Ja, dan is die pan opeens vol!
vEkxqvD.jpg

Roerbak dit lekker door elkaar heen zodat het allemaal goed gaar word. En onthoud! Op hoog vuur!

Als de pasta gaar is en de groente enzo ook kan de saus en de cherrytomaten erin. HO! STOP!
Snij eerst op het laatste moment de cherrytomaten door de helft. Pas ondanks de haast wel op voor snijwonden!
Van dit moment kan je ook handig gebruik maken om de sambal erdoorheen te roeren!

Hoppa, smijt het er maar in
qiSN2OP.jpg

Sambal bij?
2KtZFlI.jpg

Bombs away!
k1OyujS.jpg

Als de saus en de cherrytomaten allebei ook op tempratuur zijn kan de pasta erbij. Schep dit alles door elkaar maar pas wel op dat je er geen kliederboel van maakt!

Zo ziet het eruit voordat de pasta er bij gaat
A70NtSU.jpg

Ja, die wok is goed vol!
3tYnIOs.jpg

Kwak alles daarna zorgvuldig op je bord, kruip achter je laptop en ga weer door waarmee je bezig was. Vergeet niet te genieten van dit dolfijne gerecht.

Hmmmm, smullen!
3CSsG0k.jpg

Mocht dit alles toch te gezond zijn (bij het aanblik van de ingredienten begon een mod al te klagen hierover) is het mogelijk om ketchup of curry toe te voegen. Dit raad ik alleen aan als u echt een papzakje wilt worden. Dit oeritaliaanse en supergezonde avondmaal is beter zonder curry.

gr gr

Last but not least, Pils!
nmbiYU1.jpg

Als er vragen zijn, schroom niet deze te stellen!
ShevaJBdonderdag 3 april 2014 @ 20:15
Mooie klompen.
Jaimy_Lucadonderdag 3 april 2014 @ 20:20
Tvp.
Hubba88donderdag 3 april 2014 @ 20:21
Mooie klompen inderdaad. :D

Macaroni ziet er lekker uit trouwens. :)
Pietverdrietdonderdag 3 april 2014 @ 20:43
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
Isabeaudonderdag 3 april 2014 @ 20:46
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederlanders maken van pasta zelfs stamppot
Er is hier niets gestampt hoor. Ik had gehoopt dat jij dit als kenner toch zou doorzien.
Voor de zekerheid zal ik een second opinion vragen aan een echte chefcock.
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:46 schreef Isabeau het volgende:
Ik was al bang dat dat blikje fruitcocktail er ook door zou gaan! Godzijdank heb je dat niet gedaan.
Ha, nee. Ik had wel trek in fruit dus dat is mijn dessert geworden. Maar gezien dit niet noodzakelijk is om het gerecht goed te laten smaken heb ik dit weggelaten uit de OP.
Denk je dat je klaar bent om dit gerecht te bereiden?
#ANONIEMdonderdag 3 april 2014 @ 20:58
Ik moet toegeven dat dit er zeer smakelijk uitziet

Zelden (lees: nooit) zo'n goede macaroni gezien
Littlerabbitdonderdag 3 april 2014 @ 20:58
Hoewel dit ietwat schaamteloos is om je eigen gerecht op deze wijze naar voren te schuiven lik ik bij voorbaat al verlekkerd mijn vingers af bij dit recept en zijn foto's.

Daar waar de nasi mijn voorkeur blijft houden kan ik niet wachten om mijn tanden in deze goddelijkheid creatie te zetten :9~
johannes_vermeerdonderdag 3 april 2014 @ 20:58
Ik zou best een keer met jou Macaroni willen eten. :Y
Maxbetdonderdag 3 april 2014 @ 20:59
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Yankeedonderdag 3 april 2014 @ 21:03
_O- top ^O^
kaasplankjedonderdag 3 april 2014 @ 21:08
kaas onwaardig dit.
Mansjesterdonderdag 3 april 2014 @ 21:09
Dit ziet er goed uit zeg. CUL komt weer helemaal tot leven door nasi a la johannes en macaroni a la Kano _O_
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:11
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:59 schreef Maxbet het volgende:
Als echt dikzakje voel ik me genoodzaakt om te melden dat de kaas mist.
Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:12
quote:
13s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:08 schreef kaasplankje het volgende:
kaas onwaardig dit.
Zeg zure toerder, je bent nog erger dan iwanius. En dat is geen compliment!
Ga ergens anders de sfeer vergallen zeg! :)
kaasplankjedonderdag 3 april 2014 @ 21:14
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
Klaploperdonderdag 3 april 2014 @ 21:14
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Isabeaudonderdag 3 april 2014 @ 21:17
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:18
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
FOT / [Telefoonfoto's] Show ze hier!
Is wel een topic voor!
quote:
2s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef Klaploper het volgende:
Samenvatting: Kook pasta in pan 1, gooi gehakt, groenten, ui en tomatensaus in pan 2. Gooi het bij elkaar. Oh ja, vuurtje eronder is ook handig.

Maar fototopics zijn altijd mooi!
Je kan het zo samenvatten ja. Maar met die beschrijving mis je toch een paar essentiële punten. Kom niet bij mij klagen als de smaak tegenvalt!
Myraeladonderdag 3 april 2014 @ 21:19
Tof TS. Je culinaire kwaliteiten komen zo wel goed naar voren.
kaasplankjedonderdag 3 april 2014 @ 21:19
Nou misschien heb je gelijk ook jong. Wanneer ga je proberen een ei te bakken?
boriszdonderdag 3 april 2014 @ 21:21
:D
Een Nederlandse Italiaanse pasta :+
Pharkusdonderdag 3 april 2014 @ 21:22
Wat een kwaliteit kano
Klaploperdonderdag 3 april 2014 @ 21:22
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:17 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Zo kan je elk culinair hoogstandje wel samenvatten met gooi x, y en z in een pan en doe er een vuurtje onder }:|
DOOR JOU HEB IKJ NU MIJN BIEFSTUKJE VERPEST!!!!!!!!!! IK DACHT DAT IK GEWOON ALLES IN DE PAN KON GOOIEN EN ER EEN UUR LATER UITHALENNNNNN
Klaploperdonderdag 3 april 2014 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:18 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

FOT / [Telefoonfoto's] Show ze hier!
Is wel een topic voor!

[..]

Je kan het zo samenvatten ja. Maar met die beschrijving mis je toch een paar essentiële punten. Kom niet bij mij klagen als de smaak tegenvalt!
kLAGEN ZOU IK NOOIT DOEN TEGEN IEMAND DIE ZOVEEL MOEITE STEEKT IN EEN TOPIC

EDIT: cAPS STOND NOG AAN MAAR OPNIEUW TYPEN IS OOK ZOVEEL MOEITE
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:24
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:19 schreef kaasplankje het volgende:
Nou misschien heb je gelijk ook jong. Wanneer ga je proberen een ei te bakken?
CUL / Nasi a la Johannes
Daar heb ik wel meer gebakken dan simpelweg een ei!
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:24
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:22 schreef Pharkus het volgende:
Wat een kwaliteit kano
Een compliment van een FA over mijn voedselbereidingskunsten. Meer kan een man niet wensen denk ik.
Mansjesterdonderdag 3 april 2014 @ 21:25
Al die haters in dit topic :r
2dopedonderdag 3 april 2014 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:49 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er is hier niets gestampt hoor. Ik had gehoopt dat jij dit als kenner toch zou doorzien.
Voor de zekerheid zal ik een second opinion vragen aan een echte chefcock.

Pun intended neem ik aan?
marc0871donderdag 3 april 2014 @ 21:30
er zit maar 1 negatief element in dit topic; heineken :r :r

verder leuk topic ^O^
Cat-astrophedonderdag 3 april 2014 @ 21:33
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:11 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Trouwen? ^)
kanovinniedonderdag 3 april 2014 @ 21:35
quote:
17s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:33 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Trouwen? ^)
Je hebt me al afgewezen :{w
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:29 schreef 2dope het volgende:

[..]

Pun intended neem ik aan?
Uiteraard.
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:30 schreef marc0871 het volgende:
er zit maar 1 negatief element in dit topic; heineken :r :r

verder leuk topic ^O^

Tsja, ik kan niet iedereen pleasen. Ik ga straks een tripel drinken. Valt dat beter in de smaak?
marc0871donderdag 3 april 2014 @ 21:38
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Tsja, ik kan niet iedereen pleasen. Ik ga straks een tripel drinken. Valt dat beter in de smaak?
alles beter dan die aangelengde paardenzeik ^O^
Cat-astrophedonderdag 3 april 2014 @ 21:46
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:35 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je hebt me al afgewezen :{
Toen wist ik nog niet van de kaas! :o :'(
marc0871donderdag 3 april 2014 @ 21:52
quote:
9s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:46 schreef Cat22 het volgende:

[..]

Toen wist ik nog niet van de kaas! :o :'(
kaaaas!!!

cdrrv2-03.jpg
golferdonderdag 3 april 2014 @ 22:52
1 groot gemis: KNOFLOOK!
Myraeladonderdag 3 april 2014 @ 22:55
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
Dit is wel waar.
FutureFairytaledonderdag 3 april 2014 @ 22:56
Pasta zonder kaas is niet af hoor -O-
marc0871vrijdag 4 april 2014 @ 00:03
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
er zal vast wel wat in die tomatensaus hebben gezeten.
johannes_vermeervrijdag 4 april 2014 @ 00:10
Sommige reacties hier zijn beneden alle peil, Kano, ik vind het heerlijk.
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 01:03
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

block-2.jpg
FANNvanhetlaatsteuurvrijdag 4 april 2014 @ 08:56
quote:
14s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:15 schreef ShevaJB het volgende:
Mooie klompen.
Dat viel mij ook meteen op _O-
Captain_Fabulousvrijdag 4 april 2014 @ 09:03
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:11 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er mist geen kaas hoor. Kaas op dit gerecht is als slagroom op een biertje. Het kan wel, maar het hoort niet.
Bier zonder slagroom? Zometeen ga je me vertellen dat je geen sambal in de rode wijn gooit, of dat je de Jack Daniels zonder suikerklontje nuttigt. Gruwelijk gewoon.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 09:08
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:52 schreef golfer het volgende:
1 groot gemis: KNOFLOOK!
Dat zou je eventueel naar eigen smaak kunnen toevoegen. Je moet dit denk ik meer zien als de basis. Je kan altijd experimenteren met andere ingrediënten alhoewel ik dan geen verantwoording voor de smaak neem.
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 22:56 schreef FutureFairytale het volgende:
Pasta zonder kaas is niet af hoor -O-
Dat is misschien jouw mening Het staat je vrij je eigen recept te publiceren. Uiteraard met foto's.
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 00:10 schreef johannes_vermeer het volgende:
Sommige reacties hier zijn beneden alle peil, Kano, ik vind het heerlijk.
Tsja, dat zijn de haters. Daar heeft Jan Moes nog eens over gesproken.
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Ik zou het recept nogmaals lezen! Dit staat er al bij!
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 08:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat viel mij ook meteen op _O-
Bedankt. Maar het gaat hier over het eten, niet over de klompen. Als je wilt kan ik er wel een topic over maken in LIF?
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:03 schreef Captain_Fabulous het volgende:

[..]

Bier zonder slagroom? Zometeen ga je me vertellen dat je geen sambal in de rode wijn gooit, of dat je de Jack Daniels zonder suikerklontje nuttigt. Gruwelijk gewoon.
:{w :Ga toch fietsen man!
FANNvanhetlaatsteuurvrijdag 4 april 2014 @ 09:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:08 schreef kanovinnie het volgende:
Bedankt. Maar het gaat hier over het eten, niet over de klompen. Als je wilt kan ik er wel een topic over maken in LIF?
Neu... is niet nodig, valt me wel tegen dat geen Biologisch gehakt gebruikt, dat is wel jammer,
voor de rest vind ik je topics wel leuk hoor, ik kijk nu al uit naar een Vegetarisch recept van jou.

Daar wacht ik op :P
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 09:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Neu... is niet nodig, valt me wel tegen dat geen Biologisch gehakt gebruikt, dat is wel jammer,
voor de rest vind ik je topics wel leuk hoor, ik kijk nu al uit naar een Vegetarisch recept van jou.

Daar wacht ik op :P
Ik ga mijn best doen, maar kan niets beloven. Je hebt wel het eerste verzoekje ingediend dus als ik nog een keer een recept publiceer zal ik aan je denken!
FANNvanhetlaatsteuurvrijdag 4 april 2014 @ 09:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:20 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Ik ga mijn best doen, maar kan niets beloven. Je hebt wel het eerste verzoekje ingediend dus als ik nog een keer een recept publiceer zal ik aan je denken!
:D leuk!
Hallojovrijdag 4 april 2014 @ 09:54
Ziet er goed uit hoor! Ik mis alleen inderdaad de 50 tenen knoflook :{
UIO_AMSvrijdag 4 april 2014 @ 10:32
Dit lijkt op de macaroni van mijn moeder, Kano. Daar gingen alleen nog hamblokjes door. Gewoon een dikke plak ham kopen en deze zelf in kleine dobbelstenen snijden. :9.

Oh, en Amsterdamse tafelzuur on the side.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 10:33
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 09:54 schreef Hallojo het volgende:
Ziet er goed uit hoor! Ik mis alleen inderdaad de 50 tenen knoflook :{
Het staat je vrij om je recept te publiceren :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:32 schreef UIO_AMS het volgende:
Dit lijkt op de macaroni van mijn moeder, Kano. Daar gingen alleen nog hamblokjes door. Gewoon een dikke plak ham kopen en deze zelf in kleine dobbelstenen snijden. :9.

Oh, en Amsterdamse tafelzuur on the side.
Ik ben meer een gehakt man dan een hamman. Ben benieuwd hoe jouw creatie er uit komt te zien!
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 10:41
Lekker hoor Kano :)
Hallojovrijdag 4 april 2014 @ 10:43
quote:
Op Het staat je vrij om je recept te publiceren :)
Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Apuleiusvrijdag 4 april 2014 @ 10:46
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 10:50
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:43 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Hetzelfde als dat van jou, alleen dan met knoflook.
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:41 schreef JanCees het volgende:
Lekker hoor Kano :)
Bedankt!
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
xuryahvrijdag 4 april 2014 @ 10:59
:D !

Leuk geschreven :)
Hallojovrijdag 4 april 2014 @ 11:08
quote:
Dat kan je wel zo makkelijk stellen, maar welke knoflook dient er gebruikt te worden? Pletten of persen? En hoeveel? Bij welke stap gaat het erbij?

Allemaal vragen die voor ons amateurs onstaan en waar je geen antwoord op hebt.

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Sauslepelvrijdag 4 april 2014 @ 11:13
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Hallojovrijdag 4 april 2014 @ 11:21
ga weg

[ Bericht 98% gewijzigd door Mord_Sith op 04-04-2014 11:21:45 ]
Apuleiusvrijdag 4 april 2014 @ 11:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:
Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
:D Nou, het hele spul bestaat alleen uit zak en pot. Zal best lekker zijn hoor. Ach, ik ben er altijd vrij in om zelf een recept te plaatsen. :P
Uccievrijdag 4 april 2014 @ 11:53
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Littlerabbitvrijdag 4 april 2014 @ 12:01
quote:
10s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:46 schreef Apuleius het volgende:
Al die kant en klare meuk, lol! Mooie OP trouwens.
Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:50 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kant en klaar? Vergelijk je dit nou met een magnetronmaaltijd?
Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
Apuleiusvrijdag 4 april 2014 @ 12:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:01 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Wow. Je speelt met vuur maar alles wat je laat koken is mijn bloed van woede. Kano deelt hier zijn diepste geheimen, durft zijn ziel volledig bloot te leggen en alles waarmee jij kunt komen is "lol" en een denigrerende tekst.

Dit soort kortzichtigheid zou eigenlijk niet getolereerd moeten worden maar ik ga helaas niet over dit subforum.

[..]

Kano. Niks van aantrekken. Het merendeel hier is louter positief over deze heilige scriptie en in feite het heruitvinden van het klassieke macaronigerecht. Voor mij zijn jouw foto's en tekst voor eeuwig in het hart gesloten. Een gerecht om nooit maar dan ook nooit te vergeten.
_O- Prachtig.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 12:16
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:13 schreef Sauslepel het volgende:
Ik heb aan de hand van de beschreven stappen het gerecht proberen na te maken. Ik vond alleen dat de pasta wat hard was. Heb je nog advies over hoe ik dit een volgende keer kan vermijden?
Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Amavrijdag 4 april 2014 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
Dit ja.
Sauslepelvrijdag 4 april 2014 @ 12:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:16 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan moet je het wat langer in de pan laten zitten. Af en toe een beetje roeren zodat het lijkt alsof je weet wat je doet en van tijd tot tijd proeven!
In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 12:22
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:53 schreef Uccie het volgende:
Maak ik woensdag een pan macaroni...is er donderdag een topic ;(
Wat een gemiste kans....maar mijne is bijna hetzelfde, met als verschil:
-Zelf groente snijden omdat die pakketten champignons bevatten
- Geen kleine tomaatjes
- een glas witte wijn, zowel in de saus als tijdens de bereiding
- Sugocasa (erbe of picanta) ipv Bertolli

En tuurlijk kan ik dit niet vergelijken met de bolognesesaus waar je een uur mee bezig bent die vervolgens nog 8u staat te pruttelen. Maar daarom niet minder smakelijk.
Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 10:59 schreef xuryah het volgende:
:D !

Leuk geschreven :)
En nog leuker om te maken!
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 11:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]

De knoflook dient in kleine stukjes gesneden te worden en samen met de ui bij het gehakt geflikkerd te worden.
Ik ben slecht een leek. Ik snap hier geen snars van. Ik zie graag het volledige recept erbij. Want misschien moet het einde of juist het begin van het recept ook met een twist.
Ik zie het graag tegemoet :)
quote:
7s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:20 schreef Sauslepel het volgende:

[..]

In de wok? Oke, hoe lang moet de pasta ongeveer in de pan zitten?
Wel ontzettend blij dat de instructies een gasfornuis laten zien, dat heb ik namelijk ook.
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
Sauslepelvrijdag 4 april 2014 @ 12:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:
Neen! De pasta wordt gaar in de pan! Op de verpakking van mijn pakje stond zo'n 12 tot 13 minuten (een vrij kleine marge, ik suggereer hier het gebruik van een kookwekker of stopwatch om te zorgen dat te gaar gaat worden. Het is wel pasta-afhankelijk. Een vlugkokende macaroni is al met 6 tot 8 minuten klaar volgens de verpakking!
In de pan met water die je eerder op het vuur gezet had? Ik vroeg me al af waar deze voor was, maar dacht dat het nuttig zou zijn om de luchtvochtigheid op peil te houden. Ik zal binnenkort nog eens een poging wagen, wellicht maak ik er een verslag van.
johannes_vermeervrijdag 4 april 2014 @ 12:33
Ik vind dit gerecht dermate overtuigend dat zelfs ik als vertegenwoordiger van de Oosterse kookkunst al helemaal om ben, binnenkort gaat in huize Johannes macaroni worden gegeten!
Captain_Fabulousvrijdag 4 april 2014 @ 12:51
Ik zie dat er hier knoflok amateurs rondlopen Kano, laat je niet misleiden. Knoflooktenen dient met de zijkant van het mes gekneusd te worden, en dan toegevoegd aan de uien en het vlees, en verwijderd voor ze verbranden. Fijngehakte knoflook verbrand erg snel en geeft een bittere snaak, ik zou eerst nog eens een jaartje meer koken voor je je aan zoiets waagt, je enthousiasme is zo aanstekelijk, dat wil ik niet laten verpesten door zwartgeblakerde knoflook!.
Uccievrijdag 4 april 2014 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 12:22 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Gezien je een dame bent zie ik het bier ipv saus door de vingers..... Voor de echte stoere feeling is het nuttigen van een biertje toch een must. Wellicht het proberen waard?

En ach, nu staat de smaak van je eigen gerecht nog vers in het geheugen. Dus als je dit weekend voor deze variant gaat kan je een evenwichtige keuze maken. Ik zou trouwens graag een recept van jouw hand zien. Het toevoegen van alcoholische dranken tijdens het koken ben ik groot fan van. Is het ook te maken met bier?
Macaronisaus met bier lijkt me toch niet zo'n lekker idee....ik heb wel een stoofschotelrecept waar een halve fles Guinness in gaat.
Elanvrijdag 4 april 2014 @ 14:01
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
motorbloempjevrijdag 4 april 2014 @ 14:23
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 14:24
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:01 schreef Elan het volgende:
Ah klasse jongen!
Jammer dat je die fruitcoctail er niet door geflikkerd heb :D .
Dan had ik geen toetnje meer he?
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:23 schreef motorbloempje het volgende:
Racist, met je witte pasta.

Volkoren pasta _O_ :9
Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Kreatorvrijdag 4 april 2014 @ 14:27
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Griftevrijdag 4 april 2014 @ 14:27
Alweer een wereldgerechtje van De Kaan, wat een chef is het ook oh oh oh
Littlerabbitvrijdag 4 april 2014 @ 14:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:24 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Dan had ik geen toetnje meer he?

[..]

Geen witte pasta hoor, gewoon normale pasta. Ik wilde dit gerecht zo afkomstneutraal mogelijk houden.
Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 14:28
quote:
14s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Kreator het volgende:
Goed topic. Wel jammer dat je de tomatensaus niet zelf maakt. Dat is heel erg veel lekkerder en niet moeilijker.

1 dubbelgroot potje tomatenpureeconcentraattroep
1 blik gepelde tomaten
1 hoeveelheid curry
2 teentjes knoflook
2 uien
1 eenheid peper
1.5 normale scheut ketjap
beetje water
een klein beetje suiker

Dat dan allemaal door elkaar roeren en koken enzo en je hebt goddelijke saus. Kost je max10 minuten
Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
Kreatorvrijdag 4 april 2014 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:28 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Wellicht kan je dit toelichten met een kleine fotoraportage?
Wellicht. Ik zal dit de volgende keer dat ik spaghetti maak dan ook wel doen.
CafeRokervrijdag 4 april 2014 @ 14:30
Hulde voor met ons delen van deze vakkennis :9
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 14:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
Uccievrijdag 4 april 2014 @ 14:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Ik ken ook mensen die er een bouillonblokje bij doen, maar dat heb ik zelf eigenlijk nooit gedaan.
kanovinnievrijdag 4 april 2014 @ 14:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:50 schreef Saind het volgende:

[..]

dat is een slecht idee. Je pasta plakt niet aan elkaar, maar de saus plakt dus ook niet aan de pasta
Ik heb daar geen last van tot nu toe, maar ik hou het in de gaten!
marc0871vrijdag 4 april 2014 @ 18:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:29 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Hangt van mijn bui af eigenlijk. Soms wel, soms niet. Wel vaak wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat kleven.
olijfolie doe je NA het afgieten door je pasta.
als je het in je kookwater doet, gaat het bovenop je water drijven. en dat werkt niet.

bouillonblokje in het kookwater is lekkerder dan zout.
je kan ook een flinke scheut ketjap gebruiken. ook lekker.
mytecvrijdag 4 april 2014 @ 19:47
Kunnen wel een boek uitbrengen zo, Nederlandse gerechten Fok-it!. Geniaal die brandbal is ook wel nodig omdat het anders niet lekker smaakt waarschijnlijk. Ik gruwel van die "macaroni groenten"
mytecvrijdag 4 april 2014 @ 19:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:27 schreef Littlerabbit het volgende:

[..]

Kano ik heb overigens toch nog één vraag. Gooi jij wat zout bij de pasta in het kokende water? Hoewel dit gezien je heerlijke saus niet nodig zou zijn blijven er altijd mensen die dit beetje extra smaak in de pasta zelf prefereren.
Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Sanghavrijdag 4 april 2014 @ 22:48
Kijk hier hou ik van, koken met plezier! ^O^ Leuke reportage, tof zo met die foto's erbij en ja prima potje pasta zo! :)
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 22:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 19:50 schreef mytec het volgende:

[..]

Nederlanders gooien er altijd zoveel saus over dat het eigenlijk niet uitmaakt of er zout in gedaan is of als de pasta te ver doorgekookt is. Ik vind het wel erg lekker, gooi dan ook altijd korrels grof zout in het water.
Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 22:53
Goede pasta heeft zelfgemaakte saus :{w

Verder ziet t er wel oké uit :9
Van_Poppelvrijdag 4 april 2014 @ 23:03
quote:
3s.gif Op vrijdag 4 april 2014 01:03 schreef sig000 het volgende:
In plaats van sambal is het ook erg lekker om een flinke scheut van dit geweldige spul toe te voegen.
Of beide kan natuurlijk ook.

[ afbeelding ]
Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 23:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Ik heb bij de Lidl een potje zeezout gescoord en die kan je dan malen boven het gerecht.
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 23:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 23:03 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Hela Curry :9~

In huize Van Poppel gaat er iedere maand wel een fles door heen.

Niet alleen voor de macaroni, maar ook over geroosterde boterhammen met kaas.
Kijk, een kenner. ^O^
#ANONIEMvrijdag 4 april 2014 @ 23:12
Zo'n overheerlijke macaroni geeft ook veel ruimte om er eigen twist aan te geven.
Als experiment heb ik een keer in een opwelling blik tonijn door de saus gemengd zo'n beetje 5 minuten voordat die klaar was en dat gaf extra dimensie aan het gerecht.
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 00:14
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

ogjofa.jpg
Van_Poppelzaterdag 5 april 2014 @ 00:23
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:14 schreef sig000 het volgende:
Heb een klein begin gemaakt met wat er nog in de koelkast lag.
Rundertartaar wat zich prima rul laat bakken en die moest op,
Zo'n potje met heerlijke rode tomatensaus erin, Grand Italia Bolognese deze keer maar dat kun je afwisselen.
Gemalen knoflooksnippers, zout, peper uit van die handige draaidingen.
Het potje met Italiaanse kruiden is onmisbaar in dit gerecht.
En uiteraard een flinke scheut Hela Curry.
De sambal laat ik achterwege.
Basis saus laat ik rusten en morgen weer verder.

[ afbeelding ]
Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 00:34
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:23 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Dat is een prima basis voor een overheerlijke macaroni. ^O^

Ik ben zelf wat een gemakkelijk macaroni-maker. :@

*Hamblokjes AH
*Zak AH Italiaanse groentemix
*Pot AH basic-pastasaus

En uiteraard AH-macaroni...al met al kost het circa 15 minuten om 4 porties macaroni te maken, waarvan er 3 in de vriezer belanden. Eigenlijk is macaroni het enige voer, dat na invriezen even lekker blijft.

Totale kosten: 6 euro
Kosten per portie: 1.50 euro
Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Van_Poppelzaterdag 5 april 2014 @ 00:44
quote:
5s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:34 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je vriest het mengsel met pasta in?
Dat is gewaagd, ik doe alleen de saus wanneer ik teveel heb maar weet steeds beter te doseren inmiddels.
Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 00:48
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:44 schreef Van_Poppel het volgende:

[..]

Ik hussel alles door elkaar en verdeel het in vier porties; één in een bord en drie in bakjes...één van die bakjes gaat de koelkast in, twee van die bakjes gaan de vriezer in. Ik gebruik anderhalve mok macaroni voor de 4 porties en dan komt het perfect uit. Maargoed, er gaat sowieso altijd nog een flinke scheut koude Hela-curry over voordat ik het geheel in 10 minuten naar binnen schuif.

Ik ontdooi die ingevroren porties uiteraard wel voordat ik ze 2x2 minuten op 700W in de magnetron gooi.

Rijstsaus (Paprika-Champignon :9~) vries ik overigens nooit in. Dat gaat gewoon de koelkast in. De rijst kook ik er dan los bij (half senseo kopje per keer)
Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Van_Poppelzaterdag 5 april 2014 @ 00:54
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Je blijft leren zo van elkaar alhoewel ik de Rijstsaus niet helemaal snap?
Dat is het mooie van deze topics. Misschien ga ik ook wel 's gek doen en aparte dingen door de macaroni / nasi of rijstsaus gooien. :o

De rijstsaus (beetje van Maggi :') ) hussel ik niet door elkaar. Die saus verdeel ik over 3 porties; daarvan belanden 2 porties in de koelkast. Iedere keer kook ik er losse zilvervliesrijst bij....Iedere keer heb je met een kwartiertje een heerlijke maaltijd op tafel....(nou ja, ik vreet het meestal op de bank op :@)
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 00:57
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

29o1v83.jpg
Van_Poppelzaterdag 5 april 2014 @ 01:00
quote:
11s.gif Op zaterdag 5 april 2014 00:57 schreef sig000 het volgende:
Kon me niet inhouden en ga de saus nu uitproberen. :9

[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit. :9~
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 01:09
Na wat roeren krijg je dit:

2q17wk0.jpg
Kimberley_zaterdag 5 april 2014 @ 09:50
Ik moet zeggen, dit ziet er behoorlijk smakelijk uit! :D
myteczaterdag 5 april 2014 @ 10:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 22:52 schreef Saind het volgende:

[..]

Want opgelost grof zout is lekkerder dan opgelost fijn zout?
Geen idee, waarschijnlijk niet. maar zo is het mij in Italië geleerd.
Krabszaterdag 5 april 2014 @ 16:12
Moet ik de pasta persé koken?
Isabeauzaterdag 5 april 2014 @ 16:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:12 schreef Krabs het volgende:
Moet ik de pasta persé koken?
Je kan het ook proberen te bakken of frituren. Vertel ons je bevindingen!
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:12 schreef Krabs het volgende:
Moet ik de pasta persé koken?
Je kunt het ook samen met de saus in de oven zetten zo'n 15- 20 minuten op 180-200 graden.
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 16:32
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 09:50 schreef Kimberley_ het volgende:
Ik moet zeggen, dit ziet er behoorlijk smakelijk uit! :D
Niks meer over om het af te maken. :+

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 16:33:07 ]
Spanky78zaterdag 5 april 2014 @ 16:33
Godver, sambal brandal. Dat is geen italiaans gerecht, maar een variant op bami...

En vooral lekker pruttelen in de waterige saus... ja, zo krijg je een italiaan wel aan het janken w/

Ik herinner me een maatje die in Italie lekker zijn pasta zat te snijden.... italiaanse tafelgenoot wees hem erop dat als ze hem dat zagen doen, ze zijn bord zouden afpakken _O-

Maar goed poging!
perro.zaterdag 5 april 2014 @ 16:41
koken met een potje. :N
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:33 schreef Spanky78 het volgende:
Godver, sambal brandal. Dat is geen italiaans gerecht, maar een variant op bami...
Dit is gewoon een Hollands gerecht met Italiaanse invloeden.... En inderdaad, ik probeer altijd om de hele wereldkeuken erbij te betrekken.
Zoals een chefkok ooit tegen mij sprak: "Wij hebben dan wel een Franse keuken, maar dat betekend niet dat andere landen geen invloed hebben" of iets in die trant. En zo is het met mijn recepten ook.
quote:
En vooral lekker pruttelen in de waterige saus...
Lekker pruttelen. Wat is jouw probleem?
quote:
ja, zo krijg je een italiaan wel aan het janken w/
Zoveel ui zit er toch ook niet in :?
quote:
Ik herinner me een maatje die in Italie lekker zijn pasta zat te snijden.... italiaanse tafelgenoot wees hem erop dat als ze hem dat zagen doen, ze zijn bord zouden afpakken _O-
Bewaar die sterke verhalen maar voor in de Bar-Dancing.
quote:
Maar goed poging!
Bedankt.
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 16:42
quote:
19s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:41 schreef perro. het volgende:
koken met een potje. :N
Kijk, dit vind ik toch jammer. Waarom zou er niet gekookt kunnen worden met/door lesbiennes? Ik vind het prima als je er zo over denkt, maar ga daar niet mijn topic mee vervuilen.
perro.zaterdag 5 april 2014 @ 16:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:42 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk, dit vind ik toch jammer. Waarom zou er niet gekookt kunnen worden met/door lesbiennes? Ik vind het prima als je er zo over denkt, maar ga daar niet mijn topic mee vervuilen.
:')

waarom maak je die saus ook niet zelf? :7
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 16:47
quote:
19s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:44 schreef perro. het volgende:

[..]

:')

waarom maak je die saus ook niet zelf? :7
Omdat dat niet bij dit recept hoort? Dan was het wel pasta a la kano met saus a la krea geweest. En dat is het niet.
perro.zaterdag 5 april 2014 @ 16:48
oki. ~:)
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 16:53
ws_p_bertolli_pastasaus_kruidig.png?itok=LxfMPg_o

2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 16:55
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:53 schreef sig000 het volgende:
[ afbeelding ]

2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
Kijk eens aan, daar heb je dan ook wel meteen de creme de la creme van de pastasauzen te pakken! Met een heerlijke kruidige smaak als ik het er zo vanaf zie. Lekker tomaatje erin en wat kruiden, man man man, dat met die hete wok en het kan niet meer fout gaan _O_

Goed bezig ^O^
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 17:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:55 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Kijk eens aan, daar heb je dan ook wel meteen de creme de la creme van de pastasauzen te pakken! Met een heerlijke kruidige smaak als ik het er zo vanaf zie. Lekker tomaatje erin en wat kruiden, man man man, dat met die hete wok en het kan niet meer fout gaan _O_

Goed bezig ^O^
Na mijn saus van gisterenavond is deze toch wel mijn favoriet.

bolognese.png

Uiteraard ook in de aanbieding gehaald, heb er nog 1 staan, denk erover om die te mengen met de kruidige Bertolli, dan verder het recept volgen natuurlijk en nog wat kruiden uit mijn potjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2014 17:02:02 ]
leeellzaterdag 5 april 2014 @ 19:52
wat een broddelwerk
Sanghazaterdag 5 april 2014 @ 20:31
Mensen die serieus gaan melden dat je beter zelf een saus kan maken... >:)
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 20:32
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:52 schreef leeell het volgende:
wat een broddelwerk
Je gezicht is een broddelwerk
Sanghazaterdag 5 april 2014 @ 20:33
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 16:53 schreef sig000 het volgende:
[ afbeelding ]

2 stuks voor een euro in de aanbieding gehaald vandaag, daar kun je zelf niet voor gaan kloten. ;)
Voor dat geld zeker niet laten liggen, en het is echte Bertolli, dus door echte authentieke italiaanse oude dames in elkaar gedraaide saus. Top! :P
leeellzaterdag 5 april 2014 @ 20:33
quote:
15s.gif Op zaterdag 5 april 2014 20:32 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Je gezicht is een broddelwerk
huhuhuhu
myteczaterdag 5 april 2014 @ 22:04
NEE de saus en pasta is in dit gerecht niet belangrijk, maar de sambal moet wel van goede conimex kwaliteit zijn! En het bier dat is ook belangrijk voor de smaak.
killerkip69zaterdag 5 april 2014 @ 22:11
Ziet er lekker uit, bedankt voor het recept,alleen die Rode uien, dat kan wel overheersend zijn, zoals je al aangaf, zonder is prima :Y)

ps: snufje suiker voor de finishing touch.. ^O^
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 22:40
quote:
14s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:11 schreef killerkip69 het volgende:
Ziet er lekker uit, bedankt voor het recept,alleen die Rode uien, dat kan wel overheersend zijn, zoals je al aangaf, zonder is prima :Y)

ps: snufje suiker voor de finishing touch.. ^O^
Volgens mijn oma moet er ook een beetje citroensap en koffiemelk in.
De uien gooi ik er altijd als 1e in, dan fruiten ze goed en daarna smoren in het gehakt.
killerkip69zaterdag 5 april 2014 @ 22:42
quote:
3s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:40 schreef sig000 het volgende:

[..]

Volgens mijn oma moet er ook een beetje citroensap en koffiemelk in.
De uien gooi ik er altijd als 1e in, dan fruiten ze goed en daarna smoren in het gehakt.
vreemde oma wel....

suiker is wel lekker, probeer ook eens stroopvet :7
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 22:43
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 april 2014 19:52 schreef leeell het volgende:
wat een broddelwerk
Is het culinair hoogstaand? Nee.
Smaakt het goed? Ja.
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 22:45
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:42 schreef killerkip69 het volgende:

[..]

vreemde oma wel....

94 is ze geworden en wist de verjaardag van alle 82 kleinkinderen uit het hoofd.
killerkip69zaterdag 5 april 2014 @ 22:57
quote:
6s.gif Op zaterdag 5 april 2014 22:45 schreef sig000 het volgende:

[..]

94 is ze geworden en wist de verjaardag van alle 82 kleinkinderen uit het hoofd.
http://postimg.org/image/nskpyu4rf/
(kut img tag :') ...)
Pregozaterdag 5 april 2014 @ 23:14
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
#ANONIEMzaterdag 5 april 2014 @ 23:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 23:14 schreef Prego het volgende:
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
Beetje zinloos zonder details zo.
kanovinniezaterdag 5 april 2014 @ 23:39
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 23:14 schreef Prego het volgende:
Dat plaatje rechtsboven op die een na laatste foto :')
Scherp, +1 _O-
Olezondag 6 april 2014 @ 11:00
Scheut rode wijn door de saus is ook top! Al eens geprobeerd Kano?
yvonnezondag 6 april 2014 @ 20:21
Foto van de klompen!
kanovinniezondag 6 april 2014 @ 20:28
AOklE0F.jpg
'De klomp en zijn wok, een stilleven door Kanovinnie, geïnspireerd door Yvonne'
yvonnezondag 6 april 2014 @ 20:30
Heb je een tulp?! Doe die erbij en je hebt een meesterwerk!
kanovinniezondag 6 april 2014 @ 20:41
quote:
17s.gif Op zondag 6 april 2014 20:30 schreef yvonne het volgende:
Heb je een tulp?! Doe die erbij en je hebt een meesterwerk!
Helaas, Wel tijm.
Edit: Ik heb wel iets wat qua lengte even lang is als een roos maar dan moet dit topic naar KPD.
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 19:43
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.

PWoPWMX.jpg

Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.

3K9zAGQ.jpg

We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.

9nX3fe7.jpg

Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.

S2TaUJQ.jpg

Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.

3b9wlIt.jpg

De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.

DsqWhVN.jpg

Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.

Sm5Cayk.jpg

Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.

JEUmQmA.jpg

Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.

0kLa77c.jpg

Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.

qgxqlCN.jpg

Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.

9aCqcVA.jpg

Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.

TfVmWJl.jpg

Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.

JhkzSe9.jpg

Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+

8tuXc2j.jpg

Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
Smoofiemaandag 7 april 2014 @ 19:44
Saind, mag ik bij jou in de leer?
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 19:45
quote:
9s.gif Op maandag 7 april 2014 19:44 schreef Smoofie het volgende:
Saind, mag ik bij jou in de leer?
Dat mag zeker. Moet je wel wat meenemen om te drinken tijdens het koken. Ik hoorde iets over een whiskyverzameling

shoutout naar HMF trouwens voor de appelsap

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2014 19:45:44 ]
Adamesmaandag 7 april 2014 @ 19:51
quote:
7s.gif Op zaterdag 5 april 2014 01:09 schreef sig000 het volgende:
Na wat roeren krijg je dit:

[ afbeelding ]
jee, jij weet het voedsel nog even te vermeerderen door slechts te roeren
2000 jaar is een man daar heel erg beroemd mee geworden toen hij dat deed met vis en brood
Griftemaandag 7 april 2014 @ 19:51
Prima verslag weer Saind. Prima combi ook van worst + chorizo.
Adamesmaandag 7 april 2014 @ 19:52
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:43 schreef Saind het volgende:
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.

[ afbeelding ]

Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.

[ afbeelding ]

We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.

[ afbeelding ]

Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.

[ afbeelding ]

Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.

[ afbeelding ]

De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.

[ afbeelding ]

Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.

[ afbeelding ]

Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.

[ afbeelding ]

Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.

[ afbeelding ]

Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.

[ afbeelding ]

Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.

[ afbeelding ]

Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.

[ afbeelding ]

Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.

[ afbeelding ]

Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+

[ afbeelding ]

Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
goddelijk dit

goede sambal ook _O_
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 19:53
Ohja

shoutout naar Adames voor de sambalkeuze
Elanmaandag 7 april 2014 @ 20:06
Ziet er lekker uit man wat voor sambal is dat precies?
123hopsaflopsmaandag 7 april 2014 @ 20:08
quote:
0s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef kaasplankje het volgende:
Ach komop man ben je nu echt trots een pot kant en klare pastasaus in een pan gekletterd te hebben? Ik maak toch ook geen topic aan in FOT dat ik wazige pics heb geschoten met een telefoon?
:D precies mijn gedachte
Adamesmaandag 7 april 2014 @ 20:09
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:08 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

:D precies mijn gedachte
laat het dan zelf eens zien zuurkut
yvonnemaandag 7 april 2014 @ 20:09
Sainds keuken ^O^
Karinamaandag 7 april 2014 @ 20:34
Die macaroni van Saind _O_

En al die lege flesjes :D

Maar ziet er goed uit joh!
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 20:36
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:34 schreef Karina het volgende:
En al die lege flesjes

Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.
Ik ben al meerdere malen van een zekere hongerdood gered net voor de stufi gestort werd door pertinent te weigeren lege flesjes weg te brengen.
Karinamaandag 7 april 2014 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:36 schreef Saind het volgende:

[..]

Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.
Ik ben al meerdere malen van een zekere hongerdood gered net voor de stufi gestort werd door pertinent te weigeren lege flesjes weg te brengen.
Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 20:38
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:

[..]

Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.
Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.
kanovinniemaandag 7 april 2014 @ 20:42
Potverdorrie, ik zie dit nu pas! Hiervoor mijn excuus!

Het ziet er smakelijk uit! Meer dan smakelijk! Vooral de ambachtelijk gemaakte saus kan mij wel bekoren. Waarschijnlijk gaan haters haten dat het niet goed genoeg is, maar dat zullen van die veganistische horken zijn.

Waar ik vooral van onder de indruk ben is de pasta in een racefietsvorm! Ik, als gesoigneerde wielrenner, kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo'n zak kan aanschaffen. Al ben ik natuurlijk niet zo naief om niet door te hebben dat je deze pasta gebruikt hebt omdat je wist dat het in goede aard zou vallen.

Overall zou ik je gerecht een 9/10 geven, maar omdat de wielrenpasta er in zit geef ik je een 9.5/10. Er is altijd ruimte voor verbetering is mijn motto!

Ik was zelfs nog bang dat dit recept te moeilijk zou zijn voor de overige FOK!kers. Dit heeft wel voor een slapeloze nacht of 2 gezorgd. Al die zwoegende FOK!kers die dit recept niet tot een goed einde zou kunnen krijgen.....
Bedankt dat je hebt laten zien dat het een peulenschil is! _O_
kanovinniemaandag 7 april 2014 @ 20:42
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:38 schreef Saind het volgende:

[..]

Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.
Volgende keer moet je even bellen en dan kan ik een porti macaroni of nasi langsbrengen ^O^
#chefssupportenelkaarinzwaretijden
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 20:45
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Potverdorrie, ik zie dit nu pas! Hiervoor mijn excuus!

Het ziet er smakelijk uit! Meer dan smakelijk! Vooral de ambachtelijk gemaakte saus kan mij wel bekoren. Waarschijnlijk gaan haters haten dat het niet goed genoeg is, maar dat zullen van die veganistische horken zijn.

Waar ik vooral van onder de indruk ben is de pasta in een racefietsvorm! Ik, als gesoigneerde wielrenner, kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo'n zak kan aanschaffen. Al ben ik natuurlijk niet zo naief om niet door te hebben dat je deze pasta gebruikt hebt omdat je wist dat het in goede aard zou vallen.

Overall zou ik je gerecht een 9/10 geven, maar omdat de wielrenpasta er in zit geef ik je een 9.5/10. Er is altijd ruimte voor verbetering is mijn motto!

Ik was zelfs nog bang dat dit recept te moeilijk zou zijn voor de overige FOK!kers. Dit heeft wel voor een slapeloze nacht of 2 gezorgd. Al die zwoegende FOK!kers die dit recept niet tot een goed einde zou kunnen krijgen.....
Bedankt dat je hebt laten zien dat het een peulenschil is! _O_
Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!
kanovinniemaandag 7 april 2014 @ 20:47
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:45 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!
Ik voelde al dat er een diepere band tussen ons was. Niet alleen kunnen wij allebei een goede macaroni bereiden, ook hebben we allebei iets met fietsen.
muzasmaandag 7 april 2014 @ 20:52
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Ik, als gesoigneerde wielrenner,
_O- _O-
Drizzt_DoUrdenmaandag 7 april 2014 @ 21:26
Dit topic _O_

Het eten :9
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 22:07
Mooie dolfijnenporno op de achtergrond, dit moet ik zeker eens maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2014 22:07:30 ]
#ANONIEMmaandag 7 april 2014 @ 22:22
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:06 schreef Elan het volgende:
Ziet er lekker uit man wat voor sambal is dat precies?
De verse van de toko hier. Vrij milde dit, sambal tomaat. Lekker voor dit soort gerechten wel
mytecdinsdag 8 april 2014 @ 09:31
Ik begin me toch af te vragen wat het volgende speciale gerecht gaat zijn? nasi en pasta nu gehad, iets met aardappelen ?
kanovinniedinsdag 8 april 2014 @ 09:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:31 schreef mytec het volgende:
Ik begin me toch af te vragen wat het volgende speciale gerecht gaat zijn? nasi en pasta nu gehad, iets met aardappelen ?
Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.
mytecdinsdag 8 april 2014 @ 09:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:33 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.
aha dan wordt het dus koken met alcohol!
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 09:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:37 schreef mytec het volgende:

[..]

aha dan wordt het dus koken met alcohol!
De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcohol
mytecdinsdag 8 april 2014 @ 09:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:38 schreef Saind het volgende:

[..]

De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcohol
Of toevoegen na het koken c_/
kanovinniedinsdag 8 april 2014 @ 09:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:40 schreef mytec het volgende:

[..]

Of toevoegen na het koken c_/
Of tijdens het koken, vanuit de fles direct in de maag.
KnutdeIJsbeerdinsdag 8 april 2014 @ 10:36
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:43 schreef Saind het volgende:
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.

[ afbeelding ]

Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.

[ afbeelding ]

We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.

[ afbeelding ]

Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.

[ afbeelding ]

Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.

[ afbeelding ]

De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.

[ afbeelding ]

Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.

[ afbeelding ]

Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.

[ afbeelding ]

Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.

[ afbeelding ]

Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.

[ afbeelding ]

Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.

[ afbeelding ]

Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.

[ afbeelding ]

Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.

[ afbeelding ]

Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+

[ afbeelding ]

Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
Is dat nou suiker op het laatste plaatje :?

Goed kookwerk weer al heb ik verder zelf weinig met Italiaans. Als ik een rode saus wil bestel ik wel ketchup bij mn friet.
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Is dat nou suiker op het laatste plaatje :?

Goed kookwerk weer al heb ik verder zelf weinig met Italiaans. Als ik een rode saus wil bestel ik wel ketchup bij mn friet.
Parmezaanse kaas nigga
KnutdeIJsbeerdinsdag 8 april 2014 @ 10:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef Saind het volgende:

[..]

Parmezaanse kaas nigga
Uit zo'n bus?

Vroeger had je ook zo'n bus met een soort kaas erin met een heel aparte smaak voor op je brood. Hoe heette die shit ook alweer?
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 10:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Uit zo'n bus?

Vroeger had je ook zo'n bus met een soort kaas erin met een heel aparte smaak voor op je brood. Hoe heette die shit ook alweer?
Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.
En nee.
KnutdeIJsbeerdinsdag 8 april 2014 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef Saind het volgende:

[..]

Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.
En nee.
4435119131_0c4a4f4fef.jpg

_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 10:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Volgens mij heeft de appie die nog steeds
KnutdeIJsbeerdinsdag 8 april 2014 @ 10:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef Saind het volgende:

[..]

Volgens mij heeft de appie die nog steeds
Ok dan ga ik die vanmiddag halen en maak ik een nieuw topic over boterhammen met Geska strooikaas.
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 11:53
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:34 schreef Karina het volgende:
Die macaroni van Saind _O_

En al die lege flesjes :D

Maar ziet er goed uit joh!
:D

9aCqcVA.jpg

Epic! De onbekommerde student die van het leven geniet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:54:04 ]
BEdinsdag 8 april 2014 @ 13:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Niet alleen een aparte smaak! :o Mijn vader at dat ook regelmatig en kolere wat een lucht komt daar vanaf zeg! :o :X
KnutdeIJsbeerdinsdag 8 april 2014 @ 14:17
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 april 2014 13:19 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Niet alleen een aparte smaak! :o Mijn vader at dat ook regelmatig en kolere wat een lucht komt daar vanaf zeg! :o :X
Nu je dit zegt ruik ik het gelijk :D _O-
johannes_vermeerdinsdag 8 april 2014 @ 14:43
Ik krijg enorme zin in pasta met chorizo er door heen :9 bedankt Saind
FutureFairytaledinsdag 8 april 2014 @ 14:57
Maak altijd macaroni met grove stukken chorizo, tomatensaus, veel paprikapoeder, paprika's, uien en sambal.
En dan nog wat oude kaas erover raspen :9
kanovinniedinsdag 8 april 2014 @ 14:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 14:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Maak altijd macaroni met grove stukken chorizo, tomatensaus, veel paprikapoeder, paprika's, uien en sambal.
En dan nog wat oude kaas erover raspen :9
Pics of het is niet gebeurd!
#ANONIEMdinsdag 8 april 2014 @ 18:22
Chorizo is toch Spaans?
Gripperwoensdag 28 mei 2014 @ 00:11
Ik heb vanavond iets heel spannends gedaan: tegelijkertijd een pasta én een aziatisch gerecht bereid. Moeilijkheidsfactor off the scale dus! Omdat het zowel in dit topic als in het CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen past, heb ik het volgende bedacht:

Omdat dit topic dus bestaat uit het bereiden van italiaans georienteerde maaltijden ben ik licht in dubio. Want waar het topic te plaatsen? het kan tenslotte zowel hier als in het nasi van Johannes topic. Wat ik doe is het volgende: ik zet in dit topic de noedels in een spoiler en de pasta voluit, en in het andere topic precies andersom.
Zo kun je zelf kiezen of je de inhoud van de spoilers wel of niet wilt lezen.

Goed, het was dus een behoorlijke klus, laat dat duidelijk zijn. Ga er maar eens aan staan: 4 pannen op het vuur, waarvan er toch zeker in 3 van de 4 met grote regelmaat moet worden geroerd, omgekeerd, ingredienten toegevoegd, etc.

Het begint allemaal met het gegeven dat Kanovinnie en ik samen met nog wat andere fokkers donderdag een fikse fietstocht in de Ardennen gaan ondernemen. Zoals een ieder welingelicht persoon weet, draaien wielrenners op pasta als brandstof, en dus heb ik aangeboden om voor de groep die zich morgenavond op een camping nabij Maastricht verzamelt een voedzaam pastamaaltje samen te stellen. Kanovinnie verzorgt als tegenprestatie iets waarin hij minstens zo goed is als macaroni maken: Bier! Pilsch! :9
Omdat dat er morgenavond al genoeg zal zijn heb ik in dit recept geen foto's van bier. Wel van een glaasje wijn, dat is altijd wel lekker tijdens het koken.

Goed, aan de slag, met de pastasaus.

Voor de pasta maak ik, heel belangrijk geen gebruik van artificiële middelen. Puur natuur.

Men neme gehakt:
4472085D-24A5-4037-91D4-15739B5ED649_zpsa3om93zr.jpg

haha, gefopt het zijn er twee
1D99E5BD-071E-4C7B-AF6B-B8858AF91723_zpsud5ycmdp.jpg

We snijden de uien, gewoon lekker losjes, ringetjes of blokjes maakt geen verschil in smaak. Ik heb wel eens iemand de hele boel perfect juliano zien snijden, maar aan dat soort snobisme doe ik niet. Kost te veel tijd, en de Italiaanse keuken is boersig en eenvoudig: je mag er best op moeten kauwen

85FA97E5-3935-40EC-98A8-7DD984325AD0_zpshg00f3xh.jpg

De velletjes mag je weggooien, die smaken niet zo lekker. De rest snijden we klein.

50C8B7E0-F65D-40FB-BD80-5249C66407FA_zpsqdcx5849.jpg

Dankzij een aanbieding bij AH XL (alleen bij XL) zat ik dus gisteren ineens tegen een kistje met 5 kilo tomaten aan te kijken. Tja, wat moet je met zoveel tomaten.

3FCC4E4A-32CD-46D2-8CB7-1CE5A6EF463D_zpszxcpgym8.jpg

Nou, eerst de kroontjes eruit, Let op: je kunt dit doen door de tomaten eerst in kwarten te snijden en dan de kroontjes eruit te halen. Maar omdat ik nog een warm bad voor ze in petto heb, snij ik de kroontjes met een ronde beweging eruit. Dat vraagt wel iets meer skilzzz, maar houdt het koken wel uitdagend.

20AEF95D-9665-4D2D-B201-D16705C3DBC9_zps7ulmb6um.jpg

Het aantal tomaten boeit natuurlijk niks, maar in dit geval worden het er toevallig tien.

5D100451-379B-4AA8-8AE9-553C6964E043_zpsj1popk9k.jpg

Pro-tip
Eerst ontvellen in kokend water!

3649CA6A-1DAE-43FF-A55F-F09FD15B306B_zpsonq1zyfw.jpg

De velletjes van tomaten lossen slecht op in een saus, zelfs als je heel lang pruttelt. En geloof me, dat doet ie. as we speak staat de saus nog steeds te reduceren en vocht te verdampen, ik heb m om 18 uur opgezet.
Het ontvellen dus. Pas op, hierbij komt heet water kijken, en dat doet pijn. Je kunt dus beter geen slippers dragen zoals ik deed, gelukkig ging het allemaal wel goed.
Later in dit verhaal komt er nog een close call, maar laat ik daar nu nog even niet teveel op vooruit lopen.

De tomaten hoeven er maar 1 minuut in, en dan giet je ze af en pluk je de velletjes eraf.

7FBAB079-2552-4332-97E9-AFB25E138987_zpsn0k8loda.jpg

Intussen staan de uien al een tijdje te pruttelen, met wat knoflook. Ze worden zo mooi bruin, met een sjiek woord heet dat "gegargameliseerd"

55CEA717-F65C-4A59-BCC8-3598C1DFC152_zpsizcb2xzt.jpg

Nu gaat het geheel in een stroomversnelling. tegelijkertijd flikker ik al het gehakt, alle ontvelde tomaten, en een runderbouillonblokje erbij. Allemaal, zomaar ineens. Ik doe daar niet benauwd of moeilijk over, onthoud dat de Italiaanse keuken een beetje boersig is.

5634CA96-C4C9-47EF-86B0-2B96D7552B7E_zpsh4qpqo5x.jpg

DC4A0269-11E7-4551-A171-58FE78BFB656_zps6bq86eft.jpg

Dit moet nu vooral heel lang pruttelen en af en toe omroeren, Eigenlijk is de moeilijkheid van de pastasaus daarmee wel gedaan. Indien gewenst kan ik morgen nog enkele foto's maken van hoe we op de camping een pan water voor de eigenlijke pasta verwarmen en het geheel samenvoegen, maar dat zal iedereen zich wel kunnen voorstellen.

Einde pastasaus-gedeelte en hieronder begin van de simultane noedelgerecht-bereiding

SPOILER
Terwijl de tomaten ontveld werden, had ik al 3 pannen opgezet: 1 pan water voor noedels, 1 koekenpan voor de biefstukjes, en een wok voor de groenten. Dat maakt dan ook dat dit eigenlijk geen nasi-a-la-Johannes is, maar meer noedels-op-z'n-Grippers.

Er staan nu dus 4 pannen te loeien, die ketel staat er maar een beetje bij omdat het zo'n leuk plaatje oplevert, maar daarin vindt momenteel geen actie plaats. Links achteraan dus de pastasaus waarover het in de spoiler hierboven gaat, die pruttelt lekker door. Niks aan doen.

De ingredienten: 2 sappige biefstukjes, een zak wokgroenten, en een assortiment conmiex producten. Ik lijk heel erg (manisch) merkvast, maar dit kwam gewoon toevallig zo uit. Ik heb bijvoorbeeld wel sojasaus van kikkoman, koop mn sambal altijd van zo'n obscuur indonesisch kraampje op de markt, en kom ook vaak met onbekende merken van de toko thuis. Maar dit keer dus allemaal van die lekkere vernederlandse Conimex-brol.

611BCAA3-F0D7-4F8B-91CD-1F1649E67940_zpsw220dfmc.jpg

7845A5B5-2734-45DE-BB98-E361CF2738B5_zpsepcriv1i.jpg

De biefjes even droogdeppen en licht met wat olie instrijken, en dan begint het grote pannengegoochel zometeen.

1E9F00E6-61E2-4816-9A91-6D0E7D68DE54_zpsajgvdhl0.jpg

Actie!! U ziet:
links vooraan een gietijzeren grillpan waarin de biefstukjes al mooi dicht liggen te schroeien, rechts achteraan een pan water voor de noedels, en rechts vooraan een wok met knapperige groenten.
De oplettende lezer herkent de blauwe pan uit de spoiler met daarin de al eerde beschreven pastasaus. Maar dit is geen pastatopic, daarvoor moet je verderop zijn.

AC4878E8-887C-4744-A237-5550420BA9E0_zps8mli0ra6.jpg

Hier de close call waarover ik het al had. Deze hete peul miste mijn voet op een haar na. Zo zie je maar, ook een doorgewinterd kok heeft wel eens een moment van onoplettendheid.

AE658347-91F5-4992-AE17-98F3CA66AAD8_zpseis4mowt.jpg

Dit gaat allemaal wel voorspoedig, echter ook hier weer opletten: kokend water is tenslotte niet iets om grappen mee uit te halen in de trant van "even iemand lekker natgooien met een emmer water voor de grap". Gewoon, serieus mee omgaan dus. }:|

3386DEE3-B675-45E8-A6B5-D89729EFC3E8_zpsod5e3507.jpg

3 minuutjes tops, anders wordt het kleffe noedelprut.

De biefstuk slechts lichtjes aanschroeien heeft mijn persoonlijke voorkeur: ik eet m graag rood. Maar als je m iets doorbakkener wilt mag dat natuurlijk ook. al vind ik het zonde dat een koe moet sterven omdat jij zo nodig een doorbakken lap leer wilt eten Bedenk dan ook dat dit recept hiermee wat minder geschikt is voor zwangere vrouwen.

na het bakken even laten rusten, en dan mooi snijden

15B78F0A-85AC-4F48-AABD-7765AC58EC12_zpshkkm5hui.jpg

En tenslotte maak ik de borden mooi op, het oog wil tenslotte ook wat:

64119ED0-743E-450D-930D-9C5EE9139A57_zps33jwmgzu.jpg

Einde noedels-recept
Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!

63A6333B-31D5-48C8-BF98-7ADBD9C0B7E4_zpsornnnj8w.jpg
kanovinniewoensdag 28 mei 2014 @ 06:20
:9 ik kan niet wachten!
Captain_Fabulouswoensdag 28 mei 2014 @ 10:35
Ik ga paralellen zien in hoe mensen koken, en hoe ze fietsen. Vol in de aanval, en met aandacht voor het materiaal. Onmiskenbaar.