abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:34:22 #151
9859 crew  Karina
Woman
pi_138625796
Die macaroni van Saind _O_

En al die lege flesjes :D

Maar ziet er goed uit joh!
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138625912
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:34 schreef Karina het volgende:
En al die lege flesjes

Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.
Ik ben al meerdere malen van een zekere hongerdood gered net voor de stufi gestort werd door pertinent te weigeren lege flesjes weg te brengen.
  Moderator maandag 7 april 2014 @ 20:37:37 #153
9859 crew  Karina
Woman
pi_138625972
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:36 schreef Saind het volgende:

[..]

Appeltje voor de dorst, zullen we maar zeggen.
Ik ben al meerdere malen van een zekere hongerdood gered net voor de stufi gestort werd door pertinent te weigeren lege flesjes weg te brengen.
Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_138626014
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:37 schreef Karina het volgende:

[..]

Ah dat is wel een goeie. Ik zit ook weleens krap.
Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.
  maandag 7 april 2014 @ 20:42:02 #155
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138626217
Potverdorrie, ik zie dit nu pas! Hiervoor mijn excuus!

Het ziet er smakelijk uit! Meer dan smakelijk! Vooral de ambachtelijk gemaakte saus kan mij wel bekoren. Waarschijnlijk gaan haters haten dat het niet goed genoeg is, maar dat zullen van die veganistische horken zijn.

Waar ik vooral van onder de indruk ben is de pasta in een racefietsvorm! Ik, als gesoigneerde wielrenner, kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo'n zak kan aanschaffen. Al ben ik natuurlijk niet zo naief om niet door te hebben dat je deze pasta gebruikt hebt omdat je wist dat het in goede aard zou vallen.

Overall zou ik je gerecht een 9/10 geven, maar omdat de wielrenpasta er in zit geef ik je een 9.5/10. Er is altijd ruimte voor verbetering is mijn motto!

Ik was zelfs nog bang dat dit recept te moeilijk zou zijn voor de overige FOK!kers. Dit heeft wel voor een slapeloze nacht of 2 gezorgd. Al die zwoegende FOK!kers die dit recept niet tot een goed einde zou kunnen krijgen.....
Bedankt dat je hebt laten zien dat het een peulenschil is! _O_
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 7 april 2014 @ 20:42:48 #156
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138626268
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:38 schreef Saind het volgende:

[..]

Sinds ik een keer drie dagen droge rijst en droge elleboog macaroni heb moeten eten zorg ik er altijd voor dat ik voldoende leeggoed heb.
Volgende keer moet je even bellen en dan kan ik een porti macaroni of nasi langsbrengen ^O^
#chefssupportenelkaarinzwaretijden
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138626422
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Potverdorrie, ik zie dit nu pas! Hiervoor mijn excuus!

Het ziet er smakelijk uit! Meer dan smakelijk! Vooral de ambachtelijk gemaakte saus kan mij wel bekoren. Waarschijnlijk gaan haters haten dat het niet goed genoeg is, maar dat zullen van die veganistische horken zijn.

Waar ik vooral van onder de indruk ben is de pasta in een racefietsvorm! Ik, als gesoigneerde wielrenner, kan alleen maar hopen dat ik ook ooit zo'n zak kan aanschaffen. Al ben ik natuurlijk niet zo naief om niet door te hebben dat je deze pasta gebruikt hebt omdat je wist dat het in goede aard zou vallen.

Overall zou ik je gerecht een 9/10 geven, maar omdat de wielrenpasta er in zit geef ik je een 9.5/10. Er is altijd ruimte voor verbetering is mijn motto!

Ik was zelfs nog bang dat dit recept te moeilijk zou zijn voor de overige FOK!kers. Dit heeft wel voor een slapeloze nacht of 2 gezorgd. Al die zwoegende FOK!kers die dit recept niet tot een goed einde zou kunnen krijgen.....
Bedankt dat je hebt laten zien dat het een peulenschil is! _O_
Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!
  maandag 7 april 2014 @ 20:47:26 #158
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138626549
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 20:45 schreef Saind het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik de pasta niet vanwege die reden aangeschaft heb, ik ben al jaren gediplomeerd fietsverhuurder en dit kwam dan ook uit het kerstpakket. Inderdaad geen toeval dat hij vandaag uit het kastje kwam!
Ik voelde al dat er een diepere band tussen ons was. Niet alleen kunnen wij allebei een goede macaroni bereiden, ook hebben we allebei iets met fietsen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138626874
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 20:42 schreef kanovinnie het volgende:
Ik, als gesoigneerde wielrenner,
_O- _O-
  Moderator / Redactie FP maandag 7 april 2014 @ 21:26:08 #160
90910 crew  Drizzt_DoUrden
Rawr
pi_138628903
Dit topic _O_

Het eten :9
[b]Dingen doen met dingen, da's machtig mooi
Twitch: <a href="https://www.twitch.tv/drizzt_dourden" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" >https://www.twitch.tv/drizzt_dourden</a>[/b]
pi_138631386
Mooie dolfijnenporno op de achtergrond, dit moet ik zeker eens maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2014 22:07:30 ]
pi_138632271
quote:
14s.gif Op maandag 7 april 2014 20:06 schreef Elan het volgende:
Ziet er lekker uit man wat voor sambal is dat precies?
De verse van de toko hier. Vrij milde dit, sambal tomaat. Lekker voor dit soort gerechten wel
pi_138640736
Ik begin me toch af te vragen wat het volgende speciale gerecht gaat zijn? nasi en pasta nu gehad, iets met aardappelen ?
  dinsdag 8 april 2014 @ 09:33:09 #164
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138640767
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:31 schreef mytec het volgende:
Ik begin me toch af te vragen wat het volgende speciale gerecht gaat zijn? nasi en pasta nu gehad, iets met aardappelen ?
Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138640859
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:33 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Er zijn reeds tipjes van de sluier opgelicht..... Je had het kunnen zien door de topics nauwkeurig te bestuderen.
aha dan wordt het dus koken met alcohol!
pi_138640904
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:37 schreef mytec het volgende:

[..]

aha dan wordt het dus koken met alcohol!
De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcohol
pi_138640941
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:38 schreef Saind het volgende:

[..]

De kunst daarvan is het heel kort te koken, anders verdampt de alcohol
Of toevoegen na het koken c_/
  dinsdag 8 april 2014 @ 09:42:04 #168
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138640970
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 09:40 schreef mytec het volgende:

[..]

Of toevoegen na het koken c_/
Of tijdens het koken, vanuit de fles direct in de maag.
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138642246
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 19:43 schreef Saind het volgende:
Ik weet niet hoe het komt, maar steeds als ik hier weer zo'n fantastisch nieuw recept zie gaat het kriebelen van binnen. Zeker bij een fantastisch Italiaans gerecht als dit!
Nadat ik flink geïnspireerd ben door Kano heb ik de stoute slippers weer aangetrokken en heb ik me ook aan dit waanzinnige gerecht gewaagd.

Ik heb gekozen voor een iets andere versie van dit gerecht, maar met (hopelijk) dezelfde smaaksensatie.

[ afbeelding ]

Qua vlees ben ik voor worst gegaan, braadworst en goedkope Chorizo. Dat leek me wel enigszins dezelfde regio.
Verder had ik geen pastasaus in huis, dus doen we het met wat Frito. Daar knal ik dan wat knoflook, basilicum, oude wijn, oregano en sambal doorheen om het nog wat smaak te geven. Voor de vitamientjes heb ik wat groente en voor de extra calorieën een hoop kaas.
Niet afgebeeld is de pasta, die ziet u later.

[ afbeelding ]

We beginnen met de frito, die knal je in de pan en daar gooi je dan de dingen bij waarvan je hoopt dat ze smaak hebben.

[ afbeelding ]

Het is belangrijk dat je je niet gaat vervelen tijdens het koken. Als dat bij mij gebeurt ga ik altijd lopen kutten en daar wordt je eten niet per se lekkerder van. Wat muziek is al een goed begin.

[ afbeelding ]

Het andere middel tegen de verveling is de jenever. Voor de trouwe volger is dit overigens al lang bekend, maar we moeten toegankelijk blijven. Zoals ik in mijn recept voor nasi al uitlegde is keihard zuipen zeer belangrijk voor de kookkunsten.

[ afbeelding ]

De worsten gaan niet in hun geheel de macaroni in, dat eet zo moeilijk. Gesneden en wel worden ze eventjes aangebakken.

[ afbeelding ]

Als het vlees gebakken is kan het bij de tomatensaus en kan de groente de pan in.

[ afbeelding ]

Dit is een goed moment om eventuele schimmel uit de pan te halen waarin je je pasta wilt koken.

[ afbeelding ]

Als de schimmel eruit is, kun je het water waarin je je pasta gaat koken opzetten. Ik had geen bouillon dus ik heb een hoop zout in het water gekletterd. Ik vind bouillon eigenlijk lekkerder maar goed.

[ afbeelding ]

Deze superstoere pasta wordt het. Opmaken van restjes uit je kerstpakket is een goed idee in april.

[ afbeelding ]

Nu de groente zo'n beetje gaar is kan de tomatenprut met de groente samen in een pan om nog even op te staan. Dit is een goed moment om je pasta ook op te zetten.

[ afbeelding ]

Terwijl de pasta op staat kun je mooi even buiten gaan zitten (mits het weer dat toe laat) om een sigaretje te roken en je erover te verwonderen dat er niets op je voeten is gevallen.

[ afbeelding ]

Net voor de pasta gaar is gooi je dan de mozzarella bij je pastasaus. Dan kan die mooi even smelten.

[ afbeelding ]

Als de pasta dan gaar is, giet je die af, en ziet dat er zo uit. Vet hè O+

[ afbeelding ]

Samenvoegen en wat kaas erop, en smullen maar!
Is dat nou suiker op het laatste plaatje :?

Goed kookwerk weer al heb ik verder zelf weinig met Italiaans. Als ik een rode saus wil bestel ik wel ketchup bij mn friet.
pi_138642269
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Is dat nou suiker op het laatste plaatje :?

Goed kookwerk weer al heb ik verder zelf weinig met Italiaans. Als ik een rode saus wil bestel ik wel ketchup bij mn friet.
Parmezaanse kaas nigga
pi_138642298
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:36 schreef Saind het volgende:

[..]

Parmezaanse kaas nigga
Uit zo'n bus?

Vroeger had je ook zo'n bus met een soort kaas erin met een heel aparte smaak voor op je brood. Hoe heette die shit ook alweer?
pi_138642317
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:37 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Uit zo'n bus?

Vroeger had je ook zo'n bus met een soort kaas erin met een heel aparte smaak voor op je brood. Hoe heette die shit ook alweer?
Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.
En nee.
pi_138642471
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:38 schreef Saind het volgende:

[..]

Huhm geen idee wat je bedoelt eigenlijk.
En nee.


_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
pi_138642485
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Volgens mij heeft de appie die nog steeds
pi_138642500
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef Saind het volgende:

[..]

Volgens mij heeft de appie die nog steeds
Ok dan ga ik die vanmiddag halen en maak ik een nieuw topic over boterhammen met Geska strooikaas.
pi_138644668
quote:
99s.gif Op maandag 7 april 2014 20:34 schreef Karina het volgende:
Die macaroni van Saind _O_

En al die lege flesjes :D

Maar ziet er goed uit joh!
:D



Epic! De onbekommerde student die van het leven geniet.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-04-2014 11:54:04 ]
  dinsdag 8 april 2014 @ 13:19:47 #177
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_138647369
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 10:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

_O_

Toen ik nog een kleine knut was heb ik wel 4000 van deze busjes veroberd.
Niet alleen een aparte smaak! :o Mijn vader at dat ook regelmatig en kolere wat een lucht komt daar vanaf zeg! :o :X
***
pi_138649606
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 april 2014 13:19 schreef Brighteyes het volgende:

[..]

Niet alleen een aparte smaak! :o Mijn vader at dat ook regelmatig en kolere wat een lucht komt daar vanaf zeg! :o :X
Nu je dit zegt ruik ik het gelijk :D _O-
pi_138650609
Ik krijg enorme zin in pasta met chorizo er door heen :9 bedankt Saind
pi_138651096
Maak altijd macaroni met grove stukken chorizo, tomatensaus, veel paprikapoeder, paprika's, uien en sambal.
En dan nog wat oude kaas erover raspen :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 8 april 2014 @ 14:59:16 #181
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_138651167
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 14:57 schreef FutureFairytale het volgende:
Maak altijd macaroni met grove stukken chorizo, tomatensaus, veel paprikapoeder, paprika's, uien en sambal.
En dan nog wat oude kaas erover raspen :9
Pics of het is niet gebeurd!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_138658777
Chorizo is toch Spaans?
  woensdag 28 mei 2014 @ 00:11:18 #183
130803 Gripper
Get a grip
pi_140453773
Ik heb vanavond iets heel spannends gedaan: tegelijkertijd een pasta én een aziatisch gerecht bereid. Moeilijkheidsfactor off the scale dus! Omdat het zowel in dit topic als in het CUL / Nasi a la Johannes #3 smullen past, heb ik het volgende bedacht:

Omdat dit topic dus bestaat uit het bereiden van italiaans georienteerde maaltijden ben ik licht in dubio. Want waar het topic te plaatsen? het kan tenslotte zowel hier als in het nasi van Johannes topic. Wat ik doe is het volgende: ik zet in dit topic de noedels in een spoiler en de pasta voluit, en in het andere topic precies andersom.
Zo kun je zelf kiezen of je de inhoud van de spoilers wel of niet wilt lezen.

Goed, het was dus een behoorlijke klus, laat dat duidelijk zijn. Ga er maar eens aan staan: 4 pannen op het vuur, waarvan er toch zeker in 3 van de 4 met grote regelmaat moet worden geroerd, omgekeerd, ingredienten toegevoegd, etc.

Het begint allemaal met het gegeven dat Kanovinnie en ik samen met nog wat andere fokkers donderdag een fikse fietstocht in de Ardennen gaan ondernemen. Zoals een ieder welingelicht persoon weet, draaien wielrenners op pasta als brandstof, en dus heb ik aangeboden om voor de groep die zich morgenavond op een camping nabij Maastricht verzamelt een voedzaam pastamaaltje samen te stellen. Kanovinnie verzorgt als tegenprestatie iets waarin hij minstens zo goed is als macaroni maken: Bier! Pilsch! :9
Omdat dat er morgenavond al genoeg zal zijn heb ik in dit recept geen foto's van bier. Wel van een glaasje wijn, dat is altijd wel lekker tijdens het koken.

Goed, aan de slag, met de pastasaus.

Voor de pasta maak ik, heel belangrijk geen gebruik van artificiële middelen. Puur natuur.

Men neme gehakt:


haha, gefopt het zijn er twee


We snijden de uien, gewoon lekker losjes, ringetjes of blokjes maakt geen verschil in smaak. Ik heb wel eens iemand de hele boel perfect juliano zien snijden, maar aan dat soort snobisme doe ik niet. Kost te veel tijd, en de Italiaanse keuken is boersig en eenvoudig: je mag er best op moeten kauwen



De velletjes mag je weggooien, die smaken niet zo lekker. De rest snijden we klein.



Dankzij een aanbieding bij AH XL (alleen bij XL) zat ik dus gisteren ineens tegen een kistje met 5 kilo tomaten aan te kijken. Tja, wat moet je met zoveel tomaten.



Nou, eerst de kroontjes eruit, Let op: je kunt dit doen door de tomaten eerst in kwarten te snijden en dan de kroontjes eruit te halen. Maar omdat ik nog een warm bad voor ze in petto heb, snij ik de kroontjes met een ronde beweging eruit. Dat vraagt wel iets meer skilzzz, maar houdt het koken wel uitdagend.



Het aantal tomaten boeit natuurlijk niks, maar in dit geval worden het er toevallig tien.



Pro-tip
Eerst ontvellen in kokend water!



De velletjes van tomaten lossen slecht op in een saus, zelfs als je heel lang pruttelt. En geloof me, dat doet ie. as we speak staat de saus nog steeds te reduceren en vocht te verdampen, ik heb m om 18 uur opgezet.
Het ontvellen dus. Pas op, hierbij komt heet water kijken, en dat doet pijn. Je kunt dus beter geen slippers dragen zoals ik deed, gelukkig ging het allemaal wel goed.
Later in dit verhaal komt er nog een close call, maar laat ik daar nu nog even niet teveel op vooruit lopen.

De tomaten hoeven er maar 1 minuut in, en dan giet je ze af en pluk je de velletjes eraf.



Intussen staan de uien al een tijdje te pruttelen, met wat knoflook. Ze worden zo mooi bruin, met een sjiek woord heet dat "gegargameliseerd"



Nu gaat het geheel in een stroomversnelling. tegelijkertijd flikker ik al het gehakt, alle ontvelde tomaten, en een runderbouillonblokje erbij. Allemaal, zomaar ineens. Ik doe daar niet benauwd of moeilijk over, onthoud dat de Italiaanse keuken een beetje boersig is.





Dit moet nu vooral heel lang pruttelen en af en toe omroeren, Eigenlijk is de moeilijkheid van de pastasaus daarmee wel gedaan. Indien gewenst kan ik morgen nog enkele foto's maken van hoe we op de camping een pan water voor de eigenlijke pasta verwarmen en het geheel samenvoegen, maar dat zal iedereen zich wel kunnen voorstellen.

Einde pastasaus-gedeelte en hieronder begin van de simultane noedelgerecht-bereiding

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Resultaat: een lege wok en twee tevreden mensen op de bank, maar voor morgen een lekkere pan pasta in het verschiet!

Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 28 mei 2014 @ 06:20:57 #184
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_140457362
:9 ik kan niet wachten!
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  woensdag 28 mei 2014 @ 10:35:30 #185
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_140460695
Ik ga paralellen zien in hoe mensen koken, en hoe ze fietsen. Vol in de aanval, en met aandacht voor het materiaal. Onmiskenbaar.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')