abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:41:21 #91
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134534273
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een espangole is, net als fond en de demi glace een basissaus waar anderen op baseerd, zoals je een bechamel gebruikt voor bv een kaassaus, of een champigon roomsaus
Weer wat geleerd :) Meteen fijn dat je er weer bent :Y)
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:42:53 #92
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134534328
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ga deze kerst niet koken. Heb de afgelopen 2 kersten voor de hele familie gekookt en daar ga ik nu eten.
Vanavond was het friet en kroketten.
Vooraf een pompoensoep met jacobsschelpen.
Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten.. :)

En groot gelijk dat je met kerst eens niet kookt, ook koks moeten eens de recepten van andere (hobby)koks proeven.
Lijkt me alleen voor een professional wel moeilijk om de hobby-producten van een ander te beoordelen.
aan de andere kant.. met tips kan je een hoop mensen verder helpen en heb je op die manier ook weer plezier van je werk.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 december 2013 @ 21:10:35 #93
414785 sirdanilot
pi_134535609
Een espagnole ken ik gewoon als 'bruine basissaus', staat ook in mijn oude vertrouwde blueband kookboekje (echt super handig kookboekje, alleen overal waar normaal 'boter' zou staan staat 'BlueBand' :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:40:54 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134539965
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 21:10 schreef sirdanilot het volgende:
Een espagnole ken ik gewoon als 'bruine basissaus', staat ook in mijn oude vertrouwde blueband kookboekje (echt super handig kookboekje, alleen overal waar normaal 'boter' zou staan staat 'BlueBand' :') )
Search text "kookboekje"
If "Blueband" replace "Boter"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:42:13 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134540015
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten.. :)

En groot gelijk dat je met kerst eens niet kookt, ook koks moeten eens de recepten van andere (hobby)koks proeven.
Lijkt me alleen voor een professional wel moeilijk om de hobby-producten van een ander te beoordelen.
aan de andere kant.. met tips kan je een hoop mensen verder helpen en heb je op die manier ook weer plezier van je werk.
Niets tegen eenvoudig eten, liever een goedgemaakte hutspot met klapstuk dan gepruts met pakjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134540041
Ik zit alweer aan de boter, hoor. Lekker met een glas witte wijn met spa.
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:48:23 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134540280
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 22:42 schreef Adomas het volgende:
Ik zit alweer aan de boter, hoor. Lekker met een glas witte wijn met spa.
Piet is weer terug hoor, die hoeft niet meer verleid te worden met rare recepten en misbaksels ;)
pi_134551424
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:27 schreef Sjaam het volgende:
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
  zondag 22 december 2013 @ 10:02:52 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134551524
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
Garnalen pellen maar staart eraan laten
Maak tempurabeslag, met wat zout en peper
Garnalen door tempura halen, dan door de panko, dan frituren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134551833
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:14 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kennelijk is daar ook nog verschil in want de roze knoflook die ik koop is vrij groot (zo breed als een mandarijn, misschien iets groter) en heeft een pittige, aardse smaak, niet echt zoet.
[ afbeelding ]

Qua maat is die in elk geval een stuk groter dan de standaard knoflook van de supermarkten, de verse knoflook komt er overigens bij in de buurt qua grootte en smaak.
Ik denk dat dat dezelfde knoflook is alleen is de smaak nog wat milder omdat het vers is.
In Nederland zijn veel meer soorten te koop. Je moet alleen even weten waar. Eemlook is zo'n bedrijf. Kweekt zelf ieder jaar 150 soorten knoflook. Je kunt knoflook nu nog in de grond stoppen. Dan kun je volgend niet alleen de bol eten maar ook de bloem (indien aanwezig) en de stengel.
  zondag 22 december 2013 @ 10:27:30 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134551845
Net als gember heeft knoflook een mooie bloem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134552087
Tot bloei komt hij bij mij niet omdat dat ten koste gaat van de groei van de bol. Maar ze zijn heerlijk.

Mocht je in salades knoflook willen toevoegen zonder met een:kegel te lopen. Het groen van de uitgelopen bol vervangt een teentje knoflook prima.
  zondag 22 december 2013 @ 10:53:16 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552234
*O* *O* *O* PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!! *O* *O* *O*
pi_134552311
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
*O* *O* *O* PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!! *O* *O* *O*
Je komt zowat klaar...
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_134552347
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
*O* *O* *O* PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!! *O* *O* *O*
Ondanks de blijde terugkeer van O+ PIET O+ - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?

Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar. :@ :s)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 december 2013 @ 11:00:43 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552386
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
*O* *O* *O* PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!! *O* *O* *O*
Hee scheet, heb je gemist
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 11:01:49 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552408
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ondanks de blijde terugkeer van O+ PIET O+ - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?

Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar. :@ :s)
Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 11:02:44 #108
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552425
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/

Maar ik zou dus panko garnalen maken. Volgens dit filmpje (zonder geluid, maar is ook niet nodig):

(pellen, staartje eraan laten, rug open snijden, darmkanaal eruit, plat duwen, eventueel bestrooien met smaakmakers (zout, peper, chilipoeder?), dan door de maizena halen, goed afkloppen, door losgeklopt ei halen, in bak panko duwen, frituren op 170C.
  zondag 22 december 2013 @ 11:03:31 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552440
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 10:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Je komt zowat klaar...
Dat ziet er bij mij toch heel anders uit. :+
pi_134552447
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jum
Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is! :D :Y

Ik koop nooit meer kroepoek!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 22 december 2013 @ 11:05:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552478
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat ziet er bij mij toch heel anders uit. :+
Dank je voor dat stukje "Kopfkino"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 11:06:36 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552502
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is! :D :Y

Ik koop nooit meer kroepoek!
Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkheden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134552532
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkheden
Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was! :Y
Kroepoek van makreel staat al op mijn todolijst van januari. *)

Kreeft lukt vast ook, al blijft er misschien bij het frituren wat weinig van de subtiele smaak over..
Let me see you stripped down to the bone
pi_134552545
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dank je voor dat stukje "Kopfkino"
Haha dat verwoordt je goed
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 22 december 2013 @ 11:10:09 #115
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552570
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:

[..]

Ondanks de blijde terugkeer van O+ PIET O+ - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?

Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar. :@ :s)
Nee, nog nooit zelfgemaakt. Wat cool man! Heb je foto's gemaakt?

Ik kan me niet voorstellen dat zelfgemaakte kroepoek veel eerder slap zouden worden dan die uit de winkel. Zolang je ze maar eerst helemaal af laat koelen en dan luchtdicht (dichtgeknoopt zakje) bewaart. Voor de zekerheid er een stukje keukenpapier bij doen, voor als er toch nog vochtige lucht in zou zitten, maar dat is vast niet nodig.
  zondag 22 december 2013 @ 11:12:01 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552615
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hee scheet, heb je gemist
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 11:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hee scheet, heb je gemist
Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.
  zondag 22 december 2013 @ 11:12:02 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552616
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was! :Y
Kroepoek van makreel staat al op mijn todolijst van januari. *)

Kreeft lukt vast ook, al blijft er misschien bij het frituren wat weinig van de subtiele smaak over..
Beetje zonde van de kreeft, maar krab is een idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 11:14:13 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134552672
quote:
0s.gif Op zondag 22 december 2013 11:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]


[..]

Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.
Had een einde jaarsspurt op het werk, moest nog voor kerst een hoop geld binnenkomen, budgetten moesten worden toegekend en projecten/programma's worden afgetekend cq offertes ervoor geprocureerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 december 2013 @ 11:15:43 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134552704
Nou, vooruit dan. Al was het fijn geweest om dat even te weten. Nu waren we allemaal in rouw gedompeld!
pi_134552706
Ik zou t bij garnaal houden. Denk dat het niet voor niets is dat garnalenkroepoek het populairst is. Geloof ook dat het met de smaak het beste werkt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')