Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.quote:
Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.quote:Op maandag 7 april 2014 20:36 schreef Saind het volgende:
[..]
Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.
Ik ben al meerdere malen van een zekere hongerdood gered net voor de stufi gestort werd door pertinent te weigeren lege flesjes weg te brengen.
Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.quote:Op maandag 7 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:
[..]
Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.
Volgende keer moet je even bellen en dan kan ik een porti macaroni of nasi langsbrengenquote:Op maandag 7 april 2014 20:38 schreef Saind het volgende:
[..]
Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.
Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!quote:Op maandag 7 april 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Potverdorrie, ik zie dit nu pas! Hiervoor mijn excuus!
Het ziet er smakelijk uit! Meer dan smakelijk! Vooral de ambachtelijk gemaakte saus kan mij wel bekoren. Waarschijnlijk gaan haters haten dat het niet goed genoeg is, maar dat zullen van die veganistische horken zijn.
Waar ik vooral van onder de indruk ben is de pasta in een racefietsvorm! Ik, als gesoigneerde wielrenner, kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo'n zak kan aanschaffen. Al ben ik natuurlijk niet zo naief om niet door te hebben dat je deze pasta gebruikt hebt omdat je wist dat het in goede aard zou vallen.
Overall zou ik je gerecht een 9/10 geven, maar omdat de wielrenpasta er in zit geef ik je een 9.5/10. Er is altijd ruimte voor verbetering is mijn motto!
Ik was zelfs nog bang dat dit recept te moeilijk zou zijn voor de overige FOK!kers. Dit heeft wel voor een slapeloze nacht of 2 gezorgd. Al die zwoegende FOK!kers die dit recept niet tot een goed einde zou kunnen krijgen.....
Bedankt dat je hebt laten zien dat het een peulenschil is!
Ik voelde al dat er een diepere band tussen ons was. Niet alleen kunnen wij allebei een goede macaroni bereiden, ook hebben we allebei iets met fietsen.quote:Op maandag 7 april 2014 20:45 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!
De verse van de toko hier. Vrij milde dit, sambal tomaat. Lekker voor dit soort gerechten welquote:Op maandag 7 april 2014 20:06 schreef Elan het volgende:
Ziet er lekker uit man wat voor sambal is dat precies?
Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.quote:Op dinsdag 8 april 2014 09:31 schreef mytec het volgende:
Ik begin me toch af te vragen wat het volgende speciale gerecht gaat zijn? nasi en pasta nu gehad, iets met aardappelen ?
aha dan wordt het dus koken met alcohol!quote:Op dinsdag 8 april 2014 09:33 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.
De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcoholquote:Op dinsdag 8 april 2014 09:37 schreef mytec het volgende:
[..]
aha dan wordt het dus koken met alcohol!
Of toevoegen na het kokenquote:Op dinsdag 8 april 2014 09:38 schreef Saind het volgende:
[..]
De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcohol
Of tijdens het koken, vanuit de fles direct in de maag.quote:
Is dat nou suiker op het laatste plaatjequote:Op maandag 7 april 2014 19:43 schreef Saind het volgende:
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.
Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.
[ afbeelding ]
Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.
[ afbeelding ]
We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.
[ afbeelding ]
Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.
[ afbeelding ]
Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.
[ afbeelding ]
De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.
[ afbeelding ]
Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.
[ afbeelding ]
Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.
[ afbeelding ]
Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.
[ afbeelding ]
Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.
[ afbeelding ]
Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.
[ afbeelding ]
Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.
[ afbeelding ]
Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.
[ afbeelding ]
Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè
[ afbeelding ]
Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
Parmezaanse kaas niggaquote:Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Is dat nou suiker op het laatste plaatje![]()
Goed kookwerk weer al heb ik verder zelf weinig met Italiaans. Als ik een rode saus wil bestel ik wel ketchup bij mn friet.
Uit zo'n bus?quote:
Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Uit zo'n bus?
Vroeger had je ook zo'n bus met een soort kaas erin met een heel aparte smaak voor op je brood. Hoe heette die shit ook alweer?
quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef Saind het volgende:
[..]
Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.
En nee.
Volgens mij heeft de appie die nog steedsquote:Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
[ afbeelding ]![]()
Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Ok dan ga ik die vanmiddag halen en maak ik een nieuw topic over boterhammen met Geska strooikaas.quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef Saind het volgende:
[..]
Volgens mij heeft de appie die nog steeds
quote:Op maandag 7 april 2014 20:34 schreef Karina het volgende:
Die macaroni van Saind![]()
En al die lege flesjes
Maar ziet er goed uit joh!
Niet alleen een aparte smaak!quote:Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
[ afbeelding ]![]()
Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Nu je dit zegt ruik ik het gelijkquote:Op dinsdag 8 april 2014 13:19 schreef Brighteyes het volgende:
[..]
Niet alleen een aparte smaak!Mijn vader at dat ook regelmatig en kolere wat een lucht komt daar vanaf zeg!
![]()
Pics of het is niet gebeurd!quote:Op dinsdag 8 april 2014 14:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Maak altijd macaroni met grove stukken chorizo, tomatensaus, veel paprikapoeder, paprika's, uien en sambal.
En dan nog wat oude kaas erover raspen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |