Ik ben te blond voor dit grapje denk ikquote:
Gegrillde Neurenberger worstjes?quote:Op zondag 16 maart 2014 17:36 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! Ik heb zin in aardappelsalade. Jij als halve Duitser moet daar vast een goed recept voor hebben. En wat zal ik daar eens bij maken?
quote:Op zondag 16 maart 2014 19:51 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ik ben te blond voor dit grapje denk ik
En ja, ik ben bang dat ze zompig wordenquote:
Godsammequote:
Ja, die kan je er omheen laten als je de kip aan het spit rijgt.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 10:39 schreef Zana het volgende:
Weet eigenlijk iemand of de elastiekjes, waarmee een hele kip (uit de supermarkt) bij elkaar wordt gehouden, hittebestendig zijn en de oven mee in kunnen ? Ja, ik zou het kunnen proberen...maar misschien weet iemand dat ook.
Ik denk dat ze te nat worden.quote:Op zondag 16 maart 2014 19:42 schreef Puckzzz het volgende:
Nadat ik de keuken bijna heb afgebrand (ja echt de tray viel om en al het beslag liep achter de fan en begon natuurlijk meteen te branden) staan er nu 30 cupcakes klaar om gevuld te worden met banketbakkersoom en staat er alweer een nieuw legertje schuimtoefjes in de oven.
Nu even een laatste vraag. Zou ik de cakes nu al kunnen vullen met de bbr? Ik heb er een gat in geboord met een appelboor en ga dat dus vullen. Blijft dat een beetje lekker tot morgen of worden de cakes sompig?
Ik heb ze wel vaker gemaakt maar dan werden ze binnen een paar uur opgegeten, nu gaat er een nacht overheen. Morgenvroeg heb ik niet echt tijd om ze nog helemaal te moeten vullen en decoreren.
Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?quote:Op zondag 16 maart 2014 09:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan chocolade au bain marie smelten en ze daarin dompelen, en dan direct door de cacao halen.
Laatste hoeft natuurlijk niet
Ben geen chocolatier, maar volgens mij moet dat kunnen.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 20:53 schreef -J-D- het volgende:
[..]
Heb de komende dagen amper tijd. Kan dat chocolade-mengsel wel een weekje in de vriezer of wordt het daar niet beter van?
Geklaarde boter of droog grillenquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:07 schreef gargamelnl het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb net bij de slager zo'n gemarmerde entrecote gekocht van ongeveer 250 gram.
De vorige had ik de entrecote gebakken in geklaarde roomboter, maar ik lees op het boze internet dat ik die het beste in zonnebloem olie kan bakken.
Ik ben nogal een late eter, dus ik heb ongeveer 30 minuten geleden het vlees uit de koelkast gehaald. Over ongeveer 30 minuten wil ik het gaan bakken.
Wat adviseer jij? Bakken in zonnebloem olie, olijf olie, geklaarde roomboter of een combinatie van olie en boter?
Alvast bedankt voor je antwoord.
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geklaarde boter of droog grillen
Je hebt het toch niet over croma?quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt het toch niet over croma?
Ah, ken dat product nietquote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:18 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Het gaat om een pakje roomboter voor bakken en braden van campina.
Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 21:12 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Ok. bedankt voor je antwoord. Met geklaarde roomboter bedoel ik eigenlijk zo'n pakje roomboter uit de supermarkt waarop staat ; geschikt voor bakken en braden. Ik neem aan dat dit dan hetzelfde is als geklaarde roomboter?
Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter.quote:
Komt goed in de buurt.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:21 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Nee dat is iets heel anders. Dat is gewoon boter voor bakken en braden.
Voor geklaarde roomboter moet je roomboter (duh) au bain marie of op een heel erg laag pitje heel erg zachtjes verwarmen. Vooral niet roeren, zodoende komen de melkbestanddelen en de boter los van elkaar. De melkbestanddelen zakken naar de bodem en de heldere boter die bovenin de kom drijft is de geklaarde boter. Die schep je er dan heel rustig uit, eventueel nog door een fijne zeef, in een potje en dat is je geklaarde boter.
Zeg ik dit zo goed Piet?
Hm. Langer kloppen dan normaal. Misschien dat ze met een centrifuge de olie van de andere bestanddelen scheiden. Lijkt me weinig mis mee in ieder geval.quote:Heerlijke roomboter die niet spat
Door de room langer te kloppen dan normaal ontstaat er pure, lekkere roomboter die niet spat.
Gerechten krijgen niet alleen die heerlijke en kenmerkende smaak van roomboter, maar bakken in roomboter wordt nu ook makkelijker. De boter smelt gelijkmatig in de pan, verbrandt minder snel en maakt het vlees ook nog eens mooi bruin.
Met deze Botergoud roomboter maak je bovendien heerlijke jus, want de enige echte jus maak je natuurlijk met een klontje roomboter.
Niet alleen vlees, maar ook vis, pannenkoeken en groenten worden nog lekkerder door ze te bakken in of te verfijnen met Botergoud Roomboter. Ook maak je er de lekkerste cake, taart en koekjes mee. Leg het product na gebruik gelijk terug in de koelkast, dan blijft het product op zijn best.
Botergoud roomboter voor Bakken & Braden is een natuurlijk product zonder kunstmatige toevoegingen en is ook geschikt voor op brood.
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.quote:Op dinsdag 18 maart 2014 23:58 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ja, maar dat is dus geen geklaarde boter.
Dat is boter waar het water uit is gehaald. Prima om in of mee te bakken.quote:Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:
[..]
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Ja dat kan natuurlijk prima. Maar dat was de vraag niet. De vraag was of die boter hetzelfde is als geklaarde boter. [/mierenneukmodus]quote:Op woensdag 19 maart 2014 01:18 schreef loecje het volgende:
[..]
Klopt. Maar het is wel roomboter en het spat niet dus wat dat betreft hetzelfde.
Ja die moet je ook even afschuimen. Maar als je het au bain marie doet zou dat niet erg veel moeten zijn. Een half uur tot 45 minuten zorgt ervoor dat het redelijk naar de bodem zakt.quote:Op woensdag 19 maart 2014 00:34 schreef golfer het volgende:
[..]
Komt goed in de buurt.
Andersom kan je ook met een zeefje de melkbestanddelen van de bovenkant af 'filteren'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |