Weer wat geleerd Meteen fijn dat je er weer bentquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een espangole is, net als fond en de demi glace een basissaus waar anderen op baseerd, zoals je een bechamel gebruikt voor bv een kaassaus, of een champigon roomsaus
Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten..quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, ga deze kerst niet koken. Heb de afgelopen 2 kersten voor de hele familie gekookt en daar ga ik nu eten.
Vanavond was het friet en kroketten.
Vooraf een pompoensoep met jacobsschelpen.
Search text "kookboekje"quote:Op zaterdag 21 december 2013 21:10 schreef sirdanilot het volgende:
Een espagnole ken ik gewoon als 'bruine basissaus', staat ook in mijn oude vertrouwde blueband kookboekje (echt super handig kookboekje, alleen overal waar normaal 'boter' zou staan staat 'BlueBand' )
Niets tegen eenvoudig eten, liever een goedgemaakte hutspot met klapstuk dan gepruts met pakjesquote:Op zaterdag 21 december 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten..
En groot gelijk dat je met kerst eens niet kookt, ook koks moeten eens de recepten van andere (hobby)koks proeven.
Lijkt me alleen voor een professional wel moeilijk om de hobby-producten van een ander te beoordelen.
aan de andere kant.. met tips kan je een hoop mensen verder helpen en heb je op die manier ook weer plezier van je werk.
Piet is weer terug hoor, die hoeft niet meer verleid te worden met rare recepten en misbakselsquote:Op zaterdag 21 december 2013 22:42 schreef Adomas het volgende:
Ik zit alweer aan de boter, hoor. Lekker met een glas witte wijn met spa.
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!quote:Op vrijdag 20 december 2013 21:27 schreef Sjaam het volgende:
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
Garnalen pellen maar staart eraan latenquote:Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
In Nederland zijn veel meer soorten te koop. Je moet alleen even weten waar. Eemlook is zo'n bedrijf. Kweekt zelf ieder jaar 150 soorten knoflook. Je kunt knoflook nu nog in de grond stoppen. Dan kun je volgend niet alleen de bol eten maar ook de bloem (indien aanwezig) en de stengel.quote:Op zaterdag 21 december 2013 20:14 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Kennelijk is daar ook nog verschil in want de roze knoflook die ik koop is vrij groot (zo breed als een mandarijn, misschien iets groter) en heeft een pittige, aardse smaak, niet echt zoet.
[ afbeelding ]
Qua maat is die in elk geval een stuk groter dan de standaard knoflook van de supermarkten, de verse knoflook komt er overigens bij in de buurt qua grootte en smaak.
Ik denk dat dat dezelfde knoflook is alleen is de smaak nog wat milder omdat het vers is.
Je komt zowat klaar...quote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..quote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Hee scheet, heb je gemistquote:Op zondag 22 december 2013 10:53 schreef RobinOok het volgende:
PIIIIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEETTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!
Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jumquote:Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?
Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar.
Ik heb het zelf niet zo op tempura. Tempura is ook veel moeilijker om perfect te krijgen. Maar als je toch tempura wilt, hier staan "mijn tips": http://www.aziatische-ingredienten.nl/tempura-meel/quote:Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:
[..]
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
Dat ziet er bij mij toch heel anders uit.quote:
Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is!quote:Op zondag 22 december 2013 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oeh, dat moet ik ook een keer doen, noordzeegarnalenkroepoek, jum
Dank je voor dat stukje "Kopfkino"quote:Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dat ziet er bij mij toch heel anders uit.
Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkhedenquote:Op zondag 22 december 2013 11:03 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik kan reeds uit ervaring melden dat dat inderdaad erg lekker is!
Ik koop nooit meer kroepoek!
Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was!quote:Op zondag 22 december 2013 11:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan ook met makreel, kabeljauw, hmm ik zie mogelijkheden
Haha dat verwoordt je goedquote:Op zondag 22 december 2013 11:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dank je voor dat stukje "Kopfkino"
Nee, nog nooit zelfgemaakt. Wat cool man! Heb je foto's gemaakt?quote:Op zondag 22 december 2013 10:58 schreef minilot het volgende:
[..]
Ondanks de blijde terugkeer van PIET - Robin, toch even een vraag aan jou..
a) heb je wel eens zelf kroepoek gemaakt (van garnalen en tapiocameel dus)
b) zo ja, hoe lang bleef dat dat knapperig na het bakken?
Ik serveer zelfgemaakte kroepoek bij een amuse op tweede kerstdag en ik wil even weten wanneer ik uiterlijk aan het frituren moet slaan. Mijn testbatch van gisteren is al helemaal opgegaan, vandaar.
quote:
Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.quote:
Beetje zonde van de kreeft, maar krab is een ideequote:Op zondag 22 december 2013 11:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Ha, precies mijn gedachte toen het zo goed gelukt was!
Kroepoek van makreel staat al op mijn todolijst van januari.
Kreeft lukt vast ook, al blijft er misschien bij het frituren wat weinig van de subtiele smaak over..
Had een einde jaarsspurt op het werk, moest nog voor kerst een hoop geld binnenkomen, budgetten moesten worden toegekend en projecten/programma's worden afgetekend cq offertes ervoor geprocureerdquote:Op zondag 22 december 2013 11:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[..]
Niet meer zo lang wegblijven hoor. Fuck die kutmods, nu strafte je ons, niet die sukkel, die zit er niet mee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |