FOK!forum / Sport Algemeen / Doping #94 Waar alleen de Nederlanders nog clean zijn.
Mani89woensdag 19 maart 2014 @ 14:13
epo.1.jpg

laatste update 15/08/2013

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden), vetverbranding en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure . Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine

Peptides: peptides zijn aminozuurketens die de bouwstenen vormen van proteïnen. Peptides zijn de nieuwe generatie van dopingmiddelen te noemen.
- GHRP: afkorting voor growth hormone releasing peptide.
aminozuurketens die ons lichaam triggeren om meer groeihormoon af te geven waardoor het lichaam de voordelen van extra groeihormoon krijgt. Worden blijkbaar vrij snel gemetaboliseerd en zijn daardoor niet makkelijk op te sporen.
Bv. GHRP - 6, CJC 1295, TB-500, ...

- GW1516:een stofje dat zich bind aan de PPARdelta receptor en er voor zorgt dat er meer proteïnen vrijkomen die helpen bij de energie uitstoot. In combinatie met AICAR zou het een erg goede verbetering moeten geven van het uithoudingsvermogen.
Bij ratten hielp GW1516 bij het vetmetabolisme en bescherming tegen zwaarlijvigheid. Omdat het erg kankerverwekkend was, werd deze stof niet meer verder ontwikkeld en is enkel op de zwarte markt te verkrijgen. Ze is zo gevaarlijk dat het WADA atleten specifiek voor deze stof waarschuwt , maar ondanks deze waarschuwing zijn er toch al meerdere atleten betrapt op het gebruik ervan.

- SARM: afkorting voor Selective Androgen Receptor Modulator.
SARMs binden aan de androgeen receptor, maar hebben weefselafhankelijke effecten door bijv. de verschillen in co-expressie van relevante cofactoren. Streven in het kader van sport is hierbij het maximaliseren van androgene activiteit in skeletspierweefsel, maar het minimaliseren in bijv. de prostaat om zodoende sportprestaties te maximaliseren, en tegelijkertijd androgene bijwerkingen te minimaliseren.

- AICAR afkorting voor amino-imidazole carboxamide ribotide
een stof die de aanmaak van nucleotiden stimuleert. Nucleotiden spelen een rol bij het doorgeven van signalen in en tussen cellen en de energielevering in cellen. Het zorgt voor een verandering naar spiervezeltype 1 dat belangrijk is bij duursporten, zorgt voor een betere doorbloeding en heeft effect op het koolhydraat en vetmetabolisme. Gebruik is moeilijk te traceren omdat het een lichaamseigen stof is, maar ondertussen zijn er wel limieten vastgesteld.

- GAS6 een lichaamseigen eiwit dat de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Is ontwikkeld om nierpatiënten met anemie, die slecht of niet reageren op EPO, te helpen om hun hematocriet terug richting een normaler niveau te brengen. Als GAS6 werd gebruikt, reageerde de patient ook beter op EPO. Terwijl bij EPO voorzichtig moet omgesprongen worden met de dosering om geen trombose te veroorzaken, is dit bij GAS6 minder het geval en dus veiliger in gebruik. dan EPO. Volgens de onderzoeken gaf de combinatie van de 2 de beste resultaten in functie van het hematocrietniveau.

EPO: dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Dopingtesten
SPOILER
under construction
urine controle
Bij deze controle dien je een urinestaal af te staan. Er moet minimum 90 ml urine geproduceerd worden. Ben je aanvankelijk niet in staat om 90 ml te produceren, dan zul je moeten wachten tot je dit toch zal lukken. Dit is nodig omdat het A-staal 60 ml moet zijn en het B staal minstens 30 ml. Deze urine zal gecontroleerd worden op de afbraakstoffen die dopingmiddelen achterlaten in het lichaam. Er zijn 2 stalen nodig om een foutief uitgevoerde test uit te sluiten. Als een A staal positief wordt bevonden, dan dient het B-staal in aanwezigheid van de atleet geopend te worden en gecontroleerd om zo het A-staal te bevestigen of te weerleggen.

bloedanalyse
Bij bloedanalyse wordt onder meer gekeken naar volgende stoffen:

-hematocriet: het volume aan bloedcellen (voornamelijk rode bloedlichaampjes) dat door middel van centrifuge gescheiden kan worden van het bloedplasma;
-hemoglobine: de concentratie van het ijzerhoudende eiwit in de rode bloedcel dat zuurstof transporteert van de longen naar de spieren voor de energielevering;
-erytrocyten: het aantal rode bloedlichaampjes;
-reticulocyten: het aantal en percentage nieuwe, nog niet geheel 'volgroeide' rode bloedlichaampjes

De waardes van de hier opgesomde stoffen worden meestal gecontroleerd ivm het gebruik van EPO of bloedtransfusies. Er wordt naar nog veel meer gekeken natuurlijk, maar deze 4 waren de laatste jaren erg belangrijk.

T/E-ratio
Testosteron/epitestosteron ratio: bij een normale mens is deze ratio 1:1, maar er bestaan uitschieters. Er is een grens vastgelegd van 4:1, kom je daarboven dan zal er een aanvullend onderzoek gedaan worden om het gebruik van testosteron of prohormonen aan te tonen of uit te sluiten. Een aanvullend onderzoek kan bestaan uit IRMS, isotopenratio massaspectrometrie, om vast te stellen of het lichaamseigen of lichaamsvreemd testosteron is.

biomedisch paspoort
een elektronisch document waarin de resultaten van bloed- en urinecontroles over een langere periode worden bijgehouden. Hierdoor wordt een beeld geschetst van de 'normale' waarden van de atleet. Worden er bij een controle pieken vastgesteld in vergelijking met het bloedpaspoort, dan is dit een eerste alarmsignaal dat er mogelijk doping wordt gebruikt. Om een atleet op basis van het biomedisch paspoort te straffen, moet dit wel uitvoerig gemotiveerd en gestaafd worden.

haaranalyse
Wordt soms als aanvullende test toegepast aangezien het WADA niet echt zeker is van de nauwkeurigheid van deze test. Het voordeel is dat afbraakstoffen over een langere periode in het haar op te sporen zijn. Het nadeel is dat door kleursopoelingen e.d. de nauwkeurigheid nog sneller verminderd en hierdoor zeker niet als een volwaardige test kan doorgaan. De politie gebruikt deze test wel om druggebruik vast te stellen.

Niet echt een test maar ook een onderdeel van het anti-dopingbeleid:

Whereabouts
Sporters die whereabouts moeten indienen, zullen per kwartaal in elk geval de volgende informatie moeten aanleveren:

Een correct en actueel postadres, waar de sporter ook bij verblijf in het buitenland post kan (laten) ophalen en (laten) lezen;
Voor elke dag het volledige adres van de locatie waar de sporter verblijft. Dit kan een thuislocatie zijn, maar ook de locatie van een hotel op een trainingslocatie, of het adres van ouders of partner;
Voor elke dag het 1-hour time slot (het Uur): voor een aaneengesloten periode van zestig minuten een specifieke locatie waarop de sporter zeker beschikbaar is voor een dopingcontrole;
Het wedstrijdschema van de sporter inclusief de adressen van de wedstrijdlocaties;
De namen en adressen van locaties waar de sporter reguliere activiteiten uitvoert, zoals trainen, werken en/of studeren;
De tijdstippen waarop deze reguliere activiteiten plaatsvinden.

Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Tom Simpson, de bekendste dopingdode
15i2q8w.jpg

Jarmila Kratochvílová liep op 26 juli 1983 in München de 800 m in 1.53,28. Dit is het oudste officiële wereldrecord in de vrouwenatletiek (outdoor). Is het geen schatje O+ 2qkntqw.jpg

Marita Koch, een van de superatletes gevormd door Staatsplan 14.25 van de DDR (haar WR uit 1985 op de 400 m. is nog steeds een onbereikbare droom voor de huidige topatletes)
hx4wie.jpg

Ben Johnson, een kantelpunt in de anti-dopingwedloop
3537gx0.jpg

Bjarne Riis, mr. 60%
drcohv.jpg

Marion Jones, het gezicht van de Balco affaire
34rhirb.jpg

Lance Armstrong, de man die de professionaliteit in dopinggebruik een trapje hoger schakelde
maexhu.jpg

Dr. Michele Ferrari, begeleidde onder meer Lance Armstrong, Alexander Vinokourov, Thomas Dekker, Axel Merckx, Mario Cippolini, ....
2zziz6a.jpg

Fuentes, Spaans gynaecoloog die sporters van vers bloed voorzag.
eufemiano-fuentes_2465130b.jpg

Tyson Gay, de Amerikaanse topsprinter die in 2013 werd betrapt. De substantie waarop is niet vrijgegeven.
2n8t347.jpg
Docu's, interviews en lezingen
SPOILER
Doping in de DDR video van yt gehaald :'(

Die Goldmacher: Sport in der DDR (2008) Duitstalige docu
(je vindt deel 2 tem 7 bij dit filmpje in youtoube)

Reputations: The Ben Johnson Story
(Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube.)

Catche me if you can: de Balco-affaire (Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube)

Australische journalist neemt peptides en geeft zijn ervaring

ForaTV lezing over doping (voornamelijk effectiviteit van Epo, en de opsoring van Epo) door 2 profs van de universiteit van Zurich:

Doping in de Harm Kuipers realiteit:
Harm Kuipers over doping in de sport

Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
SPOILER
Gewiss dominantie.

Riis op Hautacam

Landis 2006

Lance Armstrong 2003 Luz Ardiden (vanaf 8:30 wordt het interessant!)

Seoul '88
Ben Johnson ex-WR 100 m. 9.79s Florence Griffith Joyner WR 200 m. 21.34s (staat nog steeds Koch-style)

Opgelet!
OP is tot aan de nok gevuld, dus er kan niet echt meer iets bijgevoegd worden.
DeeBeewoensdag 19 maart 2014 @ 14:20
Haha, dat Fuentes verhaal, heerlijk. _O_
Wombcatwoensdag 19 maart 2014 @ 14:20
quote:
10s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:20 schreef DeeBee het volgende:
Haha, dat Fuentes verhaal, heerlijk. _O_
Die codewoorden ook :o
Immerdebestebobwoensdag 19 maart 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:20 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Die codewoorden ook :o
Misschien bestelde ie gewoon een escort voor Birillo :7
_-_ratjetoe_-_woensdag 19 maart 2014 @ 14:34
Ook de ene na de andere wielrenner op Twitter die roept dat het harder dan ooit gaat. De marginal gains van Sky zijn een game changer, zo veel moge duidelijk zijn.
Wombcatwoensdag 19 maart 2014 @ 14:35
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:34 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ook de ene na de andere wielrenner op Twitter die roept dat het harder dan ooit gaat. De marginal gains van Sky zijn een game changer, zo veel moge duidelijk zijn.
Dat is hier vorig jaar al voorspeld.
Pino112woensdag 19 maart 2014 @ 14:42
Haha Sky :')
KnutdeIJsbeerwoensdag 19 maart 2014 @ 14:45
Herstel, Nederlandse wielrenners.

De schaatsters zijn de grootste dopingratten ter wereld :r
Pino112woensdag 19 maart 2014 @ 14:45
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Herstel, Nederlandse wielrenners.

De schaatsters zijn de grootste dopingratten ter wereld :r
Nee joh, die zijn nog schoner dan de wielrenners.
THEFXRwoensdag 19 maart 2014 @ 15:23
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Herstel, Nederlandse wielrenners.

De schaatsters zijn de grootste dopingratten ter wereld :r
zelf denk ik toch de voetballers
Rellende_Rotscholierwoensdag 19 maart 2014 @ 15:27
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 15:23 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelf denk ik toch de voetballers
Dat denk ik ook.
THEFXRwoensdag 19 maart 2014 @ 15:28
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 15:27 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dat denk ik ook.
met hun pis testen tot 2011
oxylus11woensdag 19 maart 2014 @ 15:49
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 13:52 schreef Ericr het volgende:

[..]

De Valverde voor de schorsing was nog net iets indrukwekkender met een Vuelta, 2 L-B-L en twee PT-overall overwinningen maar het is inderdaad bijna beschamend dat een 'cleane' Valverde iedereen het gehele jaar op een hoop kan rijden.
Misschien komt dat omdat het peloton nu ook relatief iets cleaner is geworden? Hij blijft natuurlijk megatalentvol. Dus wanneer hij met gelijke middelen strijdt, zal hij nog steeds indrukwekkend rijden.
oxylus11woensdag 19 maart 2014 @ 15:51
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 14:45 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Herstel, Nederlandse wielrenners.

De schaatsters zijn de grootste dopingratten ter wereld :r
Ik zet toch in op de atleten en biathleten. Daarvan worden er heel wat gepakt en zijn er volgens mij een hoop die nog gepakt dienen te worden.
IkeDubaku99woensdag 19 maart 2014 @ 16:07
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 15:23 schreef THEFXR het volgende:

[..]

zelf denk ik toch de voetballers
Nadal.
alpekowoensdag 19 maart 2014 @ 18:05
quote:
Team Sky doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van hoogtetraining op het menselijk lichaam, en daarom zal Henao zich opofferen en de komende 8 weken niet starten in koersen om dit onderzoek te verrichten:

http://www.teamsky.com/article/0,27290,17546_9221191,00.html

(maar als je goed leest staat er dus dat Henao bij een UCI-controle verdachte waarden heeft laten zien, en dat Sky nu hoopt te bewijzen dat dat door een hoogtestage komt).
Zo staat het nu ook op teletekst: Henao op non-actief op basis van verdachte waardes nav dopingtests afgelopen winter.
wimderonwoensdag 19 maart 2014 @ 18:11
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:05 schreef alpeko het volgende:

[..]

Zo staat het nu ook op teletekst: Henao op non-actief op basis van verdachte waardes nav dopingtests afgelopen winter.
Desalniettemin heeft Sky dit zelf aangekaart bij de UCI.
THEFXRwoensdag 19 maart 2014 @ 18:52
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:11 schreef wimderon het volgende:

[..]

Desalniettemin heeft Sky dit zelf aangekaart bij de UCI.
weet je nog, dat die McQuaid zei, elke team doneert aan de UCI en die usada leijer maar naar Lance blijven wijzen wegens 1 donatie onder beheer van Heintje.
Unstoppablewoensdag 19 maart 2014 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:05 schreef alpeko het volgende:

[..]

Zo staat het nu ook op teletekst: Henao op non-actief op basis van verdachte waardes nav dopingtests afgelopen winter.
Leuk PR praatje van Sky, netjes gedaan hoor
Drebbelmanwoensdag 19 maart 2014 @ 19:26
quote:
0s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:05 schreef alpeko het volgende:

[..]

Zo staat het nu ook op teletekst: Henao op non-actief op basis van verdachte waardes nav dopingtests afgelopen winter.
Volgens mij interpreteren ze het bericht van Sky verkeerd. Er staat namelijk niet dat de test in de winter is uitgevoerd, maar dat de doping autoriteiten deze winter is begonnen met deze tests. In principe kan het dus zijn dat Henao hier vorige maand pas op getest is.

quote:
“In our latest monthly review, our experts had questions about Sergio’s out-of-competition control tests at altitude - tests introduced this winter by the anti-doping authorities.
DeeBeewoensdag 19 maart 2014 @ 21:27
Ondertussen is alles op Jamaica weer in orde mensen, gewoon doorlopen, niets aan de hand.

quote:
Het wereldantidopingbureau WADA heeft zijn tevredenheid uitgesproken over de maatregelen die op Jamaica zijn genomen om het antidopingprogramma op orde te krijgen.

In november 2013 stapte het bestuur van het Jamaicaanse antidopingbureau Jadco op, nadat de oud-voorzitter naar buiten had gebracht dat atleten als Usain Bolt en Asafa Powell voor de Olympische Spelen van Londen al maandenlang niet meer waren getest.

Volgens het WADA is er sindsdien grote progressie geboekt. Kritisch is het WADA nog over het uitblijven van vonnissen in afgeronde zaken. "Dat proces duurt langer dan wenselijk is", stelt WADA-directeur David Howman.
http://nos.nl/artikel/625(...)uwen-in-jamaica.html
Joost-mag-het-wetendonderdag 20 maart 2014 @ 17:57
quote:
10s.gif Op woensdag 19 maart 2014 21:27 schreef DeeBee het volgende:
Volgens het WADA is er sindsdien grote progressie geboekt. Kritisch is het WADA nog over het uitblijven van vonnissen in afgeronde zaken.
Dus nu testen ze hun atleten wel , maar geven ze ze gewoon geen straf als ze betrapt worden ?
THEFXRdonderdag 20 maart 2014 @ 17:59
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 17:57 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dus nu testen ze hun atleten wel , maar geven ze ze gewoon geen straf als ze betrapt worden ?
jep, het blijft gewoon corrupt, maar dan met andere koppen
Bertodonderdag 20 maart 2014 @ 20:35
quote:
De Disciplinaire Commissie van de Spaanse atletiekfederatie heeft beslist om Marta Dominguez, in 2009 wereldkampioene op de 3000m steeple, niet te vervolgen. De Internationale Atletiekfederatie IAAF had eerder verdachte bloedwaarden ontdekt in het biologisch paspoort van de atlete.

De Spaanse atletiekfederatie beriep zich op het advies van experten. Die verwierpen de tests van de IAAF en daardoor wordt Dominguez vrijgesproken. In Spanje wordt verwacht dat het IAAF naar het Internationaal Sporttribunaal TAS zal trekken om de uitspraak aan te vechten. IAAF-woordvoerder Nick Davis kon dat nog niet bevestigen aan het Spaanse persagentschap EFE.

De IAAF had een schorsing van vier jaar geëist voor Dominguez en een schrapping van haar wereldtitel. In december 2010 werd de atlete samen met dertien andere personen (atleten, trainers en medici) opgepakt in de antidopingactie "Galgo" (windhond). Zes van hen, onder wie haar trainer Cesar Perez en de Spaanse dopingdokter Eufemiano Fuentes, werden op 12 december beschuldigd van een "misdrijf tegen de openbare gezondheid" en "handel in verdovende middelen". Later werd ze door het gerecht buiten vervolging gesteld wegens onvoldoende bewijzen.

Vorig jaar werd Dominguez nog genoemd in de zaak-Puerto. Volgens de krant 'El Pais' zou Dominguez klant geweest zijn bij Fuentes. Bij een huiszoeking werd er toen bij Fuentes immers een zak bloed gevonden met daarop de naam van Dominguez' hond.
Bron

Wat moet dat toch heerlijk zijn als Spaanse sporter. Slikken en spuiten totdat je erbij neer valt daar.
DeeBeedonderdag 20 maart 2014 @ 20:59
Nationale bonden de strafmaat laten bepalen, topsysteem. _O_

Wederom een nederlaag voor het bloedpaspoort waarmee niet meer te dopen valt hoor!
SaintOfKillersdonderdag 20 maart 2014 @ 21:08
Je zou als sporter toch gewoon je hond buiten trappen, je bent meteen 50% minder verdacht.
Wombcatdonderdag 20 maart 2014 @ 21:30
quote:
99s.gif Op donderdag 20 maart 2014 21:08 schreef SaintOfKillers het volgende:
Je zou als sporter toch gewoon je hond buiten trappen, je bent meteen 50% minder verdacht.
Maar je bent ook meteen je excuus kwijt :{
wimderonvrijdag 21 maart 2014 @ 16:29
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
supernigervrijdag 21 maart 2014 @ 18:15
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
_O-
wimderonvrijdag 21 maart 2014 @ 18:28
quote:
Russische verspringkampioene is betrapt op dopinggebruik

De Russische nationaal kampioene verspringen indoor Svetlana Biryukova (23) is voorlopig geschorst na een positieve dopingplas. Dat meldt het Russisch antidopingagentschap Rusada vrijdag.

Biryukova testte positief op 26 februari. Ze is voorlopig geschorst in afwachting van een tegenexpertise.

Ook 400 meter-loper Roman Semakin (20) werd betrapt op doping. Hij heeft nog een blanco erelijst.
TargaFloriovrijdag 21 maart 2014 @ 18:32
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
:D :D _O-
Pino112vrijdag 21 maart 2014 @ 18:38
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
Godver :').
DeeBeevrijdag 21 maart 2014 @ 19:46
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
Glorious nation of Azerbaijan. _O_
Immerdebestebobvrijdag 21 maart 2014 @ 20:53
quote:
Het USADA is in gesprek met de UCI om meer namen vrij te geven van betrokkenen in het dopingschandaal rondom Lance Armstrong en de voormalige US Postal-ploeg.

Dat bekent USADA-directeur Travis Tygart tegen The Independent.

In het oorspronkelijke rapport, dat op 10 oktober 2012 werd geopenbaard en de val van voormalig zevenvoudig Tour-winnaar Armstrong inleidde, werden niet álle namen die de getuigen noemden, herkenbaar weergegeven. Sommige namen wil het USADA nu alsnog doorspelen naar de onafhankelijke commissie (CIRC) van de UCI, dat onderzoek doet naar het verleden van de sport.

Januari 2015

"Als je alleen de top aanpakt, betekent dat niet dat er daadwerkelijk iets zal veranderen aan het systeem", stelt Tygart. "Als je in het verleden met succes bij doping betrokken bent geweest, zeker als dokter, teameigenaar, coach of directeur, en je bent nooit gepakt, dan is de kans groot dat je er mee doorgaat."

Het houdt niet in dat die namen ook in de openbaarheid komen, al hoopt Tygart dat er genoeg bewijs tegen de personen wordt verzameld om dat toch te bewerkstelligen. De commissie wil in januari 2015 naar buiten komen met zijn bevindingen.

Leipheimer, Rabobank

In het rapport noemde voormalig Rabobank-renner Levi Leipheimer in een verklaring enkele werknemers van de bankiersploeg ten tijde van zijn dienstverband in Nederland. Die namen werden aangeduid als 'Rider-14' en 'Other-8'.
:') _O-

Zelfs in dit topic konden wij de namen linken aan de gefingeerde namen. Alleen al aan hoe lang die zwarte balk was kon je dat opmaken :')
THEFXRvrijdag 21 maart 2014 @ 23:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 20:53 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

:') _O-

Zelfs in dit topic konden wij de namen linken aan de gefingeerde namen. Alleen al aan hoe lang die zwarte balk was kon je dat opmaken :')
die Tygart is gewoon zo'n teringleijer, altijd weer de gebruiker pakken, maar nooit het systeem zelf, want dan krijgt ie gewoon een dodelijk ongeluk.
opgebaardevrijdag 21 maart 2014 @ 23:06
Tygart gaat veel te veel voor zijn eigen persoonlijke gewin. We horen hem over tien jaar nog over deze zaak. Ben benieuwd wat hij allemaal nog naar buiten gaat brengen
THEFXRvrijdag 21 maart 2014 @ 23:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 23:06 schreef opgebaarde het volgende:
Tygart gaat veel te veel voor zijn eigen persoonlijke gewin. We horen hem over tien jaar nog over deze zaak. Ben benieuwd wat hij allemaal nog naar buiten gaat brengen
het is gewoon zo'n egotripper, echt een misselijk mannetje.
rubbereendzaterdag 22 maart 2014 @ 14:06
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
omg :D
rubbereendzaterdag 22 maart 2014 @ 14:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
fantastisch :D
rubbereendzaterdag 22 maart 2014 @ 14:11
da's een beetje dubbelop :')
TargaFloriomaandag 24 maart 2014 @ 15:59
Volgens Zonneveld is Sky erg geschrokken van het geval Henao en zijn ze toen pas serieus naar bloedwaarden gaan kijken en hebben ze zelfs geinformeerd bij andere ploegen.
Pino112maandag 24 maart 2014 @ 16:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 14:11 schreef rubbereend het volgende:
da's een beetje dubbelop :')
_O-
ThePlaneteermaandag 24 maart 2014 @ 16:30
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 15:59 schreef TargaFlorio het volgende:
Volgens Zonneveld is Sky erg geschrokken van het geval Henao en zijn ze toen pas serieus naar bloedwaarden gaan kijken
Haha ja zo zit het. :D

Dat hun beste rijder een parasiet had die 3 jaar lang de bloedwaardes aantastte was blijkbaar niet echt een probleem bij de ploeg die alles doet voor marginal gains.
Thijs man, dat was nou echt iemand waarvan ik hoopte dat hij wat kritischer werd. Maarja, hoe meer baantjes die krijgt hoe meer hij moet opletten op wat hij zegt blijkbaar.
Szuramaandag 24 maart 2014 @ 17:30
Thijs, de ongekroonde zonnekoning van de wielerjournalistiek. Volgens hemzelf althans.
Immerdebestebobmaandag 24 maart 2014 @ 17:31
quote:
0s.gif Op maandag 24 maart 2014 17:30 schreef Szura het volgende:
Thijs, de ongekroonde zonnekoning van de wielerjournalistiek. Volgens hemzelf althans.
Je kan je natuurlijk niet altijd zo uitlaten als een Michiel Eleijzen of een Martijn Hendriks, dus ergens snap ik het wel.
thettesdonderdag 27 maart 2014 @ 01:56
Ik heb even een algemene vraag voor de kenners hier. Bij speculaties over doping wordt vaak in 'profielen' gedacht. Of als iemand gepakt wordt, zegt men 'dat zag je natuurlijk allang aankomen'.

Om even wat voorbeelden te noemen:
-de oude of middelmatige renner die plots heel hard rijdt
(die oude turk vorig jaar, piepoli, riis,

-het talent die opeens wel idioot hard gaat
(vandenbroucke, ricco)

-maar je hebt net zo goed jonge renners die altijd wel vrij jong al heel goed waren die toch doping gebruikten
(thomas dekker, jan ullrich)

-of renners die juist super constant waren en toch ook gebruikten
(boogerd, museeuw, in zekere zin armstrong)

kortom, eigenlijk kun je elke wielrenner/sporter die zowel incidenteel of structureel goed presteert, en zowel supertalenten als redelijke renners, in deze categorieen plaatsen. Alleen iemand die altijd vijftigste wordt is niet verdacht. Dus in hoeverre is een wisselende prestatiecurve nu werkelijk een indicator voor dopinggebruik?
THEFXRdonderdag 27 maart 2014 @ 02:21
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 01:56 schreef thettes het volgende:
Ik heb even een algemene vraag voor de kenners hier. Bij speculaties over doping wordt vaak in 'profielen' gedacht. Of als iemand gepakt wordt, zegt men 'dat zag je natuurlijk allang aankomen'.

Om even wat voorbeelden te noemen:
-de oude of middelmatige renner die plots heel hard rijdt
(die oude turk vorig jaar, piepoli, riis,

-het talent die opeens wel idioot hard gaat
(vandenbroucke, ricco)

-maar je hebt net zo goed jonge renners die altijd wel vrij jong al heel goed waren die toch doping gebruikten
(thomas dekker, jan ullrich)

-of renners die juist super constant waren en toch ook gebruikten
(boogerd, museeuw, in zekere zin armstrong)

kortom, eigenlijk kun je elke wielrenner/sporter die zowel incidenteel of structureel goed presteert, en zowel supertalenten als redelijke renners, in deze categorieen plaatsen. Alleen iemand die altijd vijftigste wordt is niet verdacht. Dus in hoeverre is een wisselende prestatiecurve nu werkelijk een indicator voor dopinggebruik?
voor mijzelf deel ik het meer in op basis van dagraces een ronderaces.
heywoodudonderdag 27 maart 2014 @ 09:30
Zelf vind ik het ook wel "opvallend" als sporters lang geblesseerd zijn en direct winnend terugkomen. Om een stevig voorbeeld daarvan te noemen, langlaufer Dario Cologna. Door een voetblessure kon hij pas halverwege januari weer starten, begin februari (een week voor de Spelen!) maakte hij zijn rentree in de World Cup waar hij in zijn eerste wedstrijd tweede werd op nog geen 3 seconden van de winnaar. Op de Spelen pakt ie 2 keer goud (3e keer was prima mogelijk geweest als zijn ski niet brak op een kilometer voor de streep)...paar weken na de OS start hij op een 50 kilometer (zijn eerste wedstrijd na de OS) waar hij halverwege al op moet geven ivm een blessure, daarna ook niet meer in actie gekomen.

Of iets als biatleet Johannes Thingnes Boe, die veel uitschieters kende en op de Spelen zwaar tegenviel. Wel 5 keer op het podium dit seizoen en dat waren alle 5 overwinningen. Wat ik er vooral opmerkelijk aan vind is dat die overwinningen na elkaar kwamen. Eerst in december in Annecy waar hij beide wedstrijden wint en vervolgens in maart in Kontiolahti waar hij alle 3 wedstrijden op behoorlijk indrukwekkende manier wint.
ThePlaneteerdonderdag 27 maart 2014 @ 09:37
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 01:56 schreef thettes het volgende:
Ik heb even een algemene vraag voor de kenners hier. Bij speculaties over doping wordt vaak in 'profielen' gedacht. Of als iemand gepakt wordt, zegt men 'dat zag je natuurlijk allang aankomen'.

Om even wat voorbeelden te noemen:
-de oude of middelmatige renner die plots heel hard rijdt
(die oude turk vorig jaar, piepoli, riis,

-het talent die opeens wel idioot hard gaat
(vandenbroucke, ricco)

-maar je hebt net zo goed jonge renners die altijd wel vrij jong al heel goed waren die toch doping gebruikten
(thomas dekker, jan ullrich)

-of renners die juist super constant waren en toch ook gebruikten
(boogerd, museeuw, in zekere zin armstrong)

kortom, eigenlijk kun je elke wielrenner/sporter die zowel incidenteel of structureel goed presteert, en zowel supertalenten als redelijke renners, in deze categorieen plaatsen. Alleen iemand die altijd vijftigste wordt is niet verdacht. Dus in hoeverre is een wisselende prestatiecurve nu werkelijk een indicator voor dopinggebruik?
Het is waar dat winnaars nu worden verdacht, maar het is nog niet enkel op basis van prestatie (gelukkig).

Maar idd, als je nu onverwachts iets wint in het wielrennen, zullen mensen je prestatiecurve en historie gaan bekijken. Als daar dan ook verdachte dingen inzitten, gaat men bijv. kijken naar de ploegen waar je hebt gereden, je teammaten en ploegleiders etc.
DrParsifaldonderdag 27 maart 2014 @ 09:44
En Phelps maakt zich na ongeveer twee jaar op voor een come-back.
http://www.nu.nl/sport/37(...)-maken-comeback.html
THEFXRdonderdag 27 maart 2014 @ 11:04
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 09:44 schreef DrParsifal het volgende:
En Phelps maakt zich na ongeveer twee jaar op voor een come-back.
http://www.nu.nl/sport/37(...)-maken-comeback.html
mmm, 2 jaar undercover schorsing?
TargaFloriodonderdag 27 maart 2014 @ 11:10
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 11:04 schreef THEFXR het volgende:

[..]

mmm, 2 jaar undercover schorsing?
quote:
De Amerikaanse kampioenschappen worden gehouden in Irvine, in augustus.
De Zomerspelen in London duurden tot half augustus...precies 2 jaar later een comeback? Zal wel toeval zijn...
thettesdonderdag 27 maart 2014 @ 11:49
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 09:37 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Maar idd, als je nu onverwachts iets wint in het wielrennen, zullen mensen je prestatiecurve en historie gaan bekijken. Als daar dan ook verdachte dingen inzitten, gaat men bijv. kijken naar de ploegen waar je hebt gereden, je teammaten en ploegleiders etc.
Wat ik dus bedoel te zeggen is dat heel veel dopers constante prestatiecurves over vele jaren hebben. Rebellin of Boogerd bijvoorbeeld. Maar ook Basso als we het over ronderenners hebben. Dus in hoeverre kun je een prestatiecurve dan nog als verdacht of onverdacht aanmerken?
ThePlaneteerdonderdag 27 maart 2014 @ 11:54
Het is niet heel terecht om een renner puur op basis van prestatiecurve te verdenken. Een Boogerd stond in het USADA rapport en een Basso was ook op basis van andere dingen verdacht (z'n hond).
THEFXRdonderdag 27 maart 2014 @ 12:45
quote:
10s.gif Op donderdag 27 maart 2014 11:10 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

[..]

De Zomerspelen in London duurden tot half augustus...precies 2 jaar later een comeback? Zal wel toeval zijn...
je zie het zo vaak in tennis, als je even terugkijkt wie met met pensioen is gegaan en dan weer na 1 jaar of meer terugkomt op niveau.
_-_ratjetoe_-_donderdag 27 maart 2014 @ 14:41
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 11:49 schreef thettes het volgende:

[..]

Wat ik dus bedoel te zeggen is dat heel veel dopers constante prestatiecurves over vele jaren hebben. Rebellin of Boogerd bijvoorbeeld. Maar ook Basso als we het over ronderenners hebben. Dus in hoeverre kun je een prestatiecurve dan nog als verdacht of onverdacht aanmerken?
Tja al het gras is groen, maar niet al het groen is gras.

Dus elke rare prestatiecurve = doping, maar doping betekent niet automatisch een rare prestatiecurve.
thettesdonderdag 27 maart 2014 @ 14:48
quote:
1s.gif Op donderdag 27 maart 2014 14:41 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Tja al het gras is groen, maar niet al het groen is gras.

Dus elke rare prestatiecurve = doping, maar doping betekent niet automatisch een rare prestatiecurve.
Nu kom je in moeilijk vaarwater terecht. Je kunt immers niet met zekerheid stellen dat iemand geen doping (heeft) gebruikt. Desondanks lijkt het me toch zeer goed mogelijk dat de meeste opvallende prestatiecurves geen verband houden met doping.
THEFXRdonderdag 27 maart 2014 @ 15:43
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 14:48 schreef thettes het volgende:

[..]

Nu kom je in moeilijk vaarwater terecht. Je kunt immers niet met zekerheid stellen dat iemand geen doping (heeft) gebruikt. Desondanks lijkt het me toch zeer goed mogelijk dat de meeste opvallende prestatiecurves geen verband houden met doping.
HUH? dat moet je even uitleggen.....
_-_ratjetoe_-_donderdag 27 maart 2014 @ 16:43
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 14:48 schreef thettes het volgende:

[..]

Nu kom je in moeilijk vaarwater terecht. Je kunt immers niet met zekerheid stellen dat iemand geen doping (heeft) gebruikt. Desondanks lijkt het me toch zeer goed mogelijk dat de meeste opvallende prestatiecurves geen verband houden met doping.
Een grote blessure kan een oorzaak zijn van een rare prestatiecurve. Misschien ook nog wel ontbreken van motivatie nadat een grote prestatie is bereikt, al vind ik dat al wat dubieus.

Maar als een duidelijke verklaring voor een onlogische prestatiecurve ontbreekt, dat vind ik dopinggebruik best aannemelijk als verklaring.

Toegegeven, het is allemaal vrij subjectief. Vaughters schreef er eens een leuke column over; "connecting the dots".
0ne_of_the_fewdonderdag 27 maart 2014 @ 16:48
En lang niet iedereen levert een grote prestatie met dopinggebruik. Voor de ene renner is het de sprong van net niet winnen naar de top. Voor de ander een manier om toch nog een contract te krijgen als goede knecht.
Immerdebestebobdonderdag 27 maart 2014 @ 17:11
quote:
0s.gif Op donderdag 27 maart 2014 12:45 schreef THEFXR het volgende:

[..]

je zie het zo vaak in tennis, als je even terugkijkt wie met met pensioen is gegaan en dan weer na 1 jaar of meer terugkomt op niveau.
Het is wachten tot Bartoli terug komt :D
supernigerdonderdag 27 maart 2014 @ 20:39
quote:
10s.gif Op donderdag 27 maart 2014 17:11 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het is wachten tot Bartoli terug komt :D
Bartoli _O_
Joost-mag-het-wetenwoensdag 2 april 2014 @ 17:48
quote:
Lotto-ploegdokter: "Valpartijen ook door pijnstiller Tramadol"

Jan Mathieu heeft als Lotto-Belisol-ploegarts al meer werk gehad dan hem lief is. "Frederik Willems is onze vijfde renner die onder het mes moet", zegt hij. Mathieu heeft een mening over de vele valpartijen, zo hoopt hij dat het gebruik van de pijnstiller Tramadol snel verboden wordt.

In de Driedaagse De Panne-Koksijde raakte met Frederik Willems opnieuw een Lotto-Belisol-renner niet aan de streep. Hij brak zijn sleutelbeen, een nieuwe klap voor de ploeg.

"Frederik is al de vijfde renner die dit seizoen onder het mes moet. Dan werk je keihard tijdens de voorbereiding, maar aan valpartijen kun je niets doen", zegt ploegdokter Mathieu aan Sporza. "Ik verwacht hem weer fit tegen de Giro."

Ook Kris Boeckmans viel in de Driedaagse. "Hij heeft overal bloeduitstortingen en schaafwonden op zijn rechterbeen. Het is nog even afwachten of hij voortkan. Of ik fatalistisch word? Nee, we zijn nog maar met een paar renners in koers, dus de kans wordt kleiner dat we nog veel blessures tegenkomen."

"Het weegt wel op de ploeg dat er veel gevallen wordt. Het zijn ook onze kopmannen, met Jurgen Van den Broeck en André Greipel die al out waren. Maar het komt wel goed. Een van de komende dagen zullen we wel op het podium staan."
"We willen het gebruik van Tramadol laten verbieden"

Hoe komt het toch dat er zo vaak gevallen wordt? "Ik zie enkele verklaringen", zegt Jan Mathieu. "Ten eerste maakt het goede weer de koers niet selectief en daardoor zijn er nog te veel renners in de finale."

"Ten tweede is het wedstrijdgemiddelde hoog en dan zijn de wegen met drempels, kegels en paaltjes gevaarlijk voor een peloton. De druk bij de renners is ook zo groot om voorin te zitten bij cruciale fases op kleine wegen."

"Ook het gebruik van Tramadol tijdens de koers is een oorzaak. Dat tast je concentratie aan. Bij Lotto-Belisol gebruiken we die pijnstiller niet meer. Dat is een afspraak sinds deze winter binnen de MPCC (Beweging voor een geloofwaardig wielrennen, red), waar wij als ploeg lid van zijn (klik hier voor het overzicht van alle leden, red)."

"Maar Tramadol wordt wel nog gebruikt bij andere ploegen. Sky, BMC en Omega Pharma-Quick Step bijvoorbeeld zijn niet bij de MPCC aangesloten en doen niet mee aan die overeenkomst."

"Tramadol is echt een sterke pijnstiller en heeft een centrale werking. Het is gevaarlijk voor je concentratie en je kunt er verslaafd aan raken. De MPCC heeft aan de UCI en het WADA gevraagd om het gebruik ervan in de koers te verbieden."
THEFXRwoensdag 2 april 2014 @ 18:08
Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller die tot de opioïden gerekend wordt. Tramadol valt niet onder de opiumwet in tegenstelling tot de iets zwaardere opiaten/opioïden als onder andere morfine en methadon.

Tramadol wordt gebruikt als pijnstiller (analgeticum) bij matige tot ernstige pijn en als hoestprikkel-onderdrukker (antitussivum). Het is uitsluitend op recept verkrijgbaar.
Ericrwoensdag 2 april 2014 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 18:08 schreef THEFXR het volgende:
Tramadol is een morfine-achtige pijnstiller die tot de opioïden gerekend wordt. Tramadol valt niet onder de opiumwet in tegenstelling tot de iets zwaardere opiaten/opioïden als onder andere morfine en methadon.

Tramadol wordt gebruikt als pijnstiller (analgeticum) bij matige tot ernstige pijn en als hoestprikkel-onderdrukker (antitussivum). Het is uitsluitend op recept verkrijgbaar.
Bedankt voor de Wiki-copy paste
Joost-mag-het-wetenwoensdag 2 april 2014 @ 19:15
Ik vraag mij af of er niet veel zijn die het tegen de pijn van verzuring ofzo gebruiken ...
rubbereendwoensdag 2 april 2014 @ 19:21
Adrie van Diemen, trainer bij Garmin, over onder andere de pijnstillers: http://www.denieuwsbv.nl/media/312120 vanaf ongeveer 5:30
Wombcatwoensdag 2 april 2014 @ 19:56
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 19:21 schreef rubbereend het volgende:
Adrie van Diemen, trainer bij Garmin, over onder andere de pijnstillers: http://www.denieuwsbv.nl/media/312120 vanaf ongeveer 5:30
Hij verspreekt zich daar wel, want hij zegt "we raden het onze renners sterk af om er geen gebruik van te maken." _O-
rubbereendwoensdag 2 april 2014 @ 20:06
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 19:56 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Hij verspreekt zich daar wel, want hij zegt "we raden het onze renners sterk af om er geen gebruik van te maken." _O-
ja foutje, maar hij is er verder wel duidelijk over
_-_ratjetoe_-_woensdag 2 april 2014 @ 20:07
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 19:15 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik vraag mij af of er niet veel zijn die het tegen de pijn van verzuring ofzo gebruiken ...
Waar anders tegen?
_-_ratjetoe_-_woensdag 2 april 2014 @ 20:09
Ik moet Taylor Phinney trouwens nageven dat hij dit probleem al tijden geleden heeft aangekaart (cocktail van caffeine en pijnstillers in de laatste km's)
TargaFloriowoensdag 2 april 2014 @ 20:28
Hot item dat Tramadol.

quote:
Van Mol: "Pleit om Tramadol op dopinglijst te zetten"
De zware pijnstiller Tramadol wordt de laatste dagen genoemd als een van de redenen waarom renners zoveel vallen, het middel vermindert het reactievermogen. De Belgische ploegen Omega Pharma-Quick Step en Topsport Vlaanderen-Baloise zeggen Tramadol in elk geval niet te gebruiken in de koers.
Lees ook:

Lotto-ploegdokter: "Valpartijen ook door pijnstiller Tramadol"

"Tramadol behoort tot de opiaten", verklaart Yvan Van Mol, ploegdokter van Omega Pharma-Quick Step. "Tramadol verlicht de pijn, maar het verdooft tegelijk ook het centraal zenuwstelsel, waardoor het reactievermogen daalt en renners misschien obstakels minder goed zien."

Omega Pharma-Quick Step is niet aangesloten bij de MPCC (Beweging voor een geloofwaardig wielrennen), een groep van ploegen die zich er onder meer toe heeft verbonden om Tramadol niet meer te gebruiken.

"Wij hebben nog nooit Tramadol gebruikt, tenzij er een (medische) indicatie is", reageert Van Mol. "Ik heb 14 dagen geleden al gepleit dat het op de dopinglijst zou moeten komen. En dat zeg ik nu nog altijd."

"Ik heb het dit jaar wel een keer gebruikt nadat een renner heel zwaar gevallen was. Als dat geen terechte indicatie is, dan wil ik gerust in discussie gaan. We gebruiken het niet om mee te koersen."
Lefevere: "Ik zie de meerwaarde van Tramadol niet in"

Ook Patrick Lefevere, teammanager van Omega Pharma-Quick Step, zegt dat zijn ploeg geen Tramadol gebruikt in de koers. "Ik weet dat wij het niet gebruiken. Wat bij andere ploegen gebeurt, kan ik niet beoordelen. Ik heb ook al gehoord over het gebruik van Tramadol, maar ik zie er de meerwaarde niet van in."
quote:
Walter Planckaert: "Bij ons is het ten strengste verboden"
Topsport Vlaanderen-Baloise is wel lid van de MPCC. "Bij ons was Tramadol ten strengste verboden tijdens de winter en op stage. Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat er bij ons niemand met Tramadol rijdt. Als de anderen het wel doen, is dat hun zaak."
http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/140402_Van_Mol_tramadol

Is Tramadol echt zo'n heftig middel?
Joost-mag-het-wetenwoensdag 2 april 2014 @ 20:39
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 20:28 schreef TargaFlorio het volgende:
Patrick Lefevere

Ik heb ook al gehoord over het gebruik van Tramadol, maar ik zie er de meerwaarde niet van in."
:D _O-
TargaFloriowoensdag 2 april 2014 @ 20:45
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 20:39 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

:D _O-
OPQS is een ploeg voor het eendaagse werk en doping heeft alleen zin voor ronderenners, dus ik
snap Lefevere wel.

:')
Ericrwoensdag 2 april 2014 @ 21:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 20:28 schreef TargaFlorio het volgende:

Is Tramadol echt zo'n heftig middel?
Ja, niet voor niks dat het niet zomaar wordt voorgeschreven. Alle opoiden zouden gewoon verboden moeten zijn in de sport. Als je daar gebruik van moet maken ben je normaal gesproken ook niet in staat om te sporten.
Steven184woensdag 2 april 2014 @ 21:13
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 20:09 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ik moet Taylor Phinney trouwens nageven dat hij dit probleem al tijden geleden heeft aangekaart (cocktail van caffeine en pijnstillers in de laatste km's)
+1
TargaFloriowoensdag 2 april 2014 @ 21:15
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:11 schreef Ericr het volgende:

[..]

Ja, niet voor niks dat het niet zomaar wordt voorgeschreven. Alle opoiden zouden gewoon verboden moeten zijn in de sport. Als je daar gebruik van moet maken ben je normaal gesproken ook niet in staat om te sporten.
Ze deden (of doen -O- ) ook niet moeilijk over EPO en andere zware geneesmiddelen. :+
Zelvadonderdag 3 april 2014 @ 18:54
http://nos.nl/artikel/631630-zwemmer-melnikov-betrapt-op-epo.html

Vrijspraak! Alleen duursporters gebruiken EPO. Geen speld tussen te krijgen.
DeeBeedonderdag 3 april 2014 @ 20:28
Een zwemmer die ook EPO gebruikt, je verwacht het niet...
THEFXRdonderdag 3 april 2014 @ 20:48
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:28 schreef DeeBee het volgende:
Een zwemmer die ook EPO gebruikt, je verwacht het niet...
dat verwacht je idd niet, deze bekendmaking, normaal wordt alles achter gesloten deuren afgehandeld.
Immerdebestebobdonderdag 3 april 2014 @ 23:09
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 20:28 schreef DeeBee het volgende:
Een zwemmer die ook EPO gebruikt, je verwacht het niet...
Dat het een Rus is evenmin.
supernigervrijdag 4 april 2014 @ 01:23
Tsja, voor de bühne een nobuddy uit Rusland schorsen.
Ericrzondag 6 april 2014 @ 11:31
Hilarisch stuk over dopingbestrijding in het wielrennen:

http://www.nusport.nl/wie(...)og-steeds-beter.html

quote:
Hoe staat het wielrennen ervoor ten opzichte van een jaar geleden?
Spekenbrink: "Eerst en vooral ziet iedereen dat het prestatieniveau de laatste jaren naar beneden is gegaan. Dat is de allerbelangrijkste indicator dat het dopinggebruik is afgenomen.
Misschien tot een jaar of 3 terug wel maar tegenwoordig is een groep renners een groot gedeelte van het seizoen in topvorm zijn en als een brommer de heuvels of bergen op knallen is geen enkel probleem voor o.a. het mongolenkwartet Rodriguez, Contador, Froome en Piti.

Nog zo'n mooie quote:

quote:
Plugge: "Iedereen is zich een jaar geleden wel rot geschrokken en heeft daar veel lering uit getrokken. De buitenwereld heeft het wielrennen een les geleerd en die is ter harte genomen.
1998/1999, 2006/2007 all over again

Of deze van Ram:

quote:
Ram: "In de afgelopen tien jaar is er heel veel veranderd en we praten over een ander wielrennen dan tien jaar geleden
Daarna nog Kloosterhuis met het volgende cliche:

quote:
Kloosterhuis: "Ik denk zelf dat de cultuurverandering tussen de vijf en tien jaar gaat duren. We zijn op de goede weg, maar die cultuur van vijftig jaar kunnen we niet zo even veranderen
Of dit pareltje:

quote:
Plugge: "Een ploeg als Sky is goed bezig
Heb me kostelijk vermaakt met dat stuk op NU.nl
Pino112zondag 6 april 2014 @ 11:39
Die laatste _O-
ThePlaneteerzondag 6 april 2014 @ 11:50
Dat hele stuk is inderdaad gewoon 1998 en 2007 all over. Zucht.
Ereinionzondag 6 april 2014 @ 11:56
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 11:31 schreef Ericr het volgende:
Hilarisch stuk over dopingbestrijding in het wielrennen:

http://www.nusport.nl/wie(...)og-steeds-beter.html

[..]

Misschien tot een jaar of 3 terug wel maar tegenwoordig is een groep renners een groot gedeelte van het seizoen in topvorm zijn en als een brommer de heuvels of bergen op knallen is geen enkel probleem voor o.a. het mongolenkwartet Rodriguez, Contador, Froome en Piti.

Nog zo'n mooie quote:

[..]

1998/1999, 2006/2007 all over again

Of deze van Ram:

[..]

Daarna nog Kloosterhuis met het volgende cliche:

[..]

Of dit pareltje:

[..]

Heb me kostelijk vermaakt met dat stuk op NU.nl
Wel grappig ja. Het lijkt alsof een jaar of vijf geleden iedereen met elkaar heeft afgesproken welk riedeltje ze gaan afdraaien, en sindsdien doen ze het allemaal braaf. 'Nieuwe generatie, andere lijn ingezet door ploegen, biologisch paspoort, tragere tijden, blah blah blah'.

Het leuke aan dit verhaaltje is dat het opgedreund kan worden, ongeacht de omstandigheden. Tijden gaan niet meer omlaag maar omhoog? Ach, gewoon blijven beweren dat klimtijden naar beneden gaan. Nieuwe generatie wordt even hard gepakt? Niks te zien hier. Oude, bewezen dopers als Valverde en Contador rijden net zo hard als in de tijd dat ze bij het ontbijt twee bloedzakken ingespoten kregen? Komt door hun grinta en werklust.

Zo'n Valverde is wel heel erg komisch. Die is echt full retard gegaan dit seizoen. Leuk dat hij wat aanvallender rijdt, maar met geloofwaardig wielrennen heeft dit in de verste verte niets meer te maken.
THEFXRzondag 6 april 2014 @ 14:20
Charlie Bootsman kan iig op de zwarte lijst.
TargaFloriozondag 6 april 2014 @ 14:28
Wie?
THEFXRzondag 6 april 2014 @ 14:29
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 14:28 schreef TargaFlorio het volgende:
Wie?
dat is de schrijver van de bovenstaande rotzooi
TargaFloriozondag 6 april 2014 @ 14:30
ok
Steven184zondag 6 april 2014 @ 14:34
Wachten op James Spader dus.
ThePlaneteerdinsdag 8 april 2014 @ 08:56
Mooi vertoon van het nieuwe wielrennen weer in Baskenland. Contador en Valverde rijden samen even iedereen overhoop _O-
Immerdebestebobdinsdag 8 april 2014 @ 20:11
http://nos.nl/artikel/633561-simpson-biecht-dopinggebruik-op.html

Opmerkelijk :D
Immerdebestebobdinsdag 8 april 2014 @ 20:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 08:56 schreef ThePlaneteer het volgende:
Mooi vertoon van het nieuwe wielrennen weer in Baskenland. Contador en Valverde rijden samen even iedereen overhoop _O-
Waar is Quim?
OProgdinsdag 8 april 2014 @ 20:33
quote:
Deze hebben ze dus geofferd om te laten zien dat ze er dik bovenop zitten en laten bekennen. :')
Immerdebestebobdinsdag 8 april 2014 @ 20:41
quote:
9s.gif Op dinsdag 8 april 2014 20:33 schreef OProg het volgende:

[..]

Deze hebben ze dus geofferd om te laten zien dat ze er dik bovenop zitten en laten bekennen. :')
Kiezen uit haar en Asafa Powell, Nesta Carter en Veronica Campbell-Brown is niet echt makkelijk :') Dan is Carter de minste denk ik nog.
OProgdinsdag 8 april 2014 @ 20:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 april 2014 20:41 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Kiezen uit haar en Asafa Powell, Nesta Carter en Veronica Campbell-Brown is niet echt makkelijk :')
Donderdag is Asafa Powell aan de beurt voor hetzelfde. We gaan het zien. :')
Simpson krijgt nu een schorsing door een bekentenis, dus eigenlijk niet op basis van de positieve test zelf dus de deuren staan open voor vrijspraak als er geen bekentenis komt. :')
supernigerwoensdag 9 april 2014 @ 00:06
Jamaica :')
Tijd dat ze Bolt ook een keer aanpakken.
#ANONIEMdonderdag 10 april 2014 @ 10:58
quote:
'Armstrong noemt onder ede medeplichtigen dopingpraktijken'
Lance Armstrong zou al in november onder ede de medeplichtigen bij zijn dopingpraktijken hebben aangewezen.

Dat meldt de Amerikaanse krant USA Today, die beschikt over de verklaringen die de geschorste renner heeft gedaan.
Armstrong, die zijn zeven Tourzeges kwijt raakte na een grootschalig onderzoek van het Amerikaanse antidopingbureau USADA, wijst vier mensen aan die de middelen leverden.

Trainer Pepi Marti, dokter Pedro Celaya, dokter Luis Garcia del Moral en dokter Michele Ferrari zouden hem tijdens zijn carrière hebben geholpen met dopinggebruik.
Zijn masseuse Emma O'Reilly, mecanicien Julien de Vriese en Philippe Maire, beter bekend als 'Motoman', worden door Armstrong genoemd als mensen die hem tijdens de races de middelen bezorgden.
Bruyneel
Zijn voormalig ploegleider van US Postal ontspringt de dans eveneens niet. "Johan Bruyneel heeft deelgenomen aan of geassisteerd bij het gebruik van prestatiebevorderende middelen van Armstrong. Dat wist hij door hun gesprekken en daden", luidt de verklaring.
Armstrong erkent verder dat hij in het algemeen betaalde voor dopingmiddelen, maar hij kan of wil niet zeggen of er andere personen een financiële bijdrage leverden.
De Texaan meldt dat hij sinds de Tour van 1995 epo gebruikte, maar dat hij niet aan de doping zat in 2009 en 2010, toen hij voor de tweede keer een rentree maakte.
Armstrong ontkent dat hij mensen heeft omgekocht in een poging zijn dopinggeheim te bewaren. "Wel heeft hij soms een bijdrage geleverd aan mensen of instellingen die Armstrong er wellicht van verdachten doping te gebruiken. Armstrong deed dit niet met de verwachting dat in ruil daarvoor dopinggeheimen niet zouden worden onthuld."
Landis
Het document met de antwoorden van de Texaan werd opgevraagd door de advocaat van Floyd Landis. De voormalig ploeggenoot van Armstrong spande al in juli 2010 een rechtszaak aan tegen zijn oude kopman.
In de zaak draait het erom of Armstrongs oude ploeg US Postal (een overheidsbedrijf) met belastinggeld doping financierde. Het Amerikaanse ministerie van justitie besloot zich medio 2013 aan te sluiten bij Landis.
Het is voor het eerst sinds de bekentenis van Armstrong bij Oprah Winfrey in januari 2013 dat hij details prijsgeeft over zijn dopinggebruik. Er lopen meerdere rechtszaken tegen hem van voormalige sponsoren die geld van hem willen zien omdat ze zich bedrogen voelen.
Van de 'schuldigen' zijn Armstrong zelf, Ferrari en Del Moral niet in beroep gegaan. Bruyneel, Celaya en Marti hebben er wel voor gekozen om de zaak bij USADA en te vechten. Het is donderdag precies anderhalf jaar geleden dat het rapport van het antidopingbureau op 10 oktober 2012 verscheen.
ThePlaneteerdonderdag 10 april 2014 @ 11:45
Onder ede ontkennen dat hij in 2009 en 2010 doping gebruikte?

En Emma uiteraard ook erbij halen...

Dit is ook een mooie:
quote:
Armstrong ontkent dat hij mensen heeft omgekocht in een poging zijn dopinggeheim te bewaren. "Wel heeft hij soms een bijdrage geleverd aan mensen of instellingen die Armstrong er wellicht van verdachten doping te gebruiken. Armstrong deed dit niet met de verwachting dat in ruil daarvoor dopinggeheimen niet zouden worden onthuld."
_O-
IkeDubaku99donderdag 10 april 2014 @ 11:50
Prachtig dat Armstrong man en paard noemt. _O_ Al geloof ik er niks van dat hij in 2009 en 2010 niet gebruikte.
OProgdonderdag 10 april 2014 @ 12:10
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 11:45 schreef ThePlaneteer het volgende:
Onder ede ontkennen dat hij in 2009 en 2010 doping gebruikte?
Als hier in tegenstelling tot de eerste periode bijna niemand bij betrokken was en het zijn zaken die voorlopig lastig te vinden zijn (bloed) dan is het nog steeds lastig om hard te maken. Daar zal hij dan wel op gokken.

quote:
Dit is ook een mooie:

_O-
Tsjah. Als er nergens een afspraak op papier staat dan moeten ze maar eens bewijzen dat dit niet zo is. :P

De bekentenissen gaan gewoon over het enige dat echt niet meer te ontkennen viel. :')
THEFXRdonderdag 10 april 2014 @ 13:02
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 11:50 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Prachtig dat Armstrong man en paard noemt. _O_ Al geloof ik er niks van dat hij in 2009 en 2010 niet gebruikte.
dat wordt door zijn advocaten afgeraden om over die periode te bekennen, want dan eindigt hij onder de brug als bedelaar.
OProgdonderdag 10 april 2014 @ 13:18
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 13:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat wordt door zijn advocaten afgeraden om over die periode te bekennen, want dan eindigt hij onder de brug als bedelaar.
Hij heeft ook alleen maar gehangen op getuigenissen.

Als die er de tweede periode niet waren (ploegmaats, verzorgers) dan is het ook een lastig verhaal om te bewijzen.
Parafernaliavrijdag 11 april 2014 @ 00:30
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 11:45 schreef ThePlaneteer het volgende:
Onder ede ontkennen dat hij in 2009 en 2010 doping gebruikte?

En Emma uiteraard ook erbij halen...

Dit is ook een mooie:

[..]

_O-

ja echt he..het lult maar raak 8)7
IkeDubaku99vrijdag 11 april 2014 @ 00:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 april 2014 13:02 schreef THEFXR het volgende:

[..]

dat wordt door zijn advocaten afgeraden om over die periode te bekennen, want dan eindigt hij onder de brug als bedelaar.
Dan kan Lance toch mogelijk in de bak draaien voor meineed, als ze het tegendeel kunnen aantonen?
OProgvrijdag 11 april 2014 @ 09:14
quote:
De Jamaicaanse topsprinter Asafa Powell is vandaag voor 1,5 jaar geschorst. De 31-jarige sprinter, voormalig wereldrecordhouder op de 100 meter, werd vorig jaar zomer net als een aantal landgenoten betrapt op het gebruik van verboden middelen. .

Powell testte positief op oxilofrine, een stimulerend middel dat op de dopinglijst staat. De Jamaicaan beweert dat hij dat onbewust via een voedingssupplement heeft binnengekregen.

Het Jamaicaanse antidopingbureau Jadco besloot Powell met terugwerkende kracht voor 18 maanden te schorsen. Dat betekent dat de sprinter, die 9,72 seconden als beste tijd heeft staan op de 100 meter, vanaf 20 december weer in actie mag
heywooduvrijdag 11 april 2014 @ 09:28
Dat was na de uitspraak tegen Simpson niet anders te verwachten :P
Zelvavrijdag 11 april 2014 @ 12:01
Powell vecht schorsing aan bij CAS

Uitspraak half december alsjeblieft ^O^
heywooduwoensdag 16 april 2014 @ 19:32
Naar aanleiding van dit heeft JADCO een paar minuten geleden een statement online gegooid:

quote:
JADCO Statement re: Veronica Campbell-Brown’s CAS Ruling

The Jamaica Anti-Doping Commission (JADCO) has received the final report of the Court of Arbitration for Sport (CAS) concerning Veronica Campbell-Brown’s adverse analytical finding. JADCO acknowledges that some procedures carried out in the sample collection process on May 4, 2013, at the Jamaica Invitational Meet at the National Stadium, in Kingston, Jamaica were inconsistent with the World Anti-Doping Agency (WADA) International Standards. Specifically, no partial sample kits were used in the collection process.

We therefore, take this opportunity to state that there is no documentation in existence at JADCO, indicating that WADA gave the Commission permission to deviate from the standard, which is applicable to all signatories of the WADA Code.

Currently, the restructured JADCO, working in concert with its recently appointed Chairman and Board of Commissioners, continues to refine and upgrade its operational procedures to remove any weaknesses in the system. As a result, we are continuing to recruit qualified employees to fill the necessary staff vacancies and assist in improving JADCO’s testing capabilities and public education programme.

In order to further strengthen the capacity of its testing programme, JADCO has taken the necessary steps to fully adhere to all the WADA International Standards, as we are now in possession of the partial sample kits. We have also trained two additional Doping Control Officers (DCOs) and we are currently in the process of recruiting additional DCOs and Chaperones and recertifying our current doping control personnel.

In its on-going effort to further build capacity, JADCO is partnering with the Canadian Centre for Ethics in Sport (CCES) and the World Anti-Doping Agency (WADA). JADCO and CCES will be signing a Joint Initiative Agreement shortly, for a period of 15 months through which CCES will provide guidance, training and technical assistance to JADCO. This will enable JADCO to benefit from the experience of a National Anti-Doping Organisation (NADO) with over twenty years of anti-doping knowledge and expertise.

JADCO, in partnership with the Jamaica Athletics Administrative Association (JAAA) recently successfully conducted five regional Junior Athletes Anti-Doping Education Workshops for secondary school athletes and their support personnel. JADCO’s public education programme is on-going and will continue to focus on providing the requisite anti-doping information to all athletes, especially those in the JADCO‘s National Registered Testing Pool.

Furthermore, the Government of Jamaica, in continuing to strengthen its commitment to preserving integrity in sport has recently approved a 63% increase in budgetary support to JADCO for the 2014/2015 financial year.

Carey Brown
Executive Director
Jamaica Anti-Doping Commission
THEFXRvrijdag 18 april 2014 @ 11:49
quote:
Wielrenner Robert Gesink gaat zondag naar verluidt niet van start in de Amstel Gold Race. De kopman van de Belkin-formatie zou te veel last hebben van stress en daardoor tijdens grote koersen kampen met hartritmestoornissen.
Had je vroeger maar niet EPO moeten nemen, gast.
Pino112vrijdag 18 april 2014 @ 11:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 11:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Had je vroeger maar niet EPO moeten nemen, gast.
:')
Joost-mag-het-wetenvrijdag 18 april 2014 @ 13:03
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 11:49 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Had je vroeger maar niet EPO moeten nemen, gast.
Hij ging toch een hartoperatie ondergaan ?
heywooduvrijdag 18 april 2014 @ 19:50
Olympisch medaillewinnares Ryemyen betrapt op doping

Vooral dit stuk erbij vind ik wel mooi, van 13 januari (3 dagen na de positieve test) :')
http://www.unn.com.ua/uk/(...)pustit-zimoviy-sezon
Immerdebestebobzaterdag 19 april 2014 @ 14:01
quote:
2s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:50 schreef heywoodu het volgende:
Olympisch medaillewinnares Ryemyen betrapt op doping

Vooral dit stuk erbij vind ik wel mooi, van 13 januari (3 dagen na de positieve test) :')
http://www.unn.com.ua/uk/(...)pustit-zimoviy-sezon
De positieve test die je wist dat zou komen :')
Wombcatzaterdag 19 april 2014 @ 18:03
quote:
Griekse basketballer Memphis krijgt fikse dopingschorsing
Nick Calathes van Memphis Grizzlies is voor twintig wedstrijden geschorst omdat hij het anti-dopingreglement heeft overtreden.

Dat heeft de tuchtcommissie van de NBA bekendgemaakt. De Griekse speler is positief getest op het verboden product tamoxifen.

De schorsing gaat per direct in. Calathes kan niet met de Grizzlies meedoen in de play-offs. Zijn club speelt in de eerste ronde tegen Oklahoma City Thunder.

Het middel tamoxifen zou helpen om het gebruik van anabole steroïden te maskeren. Er is geen prestatiebevorderend middel in het bloed van Calathes gevonden.

De afwezigheid van de 25-jarige Calathes, bezig aan zijn eerste jaar in de NBA, is vervelend voor de Grizzlies aangezien hij de vaste stand-in was van de startende point guard Mike Conley. Memphis bereikte deze week als laatste team de play-offs in de Western Conference.
http://www.nu.nl/sport/37(...)dopingschorsing.html

Maar liefst 20 wedstrijden :o Dat is toch al bijna een kwart seizoen :')
Toen ik de titel las, dacht ik al "dit stelt niets voor of het is echt een zware straf".
heywooduzaterdag 19 april 2014 @ 18:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 18:03 schreef Wombcat het volgende:

[..]

http://www.nu.nl/sport/37(...)dopingschorsing.html

Maar liefst 20 wedstrijden :o Dat is toch al bijna een kwart seizoen :')
Toen ik de titel las, dacht ik al "dit stelt niets voor of het is echt een zware straf".
Theoretisch is het mogelijk dat ie vanaf 5 juni gewoon in de finale mag spelen _O-
heywooduzaterdag 19 april 2014 @ 21:33
Selsouli blijft 8 jaar geschorst

Met d'r 3:56 :')
Joost-mag-het-wetenzondag 20 april 2014 @ 11:30
Dag op dag 20 jaar geleden : *O*

Immerdebestebobzondag 20 april 2014 @ 11:33
quote:
Het beginshot doet denken aan cyclingmanager, waar je met al je renners tegelijk demareerde :D
heywoodudinsdag 22 april 2014 @ 09:31
Tien jaar schorsing voor Johan Bruyneel
heywoodudinsdag 22 april 2014 @ 10:16
quote:
Colorado Springs, Colo. (April 22, 2014)- USADA announced today that a three-member, independent panel of the American Arbitration Association North American Court of Arbitration for Sport (AAA), rendered its decision in the case of Johan Bruyneel (Team Director), Dr. Pedro Celaya (Team Doctor) and Jose “Pepe” Martí (Team Trainer), finding that all three committed multiple anti-doping rule violations over many years.

The Panel found that “the evidence establishes conclusively that Mr. Bruyneel was at the apex of a conspiracy to commit widespread doping on the USPS and Discovery Channel teams spanning many years and many riders. Similarly, Dr. Celaya and Mr. Martí were part of, or at least allowed themselves to be used as instruments of, that conspiracy.”

“From the beginning, our investigation has focused on ridding cycling of those entrusted to care for the well-being of athletes who abuse their position of trust and influence to assist or encourage the use of performance-enhancing drugs to defraud sport and clean athletes,” said USADA CEO Travis T. Tygart. “There is no excuse for any team director, doctor or other athlete support person who corrupts the very sport and the athletes they are supposed to protect.”

The Panel imposed a ten-year ban for Bruyneel, and eight-year bans for Celaya and Martí as the result of their roles in the USPS Cycling Team Doping Conspiracy.
These three suspended individuals, together with the previously suspended Dr. Michele Ferrari, from Ferrara, Italy and Dr. Luis Garcia del Moral, of València, Spain (who each received lifetime suspensions), makes a total of five athlete support personnel from the USPS Pro Cycling Team to be suspended for anti-doping rule violations for their participation in the USPS Pro Cycling Team Doping Conspiracy.

The Panel found that Bruyneel trafficked in performance-enhancing drugs and “was engaged in the allocation of team-related resources… causing a variety of prohibited doping substances and methods to be used expressly for the purpose of gaining an unfair advantage for the teams and cyclists he managed in cycling events.” In addition, the Panel found that Bruyneel himself “profited considerably from the successes of the teams and riders he managed during the relevant period.” Bruyneel encouraged athletes to use doping products including EPO, blood transfusions, testosterone, and cortisone. Bruyneel, who currently lives in London, is a former Belgian cyclist who, after a long career as a cyclist on pro teams, was USPS team director from1999- 2007(team name was changed to the Discovery Channel Cycling Team for the period 2005-2007 due to a change in sponsorship). During 2008-2009 Bruyneel was Director of the Astana Cycling Team. Beginning in 2010 he became the Team Director (or Team Manager) for the RadioShack Team where he continued to work until USADA’s case was initiated.

Dr. Pedro Celaya is a Spanish doctor who worked in professional cycling as a Team Doctor for over a decade and currently lives in Elorrio, Spain. The Panel found that Dr. Celaya possessed and administered doping products, including EPO, blood transfusions, and cortisone. Celaya was a Team Doctor for the USPS/ Discovery Channel Pro Cycling Team from 1997 through 1998 and from 2004 through 2007. During all or part of the period from 1999 through 2003 Dr. Celaya was a Team Doctor for the ONCE cycling team. Dr. Celaya continued to work in cycling as a Team Doctor for the RadioShack Nissan Trek Cycling Team until USADA’s case was initiated.

Jose “Pepe” Marti also was employed in professional cycling for over a decade and currently resides in València, Spain. The Panel found that Martí, a Team Trainer, trafficked performance enhancing drugs, including EPO, hGH, testosterone and cortisone to riders. Martí was involved in administering injections of EPO, testosterone, and hGH and in transfusing blood to riders. Martí worked with the USPS and Discovery Channel Cycling Teams during the period from 1999 through 2007 and thereafter worked with the Astana Cycling Team. Most recently, Martí had worked for the Team Saxo Bank-Tinkoff Bank team until after USADA’s case was initiated.

Bruyneel, Celaya and Martí all chose to exercise their right to have their cases heard collectively by a panel of three independent arbitrators. Following a lengthy pre-hearing process including various motions filed by the respondents’ legal team, the four day evidentiary hearing took place in London, England in December of 2013. The hearing was held in London at the request of Bruyneel, Celaya and Martí for their convenience. Bruyneel, Celaya and Marti were collectively represented by seven lawyers at the hearing. At the hearing, extensive and detailed evidence was presented to the Panel, and testimony was received from 17 witnesses, 14 of which were principally fact witnesses, including 8 cyclists, and 3 of which were expert witnesses. All of the witnesses testified under oath, and were subject to cross examination.

Bruyneel refused to testify and presented no fact witnesses on his own behalf. Martí likewise refused to testify. Dr. Celaya did testify before the Panel and was subject to cross examination at the hearing. The Panel concluded that Dr. Celaya was not “a credible witness in this case.”

The Panel confirmed that, in accordance with the Code and the International Cycling Union Anti-Doping Rules (UCI ADR), USADA had authority to bring these cases, because USADA discovered the violations.

The AAA decision will be available on the USADA website at http://www.usada.org/arbitration-decisions/

Bruyneel’s sanction will end June 11, 2022 and Celaya and Martí’s sanctions will end on June 11, 2020.

In an effort to aid athletes, as well as all support team members such as parents and coaches, in understanding the rules applicable to them, USADA provides comprehensive instruction on its website on the testing process and prohibited substances, how to obtain permission to use a necessary medication, and the risks and dangers of taking supplements as well as performance-enhancing and recreational drugs. In addition, the agency manages a drug reference hotline, Drug Reference Online (www.GlobalDRO.com), conducts educational sessions with National Governing Bodies and their athletes, and proactively distributes a multitude of educational materials, such as the Prohibited List, easy-reference wallet cards, periodic newsletters, and protocol and policy reference documentation.

USADA is responsible for the testing and results management process for athletes in the U.S. Olympic and Paralympic Movement, and is equally dedicated to preserving the integrity of sport through research initiatives and educational programs.
Celaya en Martí dus 8 jaar geschorst.
heywoodudinsdag 22 april 2014 @ 11:12
Geruchten over schorsing van snelwandelaar (en olympisch medaillewinnaar) Erick Barrondo blijken niet te kloppen, wel een waarschuwing omdat hij te laat whereabouts e.d. heeft doorgegeven.
supernigerdinsdag 22 april 2014 @ 13:53
quote:
Werd gvd tijd ook dat hij werd aangepakt :')
Wombcatdinsdag 22 april 2014 @ 20:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 13:53 schreef superniger het volgende:

[..]

Werd gvd tijd ook dat hij werd aangepakt :')
Mooi idd :)
PippenScottiewoensdag 23 april 2014 @ 09:54
Mooi dat ook de artsen worden geschorst.
Deze zaak mag veel navolging krijgen, te beginnen in Denemarken.
Joost-mag-het-wetenwoensdag 23 april 2014 @ 12:57
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 09:54 schreef PippenScottie het volgende:
Mooi dat ook de artsen worden geschorst.
Deze zaak mag veel navolging krijgen, te beginnen in Denemarken.
tjah, aan de andere kant , iemand als dokter Ferrari was ook al jaren geschorst en ontving nog altijd klanten. Doping verstrekken is sowieso illegaal , dus of ze nu geschorst zijn of niet ... 't enige verschil is dat ze niet meer rechtstreeks op de loonlijst van een ploeg kunnen staan.
heywooduwoensdag 23 april 2014 @ 12:57
Op clenbuterol betrapte Rogers niet geschorst

Ook Jonathan Breyne is vrijgesproken. Dat was de renner die na de positieve test zelfmoord probeerde te plegen maar nog net gered kon worden.
franklopwoensdag 23 april 2014 @ 13:05
Ik snap het niet, Contador wordt voor eenzelfde vergrijp geschorst en Rogers komt 'er mee weg' buiten de al uit competitie gestelde periode... wordt lekker met twee maten gemeten zo.
heywooduwoensdag 23 april 2014 @ 13:07
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 13:05 schreef franklop het volgende:
Ik snap het niet, Contador wordt voor eenzelfde vergrijp geschorst en Rogers komt 'er mee weg' buiten de al uit competitie gestelde periode... wordt lekker met twee maten gemeten zo.
Opmerkelijk ja. Hoewel het er ook op lijkt dat de UCI dan "gewoon" een andere weg heeft ingeslagen nu, waarvan Rogers en Breyne als eersten profiteren.
Rellende_Rotscholierwoensdag 23 april 2014 @ 13:07
Rare beslissing.
heywooduwoensdag 23 april 2014 @ 13:08
millarmind twitterde op woensdag 23-04-2014 om 13:01:35 Pleased to see @mickrogers cleared. GCP/UCI organise a race where there is a 'significant probability' of eating contaminated meat. SNAFU reageer retweet
millarmind twitterde op woensdag 23-04-2014 om 13:03:45 Granted, that was the old UCI who created GCP & Tour of Beijing. The new UCI are able to close the Rogers case and offer an explanation. reageer retweet
mcewenrobbie twitterde op woensdag 23-04-2014 om 12:49:42 Pleased to see common sense prevail & @mickrogers back where he deserves to be - in the peloton http://t.co/DfMxKUzm9H reageer retweet
Rellende_Rotscholierwoensdag 23 april 2014 @ 13:19
Ik word er wel een beetje droevig van dat een McEwen vindt dat Michael Rogers in het peloton hoort. Dat zegt alles over het hedendaagse wielrennen. Die man is een van de bekendste teflon dopers...
TargaFloriowoensdag 23 april 2014 @ 13:54
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 13:08 schreef heywoodu het volgende:
millarmind twitterde op woensdag 23-04-2014 om 13:01:35 Pleased to see @mickrogers cleared. GCP/UCI organise a race where there is a 'significant probability' of eating contaminated meat. SNAFU reageer retweet
Eigen verantwoordelijkheid hoeft niet meer? Als topsporter zou ik in China uit voorzorg geen vlees eten.
heywooduwoensdag 23 april 2014 @ 13:54
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 13:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Eigen verantwoordelijkheid hoeft niet meer? Als topsporter zou ik in China uit voorzorg geen vlees eten.
Precies.
Ericrwoensdag 23 april 2014 @ 15:11
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 13:54 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Eigen verantwoordelijkheid hoeft niet meer? Als topsporter zou ik in China uit voorzorg geen vlees eten.
Gewoon geen vlees eten, problem solved. Wat betreft clen dan, ook al is dat misschien ook weer niet al te slim want een Tjallingii zal het er nooit op kunnen gooien dat een lapje vlees zijn waarden heeft beinvloed.
TargaFloriowoensdag 23 april 2014 @ 17:26
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 15:11 schreef Ericr het volgende:

[..]

Gewoon geen vlees eten, problem solved. Wat betreft clen dan, ook al is dat misschien ook weer niet al te slim want een Tjallingii zal het er nooit op kunnen gooien dat een lapje vlees zijn waarden heeft beinvloed.
Hier in (Noord)West-Europa is er geen clenbuterol probleem.
_-_ratjetoe_-_woensdag 23 april 2014 @ 19:01
Ondertussen in Wallonië: de snelste beklimming van de Muur ooit. Mollema gedeeld vierde ooit.
SaintOfKillerswoensdag 23 april 2014 @ 19:08
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 19:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ondertussen in Wallonië: de snelste beklimming van de Muur ooit. Mollema gedeeld vierde ooit.
Maar daar was een reden voor! Het was de snelste beklimming omdat ze zo snel omhoog reden :Y. Als dat geen duidelijke toelichting is.

Nog een geluk dat ze op een bepaald moment even naar elkaar zaten te kijken, anders had de gehele top 15 sneller gereden dan de vorige snelste.
Ericrdonderdag 24 april 2014 @ 08:40
Valverde _O_ Gewoon even er voor zorgen dat Brailsford gelijk krijgt. Jammer dat sommigen geen grote dromen hebben, niet in wonderen geloven.
THEFXRdonderdag 24 april 2014 @ 09:35
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 19:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Ondertussen in Wallonië: de snelste beklimming van de Muur ooit. Mollema gedeeld vierde ooit.
was dat niet met dat motortje :D
heywoodudonderdag 24 april 2014 @ 09:37
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 09:35 schreef THEFXR het volgende:

[..]

was dat niet met dat motortje :D
Je bedoelt dat onzinverhaal rondom Cancellara? Dat was volgens mij de Muur van Geraardsbergen in de RvV :P
THEFXRdonderdag 24 april 2014 @ 09:39
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 09:37 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Je bedoelt dat onzinverhaal rondom Cancellara? Dat was volgens mij de Muur van Geraardsbergen in de RvV :P
Boogerd en van dijk hadden dat nog een keer nagespeeld
Stansfielddonderdag 24 april 2014 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 09:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Boogerd en van dijk hadden dat nog een keer nagespeeld
Zo'n motortje wat je wat extra watt vermogen geeft bestaat inderdaad. Maar het is nog nooit bewezen dat Cancellara dat toen gebruikt heeft.
OProgdonderdag 24 april 2014 @ 21:27
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 20:45 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Zo'n motortje wat je wat extra watt vermogen geeft bestaat inderdaad. Maar het is nog nooit bewezen dat Cancellara dat toen gebruikt heeft.
De reden dat het zo indrukwekkend leek was mede doordat Boonen op het compleet foute verzet terecht kwam en blokkeerde.
THEFXRdonderdag 24 april 2014 @ 21:42
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 20:45 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Zo'n motortje wat je wat extra watt vermogen geeft bestaat inderdaad. Maar het is nog nooit bewezen dat Cancellara dat toen gebruikt heeft.
hij wisselde wel van fiets vlak voor de klim, best verdacht
Wombcatdonderdag 24 april 2014 @ 21:53
quote:
11s.gif Op donderdag 24 april 2014 21:27 schreef OProg het volgende:

[..]

De reden dat het zo indrukwekkend leek was mede doordat Boonen op het compleet foute verzet terecht kwam en blokkeerde.
Cancellara reed toen dezelfde tijd op de Muur als Boonen het jaar ervoor.
Immerdebestebobdonderdag 24 april 2014 @ 22:01
http://nos.nl/artikel/639881-pineda-tien-duels-geschorst.html

:D

Mooie beelden _O-

http://m.mlb.com/video/to(...)fter-substance-found

Valt ook niet op of zo :')
supernigervrijdag 25 april 2014 @ 03:37
quote:
Pineda :')
Echt chanant.
heywooduvrijdag 25 april 2014 @ 11:55
Baanbrekende test clenbuterol in aantocht
heywooduvrijdag 25 april 2014 @ 12:07
Tweede Letse ijshockeyer betrapt op doping
OProgvrijdag 25 april 2014 @ 12:49
"Anti-dopingprogramma Rio wordt niet zo goed als Londen"

Als atleet in Brazilië kan je in eigen land dus lekker los gaan.
heywooduzaterdag 26 april 2014 @ 09:54
Braziliaans oud-jeugdinternational betrapt op doping

Doping bij een voetballer omg
_-_ratjetoe_-_zaterdag 26 april 2014 @ 10:23
quote:
Toekomst van het wielrennen
Kroon kijkt tegenwoordig veel anders tegen het wielrennen aan dan vroeger. De sport is veel veranderd. “Een paar jaar terug waren er zoveel verhalen en roddels. Dan werd die gepakt en dan reed een andere weer heel hard, maar die bleek dan weer positief te zijn. Op een gegeven moment word je er als renner ook paranoia van. Maar dat is nu allemaal geen issue meer. Er wordt nu zoveel gecontroleerd dat je er vanuit kan gaan dat het grootste deel van het peloton schoon is. Dat is fantastisch en heel fijn om mee te maken.”
Natuurlijk Karsten, natuurlijk.
THEFXRzaterdag 26 april 2014 @ 10:59
quote:
10s.gif Op zaterdag 26 april 2014 10:23 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Natuurlijk Karsten, natuurlijk.
rijden wel net zo hard of harder dan Lance vroeger :D
heywooduzaterdag 26 april 2014 @ 12:14
Het gaat hard de laatste dagen :P
Titelgevecht afgelast na positieve test bokser Jones
heywooduzondag 27 april 2014 @ 21:29
Jamaicaanse dopingautoriteiten voor de rechter

Hoeren en corruptie alles _O_
heywooduzondag 27 april 2014 @ 22:59
Resultaten van Tikhon en Ostapchuk officieel geschrapt:
http://www.iaaf.org/news/(...)chuk-results-annulle
Chiappuccimaandag 28 april 2014 @ 13:17
foto: Sirotti

Het gebruik van de krachtige pijnstiller Tramadol is gemeengoed bij Team Sky. Dat vertelt oud-renner Michael Barry in de Britse krant The Times. De Canadees reed tussen 2010 en 2012 voor de Britse formatie en zag zijn ploeggenoten het middel veelvuldig gebruiken.

De krachtige, morfineachtige pijnstiller is niet verboden, maar werkt volgens Barry prestatie bevorderend. “Ik gebruikte Tramadol bij Sky”, vertelt hij. “Ik heb nooit gezien dat het tijdens training werd gebruikt, alleen in wedstrijden. Daar heb ik Sky-renners het meerdere malen zien gebruiken,” geeft hij aan. “De effecten zijn snel merkbaar. Door Tramadol voelde ik mij euforisch, maar het is ook lastig om je te focussen. De pijn in je benen verdwijnt en je kan daardoor harder trappen. Toen ik gevallen was in de Tour gebruikte ik het, maar na vier dagen ben ik gestopt. Het zorgt ervoor dat je verder kan gaan dan je limiet,” aldus Barry, die later deze week met zijn biografie komt. De oud-renner was een van de kroongetuigen in het USADA-onderzoek naar Lance Armstrong.

Het gebruik van de pijnstiller is een veelbesproken onderwerp in het peloton. Lotto-ploegdokter Jan Mathieu noemde het als oorzaak van de vele valpartijen dit voorjaar. Het MPCC (Mouvement pour un cyclisme crédible) probeert bij het WADA Tramadol op de dopinglijst te krijgen. De aangesloten ploegen hebben afgesproken om het medicijn niet te gebruiken. Team Sky behoort daar niet toe, al gaf de ploeg vorig jaar wel aan een verbod te steunen.
Immerdebestebobmaandag 28 april 2014 @ 13:24
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 13:17 schreef Chiappucci het volgende:
foto: Sirotti

Het gebruik van de krachtige pijnstiller Tramadol is gemeengoed bij Team Sky. Dat vertelt oud-renner Michael Barry in de Britse krant The Times. De Canadees reed tussen 2010 en 2012 voor de Britse formatie en zag zijn ploeggenoten het middel veelvuldig gebruiken.

De krachtige, morfineachtige pijnstiller is niet verboden, maar werkt volgens Barry prestatie bevorderend. “Ik gebruikte Tramadol bij Sky”, vertelt hij. “Ik heb nooit gezien dat het tijdens training werd gebruikt, alleen in wedstrijden. Daar heb ik Sky-renners het meerdere malen zien gebruiken,” geeft hij aan. “De effecten zijn snel merkbaar. Door Tramadol voelde ik mij euforisch, maar het is ook lastig om je te focussen. De pijn in je benen verdwijnt en je kan daardoor harder trappen. Toen ik gevallen was in de Tour gebruikte ik het, maar na vier dagen ben ik gestopt. Het zorgt ervoor dat je verder kan gaan dan je limiet,” aldus Barry, die later deze week met zijn biografie komt. De oud-renner was een van de kroongetuigen in het USADA-onderzoek naar Lance Armstrong.

Het gebruik van de pijnstiller is een veelbesproken onderwerp in het peloton. Lotto-ploegdokter Jan Mathieu noemde het als oorzaak van de vele valpartijen dit voorjaar. Het MPCC (Mouvement pour un cyclisme crédible) probeert bij het WADA Tramadol op de dopinglijst te krijgen. De aangesloten ploegen hebben afgesproken om het medicijn niet te gebruiken. Team Sky behoort daar niet toe, al gaf de ploeg vorig jaar wel aan een verbod te steunen.
Ah, motief detected.
OProgmaandag 28 april 2014 @ 13:27
quote:
US Postal Service
T-Mobile Team
Team Sky
Zijn ploegen zullen uiteindelijk om meerdere redenen een illuster rijtje vormen. :')
Drebbelmanmaandag 28 april 2014 @ 13:30
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 13:17 schreef Chiappucci het volgende:
foto: Sirotti

Het gebruik van de krachtige pijnstiller Tramadol is gemeengoed bij Team Sky. Dat vertelt oud-renner Michael Barry in de Britse krant The Times. De Canadees reed tussen 2010 en 2012 voor de Britse formatie en zag zijn ploeggenoten het middel veelvuldig gebruiken.

De krachtige, morfineachtige pijnstiller is niet verboden, maar werkt volgens Barry prestatie bevorderend. “Ik gebruikte Tramadol bij Sky”, vertelt hij. “Ik heb nooit gezien dat het tijdens training werd gebruikt, alleen in wedstrijden. Daar heb ik Sky-renners het meerdere malen zien gebruiken,” geeft hij aan. “De effecten zijn snel merkbaar. Door Tramadol voelde ik mij euforisch, maar het is ook lastig om je te focussen. De pijn in je benen verdwijnt en je kan daardoor harder trappen. Toen ik gevallen was in de Tour gebruikte ik het, maar na vier dagen ben ik gestopt. Het zorgt ervoor dat je verder kan gaan dan je limiet,” aldus Barry, die later deze week met zijn biografie komt. De oud-renner was een van de kroongetuigen in het USADA-onderzoek naar Lance Armstrong.

Het gebruik van de pijnstiller is een veelbesproken onderwerp in het peloton. Lotto-ploegdokter Jan Mathieu noemde het als oorzaak van de vele valpartijen dit voorjaar. Het MPCC (Mouvement pour un cyclisme crédible) probeert bij het WADA Tramadol op de dopinglijst te krijgen. De aangesloten ploegen hebben afgesproken om het medicijn niet te gebruiken. Team Sky behoort daar niet toe, al gaf de ploeg vorig jaar wel aan een verbod te steunen.
Daar maakt Sky zelf ook geen geheim van, want volgens mij heeft een teamarts van Sky een tijd geleden zelf al geroepen dat hij Tramadol voorschrijft zo nu en dan.
Daar zijn ze zeker dit seizoen mee gestopt, gezien de hoeveelheid pijntjes die er heersen daar.
Ericrmaandag 28 april 2014 @ 13:38
Wel goed spul dat Tramadol eigenlijk, ga je op je bek heb je gelijk genoeg pijnstillers in je lijf om er niks van te voelen. Blijft vreemd dat zulke zware middelen toegestaan zijn in de koers, zeker middelen die verslavend kunnen zijn zouden gewoon altijd verboden moeten zijn.
THEFXRmaandag 28 april 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 13:38 schreef Ericr het volgende:
Wel goed spul dat Tramadol eigenlijk, ga je op je bek heb je gelijk genoeg pijnstillers in je lijf om er niks van te voelen. Blijft vreemd dat zulke zware middelen toegestaan zijn in de koers, zeker middelen die verslavend kunnen zijn zouden gewoon altijd verboden moeten zijn.
Zo zie je maar dat WADA ook grote steken laat vallen, als je hier in NL crepeert kan je een paracetemollentje krijgen, thats it
Ericrmaandag 28 april 2014 @ 14:25
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:24 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Zo zie je maar dat WADA ook grote steken laat vallen, als je hier in NL crepeert kan je een paracetemollentje krijgen, thats it
Mwoaah, in Nederland wordt Tramadol ook vaak genoeg voorgeschreven, zeker bij zware pijnklachten. Alleen bij langdurige pijn is het gewoon een te gevaarlijk middel omdat je verslaafd raakt.
THEFXRmaandag 28 april 2014 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:25 schreef Ericr het volgende:

[..]

Mwoaah, in Nederland wordt Tramadol ook vaak genoeg voorgeschreven, zeker bij zware pijnklachten. Alleen bij langdurige pijn is het gewoon een te gevaarlijk middel omdat je verslaafd raakt.
ik neem aan in het zkh en niet door de huisarts?
Panthera.maandag 28 april 2014 @ 14:31
Sergio Henao mag weer rijden, gaat ook in de Tour starten (goedmakertje van Sky misschien?).
Ericrmaandag 28 april 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik neem aan in het zkh en niet door de huisarts?
Nee, je krijgt het niet zomaar natuurlijk. Loop een hernia op zou ik zeggen, dan heb je zo wat doosjes te pakken.
THEFXRmaandag 28 april 2014 @ 14:34
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:31 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nee, je krijgt het niet zomaar natuurlijk. Loop een hernia op zou ik zeggen, dan heb je zo wat doosjes te pakken.
een maat van me heeft hernia gehad, gewoon paracetamol gekregen
OProgmaandag 28 april 2014 @ 14:34
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:26 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik neem aan in het zkh en niet door de huisarts?
Ik constateer als ik wat rondzoek dat huisartsen het ook voorschrijven.
DeeBeemaandag 28 april 2014 @ 14:54
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:31 schreef Panthera. het volgende:
Sergio Henao mag weer rijden, gaat ook in de Tour starten (goedmakertje van Sky misschien?).
Zijn de resultaten ook bekend gemaakt van hun 'onderzoek'? Of hebben ze de dosissen zo aangepast dat ze er nu op vertrouwen dat UCI-tests hem niet meer gaan pakken?
OProgmaandag 28 april 2014 @ 15:18
quote:
10s.gif Op maandag 28 april 2014 14:54 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Zijn de resultaten ook bekend gemaakt van hun 'onderzoek'? Of hebben ze de dosissen zo aangepast dat ze er nu op vertrouwen dat UCI-tests hem niet meer gaan pakken?
Ze zijn nog bezig met de reden die za hebben te onderbouwen met resultaten.

quote:
Volgens Henao zijn de afwijkingen te wijten aan zijn verblijf op grote hoogte. “We voeren op dit moment meerdere tests uit”, vertelt hij aan Colombiaanse media. “Ik train op dit moment alsof ik in competitie ben en reis één keer in de twee weken naar Bogota om mij te laten testen. Op deze manier proberen we inzicht te krijgen in de effecten van het leven op grote hoogte op het lichaam van een atleet zoals ik. Ik ga ervan uit dat alles in orde komt zodat ik de competitie weer kan hervatten in de Ronde van Zwitserland.”
wimderonmaandag 28 april 2014 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 14:31 schreef Panthera. het volgende:
Sergio Henao mag weer rijden, gaat ook in de Tour starten (goedmakertje van Sky misschien?).
Dat was voor het seizoen al de bedoeling. Met de problemen van Porte waardoor die van Giro naar Tour doorschoof had Henao misschien als kopman uitgespeeld kunnen worden in de Giro, maar dat lijkt me nu niet verstandig.
heywoodumaandag 28 april 2014 @ 19:22
Dopingzondaar moet wereldtitel afstaan aan mede-dopeur

Kogelslingeren _O_ :')

Mijn excuses als het niet overzichtelijk genoeg is, maar het is wel zo'n ongelooflijke bende met wie er nou wel en niet geschorst is en welke uitslagen dan wel en niet geschrapt zijn etc 8)7
Immerdebestebobmaandag 28 april 2014 @ 23:07
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 19:22 schreef heywoodu het volgende:
Dopingzondaar moet wereldtitel afstaan aan mede-dopeur

Kogelslingeren _O_ :')

Mijn excuses als het niet overzichtelijk genoeg is, maar het is wel zo'n ongelooflijke bende met wie er nou wel en niet geschorst is en welke uitslagen dan wel en niet geschrapt zijn etc 8)7
Fok, voor de eckte onderzoeksjournalistiek _O_
Immerdebestebobmaandag 28 april 2014 @ 23:10
quote:
10s.gif Op maandag 28 april 2014 15:18 schreef OProg het volgende:

[..]

Ze zijn nog bezig met de reden die za hebben te onderbouwen met resultaten.

[..]

Ben ik de enige die leest: De afwijkingen in mijn bloed komen door doping. Ik ga eens per 2 weken bij de arts langs om te voorkomen dat het al te veel opvalt. Op deze manier kunnen we extreem zwaar dopen en heeft niemand iets door. Ik ga er dan ook van uit dat ik ga vliegen in Zwitserland.
heywoodumaandag 28 april 2014 @ 23:40
quote:
0s.gif Op maandag 28 april 2014 23:07 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Fok, voor de eckte onderzoeksjournalistiek _O_
Ik vat het maar op als compliment :+
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 14:00
Op een na snelste marathonloopster ooit twee jaar geschorst

Jeetje, dit had ik echt niet verwacht.
ThePlaneteerdinsdag 29 april 2014 @ 14:11
quote:
Opvallend is dat Aselefech Mergia uit Ethiopië nu winnares is van de marathon van Londen in 2010. Ze eindigde als derde, maar schoof al eerder op naar plek twee door het schrappen van de betrapte Inga Abitova. Nu is ook Shobukhova weg uit de lijst.
Spannend! Nummer 5 heeft al brons.
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 14:14
http://www.spartanik.com/SPARTANIKATHLETES.html

De lijst met atletes die hetzelfde management hebben als Shobukhova en Abitova. Even afstrepen de komende tijd.
DeeBeedinsdag 29 april 2014 @ 14:34
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 14:00 schreef heywoodu het volgende:
Op een na snelste marathonloopster ooit twee jaar geschorst

Jeetje, dit had ik echt niet verwacht.
Russen die opeens positief testen, die doorzichtige lasterpraktijken van het Westen ook, beetje Russische sporters opjagen, hoe durven ze!
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 14:36
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 14:34 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Russen die opeens positief testen, die doorzichtige lasterpraktijken van het Westen ook, beetje Russische sporters opjagen, hoe durven ze!
Misschien blijkt de komende tijd ook dat er toch iets aan de hand was in Cheboksary.
rubbereenddinsdag 29 april 2014 @ 20:43
Tien Russische sporters geschorst in één dag
THEFXRdinsdag 29 april 2014 @ 20:46
quote:
13 jaar :D :D :D
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

13 jaar :D :D :D
Ja dat is toch te triest voor woorden ;(

Dan heb je het dus (waarschijnlijk) ook echt niet over een sukkel die wat zooi neemt, maar over jongetjes en meisjes die van de trainer allerlei bagger krijgen :r
OProgdinsdag 29 april 2014 @ 20:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:46 schreef THEFXR het volgende:

13 jaar :D :D :D
Jong geleerd is oud gedaan.
DeeBeedinsdag 29 april 2014 @ 20:56
Triest dat de oude Sovietprogramma's nog volop draaien of weer zijn opgestart zo te lezen...
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 20:57
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:56 schreef DeeBee het volgende:
Triest dat de oude Sovietprogramma's nog volop draaien of weer zijn opgestart zo te lezen...
Ook alles tijdens de nationale kampioenschappen zoals het hoort :') #cheboksary
TargaFloriodinsdag 29 april 2014 @ 21:04
Hoe is het eigenlijk met die jonge Nederlandse schaatser die toen geschorst is? Of is dat met een sisser afgelopen?
DeeBeedinsdag 29 april 2014 @ 21:06
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 20:57 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ook alles tijdens de nationale kampioenschappen zoals het hoort :') #cheboksary
In Moskou elke keer weer lachen hoeveel Savitskaya verloor op haar prognose.

De Russen maken er een bende van momenteel, al zijn er ook nog wel culthelden zoals Ukhov. _O_
OProgdinsdag 29 april 2014 @ 21:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:04 schreef TargaFlorio het volgende:
Hoe is het eigenlijk met die jonge Nederlandse schaatser die toen geschorst is? Of is dat met een sisser afgelopen?
Wesley Lommers. Geschorst geweest voor 2 jaar waarvan 1 voorwaardelijk. Ik kan er verder weinig over vinden daarna.
Immerdebestebobdinsdag 29 april 2014 @ 21:36
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 14:00 schreef heywoodu het volgende:
Op een na snelste marathonloopster ooit twee jaar geschorst

Jeetje, dit had ik echt niet verwacht.
Als ze maar van mijn favoriete Ugandees afblijven :(
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 21:36
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:33 schreef OProg het volgende:

[..]

Wesley Lommers. Geschorst geweest voor 2 jaar waarvan 1 voorwaardelijk. Ik kan er verder weinig over vinden daarna.
Geen resultaten meer vanaf februari 2011:
http://speedskatingresults.com/index.php?p=17&s=6313
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 21:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:36 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Als ze maar van mijn favoriete Ugandees afblijven :(
Kiprotich?

SPOILER
En "afblijven" kun je beter tegen hun coach zeggen, die tegen de Ugandese juniores zegt dat ze seks (met hem natuurlijk) moeten hebben en dan een kind baren want als hun genitaliën wijder zijn kunnen ze harder lopen :')!
Immerdebestebobdinsdag 29 april 2014 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:38 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Kiprotich?

SPOILER
En "afblijven" kun je beter tegen hun coach zeggen, die tegen de Ugandese juniores zegt dat ze seks (met hem natuurlijk) moeten hebben en dan een kind baren want als hun genitaliën wijder zijn kunnen ze harder lopen :')!
Kiprotich idd _O_

Dat verhaal kende ik nog niet :D
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 21:42
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:39 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Kiprotich idd _O_

Dat verhaal kende ik nog niet :D
Het is echt een enorme rel daar de laatste tijd :P

http://www.insidethegames(...)-top-female-athletes

Vuile kotskop die coach.

Maar goed, gaat een beetje off-topic. Ondertussen nog wat Spanjaarden geschorst, maar geen bekenden :+
OProgdinsdag 29 april 2014 @ 21:45
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:36 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Geen resultaten meer vanaf februari 2011:
http://speedskatingresults.com/index.php?p=17&s=6313
Zijn website is ook al 3 jaar niet meer bijgewerkt.

Dat was dus direct einde carrière.
Immerdebestebobdinsdag 29 april 2014 @ 21:46
quote:
9s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:36 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Geen resultaten meer vanaf februari 2011:
http://speedskatingresults.com/index.php?p=17&s=6313
Waarom zou je nog moeite gaan doen, om eerlijk te zijn. Je hebt toch nog niks echt opgebouwd. Gewoon lekker voor het plezier wat sporten.
Pino112dinsdag 29 april 2014 @ 21:51
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:33 schreef OProg het volgende:

[..]

Wesley Lommers. Geschorst geweest voor 2 jaar waarvan 1 voorwaardelijk. Ik kan er verder weinig over vinden daarna.
lWKsF4N4.jpeg

Deze Wesley Lommers?
https://twitter.com/wesleylommers
Immerdebestebobdinsdag 29 april 2014 @ 21:52
quote:
10s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:51 schreef Pino112 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze Wesley Lommers?
https://twitter.com/wesleylommers
Hij mag wel wat maskeringsmiddelen gebruiken :D
heywoodudinsdag 29 april 2014 @ 21:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:52 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Hij mag wel wat maskeringsmiddelen gebruiken :D
Pino112dinsdag 29 april 2014 @ 21:54
_O-
Joost-mag-het-wetendinsdag 29 april 2014 @ 22:02
quote:
Wielertoeristen aan de doping

Doping heeft een nieuwe groep afnemers: zondagsrenners. 'Het verontrust ons wat vijftigers nemen om zich te kunnen meten met wielertoeristen die half zo oud zijn', zegt de hormonencel van de federale politie dinsdag in De Morgen.

De Morgen, dat het jaarverslag 2013 van de hormonencel kon inkijken, wijst erop dat het gaat om renners die geen enkele koers rijden. Ze willen simpelweg niet onderdoen voor jongere leden van de club en zoeken daarom hun toevlucht tot doping.

Vaak gaat het om anabolica. Jan Van den Boeynants, hoofd van de hormonencel, legt in de krant uit dat doping lang niet alleen meer in competitie wordt gebruikt. 'Heel uitzonderlijk gaat het om elitesporters, maar meestal om fitnessvolk, mensen in het portiersmilieu en recentelijk ook steeds meer recreatieve zondagsrenners.'

Omdat veel onderzoeken nog lopen, staan er geen cijfers in het jaarverslag over hoeveel wielertoeristen tegen de lamp liepen. Uit politieonderzoek blijkt wel dat de renners beseffen dat ze fout bezig zijn. 'Waarom werken ze anders met postbussen of laten ze hun pakket leveren bij hun buurvrouw van 78?' vraagt Van den Boeynants.

Meestal bestellen de renners basisproducten als testosteron op Chinese websites. Afgewerkte producten kopen ze bij illegale labo’s in de Europese Unie.

'Die mensen gaan er volledig aan voorbij dat de hormonenwet onder de drugswetgeving valt. Op inbreuken staan celstraffen en boetes', zegt Van den Boeynants.

De hormonencel zegt dat ze wielerclubs niet viseert. Ze komt bij de wielertoeristen terecht na onderscheppingen door de douane.
heywooduwoensdag 30 april 2014 @ 11:31
Mooie timing trouwens, die schorsing van Shobukhova. Die is dus met terugwerkende kracht begin 2013 ingegaan, toen was ze zwanger en zou ze dus sowieso al een hele tijd niet in actie komen :')

Nu heeft ze na haar schorsing ook tijd zat om zich voor te bereiden op bijvoorbeeld het WK van 2015 ^O^
Zelvawoensdag 30 april 2014 @ 13:07
quote:
11s.gif Op dinsdag 29 april 2014 21:45 schreef OProg het volgende:
Dat was dus direct einde carrière.
Ja, logisch ook. Als je in je jeugd al doping nodig hebt om boven het maaiveld uit te komen, dan weet je zeker dat er geen talent aanwezig is.
heywooduwoensdag 30 april 2014 @ 13:24
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 16:29 schreef wimderon het volgende:
Azerbeidzjan won bij het EK gewichtheffen in 2013 14 medailles. Na de dopingtesten zijn er inmiddels nog 0 medailles over. En passant zijn ook nog 2 medailles van het afgelopen WK en 3 gouden medailles van het WK junioren geschrapt.
Kom net dit tegen van vandaag:

quote:
ZLATAN VANEV STAYS AS AZERBAIJAN NATIONAL TEAM COACH

Zlatan Vanev will stay as the national team coach of Azerbaijan despite 18 positive doping cases of last year! A source very close to the president of Azerbaijan weightlifting federation Jahangir Askerov confirmed the news.

The sports minister of the former Soviet Union country Azad Ragimov added that the events cannot be linked with Bulgarian coach, because he was not responsible of the medical support of the squad.

Our third source, close to Zlatan Vanev himself, confirmed that the former World and European champion is now in a training camp with Azerbaijan national team abroad.

The Azeri federation prohibited interviews to the coaches and athletes until the end of investigation that currently is taking place in Baku.

The country will be allowed to participate in World championships 2014, which will be the first part of Olympic weightlifting qualifications, if they pay the sanction fee of $500 000.

Tomorrow we will tell you how many officials from the national team and federation were already released. You will see how Tamas Ajan explained to Azerbaijan sports minister Azad Ragimov why the doping violations were announced almost a year later.
heywooduwoensdag 30 april 2014 @ 15:50
Riccò-nieuws *O*
http://www.blitzquotidian(...)cardo-ricco-1852615/

Ik weet alleen niet echt wat er nou precies staat, en met google translate word ik niet veel wijzer :')

[ Bericht 0% gewijzigd door heywoodu op 30-04-2014 15:55:36 ]
#ANONIEMwoensdag 30 april 2014 @ 15:56
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 15:50 schreef heywoodu het volgende:
Riccò-nieuws *O*
http://www.blitzquotidian(...)cardo-ricco-1852615/

Ik weet alleen niet echt wat er nou precies staat, en met google translate word ik niet veel wijzer :')
Volgens mij wordt hij, samen met een andere renner, verdacht in een nieuwe dopingzaak.
Dubnobasswithmyheadmanwoensdag 30 april 2014 @ 16:14
klopt
http://www.wielerupdate.nl/wielernieuws/27430/
Kowloonwoensdag 30 april 2014 @ 17:12
quote:
Geschorste Ricco op heterdaad betrapt bij kopen doping
Riccardo Ricco lijkt hardleers als het gaat om doping. De geschorste Italiaan is in zijn thuisland op heterdaad betrapt bij het kopen van verboden middelen.

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat de politie bij een onderzoek in de regio Livorno twee mannen heeft gearresteerd die doping verkochten aan wielrenners. Eén van die renners was de 31-jarige Ricco, die in 2011 voor twaalf jaar werd geschorst vanwege het toedienen van een bloedtranfusie bij zichzelf. De middelen zouden afkomstig zijn uit een ziekenhuis. De twee gearresteerden zijn een medisch professional en een handelaar. Beiden zouden in totaal honderd dozen met medicijnen in bezit hebben met een totale waarde van 15.000 euro.

McDonalds
Ricco, die ook nog even voor Vacansoleil-DCM reed, won in 2008 meerdere etappes in de Giro. Later dat jaar testte hij positief op het verboden middel CERA in de Tour. Na zijn comeback werd Ricco binnen korte tijd opgenomen in het ziekenhuis door verkeerde bloedtransfusies en was zijn carrière ten einde. Onlangs liet hij weten graag klimrecords te willen neerzetten op de belangrijkste bergen in het wielrennen zoals de Mont Ventoux.

Lokale media melden dat Ricco de transactie tussen hem en de handelaar plaatsvond op een parkeerterrein van een McDonalds ten noorden van Livorno. De renners zouden dertig keer een dosis doping hebben afgerekend.
_O-
OProgwoensdag 30 april 2014 @ 17:16

_O_
heywooduwoensdag 30 april 2014 @ 17:21
OlympicStatman twitterde op woensdag 30-04-2014 om 17:09:02 Odd doping story from France. A leading chess player tested positive for a diuretic during the 2013 French team championships. reageer retweet
OlympicStatman twitterde op woensdag 30-04-2014 om 17:10:54 Unfortunately the French Anti-Doping agency do not name names on their website.https://t.co/snizghObTc reageer retweet
Immerdebestebobwoensdag 30 april 2014 @ 17:23
quote:
10s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:21 schreef heywoodu het volgende:
OlympicStatman twitterde op woensdag 30-04-2014 om 17:09:02 Odd doping story from France. A leading chess player tested positive for a diuretic during the 2013 French team championships. reageer retweet
OlympicStatman twitterde op woensdag 30-04-2014 om 17:10:54 Unfortunately the French Anti-Doping agency do not name names on their website.https://t.co/snizghObTc reageer retweet
Het lijkt me trouwens dat je als schaakspeler prima doping kan gebruiken. Je hebt iets nodig waardoor je je concentratie langer vast kan houden. En daarna kan je lekker instorten :D Volgens mij doen de meesten het op koffie :7
rubbereendwoensdag 30 april 2014 @ 17:25
Riccooooooo _O-
Kowloonwoensdag 30 april 2014 @ 17:28
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:25 schreef rubbereend het volgende:
Riccooooooo _O-
Die vent is echt knettergek he. :') Hij lijkt er wel verslaafd aan ofzo.
Kowloonwoensdag 30 april 2014 @ 17:30
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:23 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Het lijkt me trouwens dat je als schaakspeler prima doping kan gebruiken. Je hebt iets nodig waardoor je je concentratie langer vast kan houden. En daarna kan je lekker instorten :D Volgens mij doen de meesten het op koffie :7
Ritalin schijnt de concentratie te verhogen, heb ik wel eens begrepen.
Immerdebestebobwoensdag 30 april 2014 @ 17:32
quote:
7s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:30 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Ritalin schijnt de concentratie te verhogen, heb ik wel eens begrepen.
Zou me totaal niet verbazen als er een deel maximaal aan de ritalin zit hoor :D
Van_Poppelwoensdag 30 april 2014 @ 17:56
Het zou me niks verbazen als die binnenkort in een hotelkamer wordt gevonden. :{
Immerdebestebobwoensdag 30 april 2014 @ 17:57
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:56 schreef Van_Poppel het volgende:
Het zou me niks verbazen als die binnenkort in een hotelkamer wordt gevonden. :{
Met een een of andere escort?
rubbereendwoensdag 30 april 2014 @ 18:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:56 schreef Van_Poppel het volgende:
Het zou me niks verbazen als die binnenkort in een hotelkamer wordt gevonden. :{
Tis een wonder dat hij nog leeft. Met die bloedzak waagde hij al zijn leven
IkeDubaku99woensdag 30 april 2014 @ 19:03
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:25 schreef rubbereend het volgende:
Riccooooooo _O-
Dit begint triest te worden.
DeeBeewoensdag 30 april 2014 @ 19:05
De comeback van Riccò wordt episch natuurlijk, lekker als een Rebellin terugkeren in het peloton. _O_
THEFXRwoensdag 30 april 2014 @ 19:11
quote:
7s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:30 schreef Kowloon het volgende:

[..]

Ritalin schijnt de concentratie te verhogen, heb ik wel eens begrepen.
Ritalin is een soort speed, wordt ook gebruikt door meisjes om af te vallen.
Joost-mag-het-wetenwoensdag 30 april 2014 @ 19:42
quote:
10s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:57 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Met een een of andere escort?
Ja, ergens in Afrika. En nadien wordt hij bestolen ...
OProgwoensdag 30 april 2014 @ 20:29
Volgens Ricco zelf was hij 'op de verkeerde plaats op het verkeerde moment'

Hij had er dus niks mee te maken. :') :')
De andere grootheid was trouwens Matteo Cappè.

quote:
Ricco en zijn kompaan betaalden 1.170 euro voor 30 verpakkingen epo en testosteron, die rechtstreeks van het ziekenhuis kwamen en in een tas en een schoendoos bewaard werden.
:')
wimderonwoensdag 30 april 2014 @ 21:10
Is er trouwens al bekend aan welke dokter Atletico dit seizoen te danken heeft?

Bijna allemaal spelers van rond de 30 die opeens drie klassen beter spelen dan ze ooit gedaan hebben, waarbij het spel gekenmerkt wordt door de hele wedstrijd als gekken het veld over te vliegen.

Doet allemaal erg denken aan Valencia begin 2000, dat gezellig met Fuentes samenwerkte. De spelers van dat team flopten trouwens allemaal genadeloos toen ze daar weggekocht werden :')
Joost-mag-het-wetenwoensdag 30 april 2014 @ 21:17
Was Ricco niet degene die beweerde dat hij als geschorste even alle klimtijden op alle legendarische cols zou gaan breken ?
OProgwoensdag 30 april 2014 @ 21:19
quote:
19s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:10 schreef wimderon het volgende:
Is er trouwens al bekend aan welke dokter Atletico dit seizoen te danken heeft?
:Y

Dr. Angel Herrero de Lucas
Specialist in sports medicine

Mooi. :P
heywooduwoensdag 30 april 2014 @ 21:27
quote:
10s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:19 schreef OProg het volgende:

[..]

:Y

Dr. Angel Herrero de Lucas
Specialist in sports medicine

Mooi. :P
Ook in dienst geweest bij een aantal andere clubs, maar echt rare/plotselinge uitschieters zie ik niet :+

Rosario Central:
SPOILER
8tNoz.png
Aston Villa:
SPOILER
8tNq2.png
CD Leganés:
SPOILER
8tNuQ.png
Immerdebestebobwoensdag 30 april 2014 @ 21:34
Leuke hashtag :D Iloeminadie :D

#cheatl
Rellende_Rotscholierwoensdag 30 april 2014 @ 22:53
Als je die Juanfran op een fiets zet verbreekt hij meteen alle records.
_-_ratjetoe_-_donderdag 1 mei 2014 @ 00:05
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:17 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Was Ricco niet degene die beweerde dat hij als geschorste even alle klimtijden op alle legendarische cols zou gaan breken ?
Klopt, en daar kunnen ze hem niet van schorsen :D
4-elementsdonderdag 1 mei 2014 @ 00:14
Dat moet toch - helaas - fout aflopen met een jongen als Ricco. Vrees een scenario Vandenbroucke of Pantani. Is gewoon psychisch niet helemaal in orde als je na tweemaal betrapt te zijn nog niet van ophouden weet. Misschien heeft doping voor hem ook een verslavende werking?
THEFXRdonderdag 1 mei 2014 @ 00:26
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 00:14 schreef 4-elements het volgende:
Dat moet toch - helaas - fout aflopen met een jongen als Ricco. Vrees een scenario Vandenbroucke of Pantani. Is gewoon psychisch niet helemaal in orde als je na tweemaal betrapt te zijn nog niet van ophouden weet. Misschien heeft doping voor hem ook een verslavende werking?
tuurlijk is doping verslavend.
Joost-mag-het-wetendonderdag 1 mei 2014 @ 02:52
Ik vraag mij trouwens af of Ricco 't spul niet gewoon voor z'n vrouw kwam ophalen. Die is toch nog altijd profwielrenster ?
ThePlaneteerdonderdag 1 mei 2014 @ 09:24
quote:
14s.gif Op woensdag 30 april 2014 21:27 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ook in dienst geweest bij een aantal andere clubs, maar echt rare/plotselinge uitschieters zie ik niet :+

Rosario Central:
SPOILER
Aston Villa:
SPOILER
CD Leganés:
SPOILER
Maar dat is Atletico ook niet echt een uitschieter toch. 2 keer de Europa League en Super Cup gewonnen.

Tenzij die dokter er sinds 2010 zit :+
OProgdonderdag 1 mei 2014 @ 09:48
Dat stukje over Ricco sluit mooi aan op een stukje dat ook in dit topic stond.

"Wielertoeristen steeds vaker aan de doping".

:+
TargaFloriodonderdag 1 mei 2014 @ 10:45
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 02:52 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Ik vraag mij trouwens af of Ricco 't spul niet gewoon voor z'n vrouw kwam ophalen. Die is toch nog altijd profwielrenster ?
Die is toch ook geschorst (geweest) en ik dacht inmiddels z'n ex-vrouw.
OProgdonderdag 1 mei 2014 @ 18:08
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 10:45 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die is toch ook geschorst (geweest) en ik dacht inmiddels z'n ex-vrouw.
Yep. Vania Rossi, die bij het Italiaans kampioenschap veldrijden werd betrapt op CERA. Geen idee verder hoe die relatie toen ging want eerst was het uit, toen weer niet en toen geloof ik toch weer wel. :')
TargaFloriovrijdag 2 mei 2014 @ 22:21
quote:

Tyson Gay moet zilveren medaille inleveren, maar mag in juni opnieuw sprinten

Voormalig sprintkampioen Tyson Gay wordt voor één jaar geschorst en moet zijn olympische zilveren medaille van de Olympische Spelen in Londen 2012 teruggeven nadat hij vorig jaar betrapt werd op doping. Dat heeft het Amerikaanse anti-dopingagentschap USADA vandaag beslist.

Gay maakte in juli 2013 zelf bekend dat hij positief was bevonden bij een controle buiten competitie in mei . ‘Ik heb mijn vertrouwen aan iemand gegeven en ben in de steek gelaten’, liet de 31-jarige atleet toen weten. De Amerikaan riskeerde een schorsing van twee jaar, maar kreeg strafvermindering omdat hij goed meewerkte aan het onderzoek. ‘We zijn dankbaar dat hij eerlijk bekend heeft en uitstekend meewerkte met de instanties’, verklaarde USADA-baaas Travis Tygart. Gay mag in juni opnieuw in competitie treden en mag ook deelnemen aan toekomstige wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Hij moet wel zijn zilveren medaille inleveren die hij op de Olympische Spelen met de 4x100m met de Amerikaanse mannenploeg veroverde.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140502_01090250

1 jaar schorsing _O_
Zelvavrijdag 2 mei 2014 @ 22:28
Tygart :')!
heywooduvrijdag 2 mei 2014 @ 22:47
quote:
+ als het goed is DSQ van de estafetteploeg als alles overgenomen wordt door IAAF en WADA enzo :P

Maar ja, dat kan nog wel weer naar het CAS gaan door de andere sprinters (Gatlin :') ) zodat we misschien ergens na Rio weten wie in Londen de medailles gewonnen heeft :')
DeeBeevrijdag 2 mei 2014 @ 23:34
quote:
:')1 :') jaar :') schorsing :') bij :') 3 :') positieve :') tests :')
Zelvavrijdag 2 mei 2014 @ 23:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 23:34 schreef DeeBee het volgende:

[..]

:')1 :') jaar :') schorsing :') bij :') 3 :') positieve :') tests :')
Tygart trekt weer aandacht. Zijn doel is bereikt _O_
supernigerzaterdag 3 mei 2014 @ 01:15
quote:
Wat een homo :')
Joost-mag-het-wetenzondag 4 mei 2014 @ 18:48
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 10:45 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Die is toch ook geschorst (geweest) en ik dacht inmiddels z'n ex-vrouw.
Ik dacht dat die in beroep vrijgesproken werd en ze ondertussen weer bij elkaar waren ...
TargaFloriozondag 4 mei 2014 @ 18:50
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 18:48 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Ik dacht dat die in beroep vrijgesproken werd en ze ondertussen weer bij elkaar waren ...
Heb paar dagen geleden nog wat op z'n Twitter gekeken en volgens mij zijn ze inderdaad bij elkaar.

Met zulke ouders moet Ricco Jr toch een geweldige coureur gaan worden.
Joost-mag-het-wetenzondag 4 mei 2014 @ 18:51
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 18:50 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Heb paar dagen geleden nog wat op z'n Twitter gekeken en volgens mij zijn ze inderdaad bij elkaar.

Met zulke ouders moet Ricco Jr toch een geweldige coureur gaan worden.
Dat denk ik ook, mevrouw Ricco won trouwens nauwelijks een paar dagen na de geboorte van Ricco Jr al terug haar eerste koers ... Straks wordt die écht de eerste "obelix" die al bij z'n geboorte in de EPO-pot blijkt gevallen te zijn ...
TargaFloriozondag 4 mei 2014 @ 18:53
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 18:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat denk ik ook, mevrouw Ricco won trouwens nauwelijks een paar dagen na de geboorte van Ricco Jr al terug haar eerste koers ... Straks wordt die écht de eerste "obelix" die al bij z'n geboorte in de EPO-pot blijkt gevallen te zijn ...
Bloedpaspoort al op jonge leeftijd in vorm brengen zodat je er later profijt van hebt. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen. :P
heywooduwoensdag 7 mei 2014 @ 19:22
Olympisch kampioenen: "Levenslang voor dopingzondaars"

Met een foto speciaal uitgekozen voor Wimderon.
Van_Poppelzondag 11 mei 2014 @ 21:23
Straks om 21h25 Alberto die dopinghandelaars gaat aanpakken. _O_

SBS6 _O_

TV / [TV SC #1392] Waar bananen aan de macht zijn
Immerdebestebobzondag 11 mei 2014 @ 21:25
quote:
14s.gif Op zondag 11 mei 2014 21:23 schreef Van_Poppel het volgende:
Straks om 21h25 Alberto die dopinghandelaars gaat aanpakken. _O_

SBS6 _O_

TV / [TV SC #1392] Waar bananen aan de macht zijn
Geniaal _O_

Zou mooi zijn als Ricco' op deze manier is gepakt :D
Van_Poppelzondag 11 mei 2014 @ 21:56
Nu over EPO
ThePlaneteermaandag 12 mei 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 18:51 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Dat denk ik ook, mevrouw Ricco won trouwens nauwelijks een paar dagen na de geboorte van Ricco Jr al terug haar eerste koers ... Straks wordt die écht de eerste "obelix" die al bij z'n geboorte in de EPO-pot blijkt gevallen te zijn ...
:D
Felagundmaandag 12 mei 2014 @ 12:59
quote:
0s.gif Op woensdag 30 april 2014 17:12 schreef Kowloon het volgende:

[..]

_O-
_O- :D

Lees het nu pas. Die leert het ook nooit.
heywoodudinsdag 13 mei 2014 @ 11:22
Dopingzondaar Efimova mag wereldtitels verdedigen
TargaFloriodinsdag 13 mei 2014 @ 11:40
quote:
In 2014 betrapt maar met terugwerkende kracht geschorst vanaf oktober 2013? :D
heywoodudinsdag 13 mei 2014 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 11:40 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

In 2014 betrapt maar met terugwerkende kracht geschorst vanaf oktober 2013? :D
Sorry, niet zo handig geformuleerd :P
Ze is als het goed is tijdens een test in oktober 2013 betrapt, en dat werd in januari bekend :+
VreemdeEenddinsdag 13 mei 2014 @ 13:45
Ja en dan toevallig net zo'n korte schorsing dat ze haart wk-titels in eigen land kan verdedigen. Belachelijk, maarja wat moet zo'n wk-zonder zonder één van de Russische kopstukken :r
DeeBeedinsdag 13 mei 2014 @ 16:08
Zwemmers gebruikten toch niet?
TargaFloriodinsdag 13 mei 2014 @ 19:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 13:45 schreef VreemdeEend het volgende:
Ja en dan toevallig net zo'n korte schorsing dat ze haart wk-titels in eigen land kan verdedigen. Belachelijk, maarja wat moet zo'n wk-zonder zonder één van de Russische kopstukken :r
Gun dat meiske dat amper Engels spreekt toch dat WK in eigen land. :P :')
TargaFloriodinsdag 13 mei 2014 @ 19:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 mei 2014 12:10 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Sorry, niet zo handig geformuleerd :P
Ze is als het goed is tijdens een test in oktober 2013 betrapt, en dat werd in januari bekend :+
Dat klinkt logischer.
Gramulanionwoensdag 14 mei 2014 @ 12:26
NUsport twitterde op woensdag 14-05-2014 om 12:18:07 Atlete Adrienne Herzog is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. reageer retweet
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 12:27
quote:
11s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:26 schreef Gramulanion het volgende:
NUsport twitterde op woensdag 14-05-2014 om 12:18:07 Atlete Adrienne Herzog is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. reageer retweet
_O-

Genot :')
IkeDubaku99woensdag 14 mei 2014 @ 12:28
quote:
11s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:26 schreef Gramulanion het volgende:
NUsport twitterde op woensdag 14-05-2014 om 12:18:07 Atlete Adrienne Herzog is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. reageer retweet
Allemaal de schuld van een ex-vriendje. _O-
baggerbaaswoensdag 14 mei 2014 @ 12:30
Godver _O- :')
0ne_of_the_fewwoensdag 14 mei 2014 @ 12:33
Hahaha
Gramulanionwoensdag 14 mei 2014 @ 12:34
Niet verwacht dit.
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 12:35
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:34 schreef Gramulanion het volgende:
Niet verwacht dit.
Wel gehoopt :D
Mani89woensdag 14 mei 2014 @ 12:36
Ben ik er toch ingetuind.
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 12:37
de vrouwelijke Ricco' _O_
Dale__Cooperwoensdag 14 mei 2014 @ 12:39
haha :')
DeeBeewoensdag 14 mei 2014 @ 12:43
Hahahahahahahahahahahahahahahaha. _O_

Gewoon mee doorgaan na alle ophef en dan gewoon wederom gepakt worden, wat een ontzettend GENOT. _O_
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 12:47
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:43 schreef DeeBee het volgende:
Hahahahahahahahahahahahahahahaha. _O_

Gewoon mee doorgaan na alle ophef en dan gewoon wederom gepakt worden, wat een ontzettend GENOT. _O_
Nu al benieuwd naar de interviews en haar verklaringen _O_
DeeBeewoensdag 14 mei 2014 @ 12:51
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:47 schreef Immerdebestebob het volgende:

[..]

Nu al benieuwd naar de interviews en haar verklaringen _O_
Email-account gehackt, dopingtest door iemand anders 'gespiked', dat dit Herzog allemaal moet overkomen, dat gun je niemand.
supernigerwoensdag 14 mei 2014 @ 13:11
quote:
11s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:26 schreef Gramulanion het volgende:
NUsport twitterde op woensdag 14-05-2014 om 12:18:07 Atlete Adrienne Herzog is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. reageer retweet
_O_
rubbereendwoensdag 14 mei 2014 @ 13:24
:D
Pino112woensdag 14 mei 2014 @ 13:30
Verdomme man _O-
Felagundwoensdag 14 mei 2014 @ 13:32
:D, dat is zo'n beetje de vrouwelijke Nederlandse Ricco.
ThePlaneteerwoensdag 14 mei 2014 @ 13:33
:N :N
alpekowoensdag 14 mei 2014 @ 14:05
Als ik in iemand vertrouwen had...
Szurawoensdag 14 mei 2014 @ 14:07
Herzog :r
heywooduwoensdag 14 mei 2014 @ 14:08
De reacties hier _O_
4-elementswoensdag 14 mei 2014 @ 14:19
De dag die je wist dat zou komen
alpekowoensdag 14 mei 2014 @ 14:23
quote:
Volgens haar advocaat Dimitri Dedecker is Herzog positief bevonden op overschrijding van de toegestane verhouding tussen testosteron en epitestosteron. "Herzog heeft al vaker dicht bij de toegestane verhouding gezeten, maar nog nooit er overheen", aldus de raadsman.

"Wij zoeken nu naar een verklaring, want er kunnen verschillende oorzaken zijn." Dedecker zal woensdagmiddag met een nadere verklaring komen en een contra-expertise van de B-staal aanvragen.
Bron: NOS
IbanMayowoensdag 14 mei 2014 @ 14:36
quote:
11s.gif Op woensdag 14 mei 2014 12:26 schreef Gramulanion het volgende:
NUsport twitterde op woensdag 14-05-2014 om 12:18:07 Atlete Adrienne Herzog is voorlopig geschorst na een positieve dopingtest. reageer retweet
mefnirV.gif
OProgwoensdag 14 mei 2014 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:23 schreef alpeko het volgende:
"Wij zoeken nu naar een verklaring, want er kunnen verschillende oorzaken zijn".
Ik denk dat net als al die mailtjes toen ook deze positieve test is geproduceerd door een boos ex-vriendje.

Zou dit naar boven zijn gebracht door Alberto? :P

:') :')
Pino112woensdag 14 mei 2014 @ 14:40
quote:
10s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:08 schreef heywoodu het volgende:
De reacties hier _O_
Genieten _O-
poiuytrwoensdag 14 mei 2014 @ 14:41
Kowloonwoensdag 14 mei 2014 @ 14:42
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:23 schreef alpeko het volgende:

[..]

Bron: NOS
Waarom zou je als je testosteron gebruikt ook niet epitestosteren gebruiken? Ik begrijp dat de dopingtest de verhouding tussen beide meet. Als je beide stoffen dus tegelijk gebruik blijft de verhouding hetzelfde maar neemt de concentratie toe terwijl de test negatief is.
heywooduwoensdag 14 mei 2014 @ 14:54
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:51 schreef borisz het volgende:
Er is iemand Duidelijk :P

tergat twitterde op woensdag 14-05-2014 om 14:37:31 We mogen niet te vroeg oordelen! Misschien heeft er iemand in haar plaats geplast? Met haar emails gaat dat ook geregeld zo. #herzog reageer retweet
Pino112woensdag 14 mei 2014 @ 14:55
quote:
10s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:54 schreef heywoodu het volgende:

[..]

tergat twitterde op woensdag 14-05-2014 om 14:37:31 We mogen niet te vroeg oordelen! Misschien heeft er iemand in haar plaats geplast? Met haar emails gaat dat ook geregeld zo. #herzog reageer retweet
Nice. _O-
TheVulturewoensdag 14 mei 2014 @ 15:10
quote:
10s.gif Op woensdag 14 mei 2014 14:54 schreef heywoodu het volgende:

[..]

tergat twitterde op woensdag 14-05-2014 om 14:37:31 We mogen niet te vroeg oordelen! Misschien heeft er iemand in haar plaats geplast? Met haar emails gaat dat ook geregeld zo. #herzog reageer retweet
_O-

Maar ze is ook nog voorlopig geschorst he... dus zou me niks verbazen als ze zich er toch weer als een Houdini uit weet te lullen
Szurawoensdag 14 mei 2014 @ 15:12
Wat meer info, met toelichting van Ram

http://www.volkskrant.nl/(...)op-testosteron.dhtml
quote:
Atlete Adriënne Herzog (28) is bij een dopingtest positief bevonden op overschrijding van de toegestane verhouding tussen testosteron en epitestosteron. Dat heeft haar Belgische raadsman Dimitri Dedecker bevestigd naar aanleiding van een voorlopig schorsing door de KNAU. .

De test in de Verenigde Staten werd op 16 maart uitgevoerd. Zij verblijft daar volgens Dedecker regelmatig en wordt daar om de 2 tot 3 weken getest. 'Herzog heeft al vaker dicht bij de toegestane verhouding gezeten, maar nog nooit er overheen', aldus de raadsman. 'Wij zoeken nu naar een verklaring, want er kunnen verschillende oorzaken zijn.'

Dedecker zal woensdagmiddag met een nadere verklaring komen en een contra-expertise van de B-staal aanvragen.

Twee manieren getest
De Dopingautoriteit heeft de atletiekunie vorige week van de positieve dopingtest op de hoogte gebracht. Volgens Herman Ram van de Dopingautoriteit gaat het om een rechtstreeks positieve test, die op twee manieren is uitgevoerd. 'Dat is een standaardprocedure bij testosteron, mede omdat het een lichaamseigen stof is. De eerste analyse bevestigde de tweede', aldus Ram.

Volgens hem klopt het dat de verhoudingen van het geslachtshormoon testosteron en epitestosteron soms afwijken. 'Daar is de tuchtprocedure voor', aldus Ram.

Herzog is in afwachting van het resultaat van de contra-expertise voorlopig van wedstrijden uitgesloten. Deze 'ordemaatregel' van de KNAU houdt in dat ze voorlopig evenmin voor nationale selecties mag uitkomen.

De atlete kwam al eerder in opspraak wegens vermeend dopinggebruik in Spanje. .
DeeBeewoensdag 14 mei 2014 @ 15:22
quote:
'Wij zoeken nu naar een verklaring, want er kunnen verschillende oorzaken zijn.'
Kom maar mensen, welk excuus zal er volgen? Er kan nu ingezet worden!
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 15:26
Thijs Z. gaat ook weer lekker op Twitter :D
Szurawoensdag 14 mei 2014 @ 15:28
Thijs :')
THEFXRwoensdag 14 mei 2014 @ 15:29
mijn vertrouwen is helemaal weg in topsporters :D
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 15:22 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Kom maar mensen, welk excuus zal er volgen? Er kan nu ingezet worden!
Ik zet in op in dat het een natuurlijk verhoogde verhouding is en ze gewoon zo geboren is.
Immerdebestebobwoensdag 14 mei 2014 @ 15:30
quote:
0s.gif Op woensdag 14 mei 2014 15:29 schreef THEFXR het volgende:
mijn vertrouwen is helemaal weg in topsporters :D
Topsporter?
supernigerwoensdag 14 mei 2014 @ 15:31
Thijs :')