Je komt zowat klaar...quote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..quote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Hee scheet, heb je gemistquote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jumquote:Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?
Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar.
Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/quote:Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
Dat ziet er bij mij toch heel anders uit.quote:
Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is!quote:Op zondag 22 december 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jum
Dank je voor dat stukje "Kopfkino"quote:Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat ziet er bij mij toch heel anders uit.
Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkhedenquote:Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is!
Ik koop nooit meer kroepoek!
Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was!quote:Op zondag 22 december 2013 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkheden
Haha dat verwoordt je goedquote:Op zondag 22 december 2013 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dank je voor dat stukje "Kopfkino"
Nee, nog nooit zelfgemaakt. Wat cool man! Heb je foto's gemaakt?quote:Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?
Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar.
quote:
Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.quote:
Beetje zonde van de kreeft, maar krab is een ideequote:Op zondag 22 december 2013 11:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was!
Kroepoek van makreel staat al op mijn todolijst van januari.
Kreeft lukt vast ook, al blijft er misschien bij het frituren wat weinig van de subtiele smaak over..
Had een einde jaarsspurt op het werk, moest nog voor kerst een hoop geld binnenkomen, budgetten moesten worden toegekend en projecten/programma's worden afgetekend cq offertes ervoor geprocureerdquote:Op zondag 22 december 2013 11:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.
Laats bij KVW lieten ze zien dat er nog maar heel weinig garnaal in de kroepoek zat. Of ik vergis me...quote:Op zondag 22 december 2013 11:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou t bij garnaal houden. Denk dat het niet voor niets is dat garnalenkroepoek het populairst is. Geloof ook dat het met de smaak het beste werkt.
Populair in Nederland, in azie wordt veel makreelkroepoek gegeten, en bonitokroepoek.quote:Op zondag 22 december 2013 11:15 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik zou t bij garnaal houden. Denk dat het niet voor niets is dat garnalenkroepoek het populairst is. Geloof ook dat het met de smaak het beste werkt.
Dacht ik al, merci! Heb wat slechte telefoonfoto's want ik kon mijn camera nergens vinden, maar ik zal ze binnenkort wel even laten zienquote:Op zondag 22 december 2013 11:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, nog nooit zelfgemaakt. Wat cool man! Heb je foto's gemaakt?
Ik kan me niet voorstellen dat zelfgemaakte kroepoek veel eerder slap zouden worden dan die uit de winkel. Zolang je ze maar eerst helemaal af laat koelen en dan luchtdicht (dichtgeknoopt zakje) bewaart. Voor de zekerheid er een stukje keukenpapier bij doen, voor als er toch nog vochtige lucht in zou zitten, maar dat is vast niet nodig.
Ha, die zal ik eens kijken waneer ik weer een computer in de buurt heb (zit nu mobiel en ben onderweg). Mijn kroepoek bestond in elk geval voor de helft uit garnaalquote:Op zondag 22 december 2013 11:16 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Laats bij KVW lieten ze zien dat er nog maar heel weinig garnaal in de kroepoek zat. Of ik vergis me...
Ah, hierzo http://keuringsdienstvanw(...)everingen/15-11-2012
klinkt fantastisch!quote:Op zondag 22 december 2013 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb net nieuwjaarsrolletjes gemaakt, dunne opgerolde wafels die ik ga vullen met slagroom.
Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best. Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
Mijne heeft de kleur van donkere theequote:Op zondag 22 december 2013 12:40 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
klinkt fantastisch!
Mijn extract is ook al lekker donker geworden
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijkquote:Op zondag 22 december 2013 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb mijzelf trouwens een kidde gekocht, zo een horeca slagroomspuit met gascapsules. Ga er allerlei leuke schuimen mee maken.
Populair in Europa, Amerika en Australiė .quote:Op zondag 22 december 2013 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Populair in Nederland, in azie wordt veel makreelkroepoek gegeten, en bonitokroepoek.
Kwaliteit van de sluitringen en het kunnen nakopen ervan. Een kidde is een werkpaard dat dagelijks wordt gebruikt. De sluitringen etc zijn degelijk, en als ze versleten zijn kan je ze nakopen. Bij een goedkope macro aanbieding kan dat lastiger zijn. Maar als je hem niet dagelijks meermaals vult gaat ie waarschijnlijk erg lang mee, en een echte kidde is een keer of 2-3 zo duur.quote:Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
Niets tegen garnalen verder, maar met vis is ook lekker.quote:Op zondag 22 december 2013 12:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Populair in Europa, Amerika en Australiė .
Aziė weet ik niet; weet alleen dat de toko's hier ook alleen maar garnaal verkoopt. Lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo lekker als garnaal.
Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!quote:Op zondag 22 december 2013 11:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/
Maar ik zou dus panko garnalen maken. Volgens dit filmpje (zonder geluid, maar is ook niet nodig):
(pellen, staartje eraan laten, rug open snijden, darmkanaal eruit, plat duwen, eventueel bestrooien met smaakmakers (zout, peper, chilipoeder?), dan door de maizena halen, goed afkloppen, door losgeklopt ei halen, in bak panko duwen, frituren op 170C.
Oh, tempura čn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!quote:Op zondag 22 december 2013 13:38 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!
Met hoeveel appels?quote:Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken . Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.quote:
Ja, maar niet door een zeef halen, dan smaakt zelfgemaakte net als uit blik.quote:Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken . Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Kan denk wel. Maakt de smaak nog iets zachter.quote:Op zondag 22 december 2013 15:36 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.
Peer is de Conference.
Dank!quote:Op zondag 22 december 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
65 - 68 graden voor roze. 75 voor helemaal gaar.
Lekkerquote:Op zondag 22 december 2013 16:13 schreef Postbus100 het volgende:
Merci,
bij deze zitten de peer en de appels in een pan
nee, en kort koken, dat het net uit elkaar begint te vallen en je nog echt structuur hebtquote:Op zondag 22 december 2013 16:32 schreef Postbus100 het volgende:
Jij zou het ook niet pureren, Piet? (met een staafmixer bijvoorbeeld)
Is een idee, maar ik denk dat dat bij mij niet meer hoeft. Ik heb met de pollepel de laatste grote stukken kapot geduwd, voor de rest heeft 'ie al een vrij fijne structuur.quote:Op zondag 22 december 2013 16:47 schreef SiGNe het volgende:
Prakken met een stamppot-stamper, krijg je veel meer een compote ipv een moes.
Hoeveel gangen zijn er?quote:Op zondag 22 december 2013 18:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik zoek inspiratie voor een tussengerecht. Andere gangen zijn niet bekend. Geen soepen denk ik, of een hele bijzondere. Weet jij iets piet?
Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.quote:Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
LOLquote:Op zondag 22 december 2013 18:47 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Als je ze heel intensief gebruikt (Zoals op een feestje, om honderden ballonnen lachgas te vullen ) dan willen die goedkope nog wel eens ontploffen. Je cilinder knalt er dan met draaidop en al vanaf omdat het ventiel vastvriest, en door de overdruk vliegt vervolgens je cilinder met dop met niet al te toffe snelheid door de kamer heen.
Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijfquote:Op zondag 22 december 2013 18:51 schreef z80 het volgende:
Piet wat is jou recept voor een lekkere runderbouillon. het mag de hele dag op staan.
lekker standaard dus. iets wat ik eigenlijk al verwachte. morgen even op jacht naar een mooi stuk vlees met bot incl merg.quote:Op zondag 22 december 2013 19:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stuk rundvlees, iets wat veel heeft bewogen, bv beenschijf
Prei, ui, peen, laurierblad, knolselder, foelie, peterselie, peperkorrel
Met Koud water opzetten en lekker laten trekken.
Ik spaar afsnijdsels van vlees, kipkarkassen, etc op in de vriezer en dat gaat er allemaal in.
Rode wijn erbij is ook lekker.
Een tomaat ook, net als 1 ansjovisje.
omdat je alle smaak uit het vlees on het water wilt hebben. het vlees is bijzaak zodra de bouillon klaar is.quote:Op zondag 22 december 2013 19:25 schreef RobinOok het volgende:
Waarom braad je dat niet eerst lekker aan?
Klopt. Maar dat is niet altijd wenselijkquote:Op zondag 22 december 2013 19:40 schreef RobinOok het volgende:
Daar gaat geen smaak bij verloren, er komt er alleen eentje bij, die van Maillard.
Hahaha oke oke ik doe niks!! Alleen panko, is ook wel zo makkelijk.quote:Op zondag 22 december 2013 14:29 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, tempura čn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!
Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de salpicon?quote:Op zondag 22 december 2013 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoeveel gangen zijn er?
Wat dacht je van een tempura van courgette?
Bitterbal van stoofvlees van wild?
Plakje zelfgemaakte pate foie gras?
Bloemkoolsoep met jacobsschelpen?
Salade van rucola met pijnboompitten, tomtomtomaatjes, appel en gebakken geitenkaas?
Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.quote:Op zondag 22 december 2013 20:47 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Bitterballen met wild, dat lijkt me geweldig. Behalve het wild verder klassieke bereiding van een bitterbal aanhouden? Wildbouillon voor de ragout?
Waar kan ik ze mee serveren? Alleen twee bitterballen op je bord is wat karig
Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?quote:Op zondag 22 december 2013 20:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daarom vroeg ik, hoeveel gangen.
Zou er wat bordversiering bij doen en een dipje van bittere sinaasappelmarmelade en scherpe mosterd.
Maak een wildstoofpotje, doe daar gelatine bij en bind die met roux.
24 uur in de koeling en maak er balletjes van, die je door gezeefd paneermeel haald, dan door losgeslagen ei en dan door paneermeel
Hierna minstens 12 uur laten rusten in de koeling
Kort frituren (hoeft alleen maar warm te worden)
Ja.quote:Op zondag 22 december 2013 21:02 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Totaal vier gangen. Moet je niet eerst binden met roux en dan pas gelatine erbij?
Ik vond de korst met 2 keer panko te dik worden. Ik heb de panko dit keer even in de blender gedaan, mooi superfijn broomkruim.quote:Op zondag 22 december 2013 22:14 schreef RobinOok het volgende:
Je zou ze 2 keer kunne paneren en dan voor de eerste batch de panko met een deegroller of zo wat fijner maken. Maar ik deed dat zelf nooit. Wel 2 x paneren, maar gewoon 2 x panko.
Ja, en? Hier in Rotterdam hebben de meeste slagers het dus niet liggen. Kan er ook niks aan doen. Waarschijnlijk een overleden-hollands recept.quote:Op zondag 22 december 2013 22:43 schreef sirdanilot het volgende:
@ Robin: ik zie dat je ook een recept had met rundertong. Hoezo, rundertong lastig te vinden? Rundertong is een oud-hollands recept; gekookt en dan op brood gegeten of als hoofdgerecht.
Bij de Groene Weg schrok ik ook enorm van de prijzen, wilde 2 kipfilets hebben, was ¤18,- kwijtquote:Op zondag 22 december 2013 23:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, weet je wat die ervoor durft te vragen? Ha. Heb er ooit lamstongen gehaald. Die gaan normaal door het hondenvlees, maar als jij erom vraagt mag je 25 euro de kilo aftikken. Of zoiets. Weet het niet meer precies. En dan komen ze nog uit de diepvries ook. Nah, ben gekke Eppie niet. Beetje klaar met die Groene Weg slager.
En hoe dan ook moet je het bestellen, dat heeft ie echt niet liggen. Als Nederlandse slagers al tong op voorraad hebben is het kalfstong, geen rundertong.
Melk en vleeskoeien hebben een kutleven?quote:Op zondag 22 december 2013 23:23 schreef Isegrim het volgende:
En de Groene Weg-slager heeft het ongetwijfeld wel. Maar ja, dan zijn het wel dieren die géén kutleven hebben gehad.
Neuh, met koeien valt dat wel mee. Dat is dan ook het enige vlees dat ik af en toe niet-bio/scharrel koop.quote:Op maandag 23 december 2013 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Melk en vleeskoeien hebben een kutleven?
Waar haal jij je panko dan? Bij de AH, jumbo en lidl bij mij in de stad heb ik het niet kunnen vinden.quote:Op zondag 22 december 2013 22:43 schreef sirdanilot het volgende:
Panko is steeds gemakkelijker te verkrijgen, heb ik het idee. Inderdaad veel beter dan standaard paneermeel. Mocht je het toch niet kunnen krijgen, verkruimel dan een beschuitje, of maak zelf paneermeer van witbrood.
@ Robin: ik zie dat je ook een recept had met rundertong. Hoezo, rundertong lastig te vinden? Rundertong is een oud-hollands recept; gekookt en dan op brood gegeten of als hoofdgerecht. Ik vind het erg lekker, maar de textuur is wel vreemd.
Grotere Jumbo's en AH's hebben het over het algemeen wel. Maar het goedkoopste ben je toch altijd uit bij de toko.quote:Op maandag 23 december 2013 10:58 schreef TresBon het volgende:
[..]
Waar haal jij je panko dan? Bij de AH, jumbo en lidl bij mij in de stad heb ik het niet kunnen vinden.
En van onze oude melkkoeien wordt geroepen dat het vlees taai is, waarna het voor de hoofdprijs in Zuid-Europa verkocht wordt.quote:Op maandag 23 december 2013 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Biologische kip zou eigenlijk heel goedkoop moeten zijn, er zijn verschrikkelijk veel eierkippen biologisch en dat vlees wordt gedumpt in Afrika
Voor een hoofd-ingredient maakt het niet zo veel uit toch? Of je nu vandaag of over een week tong eet...quote:Op zondag 22 december 2013 23:52 schreef RobinOok het volgende:
Ik hou niet zo van bestellen. Ik wil gewoon naar een winkel, iets zien en dan kopen.
Maar goed, als jij bestellen wel normaal vindt, ja, dan is alles makkelijk te krijgen ja.
Kwestie van goed afhangen. En omdat ze veel meer gelopen hebben zit er veel meer smaak aanquote:Op maandag 23 december 2013 11:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
En van onze oude melkkoeien wordt geroepen dat het vlees taai is, waarna het voor de hoofdprijs in Zuid-Europa verkocht wordt.
Als ik vandaag zin heb in tong vind ik een week wel lang hoor.quote:Op maandag 23 december 2013 11:40 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Voor een hoofd-ingredient maakt het niet zo veel uit toch? Of je nu vandaag of over een week tong eet...
Bij hulp-ingredienten is het wel irritant ja.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |