abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 18 december 2013 @ 18:59:34 #1
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134413996


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 39 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 18 december 2013 @ 20:01:26 #2
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_134416950
Piet will be back...
Siesta & Fiesta!
pi_134417504
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 19:19 schreef zakschijt het volgende:
Piet is er niet meer, wen eraan en stop met nieuwe topics openen :W
Piet komt binnenkort weer terug. Als ie de ergste drukte met z'n echte werk achter de rug heeft.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † woensdag 18 december 2013 @ 22:55:03 #4
91830 MaximusTG
pi_134429200
:') :W Let ook op de OP:

"maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven"
pi_134429750
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:55 schreef zakschijt het volgende:
Maar jullie kunnen wel een of andere flame hier beginnen, maar het is toch waar wat ik zeg? PietVerdriet zit niet meer op Fok. Dus waarom dit topic openen? :?
Omdat Piet een legende is en legendes leven door. Daarbij kunnen andere ook vragen beantwoorden. Zo hebben we een Mini-Piet, een Maxi-Piet en een Robin-Piet.
pi_134429855
Twee woorden: Jever en roomboter.
pi_134429902
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 22:52 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Feit blijft dat piet was gebanned/hier nooit meer post. Meer van dit soort topics openen is dus onzinnig.
Zegt de newbie die pas geregistreerd was toen Piet z'n ban al bijna opgeheven was.....

Piet komt vanzelf wel terug, en zelfs als hij niet terugkomt dan mag deze reeks gewoon zo blijven heten :W

Edit: en nog gaan schelden in PM ook? Naar welke mod/FA moet ik de PM doorsturen?

[ Bericht 43% gewijzigd door Leandra op 18-12-2013 23:11:37 ]
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_134430352
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:11 schreef zakschijt het volgende:

[..]

Ik had geen idee dat je alleen een mening mag hebben als je al 1000 jaar op fok zit :')
Feit blijft dat ik gelijk heb. Piet ziet niet meer op Fok, dus dit topic is overbodig.
:W
Je hebt niet alleen een mening, maar vooral een afwijkende mening waarmee je topicverneukend bezig bent.

En je PM's kun je ook bij je houden.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_134430378
Niet zo happen op het trolletje.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134430640
Voor goeie sushi moet je in Düsseldorf zijn.
pi_134431453
Met een kater smorgens een zak paprikachips opentrekken. Heerlijk.
  woensdag 18 december 2013 @ 23:42:18 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134432490
Kan het gewoon weer ontopic gaan?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 18 december 2013 @ 23:49:55 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134433012
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:43 schreef zakschijt het volgende:

Nee? Topic gaat over Piet en die is er niet :W
Leer le-zen.
Topic gaat niet over Piet, maar over vragen aan Piet of anderen die raad kunnen geven.
De topicvervuiling en het getroll van jou begint zo langzamerhand erg irritant te worden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134433122
Flikker eens op zeg. Topic gaat al eeuwen door met of zonder Piet als hij weer 's een ban heeft of niet. Al sinds 2004. Het topic heet zo. Of hij er nu is of niet. Mensen helpen elkaar hier met kookproblemen. En het heet zo. Klaar.

Doei. Ga maar in FB zeiken over het topic.

Zie net ineens dat er geen CUL FB topic (meer) is! :o Maargoed, kappen met zeikstralen en post tips als mensen er om vragen.
Ja doei.
pi_134433317
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
Ja doei.
  woensdag 18 december 2013 @ 23:56:00 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134433365
quote:
11s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:55 schreef motorbloempje het volgende:
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_134434183
quote:
11s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:55 schreef motorbloempje het volgende:
"Hé, wat doet dat rode knopje?"
:7

quote:
14s.gif Op woensdag 18 december 2013 23:03 schreef Myraela het volgende:
Mini-Piet
Welnee! :@

Plus, je vergeet Myra-Piet! :*


Goed. Iemand een vraag? Wij hulpsinterklazen staan klaar.

Behálve als het over je kerstmaaltijd gaat, want daarvoor moet je hier wezen. ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134438980
Schaamteloos het Kerst-topic promoten!! :o

I like it *)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134439035
quote:
0s.gif Op woensdag 18 december 2013 20:10 schreef golfer het volgende:

[..]

Piet komt binnenkort weer terug. Als ie de ergste drukte met z'n echte werk achter de rug heeft.
Hoe weet je dat? Waarom reageert hij dan niet op mijn mailtje? Houdt hij meer van jou dan van mij? ;(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 19 december 2013 @ 09:12:28 #20
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134440148
Ik vroeg als allerlaatste in het vorige topic dus hoe ik het beste baklava kan maken voor zo'n 40 porties.

Iemand het perfecte recept? Als ik ga googlen kom ik 100 varianten tegen en ik zoek een ervaringsdeskundige die zeker weet dat een recept zorgt voor een lekker resultaat.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134440260
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 07:03 schreef Isabeau het volgende:
Schaamteloos het Kerst-topic promoten!! :o

I like it *)
Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Ja doei.
  donderdag 19 december 2013 @ 09:20:28 #22
319308 Tink89
To live is to dance
pi_134440308
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Heb vorig jaar een lekkere eend gemaakt met honing. Geen hoogstandje, maar wel lekker. Wacht even, ik zoek het recept voor je op :)

Edit: deze http://www.ah.nl/allerhan(...)ng-en-kaneel?rq=eend en deze http://www.ah.nl/allerhan(...)appelglazuur?rq=eend zijn goed bevallen vorig jaar.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_134440450
Dat klinkt wel lekker ja! En kan volgens mij prima met m'n pompoen/zoete aardappelpuree! :9 Thanks!
Ja doei.
pi_134444089
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
De eendenborst marineren is altijd een goed idee en is relatief weinig werk, je kan een droge marinade maken van bijvoorbeeld zout, peper, basterdsuiker, knoflook, rozemarijn, thijm en oregano. Of een natte marinade van sinaasappelsap en cointreau.

Wat ook lekker is en nog minder tijd kost je je eendenborst bakken en als je op 75% bent blus je af met een flinke scheut gembersiroop. De suiker in de siroop gaat carameliseren en als de eendenborsten mooi goud geel zijn zijn ze klaar. Of je bakt ze en vlak voor dat ze klaar zijn lak je ze met perenstroop.

Genoeg opties met eendenborst.
eten!!!
pi_134444265
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:20 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Heb vorig jaar een lekkere eend gemaakt met honing. Geen hoogstandje, maar wel lekker. Wacht even, ik zoek het recept voor je op :)

Edit: deze http://www.ah.nl/allerhan(...)ng-en-kaneel?rq=eend en deze http://www.ah.nl/allerhan(...)appelglazuur?rq=eend zijn goed bevallen vorig jaar.
Die eendenborsten op de foto van linkje 2 zijn dus flink verbrand, te ver gebakken en het bord ziet er dramatisch uit, niet echt het goede voorbeeld.
eten!!!
pi_134445084
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
:Y :Y ik ga naar de UK :+

En eendenborstfilet vind ik lekker zoals Ross het laatst heeft gemaakt, en dat was met even aanbraden, dan even in de oven en met een portsaus er bij. Maar geen idee hoe precies :@
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_134445166
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:18 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Hoi Isa! Wat ga jij allemaal met kerst eten? Of ging je naar 't VK? Ja toch? :o

Iemand hier trouwens nog wat leuke tips voor eendenborstfilet? Heb een paar gehaald voor een eerste hoofdgerecht, en gebruik dus de helft ervan per persoon. Ik zat te denken aan een puree van pomoen/zoete aardappel/kaneel erbij, maar ben dan nog niet uit wat ik precies met de eend zal doen. Wil het eigenlijk ook vrij simpel houden... heb laatst ergens eend op gemarineerd in 'iets met whisky', en dat was best lekker, maar andere ideeën zijn welkom!
Ik zag laatst iemand op tv lekker ingewikkeld doen, eerst het velletje verwijderen, dan die eendeborst garen, heel langzaam geloof ik, en dan het velletje bakken en er weer opplakken. Het idee was geloof ik dat de eendeborst aan de rand niet te ver gaarde doordat het vel knapperig gebakken moet worden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_134445350
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 09:12 schreef Tink89 het volgende:
Ik vroeg als allerlaatste in het vorige topic dus hoe ik het beste baklava kan maken voor zo'n 40 porties.

Iemand het perfecte recept? Als ik ga googlen kom ik 100 varianten tegen en ik zoek een ervaringsdeskundige die zeker weet dat een recept zorgt voor een lekker resultaat.
Baklava maak je met filo deeg. Hoe je baklava precies maakt is niet te zeggen, elke regio, elke stad en elke familie heeft wel weer een ander recept, maar bladerdeeg hoort er nooit in.

Wat je veel ziet is baklava met walnoten, pistache, amandelen of een combinatie van die 3. Zelf vind ik gedroogde abrikozen en honing erg lekker in een baklava. Ik maak een baklava door de laagjes filo in te smeren met warme honing en die op te stapelen, na een laag of 7 filo doe ik er een laag vulling tussen. Zo ga ik door tot ik 3 lagen vulling heb en sluit weer af met de filo. Vervolgens snij je de baklava in stukjes (niet helemaal door, maar wel zo dat je later makkelijk kan portioneren) en bak je hem in een minute of 25 op 180 graden af. Uit de oven halen en overgieten met suikersiroop. Af laten koelen en portioneren.
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:02:49 #29
414785 sirdanilot
pi_134446270
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134446329
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Ik ben heel toevallig net de tiramisutaart aan het bekijken....
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/1005276/tiramisutaart/
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:07:51 #31
414785 sirdanilot
pi_134446429
Die ziet er ook lekker uit, maar ik heb het over een toetje voor maar liefst 23 personen. Ik denk dus aan een paar grote schalen tiramisu ;) Lekker makkelijk te maken ook.

Ik vraag me af wat voor diner we voorgeschoteld krijgen, dat was voorgaande jaren vaak niet veel soeps. Zoals stamppot met appels en pakjesjus met uitjes :( Tsja, dat krijg je nu eenmaal met een groep niet-culi mensen hè :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134447002
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
http://www.lifestylefood.com.au/recipes/2083/easy-tiramisu deze, is erg lekker en makkelijk!
pi_134447019
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
pi_134447036
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
Eieren au bain marie opkloppen met suiker en wat amaretto. Dan krijg je wel minder lucht maar zijn ze niet meer rauw.

quote:
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
Liever niet natuurlijk, Maar als je het doet zou ik voor de zekerheid wat gelatine aan je recept toevoegen.

quote:
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
En terecht, Marsala is leuk maar amaretto is gewon lekkerder

quote:
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.
Het belangrijkste is dat je het lekker krijgt authentieke is leuk, maar als het vervolgens mislukt of niet lekker is heb je er niets aan.

quote:
Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Eieren au bain marie met wat suiker en amaretto luchtig kloppen. Koud roeren, slagroom lobbig slaan, gelatine weken, en oplossen in wat koffie, terug koelen tot een graat of 10. mascarpone vermengen op smaak maken met suiker, amaretto en koffie, ei mengsel erdoorheen spatelen, slagroom erdoorheen spatelen. Op een bodem van langevingers die besprenkelt zijn met koffie en amaretto storten. Eventueel kan je meer lagen koek/mengsel maken. Afwerken met cacao poeder
eten!!!
pi_134447039
Als je een pasje van de groothandel kan bemachtigen, daar hebben ze eigeel en wit in pak (gepasteurideerd). Vind ik zelf ook wel zo veilig...
pi_134447088
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:07 schreef sirdanilot het volgende:
Die ziet er ook lekker uit, maar ik heb het over een toetje voor maar liefst 23 personen. Ik denk dus aan een paar grote schalen tiramisu ;) Lekker makkelijk te maken ook.

Ik vraag me af wat voor diner we voorgeschoteld krijgen, dat was voorgaande jaren vaak niet veel soeps. Zoals stamppot met appels en pakjesjus met uitjes :( Tsja, dat krijg je nu eenmaal met een groep niet-culi mensen hè :')
Hij kan natuurlijk ook in een schaal/schalen he ;) Denk dat deze op de een of andere manier ook wel zwaar is in vergelijking met normale tiramisu (wat ik meestal ook al aardig machtig vind).
pi_134447218
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:22 schreef Thorical het volgende:
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
Bakken of grillen, tot gaar. Het klinkt alsof je het goed gedaan hebt.
eten!!!
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 13:39:40 #38
414785 sirdanilot
pi_134447606
quote:
*O*

Ja ! Dit is perfect ! Dank je wel !

Voor hoeveel personen is dit ongeveer? Ik denk 4? Dan doe ik het x5. Maar misschien hebben we dan over?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134447684
zal ff mn boek erop na slaan, daar heb ik hm uit

is voor vier inderdaad, best machtig dus maal 5 is prima
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 december 2013 @ 14:00:33 #40
414785 sirdanilot
pi_134448396
Nou ja ik beslis op basis van het budget of we x4 of x5 doen.

Wordt nog leuk dit ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134457322
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:02 schreef sirdanilot het volgende:
Hoi, ik heb voor vanavond een Tiramisu recept nodig. Maar niet zomaar een.

- Geen rauwe eidooiers. Ik heb er zelf geen bezwaar tegen, maar het is voor een grote groep en ik heb geen zin om verantwoordelijk te zijn als er iets misgaat. Rauw eiwit mag op zich wel (dan zeg ik gewoon niks en de andere kokers vinden dat ook prima, maar rauwe dooier niet :') ).
- Liefst niet met te veel mascarpone, want dat is nogal duur voor ons studenten. Ik heb gehoord dat je de mascarpone half kune vervangen door slagroom?
- Verder doen we er amaretto in, of dat nu hoort of niet, haha ;)
- Dus nee, het wordt misschien niet de authentieke versie, maar dat maakt niet uit joh. Als ik het voor mezelf zou maken, zou ik het wel authentiek doen met eierdooiers.

Een precies recept met hoeveelheden hoeft niet hoor, maar een korte beschrijving is wel handig. Hoeveelheden google ik wel even.
Ik ga ook tiramisu met amaretto maken. O+ Ik gebruik dan ook bitterkoekjes in plaats van lange vingers. Nouja, harde bitterkoekjes. Amaretti.

Misschien is dat ook wat voor jullie.
pi_134457472
Al schiet je daar eigenlijk niets mee op, als het budget erg belangrijk is. Want lange vingers kosten geen flikker natuurlijk.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 20 december 2013 @ 13:28:42 #43
414785 sirdanilot
pi_134486880
Het was echt heel lekker :D Iedereen gaf complimenten !

Ik had eerst veel moeite met het room-mengsel stijf te krijgen, ik heb het maar in de blender gedaan uiteindelijk en toen was het in een paar seconden gebeurd.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 20 december 2013 @ 13:53:05 #44
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134487832
quote:
0s.gif Op donderdag 19 december 2013 13:22 schreef Thorical het volgende:
Beste Piet,
Iki heb van de week gort, bloedworst, rodekool met daarnaast en salade gegeten.
Nou vraagt de slager bij het kopen van de bloedworst,:" traditioneel of boudin noir"?
Ik heb van allebij wat meegenomen maar eigenlijk weet ik niet eens hoe die boudin noir klaar te maken.
Dus heb ik het maar langzaam gebakken als een saucisse tot het wat steviger werd van binnen.
Van het resultaat werd ik niet echt blij.
Vraag is dus, hoe moet ik boudin noir klaar maken?
Van kookjij.nl:

"Franse tak van mijn Fam. Pocheerde de worst in zijn geheel met laurierbladen en kruidnagels op 70 graden in de oven voor ongeveer 20 minuten. Echt honderd keer beter dan bakken!"
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  vrijdag 20 december 2013 @ 13:56:14 #45
97745 Thorical
finding a way
pi_134487966
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 december 2013 13:53 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Van kookjij.nl:

"Franse tak van mijn Fam. Pocheerde de worst in zijn geheel met laurierbladen en kruidnagels op 70 graden in de oven voor ongeveer 20 minuten. Echt honderd keer beter dan bakken!"
Met de volgende bloedworst ga ik dat eens proberen en dan hoop ik dat de boudin noir dan wel "lekker"is.
pi_134503404
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
pi_134506589
ik zoek een lekker recept met vis. we houden van pittig maar niet wéér ikan bali of iets dergelijks. Europees of Arabisch met een bite, zeg maar. :Y)
Suggesties?
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  zaterdag 21 december 2013 @ 00:13:23 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_134511360
Een Indiase viscurry?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_134518033
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:27 schreef Sjaam het volgende:
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
Ik zag een Thaise mevrouw (bij de Hairy Bikers (8> ) die ze eerst door gekruid zelfrijzend bakmeel (met zout en peper) haalde, dan door ei losgeklopt met ijswater, en dan de panko. Leek mij wel een geslaagde combinatie.
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
pi_134522625
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 00:13 schreef Isegrim het volgende:
Een Indiase viscurry?
Strak plan! Dankjewel voor deze goede tip :)
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_134522858
quote:
5s.gif Op vrijdag 20 december 2013 22:33 schreef Aiko_ het volgende:
ik zoek een lekker recept met vis. we houden van pittig maar niet wéér ikan bali of iets dergelijks. Europees of Arabisch met een bite, zeg maar. :Y)
Suggesties?
Je zou ook eens kunnen kijken wat ze in het Carabisch gebied en Mexico met vis doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 21 december 2013 @ 14:32:07 #52
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134523843
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
  zaterdag 21 december 2013 @ 14:50:17 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134524395
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
Goede knoflook nemen..
Bij het Turkse winkeltje hier op het plein haal ik altijd (Franse) roze knoflook, kost een euro per bol maar die bollen hebben ten eerste veel meer smaak dan de (Chinese) witte knoflook, de tenen zijn groter en zelfs na 2 maanden in een keukenkastje zijn ze nog niet uitgedroogd of uitgelopen en kan je ze nog prima gebruiken in een gerecht.
pi_134525614
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
pi_134527147
PIET KOM ALSJEBLIEFT TERUG IK HEB JE NODIG VOOR KERSTMIS (vorig jaar jouw recept voor eend, jaar daarvoor hertenbiefstuk met cranberrysaus op jouw aanraden en vijgen met spek)

Is kwartel een goed idee als hoofdgerecht of te klein? en wat is een lekker recept voor gevulde kwartel?
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 december 2013 @ 17:20:31 #56
414785 sirdanilot
pi_134528027
Is alle roze knoflook dan van betere kwaliteit dan de witte? Ik koop meestal wat ik het eerste zie, soms zijn ze een beetje roze, meestal niet. Als dit zo is pak ik vaker de roze denk ik.

Eend is zó lekker hadden wij vorig jaar met kerst. Hij moest wel 4u in de oven maar dan heb je ook wat. En het vet dat eraf kwam heb ik gezuiverd en gaf alles waar je het in deed een heerlijk rijke smaak.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_134528463
Roze knoflook is wat subtieler en zoeter van smaak. Vind ik lekkerder dan gewone knoflook
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_134528670
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..
Sterkheidsbaas van alles.
  zaterdag 21 december 2013 @ 17:50:28 #59
63722 z80
I fink you freaky
pi_134528836
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 14:32 schreef Bienelientjee het volgende:
Wat is volgens jullie de beste manier om knoflook te bewaren? Wij hebben ze op een droge donkere plek liggen, maar bij ons beginnen ze altijd binnen no time te groeien!
ik haal de bol uit elkaar en doe de losse teentjes in een bakje in de vriezer. vlak voor gebruik de benodigde hoeveelheid uit het bakje halen en even laten liggen om te ontdooien.
1 bol krijg ik wel op tijd op maar een tros is te veel van het goede.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 21 december 2013 @ 18:09:48 #60
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134529274
Ik koop gewoon nieuwe knoflook als de oude me niet meer bevalt.
  zaterdag 21 december 2013 @ 18:10:53 #61
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_134529298
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 15:43 schreef Sorella het volgende:
Ik ga een portsaus maken maar ik kan geen kalfs fond vinden kan ik daar ook wild fond voor gebruiken, die heb ik nog staan namelijk of toch beter een ander soort fond ?
Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.
Maar wildfond zal vast ook lekker zijn hoor. Wel krachtiger. Misschien dan wat minder van gebruiken?
pi_134531652
quote:
2s.gif Op zaterdag 21 december 2013 17:43 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik zou er geen wildfond voor gebruiken, ik denk dat dat te uitgesproken van smaak is..
Daar ben ik dus ook een beetje bang voor
pi_134531663
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 18:10 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Kip/gevogelte ligt dichter bij kalf.
Maar wildfond zal vast ook lekker zijn hoor. Wel krachtiger. Misschien dan wat minder van gebruiken?
Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:34:56 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531689
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 16:47 schreef Fokpop het volgende:
PIET KOM ALSJEBLIEFT TERUG IK HEB JE NODIG VOOR KERSTMIS (vorig jaar jouw recept voor eend, jaar daarvoor hertenbiefstuk met cranberrysaus op jouw aanraden en vijgen met spek)

Is kwartel een goed idee als hoofdgerecht of te klein? en wat is een lekker recept voor gevulde kwartel?
Een kwartel is te klein voor een hoofdgerecht. Ik vind kwartels lekker om te ontbenen, dan te vullen met bv in tomatensap of bouillon gekookte rijst, kipgehakt
Hier hoe een kwartel te ontbenen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:36:59 #65
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_134531759
Piet!!! O+
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:37:40 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531788
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:34 schreef Sorella het volgende:

[..]

Gevogelte fond heb ik wel zien staan dan koop ik die wel.
Gekochte fond is waardeloos. Maak een bouillon van een paar kippenpoten, ui, prei, peperkorrel, foelie, laurierblad etc maar geen zout, paar uur trekken, zeven, inkoken.
Afkoelen en in ijsblokjes zakjes in de vriezer, je wilt nooit meer zonder zitten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:38:50 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134531828
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 17:20 schreef sirdanilot het volgende:
Is alle roze knoflook dan van betere kwaliteit dan de witte? Ik koop meestal wat ik het eerste zie, soms zijn ze een beetje roze, meestal niet. Als dit zo is pak ik vaker de roze denk ik.

Eend is zó lekker hadden wij vorig jaar met kerst. Hij moest wel 4u in de oven maar dan heb je ook wat. En het vet dat eraf kwam heb ik gezuiverd en gaf alles waar je het in deed een heerlijk rijke smaak.
Meeste roze komt uit frankrijk en is een andere soort dan die witte bollen, die komen meestal uit china en zijn oud.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134531900
The legend returns _O_
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134531963
Piet, ik heb een tijdje terug verse tomatensoep gemaakt.
De dag daarna was deze zuur.. Hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:44:51 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134532050
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:42 schreef roos85 het volgende:
Piet, ik heb een tijdje terug verse tomatensoep gemaakt.
De dag daarna was deze zuur.. Hoe kan ik dat volgende keer voorkomen?
Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:48:03 #71
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_134532185
*O* Piet!
  zaterdag 21 december 2013 @ 19:48:48 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134532218
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:40 schreef habitue het volgende:
The legend returns _O_
Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134532338
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pan soep geforceerd koelen door hem in een bak met ijswater te zetten en dan in de koelkast.
Dankje ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_134532417
Welkom terug piet.

Ik weet niet of ik wel zin heb om ook nog een fond te maken maar ik zet kippenpoten,prei en foelie wel op mijn boodschappen lijst (komt altijd wel van pas)
pi_134532474
*O* *O* Piet is terug *O* *O*
pi_134532501
Piet! *O* *O* *O*
pi_134532520
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Godslastering is van alle tijden. Maar welkom terug!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134532525
Piet ik heb geen culinaire vragen, maar ik wil wel even laten weten hoe tof ik het vind dat je weer terug bent!
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:08:34 #79
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134532915
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Jezus ben je niet maar wie bereidde eigenlijk het laatse avondmaal? ;)
Goed dat je weer terug bent met je expertise, hebben we vooral deze feestdagen weer keihard nodig ^O^

(Kan je niet ook soort onderdeel van de crew worden? Genoeg jonge modjes die het beter denken te weten dan mensen met ervaring maar er zijn er maar weinig die zoveel goede (kook)tips geven als jij.
crew kan minder makkelijk geband worden)

En meteen ook maar een culinaire vraag, hoe maak ik een goede demi-glace saus?
en hoe lang is dat houdbaar? (helaas geen goed werkende vriezer,roomijs smelt zelfs, 't enige ijs dat er vormt is op de wanden van de vriezer)
pi_134533008
Piet, welkom terug!

Wat staat er met de Kerst op jouw menu eigenlijk?
pi_134533073
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen legende, ik ben een religie.
Zeg af en toe wat verstandige dingen, en mensen maken daar een hoop fuzz over.
Neem JC, die zei dat het toch leuk zou zijn dat mensen wat aardiger tegen elkaar waren. Werd tegen een boom gespijkerd, en men viert dat nog steeds.
Ik zei een modje de waarheid en werd een maand gebanned, schold niet, zei gewoon wat hij deed.
Ga koken kreng
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_134533159
:'( Welkom terug, Piet _O_.
pi_134533188
En uiteraard welkom terug *O*
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:14:52 #84
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134533195
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 17:35 schreef -J-D- het volgende:
Roze knoflook is wat subtieler en zoeter van smaak. Vind ik lekkerder dan gewone knoflook
Kennelijk is daar ook nog verschil in want de roze knoflook die ik koop is vrij groot (zo breed als een mandarijn, misschien iets groter) en heeft een pittige, aardse smaak, niet echt zoet.


Qua maat is die in elk geval een stuk groter dan de standaard knoflook van de supermarkten, de verse knoflook komt er overigens bij in de buurt qua grootte en smaak.
Ik denk dat dat dezelfde knoflook is alleen is de smaak nog wat milder omdat het vers is.
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:23:44 #85
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_134533585
De verloren zoon!
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:26:30 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134533685
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:08 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Jezus ben je niet maar wie bereidde eigenlijk het laatse avondmaal? ;)
Goed dat je weer terug bent met je expertise, hebben we vooral deze feestdagen weer keihard nodig ^O^

(Kan je niet ook soort onderdeel van de crew worden? Genoeg jonge modjes die het beter denken te weten dan mensen met ervaring maar er zijn er maar weinig die zoveel goede (kook)tips geven als jij.
crew kan minder makkelijk geband worden)

En meteen ook maar een culinaire vraag, hoe maak ik een goede demi-glace saus?
en hoe lang is dat houdbaar? (helaas geen goed werkende vriezer,roomijs smelt zelfs, 't enige ijs dat er vormt is op de wanden van de vriezer)
de bouillon die ik net beschreef nog verder inkoken dan fond. Dit is dan de basis voor je sauzen. Is in de koelkast maar een paar dagen houdbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:27:42 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_134533731
Welkom terug Piet! ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:28:20 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134533756
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

de bouillon die ik net beschreef nog verder inkoken dan fond. Dit is dan de basis voor je sauzen. Is in de koelkast maar een paar dagen houdbaar.
Ik had ook ergens iets gelezen over een espagnolesaus maken en die dan verder inkoken.
maar een goede bouillon/fond goed inkoken kan dus ook?
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:28:29 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134533762
quote:
4s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:10 schreef fotostarter het volgende:
Piet, welkom terug!

Wat staat er met de Kerst op jouw menu eigenlijk?
Geen idee, ga deze kerst niet koken. Heb de afgelopen 2 kersten voor de hele familie gekookt en daar ga ik nu eten.
Vanavond was het friet en kroketten.
Vooraf een pompoensoep met jacobsschelpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:32:05 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134533907
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:28 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik had ook ergens iets gelezen over een espagnolesaus maken en die dan verder inkoken.
maar een goede bouillon/fond goed inkoken kan dus ook?
Een espangole is, net als fond en de demi glace een basissaus waar anderen op baseerd, zoals je een bechamel gebruikt voor bv een kaassaus, of een champigon roomsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:41:21 #91
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134534273
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een espangole is, net als fond en de demi glace een basissaus waar anderen op baseerd, zoals je een bechamel gebruikt voor bv een kaassaus, of een champigon roomsaus
Weer wat geleerd :) Meteen fijn dat je er weer bent :Y)
  zaterdag 21 december 2013 @ 20:42:53 #92
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134534328
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, ga deze kerst niet koken. Heb de afgelopen 2 kersten voor de hele familie gekookt en daar ga ik nu eten.
Vanavond was het friet en kroketten.
Vooraf een pompoensoep met jacobsschelpen.
Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten.. :)

En groot gelijk dat je met kerst eens niet kookt, ook koks moeten eens de recepten van andere (hobby)koks proeven.
Lijkt me alleen voor een professional wel moeilijk om de hobby-producten van een ander te beoordelen.
aan de andere kant.. met tips kan je een hoop mensen verder helpen en heb je op die manier ook weer plezier van je werk.
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 21 december 2013 @ 21:10:35 #93
414785 sirdanilot
pi_134535609
Een espagnole ken ik gewoon als 'bruine basissaus', staat ook in mijn oude vertrouwde blueband kookboekje (echt super handig kookboekje, alleen overal waar normaal 'boter' zou staan staat 'BlueBand' :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:40:54 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134539965
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 21:10 schreef sirdanilot het volgende:
Een espagnole ken ik gewoon als 'bruine basissaus', staat ook in mijn oude vertrouwde blueband kookboekje (echt super handig kookboekje, alleen overal waar normaal 'boter' zou staan staat 'BlueBand' :') )
Search text "kookboekje"
If "Blueband" replace "Boter"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:42:13 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134540015
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:42 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Je doet het simpel klinken maar ik ga er ergens wel meteen vanuit dat het zelfgemaakte frieten waren en handgemaakte kroketten.. :)

En groot gelijk dat je met kerst eens niet kookt, ook koks moeten eens de recepten van andere (hobby)koks proeven.
Lijkt me alleen voor een professional wel moeilijk om de hobby-producten van een ander te beoordelen.
aan de andere kant.. met tips kan je een hoop mensen verder helpen en heb je op die manier ook weer plezier van je werk.
Niets tegen eenvoudig eten, liever een goedgemaakte hutspot met klapstuk dan gepruts met pakjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134540041
Ik zit alweer aan de boter, hoor. Lekker met een glas witte wijn met spa.
  zaterdag 21 december 2013 @ 22:48:23 #97
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_134540280
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 22:42 schreef Adomas het volgende:
Ik zit alweer aan de boter, hoor. Lekker met een glas witte wijn met spa.
Piet is weer terug hoor, die hoeft niet meer verleid te worden met rare recepten en misbaksels ;)
pi_134551424
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 december 2013 21:27 schreef Sjaam het volgende:
Als ik gefrituurde garnalen maak, met panko, hoe moet ik dat dan aanpakken? Eerst bloem en ei? Ik las ook ergens eerst door tempura? Kruiden? Hoe lang moet ik ze bakken? Nog tips voor saus?
Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
  zondag 22 december 2013 @ 10:02:52 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_134551524
quote:
1s.gif Op zondag 22 december 2013 09:54 schreef Sjaam het volgende:

[..]

Ik kick 'm nog even nu Piet terug is, en zodat Robin het hopelijk ook leest want ik vermoed dat ik daar moet zijn voor winnende tip!
( en ook bedankt voor de tip die ik al had gekregen, zeker het proberen waard)
Garnalen pellen maar staart eraan laten
Maak tempurabeslag, met wat zout en peper
Garnalen door tempura halen, dan door de panko, dan frituren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_134551833
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 december 2013 20:14 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kennelijk is daar ook nog verschil in want de roze knoflook die ik koop is vrij groot (zo breed als een mandarijn, misschien iets groter) en heeft een pittige, aardse smaak, niet echt zoet.
[ afbeelding ]

Qua maat is die in elk geval een stuk groter dan de standaard knoflook van de supermarkten, de verse knoflook komt er overigens bij in de buurt qua grootte en smaak.
Ik denk dat dat dezelfde knoflook is alleen is de smaak nog wat milder omdat het vers is.
In Nederland zijn veel meer soorten te koop. Je moet alleen even weten waar. Eemlook is zo'n bedrijf. Kweekt zelf ieder jaar 150 soorten knoflook. Je kunt knoflook nu nog in de grond stoppen. Dan kun je volgend niet alleen de bol eten maar ook de bloem (indien aanwezig) en de stengel.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')