abonnement Unibet Coolblue
pi_134445084
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
:Y :Y ik ga naar de UK :+

En eendenborstfilet vind ik lekker zoals Ross het laatst heeft gemaakt, en dat was met even aanbraden, dan even in de oven en met een portsaus er bij. Maar geen idee hoe precies :@
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134445166
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Ik zag laatst iemand op tv lekker ingewikkeld doen, eerst het velletje verwijderen, dan die eendeborst garen, heel langzaam geloof ik, en dan het velletje bakken en er weer opplakken. Het idee was geloof ik dat de eendeborst aan de rand niet te ver gaarde doordat het vel knapperig gebakken moet worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134445350
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:12 schreef Tink89 het volgende:
Ik vroeg als allerlaatste in het vorige topic dus hoe ik het beste baklava kan maken voor zo'n 40 porties.

Iemand het perfecte recept? Als ik ga googlen kom ik 100 varianten tegen en ik zoek een ervaringsdeskundige die zeker weet dat een recept zorgt voor een lekker resultaat.
Baklava maak je met filo deeg. Hoe je baklava precies maakt is niet te zeggen, elke regio, elke stad en elke familie heeft wel weer een ander recept, maar bladerdeeg hoort er nooit in.

Wat je veel ziet is baklava met walnoten, pistache, amandelen of een combinatie van die 3. Zelf vind ik gedroogde abrikozen en honing erg lekker in een baklava. Ik maak een baklava door de laagjes filo in te smeren met warme honing en die op te stapelen, na een laag of 7 filo doe ik er een laag vulling tussen. Zo ga ik door tot ik 3 lagen vulling heb en sluit weer af met de filo. Vervolgens snij je de baklava in stukjes (niet helemaal door, maar wel zo dat je later makkelijk kan portioneren) en bak je hem in een minute of 25 op 180 graden af. Uit de oven halen en overgieten met suikersiroop. Af laten koelen en portioneren.
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:02:49 #29
414785 sirdanilot
pi_134446270
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134446329
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Ik ben heel toevallig net de tiramisutaart aan het bekijken....
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/1005276/tiramisutaart/
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:07:51 #31
414785 sirdanilot
pi_134446429
Die ziet er ook lekker uit, maar ik heb het over een toetje voor maar liefst 23 personen. Ik denk dus aan een paar grote schalen tiramisu ;) Lekker makkelijk te maken ook.

Ik vraag me af wat voor diner we voorgeschoteld krijgen, dat was voorgaande jaren vaak niet veel soeps. Zoals stamppot met appels en pakjesjus met uitjes :( Tsja, dat krijg je nu eenmaal met een groep niet-culi mensen hè :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134447002
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
http://www.lifestylefood.com.au/recipes/2083/easy-tiramisu deze, is erg lekker en makkelijk!
pi_134447019
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
pi_134447036
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
Eieren au bain marie opkloppen met suiker en wat amaretto. Dan krijg je wel minder lucht maar zijn ze niet meer rauw.

quote:
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
Liever niet natuurlijk, Maar als je het doet zou ik voor de zekerheid wat gelatine aan je recept toevoegen.

quote:
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
En terecht, Marsala is leuk maar amaretto is gewon lekkerder

quote:
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.
Het belangrijkste is dat je het lekker krijgt authentieke is leuk, maar als het vervolgens mislukt of niet lekker is heb je er niets aan.

quote:
Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Eieren au bain marie met wat suiker en amaretto luchtig kloppen. Koud roeren, slagroom lobbig slaan, gelatine weken, en oplossen in wat koffie, terug koelen tot een graat of 10. mascarpone vermengen op smaak maken met suiker, amaretto en koffie, ei mengsel erdoorheen spatelen, slagroom erdoorheen spatelen. Op een bodem van langevingers die besprenkelt zijn met koffie en amaretto storten. Eventueel kan je meer lagen koek/mengsel maken. Afwerken met cacao poeder
eten!!!
pi_134447039
Als je een pasje van de groothandel kan bemachtigen, daar hebben ze eigeel en wit in pak (gepasteurideerd). Vind ik zelf ook wel zo veilig...
pi_134447088
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:07 schreef sirdanilot het volgende:
Die ziet er ook lekker uit, maar ik heb het over een toetje voor maar liefst 23 personen. Ik denk dus aan een paar grote schalen tiramisu ;) Lekker makkelijk te maken ook.

Ik vraag me af wat voor diner we voorgeschoteld krijgen, dat was voorgaande jaren vaak niet veel soeps. Zoals stamppot met appels en pakjesjus met uitjes :( Tsja, dat krijg je nu eenmaal met een groep niet-culi mensen hè :')
Hij kan natuurlijk ook in een schaal/schalen he ;) Denk dat deze op de een of andere manier ook wel zwaar is in vergelijking met normale tiramisu (wat ik meestal ook al aardig machtig vind).
pi_134447218
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:22 schreef Thorical het volgende:
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
Bakken of grillen, tot gaar. Het klinkt alsof je het goed gedaan hebt.
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:39:40 #38
414785 sirdanilot
pi_134447606
quote:
*O*

Ja ! Dit is perfect ! Dank je wel !

Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Ik denk 4? Dan doe ik het x5. Maar misschien hebben we dan over?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134447684
zal ff mn boek erop na slaan, daar heb ik hm uit

is voor vier inderdaad, best machtig dus maal 5 is prima
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 14:00:33 #40
414785 sirdanilot
pi_134448396
Nou ja ik beslis op basis van het budget of we x4 of x5 doen.

Wordt nog leuk dit ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134457322
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Ik ga ook tiramisu met amaretto maken. O+ Ik gebruik dan ook bitterkoekjes in plaats van lange vingers. Nouja, harde bitterkoekjes. Amaretti.

Misschien is dat ook wat voor jullie.
pi_134457472
Al schiet je daar eigenlijk niets mee op, als het budget erg belangrijk is. Want lange vingers kosten geen flikker natuurlijk.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 20 december 2013 @ 13:28:42 #43
414785 sirdanilot
pi_134486880
Het was echt heel lekker :D Iedereen gaf complimenten !

Ik had eerst veel moeite met het room-mengsel stijf te krijgen, ik heb het maar in de blender gedaan uiteindelijk en toen was het in een paar seconden gebeurd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 20 december 2013 @ 13:53:05 #44
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134487832
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:22 schreef Thorical het volgende:
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
Van kookjij.nl:

"Franse tak van mijn Fam. Pocheerde de worst in zijn geheel met laurierbladen en kruidnagels op 70 graden in de oven voor ongeveer 20 minuten. Echt honderd keer beter dan bakken!"
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 20 december 2013 @ 13:56:14 #45
97745 Thorical
finding a way
pi_134487966
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Van kookjij.nl:

"Franse tak van mijn Fam. Pocheerde de worst in zijn geheel met laurierbladen en kruidnagels op 70 graden in de oven voor ongeveer 20 minuten. Echt honderd keer beter dan bakken!"
Met de volgende bloedworst ga ik dat eens proberen en dan hoop ik dat de boudin noir dan wel "lekker"is.
pi_134503404
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
pi_134506589
ik zoek een lekker recept met vis. we houden van pittig maar niet wéér ikan bali of iets dergelijks. Europees of Arabisch met een bite, zeg maar. :Y)
Suggesties?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  zaterdag 21 december 2013 @ 00:13:23 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134511360
Een Indiase viscurry?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134518033
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:27 schreef Sjaam het volgende:
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
Ik zag een Thaise mevrouw (bij de Hairy Bikers (8> ) die ze eerst door gekruid zelfrijzend bakmeel (met zout en peper) haalde, dan door ei losgeklopt met ijswater, en dan de panko. Leek mij wel een geslaagde combinatie.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_134522625
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Een Indiase viscurry?
Strak plan! Dankjewel voor deze goede tip :)
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')