FOK!forum / Fotografie en Digital Art / Videografie met DSLR #21 LFF-CDS achteraf de focus, aperture, shutter
SunChaserdinsdag 21 januari 2014 @ 19:15
MJ6yx.jpg

WAT IESCH DEESCHE TOPIQ?
In deel 1 maakte KaMo een topic aan om videografie met digitale spiegelreflexcamera's centraal ergens onder te brengen. Met als doel 'om bevindingen met elkaar te delen om te kijken of we van elkaar kunnen leren'. ;) Zijn openingspost eindigde als volgt:
quote:
Watvoor set-up hebben jullie? En wat filmen jullie ermee?
Bespreek hier dus hoe jij filmt met je DSLR óf hoe ben je van plan te gaan filmen, mocht je op het moment geïnteresseerd, maar nog niet bezig ermee zijn.

MENSEN KIEZEN SERIEUS EEN DSLR OM TE FILMEN?
SPOILER
We mogen gerust zeggen dat de Canon 5D mkII zo'n beetje deze wereld in een stroomversnelling heeft laten raken. Men kwam er al snel achter dat deze camera zich naast foto's ook uitermate leende voor videografische doeleinden en is inmiddels erg geliefd bij indy filmmakers en televisieland. Ook zette Canon met de EOS 550D, de 7D en later de 60D en 600D camera's neer waarmee erg hoge kwaliteit video's konden worden gemaakt. Dit zijn de camera's waar bijvoorbeeld het YouTube-collectief Maker Studios haar succes aan te danken heeft. Inmiddels zijn de laatste spelers in het veld van Canon de 5D mkIII en de 650D die speciale features hebben om videografie nog interessanter te maken.
DSLR'S ZIJN TOCH VOOR FOTO'S? NEEM TOCH EEN VIDEOCAMERA JOH!
SPOILER
Een digitale spiegelreflexcamera kan boven een videocamera/camcorder worden verkozen vanwege aardig wat verschillende redenen.

1. De meest prominente is de grootte van de sensor. De sensor in de Canon 5D mkII en mkIII is fullframe 35mm formaat! De EOS-series van Canon en voor video veelgebruikte Nikon-modellen zijn gebaseerd op het APS-C formaat. Er zijn ook op de wat kleinere Micro Four Thirds sensor gebaseerde camera's, waarvan de meest verrassende en noemenswaardige de Panasonic Lumix DMC-GH2 is geweest. Inmiddels is daar een verbeterde opvolger van verschenen: de GH3. Al deze formaten sensors zijn groter dan de consumer videocamera's (camcorders) en zijn dus beter in staat licht vast te leggen. Ook kunnen ze een fantastische shallow depth-of-field creëren, het scherptediepte effect om je onderwerp van de achtergrond uit te lichten. Sensors die kleiner dan full frame zijn, hebben verder te maken met een cropfactor. Een 18mm lens voor een full frame is 18mm, een 18mm lens op een APS-C sensor camera resulteert in het 35mm-equivalent van 28mm.

2. Een tweede aspect is de mogelijkheid andere lenzen te monteren en te gebruiken, hierdoor is het mogelijk bijvoorbeeld lichtsterke lenzen te gebruiken in condities met weinig licht, iets waar consumer videocamera's meestal maar wat moeite mee hebben. Optisch heb je dus erg veel mogelijkheden, die in feite alleen beperkt wordt door je portemonnee, niet door het systeem dat je hebt gekocht. Met een camcorder zit je met je systeem aan je optiek vast (Sony NEX-VG daargelaten).

3. Handmatige mogelijkheden en instellingen. Je kunt onnoemelijk veel handmatig instellen op je digitale spiegelreflexcamera, hierdoor heb je veel controle over je uiteindelijke beeldmateriaal (controls op de camera voor zaken als ISO, aperture, shutterspeed en menu-opties voor white balance, picture styles etc). Ook heb je een aangename handmatige controle over de focus met de focusring op de lens, iets wat veel camcorders ontbreekt.

4. Body en keuze. Met een pro-/consumer videocamera heb je een vast platform: je camera. Met een DSLR kun je schieten zoals je wilt. Je kunt uit de hand schieten, je kunt 'em op een rig monteren en zowaar uitrusten met follow focus, filter box, french flag/sideburns, externe HD-monitor, externe high-quality audiomic, videolight, etc. De basics en filosofie voor het schieten met een DSLR zijn min of meer hetzelfde als voor het schieten van video met professionelere systemen, zoals de RED Epic, Blackmagic Cinema Camera, Canon C500 en EOS-1D C, Panasonic AG-AF100 en de Sony FS100, FS700 en F3.

0. De enige trade-off die ik zo kan bedenken is dat een Canon autofocus mist (uitzondering is de 650D), wat een pro-/consumer videocamera wel heeft en je misschien zou willen hebben. De Panasonic GH2 en de opvolger ervan, de GH3, doen dat wel, en goed ook. De spiegelreflexcamera's van Sony willen dat ook wel kunnen in iets mindere mate, maar zijn vrij onpopulair voor video (al zijn de A37, A57, A65, de A77 en A99 best aardige modellen). Nikon maakt voor aantrekkelijke prijzen veel consumenten blij met voornamelijk de D3200 en D5200, maar de autofocus is niet echt fijn (mocht je die willen gebruiken; veel gezoek) en controle over video- en audio-aspecten is eigenlijk gering als je die vergelijkt met Canon. Misschien is een andere trade-off als je camcorder VS DSLR bekijkt verder het gebrek aan veel optische zoom. Met een videocamera heb je misschien al gauw een 20x zoom te pakken, bij een spiegelreflex is zo'n reikwijdte kostbaar en beroep je je eerder op een prime (met vaste focallength) lens dan een zoomlens om het lichtverlies door glaselementen te beperken.

FIRMWARE HACKS
Populariteit lijkt verbonden aan hackbaarheid van een systeem. Zo zijn de Canon camera's uit te rusten met de Magic Lantern hack waarmee je veel mogelijkheden, zoals diverse overlays, op je camera loslaat en zelfs scripts kunt uitvoeren. Ook de settings van de Panasonic GH2 zijn hackbaar. Vooral de bitratehack waarmee je de sensor meer details laat vastleggen maakt veel verschil en veel vrienden. Het is het zeker waard naar deze mogelijkheden te kijken!

Magic Lantern vind je hier. De GH2 Patch Vault is hier te vinden (hier voor EOS HD).
Kijk ook voor de ontwikkeling rondom de GH3 op http://personal-view.com .
WAT HEBBEN WIJ VOOR GEAR
Om jullie een indicatie te geven wat wijzelf allemaal gebruiken hebben we een klein inventaris van de users hier en hun materialen. Het is niet zo dat wanneer je dit niet hebt je kansloos bent en je hóeft niet dezelfde gear te hebben! Het is een indicatie en geen boodschappenlijst. :P

Boy_Snakeye
SPOILER
Camera: Canon 650D
Lenzen: Canon18-135mm STM - Canon 50m 1,8 - Canon 18-55mm kitlens
Gear: Zoom H1 - Glidecam HD-2000 - Hama Star 63 statief - 9.6W 160-LED 660LM 5400K Video Light - Lowepro Flipside 400
shiznuts
SPOILER
Primaire camera
Panasonic Lumix DMC-GH2

Lenzen
Modern | Panasonic Lumix G VARIO 14-140mm f/4-5.8 • Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8 • SLR Magic HyperPrime CINE 25mm f/0.95 • Tokina SD 11-16mm f/2.8 (IF) DX • Sigma 30mm f/2.8 EX DN • Sigma 19mm f/2.8 EX DN
Vintage/Legacy | Pentax-M Asahi 50mm f/1.4 • Minolta MD Rokkor 50mm f/1.7 • Minolta MD 28mm f/2.8 • Zenit Helios-44M-4 58mm f/2 • Zenit Industar-50-2 50mm f/3.5 • Beck 135mm f/2.8
C-mount (Toy lenses) | Fujian 35mm f/1.7 • TV Lens 50mm f/1.4 • TV Lens 25mm f/1.4
Anamorphic | Kalart Victorscope 16mm Super Anomorphic-2x + Vid-Atlantic clamp mount
Mount adapters voor non-native lenzen -> M43 | Fotga

Overige camera's
GoPro Hero3 Black • Canon Powershot SX1 IS • Canon Powershot A1300 • Cisco Flip MinoHD 8GB Gen3 • Kodak Playsport ZX-3 • 808 #16 V2 B-lens (i.c.m. WLToys V929 quadcopter & Turnigy 9XR transmitter)

Audio
Recorder/mic | Zoom H1
Accessoires | DSLR Film Noob shockmount • Takstar pop filter • Dagee lavalier mic

Tripods/heads/stabilizer
Tripod | Sirui N-2004 • Velbon Rexi-L
Heads | WeiFeng WF-717AH • Velbon FHD-52Q
Stabilizer | LinkDelight DSLR stabilizer (S-60 glidecam)

Overige meuk
Filters | Cokin P: ND(2/4/8), gradual ND. Fotga & Kenko: variable ND(2-400), CPL, UV
Memorycards | SanDisk (o.a. Extreme Pro 64GB 95MB/s Class 10 UHS-I)
Accu's en laders | DSTE (voor Panasonic Lumix DMC-GH2 & GoPro Hero3 Black)

Aanschaftips
Europa: Geizhals • Google shopping • Tweakers Pricewatch
China/worldwide: eBay • AliExpress • China webshops zoekmachine • Topicreeks: Chinese Webshops
CONCLUSIE
Voor videoproductie is een DSLR dus de beste keuze qua prijs/kwaliteit/mogelijkheden en flexibiliteit zonder tientallen duizenden euro's uit te geven aan een professioneler systeem. Hiermee is het schieten van HD-video dus ook voor iedereen met een klein budget binnen handbereik gekomen.
Let wel! Behalve geld in gear, moet je ook tijd investeren in kennis/skills!

quote:
0s.gif Op donderdag 19 juli 2012 14:01 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Hier wat aanraders...

› Film Riot - http://revision3.com/filmriot - YT
› AdoramaTV's HDSLR Five Part Series - www.adorama.com/alc/ - YT
› Neumann Films Tutorials - www.neumannfilms.net - YT
› Dave Dugdale's Learning DSLR Video - http://www.learningdslrvideo.com - YT - YT2
› Alan Besedin's Budget Filmmaker - www.budgetfilmmaker.co.uk - YT
› Alan Besedin's Vintage Lenses - www.vintagelensesforvideo.com
› DSLR Film NOOB - www.dslrfilmnoob.com - YT
› Knoptop - http://knoptop.com - YT
› The Frugal Filmmaker - www.thefrugalfilmmaker.com - YT
› DREWnetwork - YT

› The DSLR Cinematography Guide - http://nofilmschool.com/dslr/
› gh1-hack's pagina met budgettips - http://www.gh1-hack.info/(...)ackOnVeryTightBudget
› Filmtips van Planet5D - http://blog.planet5d.com/training/
› Inspiratie en nieuwtjes op EOSHD - www.eoshd.com
› Nog meer nieuws en inspiratie, dit maal met Philip Bloom - http://philipbloom.net
› Als je van plan bent met After Effects te gaan werken is dit een must: www.videocopilot.net/basic/
› Meer uit je EOS halen met hacks - www.magiclantern.fm - http://magiclantern.wikia.com
› Meer uit je GH2 halen met hacks - EOSHD - Personal-View

Meer schiet me zo ff niet te binnen/krijg ik niet teruggevonden.
Op die sites kun je een boel interessante dingen vinden.
JEDKq.jpg

Oftewel de Red epic,
red_epic_range_1.jpg
maar waar schiet jij eigenlijk mee? :P
Peter_Aragorndinsdag 21 januari 2014 @ 19:15
h265... Maar hoe is de kwaliteit dan?! En zou dit via firmware-update naar de camera's kunnen komen?
Pietverdrietdinsdag 21 januari 2014 @ 19:20
Hier meer
http://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding
whY...dinsdag 21 januari 2014 @ 19:55
quote:
6s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 19:11 schreef SunChaser het volgende:

[..]

5 takes, prutser :P
Slechte acteurs hier op Fok! :{w

:P
Boy_Snakeyedinsdag 21 januari 2014 @ 22:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 16:35 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Had het ook gezien ja. Is dat wat :+?!
whY...woensdag 22 januari 2014 @ 21:30
Ik heb als het goed is twee lenzen aangeschaft voor niet te veel, hopelijk kan ik er wat mee :P

Canon CL 5-15mm F/1.6-2.6
Canon CL 8-120mm f/1.4-2.1
Peter_Aragornwoensdag 22 januari 2014 @ 21:44
CL... Volgens mij niet te gebruiken op DLSR :+
whY...woensdag 22 januari 2014 @ 21:48
Volgens had ik daar nog een adapter voor. Als verder het glas aardig is wil ik heb gebruiken met filmen.
Peter_Aragornwoensdag 22 januari 2014 @ 21:49
Toch wel?! Ik heb er namelijk ook wel eens naar gekeken.
shizwoensdag 22 januari 2014 @ 22:02
Image circle lijkt me daar veel te klein voor joh (flange distance ook). Ook wel eens naar gekeken, maar da's niks.
C-mount (CCTV) met eventuele crop-mode is tot daaraan toe, maar die oldschool videocameralenzen, neuh.
Pietverdrietwoensdag 22 januari 2014 @ 22:08
Leuk voor super 8
DevonOnewoensdag 22 januari 2014 @ 22:10
Hey Filmfokkers!,

Ik moet over een maand beginnen met stage.
Ik heb een aantal bedrijven gevonden maar geen succes nog gehad.

Hebben hier mensen goeie ervaringen met bedrijven?
Of ken je zelf een leuk bedrijf die niet op vacature websites staan?

Het gaat natuurlijk om de richting Filmen, maar kan ook zijn ( Motion Graphics, animatie, Editen)

Het liefst in de omgeving Amsterdam omdat ik in Schagen woon. ( Een uur en kwartier reizen vind ik nog wel kunnen)

'' Ik heb heel google afgezocht en de filmvacatures website en stagemotor en versfilmtv ''


Edit: Ik volg een MBO opleiding
shizwoensdag 22 januari 2014 @ 22:40
Zitten er hier trouwens ook mensen op Stage32?
Is dat nog een beetje een plek om gigs te scoren?
Peter_Aragornwoensdag 22 januari 2014 @ 23:30
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 22:10 schreef DevonOne het volgende:
Hey Filmfokkers!,

Ik moet over een maand beginnen met stage.
Ik heb een aantal bedrijven gevonden maar geen succes nog gehad.

Hebben hier mensen goeie ervaringen met bedrijven?
Of ken je zelf een leuk bedrijf die niet op vacature websites staan?

Het gaat natuurlijk om de richting Filmen, maar kan ook zijn ( Motion Graphics, animatie, Editen)

Het liefst in de omgeving Amsterdam omdat ik in Schagen woon. ( Een uur en kwartier reizen vind ik nog wel kunnen)

'' Ik heb heel google afgezocht en de filmvacatures website en stagemotor en versfilmtv ''

Edit: Ik volg een MBO opleiding
Philip Bloom zoekt de komende week iemand geloof ik.
shizwoensdag 22 januari 2014 @ 23:56
Phil Bloom. _O_
Martinovibesdonderdag 23 januari 2014 @ 01:13
Ik wil de video uit mijn 6D gaan bewerken ,ben al bezig met raw video uit de 6D( ja , ja geen filter voor de fijne lijntjes , misschien dat ik alsonog naar een mark III ga maar goed) met de fijne tamron 24 70 met stabilisatie
Ik ben nooit verder gekomen dan movie maker , wil graag flink wat tijd in een serieuze editor stoppen, wat is wijsheid
Adobe, Sony , moet wel windows zijn , ik heb een core I7 met 16 gig ram en overklokt naar 4,3 GHZ ( ivy bridge )
Ik wil voor de lokale omroep aan de gang maar..........wil ik ook future proof zijn , dus welke software , wat is wijsheid?
Lastig , lastig
shizdonderdag 23 januari 2014 @ 01:38
Adobe Premiere Pro... Adobe After Effects voor het opleucken.

Wat een timing. Dave Dugdale heeft zojuist een interessante video uitgebracht over non-linear editing software. Hij heeft een survey gehouden en reflecteert nu op de vindingen.

Check ook nog ff deze melding uit het vorig deeltje:
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 januari 2014 16:09 schreef Boy_Snakeye het volgende:
Voor de mensen die interesse hebben.
Hitfilm 2 express is (tijdelijk) gratis :)

https://hitfilm.com/express/free
Martinovibesdonderdag 23 januari 2014 @ 01:48
Thanx , ga er flink wat tijd in steken , wil goede resultaten afleveren , ben vooral benieuwd naar de Post mogelijkheden voor RAW, mijn Cam trekt geen 1920 - 1080 maar liever Raw upscalen naar full HD
Ik werk ook al met andere titels van Adobe dus dat is misschien een feest van herkenning, alleen audio is steinberg bij mij. maar dat is EVT met midi te synchroniseren
Mag ik binnenkort wat posten , ik hoop dat jullie mij niet afbranden.
shizdonderdag 23 januari 2014 @ 01:52
Ja, de 5DmkIII is wel baas in dat opzicht op zich. _O_
De 50D kan geloof ik ook 1080P RAW. Toch niet. :@

Er zijn hier wel mensen die opbouwende kritiek kunnen geven en je voorzien van tips hoor. :Y
Ooit was speciaal daarvoor eens een topic opgezet ( FOT / VideoDumpTopic #1 ) maar ook in dit topic wordt tussen neus en lippen wel eens iets neergekwakt, maar dat raakt snel ondergesneeuwd door praat over software, rigs en al dat moois natuurlijk. :P
Martinovibesdonderdag 23 januari 2014 @ 02:08
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 01:52 schreef shiznuts het volgende:
Ja, de 5DmkIII is wel baas in dat opzicht op zich. _O_
De 50D kan geloof ik ook 1080P RAW.

Er zijn hier wel mensen die opbouwende kritiek kunnen geven en je voorzien van tips hoor. :Y
Ooit was speciaal daarvoor eens een topic opgezet ( FOT / VideoDumpTopic #1 ) maar ook in dit topic wordt tussen neus en lippen wel eens iets neergekwakt, maar dat raakt snel ondergesneeuwd door praat over software, rigs en al dat moois natuurlijk. :P
Maar de Mark III is ook wel duur hoor , ik heb ook geen unlimited geld
Ik heb de 6D gekocht vanuit mijn toen geldende eisen maar die zijn veranderd van still waar ie echt super is naar video , zelfs uit de 6D is video zooooo lekker !
Alleen vond ik de kwaliteit niet 100 ( absoluut goed maar niet goed genoeg ) dus ben met magic latern aan de gang gegaan alleen levert de 6D geen full HD raw, hopelijk weten ze full HD 30 FPS te fixen
De 6D is echt een hele fijne cam, is zeer lichtgevoelig , ruist niet, mist alleen de processing power van de IIID en de vooral de filter voor de fijne lijntjes ( hoe heet dat nou )

Ik ga eerst eens wat serieuze shots maken en dan tips vragen , ik heb E&A in de pipeline voor muziek die ik ook zelf gemaakt heb , ik wil een soort van clip maken maar alles in mijn eigen house , misschien dom maar ik probeer eerst alles zelf!
shizdonderdag 23 januari 2014 @ 02:21
Anti-aliasing filter. ;)

En ja, dat is waar. Zelf ook nagedacht over een 5DmkIII voor foto- en videografie. Maar weet je, het is een koelkast. :P En ik had m'n GH2 al gehaald omdat ik geen koelkast wilde, het moest enigszins pocketable en mee te nemen zijn zonder met een eigen tas ervoor te gaan rondzeulen (maar in een normale tas erbij zou passen). En nu al, neem ik dan eerder standaard maar m'n voor daily use LX-7 mee op pad, dan dat ik toch een tas pak... je wil dan toch meerdere lenzen en een statief meenemen en de GH2 daar dan bij mikken. Haal je de 5DmkIII is niet alleen een tas verplicht, moet je nog eens gaan investeren in een glaspark type 'L' buiten de 24-105mm kitlens. Dan kom je toch op serieuze bedragen. En er is al zoveel mooi M4/3 glas dat betaalbaar en tegelijkertijd briljant is. En dan heb je niet eens een tilty flippy type scherm met touchscreen, wat ik toch wel heel erg fijn vind. :@ Of heeft 'ie ook niet eens Wi-Fi ingebouwd zoals een GH3.

Ik denk dat ik door wil op de Panasonic mirrorless-weg, of eventueel zelfs Olympus, zodra ze ook eens beseffen dat in-body image stabilization, focus peaking/split focus i.c.m. goede video bitrates/processing een verkoophit maakt.

Kun je trouwens bij je 6D niet de CBR/VBR (Constant/Variable BitRate) niet omhooggooien met Magic Lantern (en extern audio opnemen) voor betere kwaliteit en RAW laten voor wat het is? Dat deden wij met een 600D namelijk.

En ben benieuwd. ^O^
Boy_Snakeyedonderdag 23 januari 2014 @ 09:04
quote:
0s.gif Op woensdag 22 januari 2014 22:10 schreef DevonOne het volgende:
Hey Filmfokkers!,

Ik moet over een maand beginnen met stage.
Ik heb een aantal bedrijven gevonden maar geen succes nog gehad.

Hebben hier mensen goeie ervaringen met bedrijven?
Of ken je zelf een leuk bedrijf die niet op vacature websites staan?

Het gaat natuurlijk om de richting Filmen, maar kan ook zijn ( Motion Graphics, animatie, Editen)

Het liefst in de omgeving Amsterdam omdat ik in Schagen woon. ( Een uur en kwartier reizen vind ik nog wel kunnen)

'' Ik heb heel google afgezocht en de filmvacatures website en stagemotor en versfilmtv ''

Edit: Ik volg een MBO opleiding
Genoeg keuze:
http://www.versfilmentv.nl/nl/prikbord/

*O*

-edit-
-O-

Never mind, zie dat je die dus al genoemd hebt....
Susterendonderdag 23 januari 2014 @ 09:09
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 01:13 schreef Martinovibes het volgende:
Ik wil de video uit mijn 6D gaan bewerken ,ben al bezig met raw video uit de 6D( ja , ja geen filter voor de fijne lijntjes , misschien dat ik alsonog naar een mark III ga maar goed) met de fijne tamron 24 70 met stabilisatie
Ik ben nooit verder gekomen dan movie maker , wil graag flink wat tijd in een serieuze editor stoppen, wat is wijsheid
Adobe, Sony , moet wel windows zijn , ik heb een core I7 met 16 gig ram en overklokt naar 4,3 GHZ ( ivy bridge )
Ik wil voor de lokale omroep aan de gang maar..........wil ik ook future proof zijn , dus welke software , wat is wijsheid?
Lastig , lastig
RAW en movie maker? _O-

Tevens lijkt me RAW wel het laatste wat bij een lokale omroep nodig is, heb vroeger ook een tijdje bij verschillende omroepen gewerkt. Meestal het belangrijkste is dat je footage zo snel mogelijk verzonden kan worden, RAW is dan natuurlijk veel te omslachtig.

Tevens hadden lang niet alle omroepen HD uitzendmogelijkheden, weet niet of dat al veranderd was maar toen had alleen een vrij grote waar ik tijdje werkte HD uitzending.

Informeer ook even naar de framerates, maar tegen mij werd gezegd dat ze het liefste 25 of 50p footage hadden (PAL dus). Leek me ook vrij logisch, maar denk vraag het maar even.
SunChaserdonderdag 23 januari 2014 @ 10:41
Lokale omroepen werken idd nog niet eens met HD
Lever ook wel ns wat aan en dan blijft er van je 1080 iets lelijks over
#ANONIEMdonderdag 23 januari 2014 @ 13:11
Ik zit er aan te denken om ook een V-lock adapter en batterij te kopen, gezien ik het gekloot met de AA-batterijen voor mijn audio recorder en de LP-6 batterijen voor mijn DSLR een beetje beu ben.

Wat raden jullie mij aan, aan te schaffen (max 500 euro) en hoe lang duurt het verzenden vanuit China (ik heb eens via LinkDelight iets besteld en dat duurde 6 weken. :') Wil het eigenlijk in 2 weken hebben)
shizdonderdag 23 januari 2014 @ 13:31
Voor vragen over verzenden en douanegedoe vanuit China, check ook eens:
GC / [Chinese Webshops] Topic #285 农历新年 馬年 . ;)
Verder komt alles ff tot een halt vanwege Spring Festival/Chinees nieuwjaar (29.1 - 5.2, maar ebt vaak nog ff na).
Susterendonderdag 23 januari 2014 @ 14:53
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 13:11 schreef hoink581 het volgende:
Ik zit er aan te denken om ook een V-lock adapter en batterij te kopen, gezien ik het gekloot met de AA-batterijen voor mijn audio recorder en de LP-6 batterijen voor mijn DSLR een beetje beu ben.

Wat raden jullie mij aan, aan te schaffen (max 500 euro) en hoe lang duurt het verzenden vanuit China (ik heb eens via LinkDelight iets besteld en dat duurde 6 weken. :') Wil het eigenlijk in 2 weken hebben)
Met 500 euro kun je 2 v-lock accu's aanschaffen, dit lijkt me ideaal. Heb zelf op de Duitse Wondlan website besteld, prima kwaliteit (en goedkoopste).
#ANONIEMdonderdag 23 januari 2014 @ 14:54
quote:
99s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:53 schreef Susteren het volgende:

[..]

Met 500 euro kun je 2 v-locks aanschaffen, dit lijkt me ideaal. Heb zelf op de Duitse Wondlan website besteld, prima kwaliteit (en goedkoopste).
Dan bedoel ik naast een batterij ook een systeem voor op m'n rig. ;)
Susterendonderdag 23 januari 2014 @ 15:10
quote:
0s.gif Op donderdag 23 januari 2014 14:54 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Dan bedoel ik naast een batterij ook een systeem voor op m'n rig. ;)
Jazeker, zo'n plate mag echt niet te veel kosten hoor. Meen dat ik voor mijne iets van 70 euro heb betaald incl. LP-E6 adapter. Zorg wel dat er een +/- 7.2 volt aansluiting op de plate zit. +/- omdat de body natuurlijk variabel volt aankan aangezien de accu vol iets van 8/9 volt geeft en leeg maar iets van 6.5 ofzo :P

Sommige zeggen dat de camera kan "exploderen" ( :') ) als er ook maar iets teveel volt op zit, maar hij kan prima 9 volt aan. 7.2 is ideaal, dat is speciaal voor dslr's.
SunChaservrijdag 24 januari 2014 @ 21:43
En er was daglicht

1559479_688767304507142_1847464567_o.jpg
SunChasermaandag 27 januari 2014 @ 15:06
Heb eens geexperimenteerd met een monoloog 3 procent te versnellen,je hoort het verschil niet maar toch kijkt t net even vlotter.
Susterenmaandag 27 januari 2014 @ 15:52
Net wat nieuws ontdekt door per ongeluk channel blur te selecteren: door te spelen met effecten kun je echt gare sfeer qua kleuren maken _O-
KaMomaandag 27 januari 2014 @ 23:07
Ik heb veel mooi materiaal en een nieuwe slider meegenomen uit Thailand.

Ik kijk nu al op tegen de montage :D teveel materiaal. En ik wil de beelden niet onderdoen in een matige edit ;(
Susterenmaandag 27 januari 2014 @ 23:08
quote:
10s.gif Op maandag 27 januari 2014 23:07 schreef KaMo het volgende:
Ik heb veel mooi materiaal en een nieuwe slider meegenomen uit Thailand.

Ik kijk nu al op tegen de montage :D teveel materiaal. En ik wil de beelden niet onderdoen in een matige edit ;(
Ait ait, net klaar met projectje voor school haha
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 08:20

Audio sucks maarja we moesten het even met de VMP on-camera doen, is toch maar voor maatschappijleer.
mitchelll0181dinsdag 28 januari 2014 @ 14:16
Ok, geen dSLR.. wel veel wind buiten en een camera van de action van 30 euro.... Deze week in de aanbieding.. waterdicht!

Redelijk beeld..

Camera zit op mn quadcopter gemonteerd ;)

Hwjb2cn.jpg


SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 14:39
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:16 schreef mitchelll0181 het volgende:
Ok, geen dSLR.. wel veel wind buiten en een camera van de action van 30 euro.... Deze week in de aanbieding.. waterdicht!

Redelijk beeld..

Camera zit op mn quadcopter gemonteerd ;)

[ afbeelding ]


480p hoogste resolutie?
Peter_Aragorndinsdag 28 januari 2014 @ 14:50
720p volgens mij. http://www.action.nl/prod(...)/9/favoritelistid/28
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 14:58
action heeft een waterdichte actioncam trouwens, 720p
mitchelll0181dinsdag 28 januari 2014 @ 15:24
Ja dat is em ... :')
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 15:25
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:24 schreef mitchelll0181 het volgende:
Ja dat is em ... :')
Ha oke dacht dat die hele set 30 was
videonaticdinsdag 28 januari 2014 @ 15:36
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 08:20 schreef Susteren het volgende:

Audio sucks maarja we moesten het even met de VMP on-camera doen, is toch maar voor maatschappijleer.
Wat een langdradig filmpje. Al die lange shots waarin een beetje word rondgelopen met een muziekje eronder voegen niks toe. Qua kleur is het ook heel erg apart, alles oranje en de darks hebben allemaal blauw. Wel mooi dat alles steady is, de techniek achter alles zal wel goed zitten maar de creatieve kracht van monteren en film zie ik nergens terug. Dit filmpje had ook makkelijk in 4 minuten gekunt.
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 15:40
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 08:20 schreef Susteren het volgende:

Audio sucks maarja we moesten het even met de VMP on-camera doen, is toch maar voor maatschappijleer.
Heb je geen rig of iets dergelijks gebruikt, loopbeelden zijn alsof je op zee in een storm zit

Geluid ach. Dat het geluid bij je tv reclame van die schoenenwinkel slecht was stoorde me meer.
Maar daar stoorde me wel meer, keylight aan de verkeerde kant en een model dat geen ABN spreekt maar onverstaanbaar limburgs

Hier ook, je zou t moeten ondertitelen

De muziek eronder vind ik verder niet passen
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 15:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:36 schreef videonatic het volgende:

[..]

Wat een langdradig filmpje. Al die lange shots waarin een beetje word rondgelopen met een muziekje eronder voegen niks toe. Qua kleur is het ook heel erg apart, alles oranje en de darks hebben allemaal blauw. Wel mooi dat alles steady is, de techniek achter alles zal wel goed zitten maar de creatieve kracht van monteren en film zie ik nergens terug. Dit filmpje had ook makkelijk in 4 minuten gekunt.
Iets met minimale lengte, luchtig houden en teal and orange. Filmpje was trouwens last-minute werk :P
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:40 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Heb je geen rig of iets dergelijks gebruikt, loopbeelden zijn alsof je op zee in een storm zit

Geluid ach. Dat het geluid bij je tv reclame van die schoenenwinkel slecht was stoorde me meer.
Maar daar stoorde me wel meer, keylight aan de verkeerde kant en een model dat geen ABN spreekt maar onverstaanbaar limburgs

Hier ook, je zou t moeten ondertitelen

De muziek eronder vind ik verder niet passen
Nope, loop liever niet een zwerver tehuis/winkel binnen met een rig. "Keylight" was gewoon de zon, en aangezien het een spontaan interview is is het nou eenmaal zo, kan ik weinig aan veranderen. Omgevingsgeluid bij de schoenenwinkel zou minder zijn door te boomen, maar we hadden dus geen boom operator om het allemaal onopvallend te houden.
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 15:46
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:44 schreef Susteren het volgende:



Nope, loop liever niet een zwerver tehuis/winkel binnen met een rig. "Keylight" was gewoon de zon, en aangezien het een spontaan interview is is het nou eenmaal zo, kan ik weinig aan veranderen. Omgevingsgeluid bij de schoenenwinkel zou minder zijn door te boomen, maar we hadden dus geen boom operator om het allemaal onopvallend te houden.
Dasspeld had ook gewerkt.
keylight probleem had je kunnen oplossen door je model de andere kant op te laten kijken :)
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 15:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:46 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Dasspeld had ook gewerkt.
keylight probleem had je kunnen oplossen door je model de andere kant op te laten kijken :)
Heb ik niet ghehe, compositie is vaak ook niet optimaal en vrij veel groothoek om de simpele reden de microfoon zo dicht mogelijk bij hun mond te kunnen krijgen :P

Ah, achja niet aan gedacht. We hadden er een 9 voor gekregen, dusja ik ben wel tevreden. Zijn toch lekkere compensatiepunten voor eindexamen.
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 15:49
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:48 schreef Susteren het volgende:

[..]

Heb ik niet ghehe, compositie is vaak ook niet optimaal en vrij veel groothoek om de simpele reden de microfoon zo dicht mogelijk bij hun mond te kunnen krijgen :P

Ah, achja niet aan gedacht. We hadden er een 9 voor gekregen, dusja ik ben wel tevreden. Zijn toch lekkere compensatiepunten voor eindexamen.
Was die schoenenwinkelcommercial ook voor school dan?
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 15:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:49 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Was die schoenenwinkelcommercial ook voor school dan?
Huh, schoenenwinkelcommercial?
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 15:58
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:54 schreef Susteren het volgende:

[..]

Huh, schoenenwinkelcommercial?
sorry, geen schoenen, kleding

Je Labels of Wisdom commercial die op YT staat

Daar is de audio slecht (hol)
De keylight aan de verkeerde kant
En je model is onverstaanbaar
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 16:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:58 schreef SunChaser het volgende:

[..]

sorry, geen schoenen, kleding

Je Labels of Wisdom commercial die op YT staat

Daar is de audio slecht (hol)
De keylight aan de verkeerde kant
En je model is onverstaanbaar
Ah dat, neeman dat was ook voor school, was m'n audio recorder en VMP vergeten.

Keylight staat gewoon goed hoor, anders kreeg ze lelijke schaduwen in het gezicht. Die "regels" over belichting zijn maar guidelines en verschillen per persoon.
SunChaserdinsdag 28 januari 2014 @ 16:06
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:00 schreef Susteren het volgende:

[..]

Ah dat, neeman dat was ook voor school, was m'n audio recorder en VMP vergeten.

Keylight staat gewoon goed hoor, anders kreeg ze lelijke schaduwen in het gezicht. Die "regels" over belichting zijn maar guidelines en verschillen per persoon.
Weet dat t slechts guidelines zijn maar je hebt een links een zwart gat dus daar de key is logischer

iets anders, sinds wanneer volg ik jou op FaceBook :o
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 16:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 16:06 schreef SunChaser het volgende:

[..]

Weet dat t slechts guidelines zijn maar je hebt een links een zwart gat dus daar de key is logischer

iets anders, sinds wanneer volg ik jou op FaceBook :o
Geen idee :P
shizdinsdag 28 januari 2014 @ 20:51
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:44 schreef Susteren het volgende:

[..]

Iets met minimale lengte, luchtig houden en teal and orange. Filmpje was trouwens last-minute werk :P
Ok, ff wat feedback, do with it whatever you want. :D

Dat oranje/geel en blauw was een bewuste stijlkeuze? :'( :D Deze is viesss Patrick! Conjo!
Dat interview met die man in het begin... de focus ligt op de achterkant van z'n haar ook (ook later bij die gast van 'Security'), en alles is al megasoft. En dan heeft 'ie ook nog eens blauw rondom z'n ogen en mond met een knaloranje huid.

Je ene 'talent' is ook een beetje te giechelig als 'ie doorheeft dat je 'em filmt 'oh, ik word gefilmd, hihi'. Vond ik een beetje jammer, vooral ook omdat 'ie vaak recht in de camera kijkt.

Promoten van RedBull en dat je ervan moet gaan wildplassen?! Wtf. :P

Ah, je was dus wel ín een AH aan het filmen en niet ervoor. ;( Dan ben ik met de andere lui eens idd, dat kun je misschien maken met een mobieltje, maar niet met een 5DmkIII. Ook zo'n Kruidvat-medewerkster ophouden van haar werk... Dat komt voor uit een angst om vreemden op straat aan te spreken en dan maar iemand die je min of meer toch wel zou moeten helpen? Zoals daarna ook die verkoopster in een kledingwinkel. Gewoon meer mensen op straat aanspreken! Dan zou je meer interessante vulling hebben dan het volgen van die twee die niks bijzonders aan het doen zijn en muziek overheen wordt gegooid. Als je mensen dan wat vraagt, is zowat je eerste vraag of ze weleens overlast hebben van zwervers. ;( Zo probeer je met je docu-short inderdaad lekker aandacht te krijgen voor arme zwervers?

Die silicenced awkward moment van die mattie van jullie achter de toonbank, die eigenlijk helemaal niet met jullie wilde praten omdat 'ie z'n werk moest doen (en terecht, want er worden mensen om minder ontslagen). Wtf. :P

En hadden jullie echt helemaaal geen zwerver kunnen vinden... :? Hoe kun je dan aan het einde ooit stellen dat negatieve indruk van die lui niet terecht is en dat er leuke en normale mensen bijzitten?

Muziek van 50 cent & Kanye West is licentievrij / heb je een licentie voor?
shizdinsdag 28 januari 2014 @ 21:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 14:16 schreef mitchelll0181 het volgende:
Ok, geen dSLR.. wel veel wind buiten en een camera van de action van 30 euro.... Deze week in de aanbieding.. waterdicht!

Redelijk beeld..

Camera zit op mn quadcopter gemonteerd ;)

[ afbeelding ]


Wel een beetje veel YouTube/Warp-stabilizer. :P Bij aerial shots kom je haast niet om een gimbal heen.
Maar wel erg leuk spul natuurlijk. :D Ingewikkelder kan altijd nog.
Gelijk beginnen met een Freefly Cinestar 8 HL Movi MR, een RED Epic en dan crashen is ook zo wat.
Viel me nog mee dat je geen props zag. :Y
mitchelll0181dinsdag 28 januari 2014 @ 21:25
Ja... damn ik dacht laat ik het is proberen die youtube stabilizer.. damn hahaha
Niet normaal :D
mitchelll0181dinsdag 28 januari 2014 @ 22:23
quote:
99s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 08:20 schreef Susteren het volgende:

Audio sucks maarja we moesten het even met de VMP on-camera doen, is toch maar voor maatschappijleer.
Ligt het nou aan mij of...

Redelijk Flat ... Edit: nee valt wel mee... kut monitor hier

En je moest je witbalans ff aanpassen in de AH :P

[ Bericht 5% gewijzigd door mitchelll0181 op 28-01-2014 22:29:52 ]
Susterendinsdag 28 januari 2014 @ 22:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 22:23 schreef mitchelll0181 het volgende:

[..]

Ligt het nou aan mij of...

Redelijk Flat ...

En je moest je witbalans ff aanpassen in de AH :P
Flat vind ik het zelf niet, ik hou er ook niet van blacks te crushen met 8bit footage.

Haha jaman, viel me niet op daar :')

En @shiz, je hebt helemaal gelijk hoor, maar je moet je voorstellen: het is voor maatschappij _O-

Gemiddelde niveau is een half uur lang 1 shot van een mobieltje :D

Heb gewoon 1 grade over het hele project gegegooid, is natuurlijk niet goed want sommige stukken is de huid natuurlijk veel te oranje, maarja we hebben een chill punt daar draait t om :P

Voor een opdracht zou ik het natuurlijk veel serieuzer filmen en editten :P
shizdinsdag 28 januari 2014 @ 22:40
Mja, ok, ik ben zelf ook wel van de minimum effort als het niet hoeft. :P
nietzmandinsdag 28 januari 2014 @ 22:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 januari 2014 15:36 schreef videonatic het volgende:
Wat een langdradig filmpje. Al die lange shots waarin een beetje word rondgelopen met een muziekje eronder voegen niks toe. Qua kleur is het ook heel erg apart, alles oranje en de darks hebben allemaal blauw. Wel mooi dat alles steady is, de techniek achter alles zal wel goed zitten maar de creatieve kracht van monteren en film zie ik nergens terug. Dit filmpje had ook makkelijk in 4 minuten gekunt.
Ja dit een beetje. Vind dat steady zijn van die beelden trouwens wel wat meevallen.
Boy_Snakeyewoensdag 29 januari 2014 @ 10:09
Ik moet echt een nieuw scherm kopen. :{

Gisteravond even een optreden van een slagwerkgroep online gezet. In Cinestyle gefilmd. Wat colorgrade overheen gezet, maar mijn Samsung 20" geeft de kleuren heel anders weer dan mijn telefoon of het scherm op mijn werk.

Wel weer fijn dat ik weer wat bezig ben met filmen en editten :)
Peter_Aragornwoensdag 29 januari 2014 @ 11:12
Dat heb ik met mijn scherm thuis ook. Ook het scherm van mijn Macbook Pro is totaal anders...
KaMowoensdag 29 januari 2014 @ 12:11
Daarom wil ik ook leren om op scopes te graden :)
mitchelll0181woensdag 29 januari 2014 @ 12:38
Ja ... Leuk.. Maar l
KaMowoensdag 29 januari 2014 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 12:38 schreef mitchelll0181 het volgende:
Ja ... Leuk.. Maar l
NIKS TE MAAR :(
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 11:12 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Dat heb ik met mijn scherm thuis ook. Ook het scherm van mijn Macbook Pro is totaal anders...
http://spyder.datacolor.com/display-calibration/ :?
spypercapture-spyder4_00087-web.jpg
mitchelll0181woensdag 29 januari 2014 @ 14:43
Gister ff flat test geschoten... maaarrrrruuuuhhh wat passen jullie aan in post..

Ik blijf een beetje die witte waas houden..
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 14:53
Exposure, gamma, levels, curves, saturation, vibrance... you name it, you can do it to it.
Peter_Aragornwoensdag 29 januari 2014 @ 15:23
quote:
I know. Maar ziet ieder gekalibreerd scherm er dan ook wel hetzelfde uit? Of pakt het ene scherm het beter op dan het andere?
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 15:28
quote:
1s.gif Op woensdag 29 januari 2014 15:23 schreef Peter_Aragorn het volgende:

[..]

I know. Maar ziet ieder gekalibreerd scherm er dan ook wel hetzelfde uit? Of pakt het ene scherm het beter op dan het andere?
Dat maakt dan een profiel aan om zo waargetrouwe kleuren weer te geven. Het ene beeldscherm heeft een andere correctie nodig dan een ander om er hetzelfde uit te zien, maar dat is wel de hele basis natuurlijk: dat het uniform is.

Verder zelf nooit gebruikt hoor, maar hoor er wel veel lovende dingen over. Misschien met z'n allen eentje kopen en 'em dan doorsturen naar wie 'em nodig heeft. :+
Susterenwoensdag 29 januari 2014 @ 16:03
Trouwens bazen, uit de 5d mark iii kun je best veel sharpness halen. Lens sowieso op sweet spot gebruiken om optimale scherpte uit je brakke codec te halen (ik film meestal als het geen run and gun werk is rond f5.6 op m'n f4 objectief). Doordat de mk3 een moire filter heeft kun je in post erg veel sharpness toevoegen zonder lelijke artifacts, zelf doe ik vaak 30 tot 80 sharpness toevoegen.

Bij sommige clips wordt zelfs gevraagd of ik RAW filmde omdat het zo scherp is :D
SunChaserwoensdag 29 januari 2014 @ 17:18
80, is dat niet teveel? Ik doe standaard 25 procent
Peter_Aragornwoensdag 29 januari 2014 @ 22:26
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 15:28 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Dat maakt dan een profiel aan om zo waargetrouwe kleuren weer te geven. Het ene beeldscherm heeft een andere correctie nodig dan een ander om er hetzelfde uit te zien, maar dat is wel de hele basis natuurlijk: dat het uniform is.

Verder zelf nooit gebruikt hoor, maar hoor er wel veel lovende dingen over. Misschien met z'n allen eentje kopen en 'em dan doorsturen naar wie 'em nodig heeft. :+
Dat laatste vind ik eigenlijk wel een goed idee!
KaMowoensdag 29 januari 2014 @ 22:37
Kan je die dingen überhaupt niet huren?
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 22:39
Dat lijkt me wel hét model om zo'n ding te gebruiken idd, gewoon ter verhuur.
Want je hebt dat ding verder niet elke dag meer nodig ofzo. Beetje een one trick pony natuurlijk. :P
Drommelsch85woensdag 29 januari 2014 @ 22:52
Verleidelijk met die BTW actie.. Gierig van de Mediamarkt dat ze ook de duurdere accessoires zoals een Thunderbolt HDD niet meenemen in de actie.

2lmoxas.jpg

Voor de Canon-schieters, lenzen en dergelijke zijn wél weer goedkoper!
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 23:00
Ach, ben wel blij met m'n Asusje (nu i.p.v. VZ als VV te koop) i.c.m. Samsung SSD'tje. O+ Niet zo'n mac-fan.
Heb net een RAM-upgrade besteld ook: Corsair Vengeance SO-DIMM Kit 16GB (2x 8GB), DDR3-2133, CL11. :D
Susterenwoensdag 29 januari 2014 @ 23:23
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 22:52 schreef Drommelsch85 het volgende:
Verleidelijk met die BTW actie.. Gierig van de Mediamarkt dat ze ook de duurdere accessoires zoals een Thunderbolt HDD niet meenemen in de actie.

[ afbeelding ]

Voor de Canon-schieters, lenzen en dergelijke zijn wél weer goedkoper!
Hebben ze ook de 15 inch retina? Staat niet op de webshop.
Drommelsch85woensdag 29 januari 2014 @ 23:39
quote:
99s.gif Op woensdag 29 januari 2014 23:23 schreef Susteren het volgende:

[..]

Hebben ze ook de 15 inch retina? Staat niet op de webshop.
Ik zal de volgende keer beter voor je kijken, qua videoperformance is die wel interresanter
shizwoensdag 29 januari 2014 @ 23:51
quote:
According to two trusted sources Panasonic will launch the new 4K Micro Four Thirds camera on February 7. As you already know the camera will cot a bit less than $2,000 and can record at amazing 200Mps and has ALL-I intra mode.
Ben benieuwd of dat zo is. :D

- Of misschien toch... http://www.eoshd.com/cont(...)-m1-vs-panasonic-gh3 Ik dacht dat 'ie heel slecht was met video, maar ze vinden 'em helemaal niet zo rampzalig. En ik heb er vorige week mee gespeeld in Klagenfurt bij een fotozaak en was er echt helemaal weg van. Meer zo dan de Sony A7 en RX10.

[ Bericht 32% gewijzigd door shiz op 29-01-2014 23:59:17 ]
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 09:41
Ben benieuwt naar de 5d mk4, men zegt dat de videomodus flink wordt aangepakt. Hij zou begin 2015 moeten uitkomen. :D
D_Adonderdag 30 januari 2014 @ 09:46
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:41 schreef Susteren het volgende:
Ben benieuwt naar de 5d mk4, men zegt dat de videomodus flink wordt aangepakt. Hij zou begin 2015 moeten uitkomen. :D
Ben je lekker op tijd mee :')
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 09:47
quote:
14s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:46 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Ben je lekker op tijd mee :')
Nou ik wil vlak voor de release van de mk4 m'n mk3 verkopen, anders is hij al "verouderd" en krijg ik er warsch. minder voor.
D_Adonderdag 30 januari 2014 @ 09:49
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:47 schreef Susteren het volgende:

[..]

Nou ik wil vlak voor de release van de mk4 m'n mk3 verkopen, anders is hij al "verouderd" en krijg ik er warsch. minder voor.
Ach body's zijn best waardevast. MK2 gaat nog steeds tussen 900&1100 weg. En je verliest er sowieso op.
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 09:52
quote:
7s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:49 schreef Dark_Angelus het volgende:

[..]

Ach body's zijn best waardevast. MK2 gaat nog steeds tussen 900&1100 weg. En je verliest er sowieso op.
Maar kan me voorstellen dat de mk3 bv. eerst voor 2200 weg kan, en na de release nog maar 2000 oid waard is. Is toch weer 200 euro :P
D_Adonderdag 30 januari 2014 @ 09:53
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:52 schreef Susteren het volgende:

[..]

Maar kan me voorstellen dat de mk3 bv. eerst voor 2200 weg kan, en na de release nog maar 2000 oid waard is. Is toch weer 200 euro :P
2200 :')
Peter_Aragorndonderdag 30 januari 2014 @ 10:14
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 09:41 schreef Susteren het volgende:
Ben benieuwt naar de 5d mk4, men zegt dat de videomodus flink wordt aangepakt. Hij zou begin 2015 moeten uitkomen. :D
Waar haal je die info vandaan? Met RAW is de video sowieso al best goed van de mk3 momenteel :+
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 10:25
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 10:14 schreef Peter_Aragorn het volgende:

[..]

Waar haal je die info vandaan? Met RAW is de video sowieso al best goed van de mk3 momenteel :+
Ik struin best regelmatig de rumors af, en bij de meeste releases tot nu toe klopte ze vrij aardig. :P
Peter_Aragorndonderdag 30 januari 2014 @ 10:29
Oke, cool!
Boy_Snakeyedonderdag 30 januari 2014 @ 13:23
Zo, nieuw beeldscherm is onderweg *O*
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 17:03
Morgen maar eens wat bouwlampen aanschaffen, de vraag is hoeveel watt?

Dacht zelf aan 2x 500w en 1x 1000w (om bv te bouncen via het plafond om te dienen als een grote fill-light).

Settings die ik graat wil hebben is f4 tot f5.6, iso 100 en 1/50 shutter. Zou deze belichting (in een kleinere ruimte) niet té fel zijn?
Pietverdrietdonderdag 30 januari 2014 @ 17:07
Recent bouwlampen gekocht bij de Aldi, zitten drie spaarlampen in van elk 20 watt
Geeft, als ze eenmaal warm zijn een beste pets licht
voordeel is, ze geven erg weinig warmte af,
SunChaserdonderdag 30 januari 2014 @ 17:16
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:03 schreef Susteren het volgende:
Morgen maar eens wat bouwlampen aanschaffen, de vraag is hoeveel watt?

Dacht zelf aan 2x 500w en 1x 1000w (om bv te bouncen via het plafond om te dienen als een grote fill-light).

Settings die ik graat wil hebben is f4 tot f5.6, iso 100 en 1/50 shutter. Zou deze belichting (in een kleinere ruimte) niet té fel zijn?
dan draai je een lamp eruit
Susterendonderdag 30 januari 2014 @ 17:51
quote:
0s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Recent bouwlampen gekocht bij de Aldi, zitten drie spaarlampen in van elk 20 watt
Geeft, als ze eenmaal warm zijn een beste pets licht
voordeel is, ze geven erg weinig warmte af,

Nja een tungsten lamp geeft nog altijd de meest natuurlijke color spectrum, vandaar dat ik het liefste daarvoor ga. Tevens kun je dan spelen met teal and orange, sinds daglicht (bv. buiten) dan natuurlijk blauwig wordt aangezien je het witbalans op tungsten hebt.
Pietverdrietdonderdag 30 januari 2014 @ 21:17
quote:
99s.gif Op donderdag 30 januari 2014 17:51 schreef Susteren het volgende:

[..]

Nja een tungsten lamp geeft nog altijd de meest natuurlijke color spectrum, vandaar dat ik het liefste daarvoor ga. Tevens kun je dan spelen met teal and orange, sinds daglicht (bv. buiten) dan natuurlijk blauwig wordt aangezien je het witbalans op tungsten hebt.
Daar is digitale kleurencorrectie voor uitgevonden
Boy_Snakeyezaterdag 1 februari 2014 @ 20:01
ryan_connolly twitterde op zaterdag 01-02-2014 om 04:31:46 New Monday Challenge is coming this Monday! Get your cameras ready! #FilmRiot reageer retweet
:D
shizzaterdag 1 februari 2014 @ 20:08
Ga je meedoen? Is het überhaupt open voor internationaal publiek eigenlijk?

Kunnen natuurlijk ook zelf hier een FOK!FOT Video Challenge doen elke maand. :P

Er is trouwens ook een contest gaande waarbij je een 4K Sony FS700 kunt winnen (vernam ik op EOSHD):
https://productionawards.sony.eu
Boy_Snakeyezondag 2 februari 2014 @ 18:21
quote:
10s.gif Op zaterdag 1 februari 2014 20:08 schreef shiznuts het volgende:
Ga je meedoen? Is het überhaupt open voor internationaal publiek eigenlijk?

Kunnen natuurlijk ook zelf hier een FOK!FOT Video Challenge doen elke maand. :P

Een paar posts terug hebben meer mensen aangeboden om te helpen. Volgens mij is het wel internationaal. Maar gaat er ook om om gewoon met filmen bezig te zijn :)
bart13maandag 3 februari 2014 @ 18:28
Weet iemand een nederlandse (web)shop waar ik een viewfinder voor een 60d kan bestellen. En dan niet zo een die je er onder schroeft. Heb er over 2 dagen een nodig.
mitchelll0181maandag 3 februari 2014 @ 20:10
Waarom niet een die je eronde schroeft ...
whY...maandag 3 februari 2014 @ 20:17
Omdat het een 60D is ;)

60D heeft een klapschermpje
shizmaandag 3 februari 2014 @ 20:37
http://www.fotokoopjes.nl/Camera_accessoires/viewfinders
http://www.cameratools.nl/pro-video/dslr-viewfinder/
http://www.fotoshopaalten.com/nl/video/viewfinder.html
http://www.fotokonijnenberg.nl/accessoires/zoeker-accessoires
http://www.calumetphoto.n(...)rs/digitale-zoekers/
http://www.amazon.de/s/re(...)6190&rnid=1703609031 i.c.m. Prime levering prime-check-badge-14._V370663013_.gif
mitchelll0181maandag 3 februari 2014 @ 20:40
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 20:17 schreef whY... het volgende:
Omdat het een 60D is ;)

60D heeft een klapschermpje
600d ook...

Werkt perfect..
Boy_Snakeyedinsdag 4 februari 2014 @ 08:44

Een videoclip maken. :X

Wel een maand de tijd, maar dat is best pittig volgens mij.

Muziek heb ik al binnen. Heb een link voor de mensen die interesse hebben (Susteren en Peter?)
Van de 4 vind ik er 3 wel te doen en werkbaar.

Wat jullie?
Susterendinsdag 4 februari 2014 @ 10:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 08:44 schreef Boy_Snakeye het volgende:

Een videoclip maken. :X

Wel een maand de tijd, maar dat is best pittig volgens mij.

Muziek heb ik al binnen. Heb een link voor de mensen die interesse hebben (Susteren en Peter?)
Van de 4 vind ik er 3 wel te doen en werkbaar.

Wat jullie?
Zie dm!
bart13dinsdag 4 februari 2014 @ 23:27
quote:
0s.gif Op maandag 3 februari 2014 20:10 schreef mitchelll0181 het volgende:
Waarom niet een die je eronde schroeft ...
B
Omdat ze zeer zelden een rekje erbij doen die past icm een battery grip.
SunChaserwoensdag 5 februari 2014 @ 01:46
Ja die moet je los kopen
mitchelll0181woensdag 5 februari 2014 @ 06:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 23:27 schreef bart13 het volgende:

[..]

B
Omdat ze zeer zelden een rekje erbij doen die past icm een battery grip.
Ja... Maar ze zijn wel 2 tientjes :|

Dan maar ff los schieten
bart13woensdag 5 februari 2014 @ 08:09
Ik kon er geen vinden waar ik een voordelig verlengstuk bij kon bestellen. En waarom zou ik zonder batterygrip gaan werken als er gewoon een op mn scherm kan plakken en de grip wel kan gebruiken.
Peter_Aragornwoensdag 5 februari 2014 @ 08:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 februari 2014 08:44 schreef Boy_Snakeye het volgende:

Een videoclip maken. :X

Wel een maand de tijd, maar dat is best pittig volgens mij.

Muziek heb ik al binnen. Heb een link voor de mensen die interesse hebben (Susteren en Peter?)
Van de 4 vind ik er 3 wel te doen en werkbaar.

Wat jullie?
Stuur maar een link! Eens kijken of het wat is :)
Boy_Snakeyewoensdag 5 februari 2014 @ 15:45
http://www.linkdelight.co(...)hless-Motor-Kit.html

:P
shizwoensdag 5 februari 2014 @ 23:12
Turnigy. _O_ http://www.hobbyking.com/(...)mbal_3_Axis_KIT.html
Heb zelf van Turnigy de 9X en 9XR 9CH transmitters. Bazige prijs/kwaliteit/functionaliteit/support/community. :Y
Is wel een kit... Ook nog out there bijvoorbeeld: de RCTimer Legacy en Polaris.

Ook geinig misschien:
http://www.goodluckbuy.co(...)-motors-36n42p-.html
http://www.goodluckbuy.co(...)l-photography-l.html
http://www.goodluckbuy.co(...)ptz-controller-.html
http://www.goodluckbuy.co(...)ial-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)ial-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)ontroller-power.html
http://www.goodluckbuy.co(...)for-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)ial-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)era-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)era-photography.html
http://www.goodluckbuy.co(...)for-photography.html
Enz, et cetera. Inmiddels is er echt megaveel van dat spul. ^O^

[ Bericht 4% gewijzigd door shiz op 06-02-2014 16:40:15 ]
Boy_Snakeyedonderdag 6 februari 2014 @ 08:41
Best bizar hoe snel het is gegaan.

Kan me nog herinneren toen de Movi groot gepresenteerd werd.
Maar ondanks was het natuurlijk wel te verwachten als je bijna 15.000 dollar vraagt. Dan kun je wel verwachten dat er goedkopere varianten op de markt komen ;)
Peter_Aragorndonderdag 6 februari 2014 @ 09:05
Maar welke dingen heb ik nu nodig om zelf zo'n Movi te maken xD?!
shizdonderdag 6 februari 2014 @ 10:26
Wel blijven opletten, hè? Zie gewoon de eerste video in mijn post.
yydvPIW.png
› 3 x gimbal motor
› AlexMos controller
› Carbon fibre frame/gimbal rig
Peter_Aragorndonderdag 6 februari 2014 @ 10:37
Het was vroeg. Valt wel mee qua prijs dan.
Peter_Aragorndonderdag 6 februari 2014 @ 22:21
Donders vet dat ding zeg!
shizvrijdag 7 februari 2014 @ 01:06
The day we've all been waiting for, february 7th (from 05:00 local time).
Volg alle nieuwtjes rondom de Panasonic GH4 op http://www.43rumors.com !

Wat je mag verwachten:
quote:
- 16,05 Megapixel sensor. It’s a new sensor with semi-conductor protection tech to reduce noise and improved dynamic range.
- quad core processor and venus Engine
- ISO up to 25,600.
- 12fps, 7,5 fps with continuous focusing
- GH4 uses the new UHS I class III SD card format
- Depth From Defocusing (uses Panasonic lens database to fine tune AF!)
- AF as fast as 0.07 seconds. 49 AF points.
- 4K video at 4096×2160 pixels and max frame rate of 96fps.
- Bit rate of up to 200Mbp
- Magnesium body
- Price not unveiled yet
- There is an optional Interface Unit. Has 2 XLR, 4 SDI, micro HDMi output, color bar signal, audio reference signal, external time control
gh4_zpsaba7cbaf.jpg
Peter_Aragornvrijdag 7 februari 2014 @ 07:44
Maar geen prijs. :+
mitchelll0181vrijdag 7 februari 2014 @ 08:32
96 fps...


Wooowww.. Wat zal dit gaan kosten ??
shizvrijdag 7 februari 2014 @ 08:34
Net geen 2000 USD/EUR.
Susterenvrijdag 7 februari 2014 @ 09:11
quote:
3s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 01:06 schreef shiznuts het volgende:
The day we've all been waiting for, february 7th (from 05:00 local time).
Volg alle nieuwtjes rondom de Panasonic GH4 op http://www.43rumors.com !

Wat je mag verwachten:

[..]

[ afbeelding ]
Godver, is wel even een geluk voor jullie micro43 shooters. :D

Dit zal dan ook waarschijnlijk de 1e dslr zijn waar je met een oem accecoire XLR inputs krijgt!
Pietverdrietvrijdag 7 februari 2014 @ 09:42
quote:
4K video at 4096×2160 pixels and max frame rate of 96fps.
Ga dat eens in RAW doen..
LOL
shizvrijdag 7 februari 2014 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 09:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ga dat eens in RAW doen..
LOL
4K niet op 96fps, hè. 4K is alleen 24, 25 en 30p. ;)
quote:
The GH4 supports frame rates as high as 96fps at full HD resolution, meaning you can achieve a slow motion effect of 1/4x.
quote:
99s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 09:11 schreef Susteren het volgende:

[..]

Godver, is wel even een geluk voor jullie micro43 shooters. :D

Dit zal dan ook waarschijnlijk de 1e dslr zijn waar je met een oem accecoire XLR inputs krijgt!
quote:
Hot Notes:
[..] 3) The external XLR / HD-SDI add-on for this camera allows for uncompressed 10bit 4K output over 3G HD-SDI – the kind of spec Canon currently charges $25,000 for (EosHD).
Wordt er wel meteen een koelkast van (in zoverre 'ie dat nog niet was) :P
tg3lE81.jpg
2M52ZGt.png
Btw...
quote:
The crop factor in 4K mode therefore is not 2x as is standard for Micro Four Thirds but approximately 2.3x (similar to the Blackmagic Cinema Camera).

With the current Metabones Speed Booster adapter you should get a Super-35-style 1.7x crop in 4K mode – close to the Canon APS-C 1.6x crop and only a 1.2x crop in cinematography terms. That for me is problem solved, but it’s a shame some of the wider native Micro Four Thirds lenses (at say 12mm) lose some of their appeal in 4K mode.
-O- True that.

Anyways, offi full specs productpage Panasonic: http://www.panasonic.com/(...)ameras/dmc-gh4h.html .

Trouwens blij dat ze tegenwoordig lenzen gewoon full black maken (of full silver), ziet er een stuk toffer uit. ^O^

Er zijn trouwens wel wat Canon, Nikon en Sony/Minolta reeksen, maar helemaal niks voor Micro Four Thirds
FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic! - heb ik ff verandering in gebracht. :+
Peter_Aragornvrijdag 7 februari 2014 @ 14:06
Zo, het script voor onze korte film is klaar :) Nu de locatie nog regelen :)
Susterenvrijdag 7 februari 2014 @ 16:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 13:08 schreef shiznuts het volgende:

[..]

4K niet op 96fps, hè. 4K is alleen 24, 25 en 30p. ;)

[..]


[..]


[..]

Wordt er wel meteen een koelkast van (in zoverre 'ie dat nog niet was) :P
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Btw...

[..]

-O- True that.

Anyways, offi full specs productpage Panasonic: http://www.panasonic.com/(...)ameras/dmc-gh4h.html .

Trouwens blij dat ze tegenwoordig lenzen gewoon full black maken (of full silver), ziet er een stuk toffer uit. ^O^

Er zijn trouwens wel wat Canon, Nikon en Sony/Minolta reeksen, maar helemaal niks voor Micro Four Thirds
FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic! - heb ik ff verandering in gebracht. :+
Zou bijna overstappen voor die audio alleen al. _O_
mitchelll0181vrijdag 7 februari 2014 @ 16:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 08:34 schreef shiznuts het volgende:
Net geen 2000 USD/EUR.
..... Wow.... Dat is leuk...
KaMovrijdag 7 februari 2014 @ 16:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 februari 2014 14:06 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Zo, het script voor onze korte film is klaar :) Nu de locatie nog regelen :)
Lekker bezig, wij zijn ook bezig aan 2 films. Een 48hfp en nog een korte film
shizvrijdag 7 februari 2014 @ 20:00
Hmmm, de resultaten met die Pana 100-300mm zijn helemaal niet mis btw.
Might be worth looking into. Heeft iemand die hier toevallig?
ebeaydojraeszondag 9 februari 2014 @ 00:17
http://www.cameranu.nl/nl(...)ody/h259_2053_461544

1499 voor de GH4 dus. niet 1999... damn ......
shizzondag 9 februari 2014 @ 00:22
How they do it. Dang. :D :7 That be fly yo.

En die G-Unit? :P
mitchelll0181zondag 9 februari 2014 @ 00:37
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2014 00:17 schreef ebeaydojraes het volgende:
http://www.cameranu.nl/nl(...)ody/h259_2053_461544

1499 voor de GH4 dus. niet 1999... damn ......
Shittt...

Sparen...

Heeeeeel nice
Peter_Aragornzondag 9 februari 2014 @ 00:55
Damn. Dat is wel erg netjes
shizzondag 9 februari 2014 @ 01:13
Bij een Brit kost de 14-140mm kit 2499 GBP en body-only 1999,-.

Verder nergens nog prijzen gezien eigenlijk. Op Amazon, B&H is het allemaal 'price not availlable yet'.
Denk dat het gaat om een foutje ofzo. :P Had er niet mee gerekend dat 'ie onder de Sony FDR-AX100 zou blijven.

- Hmmm, elders...
VIV4ZI1.png
Respectievelijk, EUR 1695,- | 2260,- | 328,- | 2260,-
~ http://www.cyberphoto.se/index.php via http://www.dealsrunner.com .

- Dan nog eens wat, hè. Zo'n Speed Booster. Werkt dat nu alleen met Nikon-glas (en andere lenzen die je toch waarschijnlijk niet hebt) en niet met MFT-lenzen zelf of Canon EF-spul / L-glas? Want dat is wat ik er eigenlijk uit opmaak. Dus... waar gebruik je die dan mee? Koop je een 18-35mm f/1.8 van Sigma met Nikon-mount voor ofzo?

Anyways. Als 'ie écht 1499 gaat kosten, haal ik misschien wel een OM-D E-M1 én de GH4. :@ Kan niet kiezen tussen de run-n-gun photo+video-stijl van de OM-D E-M1 met 5-axis stabi waar Andrew van EOSHD toch aardig aangenaam verrast over is ( http://www.eoshd.com/cont(...)-m1-vs-panasonic-gh3 / http://www.eoshd.com/content/12010/olympus-om-d-e-m1-review ) en eigenlijk mijn voorkeur heeft, maar je aan de andere kant natuurlijk de GH4 hebt met 4K en FHD 96fps video wat ook erg ziek tof is voor die prijs.

[ Bericht 11% gewijzigd door shiz op 09-02-2014 03:54:45 ]
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 10:37
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 10:41
Die AF select via 't touch screen lijkt me best handig!

En hier filmpje van de gh4:

Susterenzondag 9 februari 2014 @ 10:43
Ik vind de optie om 10bit 4:2:2 te schieten eigenlijk nog beter dan de 4k optie.

Is dus eigenlijk de eerste DSLR (buiten de cinema serie) die 10bit video kan opnemen!
Peter_Aragornzondag 9 februari 2014 @ 10:46
Zonder hack, volgens mij wel ja.

Als het echt ¤1499 wordt, dan wordt het een ongelofelijk populaire camera.
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 10:47
Dat weet ik inderdaad wel zeker! Zelfs als 'ie 2k is zal 't wel een succes zijn. :P
Peter_Aragornzondag 9 februari 2014 @ 10:49
Nouja voorlopig heb ik wel genoeg aan de 5dIII :)
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 10:50
Haha hier het zelfde. Denk overigens wel dat die Panasonic niet kan tippen aan de bouwkwaliteit van een 5d.
shizzondag 9 februari 2014 @ 11:17
Pc7i3Zt.jpgQOauQFx.jpg
quote:
De behuizing van de DMC-GH4 is zowel aan de voor- als aan de achterkant verstevigd met een frame van een gegoten magnesium legering om zelfs het meest rigoureus gebruik het hoofd te kunnen bieden.

Daarnaast is de constructie spat- en stofvrij dankzij de verzegeling die op elke voeg, schijf en knop is aangebracht. De sluiter is opnieuw ontworpen zodat deze tot wel 200.000 sluitingen meegaat*.
Heeft gewoon weathersealing en what-not. Oerdegelijk. Sowieso begrijp ik nooit die commotie over bouwkwaliteit, los van dat dat bij de GH4 vast wel snor zit. Ik heb nou nooit gehad dat knopjes van m'n camera's vlogen of wat dan ook. Al is dat ding uit plastic Lego-steentjes opgebouwd, als ik ermee prima schieten kan, wat zou het?

Maar ja, het is natuurlijk ook lastig bij iets zo awesome iets te vinden om af te branden en altijd nog proberen jouw ingeslagen weg heilig te verklaren. :D Ga dan trouwens eerder de lack of fullframe aanspreken. :P Maar goed, met een Metabones SB win je 'f' en wijdte terug. En hadden we al gezegd dat je 4K kon schieten ermee? :+ Evenals FHD 96fps, die 10bit 4:2:2 output hebt, een volledig uitklapbaar scherm met touchscreen én Wi-Fi hebt. Waar blijf je nou, 5DmkIII? :6
mitchelll0181zondag 9 februari 2014 @ 12:03
Man man man wat een ding...

Die multi burst is ook snel zeg.... Shittt :D

Wanneer verkrijgbaar ? :P
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 12:06
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2014 12:03 schreef mitchelll0181 het volgende:
Man man man wat een ding...

Die multi burst is ook snel zeg.... Shittt :D

Wanneer verkrijgbaar ? :P
Even tussendoor:

Ben jij zo iemand die in elke FB post de laatste letters dubbel doetttt? :')
mitchelll0181zondag 9 februari 2014 @ 12:10
quote:
99s.gif Op zondag 9 februari 2014 12:06 schreef Susteren het volgende:

[..]

Even tussendoor:

Ben jij zo iemand die in elke FB post de laatste letters dubbel doetttt? :')
Nee ik ben zo iemand die geen FB heeft :')
Peter_Aragornzondag 9 februari 2014 @ 12:16
shiznuts: ik zeg ook 'voorlopig' he... Ik heb mijn 5dIII ook nodig voor fotograferen en daarin is zo'n type body voor mij gewoon perfect. Maar er bestaat een behoorlijke kans dat de GH4 bij mij uiteindelijk ook gaat komen.
shizzondag 9 februari 2014 @ 12:41
quote:
1s.gif Op zondag 9 februari 2014 12:10 schreef mitchelll0181 het volgende:

[..]

Nee ik ben zo iemand die geen FB heeft :')
:D _O_

En om te antwoorden... op die pagina van Cameranu.nl staat: 'Leverbaar vanaf Mei 2014'.
quote:
0s.gif Op zondag 9 februari 2014 12:16 schreef Peter_Aragorn het volgende:
shiznuts: ik zeg ook 'voorlopig' he... Ik heb mijn 5dIII ook nodig voor fotograferen en daarin is zo'n type body voor mij gewoon perfect. Maar er bestaat een behoorlijke kans dat de GH4 bij mij uiteindelijk ook gaat komen.
Ja, daarom wil ik ook de OM-D E-M1 én de GH4. Gaat me voornamelijk eigenlijk ook om foto en had de 5DmkIII ook wel overwogen, maar die is te groot en geen fully articulated (touch)screen, bovendien moet je dan dikke toeters van dure lenzen kopen en het moet bij mij juist alles portable blijven. Dus pancakes e.d. . Dus voor foto is de OM-D E-M1 briljant. _O_ En dan voor gepland schieten van video de GH4 erbij. :P
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 12:56
Trouwens snellere readout voor minder rolling shutter is ook wel nice!

Maarja rolling shutter heb ik persoonlijk nooit echt als een heel groot probleem gezien: alleen filmmakers zouden dat als een doorn in het oog zien, het grote publiek denk ik niet.
Susterenzondag 9 februari 2014 @ 12:56
Respect voor Panasonic though, erg vooruitstrevende features zonder een heftig prijskaartje.

Als ik me niet vergis is dit dan ook een van de goedkoopste 4k camera's!
ebeaydojraeszondag 9 februari 2014 @ 16:17
voor fotografie koop ik wel een Fuji X-T1
KaMozaterdag 15 februari 2014 @ 23:49
Vandaag de recce gehad voor 48hfp van begin maart. Kei mooie locatie, heb er super veel zin in! Binnenkort meer!
KaMozondag 16 februari 2014 @ 01:04
Beetje bezig met het uitzoeken van mijn footage uit Thailand. Brengt me helemaal terug in het moment! :)

2a0dowh.jpg

erfsx1.jpg
mitchelll0181zondag 16 februari 2014 @ 03:28
Wow nice man...

Like!
Boy_Snakeyezondag 16 februari 2014 @ 09:05
Ziet er goed uit!

Afgelopen jaar ook mijn 650D naar Thailand meegenomen. Maar toch bij foto's gehouden.
Dit jaar mogelijk Vietnam en dan ga ik toch maar eens meer filmen. En mogelijk gaat de glidecam ook mee :)
shizzondag 16 februari 2014 @ 10:26
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 februari 2014 23:49 schreef KaMo het volgende:
Vandaag de recce gehad voor 48hfp van begin maart. Kei mooie locatie, heb er super veel zin in! Binnenkort meer!
Heb je dat ook in 't Nederlands? :P
quote:
10s.gif Op zondag 16 februari 2014 01:04 schreef KaMo het volgende:
Beetje bezig met het uitzoeken van mijn footage uit Thailand. Brengt me helemaal terug in het moment! :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Nice. :D

Ik heb nu de Pana 14mm f/2.5 en 20mm f/1.7 pannenkoekjes afgelopen week binnengekregen. En aankomende week als het goed is de Olympus OM-D E-M1 (met 12-40mm f/2.8). :9~ Ideaal voor foto's, maar de 5-axis stabilization kan waarschijnlijk ook wel heel tof uitpakken in combinatie met dus die pancakes en video. :D Zoals Andrew hier al zei:
quote:
"I learned a lot about what makes the E-M1 such an effective camera for filmmakers. [..] With most cameras you add rigs for stabilisation, EVFs for monitoring, even external recorders to bump the quality up. With the E-M1 you don’t do any of that, you just pick a lens and shoot a video. I find this very liberating. With this camera you can get stuff done with alarming efficiency without so much as a tripod."
The bare minimum companion for stills and video. :7 I like.
KaMozondag 16 februari 2014 @ 10:51
recce = technisch locatie bezoek
48hfp = 48 uur film project (film competitie/festival)

En thanks, is een grote uitdaging om iets moois te maken van zoveel footage!
shizzondag 16 februari 2014 @ 10:53
Ah, ok, nice. :P Maart is het ook al bijna!

Welk festival ga je die naar submitten dan?
Ah. ;( Domme vraag dan. https://www.48hourfilm.com/
KaMozondag 16 februari 2014 @ 10:57
quote:
0s.gif Op zondag 16 februari 2014 10:53 schreef shiznuts het volgende:
Ah, ok, nice. :P Maart is het ook al bijna!

Welk festival ga je die naar submitten dan?
Ah. ;( Domme vraag dan. https://www.48hourfilm.com/
48hfp Breda it is!
shizdinsdag 18 februari 2014 @ 06:59
Legality is nog maar de vraag, maar wat nice. :D
Of wat dacht je hiervan :P :
Dang. B-)
En deze persoon heeft helemaal begrepen hoe je 'em gebruikt en de footage edit _O_ :
* shiznuts nu een DJI Phantom met H3-2D wil...
Kit excl. GoPro zet je 749,- euro weg zie ik. Valt me op zich mee.

Fully rigged set-up:


[ Bericht 22% gewijzigd door shiz op 18-02-2014 10:07:24 ]
mitchelll0181dinsdag 18 februari 2014 @ 10:53
Die laatste is wel heel smooth gevlogen hoor.

Je bent wel wat maanden continu vliegen verder voordat je dat zo doet.
nietzmandinsdag 18 februari 2014 @ 10:58
Dat is inderdaad wel even oefenen.

Heb zelf ook al te lang niet meer gevlogen eigenlijk. Het weer is op zich prima om te oefenen.
shizdinsdag 18 februari 2014 @ 11:34
Ik heb natuurlijk al een beetje ervaring met zulk spul. :P 't Is wat minder een probleem als je daarmee crasht.
zsnD1ME.jpg
Rondvliegen met 1000 euro is wel ff wat anders dan. c_/
mitchelll0181dinsdag 18 februari 2014 @ 12:52

Was leuk!

En nee geen grading enz, lekker snel in elkaar gepropt haha


Volgende keer de vmp mee met die wind...

[ Bericht 6% gewijzigd door mitchelll0181 op 18-02-2014 12:58:02 ]
Peter_Aragorndinsdag 18 februari 2014 @ 14:49
Is die Chinese Movi al ergens getest oid? Zag er vet uit!
SunChaserdinsdag 18 februari 2014 @ 15:01
Ik overweeg een arm en vest bij mn GlideCam te kopen
Dit krijg ik niet voor elkaar


Glidecam Reel Dustin Farrell door Dustin Farrell
videonaticdinsdag 18 februari 2014 @ 15:03
Hopelijk komt er ooit nog een waardige opvolger van final cut pro 7 ;( nog steeds een van de beste
nietzmandinsdag 18 februari 2014 @ 15:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:03 schreef videonatic het volgende:
Hopelijk komt er ooit nog een waardige opvolger van final cut pro 7 ;( nog steeds een van de beste
Wat is je beef met X? Zodra de knop om was wou ik echt niets anders meer.
shizdinsdag 18 februari 2014 @ 15:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:01 schreef SunChaser het volgende:
Ik overweeg een arm en vest bij mn GlideCam te kopen
Dit krijg ik niet voor elkaar


Glidecam Reel Dustin Farrell door Dustin Farrell
Heb je al eens een workshop gevolgd?
Het wiel zelf uitvinden (en videotutorials volgen) is natuurlijk 1. Maar er zijn mensen die daar al uitgebreid ervaring en kennis mee hebben, hè, en je in de praktijk wat bij kunnen brengen misschien. Verder: nog méér oefenen. Oefenen baart babies.
videonaticdinsdag 18 februari 2014 @ 15:14
quote:
5s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:05 schreef nietzman het volgende:

[..]

Wat is je beef met X? Zodra de knop om was wou ik echt niets anders meer.
Documentaires en videoclips is niet te doen.
nietzmandinsdag 18 februari 2014 @ 15:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:14 schreef videonatic het volgende:
Documentaires en videoclips is niet te doen.
But why.

Ik ben wel momenten tegengekomen dat de magnetic timeline zoals ze willen dat je 'm gebruikt je tegen gaat werken, maar dan ram ik alles shots gewoon op een placeholder of gap als basislijn en presto.
shizvrijdag 21 februari 2014 @ 11:05
epQluwt.jpg
5-axis stabilization voor al m'n primes. :9 Ben benieuwd. Komende tijd weer iets leuks om mee te spelen.
Drommelsch85vrijdag 21 februari 2014 @ 16:39
quote:
7s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 15:17 schreef nietzman het volgende:

[..]

But why.

Ik ben wel momenten tegengekomen dat de magnetic timeline zoals ze willen dat je 'm gebruikt je tegen gaat werken, maar dan ram ik alles shots gewoon op een placeholder of gap als basislijn en presto.
Ik ken ook genoeg editors die de overstap van FCP7 naar Premiere hebben gemaakt, terwijl ze gewoon hun iMac of Mac Pro hebben gehouden. Wat zijn jouw tegens behalve een workflow die je misschien prettiger vindt?
KaMovrijdag 21 februari 2014 @ 18:35
Premiere is wel vele malen minder snel dan FCPX helaas
Ouwesokvrijdag 21 februari 2014 @ 19:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 februari 2014 06:59 schreef shiznuts het volgende:
Legality is nog maar de vraag, maar wat nice. :D
Of wat dacht je hiervan :P :
Dang. B-)
En deze persoon heeft helemaal begrepen hoe je 'em gebruikt en de footage edit _O_ :
* shiznuts nu een DJI Phantom met H3-2D wil...
Kit excl. GoPro zet je 749,- euro weg zie ik. Valt me op zich mee.

Fully rigged set-up:
Op zich geven die coptertjes fraaie luchtbeelden, ik vind alleen de montage nogal eh...zenuwachtig, alsof een schot niet langer dan een halve seconde mag duren.
Een beetje zoals een jaren 70 super8-vakantiefilm eruit zag omdat pa wel film van zijn vakantie wilde maar 45 gulden voor drie minuut vijftien film toch een beetje te ver in de papieren liep.
En dan kreeg je twee hele weken kramperen in Transandijvië in drie minuten gepropt
Pietverdrietvrijdag 21 februari 2014 @ 20:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 19:52 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Op zich geven die coptertjes fraaie luchtbeelden, ik vind alleen de montage nogal eh...zenuwachtig, alsof een schot niet langer dan een halve seconde mag duren.
Een beetje zoals een jaren 70 super8-vakantiefilm eruit zag omdat pa wel film van zijn vakantie wilde maar 45 gulden voor drie minuut vijftien film toch een beetje te ver in de papieren liep.
En dan kreeg je twee hele weken kramperen in Transandijvië in drie minuten gepropt
Dat was nogaltijd beter dan toen de videocamera kwam je door de bezitter getracteert werd op vier uur hun kinderen op het strand en eten met elli en bert uit hoevelaken die ze daar hadden leren kennen
Ouwesokvrijdag 21 februari 2014 @ 20:06
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat was nogaltijd beter dan toen de videocamera kwam je door de bezitter getracteert werd op vier uur hun kinderen op het strand en eten met elli en bert uit hoevelaken die ze daar hadden leren kennen
Hou uit, schei op :')

Ik ben eens een avond getracteerd op een video uit het verre Amerika. In de recorder verdween een VHS-band, een E-180, volgedraaid volgens het principe 'leg hem op het dashboard van de huurwagen en laat hem maar draaien'. Tape was voor 95% gevuld met langsflitsende bermpaaltjes waarbij het bezoek steeds vertelde wat er buiten het beeld allemaal zichtbaar was. De overige 5% waren attracties die je op televisie wél boeiend in beeld krijgt :')
Na de beproeving van drie uur kwam er nog een tweede band uit de tas waarop dreigend E240 stond. Gelukkig kon ik ze met overtuigend sip gezicht mededelen dat onze recorder uitgerekend die banden van dat merk en die lengte altijd opvrat en vernietigde. Ik heb ze aangeboden om die wel een keer bij hen te gaan kijken.
De koffie is inmiddels waarschijnlijk ook bekoeld.
ebeaydojraesvrijdag 21 februari 2014 @ 20:11
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 18:35 schreef KaMo het volgende:
Premiere is wel vele malen minder snel dan FCPX helaas
ligt eraan op welke machine je hemt draait.
shizvrijdag 21 februari 2014 @ 21:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 19:52 schreef Ouwesok het volgende:

[..]

Op zich geven die coptertjes fraaie luchtbeelden, ik vind alleen de montage nogal eh...zenuwachtig, alsof een schot niet langer dan een halve seconde mag duren.
Een beetje zoals een jaren 70 super8-vakantiefilm eruit zag omdat pa wel film van zijn vakantie wilde maar 45 gulden voor drie minuut vijftien film toch een beetje te ver in de papieren liep.
En dan kreeg je twee hele weken kramperen in Transandijvië in drie minuten gepropt
De huidige generatie heeft nu eenmaal de aandachtsspanne van een goudvis. :P
Ook mijn voorkeur gaat uit naar snijdwijzen zoals toegepast in die clip 'Aerial video over Norge'.
Die vind ik echt prachtig gemaakt. Ligt er ook een beetje aan waar je het in stopt.
Docustyle in Afrika op safari kun je natuurlijk eens toffe lange shots doen. :Y
nietzmanvrijdag 21 februari 2014 @ 21:41
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 16:39 schreef Drommelsch85 het volgende:
Ik ken ook genoeg editors die de overstap van FCP7 naar Premiere hebben gemaakt, terwijl ze gewoon hun iMac of Mac Pro hebben gehouden. Wat zijn jouw tegens behalve een workflow die je misschien prettiger vindt?
Mjah, ik ken d'r ook zat die naar Premiere zijn gegaan omdat het dichter bij de workflow van FCP7 aansluit hoor. Voor FCPX moet je wel echt een knop om zetten en net iets anders leren werken.

Op het moment is m'n lijstje van nadelen aan FCPX niet zo heel lang meer. Vind het irritant dat ik niet lekker een stel projecten in tabs meer open kan hebben als in FCP7, of dat in en outpoints voor projecten in timelines niet onthouden worden. Maar het grootste gekut vind ik atm dat het soms nog wel eens een gehannes kan zijn om een shot te vervangen (bv verschillende renders uit after effects) met behoud van precieze timing, als je je shots in FCPX hebt lopen trimmen. Niet de eerste keer dat ik dan in de knoop ben gekomen met muziek en SFX. (Aangezien iemand anders die maakt.)
nietzmanvrijdag 21 februari 2014 @ 21:44
quote:
10s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 18:35 schreef KaMo het volgende:
Premiere is wel vele malen minder snel dan FCPX helaas
Yep, als je een beetje een lekkere machine hebt rent het rondjes om premiere heen. Ik werk inmiddels tien keer zo snel in FCPX dan in welke andere editor die ik ooit aan heb geraakt.

Maar mijn machine is dan ook wel een redelijk beest. Een octocore op m'n werk zonder een ondersteunde videokaart daarentegen: Vergeet het maar. Niet vooruit te branden.
videonaticzaterdag 22 februari 2014 @ 11:33
Wat bedoel je met snel werken? Het rendert sneller?
nietzmanzaterdag 22 februari 2014 @ 11:45
Ook. Al heb ik nog nooit echt op een render hoeven wachten om iets te previewen. Maar voornamelijk de hele workflow. Het hele fire-and-forget library systeem, snel kunnen scrubben door je footage, timeline met geneste clips wat voor het meeste editwerk echt een godsend is, de sublieme multicam-editor, background rendering, the works.

Natuurlijk results may vary en ik ken mensen die er echt niet aan kunnen wennen, maar ik denk dat ik zelf minimaal 2 keer zo snel een edit uitpoep in X ten opzichte van 7 of Premiere.
videonaticzaterdag 22 februari 2014 @ 11:46
En grote projecten die gedeeld moeten worden met meerdere editors op verschillende locaties?
nietzmanzaterdag 22 februari 2014 @ 11:54
Zou ik je niet echt kunnen vertellen, heb daar nog niet de ervaring mee die ik met 7 wel had. Ik heb tot nu to alleen complete projecten met andere editors uitgewisseld. (Hoefde niet tegelijk aan dezelfde edit te werken.) En dan is het Library systeem van X wel echt ideaal, ik werk normaal op een pegasus raid en die kan ik gewoon bij m'n collega over de schutting flikkeren.

Waar ik zelf nog een beetje mee wil gaan kutten is thunderbolt netwerken. Je kunt tegenwoordig zo'n tb raid gewoon via een tb netwerk sharen met andere machines. (Low cost, bloedje snel.) Ik weet alleen niet of je dan gelijktijdig vanaf meerdere machines in dezelfde library kan gaan kutten.
videonaticzondag 23 februari 2014 @ 13:35
Heb hier een kapotte dslr, gaat om onverklaarbare reden niet meer aan. 500D. Weet iemand een goede reparatie service voor garantieloze dslrs?
SunChaserzondag 23 februari 2014 @ 13:45
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 13:35 schreef videonatic het volgende:
Heb hier een kapotte dslr, gaat om onverklaarbare reden niet meer aan. 500D. Weet iemand een goede reparatie service voor garantieloze dslrs?
Canon?
Tech Repair
Je krijgt een taxatie, ben je het er niet mee eens betaal je 30 euro taxatiekosten of je betaalt niks als je m bij hun laat
FritsFlitsdonderdag 27 februari 2014 @ 10:28
quote:
0s.gif Op zondag 23 februari 2014 13:35 schreef videonatic het volgende:
Heb hier een kapotte dslr, gaat om onverklaarbare reden niet meer aan. 500D. Weet iemand een goede reparatie service voor garantieloze dslrs?
Rofa :)
shizvrijdag 28 februari 2014 @ 23:55
Qb19gxv.jpg The Beast.
Susterenzaterdag 1 maart 2014 @ 09:04
http://www.eoshd.com/cont(...)-stops-dynamic-range

Prijs maar 2000 pond :D
shizzaterdag 1 maart 2014 @ 11:24
quote:
Haha, nee. :P
quote:
I am currently shooting with a Blackmagic Production Camera. Oh how I wish it had a PL mount and a more efficient codec like AVC Ultra. For the price it’s an absolute bargain and it’s not realistic to expect these features for £1925 + VAT, but if Blackmagic ever made a higher end version with the same Super 35mm sensor and global shutter, those two features would be absolutely top of my list of priorities.

[..]

The PL mount on the VariCam is a statement of intent. Its a high end product, likely with the price to match unfortunately.
Susterenzaterdag 1 maart 2014 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 maart 2014 11:24 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Haha, nee. :P

[..]

Oh verkeerd gelezen, het was nog vroeg. :P

Leek me al sterk eigenlijk.
shizmaandag 3 maart 2014 @ 20:24
Deze dan? :P
zL5HpAX.jpg
~ http://www.filmaker.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=44409 / http://www.kinefinity.com
Drommelsch85dinsdag 4 maart 2014 @ 01:55
quote:
Vraag me sterk af hoe het met enige garantie zit als je er een zou kopen.
SunChaserdinsdag 4 maart 2014 @ 16:19
2 daglichtlampen, 70 euro :'(

Ergste is dat ik in 2013 voor 120 euro heb stukgemaakt, ze zijn zo breekbaar
Boy_Snakeyewoensdag 5 maart 2014 @ 08:31
Heren, ik zit met een dilemma. Vorig jaar heb ik mijn eerste bruiloft gefilmd. Dit is de promotiefilm ervan.

Nu gaan de onderhandelingen goed dit jaar. De eerste bruiloft is al gepland. Een DJ die veel op bruiloften moet draaien zal mij ook vaak naar voren schuiven en ook een trouwlocatie zal mij aanbieden als er interesse is in een bruidsvideo. *O*

Gisteravond had ik een gesprek met een stel waarvan de dame in kwestie zelf bruiloften fotografeert en hij is verkoper. Het was een lastige positie vond ik persoonlijk. :{
Mijn vriendin had tegen haar gezegd dat ik bruiloften vastleg op film en dat ik op zoek ben naar stellen die dit jaar gaan trouwen.
Ze wist dus ook dat ik nog maar 1 bruiloft had gedaan. Bij het gesprek kwam dus als eerst naar voren dat zij in eerste instantie geen video in het budget hadden zitten, maar omdat ik nog een portfolio op moet bouwen wisten zij dat ik mogelijk een gunstige prijs kon hebben. Ik bouw een portfolio op en zij hebben dan toch nog een bruidsvideo. In hun ogen een win-win situatie.

Laat ik voorop stellen dat ik dit soort momenten graag met beide handen aan wil pakken. :) Het filmen blijft een hobby naast mijn vaste baan en ik hoef er dus niet van te leven. Ik vind het super om te doen. :Y

Maar hun hadden dus het budget van 150 euro over voor de gehele video. Het is op een zaterdag dus ik hoef geen vrije dag voor te nemen. Maar het is wel gewenst dat ik de de hele dag film. Ook willen zij de ceremonie geheel vast gelegd hebben (dus een 2e camera op statief). Nou had ik al een prijslijst gemaakt waarbij de vanaf prijs bijna 2 keer zo hoog ligt.

Wat zouden jullie doen? Vraag geldt dan wel alleen voor de mensen die dit als hobby doen, want ik weet dat Sunchaser hiervoor zijn bed niet uit komt. :P Ik wil nog onderhandelen over de prijs en toch aangeven dat ik het voor 200 euro wel wil doen, maar aan de andere kant zit er ook weer enorm veel werk in.
mitchelll0181woensdag 5 maart 2014 @ 08:46
Ik zeg doen...

Als je het vaker wil gaan doen.. Je leert er heel veel van..

Gratis geld en oefening...

Daarbij kunnen ze niet gaan klagen voor dat geld
SunChaserwoensdag 5 maart 2014 @ 09:11
150 euro? Niet doen, als bekend wordt dat je zo goedkoop bent, 8 uur film 26 uur montage
Ze naaien je gewoon, als je portfolio wil doen zoek je eigen stel uit
Bovendien werk je dan voor iemand die zelf ook met beeld werkt , dus ze gaan anders kijken naar je werk. Vraag minstens 450. En die t anders niet
Peter_Aragornwoensdag 5 maart 2014 @ 10:08
¤150 slaat echt helemaal nergens op inderdaad.
nietzmanwoensdag 5 maart 2014 @ 10:14
Zodra mensen "Doe maar joh, is leuk voor je portfolio" zeggen ben ik er van tussen. Zelf iets aanbieden omdat het leuk is om te doen of lekker in je portfolio staat is natuurlijk niets mis mee, maar als men het zelf aandraagt weet je gewoon dat ze je naaien.
videonaticwoensdag 5 maart 2014 @ 10:40
150 is echt niks he. Echt niks.
SunChaserwoensdag 5 maart 2014 @ 11:32
quote:
7s.gif Op woensdag 5 maart 2014 10:14 schreef nietzman het volgende:
Zodra mensen "Doe maar joh, is leuk voor je portfolio" zeggen ben ik er van tussen. Zelf iets aanbieden omdat het leuk is om te doen of lekker in je portfolio staat is natuurlijk niets mis mee, maar als men het zelf aandraagt weet je gewoon dat ze je naaien.
precies
als ik iets gratis doe is omdat ik het aanbied en wil
dit is gewoon belachelijk
KaMowoensdag 5 maart 2014 @ 11:32
800-1000 lijkt me een realistische prijs voor zoveel werk. En nadenkende over dat je er nieuw in bent, misschien richten op de helft. Maar 150 is echt weinig. Maar, iets is iets.
FritsFlitswoensdag 5 maart 2014 @ 13:10
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 08:31 schreef Boy_Snakeye het volgende:

Maar hun hadden dus het budget van 150 euro over voor de gehele video. Het is op een zaterdag dus ik hoef geen vrije dag voor te nemen. Maar het is wel gewenst dat ik de de hele dag film. Ook willen zij de ceremonie geheel vast gelegd hebben (dus een 2e camera op statief). Nou had ik al een prijslijst gemaakt waarbij de vanaf prijs bijna 2 keer zo hoog ligt.
150 euro voor de gehele productie? Dat is niet veel, zeker niet met bijkomende kosten zoals materialen, reiskosten, gebruik van je apparatuur. Hoe ga je het bijvoorbeeld doen met geluid? Leuk dat je twee camera's hebt, maar als je alleen een galmende ruimte hoort met in de verte de stemmen dan kan je net zo goed dat beeld weggooien. Mooiste zou zijn zenderen.. Maarja, dat moet je dan huren ;)
Boy_Snakeyewoensdag 5 maart 2014 @ 14:28
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 08:46 schreef mitchelll0181 het volgende:
Ik zeg doen...

• Als je het vaker wil gaan doen.. Je leert er heel veel van..
• Gratis geld en oefening...
• Daarbij kunnen ze niet gaan klagen voor dat geld

Dat zijn juist mijn punten waarom ik het wel zou doen. Maar dat laatste is moeilijk verkopen als het daadwerkelijk niet naar hun voldoening is. Althans, ik ben niet zo goed om zoiets te brengen. :{

quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 09:11 schreef SunChaser het volgende:
150 euro? Niet doen, als bekend wordt dat je zo goedkoop bent, 8 uur film 26 uur montage
Ze naaien je gewoon, als je portfolio wil doen zoek je eigen stel uit
Bovendien werk je dan voor iemand die zelf ook met beeld werkt , dus ze gaan anders kijken naar je werk. Vraag minstens 450. En die t anders niet
450 is een bedrag wat ik normaal vraag voor een bepaald pakket. 1 bruidspaar heeft hier al dus mee ingestemd. Dus het moet ook weer kunnen lijkt me... :)

quote:
7s.gif Op woensdag 5 maart 2014 10:14 schreef nietzman het volgende:
Zodra mensen "Doe maar joh, is leuk voor je portfolio" zeggen ben ik er van tussen. Zelf iets aanbieden omdat het leuk is om te doen of lekker in je portfolio staat is natuurlijk niets mis mee, maar als men het zelf aandraagt weet je gewoon dat ze je naaien.
Heb je zeker een punt :)

quote:
10s.gif Op woensdag 5 maart 2014 11:32 schreef KaMo het volgende:
800-1000 lijkt me een realistische prijs voor zoveel werk. En nadenkende over dat je er nieuw in bent, misschien richten op de helft. Maar 150 is echt weinig. Maar, iets is iets.
Nou 800 zou ik zeker nog niet durven vragen. :o Zeker niet met wat ik lever. Ik bedoel, het wordt geen video van 30 minuten met alles erop en eraan. Het is een complete compilatie van de dag. De lengte is maximaal 15 minuten. (afhankelijk van het pakket)
Eventueel neem ik de ceremonie geheel op en/of eventueel videogastenboek.

quote:
1s.gif Op woensdag 5 maart 2014 13:10 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

150 euro voor de gehele productie? Dat is niet veel, zeker niet met bijkomende kosten zoals materialen, reiskosten, gebruik van je apparatuur. Hoe ga je het bijvoorbeeld doen met geluid? Leuk dat je twee camera's hebt, maar als je alleen een galmende ruimte hoort met in de verte de stemmen dan kan je net zo goed dat beeld weggooien. Mooiste zou zijn zenderen.. Maarja, dat moet je dan huren ;)
Reiskosten heb ik in feite niet. Heb een lease-auto en de trouwerij is maar 20 minuten rijden van mijn huis.
Het geluid neem ik dan op met de Zoom H1. Ik ga geen lav-mics huren, zeker niet voor dat bedrag.
Tja kosten voor de apparatuur... het geld wat ik nu ermee verdien gaat naar 5D die ik ooit wil aanschaffen of in de vakantie :)
SunChaserwoensdag 5 maart 2014 @ 14:39
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 14:28 schreef Boy_Snakeye het volgende:

[..]

Dat zijn juist mijn punten waarom ik het wel zou doen.
Ze naaien je, gewoon niet doen

Zeg maar, 150 euro voor een hele dag kan niet, ik heb een startpakket vanaf 450, dat is niet de hele dag, ik kom dan wel de hele dag voor 450, dat is met 2 montagedagen, 2 films, lange en trailer

Echt niet voor minder doen
bart13woensdag 5 maart 2014 @ 17:13
Mijn mening:

Vraag wat meer, 250 ofzo en doe het.
+ervaring
+geld
+netwerk
+portfolio

De volgende keer vraag je weer wat meer en zo zit je in no-time op een leuk bedrag en heb je ook daadwerkelijk klanten. En ZO slecht is 250 ook niet voor 2 dagen werk.
Drommelsch85woensdag 5 maart 2014 @ 23:06
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 08:31 schreef Boy_Snakeye het volgende:

150 euro.. lol.. dan ben je inderdaad genaaid, zeker als je gaat vergelijken bij een site als deze die 800 tot 1300 euro vraagt. http://www.myweddingvideo.nl/ Zeker bij event-achtige dingen reken ik veel meer, zeker als je de hele dag aanwezig moet zijn en moet editen.
Drommelsch85woensdag 5 maart 2014 @ 23:10
Ander dingetje voor de Panasonic GH2/GH3 bezitters: wie weet waar je een mooi geprijsde M43>EF converter kan kopen, een met electronica zodat je nog met AF kunt fotograferen?
shizwoensdag 5 maart 2014 @ 23:12
eBay

- Ach so, met AF. Heb je die dan EF>M43? :N
Drommelsch85woensdag 5 maart 2014 @ 23:16
Op marktplaats tegengekomen, er zat iig electronica op die adapter maar of AF dan ook werkt?
In dat geval kan ik gewoon beter een manuele kopen. Liever geen eBay, lange levertijd.
shizwoensdag 5 maart 2014 @ 23:20
Je hebt wel met manual(-only) aperture control.
Maar niet met AF-control, want Canon en Panasonic electronics gaan niet samen.
Tenminste, naar mijn actuele kennisstand.
Boy_Snakeyedonderdag 6 maart 2014 @ 08:47
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 17:13 schreef bart13 het volgende:
Mijn mening:

Vraag wat meer, 250 ofzo en doe het.
+ervaring
+geld
+netwerk
+portfolio

De volgende keer vraag je weer wat meer en zo zit je in no-time op een leuk bedrag en heb je ook daadwerkelijk klanten. En ZO slecht is 250 ook niet voor 2 dagen werk.
2 dagen werk? Ik denk wel iets meer. De nabewerking zal wel een 2 a 3 weken duren aangezien ik alleen in de avonden hieraan kan werken en ik nogal een perfectionist ben.... ;)

Maar de 250 euro was ook mijn richtgetal. Ik ga dit dan ook voorstellen.

quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 23:06 schreef Drommelsch85 het volgende:

[..]

150 euro.. lol.. dan ben je inderdaad genaaid, zeker als je gaat vergelijken bij een site als deze die 800 tot 1300 euro vraagt. http://www.myweddingvideo.nl/ Zeker bij event-achtige dingen reken ik veel meer, zeker als je de hele dag aanwezig moet zijn en moet editen.
Deze dame doe dit al langer en heeft een duidelijke stijl. Dus die mag en kan dit ook vragen. ;)
Mijn kwaliteit vind ik nog niet zo hoog als die van haar, maar ik weet wel dat ik beter kan leveren dan vele andere bedrijven. :Y En ik ben zeker niet iemand die vol lof over mijn eigen kwaliteiten praat. Ik ben altijd terughoudend, maar dat ik een goed product kan leveren dat weet ik wel. :)

Tevens een goeie site. Gek genoeg nooit tegengekomen.
Leuk om inspiratie op te doen. :)
videonaticdonderdag 6 maart 2014 @ 11:56
Als ik dat portfolio bekijk, mijn god, dan kan ik gewoon makkelijk 2000,- vragen
Drommelsch85donderdag 6 maart 2014 @ 13:58
Ik vond de shots dus vaak ook wel meh, eigenlijk.. ben niet zo fan van dat zwart wit, soms wat overbelicht / blurry. Wel lekker makkelijk graden als je 80% in zwart/wit schiet.

quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 08:47 schreef Boy_Snakeye het volgende:

Ik ben altijd terughoudend, maar dat ik een goed product kan leveren dat weet ik wel. :)

Dat heb ik ook meegemaakt, echter heb ik wel wat mooi werk van je langs zien komen, absoluut meer dan 150 euro waard. Als je het dubbele zou rekenen hebben ze echt een prima video voor het geld, zelfs in vergelijking met My Wedding Video.

Wees trouwens ook niet bang om de echte cheapskates af te wijzen wat nietzman al zei.

[ Bericht 40% gewijzigd door Drommelsch85 op 06-03-2014 14:03:39 ]
FritsFlitsdonderdag 6 maart 2014 @ 14:35
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 23:06 schreef Drommelsch85 het volgende:

[..]

150 euro.. lol.. dan ben je inderdaad genaaid, zeker als je gaat vergelijken bij een site als deze die 800 tot 1300 euro vraagt. http://www.myweddingvideo.nl/ Zeker bij event-achtige dingen reken ik veel meer, zeker als je de hele dag aanwezig moet zijn en moet editen.
Vraag me af waarom ze richtmicrofoons gebruikt. De clips die ik heb bekeken hadden allemaal muziek. Of ze weet niet hoe ze een beetje knap geluid moet opnemen (sowieso werkt een richtpijp in een galmende ruimte als een kerk slecht :') ) of ze wil een beetje hip doen door er een videoclip van te maken. Heel leuk spelen met scherptediepte en Magic Bullet effecten, maar voor haar prijs een beetje duur. Het mist enige vorm van dynamiek.
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 18:58
Vraagje voor de mensen die hier iets meer over weten. Ik hoorde dat de codec van canon niet goed is, en dat als je gefilmd hebt deze beter over kan zetten. Maar naar welke codec moet ik dit doen dan? Hoorde eerst wel iets over een andere maar dat was alleen voor apple die heb ik weinig aan.

edit: En heel wat anders, http://www.myweddingvideo.nl/ die gebruikt echt veel overbelichten shots valt me op. Dat de wolken 1 wit vlak is, zo zonde.. Van de rest zitten er best leuke beelden tussen. Maar dan overbelicht is wel echt slecht.

http://www.myweddingvideo.nl/?id=44#!/video-huwelijk-lotte-en-jos die bijvoorbeeld, het alle eerste shot meteen overbelicht. Lekker om dat in je portfolio te stoppen. :P

Nog een edit: Echt bij heel veel filmpjes allemaal overbelichten stukken :') En daar betalen mensen dan 1200 euro voor. :P
FritsFlitsdonderdag 6 maart 2014 @ 19:07
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 18:58 schreef over_hedge het volgende:
Vraagje voor de mensen die hier iets meer over weten. Ik hoorde dat de codec van canon niet goed is, en dat als je gefilmd hebt deze beter over kan zetten. Maar naar welke codec moet ik dit doen dan? Hoorde eerst wel iets over een andere maar dat was alleen voor apple die heb ik weinig aan.
Niet goed? Waarom zou het in een ander formaat omzetten? Wordt er echt niet beter van. Enige reden die ik kan bedenken is als je het op dvd/bluray wil zetten of het wil bewerken en dat ga je niet met de originele h264 bestanden doen. Dan zet je het bijvoorbeeld om naar Prores of DNxHD.
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 19:09
quote:
1s.gif Op donderdag 6 maart 2014 19:07 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Niet goed? Waarom zou het in een ander formaat omzetten? Wordt er echt niet beter van. Enige reden die ik kan bedenken is als je het op dvd/bluray wil zetten of het wil bewerken en dat ga je niet met de originele h264 bestanden doen. Dan zet je het bijvoorbeeld om naar Prores of DNxHD.
Ja ga het bewerken. En dat moet dus niet in h264. (wat ik altijd wel deed) En wist dus niet waar ik het dan wel naar over moet zetten. En waarmee (en de genen die me dat vertelde ook niet omdat die alleen op apple wertke.)
FritsFlitsdonderdag 6 maart 2014 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 19:09 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Ja ga het bewerken. En dat moet dus niet in h264. (wat ik altijd wel deed) En wist dus niet waar ik het dan wel naar over moet zetten. En waarmee (en de genen die me dat vertelde ook niet omdat die alleen op apple wertke.)
Ik werk op de Mac en zet het om naar ProRes Proxy als ik het wil monteren. Daarna eventueel weer terug linken naar de originele h264 en de gemonteerde video uitspelen. Zoek eens naar 'offline editing', dat is wat je zoekt.
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 19:23
quote:
99s.gif Op donderdag 6 maart 2014 19:14 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Ik werk op de Mac en zet het om naar ProRes Proxy als ik het wil monteren. Daarna eventueel weer terug linken naar de originele h264 en de gemonteerde video uitspelen. Zoek eens naar 'offline editing', dat is wat je zoekt.
Tnxs!
KaModonderdag 6 maart 2014 @ 19:43
DNxHD is een mogelijkheid voor windows bakkies :)
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 19:49
Ik zie het al, ik moet me er nog aardig in gaan verdiepen :P Ik deed altijd alles gewoon in de standaard codec waar je het al in film

heb nu een filmpje omgezet naar DNxHD, maar zou ik nu verschil moeten zien? :? Sorry voor de noob vragen :P

edit: Oke ik zie het verschil wel! :) Veel minder contrast, wat ook de bedoeling is toch? Zodat je meer speling hebt met het na bewerken

[ Bericht 29% gewijzigd door over_hedge op 06-03-2014 20:00:17 ]
KaModonderdag 6 maart 2014 @ 20:25
Het gebruikt minder compressie methodes, dit neemt meer geheugen in beslag maar is minder zwaar op je grafische kaart en processor. Omdat alle data is 'uitgeschreven' hoeft je computer minder nutteloze extra berekeningen te doen.
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 21:07
quote:
10s.gif Op donderdag 6 maart 2014 20:25 schreef KaMo het volgende:
Het gebruikt minder compressie methodes, dit neemt meer geheugen in beslag maar is minder zwaar op je grafische kaart en processor. Omdat alle data is 'uitgeschreven' hoeft je computer minder nutteloze extra berekeningen te doen.
Ja, zoiets had ik begrepen ja. Al leg jij het in 2 zinnen al makkelijker uit dan hij in een verhaal van 10 min deed.

Maar klopt dat van de kleuren ook?
Even screenshot gemaakt van alle2 en dan naast elkaar gezet
Links DNxHD rechts uit de camera h264. Even opklikken voor grote versie waar je het beter ziet.
7llf0.jpg
shizdonderdag 6 maart 2014 @ 21:22
alleeen ipv alletwee? Ach so, niet twee foto's, maar linkerhelft en rechterhelft. Zie het nu pas. _O-

M'n GH2 eyecup was kapoet. Kon eerst nergens iets vinden, behalve op Searspartsdirect.com in de USA. Uiteindelijk een mailtje naar Panasonic gestuurd en verwezen me naar een Panasonic garantiepunt hier in de stad. Daar een eye rubber besteld, blijkt dat de eye cup uit twee delen bestaat, had ik het andere deel nu juist net nodig. Vandaag opgehaald. Zit weer mooi in elkaar nu. :D Viel me kostentechnisch erg mee overigens. Zo'n 13 euro (base+rubber).

Overigens geinige site wel daar bij Spd.com , hebben ze zo'n diagrammetje met wat er allemaal in je camera zit en los bestellen kunt: http://www.searspartsdire(...)blt=06&prst=&shdMod= .

[ Bericht 7% gewijzigd door shiz op 06-03-2014 22:21:10 ]
KaModonderdag 6 maart 2014 @ 22:18
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 21:07 schreef over_hedge het volgende:

[..]

Ja, zoiets had ik begrepen ja. Al leg jij het in 2 zinnen al makkelijker uit dan hij in een verhaal van 10 min deed.

Maar klopt dat van de kleuren ook?
Even screenshot gemaakt van alle2 en dan naast elkaar gezet
Links DNxHD rechts uit de camera h264. Even opklikken voor grote versie waar je het beter ziet.
[ afbeelding ]
In principe wordt het nu in een andere taal beschreven, dus subtiele kleurverschillen kunnen opvallen. Hoort miniem te zijn echter.
over_hedgedonderdag 6 maart 2014 @ 22:24
quote:
0s.gif Op donderdag 6 maart 2014 21:22 schreef shiznuts het volgende:
alleeen ipv alletwee? Ach so, niet twee foto's, maar linkerhelft en rechterhelft. Zie het nu pas. _O-

Ja :P Zit aardig wat verschil in.
quote:
10s.gif Op donderdag 6 maart 2014 22:18 schreef KaMo het volgende:

[..]

In principe wordt het nu in een andere taal beschreven, dus subtiele kleurverschillen kunnen opvallen. Hoort miniem te zijn echter.
Doen ik dan wat fout? Want ik heb dus zoals je ziet aardig wat verschil. Ik heb het programma cinec gold gebruikt om er DNxHD van te maken. Moet zeggen dat ik het eigenlijk wel fijn vind minder contrast omdat je dan in je edit het altijd er zelf weer in kan doen als je dat wilt.
Drommelsch85vrijdag 7 maart 2014 @ 20:29
Een 4mm CCTV lens bestellen en dat als extreme fisheye lens gebruiken, zou dat gaan werken?

sku_147783_6.jpg

Ik heb al een 25mm 1.4 CCTV lensje wat wel een grappig effect oplevert (ik werk met een Panasonic GH3)

2ufrncz.jpg
shizvrijdag 7 maart 2014 @ 21:06
Ik heb de 25mm, 35mm en 50mm C-mount lenzen.

CPgQXOt.jpg

35 en 50mm zijn op zich nog wel geinig. De 25mm vind ik eigenlijk prut.
4mm zal je een soort lomography fisheye effect met barrel geven.
No way dat je daar geen vignetting mee krijgt.
Tenzij je skateboarder bent, en zelfs dan al, denk ik niet dat je daar wat aan gaat hebben...

[ Bericht 13% gewijzigd door shiz op 07-03-2014 21:14:17 ]
Drommelsch85vrijdag 7 maart 2014 @ 21:59
In mijn geval worden die 35 en 50mm meer een soort telelenzen waar ik 3 meter naar achter moet lopen om het onderwerp in beeld te krijgen. Ik heb een M42 55 mm 1.8 schroefdraad lens maar die gebruik ik om deze reden dus weinig.

575519_600538723305706_1183515206_n.jpg


Vind die 25mm wel geinig voor de 25 euro die ik ervoor betaald heb (al moet ik mijn eigen adapter even uitboren, past niet goed).

Ik heb dus 2x cropfactor, dus met dat vignetten zal het misschien wel meevallen? (je filmt natuurlijk zelf ook met een GH2)

[ Bericht 16% gewijzigd door Drommelsch85 op 07-03-2014 22:04:52 ]
shizvrijdag 7 maart 2014 @ 22:22
Die 35mm Fujian maakt van die grappige silkymilky ghostflares...
VCA1H.jpg
evGNp.jpg
Kan adden aan een look. Voor de prijs echt lachen. Vignet of vervormt niet sterk verder ook.
Dat vind ik wel het geval bij de 25mm. Daarvan vond ik juist de minimum focal distance slecht.
Drommelsch85zaterdag 8 maart 2014 @ 03:36
Waar vandaan? Dealextreme?
shizzaterdag 8 maart 2014 @ 11:57
DealExtreme... ;( Da's wel de laatste shop waar ik kijk. :P
eBay, of uit dit topic een Focalprice, Tinydeal... GC / [Chinese Webshops] Topic #289 Met het het rad van fortuin!
Drommelsch85zaterdag 8 maart 2014 @ 14:48
Ik zie eBay eerder niet zitten, zoveel rompslomp (tenminste als je er zelf iets wilt verkopen).
Voor de Appel-liefhebbers, ik had dit model NeXT in bezit:

803f8e7663bdbf16fa0e6a706700304d.jpg
shizzaterdag 8 maart 2014 @ 17:18
Wat is er rompslomp aan eBay? Ik zie het verschil niet tussen een handelaar/shop op eBay of een Chinese webshop als DealExtreme of een van de vele anderen (sterker nog, die zitten veelal ook met een shop op eBay). Of verschil met Amazon zelfs (behalve dat Amazon natuurlijk in de UK of DE zit ook). Behalve dat er op eBay veel onderlinge concurrentie is, dus betere prijzen te vinden zijn dan een individuele store waarschijnlijk, is er de relatie eBay-PayPal, dus: grotere druk op verkoper en goede bescherming. Maar ik bestel gewoon overal... eBay, Amazon, AliExpress, Tindeal. You name it, they've probably have sent me stuff before already.
KaMomaandag 10 maart 2014 @ 00:21
Van het weekend een fantastische film gemaakt voor 48HFP. 4 minuten te laat ingeleverd...
Is de film natuurlijk het ding opzich, maar zo lullig te laat inleveren is dan ook weer zo jammer.

Meer hierover later! Nu slapen!
shizmaandag 10 maart 2014 @ 09:38
Oh noes!1!! ;( D'OH!

Da's wel heul spijtig.
Dan moet je 'em hier maar premieren en genoegen nemen met een ingebeelde FOK!award. :9
KaMomaandag 10 maart 2014 @ 14:58
Woensdag is de officiele vertoning en we hebben nu tot die tijd om hem alsnog buiten competitie in te leveren. Dus nu kunnen we nog even op gemak naar grade en geluid kijken (waardoor wij in problemen zaten). Alleen geen prijzen dus, maar dat is altijd de vraag...
shizmaandag 10 maart 2014 @ 16:18
Ah, dat het gezien wordt is op zich ook wel tof natuurlijk. :P

In other news. Bevestiging van prijzen voor de GH4.
quote:
Panasonic GH4 pricing official – $1698 body only

[..]

UPDATE: The UK and European pricing has now been announced.

The great news is the UK price is just £1299 (£1083 + VAT). That’s barely any different to other high end mirrorless cameras and cheaper than the Sony A7. I am amazed at such low pricing, and it seems Panasonic have not chosen to mark-up the camera for these regions like some other manufacturers despite greater demand for mirrorless here than in the US. The European price for the body only is ¤1499.

[..] camera ships in late April / May 2014
Peter_Aragornmaandag 10 maart 2014 @ 16:43
Valt mee.
FritsFlitsmaandag 10 maart 2014 @ 17:03
quote:
10s.gif Op maandag 10 maart 2014 14:58 schreef KaMo het volgende:
Woensdag is de officiele vertoning en we hebben nu tot die tijd om hem alsnog buiten competitie in te leveren. Dus nu kunnen we nog even op gemak naar grade en geluid kijken (waardoor wij in problemen zaten). Alleen geen prijzen dus, maar dat is altijd de vraag...
Wat voor geluidsproblemen zijn/waren er?
KaMomaandag 10 maart 2014 @ 17:17
quote:
1s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:03 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Wat voor geluidsproblemen zijn/waren er?
Geluid had geen expliciet probleem behalve tijdstekort.
FritsFlitsmaandag 10 maart 2014 @ 17:20
quote:
10s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:17 schreef KaMo het volgende:

[..]

Geluid had geen expliciet probleem behalve tijdstekort.
Als je goed geluid wil, heb je altijd tijd tekort. Keuzes maken ;)
KaMomaandag 10 maart 2014 @ 17:22
quote:
1s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:20 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Als je goed geluid wil, heb je altijd tijd tekort. Keuzes maken ;)
Precies, eindscene heeft nu geen soundscape maar enkel muziek. Werkt wel in de film.
Peter_Aragornmaandag 10 maart 2014 @ 17:40
Ik ben benieuwd KaMo!

Ons project gaat wat stroef momenteel. Heb het idee dat alles uit mij moet komen. Script is wel zo goed als af. Horrorfilm :D!
FritsFlitsmaandag 10 maart 2014 @ 17:51
quote:
10s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:22 schreef KaMo het volgende:

[..]

Precies, eindscene heeft nu geen soundscape maar enkel muziek. Werkt wel in de film.
Oké :) Ik heb weinig tijd, maar als je vragen over iets hebt mag je ze altijd stellen

quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:40 schreef Peter_Aragorn het volgende:
Ik ben benieuwd KaMo!

Ons project gaat wat stroef momenteel. Heb het idee dat alles uit mij moet komen. Script is wel zo goed als af. Horrorfilm :D!
Een goed script is essentieel voor een goede film. Vooral als je al beeld- en geluidselementen erin verwerkt :)
mitchelll0181maandag 10 maart 2014 @ 18:08
Wel duur glas voor die gh4 .. Of mis ik iets... ?
Peter_Aragornmaandag 10 maart 2014 @ 18:14
quote:
1s.gif Op maandag 10 maart 2014 17:51 schreef FritsFlits het volgende:

[..]

Oké :) Ik heb weinig tijd, maar als je vragen over iets hebt mag je ze altijd stellen

[..]

Een goed script is essentieel voor een goede film. Vooral als je al beeld- en geluidselementen erin verwerkt :)
Klopt! Daarom zijn we er ook drukker mee dan gedacht :)
videonaticmaandag 10 maart 2014 @ 19:39
Gebruiken jullie nog specifieke software om scripts en boards te schrijven?
Peter_Aragornmaandag 10 maart 2014 @ 19:45
Celtx
shizmaandag 10 maart 2014 @ 20:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 18:08 schreef mitchelll0181 het volgende:
Wel duur glas voor die gh4 .. Of mis ik iets... ?
Huh. Duur glas?
Dat vat ik ff niet.
Care to eloborate?
mitchelll0181maandag 10 maart 2014 @ 20:24
Wat voor betaalbare lenzen passen daarop ?
Boy_Snakeyemaandag 10 maart 2014 @ 20:35
Ik ga de bruiloft toch doen. Wel voor 100 euro meer dan aangeboden. Dus daar ben ik wel blij mee. :Y

Bedankt allemaal voor jullie input :)
KaMomaandag 10 maart 2014 @ 20:46
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 19:39 schreef videonatic het volgende:
Gebruiken jullie nog specifieke software om scripts en boards te schrijven?
Nee, scripts doe ik in Pages of Google docs als ik samen schrijf. Maakt echt geen reet uit, als je maar duidelijk weet wat je wilt. Op de muur maken we vaak met post its een scene breakdown.

Ik storyboard vaak niet of amper. Ik maak een shotlist met duidelijke omschrijving en een framing. Als ik beter zou kunnen tekenen zou ik het doen.

Ik weet dat stickfigures ook goed zijn, maar ik probeer gewoon te werken met crew die mijn shotlist begrijpt. Op de set van dit weekend heb ik een directors viewfinder gebruikt om snel en duidelijk aan de rest te kunnen laten zien hoe de camera gepositioneerd moest worden.
shizmaandag 10 maart 2014 @ 21:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 20:24 schreef mitchelll0181 het volgende:
Wat voor betaalbare lenzen passen daarop ?
FOT / Micro Four Thirds Fanzone #1 - Panalympus magic! ; Bazentopic. ;) :P
quote:
xXRBC5q.png
Voor een overzicht van MFT-objectieven kan ik je aanraden hier eens te kijken: [ klik ]

PANASONIC
| o.a. de 14-140mm | 12-35mm f/2.8 | 14mm f/2.5 | 20mm f/1.7
PANA/LEICA | 25mm f/1.4 | 42.5mm f/1.2 | 45mm f/2.8
OLYMPUS | o.a. de 14-40mm f/2.8 | 12mm f/2 | 17mm f/2.8 | 25mm f/1.8 | 45mm f/1.8 | 75mm f/1.8
OVERIGE | Er zijn ook objectieven van third parties: Sigma, Tamron, Tokina, Walimex/Samyang/Rokinon, maar ook Voigtländer en SLR Magic (die ook CINE-lenzen met MFT-mount maken!) die het ook zeker waard zijn om eens naar te kijken. Vergeet, zoals ook aangehaald in de inleiding, niet, dat je ook non-native objectieven (lenzen met een andere mount dus) zou kunnen gebruiken zolang er een adapter (van Fotga bijvoorbeeld) voor bestaat. Ook legacy/vintage lenzen zoals een Pentax-M SMC Asahi 50mm f/1.4 i.c.m. een (Fotga) PK -> M43 adapter.
Stuk goedkoper dan L-lenzen, ZEISS, Schneider, Cooke's en Angenieux-spul nog altijd hoor. :+ Verder kun je natuurlijk ook gouwe ouwes halen (op eBay, voor weinig, o.a. Pentax-M, Minolta MD, Zenith, et cetera) en met een adapter op je MFT-camera mikken (hoeven niet eens vintage/legacy lenzen te zijn, je kunt er ook best een Nikkon-mount adapter opmikken, let wel dat je dan aperture control moet zien te regelen (of al via de lens, of ingebouwd in de mount adapter (Nikon(G) -> M43; voorbeeld: Tokina 11-16mm f/2.8). Maar de native mount lenzen zoals de Pana 20mm f/1.7, 14mm f/2.5 en Oly 45mm f/1.8 zou denk ik iedereen wel in z'n kit (moeten) hebben. Zo'n Oly 12mm f/2 is ook leuk, maar duur en dan kun je ook eens kijken naar Voigtländers, dat is écht prijzig. Maar goed, check die link in die quote eens, blader daar eens door. Echt duur vind ik MFT lenzen niet... ze zijn vaak best aardig in low light en vooral ook scherp. Mja, als je voor MFT een equivalent zoekt voor de Canon 50mm f/1.8 van zo'n 90 euro ofzo, tja, dat is er nu ook weer niet bij. Maar goed, welke andere EOS-mount lenzen heb je in die range verder dan ook? Over het algemeen zijn MFT-lenzen net zo betaalbaar als APS-C-lenzen.
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 19:39 schreef videonatic het volgende:
Gebruiken jullie nog specifieke software om scripts en boards te schrijven?
Weet niet precies meer welke episode, maar daar had Ryry het niet al te lang geleden over...
http://www.youtube.com/user/filmriot/ , misschien dit wat:
Ouwesokmaandag 10 maart 2014 @ 22:01
quote:
0s.gif Op maandag 10 maart 2014 20:24 schreef mitchelll0181 het volgende:
Wat voor betaalbare lenzen passen daarop ?
Bij m4/3 en NEX kun je beter vragen welke lenzen er niet oppassen :X

In de regel geldt dat elke lens pas te maken is op een m4/3, bruikbaarheidshalve moet de beeldcirkel groot genoeg zijn om het hele sensortje te kunnen bedienen.
al trap ik nu hele volksstammen van liefhebbers van flares en vignettering regelrecht op de ziel
shizmaandag 10 maart 2014 @ 22:08
Net nieuw : http://www.amazon.de/dp/B00I01S3J6/ , 40mm f/0.85, EUR 1.799,00.
EOFsWAU.jpg
Susterendinsdag 11 maart 2014 @ 00:20
KaModinsdag 11 maart 2014 @ 00:24
quote:
Ziet er sexy uit. Tip trouwens voor cruciale rackfocuses. Begin op het belangrijkste focuspunt en focus naar de minder belangrijkere en draai dan je shot om. Ik had het idee dat de blouse niet helemaal scherp was.

Voor de mensen geinteresseerd in de productie achter mijn 48 hours film project film, hier een link naar onze Facebook pagina. Vol met BTS fotos en berichten. Binnenkort ook met BTS beelden en meer!
https://www.facebook.com/48Feut
Susterendinsdag 11 maart 2014 @ 00:28
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 00:24 schreef KaMo het volgende:

[..]

Ziet er sexy uit. Tip trouwens voor cruciale rackfocuses. Begin op het belangrijkste focuspunt en focus naar de minder belangrijkere en draai dan je shot om. Ik had het idee dat de blouse niet helemaal scherp was.

Voor de mensen geinteresseerd in de productie achter mijn 48 hours film project film, hier een link naar onze Facebook pagina. Vol met BTS fotos en berichten. Binnenkort ook met BTS beelden en meer!
https://www.facebook.com/48Feut
Thx!

Jaa klopt is niet helemaal scherp. Zou ideaal zijn als ik ff de follow focus gebruikte, 2 markings zetten en je bent done. Alleen moest er verder ook nog gefotografeerd worden, dus snel ff filmpje schieten met alleen body + lens en bij 1 shot de jib, vandaar.

Maar dat omdraaien was nieteens zo'n slecht idee geweest aangezien er geen mensen in beeld zijn. Als je mensen gaat omdraaien merk je het meteen dat ze gaar knipperen met de ogen. :D

Ik ga je FB eens checken!
KaModinsdag 11 maart 2014 @ 00:35
quote:
99s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 00:28 schreef Susteren het volgende:

[..]

Maar dat omdraaien was nieteens zo'n slecht idee geweest aangezien er geen mensen in beeld zijn. Als je mensen gaat omdraaien merk je het meteen dat ze gaar knipperen met de ogen. :D

Uiteraard alleen bij stilleven, maar handig tipje voor je toolset!
Susterendinsdag 11 maart 2014 @ 10:29
quote:
10s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 00:35 schreef KaMo het volgende:

[..]

Uiteraard alleen bij stilleven, maar handig tipje voor je toolset!
Jep thx!
#ANONIEMdinsdag 11 maart 2014 @ 11:03
quote:
Sjiek hoor. Je logo animatie is gemaakt met Cinema4D en After Effects? Of alleen 1 van de 2?
Susterendinsdag 11 maart 2014 @ 11:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:03 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Sjiek hoor. Je logo animatie is gemaakt met Cinema4D en After Effects? Of alleen 1 van de 2?
Thanks! Alleen After Effects.
#ANONIEMdinsdag 11 maart 2014 @ 11:29
quote:
99s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:28 schreef Susteren het volgende:
Thanks! Alleen After Effects.
Heb je met lights zitten kloten? De manier waarop het licht erop valt doet me namelijk erg 3D aan. Element 3D misschien?
Susterendinsdag 11 maart 2014 @ 11:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 maart 2014 11:29 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Heb je met lights zitten kloten? De manier waarop het licht erop valt doet me namelijk erg 3D aan. Element 3D misschien?
Had een hele tijd geleden soort preset gekocht, daarmee gewoon met settings en animatie liggen spelen. :P

Ben geen held met AE overigens, kan alleen basic stuff ermee.
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 20:44
Wat zou jullie een goede opstap vinden van de 600D? (Met een prijslimiet van 2000 euro :') )
Pietverdrietvrijdag 14 maart 2014 @ 20:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 20:44 schreef hoink581 het volgende:
Wat zou jullie een goede opstap vinden van de 600D? (Met een prijslimiet van 2000 euro :') )
6D
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 20:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 20:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

6D
Ik heb het gevoel als ik weer de overstap maak naar een Canon dat er gewoon 0 vooruitgang in zit. In mijn ogen produceren die camera's al jaren hetzelfde beeld, zonder extra's.
Pietverdrietvrijdag 14 maart 2014 @ 21:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 20:59 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Ik heb het gevoel als ik weer de overstap maak naar een Canon dat er gewoon 0 vooruitgang in zit. In mijn ogen produceren die camera's al jaren hetzelfde beeld, zonder extra's.
600D is ook een canon
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 21:02
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

600D is ook een canon
Dat weet ik Piet. Daarom zie ik de heil er niet om over te stappen naar een andere Canon EOS. Of er moet nu echt iets fantastisch aankomen met de 7D II
Pietverdrietvrijdag 14 maart 2014 @ 21:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:02 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Dat weet ik Piet. Daarom zie ik de heil er niet om over te stappen naar een andere Canon EOS. Of er moet nu echt iets fantastisch aankomen met de 7D II
Wat wil je dan? Een nikon of pentax en dan al je glas nieuw kopen?
Verder is de 600 een hele goede camera, niets mis mee, heb er eentje aan mijn man gegeven.
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 21:09
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat wil je dan? Een nikon of pentax en dan al je glas nieuw kopen?
Verder is de 600 een hele goede camera, niets mis mee, heb er eentje aan mijn man gegeven.
Nu spreken we over 2 lenzen (kitlenzen :') ) buiten beschouwing gelaten, dus dat valt te overzien. Nikon sowieso no way. Black Magic Pocket lijkt me wel wat?

Of kan ik beter een L lens kopen om de productiewaarde van de video te verhogen? Heb laatst namelijk een Canon L 100-400 2.8 USM gehuurd en dat plaatje was toch een stuk mooier dan mijn Tamron 17-50

[ Bericht 11% gewijzigd door #ANONIEM op 14-03-2014 21:10:34 ]
shizvrijdag 14 maart 2014 @ 21:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 20:59 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Ik heb het gevoel als ik weer de overstap maak naar een Canon dat er gewoon 0 vooruitgang in zit. In mijn ogen produceren die camera's al jaren hetzelfde beeld, zonder extra's.
Probleem van een FF Canon is ook dat je dan lenzen moet hebben. :P En om fullframe te coveren heb je een lens met een grote imagecircle en veel glas nodig en wordt 't nogal duur. Maar verder is een 5DmkIII natuurlijk wel een boel 5DmkIII >>>>> 600D. :+ En de 600D is, met uitzondering van de ML-features, qua performance inderdaad niet bijster interessant. Geen enkele 18MP EOS is dat (7D, 60D, 650D, 700D, 100D). De 70D is marginaal beter en het is inderdaad nog maar de vraag wat er uit gaat komen. Dus je budget is niet groot genoeg om fullframe te gaan en APS-C van Canon is te weinig interessant inderdaad.

Dan heb je Nikon nog. De D5300 is qua video superieur aan de APS-C counterparts van Canon. Hoe je de video echter uit de camera haalt is nogal :') . Ze hebben een baby-mode, maar geen toegewijde videomode op de dial. Verder veel minder imagecontrol en natuurlijk het ontbreken van toffe Magic Lantern toevoegingen in vergelijk met Canon.

Dan heb je uiteraard MFT! Niet voor niets zijn hier lui met de GH2, GH3 en Black Magic Pocket Cinema Camera (en ik ook nog eens met een Olympus OM-D E-M1). Video op deze dingen is een wahnsinn! _O_ Camera's als ook lenzen zijn betaalbaar en footage heeft een erg tof character, door de korte flange distance kun je ook oeroud glas erop zetten (of nieuw glas met ingebouwde diafragmaring) met behulp van een adapter. Wat dacht je van anarmorphic shooting!? Je krijgt zo'n beetje alles wat je je wenst op videogebied, de GH3 en BMPCC zijn echt gemaakt om ze voor video te gebruiken, Canon & Nikon blijven het toch meer als een 'extraatje' zien voor de stillsphotographer. Anyways, dit is imho de aantrekkelijkste optie als je geen zin hebt om de financiën uit de pan te laten rijzen, maar trouwens ook als je je gear compact een 'inconspicuous' wilt houden. De GH4 ga je ook wel redden met dat budget. Haal je 'em body only en qua lenzen moet je dan maar ff beginnen met een Panasonic pancake en dan wat vintage/legacy glas van eBay. Of als de GH4 overkill is, de GH3 zal nu wel een in prijs-vrijeval komen... wat ook erg interessant is dan en dan kun je er gelijk wat tof glas bijhalen.

BMPCC is trouwens geen stillscamera. Je kunt ook niet ff what-you-see-is-what-you-get schieten. Je houdt er altijd wat intensievere nabewerking op na. Something to keep in mind...
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 21:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:23 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Probleem van een FF Canon is ook dat je dan lenzen moet hebben. :P En om fullframe te coveren heb je een lens met een grote imagecircle en veel glas nodig en wordt 't nogal duur. Maar verder is een 5DmkIII natuurlijk wel een boel 5DmkIII >>>>> 600D. :+ En de 600D is, met uitzondering van de ML-features, qua performance inderdaad niet bijster interessant. Geen enkele 18MP EOS is dat (7D, 60D, 650D, 700D, 100D). De 70D is marginaal beter en het is inderdaad nog maar de vraag wat er uit gaat komen. Dus je budget is niet groot genoeg om fullframe te gaan en APS-C van Canon is te weinig interessant inderdaad.

Dan heb je Nikon nog. De D5300 is qua video superieur aan de APS-C counterparts van Canon. Hoe je de video echter uit de camera haalt is nogal :') . Ze hebben een baby-mode, maar geen toegewijde videomode op de dial. Verder veel minder imagecontrol en natuurlijk het ontbreken van toffe Magic Lantern toevoegingen in vergelijk met Canon.

Dan heb je uiteraard MFT! Niet voor niets zijn hier lui met de GH2, GH3 en Black Magic Pocket Cinema Camera (en ik ook nog eens met een Olympus OM-D E-M1). Video op deze dingen is een wahnsinn! _O_ Camera's als ook lenzen zijn betaalbaar en footage heeft een erg tof character, door de korte flange distance kun je ook oeroud glas erop zetten (of nieuw glas met ingebouwde diafragmaring) met behulp van een adapter. Wat dacht je van anarmorphic shooting!? Je krijgt zo'n beetje alles wat je je wenst op videogebied, de GH3 en BMPCC zijn echt gemaakt om ze voor video te gebruiken, Canon & Nikon blijven het toch meer als een 'extraatje' zien voor de stillsphotographer. Anyways, dit is imho de aantrekkelijkste optie als je geen zin hebt om de financiën uit de pan te laten rijzen, maar trouwens ook als je je gear compact een 'inconspicuous' wilt houden. De GH4 ga je ook wel redden met dat budget. Haal je 'em body only en qua lenzen moet je dan maar ff beginnen met een Panasonic pancake en dan wat vintage/legacy glas van eBay. Of als de GH4 overkill is, de GH3 zal nu wel een in prijs-vrijeval komen... wat ook erg interessant is dan en dan kun je er gelijk wat tof glas bijhalen.

BMPCC is trouwens geen stillscamera. Je kunt ook niet ff what-you-see-is-what-you-get schieten. Je houdt er altijd wat intensievere nabewerking op na. Something to keep in mind...
Het enige wat me tegen houdt om voor een Black Magic Pocket te gaan, is de cropfactor en de vermindering van DOF. Maar ik zag al dat je met een speedbooster dezelfde cropfactor kan krijgen die ik nu op APS-C gewend ben toch?

Maar wat is nu slimmer? Overstappen op een recent andere body of nog beter glas kopen?

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 14-03-2014 21:43:15 ]
ebeaydojraesvrijdag 14 maart 2014 @ 21:47
Is dat alles wat je tegenhoudt? Volgens mij is alles aan te merken op de BMPCC, behalve de beeldkwaliteit en DR bij redelijk licht.
Wat slimmer is licht er aan wat je er mee wilt gaan doen. Elke camera heeft weer andere sterke punten voor bepaalde shoots. en zeer veel zwakke punten voor andere dingen. Schrappen wat erg is en wat niet en je weet het.
Susterenvrijdag 14 maart 2014 @ 21:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:42 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Het enige wat me tegen houdt om voor een Black Magic Pocket te gaan, is de cropfactor en de vermindering van DOF. Maar ik zag al dat je met een speedbooster dezelfde cropfactor kan krijgen die ik nu op APS-C gewend ben toch?

Maar wat is nu slimmer? Overstappen op een recent andere body of nog beter glas kopen?
Zou zelf zeggen investeer in beter glas. Er is een ware revolutie op gebied van videocamera's met verwisselbare objectieven voor een betaalbare prijs gaande, wellicht dat er nog een paar andere opties komen. :)
shizvrijdag 14 maart 2014 @ 22:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 21:42 schreef hoink581 het volgende:

[..]

Het enige wat me tegen houdt om voor een Black Magic Pocket te gaan, is de cropfactor en de vermindering van DOF. Maar ik zag al dat je met een speedbooster dezelfde cropfactor kan krijgen die ik nu op APS-C gewend ben toch?

Maar wat is nu slimmer? Overstappen op een recent andere body of nog beter glas kopen?
MFT is inderdaad geen fullframe of APS-C. Is maar de vraag of je dat altijd merkt. Een lichtsterke lens die aardig wat mm's telt heeft ook geen problemen om een onderwerp te isoleren. Je kunt er ook een Voigtländer of SLR Magic T0.95 op mikken. Maar zo'n Speedbooster is inderdaad prachtig spul ook! :Y _O_

Ik zou zelf eerder voor een GH3 of GH4 gaan dan een BMPCC, maar dat ben ik. Ik hecht net zoveel waarde aan het schieten van stills en het is gewoon wat flexibeler. De BMPCC is natuurlijk een one trick pony. Al is die ene truc wel tot in perfectie bedreven, waar ook weer wat voor te zeggen is.
Susterenvrijdag 14 maart 2014 @ 22:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 22:01 schreef shiznuts het volgende:
Al is die ene truc wel tot in perfectie bedreven, waar ook weer wat voor te zeggen is.
Nouja perfectie zou ik het ook weer niet noemen. Vooral de framerates en audio mogelijkheden zijn erg beperkt, nog niet gesproken over de accu. Met een rig en v-lock battery echter geen probleem natuurlijk.

Zou als ik moest kiezen ook voor een GH4 gaan: hij is gewoon flexibeler.
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 22:06
Bedankt voor de feedback jongens, maar ik denk dat ik maar gewoon effe mijn huidige spullen hou en duurdere bodies ga huren als het nodig is. :P Als je eenmaal over die stap heen bent, is huren best te doen.

Nu moet ik alleen nog beslissen of ik een Lilliput HD 5" monitor wil, of de nieuw MustHD 5".
shizvrijdag 14 maart 2014 @ 22:07
quote:
99s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 22:04 schreef Susteren het volgende:

[..]

Nouja perfectie zou ik het ook weer niet noemen. Vooral de framerates en audio mogelijkheden zijn erg beperkt, nog niet gesproken over de accu. Met een rig en v-lock battery echter geen probleem natuurlijk.

Zou als ik moest kiezen ook voor een GH4 gaan: hij is gewoon flexibeler.
De truc is het beeldmateriaal, niet al die andere dingen (hence 'one trick pony'). :P
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 22:07 schreef shiznuts het volgende:

[..]

De truc is het beeldmateriaal, niet al die andere dingen. :P
Als ik tot 4000 zou kunnen gaan, dan zou ik het nu inzetten op de Kinemax Mini. Machtig lijkt me dat.
shizvrijdag 14 maart 2014 @ 22:09
Ja. :D :9 Die lijkt me ook wel sweet.
En dan voor aerial werk inzetten.
#ANONIEMvrijdag 14 maart 2014 @ 22:10
KineRaw mini, bedoel ik. :')
Susterenvrijdag 14 maart 2014 @ 22:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 22:06 schreef hoink581 het volgende:
Bedankt voor de feedback jongens, maar ik denk dat ik maar gewoon effe mijn huidige spullen hou en duurdere bodies ga huren als het nodig is. :P Als je eenmaal over die stap heen bent, is huren best te doen.

Nu moet ik alleen nog beslissen of ik een Lilliput HD 5" monitor wil, of de nieuw MustHD 5".
Ben met m'n MustHD uiterst tevreden, maar heb met Lilliput geen ervaring.
KaMozaterdag 15 maart 2014 @ 16:31
Kasper Mols - IMDb

Mijn levensgeluk is zojuist naar een hoger level geëvalueerd.
shizzaterdag 15 maart 2014 @ 16:42
!
Susterenzaterdag 15 maart 2014 @ 17:52

Die is zo vet he _O_

Zó vaak bekeken, maar blijft geniaal. Zowel de video als de tekst: "het enige wat enger is dan het spelen tegen een getalenteerd team is het spelen tegen een getalenteerd team met een patch op de shouder": doelend op embleem die je team krijgt bij het winnen van de Stanley Cup. _O_
KaMozaterdag 15 maart 2014 @ 20:21
Ik heb geen verstand van ijshockey, maar ik vind er niet zoveel aan, IMO
Boy_Snakeyedonderdag 20 maart 2014 @ 15:40
Even gewoon een interesse vraag voor de Panasonic gebruikers.

Stel ik zou de GH4 kopen en ik wil een wide angel lens.... wat is dan de optie? Want ik lees dat de GH4 een crop factor heeft van 2....

Dus een 8mm fisheye wordt een 16 mm?

Zeg ik dit goed?
KaModonderdag 20 maart 2014 @ 15:51
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 15:40 schreef Boy_Snakeye het volgende:
Even gewoon een interesse vraag voor de Panasonic gebruikers.

Stel ik zou de GH4 kopen en ik wil een wide angel lens.... wat is dan de optie? Want ik lees dat de GH4 een crop factor heeft van 2....

Dus een 8mm fisheye wordt een 16 mm?

Zeg ik dit goed?
Als je écht wijd wilt, heb je de panasonic 7-14mm Maar die is ook echt ontzettend duur :')
shizdonderdag 20 maart 2014 @ 16:14
Meeste halen dan ook een Tokina 11-16mm f/2.8 (zoals ik). Dan moet je wel de Nikon-mount halen, dan heb je met de (Fotga) Nikon(G) -> M43 adapter ook aperture control.
Is ook nog eens beter dan een echte fisheye die toch veel distort.
Boy_Snakeyedonderdag 20 maart 2014 @ 16:19
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 16:14 schreef shiznuts het volgende:
Meeste halen dan ook een Tokina 11-16mm f/2.8 (zoals ik). Dan moet je wel de Nikon-mount halen, dan heb je met de (Fotga) Nikon(G) -> M43 adapter ook aperture control.
Is ook nog eens beter dan een echte fisheye die toch veel distort.
Wat is dan de crop als je met een Nikon mount/lens gaat werken?
shizdonderdag 20 maart 2014 @ 16:23
11-16mm wordt dan 22-32mm. Toch een stukkie wijder dan 14mm -> 28mm.
SunChaserdonderdag 20 maart 2014 @ 16:58
Van de week weer eens een compleet nieuwsfilmpje gedraaid op de 35mm samyang, fijne lens als je de tijd hebt om te filmen
Drommelsch85donderdag 20 maart 2014 @ 17:25
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 16:23 schreef shiznuts het volgende:
11-16mm wordt dan 22-32mm. Toch een stukkie wijder dan 14mm -> 28mm.
Dat is toch niet zo gigantisch breed? Ik heb de Panasonic 12-35 mm 2.8, maar dat is meer een fijne allround lens dan dat-ie echt tegen superwide aanzit. 12 wordt dan ook 24 mm.

quote:
10s.gif Op donderdag 20 maart 2014 15:51 schreef KaMo het volgende:

[..]

Als je écht wijd wilt, heb je de panasonic 7-14mm Maar die is ook echt ontzettend duur :')
Die is er ook nog: Samyang 7,5mm F 3.5 http://www.cameranu.nl/nl(...)ieven,vast-brandpunt

[ Bericht 42% gewijzigd door Drommelsch85 op 20-03-2014 17:30:33 ]
shizdonderdag 20 maart 2014 @ 18:39
Mja, tenzij je housefeesten of skateboarders filmt, weet ik niet of je veel wijder moet gaan. :P
SunChaserdonderdag 20 maart 2014 @ 19:51
Het is ook meer n gimmicklens, je kan er a,per n hele film mee maken, zelfs als t om feest of sport gaat
Peter_Aragorndonderdag 20 maart 2014 @ 19:54
Morgen wordt er een nieuwe Samyang-lens aangekondigd. Hopen op een 50mm f/1.2
Drommelsch85donderdag 20 maart 2014 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 18:39 schreef shiznuts het volgende:
Mja, tenzij je housefeesten of skateboarders filmt, weet ik niet of je veel wijder moet gaan. :P
Dat eerste.. maar in de auto of heel kleine ruimte is ook nog wel een goede toepassing.
Scrutinizerdonderdag 20 maart 2014 @ 21:54
quote:
0s.gif Op donderdag 20 maart 2014 21:29 schreef Drommelsch85 het volgende:

[..]

Dat eerste.. maar in de auto of heel kleine ruimte is ook nog wel een goede toepassing.
Of als je een nieuwe clip voor Gabbertje wil opnemen.
Drommelsch85donderdag 20 maart 2014 @ 21:54
Wie weet