HGG bedoel je?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
HGG idd, dubbel faalquote:
Klinkt als het boek wat je zocht iddquote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik kreeg per DM een tip voor mijn koekjesboek:
Het Nederlands Bakboek - Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker
Geschreven door een culinair historica uit Frans-Guyana (Gaitri Pagrach-Chandra).
Vandaag binnen gekregen en helemaal blij mee. Precies wat ik zocht!
Ken je hitchhikers guide to the galaxy niet?quote:
Huh? Wel toch? Of ben ik nou gek?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
quote:Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
quote:Op donderdag 13 februari 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Het antwoord op het leven, het universum en alles..
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,
Verder heb ik rozemarijn, in de kruidentuin, mint, basilicum, en thijm, peterselie, selder.
In een moestuin zou ik ook raapstelen en postelein zetten, broeivet pff, moet ff nadenken, heb noiit een moestuin gehad. Courgette wellicht,
Zeker:quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Jaaaaa, dank je wel. Mizuna had ik naar aanleiding van jouw post erover als mijn allereerste zaadjes besteld! Shiso-zaad komt als het goed is over een week wel binnen.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
Dakterras is wel extra tof en geschikt vanwege onbelemmerd zonlicht zeg! Lijkt me de moeite waard om tijd en moeite in te stekenquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Leg er wel houten vlonders op, anders loop je het lekquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..
Peultjes, jaaaaa, bergen peultjes.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..
Zooo lekker
[ afbeelding ]
Brave Hendrik is erg lekkerquote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:51 schreef minilot het volgende:
[..]
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.
Toch echt meer op zoek naar nog-nooit-van-gehoordse bladgroenten en kruiden enzo.
De Brave Hendrik is zelfs al ingezaaid!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid
Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
Takken bewaren voor de kat.. geldt in elk geval voor de oranje Kiwi (Actinidia polygama)quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Kiwibes kan niet ontbreken dan:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.quote:Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suikerquote:Op zondag 9 maart 2014 19:36 schreef Helsinki het volgende:
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:
[..]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.
Bedankt!quote:Op zondag 9 maart 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen
Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Wordt het met ketjap niet te donker?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemtquote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.quote:Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.quote:Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?
Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.
Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.quote:Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,
ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!quote:Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.
Dank, ga ik doen Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiļg/vetquote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgersquote:Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!quote:Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Ik ben echt niet te lui om naar een supermarkt te gaanquote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
quote:Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
Ja bijna 2 uur op 110 graden. Ze zijn nu wel iets minder knapperig geworden maar in eerste instantie waren ze helemaal droog vanbinnen. Nu zijn ze bros aan de buitenkant en als je erin bijt iets zacht. Wel heel lekker trouwens, ik moet nu echt ophouden met snoepen uit die bak.quote:Op zondag 16 maart 2014 13:39 schreef sirdanilot het volgende:
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.
Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Neequote:Op zondag 16 maart 2014 13:51 schreef RobinOok het volgende:
Had je de bak niet luchtdicht afgesloten?
Goede tip van die knikkers! Ik gebruik idd wel van dat soort zakken om vlees makkelijker door de bloem en kruiden te halen enzo. Maar nog nooit aan marineren in zo'n zak gedacht.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.
(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken)
Doe ik ook vaak ja. Vlees/kip in zak, kruiden erbij, beetje lucht erbij blazen en dichtdraaien. Dan hard schudden en je hebt perfect, egaal gecoat vlees.quote:Op zondag 16 maart 2014 14:08 schreef RobinOok het volgende:
Als je schuimkoekjes luchtdicht bewaart, bijvoorbeeld in een pedaalemmerzak blijven ze dagen knapperig. Ik verwacht wel langer dan een week, maar tegen die tijd zijn ze hier wel op.
(ik heb speciaal daarvoor een rol "kleinste" maat, goedkope pedaalemmerzakken, voor zoiets als grote hoeveelheden zelfgebakken schuimkoekjes of kroepoekjes of zo. En om grote dingen in te marineren, dan samen met een zooi knikkers (knikkers niet in maar buiten de zak) in een grote pan/pot/iets, dan hoef je niet zoveel marinade te maken. Dingen als kippenvleugels bebloemen/bestuiven gaat ook goed in zo'n zak)
Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....quote:
Klinkt handig! Maar ik snap nog steeds niet hoe je ze gebruikt met marineren eigenlijk.quote:Op zondag 16 maart 2014 17:44 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nou ja, eigenlijk zijn het in mijn geval kitcherige, decoratieve, glazen druppels. Ooit voor weinig gekocht bij de Action, ik weet niet eens precies waarvoor ze bedoeld zijn, voor een kitcherige opmaak met water en waxinelichtjes of zo, ik weet het echt niet. Maar ik gebruik ze om oesters stevig op te zetten en met bord en al te stomen....
Maar ja, om dat nou als tip te geven. :-)
Denk dat mensen eerder knikkers in huis hebben. Al is het maar om blind mee te bakken.
Of iets anders.
Je zou de pan ook kunnen vullen met water. Maar ja, als de zak dan lek raakt loopt je marinade zo weg...
Maar ik snap het wel. Maar eigenlijk marineer ik bijna nooit zulke grote dingenquote:Op zondag 16 maart 2014 19:18 schreef RobinOok het volgende:
Ik zal volgende keer een foto maken. :-)
Maar kijk: normaal, als je bijvoorbeeld een hele lamsbout zou willen marineren in een vochtige marinade, dan heb je ten eerste een pan/pot/bak nodig waar dat ding in past. Kans is groot dat er heeeeeeeel veel ruimte omheen zit. Dus als je er een marinade bijgooit, dan heb je misschien wel 3 liter marinade nodig om 'm onder te kunnen dompelen.
Maar als je zal die loze ruimte zou kunnen vullen met iets anders, bijvoorbeeld knikkers. Dan heb je al minder vocht/marinade nodig. Het beste zou zijn de zak met vlees in een mal met gips doen. Dan de mal 1 cm uithakken en daar dan de zak met vlees in.
Dus mijn knikkers gebruik ik als volgt: zak met marinade en stuk vlees in kom/bak leggen. (op dat moment is er niet genoeg marinade om hele stuk vlees te bedekken, dus vocht zit onderin de zak, bovenste stuk vlees is onbedekt) Dan drapeer ik de knikkers om het vlees. Als een mal. Nu komt de marinade ook omhoog, want het kan door de zak niet in/rond de knikkers vloeien.
Nou ja, als ik het niet goed uit kan leggen, sorry, ik ga echt een foto maken volgende keer. :-)
Ik ben te blond voor dit grapje denk ikquote:
Gegrillde Neurenberger worstjes?quote:Op zondag 16 maart 2014 17:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb zin in aardappelsalade. Jij als halve Duitser moet daar vast een goed recept voor hebben. En wat zal ik daar eens bij maken?
quote:Op zondag 16 maart 2014 19:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik ben te blond voor dit grapje denk ik
En ja, ik ben bang dat ze zompig wordenquote:
Godsammequote:
Ja, die kan je er omheen laten als je de kip aan het spit rijgt.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 10:39 schreef Zana het volgende:
Weet eigenlijk iemand of de elastiekjes, waarmee een hele kip (uit de supermarkt) bij elkaar wordt gehouden, hittebestendig zijn en de oven mee in kunnen ? Ja, ik zou het kunnen proberen...maar misschien weet iemand dat ook.
Ik denk dat ze te nat worden.quote:Op zondag 16 maart 2014 19:42 schreef Puckzzz het volgende:
Nadat ik de keuken bijna heb afgebrand (ja echt de tray viel om en al het beslag liep achter de fan en begon natuurlijk meteen te branden) staan er nu 30 cupcakes klaar om gevuld te worden met banketbakkersoom en staat er alweer een nieuw legertje schuimtoefjes in de oven.
Nu even een laatste vraag. Zou ik de cakes nu al kunnen vullen met de bbr? Ik heb er een gat in geboord met een appelboor en ga dat dus vullen. Blijft dat een beetje lekker tot morgen of worden de cakes sompig?
Ik heb ze wel vaker gemaakt maar dan werden ze binnen een paar uur opgegeten, nu gaat er een nacht overheen. Morgenvroeg heb ik niet echt tijd om ze nog helemaal te moeten vullen en decoreren.
Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?quote:Op zondag 16 maart 2014 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan chocolade au bain marie smelten en ze daarin dompelen, en dan direct door de cacao halen.
Laatste hoeft natuurlijk niet
Ben geen chocolatier, maar volgens mij moet dat kunnen.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 20:53 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?
Geklaarde boter of droog grillenquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:07 schreef gargamelnl het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb net bij de slager zo'n gemarmerde entrecote gekocht van ongeveer 250 gram.
De vorige had ik de entrecote gebakken in geklaarde roomboter, maar ik lees op het boze internet dat ik die het beste in zonnebloem olie kan bakken.
Ik ben nogal een late eter, dus ik heb ongeveer 30 minuten geleden het vlees uit de koelkast gehaald. Over ongeveer 30 minuten wil ik het gaan bakken.
Wat adviseer jij? Bakken in zonnebloem olie, olijf olie, geklaarde roomboter of een combinatie van olie en boter?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geklaarde boter of droog grillen
Je hebt het toch niet over croma?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het toch niet over croma?
Ah, ken dat product nietquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:18 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.
Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter.quote:
Komt goed in de buurt.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:21 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.
Voor geklaarde roomboter moet je roomboter (duh) au bain marie of op een heel erg laag pitje heel erg zachtjes verwarmen. Vooral niet roeren, zodoende komen de melkbestanddelen en de boter los van elkaar. De melkbestanddelen zakken naar de bodem en de heldere boter die bovenin de kom drijft is de geklaarde boter. Die schep je er dan heel rustig uit, eventueel nog door een fijne zeef, in een potje en dat is je geklaarde boter.
Zeg ik dit zo goed Piet?
Hm. Langer kloppen dan normaal. Misschien dat ze met een centrifuge de olie van de andere bestanddelen scheiden. Lijkt me weinig mis mee in ieder geval.quote:Heerlijke roomboter die niet spat
Door de room langer te kloppen dan normaal ontstaat er pure, lekkere roomboter die niet spat.
Gerechten krijgen niet alleen die heerlijke en kenmerkende smaak van roomboter, maar bakken in roomboter wordt nu ook makkelijker. De boter smelt gelijkmatig in de pan, verbrandt minder snel en maakt het vlees ook nog eens mooi bruin.
Met deze Botergoud roomboter maak je bovendien heerlijke jus, want de enige echte jus maak je natuurlijk met een klontje roomboter.
Niet alleen vlees, maar ook vis, pannenkoeken en groenten worden nog lekkerder door ze te bakken in of te verfijnen met Botergoud Roomboter. Ook maak je er de lekkerste cake, taart en koekjes mee. Leg het product na gebruik gelijk terug in de koelkast, dan blijft het product op zijn best.
Botergoud roomboter voor Bakken & Braden is een natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen en is ook geschikt voor op brood.
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:58 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter.
Dat is boter waar het water uit is gehaald. Prima om in of mee te bakken.quote:Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:
[..]
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Ja dat kan natuurlijk prima. Maar dat was de vraag niet. De vraag was of die boter hetzelfde is als geklaarde boter. [/mierenneukmodus]quote:Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:
[..]
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Ja die moet je ook even afschuimen. Maar als je het au bain marie doet zou dat niet erg veel moeten zijn. Een half uur tot 45 minuten zorgt ervoor dat het redelijk naar de bodem zakt.quote:Op woensdag 19 maart 2014 00:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Komt goed in de buurt.
Andersom kan je ook met een zeefje de melkbestanddelen van de bovenkant af 'filteren'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |