abonnement Unibet Coolblue
  User die het meest klaagt 2022 zondag 22 december 2013 @ 12:20:13 #126
414785 sirdanilot
pi_134554139
Makreelkroepoek? Dát klinkt interessant...hier vind ik een recept, maar ze koken het kroepoekdeeg ipv stomen, en ze pletten het ipv in dunne plakjes snijden.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 22 december 2013 @ 12:36:24 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134554558
Ik heb net nieuwjaarsrolletjes gemaakt, dunne opgerolde wafels die ik ga vullen met slagroom.
Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best. Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 12:40:15 #128
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_134554678
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb net nieuwjaarsrolletjes gemaakt, dunne opgerolde wafels die ik ga vullen met slagroom.
Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best. Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
klinkt fantastisch!
Mijn extract is ook al lekker donker geworden
  zondag 22 december 2013 @ 12:40:53 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134554701
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 12:40 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

klinkt fantastisch!
Mijn extract is ook al lekker donker geworden
Mijne heeft de kleur van donkere thee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 12:42:35 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134554768
Heb mijzelf trouwens een kidde gekocht, zo een horeca slagroomspuit met gascapsules. Ga er allerlei leuke schuimen mee maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 12:49:36 #131
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_134554984
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb mijzelf trouwens een kidde gekocht, zo een horeca slagroomspuit met gascapsules. Ga er allerlei leuke schuimen mee maken.
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
pi_134555160
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Populair in Nederland, in azie wordt veel makreelkroepoek gegeten, en bonitokroepoek.
Populair in Europa, Amerika en Australië ;).
Azië weet ik niet; weet alleen dat de toko's hier ook alleen maar garnaal verkoopt. Lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo lekker als garnaal.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 22 december 2013 @ 12:55:08 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134555191
quote:
99s.gif Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
Kwaliteit van de sluitringen en het kunnen nakopen ervan. Een kidde is een werkpaard dat dagelijks wordt gebruikt. De sluitringen etc zijn degelijk, en als ze versleten zijn kan je ze nakopen. Bij een goedkope macro aanbieding kan dat lastiger zijn. Maar als je hem niet dagelijks meermaals vult gaat ie waarschijnlijk erg lang mee, en een echte kidde is een keer of 2-3 zo duur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 12:56:54 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134555252
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 12:54 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Populair in Europa, Amerika en Australië ;).
Azië weet ik niet; weet alleen dat de toko's hier ook alleen maar garnaal verkoopt. Lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo lekker als garnaal.
Niets tegen garnalen verder, maar met vis is ook lekker.
Ansjoviskroepoek schiet mij net in het hoofd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134556738
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/

Maar ik zou dus panko garnalen maken. Volgens dit filmpje (zonder geluid, maar is ook niet nodig):

(pellen, staartje eraan laten, rug open snijden, darmkanaal eruit, plat duwen, eventueel bestrooien met smaakmakers (zout, peper, chilipoeder?), dan door de maizena halen, goed afkloppen, door losgeklopt ei halen, in bak panko duwen, frituren op 170C.
Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!
pi_134556815
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken :9. Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Somebody that I used to know
  zondag 22 december 2013 @ 13:42:39 #137
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134556857
Piet. O+ Welkom terug! O+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 22 december 2013 @ 14:29:02 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134559460
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 13:38 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!
Oh, tempura èn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!
pi_134560357
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken :9. Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Met hoeveel appels?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134562674
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 14:48 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Met hoeveel appels?
Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.
Peer is de Conference.
Somebody that I used to know
  zondag 22 december 2013 @ 15:42:39 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134562911
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken :9. Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Ja, maar niet door een zeef halen, dan smaakt zelfgemaakte net als uit blik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 15:50:28 #142
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_134563269
Vanavond maak ik varkenshaas en meestal doe ik dat op gevoel maar vandaag wil ik mijn vleesthermometer gebruiken omdat ik het niet thuis klaar maak. Hoeveel graden houd ik aan?
  zondag 22 december 2013 @ 15:56:13 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134563538
65 - 68 graden voor roze. 75 voor helemaal gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134563832
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 15:36 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.
Peer is de Conference.
Kan denk wel. Maakt de smaak nog iets zachter.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 22 december 2013 @ 16:04:01 #145
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_134563849
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
65 - 68 graden voor roze. 75 voor helemaal gaar.
Dank!
pi_134564117
Merci,
bij deze zitten de peer en de appels in een pan :9
Somebody that I used to know
  zondag 22 december 2013 @ 16:27:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134564691
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 16:13 schreef Postbus100 het volgende:
Merci,
bij deze zitten de peer en de appels in een pan :9
Lekker
Zelfgemaakte grove is veel lekkerder dan gekochte.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134564902
Jij zou het ook niet pureren, Piet? (met een staafmixer bijvoorbeeld)
Somebody that I used to know
  zondag 22 december 2013 @ 16:35:01 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134565020
quote:
2s.gif Op zondag 22 december 2013 16:32 schreef Postbus100 het volgende:
Jij zou het ook niet pureren, Piet? (met een staafmixer bijvoorbeeld)
nee, en kort koken, dat het net uit elkaar begint te vallen en je nog echt structuur hebt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134565527
Hij is klaar. In één woord: za-lig. Zeker nu hij nog warm is.
Somebody that I used to know
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')