abonnement Unibet Coolblue
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 09:08:59 #31
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137608643
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 09:23:31 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137608887
Het gele van Kerrie is meestal ook Kurkuma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137608962
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 12:49:36 #34
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137613874
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 12:56:31 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137614044
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 13:48:20 #36
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137615562
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 13:49:43 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137615601
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 15:22:08 #38
414785 sirdanilot
pi_137658296
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 12 maart 2014 @ 16:05:53 #39
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_137659654
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:11:43 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661653
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.
Als ik Julie Child lees, weet ik dat zij dit recept waarschijnlijk 10-20 keer opnieuw heeft gemaakt voordat het echt goed was.
Maar kookboeken die vooral op de mooie fotos draaien heb ik veel meer wantrouwen tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:13:47 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661714
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.
Ben zelf geen liefhebber van kweekzalm, eet liever wilde en de bak ik dan rood, zoals steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 17:33:50 #42
414785 sirdanilot
pi_137662390
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 maart 2014 @ 15:08:48 #43
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_137694466
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
  donderdag 13 maart 2014 @ 17:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137698785
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.
Koken tot beetgaar, hollandaise erbij, of een witte wijn (riesling bijvoorbeeld) roomsaus, gebakken kabeljauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137720434
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 14 maart 2014 @ 10:01:46 #46
414785 sirdanilot
pi_137723562
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiïg/vet :9~

Krokant de buitenkant gebakken, met zout en citroen besprenkelen en het was echt heel lekker. Smelt in je mond.

Het is natuurlijk wel een lelijk stukje, met ook graat, maar de graten waren zo groot dat dit geen bezwaar was (gewoon kluiven). Dat voor 2 euro de kilo vond ik een goede deal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 14 maart 2014 @ 14:28:10 #47
134538 chansadres
Black & White
pi_137731450
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:21:35 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137733262
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:38:55 #49
134538 chansadres
Black & White
pi_137733894
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:06:41 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137736813
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:19:12 #51
134538 chansadres
Black & White
pi_137737173
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
Ik ben echt niet te lui om naar een supermarkt te gaan :)
Ik dacht dat ik zelf wel iets kon verzinnen maar dat viel me tegen. Internet rondneuzen gaf me ook niet veel tips.
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:34:47 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137737690
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".



O+ O+ O+ O+ :* :* :*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137737799
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
:Y O+
Let me see you stripped down to the bone
pi_137788489
zolang je maar tevreden bent met jezelf....
pi_137790836
120 ml slagroom
65 g honing
65 g roomboter
400 g melkchocolade

Hier heb ik gister een chocolade topping mee gemaakt voor op koeken. Had alleen nog wat over en geen tijd meer. Bij wijze van experiment had ik dit in kleine ijsblokvormpjes ingevroren.
Kan ik hier bijvoorbeeld nog truffels van maken? Hoe werkt dat precies?
Of een ander goed idee?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  zondag 16 maart 2014 @ 09:25:14 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137791706
Je kan chocolade au bain marie smelten en ze daarin dompelen, en dan direct door de cacao halen.
Laatste hoeft natuurlijk niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 maart 2014 @ 12:38:21 #57
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137795342
Ik heb afgelopen dinsdag een hele batch ieniemienie schuimtoefjes gemaakt om cupcakes mee te versieren. Ik dacht die donderdag nodig te hebben om uit te delen op mijn werk (jaarcontract gekregen) maar de handtekening wordt morgen pas gezet en ik deel pas uit wanneer de handtekeningen zijn gezet :+
Standaard receptuur (verse eiwitten, basterdsuiker en wat kleurstof).
Ik heb ze in een kom bewaard in het keukenkastje. Vandaag ga ik dus de cupcakes maken, ik kan die schuimpjes toch nog wel gebruiken? Ze smaken nog helemaal prima hoor, maar ik wil natuurlijk wel even zeker weten dat het geen kwaad kan (ivm de eiwitten).
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  User die het meest klaagt 2022 zondag 16 maart 2014 @ 13:39:00 #58
414785 sirdanilot
pi_137797216
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.

Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 16 maart 2014 @ 13:50:50 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_137797643
quote:
0s.gif Op zondag 16 maart 2014 13:39 schreef sirdanilot het volgende:
Als je de schuimpjes goed hebt gemaakt, dus zodat ze helemaal droog en krokant izjn, dan zijn ze volgens mij heel erg lang houdbaar (denk maanden, niet dagen). Als ze vanbinnen nog vochtig zijn niet.

Eiwit bederft sowieso veel minder snel dan eidooier.
Ja bijna 2 uur op 110 graden. Ze zijn nu wel iets minder knapperig geworden maar in eerste instantie waren ze helemaal droog vanbinnen. Nu zijn ze bros aan de buitenkant en als je erin bijt iets zacht. Wel heel lekker trouwens, ik moet nu echt ophouden met snoepen uit die bak. :+
Ik kijk wel even hoe ik met mijn tijd uitkom vandaag. Als ik nog tijd heb maak ik een nieuwe batch, maar ik moet ook nog 24 cupcakes maken en die moeten afkoelen en dan nog weer vullen met banketbakkersroom en dan nog weer decoreren.
Ik ga maar eens aan de slag geloof ik :')
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 16 maart 2014 @ 13:51:44 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137797687
Had je de bak niet luchtdicht afgesloten?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')