abonnement Unibet Coolblue
pi_132675246
De landmacht van morgen

"Mannen en vrouwen, dienend in of verbonden aan de Koninklijke Landmacht. De laatste weken zijn jullie blootgesteld aan veel nieuws en geruchten over onze nabije toekomst. Ik weet uit ervaring dat de onzekerheid die hiermee gepaard gaat ongemakkelijk is. Daarom heb ik u beloofd op het net te komen om meer duidelijkheid te geven zodra dat mogelijk is. Dat is nu het geval.

Door steun uit de Tweede Kamer is de opgedragen bezuiniging kleiner geworden, waarvoor ik dankbaar ben. Maar de resterende bezuiniging is nog steeds zo ingrijpend dat ik, als uw Commandant, dit moment aangrijp om mijn verantwoordelijkheid te nemen. Dit is het moment voor het CLAS om door te ontwikkelen. Ik heb daarom samen met mijn ondercommandanten een plan ontwikkeld dat binnenkort aan de Tweede Kamer ter goedkeuring wordt voorgelegd. Ik vind dat u er recht op heeft op hoofdlijnen over dit plan te worden geïnformeerd. Gewoon zoals we hebben afgesproken, eigenlijk. Mijn plan is gebaseerd op vier pijlers.

De eerste pijler is 'veelzijdigheid'. Als ik naar de omgeving kijk, dan is duidelijk dat de wereld om ons heen er zeker niet veiliger op wordt. Om daar het hoofd aan te bieden moeten we veelzijdig zijn. In sommige opzichten moeten we zelfs een beetje veelzijdiger worden, is mijn conclusie. Daarom gaan we de brigades allemaal uniek maken waardoor we meer flexibel zijn, sneller kunnen reageren en nog beter worden bij inzet.

De tweede pijler is dat we vol gas doorgaan met de samenwerking met onze internationale partners. We gaan niet alleen samen oefenen, maar ook integreren daar waar mogelijk. Dat is niet alleen de realiteit bij inzet, maar geeft ons ook toegang tot capaciteiten die we organiek niet meer hebben.

De derde pijler is dat we ons meer gaan focussen op potentiële inzetgebieden. Samen met de differentiatie van de brigades zal dat helpen het gat tussen OG en IG zo klein mogelijk te maken. Ook dat verhoogt onze inzetbaarheid.

De vierde pijler is dat we meer gaan testen en experimenteren. Hierdoor kunnen we meer en beter gebruik maken van kennis binnen en buiten de KL, de industrie en onze eigen ervaringen. Zo krijgen we niet alleen beter materieel, maar we moeten het ook sneller kunnen benutten.

Deze vier pijlers zijn en blijven in de toekomst gefundeerd op mensen. Onze militairen, burgers en families zijn onze kracht. Onze officieren zijn leiders, ons onderofficierkorps van wereldklasse, onze korporaals en soldaten klaar voor iedere missie, onze burgers onze enablers en de families onze kracht. Een geweldig potentieel, maar we kunnen er nog meer mee dan we nu doen. Meer en gerichte vorming gaat onze mensen beter maken, we kunnen vullen met nog meer kwaliteit en onze personeelszorg moet beter.

Wat gaan we dan precies doen?

11 AMB blijft zoals het is, versterkt met een eigen BVE, zoals vermeld in de Nota op Prinsjesdag. De brigade wordt geïntegreerd in de Duitse Division Schnelle Kräfte en blijft wereldwijd inzetbaar. De brigade is hiermee onze lichte capaciteit, uniek in Air Assault optreden.

13 Mechbrig gaat helemaal over op wiel, met Bushmasters en MB 280 CDI als kern. De helft van de 88 vrijkomende CV90’s wordt verkocht, de andere helft komt beschikbaar voor opleidingsdoeleinden, verbetering van de inzetbaarheid en de logistieke reserve. België en Frankrijk zijn de belangrijkste partners en het primaire inzetgebied is Afrika. Hiermee krijgt de krijgsmacht een organieke medium capaciteit.

43 Mechbrig blijft onze gemechaniseerde capaciteit, geconcentreerd in Havelte. In de nabije toekomst wordt een pantserinfanteriecompagnie gelegerd in Amersfoort en omgevormd tot test- en experimenteereenheid. Een nog te bepalen Duitse brigade wordt partner, de inzetgebieden zijn vooral Europa, Azië en het Midden-Oosten.

Daarnaast hebben we de mogelijkheid een aantal knelpunten van vandaag te kunnen oplossen. Hierbij zal in ieder geval meer capaciteit gaan naar opleiding & training en personeelszorg. Niet veel, maar broodnodig.

Ik hoor u denken, 'mooie woorden, dit hebben we vaker gehoord'. Ik begrijp die reactie. Elke verandering, hoe noodzakelijk ook, heeft zijn prijs. We zetten twee bataljons CV90 op wiel. We gaan wéér reorganiseren. Er verandert weer veel. Toch neem ik deze maatregelen in de volle overtuiging dat we deze weg moeten gaan. Het is nodig, en niet alleen voor onszelf. Wij zijn een onmisbare hoeksteen voor de krijgsmacht. Simpel goed zijn is voor ons niet voldoende, beter worden is de kunst. Wij zijn dat altijd geweest en zullen dat altijd blijven, zolang we investeren in onszelf. Zodat Nederland op ons kan blijven rekenen.

Dit zijn de feiten, maar nog niet alle details. Veel moet nog worden uitgewerkt. Tot zo ver het 'hoe'. Binnenkort zal ik u persoonlijk komen uitleggen waarom ik hiertoe ben gekomen. Ook daar heeft u recht op."
https://www.facebook.com/dutchdefencepress
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 30 oktober 2013 @ 15:44:34 #102
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132726934
Minister Hennis ontvangt petitie Van Ghentkazerne

28 oktober 2013, 17.37 uur
Minister krijgt petitie van Etienne Hennekes. Foto: Ministerie van DefensieMinister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vanmiddag een petitie in ontvangst genomen met 12.191 handtekeningen om de Van Ghentkazerne in Rotterdam open te houden.

Initiatiefnemer en oud-marinier Etiënne Hennekes overhandigde ook nog eens een boekwerk met steunbetuigingen die via Facebook zijn binnen gekomen. Daarop hebben vooral oud-mariniers gereageerd. “We hopen op een heroverweging. Rotterdam hoort bij de mariniers en de mariniers bij Rotterdam”, aldus Hennekes.

Alternatieven
Minister Hennis zei de actie te waarderen. “Het is goed dat u er bent. Ik begrijp hoe belangrijk de mariniers zijn voor Rotterdam. Ik ben in gesprek met burgemeester Aboutaleb om naar alternatieven te kijken. Daar sta ik voor open. Valse verwachtingen creëren kan ik echter niet. Het budget van de krijgsmacht staat onder druk en dan moeten er soms beslissingen worden genomen die ook mij pijn doen.”

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)tie_Van_Ghentkazerne
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 november 2013 @ 06:36:54 #103
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_132880180
Militairen stoppen er massaal mee

Roy Klopper
AMSTERDAM -
Bij Defensie lopen zo veel mensen vrijwillig weg en komen zo weinig nieuwe militairen binnen, dat het massaontslag van ruim 2500 werknemers overbodig is en zelfs fnuikend voor de inzetbaarheid.

Voorzitters Marc de Natris en Ruud Vermeulen van de koepel van officierenverenigingen GOV/MHB rekenenvoor dat sinds 2011 jaarlijks circa 850 militairen en 1100 burgermedewerkers vrijwillig de deur uit lopen. „Vaak omdat ze alle reorganisaties moe zijn."

Als dit tempo zich voortzet en er komen ook nog eens de door het kabinet aangekondigde 2750 ontslagen overheen, leidt dit tot een schrikbarende ’ondervulling’ van de krijgsmacht, zo wordt gevreesd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oppen_massaal__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_132880364
Was te verwachten,
Regering heeft haar doel bereikt...
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 9 januari 2014 @ 12:47:30 #105
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_135269435
'Weinig over van de krijgsmacht'

Door binnenlandredacteur Tineke Hoekstra

''De bodem van het bezuinigen op defensie is bereikt'', zegt militair historicus Christ Klep. Vanmiddag viert de Koninklijke Landmacht haar 200ste verjaardag met een vaandelgroet aan koning Willem-Alexander, maar Klep zegt dat er eigenlijk niet veel te vieren valt.

''Het ministerie van Defensie is nog niet de helft van wat het vroeger was'', zegt Klep. Ieder jaar loopt de begroting voor defensie terug en ook het aantal werknemers daalt. Werkten in 2007 nog bijna 70.000 mensen bij defensie, begin vorig jaar was dat iets meer dan 61.000 waarvan 21.000 bij de Koninklijke Landmacht. Ook de defensiebegroting daalt al jaren. De uitgaven kwamen in 2013 uit op 7,8 miljard euro.

Kritiek
Zijn kritiek richt zich ook op de minister, die zegt dat ze de multifunctionele krijgsmacht handhaaft en de zelfstandigheid garandeert. Klep: ''Er is van onze krijgsmacht weinig meer over. De eeuwenoude uitdrukking dat de landmacht de drager is van het gevecht, is nog slechts theoretisch. Als de VN ons zou vragen om met 5000 man naar Syrië te gaan, krijgen we dat niet voor elkaar. We zijn zo tevreden over onze deelname aan de missie naar Mali, maar meer zit er ook niet in.''

Voor de landmacht geldt ''we moeten door'', maar volgens Klep is de landmacht eigenlijk verworden tot een publiek nuttige organisatie, waarvan we hopen dat we die nooit nodig hebben, maar die er wel moet staan.

Het aantal binnenlandse operaties groeit. In 2012 werd 140 keer de hulp van militairen ingeroepen. Daarbij ging het onder meer om de ontmanteling van een bom uit de Tweede Wereldoorlog, een zoektocht naar een jongen onder water met speciale apparatuur en het inzetten van een sleepboot als ijsbreker.

Stratego
Intussen wordt de ene na de andere eenheid wegbezuinigd en daarmee verdwijnt ook het vaandel dat gekoppeld is aan dat onderdeel. Spottend zegt Klep dat hoe meer er verdwijnt hoe groter de interesse is in de traditie van de krijgsmacht.

Volgens hem is de vaandelgroet ook een mooie traditie. Hij legt uit dat vaandels vroeger bij veldslagen een belangrijke functie hadden. Ieder regiment, korps en krijgsmachtonderdeel heeft er één met of zonder overwinningslinten. Het klassieke bordspel Stratego is er op gebaseerd. De vlag moest worden verdedigd. Nu is de vlag juist een symbool van eenheid.

Keuzes
Terugkomend op zijn kritiek vindt hij dat Defensie keuzes moet maken. ''De infanterie, de voetsoldaten, ze zijn onderbemand. Ze kunnen nog geen goed uniform betalen. En intussen schaffen we de JSF aan en liggen er dure onderzeeboten te wachten op hun taak.''

Volgens Klep is de concurrentie tussen de verschillende krijgsmachtonderdelen erg groot. Maar de minister moet volgens hem kiezen voor goed opgeleide militairen. Want voor de landmacht telt maar één ding: een buitenlandse missie! Daar trek je jonge mannen mee. Daarover vertellen de militairen, daarmee zijn ze bezig, zegt Klep.

Bron: http://nos.nl/artikel/595333-weinig-over-van-de-krijgsmacht.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 9 januari 2014 @ 13:00:22 #106
13456 AchJa
Shut up!!!
  donderdag 9 januari 2014 @ 22:47:51 #107
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_135296756
Rusland rammelt onaangekondigd aan de poorten van Schotland (waar een heel groot deel van de Noordzeeolie gewonnen wordt). Plots ag er een groot oorlogsschip voor de kust en nimand had gemerktdat hj er aan kwam. De Royal Navy lag -zogezegd met de onderbroek op de enkels- in het zuiden in de haven en het kostte 24 uur voor ze er bij waren.

http://www.dailymail.co.u(...)g-response-time.html

Nu vraag ik me toch af welke politicus met droge ogen blijft volhouden dat we genoeg uitgeven om onszelf te beschermen en dat we best kunnen vertrouwen op de samenwerking met het bondgenootschap.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_135297110
quote:
15s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:47 schreef RonaldV het volgende:
Rusland rammelt onaangekondigd aan de poorten van Schotland (waar een heel groot deel van de Noordzeeolie gewonnen wordt). Plots ag er een groot oorlogsschip voor de kust en nimand had gemerktdat hj er aan kwam. De Royal Navy lag -zogezegd met de onderbroek op de enkels- in het zuiden in de haven en het kostte 24 uur voor ze er bij waren.

http://www.dailymail.co.u(...)g-response-time.html

Nu vraag ik me toch af welke politicus met droge ogen blijft volhouden dat we genoeg uitgeven om onszelf te beschermen en dat we best kunnen vertrouwen op de samenwerking met het bondgenootschap.
Wat zullen die Russen gelachen hebben.
pi_135298276
quote:
15s.gif Op donderdag 9 januari 2014 22:47 schreef RonaldV het volgende:
Rusland rammelt onaangekondigd aan de poorten van Schotland (waar een heel groot deel van de Noordzeeolie gewonnen wordt). Plots ag er een groot oorlogsschip voor de kust en nimand had gemerktdat hj er aan kwam. De Royal Navy lag -zogezegd met de onderbroek op de enkels- in het zuiden in de haven en het kostte 24 uur voor ze er bij waren.

http://www.dailymail.co.u(...)g-response-time.html

Nu vraag ik me toch af welke politicus met droge ogen blijft volhouden dat we genoeg uitgeven om onszelf te beschermen en dat we best kunnen vertrouwen op de samenwerking met het bondgenootschap.
Hebben de Britten geen maritime patrol aircraft? Dat is :X en _O- tegelijkertijd..
pi_135299443
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:15 schreef Radegast het volgende:

[..]

Hebben de Britten geen maritime patrol aircraft? Dat is :X en _O- tegelijkertijd..
Zelfde als NL dat doen de bondgenoten wel.
Al is het in het geval van de uk wel erg stom met zoveel kustlijn ver van de eu.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 januari 2014 @ 02:34:24 #111
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_135304261
quote:
0s.gif Op donderdag 9 januari 2014 23:15 schreef Radegast het volgende:

[..]

Hebben de Britten geen maritime patrol aircraft? Dat is :X en _O- tegelijkertijd..
Zeker wel. Als ook te lezen is in het artikel. En die hebben hun werk ook gedaan.

RAF reconnaissance aircraft tracked the progress of the Russian warship as it neared north-east Scotland, and the tension heightened when aerial photographs revealed the ship was carrying a full payload of guided missiles.

Er was alleen geen bootje in de buurt om dat schip te onderscheppen. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 10 januari 2014 @ 02:49:47 #112
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_135304515
Lijkt wel op de situatie van NL in de West,
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 10 januari 2014 @ 09:19:17 #113
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_135306490
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 02:34 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Zeker wel. Als ook te lezen is in het artikel. En die hebben hun werk ook gedaan.

RAF reconnaissance aircraft tracked the progress of the Russian warship as it neared north-east Scotland, and the tension heightened when aerial photographs revealed the ship was carrying a full payload of guided missiles.

Er was alleen geen bootje in de buurt om dat schip te onderscheppen. :P
Uh... die "Martime patrol aircraft", of zoals hier staat "reconnaissance aircaft", zijn standaard Hercules transport vliegtuigen die getasked worden om een paar uur boven zee te vliegen. Ze kunnen werkelijk NIETS uitrichten tegen wie dan ook. De Nimrod MR2s van de RAF zijn jaren geleden aan de kant gezet om geld te maken voor de Nimrod MRA4, die een jaar later ook gecancelled werd. Dus ja, de RAF heeft vluchten uitgevoerd, maar nee, er is geen enkele dreiging van uitgegaan.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_135318620
Van alle landjes aan de Noordzee hebben alleen de Noren en Duitsers nog een handjevol P3 Orions en de Fransen Atlantique 2's. Die Orions van de Duitsers waren van ons toch?

Samen geld inleggen om Airbus 319 MPA's te kopen of Boeing P8 Poseidon's wmb, kan toch niet zo'n capability gap op de Noordzee..
  vrijdag 10 januari 2014 @ 16:41:07 #115
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_135321346
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 januari 2014 15:35 schreef Radegast het volgende:
Van alle landjes aan de Noordzee hebben alleen de Noren en Duitsers nog een handjevol P3 Orions en de Fransen Atlantique 2's. Die Orions van de Duitsers waren van ons toch?

Samen geld inleggen om Airbus 319 MPA's te kopen of Boeing P8 Poseidon's wmb, kan toch niet zo'n capability gap op de Noordzee..
De Duitsers hebben er 8 van ons, ja. De resterende 5 zijn aan Portugal verkocht. En de Fransen maken zich niet druk om de Noordzee, alleen om het Kanaal en de onmiddellijke toegang daartoe. Verder bekijken zij de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 14 januari 2014 @ 13:32:21 #116
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_135476081
Leopardtanks definitief naar Finland

DEN HAAG -
De verkoop van 100 Leopard 2A6-gevechtstanks aan Finland is definitief. Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie dinsdag aan de Tweede Kamer geschreven. Defensie wil niet zeggen wat het oplevert. Finse media meldden eerder dat het land 200 miljoen euro betaalt voor de tanks.

Finland koopt onze tanks

De overdracht gaat niet in één keer. De laatste Leopard gaat in 2019 richting Finland. Bij de transactie zijn ook onderwijsleermiddelen, reservedelen, speciaal gereedschap, oefenmunitie en opleidingen inbegrepen. Tijdens een bezoek van de Finse minister Carl Haglund aan Hennis volgende week wordt de zaak bezegeld.

Hennis kondigde vorige maand al aan dat de verkoop „bijna rond” was. In 2011 is besloten de tanks af te stoten in het kader van bezuinigingen. Vorig jaar wilde Defensie de tanks al aan Indonesië verkopen, maar een meerderheid in de Tweede Kamer keerde zich tegen de deal vanwege de mensenrechtensituatie in het land.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Finland__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 februari 2014 @ 23:16:37 #117
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137257817
Openhouden Van Ghentkazerne kost 1,8 miljoen

ROTTERDAM -
Het openhouden van de Van Ghentkazerne in Rotterdam kost 1,8 miljoen. Dat geld wordt niet alleen opgehoest door de gemeente Rotterdam, maar ook door het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Dat heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb vrijdag in een brief aan de gemeenteraad laten weten. De vier partijen, inclusief het ministerie van Defensie, zijn overeengekomen dat het opleidingscentrum voor mariniers nog zeker 25 jaar in de Van Ghentkazerne blijft bestaan. Vorig jaar wilde defensieminister Jeanine Hennis-Plasschaert de kazerne nog wegbezuinigen.

Verzet
Mede door het verzet, met burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam voorop, gaat dat nu niet door. Hij vond samen met de andere partijen een oplossing om zo ook de naam van Rotterdam als marinierstad in stand te houden. De gemeente en de veiligheidsregio worden nu medegebruiker van de kazerne en er wordt intensiever samengewerkt met het Korps Mariniers.

Zo worden in de toekomst niet alleen de gemeentelijke stadswachten in de kazerne getraind, maar ook eenheden van de brandweer en ambulancediensten. Verder worden er opleidingen van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gegeven. „Door het openhouden van de kazerne blijven de mariniers een bijdrage leveren aan de stad op sociaal- en veiligheidsgebied. Bovendien heeft de aanwezigheid van het korps een postieve invloed op de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven”, zo staat in de brief.

Het openhouden van de kazerne kost de stad Rotterdam 0,9 miljoen euro, Het grootste deel van dat geld staat nu begroot in bestaande budgetten, zoals de huur van het onderkomen waar de stadswachten nu worden opgeleid. De veiligheidsregio draagt 0,4 miljoen bij uit bestaande huisvestingsbudgetten en het ministerie van Veiligheid en Justitie een half miljoen euro.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_kost_1_8_mln__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 1 maart 2014 @ 17:55:07 #118
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_137277783
Vestzak-broekzak.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 maart 2014 @ 18:06:00 #119
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_137518522
SGP: geef Defensie tanks terug
zaterdag 8 mrt 2014, 16:25 (Update: 08-03-14, 16:48)

De situatie in Oekraïne toont volgens SGP-leider Van der Staaij aan dat er extra geld moet komen voor een goed uitgerust leger. "Poetin hou je echt niet tegen met een spoedvergadering in Brussel of met een bajonet in een roeiboot", aldus Van der Staaij op de SGP-jongerendag.

De SGP wil dat een deel van de tanks terugkomt. De Leopard-tanks werden in 2011 buiten gebruik gesteld; sindsdien beschikken de Nederlandse strijdkrachten niet meer over zware tanks.

Ook moeten er volgens Van der Staaij nieuwe transporthelikopters en patrouilleschepen worden aangeschaft. Van der Staaij: "Het is naïef te denken dat de wereld veiliger is geworden. Kijk naar de Krim, of het Midden-Oosten. Veiligheid gaat voor. Dan bezuinig je niet, maar investéér je juist."

Defensienorm
Van der Staaij wijst ook nog op de defensienorm van de NAVO. "Gaat het over het begrotingstekort, dan kent iedereen de drieprocentsnorm van de EU, maar bij de verdediging van ons land hoor je niemand over de tweeprocentsnorm van de NAVO."

Bron: http://nos.nl/artikel/620694-sgp-geef-defensie-tanks-terug.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 8 maart 2014 @ 19:03:42 #120
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_137520194
De SGP is de enige partij die landsverdediging belangrijker vindt dan uitkeringen voor kansenmensen. Inlcusief PVVVD
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  woensdag 12 maart 2014 @ 11:38:21 #121
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_137651341


:')________!!!!!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_137651821
quote:
10s.gif Op woensdag 12 maart 2014 11:38 schreef Rave_NL het volgende:
[ afbeelding ]

:')________!!!!!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Godverdomme zeg. Echt slecht.
Je kan bijna beter je hele uitrusting bij noorloos en UKtactical bij elkaar gaan kopen.
pi_137722739
quote:
10s.gif Op woensdag 12 maart 2014 11:38 schreef Rave_NL het volgende:
[ afbeelding ]

:')________!!!!!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dure sokken.

Overigens snap ik dat hele systeem sowieso niet. Waarom geeft het leger niet iedereen om de 2 jaar ofzo een nieuwe set kleding :?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 14 maart 2014 @ 09:55:52 #124
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_137723372
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:29 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Dure sokken.

Overigens snap ik dat hele systeem sowieso niet. Waarom geeft het leger niet iedereen om de 2 jaar ofzo een nieuwe set kleding :?
Dat zou één grote logistieke clusterfuck zijn,

Plus items zoals een KM-trui, blauwe parka en lijjekker zitten wel in mijn pakket, maar draag ik nooit. Witte pet enkel bij barathea dus die verslijt ook niet.
Hetgeen wat het snelste slijt zijn bij mij de hardloopschoenen, maar die zijn dan weer eigen aanschaf.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_137723974
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 maart 2014 09:55 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Dat zou één grote logistieke clusterfuck zijn,

Plus items zoals een KM-trui, blauwe parka en lijjekker zitten wel in mijn pakket, maar draag ik nooit. Witte pet enkel bij barathea dus die verslijt ook niet.
Hetgeen wat het snelste slijt zijn bij mij de hardloopschoenen, maar die zijn dan weer eigen aanschaf.
En dit niet met het beheren van budgetten, webwinkels en optuigen administratie?
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')