klinkt fantastisch!quote:Op zondag 22 december 2013 12:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb net nieuwjaarsrolletjes gemaakt, dunne opgerolde wafels die ik ga vullen met slagroom.
Nodig
Een wafelijzer voor platte wafels
Beslag
1 heel ei (groot)
1 eiwit
Snuf zout
120 gram suiker
75 gram meel
75 gram maizena
30 gram gesmolten boter
Vanille (ik gebruik mijn zelfgemaakte extract)
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Het ei, eiwit en zout losslaan, dan de suiker en de vanille toevoegen. Schuimig roeren. Als alle suiker is opgelost voorzichtig maizena en meel toevoegen en heel voorzichtig doorroeren tot gladde massa (1 minuut, niet langer, je wiltgeen glutenvorming). Dan de gesmolten boter erbij en deze er doorroeren.
Uur laten rusten.
Wafelijzer warm maken en met een kwastje beetje inboteren, ook al heb je een antiaanbakijzer.
Ongeveer een eetlepel beslag gebruiken en bakken tot goudbruin. Dan de wafel eruit nemen met een siliconenspatel ging dat het best. Snel om een steel van een houten lepel of een aanzetstaal rollen. Vuurvaste vingers nodig. Als je het niet snel genoeg doet gaat hij scheuren. Na c.a. 30 seconden is de wafel hard en heeel bros.
Af laten koelen.
Dit recept is genoeg voor ca 8-10 rolletjes.
Sla slagroom stijf, doe dit in een spuitzak en vul de rolletjes voorzichtig.
Goddelijk lekker.
Mijne heeft de kleur van donkere theequote:Op zondag 22 december 2013 12:40 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
klinkt fantastisch!
Mijn extract is ook al lekker donker geworden
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijkquote:Op zondag 22 december 2013 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb mijzelf trouwens een kidde gekocht, zo een horeca slagroomspuit met gascapsules. Ga er allerlei leuke schuimen mee maken.
Populair in Europa, Amerika en Australië .quote:Op zondag 22 december 2013 11:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Populair in Nederland, in azie wordt veel makreelkroepoek gegeten, en bonitokroepoek.
Kwaliteit van de sluitringen en het kunnen nakopen ervan. Een kidde is een werkpaard dat dagelijks wordt gebruikt. De sluitringen etc zijn degelijk, en als ze versleten zijn kan je ze nakopen. Bij een goedkope macro aanbieding kan dat lastiger zijn. Maar als je hem niet dagelijks meermaals vult gaat ie waarschijnlijk erg lang mee, en een echte kidde is een keer of 2-3 zo duur.quote:Op zondag 22 december 2013 12:49 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Zit er nog verschil tussen die goedkope en die dure spuiten? Wij hebben zo een van de makro, de goedkoopste. Is wel echt heel lekker en zo gemakkelijk
Niets tegen garnalen verder, maar met vis is ook lekker.quote:Op zondag 22 december 2013 12:54 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Populair in Europa, Amerika en Australië .
Azië weet ik niet; weet alleen dat de toko's hier ook alleen maar garnaal verkoopt. Lijkt me eerlijk gezegd ook niet zo lekker als garnaal.
Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!quote:Op zondag 22 december 2013 11:02 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/
Maar ik zou dus panko garnalen maken. Volgens dit filmpje (zonder geluid, maar is ook niet nodig):
(pellen, staartje eraan laten, rug open snijden, darmkanaal eruit, plat duwen, eventueel bestrooien met smaakmakers (zout, peper, chilipoeder?), dan door de maizena halen, goed afkloppen, door losgeklopt ei halen, in bak panko duwen, frituren op 170C.
Oh, tempura èn panko, dat vind ik helemaal een gruwel! Niet doen hoor!quote:Op zondag 22 december 2013 13:38 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Het hoeft van mij ook niet persee met tempura, maar dat is wat ik veel lees op internet (eerst tempura dan panko). Als dat overbodig is doe ik het liever niet, want gedoe en zooi. Ik denk dat ik het eerst probeer zonder tempura, dus wat jij zegt, als dat niks wordt kan het nog met tempura... Bedankt!
Met hoeveel appels?quote:Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken . Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.quote:
Ja, maar niet door een zeef halen, dan smaakt zelfgemaakte net als uit blik.quote:Op zondag 22 december 2013 13:41 schreef Postbus100 het volgende:
Ik heb nog een paar appels liggen die nodig op moeten. Daar wou ik straks appelmoes van maken . Maar nu zie ik ook nog een peer liggen. Is dat lekker om die er ook doorheen te doen?
Kan denk wel. Maakt de smaak nog iets zachter.quote:Op zondag 22 december 2013 15:36 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Oja, goed punt. 2 goudrenetten en 4 elstars.
Peer is de Conference.
Dank!quote:Op zondag 22 december 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
65 - 68 graden voor roze. 75 voor helemaal gaar.
Lekkerquote:Op zondag 22 december 2013 16:13 schreef Postbus100 het volgende:
Merci,
bij deze zitten de peer en de appels in een pan
nee, en kort koken, dat het net uit elkaar begint te vallen en je nog echt structuur hebtquote:Op zondag 22 december 2013 16:32 schreef Postbus100 het volgende:
Jij zou het ook niet pureren, Piet? (met een staafmixer bijvoorbeeld)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |