abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 6 maart 2014 @ 17:18:20 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137452680


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 43
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 6 maart 2014 @ 17:19:06 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137452711
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 maart 2014 @ 15:26:15 #3
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137485302
Piet, ik kreeg per DM een tip voor mijn koekjesboek:

Het Nederlands Bakboek - Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker

Geschreven door een culinair historica uit Frans-Guyana (Gaitri Pagrach-Chandra). :D

Vandaag binnen gekregen en helemaal blij mee. ^O^ Precies wat ik zocht!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 7 maart 2014 @ 15:26:58 #4
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_137485329
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
HGG bedoel je? :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 7 maart 2014 @ 15:29:31 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137485430
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 15:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

HGG bedoel je? :P
HGG idd, dubbel faal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 maart 2014 @ 15:32:25 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137485527
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 15:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik kreeg per DM een tip voor mijn koekjesboek:

Het Nederlands Bakboek - Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker

Geschreven door een culinair historica uit Frans-Guyana (Gaitri Pagrach-Chandra). :D

Vandaag binnen gekregen en helemaal blij mee. ^O^ Precies wat ik zocht!
Klinkt als het boek wat je zocht idd
http://www.refdag.nl/acht(...)en_verhalen_1_728489
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 7 maart 2014 @ 23:35:36 #7
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_137502817
HGG?
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 7 maart 2014 @ 23:38:32 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137502934
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 maart 2014 23:35 schreef Bramito het volgende:
HGG?
Ken je hitchhikers guide to the galaxy niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 maart 2014 @ 10:22:11 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137508535
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
Huh? Wel toch? Of ben ik nou gek?

quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
quote:
0s.gif Op donderdag 13 februari 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Het antwoord op het leven, het universum en alles..
  zaterdag 8 maart 2014 @ 10:41:49 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137508817
In de titel, maar Piet dacht aan oversized radijs toen hij het topic aanmaakte.
  zaterdag 8 maart 2014 @ 10:51:23 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137508964
Ow. Zo.
pi_137515394
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen? *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 16:28:30 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137515612
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen? *)
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,
Verder heb ik rozemarijn, in de kruidentuin, mint, basilicum, en thijm, peterselie, selder.
In een moestuin zou ik ook raapstelen en postelein zetten, broeivet pff, moet ff nadenken, heb noiit een moestuin gehad. Courgette wellicht,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137515641
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,
Verder heb ik rozemarijn, in de kruidentuin, mint, basilicum, en thijm, peterselie, selder.
In een moestuin zou ik ook raapstelen en postelein zetten, broeivet pff, moet ff nadenken, heb noiit een moestuin gehad. Courgette wellicht,
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? ;) Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 08-03-2014 16:53:59 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 16:34:23 #15
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137515736
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen? *)
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun

En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet. :X
pi_137516221
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun

En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet. :X
Jaaaaa, dank je wel. Mizuna had ik naar aanleiding van jouw post erover als mijn allereerste zaadjes besteld! O+ Shiso-zaad komt als het goed is over een week wel binnen.

En kerrieblaadjes natuurlijk! Raar dat ik daar zelf niet aan gedacht heb want ik vind recepten waarin om fresh curryleaves wordt gevraagd altijd stomvervelend want onvindbaar! Thanks! :D Maandag meteen voor op de fiets naar de Vreekenwinkel!

De rest ga ik ook even lezen en overwegen nu..

Ik heb overigens weinig met peultjes.. Maaaaaarrrr ik ga wél sojabonen kweken! Edamame uit eigen achtertuin ftw!
*O*

Heb jij trouwens geen balkon ofzo om zelf mee aan de slag te gaan?
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 16:58:09 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137516453
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.

Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
pi_137516615
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.

Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Dakterras is wel extra tof en geschikt vanwege onbelemmerd zonlicht zeg! Lijkt me de moeite waard om tijd en moeite in te steken ^O^

Ik gebruik trouwens ook niet mijn eigen tuingrond: mijn moestuinexperimenten vinden plaats in losse bakken met speciale grondmix (1/3 deel compost, 1/3 deel turfmolm en 1/3 deel vermiculiet - dat weegt ook amper wat). Heb nu één bak van 1.20 bij 1.20 ingezaaid en zodra ik de eerste tekenen van groene sprietjes zie komen daar nog een paar extra bakken bij.
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 17:10:03 #19
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137516818
Kiwibes kan niet ontbreken dan:



pi_137516871
O ja! :D Dank!

Edit: sjips, uitverkocht bij Vreeken. Ergens anders maar naar zoeken dan..
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 17:37:47 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137517710
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.

Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Leg er wel houten vlonders op, anders loop je het lek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 maart 2014 @ 17:40:27 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137517794
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? ;) Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..
Zooo lekker

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 8 maart 2014 @ 17:41:34 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137517827
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun

En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet. :X
Peultjes, jaaaaa, bergen peultjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137518125
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..
Zooo lekker

[ afbeelding ]
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin. :9

Toch echt meer op zoek naar nog-nooit-van-gehoordse bladgroenten en kruiden enzo. *O*
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 18:38:47 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137519403
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 17:51 schreef minilot het volgende:

[..]

O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin. :9

Toch echt meer op zoek naar nog-nooit-van-gehoordse bladgroenten en kruiden enzo. *O*
Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid

Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137519525
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid

Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
De Brave Hendrik is zelfs al ingezaaid! ^O^

Wilde kool en (vooral!) kaasjeskruid gaan op de lijst, dank!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 20:40:15 #27
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137524254
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Kiwibes kan niet ontbreken dan:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Takken bewaren voor de kat.. geldt in elk geval voor de oranje Kiwi (Actinidia polygama)
Katten zijn daar dol op, werkt een beetje als kattenkruid.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kiwifruit ('t zijn de grote oranje linksboven)
Wordt bij dierenwinkels onder de naam Matatabi verkocht.

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 08-03-2014 21:03:00 ]
  zondag 9 maart 2014 @ 19:36:23 #28
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_137553893
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:

quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.
  zondag 9 maart 2014 @ 20:10:07 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137555461
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 19:36 schreef Helsinki het volgende:
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:

[..]

Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 maart 2014 @ 09:27:09 #30
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_137573105
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
Bedankt!
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 09:08:59 #31
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137608643
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 09:23:31 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137608887
Het gele van Kerrie is meestal ook Kurkuma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137608962
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 12:49:36 #34
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137613874
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 12:56:31 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137614044
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 13:48:20 #36
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137615562
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 13:49:43 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137615601
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 15:22:08 #38
414785 sirdanilot
pi_137658296
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 12 maart 2014 @ 16:05:53 #39
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_137659654
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:11:43 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661653
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.
Als ik Julie Child lees, weet ik dat zij dit recept waarschijnlijk 10-20 keer opnieuw heeft gemaakt voordat het echt goed was.
Maar kookboeken die vooral op de mooie fotos draaien heb ik veel meer wantrouwen tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:13:47 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661714
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.
Ben zelf geen liefhebber van kweekzalm, eet liever wilde en de bak ik dan rood, zoals steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 17:33:50 #42
414785 sirdanilot
pi_137662390
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 maart 2014 @ 15:08:48 #43
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_137694466
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
  donderdag 13 maart 2014 @ 17:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137698785
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.
Koken tot beetgaar, hollandaise erbij, of een witte wijn (riesling bijvoorbeeld) roomsaus, gebakken kabeljauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137720434
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 14 maart 2014 @ 10:01:46 #46
414785 sirdanilot
pi_137723562
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiļg/vet :9~

Krokant de buitenkant gebakken, met zout en citroen besprenkelen en het was echt heel lekker. Smelt in je mond.

Het is natuurlijk wel een lelijk stukje, met ook graat, maar de graten waren zo groot dat dit geen bezwaar was (gewoon kluiven). Dat voor 2 euro de kilo vond ik een goede deal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 14 maart 2014 @ 14:28:10 #47
134538 chansadres
Black & White
pi_137731450
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:21:35 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137733262
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:38:55 #49
134538 chansadres
Black & White
pi_137733894
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:06:41 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137736813
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:19:12 #51
134538 chansadres
Black & White
pi_137737173
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
Ik ben echt niet te lui om naar een supermarkt te gaan :)
Ik dacht dat ik zelf wel iets kon verzinnen maar dat viel me tegen. Internet rondneuzen gaf me ook niet veel tips.
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:34:47 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137737690
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".



O+ O+ O+ O+ :* :* :*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137737799
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
:Y O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_137788489
zolang je maar tevreden bent met jezelf....
pi_137790836
120 ml slagroom
65 g honing
65 g roomboter
400 g melkchocolade

Hier heb ik gister een chocolade topping mee gemaakt voor op koeken. Had alleen nog wat over en geen tijd meer. Bij wijze van experiment had ik dit in kleine ijsblokvormpjes ingevroren.
Kan ik hier bijvoorbeeld nog truffels van maken? Hoe werkt dat precies?
Of een ander goed idee?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 16 maart 2014 @ 09:25:14 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137791706
Je kan chocolade au bain marie smelten en ze daarin dompelen, en dan direct door de cacao halen.
Laatste hoeft natuurlijk niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 12:38:21 #57
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137795342
Ik heb afgelopen dinsdag een hele batch ieniemienie schuimtoefjes gemaakt om cupcakes mee te versieren. Ik dacht die donderdag nodig te hebben om uit te delen op mijn werk (jaarcontract gekregen) maar de handtekening wordt morgen pas gezet en ik deel pas uit wanneer de handtekeningen zijn gezet :+
Standaard receptuur (verse eiwitten, basterdsuiker en wat kleurstof).
Ik heb ze in een kom bewaard in het keukenkastje. Vandaag ga ik dus de cupcakes maken, ik kan die schuimpjes toch nog wel gebruiken? Ze smaken nog helemaal prima hoor, maar ik wil natuurlijk wel even zeker weten dat het geen kwaad kan (ivm de eiwitten).
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  User die het meest klaagt 2022 zondag 16 maart 2014 @ 13:39:00 #58
414785 sirdanilot
pi_137797216
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.

Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 16 maart 2014 @ 13:50:50 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137797643
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 13:39 schreef sirdanilot het volgende:
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.

Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Ja bijna 2 uur op 110 graden. Ze zijn nu wel iets minder knapperig geworden maar in eerste instantie waren ze helemaal droog vanbinnen. Nu zijn ze bros aan de buitenkant en als je erin bijt iets zacht. Wel heel lekker trouwens, ik moet nu echt ophouden met snoepen uit die bak. :+
Ik kijk wel even hoe ik met mijn tijd uitkom vandaag. Als ik nog tijd heb maak ik een nieuwe batch, maar ik moet ook nog 24 cupcakes maken en die moeten afkoelen en dan nog weer vullen met banketbakkersroom en dan nog weer decoreren.
Ik ga maar eens aan de slag geloof ik :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 16 maart 2014 @ 13:51:44 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137797687
Had je de bak niet luchtdicht afgesloten?
  zondag 16 maart 2014 @ 13:57:06 #61
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137797915
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
Had je de bak niet luchtdicht afgesloten?
Nee :@
Het is een kom en ik heb daar geen deksel voor. Verder puur gemakzucht, ik had het even af moeten dekken.
Maar ik denk dat ik een nieuwe batch ga maken. Voor onszelf zou ik dit goed genoeg vinden maar ik ga het aan anderen voeren. Dan moet het gewoon goed zijn en niet tweederangs.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 16 maart 2014 @ 14:08:20 #62
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137798360
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.

(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken. Dingen als kippenvleugels bebloemen/bestuiven gaat ook goed in zo'n zak)
  zondag 16 maart 2014 @ 14:13:38 #63
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137798576
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.

(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken)
Goede tip van die knikkers! Ik gebruik idd wel van dat soort zakken om vlees makkelijker door de bloem en kruiden te halen enzo. Maar nog nooit aan marineren in zo'n zak gedacht.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_137804292
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.

(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken. Dingen als kippenvleugels bebloemen/bestuiven gaat ook goed in zo'n zak)
Doe ik ook vaak ja. Vlees/kip in zak, kruiden erbij, beetje lucht erbij blazen en dichtdraaien. Dan hard schudden en je hebt perfect, egaal gecoat vlees.
  zondag 16 maart 2014 @ 17:31:40 #65
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_137805844
Huh, knikkers?
Spoilers!
pi_137806018
Piet! Ik heb zin in aardappelsalade. Jij als halve Duitser moet daar vast een goed recept voor hebben. En wat zal ik daar eens bij maken?
  zondag 16 maart 2014 @ 17:44:02 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137806280
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 17:31 schreef Lucky_Strike het volgende:
Huh, knikkers?
Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....

Maar ja, om dat nou als tip te geven. :-)
Denk dat mensen eerder knikkers in huis hebben. Al is het maar om blind mee te bakken.
Of iets anders.

Je zou de pan ook kunnen vullen met water. Maar ja, als de zak dan lek raakt loopt je marinade zo weg...
  zondag 16 maart 2014 @ 19:08:39 #68
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_137809548
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 17:44 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....

Maar ja, om dat nou als tip te geven. :-)
Denk dat mensen eerder knikkers in huis hebben. Al is het maar om blind mee te bakken.
Of iets anders.

Je zou de pan ook kunnen vullen met water. Maar ja, als de zak dan lek raakt loopt je marinade zo weg...
:D Klinkt handig! Maar ik snap nog steeds niet hoe je ze gebruikt met marineren eigenlijk.

Ik heb volgens mij pas van die lelijke decoratieve dingen in de doos voor de kringloop gedaan nadat ze jaren doelloos in mijn kast hebben gelegen. Ik kan me niet herinneren waar ze vandaan komen, volgens mij verschijnen dat soort dingen ineens :P
Spoilers!
  zondag 16 maart 2014 @ 19:18:33 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137809965
Ik zal volgende keer een foto maken. :-)

Maar kijk: normaal, als je bijvoorbeeld een hele lamsbout zou willen marineren in een vochtige marinade, dan heb je ten eerste een pan/pot/bak nodig waar dat ding in past. Kans is groot dat er heeeeeeeel veel ruimte omheen zit. Dus als je er een marinade bijgooit, dan heb je misschien wel 3 liter marinade nodig om 'm onder te kunnen dompelen.

Maar als je zal die loze ruimte zou kunnen vullen met iets anders, bijvoorbeeld knikkers. Dan heb je al minder vocht/marinade nodig. Het beste zou zijn de zak met vlees in een mal met gips doen. Dan de mal 1 cm uithakken en daar dan de zak met vlees in.

Dus mijn knikkers gebruik ik als volgt: zak met marinade en stuk vlees in kom/bak leggen. (op dat moment is er niet genoeg marinade om hele stuk vlees te bedekken, dus vocht zit onderin de zak, bovenste stuk vlees is onbedekt) Dan drapeer ik de knikkers om het vlees. Als een mal. Nu komt de marinade ook omhoog, want het kan door de zak niet in/rond de knikkers vloeien.

Nou ja, als ik het niet goed uit kan leggen, sorry, ik ga echt een foto maken volgende keer. :-)
  zondag 16 maart 2014 @ 19:24:04 #70
256666 leeell
I know you're lonely
pi_137810226
google anders wet van Archimedes Lucky_Strike ;)
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:24:28 #71
97745 Thorical
finding a way
pi_137810246
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal volgende keer een foto maken. :-)

Maar kijk: normaal, als je bijvoorbeeld een hele lamsbout zou willen marineren in een vochtige marinade, dan heb je ten eerste een pan/pot/bak nodig waar dat ding in past. Kans is groot dat er heeeeeeeel veel ruimte omheen zit. Dus als je er een marinade bijgooit, dan heb je misschien wel 3 liter marinade nodig om 'm onder te kunnen dompelen.

Maar als je zal die loze ruimte zou kunnen vullen met iets anders, bijvoorbeeld knikkers. Dan heb je al minder vocht/marinade nodig. Het beste zou zijn de zak met vlees in een mal met gips doen. Dan de mal 1 cm uithakken en daar dan de zak met vlees in.

Dus mijn knikkers gebruik ik als volgt: zak met marinade en stuk vlees in kom/bak leggen. (op dat moment is er niet genoeg marinade om hele stuk vlees te bedekken, dus vocht zit onderin de zak, bovenste stuk vlees is onbedekt) Dan drapeer ik de knikkers om het vlees. Als een mal. Nu komt de marinade ook omhoog, want het kan door de zak niet in/rond de knikkers vloeien.

Nou ja, als ik het niet goed uit kan leggen, sorry, ik ga echt een foto maken volgende keer. :-)
Maar ik snap het wel. Maar eigenlijk marineer ik bijna nooit zulke grote dingen
  zondag 16 maart 2014 @ 19:27:40 #72
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137810407
Oooooh, sorry, ja, nee, dan heeft het allemaal geen nut nee.
Kleine stukkies vlees kun je ook in een boterhamzakje marineren. En dan is een beetje strak dichtbinden/oprollen genoeg om ervoor te zorgen dat alles bedekt is met marinade.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:33:31 #73
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_137810688
Ik snap het helemaal. Klinkt heel logisch en handig!

Ik heb niet zo'n snuggere dag vandaag, had een beetje moeite met visualiseren ;)
Spoilers!
  zondag 16 maart 2014 @ 19:39:28 #74
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137810975
Ik zit iedereen door elkaar te halen zie ik. Maar het maakt niet uit, iedereen schijnt het nu te snappen. :-) Mooi zo! Ik haat onduidelijkheid.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:42:53 #75
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137811159
Nadat ik de keuken bijna heb afgebrand (ja echt :') de tray viel om en al het beslag liep achter de fan en begon natuurlijk meteen te branden) staan er nu 30 cupcakes klaar om gevuld te worden met banketbakkersoom en staat er alweer een nieuw legertje schuimtoefjes in de oven.
Nu even een laatste vraag. Zou ik de cakes nu al kunnen vullen met de bbr? Ik heb er een gat in geboord met een appelboor en ga dat dus vullen. Blijft dat een beetje lekker tot morgen of worden de cakes sompig?
Ik heb ze wel vaker gemaakt maar dan werden ze binnen een paar uur opgegeten, nu gaat er een nacht overheen. Morgenvroeg heb ik niet echt tijd om ze nog helemaal te moeten vullen en decoreren.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 16 maart 2014 @ 19:48:40 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137811473
Arme tante van de banketbakker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:51:44 #77
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137811641
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Arme tante van de banketbakker
Ik ben te blond voor dit grapje denk ik :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 16 maart 2014 @ 19:51:49 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137811648
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 17:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb zin in aardappelsalade. Jij als halve Duitser moet daar vast een goed recept voor hebben. En wat zal ik daar eens bij maken?
Gegrillde Neurenberger worstjes?
Aardappelsalade vind ik lekker met stevige aardappels, mayo of zure room, komkommer, dille en kappertjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:52:54 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137811719
quote:
17s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:51 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ik ben te blond voor dit grapje denk ik :')
quote:
17s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:42 schreef Puckzzz het volgende:
gevuld te worden met banketbakkersoom
En ja, ik ben bang dat ze zompig worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 19:53:40 #80
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137811765
quote:
1s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Godsamme _O-

Nou dan gaat morgen de wekker wat eerder hier. -O-
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_137875565
Weet eigenlijk iemand of de elastiekjes, waarmee een hele kip (uit de supermarkt) bij elkaar wordt gehouden, hittebestendig zijn en de oven mee in kunnen ? Ja, ik zou het kunnen proberen...maar misschien weet iemand dat ook.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 10:42:21 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137875629
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 10:39 schreef Zana het volgende:
Weet eigenlijk iemand of de elastiekjes, waarmee een hele kip (uit de supermarkt) bij elkaar wordt gehouden, hittebestendig zijn en de oven mee in kunnen ? Ja, ik zou het kunnen proberen...maar misschien weet iemand dat ook.
Ja, die kan je er omheen laten als je de kip aan het spit rijgt.
Die zijn bedacht om dat te doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 20:26:53 #83
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137897987
Ja, ik laat ze eigenlijk altijd zitten.
pi_137899171
quote:
17s.gif Op zondag 16 maart 2014 19:42 schreef Puckzzz het volgende:
Nadat ik de keuken bijna heb afgebrand (ja echt :') de tray viel om en al het beslag liep achter de fan en begon natuurlijk meteen te branden) staan er nu 30 cupcakes klaar om gevuld te worden met banketbakkersoom en staat er alweer een nieuw legertje schuimtoefjes in de oven.
Nu even een laatste vraag. Zou ik de cakes nu al kunnen vullen met de bbr? Ik heb er een gat in geboord met een appelboor en ga dat dus vullen. Blijft dat een beetje lekker tot morgen of worden de cakes sompig?
Ik heb ze wel vaker gemaakt maar dan werden ze binnen een paar uur opgegeten, nu gaat er een nacht overheen. Morgenvroeg heb ik niet echt tijd om ze nog helemaal te moeten vullen en decoreren.
Ik denk dat ze te nat worden.

Je moet bij dit soort vullingen ofwel iets nemen dat 'even'nat is (eigenlijk iets dat evenveel vrij water bevat), of je moet de cake en de vulling scheiden door een lagej (bijv jam, chocolade oid).

Een vettige vulling kan ook, botercreme laat geen water los en kan daarom makkelijk op cupcakes.
Whatever...
pi_137899376
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan chocolade au bain marie smelten en ze daarin dompelen, en dan direct door de cacao halen.
Laatste hoeft natuurlijk niet
Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 20:55:16 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137899452
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 20:53 schreef -J-D- het volgende:

[..]

Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?
Ben geen chocolatier, maar volgens mij moet dat kunnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137900303
Hoi Piet,

Ik heb net bij de slager zo'n gemarmerde entrecote gekocht van ongeveer 250 gram.
De vorige had ik de entrecote gebakken in geklaarde roomboter, maar ik lees op het boze internet dat ik die het beste in zonnebloem olie kan bakken.

Ik ben nogal een late eter, dus ik heb ongeveer 30 minuten geleden het vlees uit de koelkast gehaald. Over ongeveer 30 minuten wil ik het gaan bakken.

Wat adviseer jij? Bakken in zonnebloem olie, olijf olie, geklaarde roomboter of een combinatie van olie en boter?

Alvast bedankt voor je antwoord.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 21:09:17 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137900399
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:07 schreef gargamelnl het volgende:
Hoi Piet,

Ik heb net bij de slager zo'n gemarmerde entrecote gekocht van ongeveer 250 gram.
De vorige had ik de entrecote gebakken in geklaarde roomboter, maar ik lees op het boze internet dat ik die het beste in zonnebloem olie kan bakken.

Ik ben nogal een late eter, dus ik heb ongeveer 30 minuten geleden het vlees uit de koelkast gehaald. Over ongeveer 30 minuten wil ik het gaan bakken.

Wat adviseer jij? Bakken in zonnebloem olie, olijf olie, geklaarde roomboter of een combinatie van olie en boter?

Alvast bedankt voor je antwoord.
Geklaarde boter of droog grillen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137900631
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geklaarde boter of droog grillen
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt :@ waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
  dinsdag 18 maart 2014 @ 21:15:56 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137900860
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt :@ waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Je hebt het toch niet over croma?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137900983
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt het toch niet over croma?
Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 21:21:46 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137901185
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:18 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.
Ah, ken dat product niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 18 maart 2014 @ 23:21:03 #93
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137908073
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:

[..]

Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt :@ waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.
Voor geklaarde roomboter moet je roomboter (duh) au bain marie of op een heel erg laag pitje heel erg zachtjes verwarmen. Vooral niet roeren, zodoende komen de melkbestanddelen en de boter los van elkaar. De melkbestanddelen zakken naar de bodem en de heldere boter die bovenin de kom drijft is de geklaarde boter. Die schep je er dan heel rustig uit, eventueel nog door een fijne zeef, in een potje en dat is je geklaarde boter.

Zeg ik dit zo goed Piet? :D :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_137909051
  dinsdag 18 maart 2014 @ 23:58:20 #95
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137909830
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 23:40 schreef loecje het volgende:
[ afbeelding ]
Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter. :)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 19 maart 2014 @ 00:34:18 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_137910886
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 23:21 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.
Voor geklaarde roomboter moet je roomboter (duh) au bain marie of op een heel erg laag pitje heel erg zachtjes verwarmen. Vooral niet roeren, zodoende komen de melkbestanddelen en de boter los van elkaar. De melkbestanddelen zakken naar de bodem en de heldere boter die bovenin de kom drijft is de geklaarde boter. Die schep je er dan heel rustig uit, eventueel nog door een fijne zeef, in een potje en dat is je geklaarde boter.

Zeg ik dit zo goed Piet? :D :@
Komt goed in de buurt.
Andersom kan je ook met een zeefje de melkbestanddelen van de bovenkant af 'filteren'
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_137910903
quote:
Heerlijke roomboter die niet spat

Door de room langer te kloppen dan normaal ontstaat er pure, lekkere roomboter die niet spat.

Gerechten krijgen niet alleen die heerlijke en kenmerkende smaak van roomboter, maar bakken in roomboter wordt nu ook makkelijker. De boter smelt gelijkmatig in de pan, verbrandt minder snel en maakt het vlees ook nog eens mooi bruin.
Met deze Botergoud roomboter maak je bovendien heerlijke jus, want de enige echte jus maak je natuurlijk met een klontje roomboter.

Niet alleen vlees, maar ook vis, pannenkoeken en groenten worden nog lekkerder door ze te bakken in of te verfijnen met Botergoud Roomboter. Ook maak je er de lekkerste cake, taart en koekjes mee. Leg het product na gebruik gelijk terug in de koelkast, dan blijft het product op zijn best.

Botergoud roomboter voor Bakken & Braden is een natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen en is ook geschikt voor op brood.
Hm. Langer kloppen dan normaal. Misschien dat ze met een centrifuge de olie van de andere bestanddelen scheiden. Lijkt me weinig mis mee in ieder geval.
pi_137911567
quote:
17s.gif Op dinsdag 18 maart 2014 23:58 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter. :)
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
pi_137912674
quote:
1s.gif Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:

[..]

Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Dat is boter waar het water uit is gehaald. Prima om in of mee te bakken.
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  woensdag 19 maart 2014 @ 08:45:22 #100
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137913540
quote:
1s.gif Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:

[..]

Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Ja dat kan natuurlijk prima. Maar dat was de vraag niet. De vraag was of die boter hetzelfde is als geklaarde boter. [/mierenneukmodus] ;)

quote:
14s.gif Op woensdag 19 maart 2014 00:34 schreef golfer het volgende:

[..]

Komt goed in de buurt.
Andersom kan je ook met een zeefje de melkbestanddelen van de bovenkant af 'filteren'
Ja die moet je ook even afschuimen. Maar als je het au bain marie doet zou dat niet erg veel moeten zijn. Een half uur tot 45 minuten zorgt ervoor dat het redelijk naar de bodem zakt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')