Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschilquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]erdoorheen? of er overheen?
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:58 schreef chufi het volgende:
[..]
Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishesquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
eh... ja, ik eet ook wel eens appelmoes, maar niet door mijn gehaktballen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 20:00 schreef chufi het volgende:
[..]
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarismequote:Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Wat is minder vlees, 4x per jaar?quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ikquote:Op maandag 7 oktober 2013 16:00 schreef sararaats het volgende:
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd
maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Ziet er lekker uit en klinkt goedquote:Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!
Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Mijn versie:
[ afbeelding ]
Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker!![]()
Aanrader dus.
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
quote:Op maandag 7 oktober 2013 16:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ikklinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme
Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel![]()
Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige receptenquote:Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:
![]()
ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend
ik heb de salade met scampi, appel en curry samen met de thuisbegeleiding van Jeroen Meus gemaakt. heerlijk gewoon.quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten
ziet er erg lekker uitquote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten![]()
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
Keftedes
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje![]()
Piment
Karwijzaad
Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.
haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.
Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.
Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel![]()
Was érg lekkerToetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Dat lijkt helemaal niet vegetarischquote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten![]()
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
Keftedes
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje![]()
Piment
Karwijzaad
Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.
haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.
Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.
Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel![]()
Was érg lekkerToetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Héél makkelijk zelfsquote:Op maandag 7 oktober 2013 17:38 schreef Selestha het volgende:
[..]
Dat lijkt helemaal niet vegetarischHoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Waarom neem je zijn ballen niet?
http://www.devegetarische(...)he-slager-gehacktbal
ja droog dat waren zequote:Op maandag 7 oktober 2013 18:01 schreef Vork het volgende:
[..]
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...
[ afbeelding ]
Dat lijkt er niet op hoorquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:06 schreef Vork het volgende:
[..]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/
Wel als je het tot poeder vermaaltquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat lijkt er niet op hoorhet is een soort wit poeder
quote:
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemdquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!
http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
Nooit gewetenquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd
de chinese toko misschien?quote:Op maandag 7 oktober 2013 20:16 schreef Noek het volgende:
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!
Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Mijn versie:
[ afbeelding ]
Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker!![]()
Aanrader dus.
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan. Dat geldt echter helaas ook voor de meeste vegetarische schijven. Hoog tijd dat ze daarvoor eens biologische eieren gaan gebruiken en het liefst ook geen soja meer uit door Israel (walgelijk land) bezet gebied! Liefst ook niet uit Israëlisch gebied, het is niet echt een sympathiek volkje.quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten![]()
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
Er zit vrije uitloop ei in.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan.
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Er zit vrije uitloop ei in.
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren, maar val je er nu over dat ik nietquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren
Ik koop toch ook geen eierenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop toch ook geen eierenHet zit er al in.
Nou volgens mij zit er wel verschil inquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
Ik heb het eerder al aangegeven, er is een boven- en een ondergrens voor scharreleiëren. In beide gevallen zit het tussen die boven en ondergrens, in beide gevallen gaat het dus om scharreleiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou volgens mij zit er wel verschil in
Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).
[ afbeelding ]
Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.quote:Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Dus jij denk dat de Vegetarische slager legbatterijeieren of scharreleiren in hun produkten stoppenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt.
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
ow, nou wat je nu zegt dat wist ik al en ik let daar ook op, ik denk de meeste mensen wel hier,quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
quote:Lekker Duurzaam
Vegetarisch vlees gemaakt op basis van soja en lupine is lekker duurzaam!
Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die 25 respectievelijk 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof, dit zorgt voor luchtvervuiling welke schadelijk is voor de gezondheid. Vegetarische Kipstukjes, Gehacktballen, Spekjes Gerookt, Tonyn, Braadstukjes en ander vegetarisch vlees van de Vegetarische Slager is vrij van genoemde milieunadelen. In onderstaande grafiek ziet men van links naar rechts de CO²-uitstoot van eiwitten uit rundvlees, varkensvlees, kipppenvlees, zuivel, soja- en lupinebonen. Vegetarische Slager producten, gemaakt op basis van soja of lupine, hebben een relatief kleine ecologische voetafdruk.
De lupine is biologisch geteeld en van Nederlandse grond. Het gewas werd van origine gebruikt om de grond vruchtbaar te maken. Een voor de natuur en landbouw zeer nuttig gewas, waarvan wij de eiwitrijke bonen hebben herontdekt. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit plantje Nederland op meer plekken gaan sieren. Een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is volledig biologisch en Skal gecertificeerd, namelijk onze Kroketten, Bitterballen, Shoarma, Saucijzenbroodjes en binnenkort de Bamihap.
De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië). Bovendien: voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.
Met het huidige landbouwareaal zouden we middels een plantaardig dieet 30 miljard mensen kunnen voeden. Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld.
Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja. - See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.ztL0ta57.dpuf
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens opquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
Maar ook voor jouw biologische eieren worden kuikentjes versnippert en vergast dus zo diervriendelijk zijn ze nietquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
Verder lees ik gewoon weer meequote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Poeh, daar in het hoge noorden zou ik het ook niet weten. Misschien een sushirestaurant lief aankijken?quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 09:08 schreef Noek het volgende:
Shit hé. Die Bram!![]()
Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen metquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op
Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzoquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 09:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen met
zijn handjes in kan graaienen ik wil graag een houdbaarheid datum zien. op de markt
staan ze ook wel en ruiken lekkermaar ik weet nooit wat er 's avonds met die bakken gebeurd,
voor hetzelfde geld kruipen de muizen eroverheendus voor mij liever verpakt in de super.
Ja maar de Lidl en de Aldi en de Plus enzo reken ik ook onder supermarkten eigenlijkquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 10:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzo)
Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slagerquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Is een vegaslager een slager? Bij slagers kom ik niet, veel te onprettig voor mij.
Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel? De markt is een optie maar helaas niet erg praktisch, bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had. Ik kan eens een andere markt of een Turkse winkel proberen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op
Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar mijn dagelijkse vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slager![]()
Maar bij de Ekoplaza hebben ze bijna het hele assortiment.
Nou, dan koop je ze toch lekker daar? Niemand houdt je tegenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar dagelijks mijn vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.
Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel?
Ik haal mijn groene paprika's en aubergines enzo altijd bij de de Turkse Toko, veel beter dan die plastic paprika's uit de supermarktquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn.Prima kwaliteit, als je een beetje weet wat je moet hebben. Turkse winkel heeft wel veel meer keus, en er staat een snoezig kruideniertje achter de toonbank.
Bedoel je bovenstaand recept? Zit geen chilipeper in toch?quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:55 schreef sararaats het volgende:
ik zie hier echt lekkere recepten.
ik ben wel voor chilipeper maar m'n maag niet denk ik
Tering man, is jouw leven niet erg zwaar als je je over zulke dingen al druk maakt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had.
Je kan je inschrijven voor deze nieuwsbrief Sara, dan krijg je elke week de aanbiedingen, ookquote:Op woensdag 9 oktober 2013 15:10 schreef sararaats het volgende:
ik heb weer een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gegegeten en deze keer waren er broodjes![]()
zo'n groenteschijf valt wel makkelijk uit elkaar hihi
nu mijn gewicht nog aanpakken
Ik moet ook eens vaker havermout in mijn Smoothie doen, ik vergeet dat vaak en ik heb een énorme potquote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:10 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Oh dat ziet er lekker uit! Binnenkort eens uitproberen
![]()
Ik ben flink aan het experimenteren geweest met overnight oats als ontbijt en vanochtend had ik echt een lekkere combi te pakken. Gewoon havermout met sojamelk, en daar een beetje maple syrup bij, cacaopoeder en cranberry's. Smaakt bijna als een toetje
Je kan ook in olijfolie bakken.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:23 schreef sararaats het volgende:
ik bak niet meer met gewone boter maar met Alpro Soja boter (of hoe heet dat ook alweer?)
dat doe ik meestal als ik ga wokkenquote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je kan ook in olijfolie bakken.
Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die nietquote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
[..]
dat doe ik meestal als ik ga wokken
quote:Wat is de lekkerste smaak professor Grunschnabel ijs?'. Salmiacoco... Snow White.... of Banana Bahiana? Tijdens de kleine proeverij in ons pand-in-aanbouw aan de Rozengracht rolden we nog net niet over elkaar heen. Vanaf 4 oktober verkopen we naast onze DVS producten professor Grunschnabel, 100 procent VEGAN Ice, 200 procent lekker. Vonden we wel bij ons passen.
quote:Omdat we het niet kunnen laten, nog een zoete verrassing: VEGAN CUPCAKES: voor vegans én mensen met een zuivelallergie! Deze (d)roomcakes worden speciaal ingevlogen uit Rotterdam, handgemaakt door onze vrienden van Heavenly Cupcakes aan de Binnenweg.
quote:Niet bij vleesch en visch alleen… De Vegetarische Slager Amsterdam wordt een echte deli met een compleet aanbod, inclusief brood. Niet zomaar het eerste, het beste volkorenbroodje, maar brood van Hartog. Gebakken van vers gemalen volkorenmeel, waarin alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Zonder toevoegingen, zonder vet. Brood van vroeger, eerlijk brood.
quote:De Vegetarische Slager Amsterdam opent eind september haar deuren. Je kunt straks bij ons terecht voor vegetarische delicatessen en catering. Ook kun je zo'n heerlijke maaltijd genieten aan onze chef's table of afhalen bij de traiteur. Allemaal aan de Rozengracht 217.
quote:Een volledig nieuwe generatie vleesvervangers van de Vegetarische Slager zal eind september geïntroduceerd worden. De Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes zijn gemaakt van regionaal geteelde Nederlandse peulvruchten, wortelen, uien, en aardappelen.
Het is voor het eerst in de wereld dat vleesvervangers die in smaak, bite en voedingswaarde kunnen wedijveren met vlees, volledig uit groenten zijn vervaardigd.
De Vegetarische Slager brengt sinds 2010 plantaardig vlees op de markt, onder andere gemaakt van soja en lupine. Het uitgangspunt van het bedrijf is om de voedselketen te verkorten door plantaardige eiwitten rechtstreeks te benutten en niet eerst een omweg te laten maken via slachtdieren.
De nieuwe vleesvervangers van groente maken de ambitie van de Vegetarische Slager om de grootste slager ter wereld te worden uitvoerbaar.
Bij het maken van de Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes worden geen additieven zoals gluten of
E-nummers gebruikt, je proeft vlees terwijl de ingrediënten van 100% regionaal geteelde groenten afkomstig zijn.
Het eiwitgehalte is gelijk aan dat van kippenvlees, verder hebben de vleesvervangers een bijzonder laag vetgehalte (<2%) en bevatten ze een grote hoeveelheid belangrijke voedingsvezels.
Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager: “ Met het Nederlandse groentenvlees wordt een forse stap gezet om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden met het huidige landbouwareaal.
Daarmee wordt de ecologische voetafdruk zo klein dat we met de huidige landbouwgronden met gemak een veelvoud van de in de komende decennia verwachte wereldpopulatie kunnen voeden”. De nieuwe producten van De Vegetarische Slager zijn te koop bij Ekoplaza, Coop,in de conceptstore in Den Haag en vanaf begin oktober bij de Vegetarische Slager Amsterdam
. - See more at: http://www.devegetarier.n(...)sthash.pQgKZx7O.dpuf
misschien wel, toch eens proberen.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 17:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die niet
uitelkaar te vallen
Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.
Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hierquote:Op donderdag 10 oktober 2013 12:48 schreef sararaats het volgende:
[..]
misschien wel, toch eens proberen.
deze vegetarische Bicky Burger is wel gelukt![]()
![]()
de volgende keer plaats ik een foto
geen probleem. suggesties?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 14:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hier
Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.
Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Zo uit het blote hoofd? Makkelijk en snel?quote:
Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.quote:
De jumbo heeft t!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Jammer dat de Nederlandse A-supermarkten nog geen producten kopen van de Vegetarische slager. Dan kan het dankzij de schaal en de gemakkelijkere distributie toch net wat goedkoper dan wanneer je het in een eko-winkeltje moet kopen.
En Deenquote:
Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 14:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doen![]()
Maar je moet gewoon even googelen er zijn ook wel andere manieren, of je doet half/half...
Heb je de Vegetarische slager al gebeld of gemaild?
Misschien hebben ze ook gerechten zónder vleesvervangers, want er staan ook zat recepten op
hun site waar je helemaal geen vleesvervanger voor nodig hebt.
Toen ik aan het googelen was vond ik deze...
http://www.speercatering.net/
De keuken van ’s-Peer catering is creatief en authentiek. We gaan echter graag een stap verder en bieden u service tot in de puntjes.
Binnen het kader van ‘biologisch vegetarisch’ is alles mogelijk.
Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:56 schreef Vork het volgende:
[..]
Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?
Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:16 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.
Bedankt voor je tip van s-Peer! Ziet er heel goed uit! Heeft ook lekkere dingen zo te zien! Die heb ik meteen opgeslagen als favoriet!
[..]
Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!
Doe ik zeker!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 07:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?
En als het doorgaat een paar fotootjes van het buffet?Please....
![]()
Lijkt me helemaal fantstisch én orgineel
Lijkt me hartstikke tofquote:Op vrijdag 11 oktober 2013 07:26 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Doe ik zeker!
Misschien doe ik trouwens wel een diner ipv buffet, ik zag dat meneer Peer dat ook doet. Maar daar ben ik nog niet over uit...
dat is wel lekker ja. pastaquote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:54 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |