De Brave Hendrik is zelfs al ingezaaid!quote:Op zaterdag 8 maart 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid
Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
Takken bewaren voor de kat.. geldt in elk geval voor de oranje Kiwi (Actinidia polygama)quote:Op zaterdag 8 maart 2014 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Kiwibes kan niet ontbreken dan:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeën maar wat over blijft kan ik invriezen.quote:Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suikerquote:Op zondag 9 maart 2014 19:36 schreef Helsinki het volgende:
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:
[..]
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeën maar wat over blijft kan ik invriezen.
Bedankt!quote:Op zondag 9 maart 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen
Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Wordt het met ketjap niet te donker?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemtquote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?quote:Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.quote:Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.quote:Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?
Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.
Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.quote:Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,
ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!quote:Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.
Dank, ga ik doen Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiïg/vetquote:Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgersquote:Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!quote:Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |