HGG bedoel je?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
HGG idd, dubbel faalquote:
Klinkt als het boek wat je zocht iddquote:Op vrijdag 7 maart 2014 15:26 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik kreeg per DM een tip voor mijn koekjesboek:
Het Nederlands Bakboek - Recepten en historische verhalen voor de thuisbakker
Geschreven door een culinair historica uit Frans-Guyana (Gaitri Pagrach-Chandra).
Vandaag binnen gekregen en helemaal blij mee. Precies wat ik zocht!
Ken je hitchhikers guide to the galaxy niet?quote:
Huh? Wel toch? Of ben ik nou gek?quote:Op donderdag 6 maart 2014 17:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat ik zo een rund ben bij deel 42 niet aan HHG te denken..
quote:Op donderdag 13 februari 2014 13:24 schreef Beelzebufo het volgende:
De tijd vliegt, dit is alweer topic #42...
quote:Op donderdag 13 februari 2014 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Het antwoord op het leven, het universum en alles..
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik heb net een kas gekocht, om zelf weer tomaten te gaan kweken deze zomer, mooie smaakvolle soorten, die zo intensief smaken dat je het haast niet geloven kan als je winkeltomaten alleen maar kent, die zo intensief rood zijn dat je witte snijplanken oranje uit de vaatwasser komen omdat je een pan en borden waar je tomatensoep in zat erbij in stond,
Verder heb ik rozemarijn, in de kruidentuin, mint, basilicum, en thijm, peterselie, selder.
In een moestuin zou ik ook raapstelen en postelein zetten, broeivet pff, moet ff nadenken, heb noiit een moestuin gehad. Courgette wellicht,
Zeker:quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:18 schreef minilot het volgende:
Piet en Robin.. Stel, jullie hadden een moestuintje en daarin moest vooral obscuur spul gaan groeien dat je niet zo gemakkelijk in de groentenwinkel/toko/supermarkt kunt vinden: welke waanzinnig lekkere groenten en kruiden zijn wat jullie betreft niet te missen?
Jaaaaa, dank je wel. Mizuna had ik naar aanleiding van jouw post erover als mijn allereerste zaadjes besteld! Shiso-zaad komt als het goed is over een week wel binnen.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
Dakterras is wel extra tof en geschikt vanwege onbelemmerd zonlicht zeg! Lijkt me de moeite waard om tijd en moeite in te stekenquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Leg er wel houten vlonders op, anders loop je het lekquote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:58 schreef RobinOok het volgende:
Nee, alleen een enorm plat dak (3,5 x 13 meter) wat we al tijden willen omtoveren tot dakterras. Maar weet niet hoe te beginnen. Onze buren hebben er al een dakterras gebouwd, helemaal ommuurd met schuttingen. Maar mijn dak is gewoon echt dak. Dan zit je te kijk voor iedereen die toevallig ook het dak op klimt. En ik kijk tegen een onooglijk traphuisje aan. En het voelt alsof ik de buren zit te bespieden. Dus ik moet ook een contructie bedenken om een schutting te kunnen plaatsen en het prive te kunnen maken.
Het mag ook niet te zwaar allemaal, want het is een "gewoon" dak.
Gedoe dus. Maar het zou wel ideaal zijn!
En ik zou er absoluut dingen op gaan kweken. Wel op substraat, denk ik.
Of toch iets, op de dragende muren, die kunnen wel wat hebben.
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Courgette en tomaten zijn niet echt obscuur hč? Ik dacht dat broeivet trouwens gewoon een andere naam voor veldsla was of ben ik abuis? Raapstelen en postelein heb ik al zaad van gekocht, maar ik zoek vooral wat echt ongebruikelijke dingen..
Peultjes, jaaaaa, bergen peultjes.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 16:34 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zeker:
curryblaadjes struik
Chinese bieslook
mizuna
shiso blad
Misschien:
watermeloen radijs
Thaise basilicum
wo sun
En peultjes! Altijd peultjes!
En verder ben ik helemaaaaal niet jaloers. Nee hoor. Echt niet.
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geloof me, eenmaal tomaten uit eigen aanbouw en je wilt nooit meer andere. Wil je obscuur, neem dan tomatenrassen als coeur de boeuf..
Zooo lekker
[ afbeelding ]
Brave Hendrik is erg lekkerquote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:51 schreef minilot het volgende:
[..]
O vast, maar ik kan ook heel makkelijk suuuuuperlekkere tomaten krijgen, coeur de boeuf incluis, bij de boerderij/landwinkel in een dorp verderop en dan ga ik niet zelf de moeite doen en maar duimen dat er voldoende zon is deze zomer om tomaten uberhaupt rood te krijgen. En geen zin in een kas in mijn tuin.
Toch echt meer op zoek naar nog-nooit-van-gehoordse bladgroenten en kruiden enzo.
De Brave Hendrik is zelfs al ingezaaid!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid
Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
Takken bewaren voor de kat.. geldt in elk geval voor de oranje Kiwi (Actinidia polygama)quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Kiwibes kan niet ontbreken dan:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.quote:Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suikerquote:Op zondag 9 maart 2014 19:36 schreef Helsinki het volgende:
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:
[..]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeėn maar wat over blijft kan ik invriezen.
Bedankt!quote:Op zondag 9 maart 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen
Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Wordt het met ketjap niet te donker?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemtquote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.quote:Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.quote:Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?
Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.
Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.quote:Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,
ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!quote:Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.
Dank, ga ik doen Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiļg/vetquote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgersquote:Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!quote:Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |