Oscar. | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:48 |
![]() ![]() http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
fespo | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:50 |
ze hebben het helemaal niet over ingespoten (met water) wat ze groter / zwaarder maakt. | |
MilaNL | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:51 |
Mooi efficiënt stuk vlees, maar er moeten er per kilo wel een hele hoop meer worden afgeslacht dan bij een koe. | |
#ANONIEM | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:53 |
Die geluiden ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 10 oktober 2013 @ 20:55 |
Staat een lekker kippetje in de zaak daar ![]() | |
Snowballed | donderdag 10 oktober 2013 @ 21:00 |
Nu heb ik zin ik kipdöner...... ![]() | |
Oscar. | donderdag 10 oktober 2013 @ 21:00 |
of een kfc bucket | |
golfer | donderdag 10 oktober 2013 @ 21:04 |
Ik had dus bijna gelijk, ware het niet dat die volgroeide kip ook een plofkip is, alleen i.p.v. 42 dagen oud nu 85 dagen oud. | |
golfer | donderdag 10 oktober 2013 @ 21:07 |
Extra stukje film: http://keuringsdienstvanw(...)/oorspronkelijke_kip | |
MrSweets | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:06 |
Tja is dat nou zo raar, beest groeit gewoon door natuurlijk. Gewoon andere cultuur hier, in USA is ook alles groter. | |
MrSweets | donderdag 10 oktober 2013 @ 22:07 |
Daar mogen ze het idd wel over hebben ja, want dat gebeurt dus wel met die van de AH... | |
ClapClapYourHands | vrijdag 11 oktober 2013 @ 00:29 |
Die fabriek zag er wel smerig uit maarja als je 130.000 kippen er doorheen flikkert wil er wel eens wat vlees rondhangen ![]() | |
Diquat | woensdag 16 oktober 2013 @ 23:39 |
Heeft iemand een linkje naar dat rapport over de kippenproductie? | |
#ANONIEM | donderdag 17 oktober 2013 @ 00:04 |
Welk rapport? Ik kan me alleen herinneren dat ze een brochure van een kuikenfabrikant lieten zien. Ik kan het niet terugkijken, maar de brochures voor het model Ross 708 komen me heel bekend voor. In de brochure "Broiler Performance Objectives" staat de tabel met het streefgewicht per leeftijd in dagen. | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 00:06 |
Morgen/vanavond: Met een natuurspons kun je alles. Auto's wassen, je gezicht deppen, of een muur verven. Iedere spons is uniek, maar wat is het eigenlijk? Je hebt er een zee voor nodig, en ook duikers die hun leven willen wagen. Het verhaal achter de natuurspons blijkt een Griekse tragedie. De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verhaal achter de spons. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 17 oktober 2013 @ 00:27 |
Die natuursponsen is eigenlijk ook best oud nieuws, er is ook een film over gemaakt. maar dit is het echte werk. | |
Diquat | donderdag 17 oktober 2013 @ 00:27 |
Hmm ja, dat is 'm inderdaad. Meende het woord "rapport" te horen in de uitzending, maar zo te zien valt dat wel wat mee. | |
super_tekkel | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:39 |
Mooi stukkie over sponzen bezig! | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:44 |
Gaaaaaay | |
b4kl4p | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:48 |
Stelletje STINKENDE HYPOCRIETE KUTVEGO's met jullie gezeik over zielig! DIT mensen DIT is pas mishandeling, de huid eraf stropen van het skelet. Koop gewoon een CHEMISCHE spons. Met je KUT!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
MilaNL | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:50 |
![]() Alsof iemand een spons mishandeling vindt. | |
MevrouwPuff | donderdag 17 oktober 2013 @ 20:56 |
Voor de arbeidsomstandigheden is een synthetische spons blijkbaar ook beter. Heb zelf zo'n kluwen synthetisch mesh. | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:01 |
Ook een prima alternatief voor een tampon: http://keuringsdienstvanw(...)_gebruik_natuurspons | |
Bravebart | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:02 |
Formaldehyde, lekker wel ![]() | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 21:42 |
Zou je denken? ![]() | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:05 |
Wat een tussenmarges. Duiker krijgt 80-100 euro per kilo, retailer verkoopt het voor 12 euro per 2 gram. | |
MevrouwPuff | donderdag 17 oktober 2013 @ 22:22 |
Sabon is dan ook wel een ontzettend dure zeepjeswinkel (250 gr douchegel voor 14,95 bv), bij dille en kamille (ook niet goedkoop) kost zo'n spons (grotere) euro of 7. | |
Felagund | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:00 |
Zouden vegetariërs uit principe geen natuursponsen gebruiken? | |
golfer | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:15 |
Ja, die zijn er. Ik zag op Twitter ook wat verontwaardigde reacties van mutsen die blijkbaar niet wisten dat ze een dood dier gebruikten om hun poezelige huidjes mee te boenen. | |
ClapClapYourHands | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:23 |
Marijn ![]() Echt een domme kut, ze lacht die gast gewoon uit ![]() | |
Peunage | donderdag 17 oktober 2013 @ 23:39 |
Kijken jullie nu? | |
Snoepje5 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 00:27 |
Haha 'good profit' 'Yea, but not for us' 'Hahahah' | |
Tim_Schuhmacher | vrijdag 18 oktober 2013 @ 09:58 |
ah die sponsengriek zet de duiker weer af, niets aan de hand | |
Snoepje5 | vrijdag 18 oktober 2013 @ 11:49 |
Indd haha. Als hij nog 2 euro per 2 gram vraagt verdient ie nog lekker. Volgens mij de enige die worden afgezet zijn de duikers. | |
MaximusTG | vrijdag 18 oktober 2013 @ 12:16 |
Krijg kotsneigingen van die Sabon-medewerker.. Dure rotwinkel. | |
Isabeau | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:34 |
Wat naïef ![]() ![]() | |
thettes | vrijdag 18 oktober 2013 @ 13:36 |
Van dit soort uitzendingen word je toch spontaan socialist.. | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:39 |
Waren dat alleen vegetarische mutsen? ![]() Misschien Veganistische mutsen? Normaal gesproken maken Vegetarische mutsen ook gebruik van leer en zulks ![]() | |
golfer | vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:42 |
Waarschijnlijk gewoon mutsen dus, die ook niet wisten van het alternatieve gebruik door vrouwen van het sponsdiertje. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:43 |
Dat alternatieve gebruik weet ik ook pas sinds vandaag ![]() ![]() | |
golfer | vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:48 |
Dé manier om toch nog iets dierlijks binnen te krijgen. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 18 oktober 2013 @ 17:50 |
![]() | |
golfer | dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:27 |
Komende uitzending: Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het tegen in een blik, zak, of in een bistro. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. In de soep is geen staart te vinden, of toch? Wellicht als de soep tot op de bodem uitgezocht wordt. Gelukkig doet de Keuringsdienst niets liever. | |
Snowballed | dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:30 |
Ben benieuwd... Hopen dat ze ook een uitzending over koninginnesoep maken.... Naar die ingrediënten ben ik ook wel nieuwsgierig eigenlijk... ![]() | |
Isabeau | dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:33 |
Ik heb dat nog best vaak zelf gemaakt met, juist ja, echte koeienstaart. Ik ga er dus gemakshalve maar vanuit dat dat ook gebruikt wordt voor de kant en klaar versie van de soep. | |
MaximusTG | dinsdag 22 oktober 2013 @ 21:36 |
Ja, lijkt me niet zo moeilijk om te voorspellen hoe de aflevering gaat lopen; waarschijnlijk zit er idd wat staart in, anders mogen ze het niet zo noemen natuurlijk. Maar wel veel minder dan je er zelf in doet. Om het qua smaak dan op te krikken zit er waarschijnlijk dit soort bouillon in: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1240341 (Wilde Keuken) en wat smaakversterkers. Hoppa! | |
MaximusTG | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:28 |
nu! | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:36 |
Ossenstaartsoep ![]() | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:37 |
Wat een domme vraag ![]() | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:38 |
Damn, zoveel per uur ![]() Knap werk | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:40 |
ze zijn wel grafischer aan het worden. Er moet minimaal 1 dier gedood worden per aflevering ![]() | |
MaximusTG | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:42 |
op zich niet verkeerd dat dat te zien is, dat is nu eenmaal de realiteit. "Schrikbarender" dat ze niet eens mogen kijken hoe ze het maken. | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:43 |
Onhandig verwoord antwoord ![]() | |
themole | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:44 |
Maar juist door je zo op te stellen kom je toch totaal verdacht over? | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:45 |
Ik heb altijd het idee dat die Ersin uit het niks een geïnterviewde op z'n bek kan slaan ![]() | |
themole | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:49 |
Er zit geen ossenstaart in. ![]() | |
MaximusTG | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:50 |
Geweldig die Vlaamse chef. | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:50 |
Die Belg ![]() | |
n0ir | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:50 |
Wat een machtige beleving bij die Vlaming ![]() | |
MaximusTG | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:51 |
oke, dat is wel een beetje ranzig![]() | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:51 |
hij kwijlt als een hond ![]() | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:51 |
Die worstenman is ook wel lovenswaardig bezig | |
themole | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:53 |
Kortom, er zat geen ossenstaart in. ![]() | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:53 |
Verdomd eerlijke vleesmeneer | |
themole | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:53 |
Idd, wat een baas. | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 20:56 |
en daarom moet een pr-mensen dit laten doen en niet iemand die liefde voor zijn vak heeft. Dan krijg je dit soort uitspraken. | |
#ANONIEM | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:05 |
"Je neemt een mooi product en je eindigt met stront! Dat is heiligschennis!" Nee, dat is gewoon efficiënt. Er wordt alvast een stap overgeslagen. ![]() | |
Rickario | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:11 |
Mwoa, zoals hij het vertelde kwam het mij niet slecht over. | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:12 |
nou, de laatste zin bij de aftiteling was wel een uitglijder | |
golfer | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:24 |
Leuke aflevering. Dat er geen ossenstaart in de soep zat was mij al bekend, maar dat het vrijwel alleen samengeperst (met water) restafvalvlees van rund was niet. Leuk dat AH de naam gaat aanpassen. Maar vraag me af of ze er op durven te zetten Restafvalrundervleessoep. De liefde en passie voor z'n vak van die Belgische kok was mooi om te zien, alleen dat kwijlen in een bord soep doet volgens mij de smaak niet echt ten goede komen. ![]() | |
golfer | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:31 |
Het recept van die Belg: http://keuringsdienstvanw(...)cept_ossenstaartsoep | |
Soldier2000 | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:31 |
Juist niet, dit is mooie tv ![]() | |
ddx | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:37 |
Leuk dat ze recept op de site zetten, alleen waar haal je nou weer een ossenstaart. Keurslagers zijn tegenwoordig ook gewoon soort supermarkten met keus aan vlees. | |
Oscar. | donderdag 24 oktober 2013 @ 21:37 |
ja, alleen killing voor zijn loopbaan ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 24 oktober 2013 @ 23:02 |
Volgende keer haaievinnensoep? | |
Snoepje5 | vrijdag 25 oktober 2013 @ 00:18 |
Die fabriek is nu 10% van zn klanten kwijt.. Unox past de receptuur aan.. | |
MaximusTG | vrijdag 25 oktober 2013 @ 00:22 |
Bel gewoon de slager van te voren op; bestel een runderstaart. Als het een beetje slager is kan ie dat voor je regelen. | |
#ANONIEM | vrijdag 25 oktober 2013 @ 00:27 |
Zal wel per slager verschillen? Ik wil bijv. zo af en toe een varkenspoot hebben voor het maken van bouillon, ook geen echt gebruikelijk stuk vlees, en bij de ene slager hebben ze het niet, maar bij de andere wel, ook bij de Keurslager. | |
Snowballed | vrijdag 25 oktober 2013 @ 01:00 |
Bij mijn slager, komen de varkens levend binnen..... dus je roept maar welk deel en hoe groot/dik... Ook wel in een uitzending van de kvw geweest, maar weet ff niet meer welke... | |
JaneDoe | vrijdag 25 oktober 2013 @ 09:07 |
varkenspoot verkopen ze in het winterseizoen gewoon bij de jumbo varkensstaart trouwens ook | |
golfer | donderdag 31 oktober 2013 @ 12:59 |
Vanavond: Er is een vis die altijd ontsnapt aan de koekenpan. De goudvis is ons daarvoor te dierbaar. We noemen hem goudvis, zijn kleur is oranje, maar wat blijkt, hij hoort eigenlijk groen te zijn. Een wonderlijk verhaal over een knuffeldier met schubben. En de Keuringsdienst komt met nieuws. De goudvis is een getraumatiseerde woestijnvis. | |
UncleSam | donderdag 31 oktober 2013 @ 13:18 |
Je vergeet de preview ![]() http://keuringsdienstvanw(...)everingen/31-10-2013 | |
MaximusTG | donderdag 31 oktober 2013 @ 13:33 |
Jullie zijn misschien wel bekend met die stukjes van man bijt hond? Nou, die stem hoor ik op de een of andere manier altijd in mn hoofd als ik die KvW-previewstukjes lees ![]() | |
golfer | donderdag 31 oktober 2013 @ 13:39 |
Ik heb geen last van stemmen in mijn hoofd. ![]() | |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:22 |
Effe kijken, Geer en Goor kijk ik morgen wel terug. | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:33 |
| |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:35 |
15 miljoen goudvissen. Dat is een hoop ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:35 |
Geer en Goor terugkijken ![]() | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:36 |
Dit is toch algemeen bekend? ![]() Staat er vaak zelfs bij in de winkel | |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:37 |
Syrië ![]() ![]() | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:41 |
Leuk ook wanneer goudvissen in het wild worden uitgezet:![]() | |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:41 |
Is toch ook een karper soort, de goudvis? | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:42 |
Klopt! | |
#ANONIEM | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:47 |
leuke Israëlische.... | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:48 |
arme vissen... | |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:49 |
Klinkt inderdaad behoorlijk heftig zo'n reis. Maar goed, ze nemen niet voor niks goudvissen denk ik. Sterker dan andere vissen denk ik. | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:50 |
ja of goedkoper | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:51 |
dure kooikarpers gaan volgens mij niet zo massaal bij elkaar ![]() | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:51 |
Alle vissen worden zo vervoerd. Ook koi en Tropische vissen enz | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:52 |
zo antibiotica | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:52 |
hoe kan je dat zien in dat hoerenlicht | |
StephanL | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:52 |
Of ze zwemmen ![]() | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:52 |
ze kijkt dus met haar neus ![]() | |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:52 |
Check die vliegende kak | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:53 |
| |
Oscar. | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:55 |
stomme japanners | |
#ANONIEM | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:56 |
En dat alles omdat wij westerlingen zo'n viskom zo gezellig vinden ![]() | |
super_tekkel | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:56 |
Nu heb ik trek in goudvis ![]() | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:56 |
En zo gaan de groten: | |
Rickario | donderdag 31 oktober 2013 @ 20:58 |
En dan zijn juist goudvissen zwaar ongeschikt voor een kleine kom. Je hebt per goudvis 50L water nodig.. | |
golfer | donderdag 31 oktober 2013 @ 21:05 |
Keuringsartsmuts op Schiphol haalt nooit zo'n zak uit de doos. Die kijkt van bovenaf alleen maar of er door de gedrogeerde uitgehongerde beestjes wat gezwommen wordt en vindt het dan al goed. Dat zo'n 10-15 % uiteindelijk dood gaat tijdens het transport vindt ze niet verontrustend. Hoe zou ze dat bij andere geïmporteerde huisdieren vinden? | |
golfer | donderdag 31 oktober 2013 @ 21:07 |
Over dat 3-secondengeheugen van goudvissen: http://keuringsdienstvanw(...)ugen_van_een_goudvis | |
golfer | donderdag 31 oktober 2013 @ 21:08 |
En goudvissen zijn in het wild dus groen: http://keuringsdienstvanw(...)as/de_groene_goudvis | |
svann | donderdag 31 oktober 2013 @ 23:13 |
Over koudbloedige massaproductie wordt niet al te sentimenteel gedaan. Kamervragen! | |
svann | donderdag 31 oktober 2013 @ 23:16 |
Gaaf! Of worden we er hier tussen genomen? | |
rene90 | donderdag 31 oktober 2013 @ 23:18 |
Mythbusters heeft het ook weleens getest ![]() | |
ß | donderdag 7 november 2013 @ 11:35 |
Vanavond: Kaviaar, een luxeproduct dat de meeste van ons waarschijnlijk nog nooit van dichtbij hebben gezien. Het staat bekend als iets wat voor de rijkere bestemd zou zijn. Maar wees gerust, ook in de supermarkt koop je tegenwoordig spotgoedkope kaviaar. Of is dit slechts een imitatie van echte kaviaar? De Keuringsdienst gaat op zoek naar de vis die goedkoop eitjes leggen kan. Laatste aflevering van het seizoen. | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:28 |
Mijn goudvis, wist donders goed wanneer die te eten kreeg na een bepaalde tijd. Je hoefde dan alleen maar voor de bak te staan en kwam naar de oppervlakte om te wachten op het eten. Ik heb nog nooit imitatie kaviaar gezien, eerlijk gezegd. Eitjes van een vis, je verwacht het niet ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door StephanL op 07-11-2013 20:34:16 ] | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 20:34 |
Die auto voor t Hilton ![]() | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:43 |
Heel wat eitjes in dat vat. | |
svann | donderdag 7 november 2013 @ 20:43 |
Imitatiekaviaar komt van de snotolf. Iemand een hapje? ![]() | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:45 |
Dat is best gruwelijk. Vis open snijden alleen voor de eitjes. | |
NoCigar | donderdag 7 november 2013 @ 20:46 |
Stompzinnige vragen, Marijn. | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:48 |
Zo damm, veel eitjes. Je moet flink je best doen om dat te laten uit sterven. | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 20:48 |
Damn wat veel | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 20:48 |
Waar zitten de organen? ![]() | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:49 |
Zo te zien er tussen. | |
Palomar | donderdag 7 november 2013 @ 20:49 |
die vis gewoon weer dicht hechten ![]() | |
StephanL | donderdag 7 november 2013 @ 20:51 |
Nu wil ik ook zo'n potje proeven ![]() | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 20:51 |
In Duitsland is het weer eens beter ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 20:52 |
Het zal ook weer eens niet hè, een minderwaardig product speciaal voor Nederland omdat we hier zo krenterig zijn. ![]() | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 20:52 |
In Zweden hebben ze toch veel kaviaar van zalm? | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 20:55 |
En in Japan veel van de koolvis. Maar die mag gewoon roze blijven. | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 20:56 |
![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 20:56 |
Hee, da's toch uit een aflevering van De Wilde Keuken? | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 20:57 |
Walgelijk eigenlijk ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 7 november 2013 @ 21:01 |
Maar dat zijn toch geen zalm-eitjes? Die zien er zo uit: ![]() Links zalm-eitjes, rechts kaviaar | |
svann | donderdag 7 november 2013 @ 21:08 |
Die grote steuren zwemmen zich een hernia in zo'n relatief kleine kuip. Een plofkip leeft een paar maanden, maar dit beest wel negen jaar. Best wel triest eigenlijk. | |
Rickario | donderdag 7 november 2013 @ 21:14 |
Inderdaad. Voor een vijver adviseren ze dacht ik minimaal 20x de lengte van de steur ![]() | |
golfer | donderdag 7 november 2013 @ 21:15 |
Als je ooit eens echte wilde kaviaar of Ossetra kaviaar hebt gegeten en dat heb ik, dan is daarna al die rommel die ze als kaviaar slijten niet te vreten. De ook vaak gekweekte Beluga Iraanse kaviaar is wel te doen. Die snotolfsmurrie niet. Overigens kan een Belugasteur wel tot 150 jaar oud worden, dus de steur na 10 jaar al slachten is ook een soort kindermoord. | |
golfer | donderdag 7 november 2013 @ 21:19 |
Wat er na de slacht en het eitjes eruit nemen met de steur in België gebeurd: http://keuringsdienstvanw(...)eurt_er_met_de_steur | |
DJKoster | donderdag 7 november 2013 @ 21:52 |
Dat was mij niet helemaal duidelijk, die man had het over 'uitzetten'(?) en 'terughalen' en Wikipedia zegt: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaviaar Misschien worden ze, net als de goudvis, alleen groot als ze de ruimte hebben? | |
ClapClapYourHands | donderdag 7 november 2013 @ 22:20 |
Wat kost echt goede kaviaar dan? Lijkt me trouwens erg smerig maar ok ![]() | |
golfer | donderdag 7 november 2013 @ 23:28 |
Een beetje op de palm van je hand of met een ivoren lepeltje naar binnen werken. Heerlijk. Kosten: 30 gram Beluga kaviaar: ¤132.00 | |
svann | donderdag 7 november 2013 @ 23:49 |
Als dat zo kostbaar is moet er toch een soort lipokuitsuctie uit te vinden zijn? Telkens slechts de helft ofzo aftappen en de soort blijft voortbestaan. | |
#ANONIEM | vrijdag 8 november 2013 @ 00:06 |
@golfer: ergens op internet las ik dat de zalmkuit redelijk vergelijkbaar smaakt, klopt dat? | |
golfer | vrijdag 8 november 2013 @ 01:33 |
Nee. Plof-eitjes die niet vergelijkbaar zijn aan de echte kaviaar eitjes van steur. | |
Bravebart | vrijdag 8 november 2013 @ 23:46 |
Really? Ik heb daar louter van zalm gezien... | |
#ANONIEM | vrijdag 8 november 2013 @ 23:49 |
Die ook ja, maar ook koolvis hoor. Als je het in de supermarkt koopt ziet het er een beetje uit als een kipfilet. ![]() | |
hmmmz | vrijdag 29 november 2013 @ 01:49 |
- [ Bericht 99% gewijzigd door hmmmz op 29-11-2013 01:49:17 ] | |
Erasmo | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:06 |
Serieus Kassa?! ![]() http://www.tvgids.nl/programma/15625663/Kassa_Groen/
| |
Bravebart | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:48 |
Een krijsende konijnen aflevering dus komende donderdag! | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:51 |
Spelt is een tarwesoort | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 14:52 |
Lijkt er niet op | |
MaximusTG | dinsdag 7 januari 2014 @ 15:27 |
Ah, Kassa Groen trekt ten strijd tegen de tarwe. Nou, ben benieuwd.. | |
Erasmo | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:27 |
Weet ik maar dat ''onderzoek'' van Kassa groen is klakkeloos overgenomen van KvW. | |
Pietverdriet | dinsdag 7 januari 2014 @ 16:31 |
Kassa vergelijken met KVW is de groene amsterdammer vergelijken met de Prive | |
golfer | donderdag 9 januari 2014 @ 12:53 |
Vanavond weer: De Keuringsdienst kocht in het najaar een vestje met wol van angora. Een warm vest, maar plotseling kregen we het koud van binnen. Dierenactivisten publiceerden een vreselijk filmpje. Angorawol bleek van konijnen te komen. Konijnen met pijn. De beelden hadden effect en plots verkocht geen enkele kledingwinkel nog angorawol. De Keuringsdienst kwam in contact met een wol-leverancier van H&M en Zara en reisde naar China om de wol zelf te keuren. Een bizar verhaal over beelden en konijnen. | |
Be-Smart | donderdag 9 januari 2014 @ 20:49 |
Zoals met alles, het blijkt achteraf minder zwart-wit te zijn dan je in eerste instantie denkt. | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 21:45 |
Dat zwaaien van die Chinezen bij de fabriek ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 21:50 |
Heeft Marijn nu een mini inkijkje voor Midas aan? | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 21:55 |
H&M is massa industrie denk niet dat die Franse/Nederlandse/Chinese boeren aan de vraag kunnen voldoen met hun diervriendelijke handelingen.... | |
golfer | donderdag 9 januari 2014 @ 22:15 |
We hebben ons dus allemaal laten opfokken door dat filmpje van dierenactivisten van ongetwijfeld een bestaand klein fabriekje in China die dat levend plukken doet, maar in de praktijk blijkt het voor het overgrote deel toch wel mee te vallen. Die enorme leverancier met 60.000 konijnen in hokken ( en voor de show een konijnenspeelplaats waar ca. 20 beestjes konden spelen) leverde dus ook aan H&M. Overigens hoeft angorawol helemaal niet van mij.Het kriebelt mij te veel. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 9 januari 2014 @ 22:33 |
Nou die fabriek leek me ook niet helemaal pluis. 60.000 konijnen hebben en dan een speelweide laten zien waar 5 konijnen rond huppelen. Dat is echt voor de show, en dan dat die tolk het bordje eventjes aanwijst. En de konijnen zouden daar 2x per week vrij rond lopen. Jaja. En dat scheren leek me ook niet erg geroutineerd gaan. Maar vond het wel geinig dat de chinese hokken niet veel kleiner waren dat de hokken van die Nederlandse vrouw. | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 22:51 |
Die van die vrouw waren zeker 2x zo groot. (wat nog steeds niet heel groot is, maar iig hebben ze wat ruimte). En ik denk dat ze bij die vrouw ook wel zeer regelmatig buiten de kooi komen, in China geloof ik er niks van met die speeltuin ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 januari 2014 @ 23:00 |
tja die Chinees kan ook mooi weer spelen ![]() Verder eens | |
stoeltafel | vrijdag 10 januari 2014 @ 20:27 |
Eens, allemaal nep. Dat scheren gaat beeld t langzaam. Verder was dat buitenhoek veels te schoon. Na deze uitzending weet je toch nog niks? | |
Vallon | vrijdag 10 januari 2014 @ 22:03 |
Angora , best wel interessant hoe je door één filmpje (nov2013) van één of andere dierenlobby PETA, een beeld krijgt dat alle angorawol ineens "besmet" is met een verschrikkelijk dierenleed, Stom dat je je (ik mij) daardoor net als bij andere zielige filmpjes, zo ongenuanceerd op de hak laat nemen. Een les weer, ook aan de journalistieke media, om voortaan eerst door te kijken en onderzoek te doen. de reportage van KDVW gaf mij weer een wat ander opgeleukt beeld. Zal best dat er uitwassen zijn, dat heb je nu eenmaal overal met mensen; dieren en milieu. Ja ik eet groente, vis, af en toe een mals stukje vlees en ik draag wol ..en ja daar gaan "ze" heel erg dood van. D ![]() Sterker nog, ik denk dat wij de concurrerende dieren dan afmaken zodat ze ons "voedsel" (planten) niet opeten. Zover ik nu weet/zie kunnen (ook angora) konijnen heftig in de rui komen wanneer ze gevoederd worden met mimosa wat toxisch voor ze is. Na een weekje kan je de wol (hun vacht dus) er zo vanaf plukken. Scheren als bij schapen kan ook maar is natuurlijk wat bewerkelijker. Natuurlijk is kaalplukken zonder die middelen verwerpelijk maar het beeld dat dit plukken standaard zal zijn betwijfel ik wel een beetje. Waarom moeilijk plukken met kans op (bloed)vervuiling en dooie konijnen terwijl je ze na een week op mimosa zo kan kaalplukken. Ja, de mimosa-plant is niet goed voor ze maar dat overleven ze (zonder pijn, vermoed ik ) wel weer. Kortom, ook hier geldt weer: hoeveel wil je betalen voor een "dierwaardig" product. "Goede" stunt van PETA organisatie om zich met zo'n demagogisch filmpje op een verwerpelijke wijze zichzelf zo in de kijker te spelen. Wel jammer dat ze dit (keer op keer) doen zonder de andere kant van het verhaal te tonen. Bottomline, is het nu eenmaal darwinistisch eten of gegeten worden. Grtz | |
#ANONIEM | zaterdag 11 januari 2014 @ 20:57 |
Beetje kort door de bocht Vallon alleen na deze afl. deze conclusie trekken | |
Vallon | zaterdag 11 januari 2014 @ 23:49 |
@TUFKAL, Eensch, maar je moe(s)t wat vaststellen. M'n reactie is ook zeker retorisch om niet alles wat je krijgt toegeschoven voor waarheid aan te nemen. In dit geval stel(de) ik vast dat de goegemeente behoorlijk heftig reageerde op één publicatie waar Angora-konijnen kennelijk verschrikkelijke pijn hadden door het plukken van hun wollige vacht. Later , lees KDVW, (b)lijkt dat dit ook wel 's wat anders kan (liggen) waarbij de konijnen in zekere zin niet zo worden behandeld. Probleem blijft idd wie/wat moet je nu geloven ? Dat teletubbie speeltuintje voor konijnen van die Chinezen is natuurlijk een glansrijk voorbeeld wat imho onzin is. In het geval van Angora ben ik op Wiki/Google pad gegaan waarbij ik nu de indruk heb dat het niet standaard hoef te zijn om hun vacht af te rukken. Het is "efficienter" dat de dieren rustig en min of meer in leven blijven t.b.v. de volgende oogst. Neemt niet weg dat het productie is en blijft ten dienste van ons (mensen). Konijnen hou je niet omdat ze zo lief zijn maar om ze o.a. op te eten & te gebruiken. | |
golfer | donderdag 16 januari 2014 @ 12:15 |
Vanavond: Grond heb je overal. Maar zit het in een plastic zak, dan heb je potgrond. Speciale grond voor orchidee, buxus of bonsaiboom. Maar wat is dat voor grond, zo speciaal voor in de pot? De Keuringsdienst trekt de natuur in op zoek naar de grond voor de pot. | |
Karrel_Laaglawaai | donderdag 16 januari 2014 @ 12:35 |
In dat voorstukje al een geweldige quote: "Maar waar komt het dan vandaan? Uit een bos? Nee, gewoon uit de Jumbo." | |
golfer | donderdag 16 januari 2014 @ 23:37 |
Wist niet dat het zo CO2 onvriendelijk en dus slecht voor het broeikas-effect was, die potgrond. Verder briljante marketing om al die verschillende mengsels aan te bieden in (plastic!...) verpakkingen. | |
Guus Muisarm | vrijdag 17 januari 2014 @ 00:17 |
Wat is het probleem met plastic verpakkingen? (in dit geval) Goed recyclebaar en beter dan een houten krat ofzo lijkt me ... | |
Pietverdriet | vrijdag 17 januari 2014 @ 10:35 |
Bij die Angora handelaar in China moest in aan Potemkin denken | |
#ANONIEM | vrijdag 17 januari 2014 @ 21:27 |
Die Turk tilt toch even 60 L ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 17 januari 2014 @ 21:29 |
60 liter potgrond is een kilo of 20 | |
McNulty | vrijdag 17 januari 2014 @ 22:50 |
![]() | |
ß | donderdag 23 januari 2014 @ 19:18 |
Vanavond: Thee maak je van thee. Althans, dat zou je denken. Maar de Keuringsdienst vond naast theeblaadjes vreemde korrels in het theezakje. Kleine brokjes met een sterke smaak. Wat zit er naast thee eigenlijk nog meer in het zakje groene of zwarte thee? De Keuringsdienst over thee met een bijsmaak. | |
Aventura | donderdag 23 januari 2014 @ 20:50 |
Huh, er zit gewoon suiker in theezakjes van Lipton. Wtf. | |
Targaryen | donderdag 23 januari 2014 @ 20:52 |
Suiker ![]() | |
MevrouwPuff | donderdag 23 januari 2014 @ 20:53 |
Ben nu wel benieuwd of er in pickwick bv ook smaaksuiker zit of dat lipton de uitzondering is ![]() | |
ddx | donderdag 23 januari 2014 @ 22:00 |
En wat is dan wel goede thee uit de supermarkt ? | |
Skeletor. | donderdag 23 januari 2014 @ 22:11 |
Soms staat er bij de Lipton-soorten een indicatie van hoeveel calorieën er in de thee zitten. Niet alle soorten, ik weet zo even niet welke. Ben meteen de keukenkast ingedoken. Ik drink vooral Pickwick. Op de lijst van ingrediënten staan alleen plantaardige zaken vermeld. Geen smaakstoffen. Op de Lipton muntthee staat ook alleen 100 % munt. Nou ja. Wel weer een leuke aflevering. Ik dacht dat de wijnproevers erg waren, maar theeproeverij gaat met nog meer geweld gepaard ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 januari 2014 @ 22:14 |
Tja, theezakjes is troep, koop losse thee, hele blaadjes het liefst | |
#ANONIEM | donderdag 23 januari 2014 @ 22:16 |
Zou nou echt niemand weten dat leverworst gewoon alle troep is die men over heeft en door de blender gooit? ![]() Kan ook niet anders voor de prijs van een gemiddelde supermarkt leverworst ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2014 22:17:00 ] | |
Pietverdriet | donderdag 23 januari 2014 @ 22:23 |
Van mijn oma heb ik altijd moeten horen Hij die leverworst eet en een weduwvrouw trouwt Weet nooit van te voren, wat er in is gedouwt | |
Targaryen | donderdag 23 januari 2014 @ 22:23 |
Ik heb altijd in een slagerij gewerkt, zelf ook leverworst gemaakt. Maargoed, je hebt natuurlijk leverworst en je hebt leverworst. Bij ons ging er in ieder geval geen bende doorheen... Ben dus benieuwd wat het wordt! | |
#ANONIEM | donderdag 23 januari 2014 @ 22:24 |
Ik verwacht dan ook dat het om die worsten van 50 cent het stuk gaat en niet die van een ambachtelijke slager ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 23-01-2014 22:25:34 ] | |
Felagund | donderdag 23 januari 2014 @ 22:25 |
Het zal wel gewoon restvlees zijn. (Misschien niet alleen van een varken?). | |
Pietverdriet | donderdag 23 januari 2014 @ 22:26 |
Leverworst de nieuwe frikandel | |
Targaryen | donderdag 23 januari 2014 @ 22:26 |
Ik denk het ook niet, kan dus enkel positief zijn voor de echte slagers dan ![]() | |
flipsen | donderdag 23 januari 2014 @ 23:00 |
Kut, net een leverworst gekocht ![]() ![]() | |
golfer | donderdag 23 januari 2014 @ 23:18 |
Echte goede thee koop je natuurlijk niet in een supermarkt. Van die aroma's wist ik wel, maar dat er gewoon 4-5 % suiker in zo'n zakje Lipton wordt toegevoegd is nieuw voor mij. Binnenkort kunnen we trouwens ook een aflevering verwachten over Coquilles, want Marijn twitterde vanuit Frankrijk dat ze daar op een vis-afslag was en nu op de terugweg kotsmisselijk bij bijna elk tankstation de toiletten bezocht omdat ze een w.s. bedorven coquille had verorberd. ![]()
| |
Pietverdriet | vrijdag 24 januari 2014 @ 08:24 |
Tja, Vegetariërs, die hebben geen idee. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 januari 2014 @ 08:28 |
Dit zegt heel veel over supermarkten. Mensen willen thee met smaakjes, terecht, want de gewone thee in zakjes in niet te drinken. Dus komen fabrikanten met dezelfde baggerthee, maar nu met bosvruchten, aarbei en al die andere kunstmatige aroma's Bah. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 januari 2014 @ 08:41 |
Zie trouwens al jaren troepjes in theezakjes, in Earl Gray zakjes zitten witte korreltjes. Bij alle merken trouwens die ik heb open gemaakt. Vroeg een keer een vertegenwoordiger van lipton die ik tegen kwam bij een groothandel. Die begon over een productiefoutje Ik zei dat hij niet moest jokken, omdat het in alle zakjes zit, maakte er eentje van hem open. Hij wilde er niets over zeggen, faalgedrag natuurlijk. Gewoon eerlijk zijn over je product. | |
Roomsnoes | vrijdag 24 januari 2014 @ 15:00 |
Kunnen dat geen stukjes bergamot of citroen zijn? Earl Grey is immers een gearomatiseerde thee. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 januari 2014 @ 15:20 |
Nee, het zit niet in losse Earl Gray thee. | |
UIO_AMS | vrijdag 24 januari 2014 @ 15:25 |
Was weer een leuke aflevering. Kon gelijk mijn vriendin overtuigen dat dat smerige spul in die zakjes toch echt de deur uit moet. | |
MevrouwPuff | vrijdag 24 januari 2014 @ 20:35 |
Heb vandaag geen theezakjes op werk open kunnen maken, maar earl grey pickwick ingredienten: thee, flavor, bergamot (0,3%) ![]() | |
n0ir | vrijdag 24 januari 2014 @ 21:56 |
Nou heb ik begrepen dat jij de losse Twinings Lady Grey wel kan waarderen, ik geniet zelf al een tijdje van de zakjes van dat merk. Heb je die wel eens vergeleken? Kan je misschien uitweiden over het verschil tussen zakjes en losse thee (en dan bedoel ik niet budgetmerk vs Simon Levelt) en hoe de maat van de blaadjes de smaak beïnvloedt? En zijn er nog "goede" zakjes of is het gruis wat daar in zit per definitie slecht? | |
golfer | vrijdag 24 januari 2014 @ 22:06 |
Die jongen gisteren in de uitzending werkt dus in deze zaak: http://www.fourleaves.nl/ | |
#ANONIEM | vrijdag 24 januari 2014 @ 22:31 |
Ik koop meestal de allergoedkoopste Engelse supermarktthee uit Engeland. Ik zal niks zeggen over de kwaliteit, maar volgens de ingrediënten zit er alleen thee in en ik heb nu eens een zakje open gemaakt en zie er ook niks geks in zitten. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 januari 2014 @ 22:41 |
Ben geen thee tester, maar vind zakjes niets. Koop gewoon losse thee, | |
Roomsnoes | zaterdag 25 januari 2014 @ 18:22 |
Dat pulver is vaak een 'restant', kruimels zeg maar. Zwarte thee verschrompelt een soort in het fermenteringsproces, en ziet er altijd wat kleiner uit dan groene thee, die alleen gedroogd is. Maar in principe zijn de blaadjes even groot als ze geplukt zijn. Verder geloof ik dat hoe hoger in de bergen je komt, hoe kleiner de blaadjes en hoe exclusiever de thee. Thee krijgt smaak door dat het hete water smaak trekt uit de blaadjes. Hoe groter de blaadjes, hoe meer smaak er uit komt, en hoe meer het naar thee smaakt. Verder heeft thee ook ruimte nodig omsmaak af te geven. In zakjes zit thee vaak opgepropt, en kan het pulver niet opzwellen zeg maar. Als je verse thee in een groot filter doet en 3 of 4 minuten laat staan, zul je de blaadjes niet meer herkennen, die worden veel groter. En geven ook veel meer smaak af. Verder is de temperatuur van het water ook belangrijk. Groene thee smaakt vaak bitter bij 95 graden (met veel toegevoegde smaak zul je het verschil amper proeven). 80 graden is beter. Zwarte thee is het best bij 95 graden. | |
NoCigar | zaterdag 25 januari 2014 @ 21:46 |
Zit dat suiker in elke Lipton variant? Ik Ben niet zi'n theedrinker of -kenner, maar drink af en toe wel eens Moroccan mint van Lipton (Geen echte thee overigens). Werd dat ook genoemd? | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 22:03 |
De vijandigheid bij Lipton ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 22:10 |
Jammer dat ze alleen Lipton hebben gedaan. | |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 22:21 |
niet besproken maar reken maar dat het erin zit. | |
rene90 | dinsdag 28 januari 2014 @ 22:22 |
Van de lipton website een verklaring:
| |
#ANONIEM | dinsdag 28 januari 2014 @ 22:51 |
Volgens mij missen ze het punt een beetje. Het gaat toch immers niet erom dat je kilo's suiker in een kopje Lipton-thee hebt zitten, maar dat je "Dit is gewone thee, die zie je in het buitenland overal" koopt en dan geen gewone thee maar thee met foefjes krijgt. | |
n0ir | dinsdag 28 januari 2014 @ 23:02 |
Tof! dankjewel ![]() | |
golfer | dinsdag 28 januari 2014 @ 23:14 |
Dat dus. Die verklaring gaat alleen over de suikers die ze toevoegen. | |
Nytro | woensdag 29 januari 2014 @ 11:56 |
Het blijft slechte thee, dat lipton. En zoete zooi verkoopt gewoon beter, kijk maar naar macdonalds enzo. | |
#ANONIEM | woensdag 29 januari 2014 @ 12:41 |
volgens mij is Pickwick net zoveel rotzooi. | |
Pietverdriet | woensdag 29 januari 2014 @ 12:52 |
Yep | |
Skeletor. | woensdag 29 januari 2014 @ 14:42 |
Ik vind Pickwick wel lekkere thee ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 januari 2014 @ 14:43 |
Ik ook wel.En een Knorr wereldgerecht op zijn tijd ook wel, etc. | |
Felagund | woensdag 29 januari 2014 @ 15:44 |
In Pickwick zit volgens mij geen suiker, tenminste het aantal calorieën wat ik zo snel kan vinden is 0. | |
golfer | donderdag 30 januari 2014 @ 16:19 |
Preview van vanavond over leverworst: http://keuringsdienstvanw(...)everingen/30-01-2014 En volgende week: Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies blijkt een lastige vraag. Geen bakker die het ons haarfijn kan uitleggen. De Keuringsdienst op zoek, want is het waar van dat haar? http://keuringsdienstvanw(...)everingen/06-02-2014 | |
MaximusTG | donderdag 30 januari 2014 @ 16:45 |
Mwa, volgende week is weer beetje suf; Dat gaat om E921 L-cysteine, een aminozuur. Wordt als broodverbeteraar gebruikt. Kun je inderdaad uit haren halen, maar ook synthetisch maken, gewoon een molecuul.. Tis dus niet alsof er gemalen haar zit in brood. | |
Pietverdriet | donderdag 30 januari 2014 @ 16:47 |
KVW is niet meer wat het geweest is. Dat was ook de reden afaik dat wouter klootwijk er geen deel meer van wilde uitmaken. | |
#ANONIEM | donderdag 30 januari 2014 @ 16:48 |
en sinds KRO is het helemaal matig | |
alors | donderdag 30 januari 2014 @ 16:51 |
Misschien bij bepaalde smaakjes ook wel, maar de gewone thee niet idd. | |
stoeltafel | donderdag 30 januari 2014 @ 17:04 |
Wat is het grote verschil dan? Welke afleveringen waren de mooiste? | |
Pietverdriet | donderdag 30 januari 2014 @ 17:20 |
De eerste 3-4 seizoenen waren duidelijk beter. Vind ze steeds meer sensatie achtig worden. Nog steeds vermakelijk, dat wel. | |
golfer | donderdag 30 januari 2014 @ 17:23 |
Ik amuseer me nog steeds wel met de KvW. En wat onveranderd leuk en slecht blijft zijn die types van klantenservice of communicatie van bedrijven als ze met een vraag gebeld worden. ![]() "Waar komt de potgrond vandaan?" "Bij de Jumbo" ![]() | |
fotostarter | donderdag 30 januari 2014 @ 18:05 |
Vanavond leverworst ![]() Ik ben niet eens benieuwd, want ik weet wel wat ze er doorheen draaien, maar wil wel eens kijken welke feiten ze los weten te krijgen ![]() | |
budvar | donderdag 30 januari 2014 @ 20:27 |
Zag er al lekker uit. ![]() | |
Zocalo | donderdag 30 januari 2014 @ 20:33 |
Bah | |
budvar | donderdag 30 januari 2014 @ 20:34 |
Halve koppen ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 30 januari 2014 @ 20:34 |
Oh ja vind t ook nog steeds leuk hoor | |
arjan1112 | donderdag 30 januari 2014 @ 20:35 |
Gewoon naar de groothandel gaan, dat doen ze altijd, echt altijd hetzelfde , wij mogen niks zeggen enz | |
budvar | donderdag 30 januari 2014 @ 20:47 |
Apart om te zien maar ik blijf het gewoon eten. | |
ddx | donderdag 30 januari 2014 @ 20:49 |
Bijna afgelopen maar hele tijd zelfde vraag. | |
quirina | donderdag 30 januari 2014 @ 20:50 |
Leverworst doe ik een hond nog niet aan ![]() | |
ddx | donderdag 30 januari 2014 @ 20:51 |
Tja niet boeiende aflevering dus, hoop geheim om tja wat. | |
Tomatenboer | donderdag 30 januari 2014 @ 20:55 |
Inderdaad, en op het einde ben je nog (bijna) niks wijzer. | |
golfer | donderdag 30 januari 2014 @ 22:16 |
In zoverre dat je weet dat er wel degelijk allemaal (rest)vlees en lever en kruiden in zit en dat de producenten het met verlies moeten verkopen aan de supermarkt onder hun eigen kostprijs. De worst als lokker voor de consument om de supermarkt te bezoeken. | |
Snowballed | donderdag 30 januari 2014 @ 22:46 |
Net ff teruggekeken, en nu heb ik zin in worst...! Maar wel in eentje met een darm erom... worst in plastic is geen worst.. ![]() ![]() | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 30 januari 2014 @ 23:06 |
Komt er dus op neer dat er helemaal niets raars in leverworst zit, maar dat het gewoon voor erg weinig geld wordt verkocht door de boer. Vraag ik me af waarom ze dat dan specifiek bij leverworst zo doen, over andere vleeswaren heb ik niets gehoord. | |
fluitbekzeenaald2.0 | donderdag 30 januari 2014 @ 23:07 |
Wat ziet dat er onzaglijk smerig uit ![]() | |
technofreak86 | donderdag 30 januari 2014 @ 23:40 |
Laatst mijn (russisch/duitse) schoonouders blij gemaakt met zakjes lipton thee uit de AH bonus en van hen kreeg ik een zak losse zwarte thee. Die losse thee smaakt mij persoonlijk beter. [ Bericht 0% gewijzigd door technofreak86 op 30-01-2014 23:45:21 ] | |
Snowballed | donderdag 30 januari 2014 @ 23:40 |
Ja maar dat is me een partij lekker joh... ![]() Eten gaat bij mij om smaak.. niet om hoe het eruit ziet.. | |
#ANONIEM | donderdag 30 januari 2014 @ 23:41 |
Ik snap niet helemaal waarom ze zo moeilijk doen over het filmen van het productieproces. Er zijn immers genoeg youtube-filmpjes te vinden van de productie van andere worsten, en zó anders is leverworst toch vast ook weer niet. En als ze er goedkoop restvlees in doen - des te beter toch? Wordt dat tenminste nog nuttig gebruikt. Kun je thuis trouwens ook gebruik van maken. Varkenspoten om soep van te trekken kosten bijvoorbeeld ook bijna niks. | |
Snowballed | donderdag 30 januari 2014 @ 23:44 |
Maar worst is zo enorm recept gebonden.. je wil niet weten op hoeveel manieren 1 soort worst kan worden gemaakt.. (net als een visrokerij zeg maar..) Restvlees hoort in worst, daarom is het zelfs ooit bedacht geloof ik... Btw varkenspoot... Zampone... ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 30 januari 2014 @ 23:50 |
Echt? Op filmpjes zie je (nou ja, ik tenminste) eigenlijk steeds hetzelfde proces: 1. Vlees in de gehaktmolen 2. Kruiden en vet erbij en dan in zo'n donutvormige ronddraaiende bak waarin het helemaal tot puree wordt vermalen 3. De brei in een darm spuiten 4. De worst koken bij iets onder de 100 graden Klaar. Is daar veel variatie op mogelijk? Zou het bij leverworst helemaal anders gaan? | |
Zipportal | donderdag 30 januari 2014 @ 23:52 |
![]() Grilworst. ![]() Leverworst. ![]() | |
Snowballed | donderdag 30 januari 2014 @ 23:54 |
Tja dat is zo ongeveer globaal worst maken, maar ieder heeft natuurlijk zijn eigen "tweaks" en wss ook allemaal een aparte machine waar zij (om verschillende redenen) bij zweren.. Het is geen eenheidsworst... ![]() Dit is trouwens ook een leuke aflevering van De wilde keuken.. over worst... http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1374647 | |
#ANONIEM | vrijdag 31 januari 2014 @ 00:04 |
Ik had het geheim meer in de receptuur verwacht. Want vaak zie je ook wel producenten die camera's toelaten. Maar ik heb dan ook geen verstand van voedselverwerkingsmachines en hun geheimen (of niet-geheimen). | |
golfer | vrijdag 31 januari 2014 @ 00:32 |
Omdat, en dat werd ook gezegd, de worst-aanbieding in het foldertje als lokkertje werd gebruikt om mensen de supermarkt in te krijgen. Pure marketing dus. | |
golfer | woensdag 5 februari 2014 @ 12:05 |
Bron: de Volkskrant Een belangrijk bestanddeel van brood, de zogenaamde broodverbeteraar, wordt in sommige gevallen gemaakt van Chinees mensenhaar. Dit meldt het KRO-programma Keuringsdienst van Waarde in de uitzending van morgenavond. Broodverbeteraar is een hulpgrondstof die bakkers aan deeg toevoegen om de malsheid van hun brood te verbeteren. Aan ongeveer de helft van die broodverbeteraars wordt het aminozuur L-cysteïne toegevoegd. Meestal wordt dat aminozuur aan plantaardige producten zoals maïs ontrokken, maar bij een andere, goedkopere, productiemethode die vooral in China plaatsvindt, spelen eendenveren een hoofdrol. In de uitzending van donderdagavond zijn met een verborgen camera opgenomen beelden te zien van vertegenwoordigers van een paar grote Chinese fabrieken, die toegeven dat slechts 20 procent van hun L-cysteïne uit eendenveren wordt onttrokken. Voor de andere 80 procent wordt mensenhaar gebruikt. De fabrieken halen het haar bij plaatselijke kappers, zeggen de geïnterviewden, waarna het wordt gescheiden van eventuele wattenstaafjes, sigarettenpeuken en scheermesjes. Vervolgens wordt het haar gereinigd en via een aantal chemische processen tot L-cysteïne verwerkt. | |
Isabeau | woensdag 5 februari 2014 @ 12:08 |
Hele tijd geleden had ik daar ook over gelezen en toen stond er een E-nummer bij voor de harige broodverbeteraar. Ik heb allerlei producten in de supermarkt in handen gehad (broden, koekjes etc) en het zat echt nergens in. Althans, dat E-nummer stond nergens op vermeld. | |
MaximusTG | woensdag 5 februari 2014 @ 12:13 |
@golfer; ja, precies, dan zit er toch nog steeds geen gemalen haar in je brood? Er zit misschien L-cysteine in, dat uit haar gewonnen kan zijn. Maar dat is slechts 1 bouwsteen van wat daarvoor nog haar was. Waar je dus ook geen verschil kan vinden tussen L-cysteine die op deze manier of op een andere manier verkregen wordt. | |
Isabeau | woensdag 5 februari 2014 @ 12:14 |
Juist, het klinkt allemaal smeriger dan het is. | |
golfer | woensdag 5 februari 2014 @ 12:24 |
Klopt. Maar desondanks ben ik blij dat ik al jarenlang geen fabrieksbrood meer eet en mijn brood altijd zelf bak. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 5 februari 2014 @ 13:00 |
Gezien prionziektes is het niet verstandig om menselijke producten te eten | |
Felagund | woensdag 5 februari 2014 @ 13:15 |
Niet dat ik die behoefte heb, maar dat is toch vooral een probleem bij hersenen? (Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Kuru_%28ziekte%29) | |
MaximusTG | woensdag 5 februari 2014 @ 13:24 |
Maar we hebben het hier dan ook niet over het eten van menselijke eiwitten, die verkeerd gevouwen kunnen zijn (=prionen). Het gaat hier specifiek om 1 aminozuur (=waar eiwitten uit worden opgebouwd). | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 5 februari 2014 @ 13:35 |
Inderdaad, alleen eiwitten kunnen soortspecifiek zijn en een prion is een eiwit. Aminozuren zijn niet soortspecifiek. | |
Pietverdriet | woensdag 5 februari 2014 @ 13:38 |
Haar is eiwit, je kan daar een specifiek aminozuur uit gaan halen, maar hoe zuiver gaat je product zijn? Gewoon niet doen Synthetiseren is verstandiger | |
fluitbekzeenaald2.0 | woensdag 5 februari 2014 @ 13:42 |
Het eiwitsplitsende proces lijkt me niet zo moeilijk dat er hele eiwitten zullen overblijven. Ik neem aan dat het anders ook niet legaal zou zijn. | |
jcdragon | woensdag 5 februari 2014 @ 15:16 |
Menselijk haar klinkt vies, maar ganzeneveren klinkt ook vies. En misschien worden de veren van die ganzen hardhandig geplukt. Wat heb je dan liever? | |
svann | woensdag 5 februari 2014 @ 23:34 |
Je durft niet veel meer te eten zo. Vandaag: of je (lever)worst lust. Van worst wéten we tenminste al dat het niet veel soeps is. | |
SunChaser | woensdag 5 februari 2014 @ 23:40 |
Veren is minder vies | |
Bravebart | donderdag 6 februari 2014 @ 00:39 |
Bij het synthetiseren van een product heb je ook zuiveringsstappen, dus of het synthetisch maken van een product verstandiger is, is nog maar de vraag. Verschilt per product ![]() | |
arjan1112 | donderdag 6 februari 2014 @ 18:37 |
Het gaat vanavond over haar in brood | |
golfer | donderdag 6 februari 2014 @ 18:40 |
Joh. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 6 februari 2014 @ 19:20 |
| |
kawotski | donderdag 6 februari 2014 @ 20:53 |
Ik dacht al dat er een reden moest zijn dat ik het supermarktbrood tegenwoordig niet meer wegkrijg.. | |
arjan1112 | donderdag 6 februari 2014 @ 20:55 |
Op het einde bleek juist dat brood zonder 'mensenhaar' juist zwaarder is | |
ShinobizWinter | donderdag 6 februari 2014 @ 21:02 |
Volgens de website is het E920. | |
Kowloon | donderdag 6 februari 2014 @ 21:06 |
Is maar een simpel ding hoor dat L-cysteine: ![]() Geen gevaar voor prionziekten dus want daar is het juist de opeenvouwing van de aminozuren die een rol speelt. De biochemicus vatte het goed samen: het betreft hier een mooie vorm van recycling en ik snap ook werkelijk niet waarom het van de EU niet mag. | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 6 februari 2014 @ 22:07 |
Het 'schokkendste' vind ik nog wel dat het wettelijk niet mag, maar het blijkbaar gewoon gebeurd en er geen instantie is die daar iets mee doet. Mag niet, dus het zal dan ook wel niet gebeuren. Yeah right. Maar wat doet dat Nederlandse miepje in haar witte labjas nu? Ze waren de producent van L-cysteine maar kochten het gewoon in China. | |
Isegrim | donderdag 6 februari 2014 @ 22:28 |
En ik ben weer eens blij dat vrijwel al het brood dat ik eet zelfgebakken is. ![]() | |
SunChaser | donderdag 6 februari 2014 @ 22:30 |
ze waren leverancier | |
SunChaser | donderdag 6 februari 2014 @ 22:30 |
De chinezen vervalsen dus de papieren want veren zjn duurder | |
SunChaser | donderdag 6 februari 2014 @ 22:31 |
en lekkerder, de bakker luste zn eigen kauwgumbrood niet eens | |
Oscar. | donderdag 6 februari 2014 @ 22:57 |
net doen of haar neus bloed of oprecht denken dat er geen mensenhaar in zit ![]() | |
Oscar. | donderdag 6 februari 2014 @ 23:02 |
tevens, het eten van mensenhaar is niet kosjer en halal ![]() | |
golfer | donderdag 6 februari 2014 @ 23:05 |
Dat dus en het is niet te controleren. Ik blijf gewoon m'n eigen bakkertje brood spelen. | |
Bravebart | donderdag 6 februari 2014 @ 23:08 |
Pas je wel op dat er geen huidschilfers in je eigen gebakken brood belanden? ![]() | |
Isegrim | donderdag 6 februari 2014 @ 23:09 |
Hetzelfde zou moeten gelden voor gelatine. Maar moslims kopen gewoon producten met gelatine. Schijnt te 'mogen' omdat het zodanig ver van de bron af staat dat het niet langer als varken te beschouwen is. Religie. ![]() | |
Isegrim | donderdag 6 februari 2014 @ 23:10 |
Mijn eigen huidschilfers heb ik relatief weinig moeite mee. ![]() | |
Bravebart | donderdag 6 februari 2014 @ 23:24 |
Ach ja, als ze af en toe de puurheid van een batch checken zal het me een zorg zijn waar het van gemaakt wordt ![]() | |
arjan1112 | donderdag 6 februari 2014 @ 23:33 |
Moslims mogen geen rode M&M eten. Was bij de eet test | |
MaximusTG | donderdag 6 februari 2014 @ 23:53 |
Wat een stomme aflevering zeg. Precies zoals ik al voorspeld had dus ![]() Het is gewoon niet eens meer te zien wat de bron van het aminozuur is. Waarom zou je het dan niet gebruiken.. Kannibalisme... Wat een onzin zeg. Die ouwe bakker wel hilarisch (eerlijk) trouwens. | |
golfer | vrijdag 7 februari 2014 @ 00:10 |
Joden ook niet. | |
SunChaser | vrijdag 7 februari 2014 @ 00:28 |
En geen roze koeken | |
SunChaser | vrijdag 7 februari 2014 @ 00:29 |
Nou het is van mensenhaar van de grond bij de kapper en iedereen ontkent, lijkt me belangrijke info | |
golfer | vrijdag 7 februari 2014 @ 00:34 |
En nog veel meer niet. ![]() ben gelukkig niet kosjere jood | |
Bravebart | vrijdag 7 februari 2014 @ 00:54 |
Man, al was het mensenhaar uit het riool, dat maakt voor het uiteindelijke product niet uit hoor ![]() | |
SunChaser | vrijdag 7 februari 2014 @ 01:02 |
Wel als ze er geheimzinnig over doem | |
Isegrim | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:02 |
Het is verboden en er wordt over gelogen. Lijkt mij nieuwswaarde hebben dan. Wat me keer op keer weer verbaast is dat er altijd maar geroepen wordt "De consument wil dit". Maar wanneer vroeg de consument om brood dat nergens naar smaakt en zes weken lang houdbaar is? Wil 'de consument' dat echt? Goedkoop brood, dat wil de consument misschien wel. Maar is er een moment geweest in de tijd dat al het brood nog echt was, dat mensen hun bakkers gingen vragen om ander brood? Of is de vraag gecreëerd door het aanbod en door de drang van producenten om goedkoper te zijn dan andere producenten? Net als met vlees. Het is pas de laatste decennia dat mensen elke dag vlees eten. Zijn mensen op enig moment gaan klagen over het feit dat vlees zo duur was en ze het niet elke dag konden eten? Of zijn producenten gaan zoeken naar manieren om goedkoop te produceren zodat ze goedkoper waren dan de concurrent? Volgens mij willen mensen helemaal geen bagger. Ze weten alleen niet beter meer. | |
Pietverdriet | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:18 |
Als ik zie wat er vaak als vlees verkocht wordt, die kwaliteit is zo bagger dat ik begrijp, dat als je niets beters kent, je vegetarier wordt. | |
Isegrim | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:28 |
Nou ja, mensen beweren dat lekker te vinden. Maar als ik dan mensen die alleen dat kennen te eten heb en ze proeven wat wij maken, dan merk ik dat ze ons eten toch echt lekkerder vinden. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:30 |
Vorig jaar kwam een collega eens bij ons eten, had iberico varkenrack, ze was druk aan het kletsen met mijn man, nam een hap van het vlees en zag haar gezicht veranderen, zo van what the fuck eet ik en waarom is dat zo fucking lekker | |
Isegrim | vrijdag 7 februari 2014 @ 08:31 |
Heerlijk vind ik dat. ![]() ![]() | |
thettes | dinsdag 11 februari 2014 @ 03:41 |
Het probleem gaat het over transparantie. In onze maatschappij zijn zo ongelooflijk veel producten, waarvan je bij het grootste deel redelijkerwijs geen idee kunt hebben hoe het gemaakt wordt of wat er in zit. Kortom de markt is in de praktijk niet transparant, waardoor deze niet optimaal functioneert. Dat bedoel ik in die zin dat de markt niet levert wat mensen 'eigenlijk' willen. De markt zal dat trouwens ook nooit perfect kunnen. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit nagedacht over leverworsten. Of over de marketingtrucs van lipton bij hun thee. En dan heb ik ooit nog colleges over voedselproductie gevolgd.. Overigens klink ik als een ware communist, met mijn gepraat over niet werkende markten en mensen die hun ware belangen niet inzien. Maar ik zou alleen niet weten hoe het anders zou moeten. De enige rem die we hebben naast zo nu en dan collectieve consumentenactie is een overheid die zo nu en dan reguleert en probeert het geheel wél te overzien. Hoe imperfect dat soms ook werkt. En naast bovenstaande theorie speelt bij de consument natuurlijk ook de economische component. Ik wil bijvoorbeeld best mandarijntjes eten die in een zoutzuurbad zijn ontveld in plaats van handgepeld.. als dat me een euro scheelt. | |
Targaryen | dinsdag 11 februari 2014 @ 15:14 |
Iberico ![]() ![]() ![]() ![]() |