abonnement Unibet Coolblue
pi_137519525
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Brave Hendrik is erg lekker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Brave_hendrik_(plant)
Malvablad (kaasjeskruid)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaasjeskruid

Wilde kool, de wilde plant waar alle koolsoorten uit gekweekt zijn, als je aan zaden kan komen
Wilde asperge, lastig aan te komen, maar erg lekker
De Brave Hendrik is zelfs al ingezaaid! ^O^

Wilde kool en (vooral!) kaasjeskruid gaan op de lijst, dank!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 8 maart 2014 @ 20:40:15 #27
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_137524254
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 maart 2014 17:10 schreef Erasmo het volgende:
Kiwibes kan niet ontbreken dan:

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Takken bewaren voor de kat.. geldt in elk geval voor de oranje Kiwi (Actinidia polygama)
Katten zijn daar dol op, werkt een beetje als kattenkruid.
http://en.wikipedia.org/wiki/Kiwifruit ('t zijn de grote oranje linksboven)
Wordt bij dierenwinkels onder de naam Matatabi verkocht.

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 08-03-2014 21:03:00 ]
  zondag 9 maart 2014 @ 19:36:23 #28
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_137553893
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:

quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik giese wildeman, een fles (goedkope) rode wijn, suiker en een pijp kaneel, eventueel wat citroenschil. Ik schil ze en laat ze heel, en het steeltje er aan. 2 tot 3 kilo peertjes op een fles wijn.
Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeën maar wat over blijft kan ik invriezen.
  zondag 9 maart 2014 @ 20:10:07 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137555461
quote:
0s.gif Op zondag 9 maart 2014 19:36 schreef Helsinki het volgende:
Piet, ik kwam een post over hoe je stoofpeertjes maakt tegen in een vorig deel en daar schreef je het volgende:

[..]

Nu vroeg ik me af welke hoeveelheden ik moet aanhouden? We zijn met z'n tweeën maar wat over blijft kan ik invriezen.
2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 maart 2014 @ 09:27:09 #30
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_137573105
quote:
1s.gif Op zondag 9 maart 2014 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2-3 kilo peren, fles wijn, pijp kaneel, wat citroenrasp, 200-300 gram suiker
Bedankt!
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 09:08:59 #31
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137608643
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 09:23:31 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137608887
Het gele van Kerrie is meestal ook Kurkuma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137608962
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:08 schreef derLudolf het volgende:
Het bbq seizoen is hier gisteren weer begonnen. Heb al het vlees zelf gemarineerd, leuk m te doen :)

Nu zag ik in de winkel van die speklappen in gele marinade liggen, hoe maak je die eigenlijk? Vermoed vooral veel kerrie of kurkuma?
Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 12:49:36 #34
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137613874
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 09:28 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Die smaken inderdaad behoorlijk naar kerriepoeder.
Dus zelf een mixje maken van ketjap en kerriepoeder, dan ben je er al zowat denk ik.
Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 12:56:31 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137614044
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:49 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Wordt het met ketjap niet te donker?
Ik had inmiddels iets gelezen over kerrie, gember(siroop), mosterd, olie en citroensap. Zal dat het zijn?
Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 11 maart 2014 @ 13:48:20 #36
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_137615562
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 12:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet als je lichte, ongezoete soyasaus neemt
En ja, dat klinkt als een vrij normale marinade. Als je gezoete sojasaus neemt verbrand trouwens je vlees snel
Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  dinsdag 11 maart 2014 @ 13:49:43 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137615601
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 13:48 schreef derLudolf het volgende:

[..]

Een lichte sojasaus gebruiken dus? Ongezoet is dus een zoute sojasaus?
In elk geval bedankt. Zal deze marinade binnenkort eens gebruiken, heb d'r zin in :)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 15:22:08 #38
414785 sirdanilot
pi_137658296
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 12 maart 2014 @ 16:05:53 #39
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_137659654
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:11:43 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661653
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 16:05 schreef BasEnAad het volgende:
Piet, hou jij je wel eens een recept? Of kun je het niet laten het op jouw manier te doen?
Zeker wel, vooral als het om desserts, gebak en koekjes enzo gaat. Sommige verbeter ik dan over een periode.
Als ik Julie Child lees, weet ik dat zij dit recept waarschijnlijk 10-20 keer opnieuw heeft gemaakt voordat het echt goed was.
Maar kookboeken die vooral op de mooie fotos draaien heb ik veel meer wantrouwen tegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 maart 2014 @ 17:13:47 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137661714
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 15:22 schreef sirdanilot het volgende:
Piet, ik heb bij de visboer 'zalmbuikjes' gevonden. Ik kon het niet geloven, maar dit kostte slechts 2 euro per kilo, en internet zegt dat dit het lekkerste deel van de zalm is ! Wat zal ik er mee doen?

Ik zat te denken aan heel simpel op hoog vuur bakken zodat het een korstje krijgt, en dan met wat citroen + zout en peper. Maar ik weet niet wat ik erbij moet doen.

Ik moet dit ook ergens naartoe meenemen (soort van potluck party) en ik weet niet of dit geschikt is.
Bakken idd, zout, peper, door de bloem halen en lekker hard bakken, serveren met wat citroensap.
Ben zelf geen liefhebber van kweekzalm, eet liever wilde en de bak ik dan rood, zoals steak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 woensdag 12 maart 2014 @ 17:33:50 #42
414785 sirdanilot
pi_137662390
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 13 maart 2014 @ 15:08:48 #43
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_137694466
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
  donderdag 13 maart 2014 @ 17:22:40 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137698785
quote:
0s.gif Op donderdag 13 maart 2014 15:08 schreef JaafkeEHV het volgende:
Piet,

ik heb een haffel grote schorseneer gekregen (keukenmeiden verdriet)
hoe zou jij deze bereiden? en icm met wat voor een vis?
Schillen met een dunschiller in een bak water, handschoenen aan.
Koken tot beetgaar, hollandaise erbij, of een witte wijn (riesling bijvoorbeeld) roomsaus, gebakken kabeljauw.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_137720434
quote:
0s.gif Op woensdag 12 maart 2014 17:33 schreef sirdanilot het volgende:
Ik hou ook niet van recepten hoor, ik doe het altijd op mijn manier. Behalve dan bij dingen bakken idd.

Dank, ga ik doen ;) Natuurlijk, wilde zalm is beter dan kweekzalm, maar voor de arme student is dit een prima alternatief. 2 Euro per kilo is natuurlijk lekker cheap.
Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 14 maart 2014 @ 10:01:46 #46
414785 sirdanilot
pi_137723562
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 01:38 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik vermoed dat dit het harde gedeelte van de filets is wat eraf wordt gesneden vanwege deels het uiterlijk deels de wat taaie structuur. Zit bovenaan de buik inderdaad. Ben benieuwd hoe het is!
Het was totaal niet hard, maar juist boterzacht en lekker smeuiïg/vet :9~

Krokant de buitenkant gebakken, met zout en citroen besprenkelen en het was echt heel lekker. Smelt in je mond.

Het is natuurlijk wel een lelijk stukje, met ook graat, maar de graten waren zo groot dat dit geen bezwaar was (gewoon kluiven). Dat voor 2 euro de kilo vond ik een goede deal.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 14 maart 2014 @ 14:28:10 #47
134538 chansadres
Black & White
pi_137731450
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:21:35 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_137733262
quote:
5s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 14:28 schreef chansadres het volgende:
Ik heb vandaag een pakje Magere Rundertartaar gekregen van de Albert Heijn. Ik weet dat het niet is zoals de slager maar ik wil hem vanavond lekker bereiden. Gast kan echter geen rauw vlees verdragen dus rauw eten is geen optie (al vraag ik me af als ik dat zou doen met supermarkttartaar). Weet iemand een lekkere manier om hem te bakken (en dan voornamelijk welke kruiden etc. )
Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 maart 2014 @ 15:38:55 #49
134538 chansadres
Black & White
pi_137733894
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je bezoek geen rood vlees eet, maak er dan gehaktballetjes van, of burgers
Denk dat het inderdaad kleine burgers worden. Bedankt voor het meedenken!
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
  vrijdag 14 maart 2014 @ 17:06:41 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_137736813
Weet je, ik denk bij zo'n vraag vaak, Ja, dan kun je wel enthousiast antwoord geven wat je er allemaal mee kunt doen, maar dan krijg je daarna de reactie "oh, maar ik heb alleen peper en zout in huis. Of bij nader inzien alleen zout".
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')