abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 6 oktober 2013 @ 19:58:04 #101
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_131911281
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D erdoorheen? of er overheen?
Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_131911319
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:58 schreef chufi het volgende:

[..]

Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
  zondag 6 oktober 2013 @ 20:00:16 #103
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_131911358
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_131911417
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 20:00 schreef chufi het volgende:

[..]

Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
eh... ja, ik eet ook wel eens appelmoes, maar niet door mijn gehaktballen.
Ik laat het wel aan de profs over, ik ga eerst even de tip van Robin opvolgen. :Y
pi_131937889
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131938372
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:


Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Let me see you stripped down to the bone
pi_131938608
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Wat is minder vlees, 4x per jaar?
Neu, ik denk dat je dan geen vegetariër bent of zal worden, of zijn je plannen inmiddels gewijzigd?
En maakt het iets uit hoe ''het'' heet? Wil je er persé een etiketje op plakken?

Ik zou gewoon eens proberen een paar keer lekker vegetarisch te koken, kan mét, maar ook héél
goed zonder ''vleesvervangers'', recepten zat.

Eet je ALTIJD een vleesvervanger als je geen vlees eet?
Ik soms wel dus, zoals je al hebt kunnen lezen, maar ik eet helemaal geen vlees meer en dan
heb ik nog wel eens trek in een recept van ''vroeger''.

Maar ''vroeger'' at ik ook maar heel af en toe vlees eigenlijk en dat zijn dan nu de gerachten
die ik maar met een ''vleesvervanger''.

Dus tja, ik weet het eigenlijk niet hoe wil jij het zelf noemen?
pi_131938702
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd ;)

maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131939654
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:00 schreef sararaats het volgende:
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd ;)

maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik :P klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme

Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel :D

Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen :+

quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:
[ afbeelding ]

Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Ziet er lekker uit en klinkt goed :D ga ik straks even bekijken dat recept, mijn keftedes met patatas
zijn klaar, dus ik ga eten, anders wordt het koud, ik zal straks verslag doen, ik denk dat ze beter
smaken dat de gehaltballen van gisteren want ik heb al een stukje geproefd :P
pi_131939800
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik :P klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme

Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel :D

Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen :+
:)

ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door Pinnenmutske op 07-10-2013 17:19:31 ]
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131941281
ik heb een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gemaakt.

men neme een groenteschijf, die bak je langs 2 kanten goed door, daarna warm je de broodjes op (die waren deze keer niet in huis) joppiesaus, gebakken uitjes en kaas (dat laatste vind ik heerlijk)

pfoe
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131941414
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:

:)

ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend ;)
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_131941472
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:23 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten :Y
ik heb de salade met scampi, appel en curry samen met de thuisbegeleiding van Jeroen Meus gemaakt. heerlijk gewoon.
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131941521
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:19 schreef sararaats het volgende:
joppiesaus
:'(_!
pi_131941733
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.



Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
pi_131941759
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:

[..]

:)

Google is my friend ;)
De mijne ook 8-)
pi_131941808
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.

[ afbeelding ]

Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
ziet er erg lekker uit ;)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131941851
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.

[ afbeelding ]

Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Dat lijkt helemaal niet vegetarisch :P Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
pi_131941857
Warme notenmelk is trouwens ook heel geschikt voor een Koffie verkeerd heb ik nu ondekt :Y
Ik zit nu met mijn koffie namelijk :P
pi_131941885
quote:
7s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:38 schreef Selestha het volgende:

[..]

Dat lijkt helemaal niet vegetarisch :P Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
Héél makkelijk zelfs :D het was écht érrug lekker al zeg ik het zelf :@
pi_131942346
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...

  maandag 7 oktober 2013 @ 18:01:36 #122
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942540
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Waarom neem je zijn ballen niet?
http://www.devegetarische(...)he-slager-gehacktbal
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
pi_131942593
quote:
4s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:01 schreef Vork het volgende:

[..]

Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
ja droog dat waren ze :D droge ballen :+
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:06:05 #124
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942683
quote:
3s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...

[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/ :Y)
pi_131942754
quote:
Dat lijkt er niet op hoor :D het is een soort wit poeder :P
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:10:53 #126
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942852
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat lijkt er niet op hoor :D het is een soort wit poeder :P
Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
pi_131942910
quote:
4s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:10 schreef Vork het volgende:

[..]

Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:13:44 #128
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942932
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
pi_131942956
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:13 schreef Vork het volgende:

[..]

Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
Nooit geweten _O-
pi_131947499
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
Go hard or go home
  maandag 7 oktober 2013 @ 20:47:59 #131
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131948977
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2013 20:16 schreef Noek het volgende:
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
de chinese toko misschien?
edamame is toch wat je zoekt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 7 oktober 2013 @ 21:49:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131951783
Een beetje toko heeft dat wel in de vriezer inderdaad. Maar ja, Drente heeft maar een beetje toko...
pi_131958873
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:
[ afbeelding ]

Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131958925
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan. Dat geldt echter helaas ook voor de meeste vegetarische schijven. Hoog tijd dat ze daarvoor eens biologische eieren gaan gebruiken en het liefst ook geen soja meer uit door Israel (walgelijk land) bezet gebied! Liefst ook niet uit Israëlisch gebied, het is niet echt een sympathiek volkje. ;) Scharreleieren zijn alles behalve kipvriendelijk, hoe die scharreleieren ook door de paarse broeken worden genoemd (bijv. "vrije uitloop" wat ook gewoon een scharrelei is).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959040
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan.
Er zit vrije uitloop ei in.
Verder eet ik nooit meer eieren ''gewoon'''zeg maar, maar om ALLES ei vrij te krijgen is
bijna niet mogelijk, of het is weer foute soja, dus ik doe mijn best, maar hélemaal ei vrij
gaat het niet worden denk ik.

En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
pi_131959083
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Er zit vrije uitloop ei in.
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959119
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren, maar val je er nu over dat ik niet
hélemaal eivrij ben? :o
pi_131959139
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959199
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959200
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Ingrediënten
Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Geproduceerd in een fabriek waar ook pinda's en noten worden verwerkt.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 221 kcal/ 925 kJ

Eiwit 18,6 g
Vet 11,0 g
- verzadigd 6,5 g
- enkelvoudig onverzadigd 3,0 g
- meervoudig onverzadigd 1,0 g
Koolhydraten 10,0 g
- See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.UQwvWZBw.dpuf
pi_131959377
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959390
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).



Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.



Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
pi_131959454
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).

[ afbeelding ]

Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.
Ik heb het eerder al aangegeven, er is een boven- en een ondergrens voor scharreleiëren. In beide gevallen zit het tussen die boven en ondergrens, in beide gevallen gaat het dus om scharreleiëren.

quote:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959499
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
Dus jij denk dat de Vegetarische slager legbatterijeieren of scharreleiren in hun produkten stoppen
en geen biologische eieren?

Ik denk het niet hoor...
pi_131959547
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]



Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ow, nou wat je nu zegt dat wist ik al en ik let daar ook op, ik denk de meeste mensen wel hier,
maar voor diegene die het nog niet wisten, dan weten ze het nu.
pi_131959719
Volgens mij zijn de produkten van de Vega Slager het beste dat je kunt kiezen ALS je voor een
keer een vleesvervanger wilt gebruiken, zoals in mijn geval vega gehakt

http://www.devegetarischeslager.nl/over-ons/lekker-duurzaam

quote:
Lekker Duurzaam
Vegetarisch vlees gemaakt op basis van soja en lupine is lekker duurzaam!

Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die 25 respectievelijk 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof, dit zorgt voor luchtvervuiling welke schadelijk is voor de gezondheid. Vegetarische Kipstukjes, Gehacktballen, Spekjes Gerookt, Tonyn, Braadstukjes en ander vegetarisch vlees van de Vegetarische Slager is vrij van genoemde milieunadelen. In onderstaande grafiek ziet men van links naar rechts de CO²-uitstoot van eiwitten uit rundvlees, varkensvlees, kipppenvlees, zuivel, soja- en lupinebonen. Vegetarische Slager producten, gemaakt op basis van soja of lupine, hebben een relatief kleine ecologische voetafdruk.

De lupine is biologisch geteeld en van Nederlandse grond. Het gewas werd van origine gebruikt om de grond vruchtbaar te maken. Een voor de natuur en landbouw zeer nuttig gewas, waarvan wij de eiwitrijke bonen hebben herontdekt. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit plantje Nederland op meer plekken gaan sieren. Een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is volledig biologisch en Skal gecertificeerd, namelijk onze Kroketten, Bitterballen, Shoarma, Saucijzenbroodjes en binnenkort de Bamihap.

De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië). Bovendien: voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.

Met het huidige landbouwareaal zouden we middels een plantaardig dieet 30 miljard mensen kunnen voeden. Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld.

Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja. - See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.ztL0ta57.dpuf
pi_131961378
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131961443
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
Maar ook voor jouw biologische eieren worden kuikentjes versnippert en vergast dus zo diervriendelijk zijn ze niet ;)
Sorry, dat is het enige wat ik even wilde zeggen want dit natuurlijk:
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Verder lees ik gewoon weer mee O+
pi_131961905
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Go hard or go home
pi_131961955
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 09:08 schreef Noek het volgende:
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Poeh, daar in het hoge noorden zou ik het ook niet weten. Misschien een sushirestaurant lief aankijken? :)

Edit: Amazing Oriental heeft ze volgens mij altijd wel, en daar zit een filiaal van in Groningen! :Y
Let me see you stripped down to the bone
pi_131962692
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op :)
Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen met
zijn handjes in kan graaien :@ en ik wil graag een houdbaarheid datum zien. op de markt
staan ze ook wel en ruiken lekker O+ maar ik weet nooit wat er 's avonds met die bakken gebeurd,
voor hetzelfde geld kruipen de muizen eroverheen :') dus voor mij liever verpakt in de super.
pi_131962794
En misschien een béétje offtopic, maar ik heb net een Smoothie gemaakt van Notenmelk
dat is dus ook gewoon héél lekker, met banaan en sinaasappelsap, beetje eenvoudig
dit keer, maar was erg lekker, hoef ik niet zo op goeie of foute soja te letten,scheelt ook
weer een hoop gedoe...
pi_131963843
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 09:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen met
zijn handjes in kan graaien :@ en ik wil graag een houdbaarheid datum zien. op de markt
staan ze ook wel en ruiken lekker O+ maar ik weet nooit wat er 's avonds met die bakken gebeurd,
voor hetzelfde geld kruipen de muizen eroverheen :') dus voor mij liever verpakt in de super.
Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzo *) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_131967177
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 10:55 schreef minilot het volgende:

[..]

Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzo *) )
Ja maar de Lidl en de Aldi en de Plus enzo reken ik ook onder supermarkten eigenlijk :D
Ik koop ze vaan bij Dirk v.d. Broek eigenlijk, die hebben niet van die dure zakjes, daar staat
Beste keus op en bakjes met Macademia nootjes zijn ook goedkoper als bijv. bij AH.

Ik ben wel een aantal keren goed ziek geweest van ''iets verkeerds gegeten'' en dan leer je
dat wel af :P dat was dat wel meestal iets van zuivel of vlees moet ik eerlijk zijn, nog nooit
van noten..
  dinsdag 8 oktober 2013 @ 16:12:08 #155
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131972568
Tipje: ze hebben nu blikken kikkererwten bij de Action voor maar 49 cent :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_131974464
Is een vegaslager een slager? Bij slagers kom ik niet, veel te onprettig voor mij.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131974541
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Is een vegaslager een slager? Bij slagers kom ik niet, veel te onprettig voor mij.
Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slager :P
Maar bij de Ekoplaza hebben ze bijna het hele assortiment.

http://www.ekoplaza.nl/
pi_131974598
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op :)
Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel? De markt is een optie maar helaas niet erg praktisch, bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had. Ik kan eens een andere markt of een Turkse winkel proberen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131974645
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slager :P
Maar bij de Ekoplaza hebben ze bijna het hele assortiment.
Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar mijn dagelijkse vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131974688
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar dagelijks mijn vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.
Nou, dan koop je ze toch lekker daar? Niemand houdt je tegen :+
pi_131974713
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel?
Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn. :Y Prima kwaliteit, als je een beetje weet wat je moet hebben. Turkse winkel heeft wel veel meer keus, en er staat een snoezig kruideniertje achter de toonbank. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131974819
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:18 schreef minilot het volgende:

[..]

Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn. :Y Prima kwaliteit, als je een beetje weet wat je moet hebben. Turkse winkel heeft wel veel meer keus, en er staat een snoezig kruideniertje achter de toonbank. :)
Ik haal mijn groene paprika's en aubergines enzo altijd bij de de Turkse Toko, veel beter dan die plastic paprika's uit de supermarkt :P in de supermarkt koop ik dan wel zo af en toe een grote
zak met rode en gele paprika's, Dirk heeft soms gewoon een zak vol met rode en gele, voor
weinig... dat doe ik vaak door mijn sla, of ik snij er reepjes van halve rode en halve gele paprika
en die knabbel ik zo weg, als snack, die zijn lekker zoet O+
pi_131975662
zit ik even op dat Ekoplaza te kijken en ik zie me toch een lekker recept :o

Pittige paddenstoelen met tagliatelle
Ingrediënten

• 400 g tagliatelle
• 1 eetl olijfolie
• 1 ui, kleingesneden
• 2 teentjes knoflook, fijngehakt
• 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in dunne ringetjes
• 500 g gemengde paddenstoelen (zoals champignons, kastanjechampignons ), in stukjes
• 250 g peultjes, in de lengte doorgesneden en beetgaar gekookt
• 250 g sperziebonen beetgaar gekookt
• 2 eetl sojasaus
• 2 eetl sesamzaad
• zwarte peper uit de molen



Bereidingswijze

1. Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verwarm ondertussen de olie in een wok of grote pan en bak de ui, knoflook en de chilipeper even aan. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak alles ongeveer 3 minuten op hoog vuur.
3. Schep de peultjes, sperzieboontjes, sesamzaadjes, sojasaus en de tagliatelle door het paddenstoelenmengsel en laat alles al roerend goed heet worden.
4. Verdeel de pasta over 4 schaaltjes en maal er zwarte peper over.

http://www.ekoplaza.nl/re(...)met-tagliatelle.html

:D Ga ik een keer proberen :9
pi_131975751
ik zie hier echt lekkere recepten.

ik ben wel voor chilipeper maar m'n maag niet denk ik ;)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_131976644
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:55 schreef sararaats het volgende:
ik zie hier echt lekkere recepten.

ik ben wel voor chilipeper maar m'n maag niet denk ik ;)
Bedoel je bovenstaand recept? Zit geen chilipeper in toch?

edit: oja ik zie het al :D

1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in dunne ringetjes :+
kan je ook wel weglaten denk ik....
pi_132004383
:o Oh dat ziet er lekker uit! Binnenkort eens uitproberen :9

Ik ben flink aan het experimenteren geweest met overnight oats als ontbijt en vanochtend had ik echt een lekkere combi te pakken. Gewoon havermout met sojamelk, en daar een beetje maple syrup bij, cacaopoeder en cranberry's. Smaakt bijna als een toetje *)
pi_132005435
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had.
Tering man, is jouw leven niet erg zwaar als je je over zulke dingen al druk maakt. :')
pi_132006251
ik heb weer een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gegegeten en deze keer waren er broodjes *O*

zo'n groenteschijf valt wel makkelijk uit elkaar hihi

nu mijn gewicht nog aanpakken ;)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_132008384
quote:
2s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 15:10 schreef sararaats het volgende:
ik heb weer een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gegegeten en deze keer waren er broodjes *O*

zo'n groenteschijf valt wel makkelijk uit elkaar hihi

nu mijn gewicht nog aanpakken ;)
Je kan je inschrijven voor deze nieuwsbrief Sara, dan krijg je elke week de aanbiedingen, ook
vaak van vleesvervanger, aangezien je die graag eet, in je mailbox.

Je hoeft hiervoor niet lid te worden van Wakker Dier hoor dus het kost je niks.

Dit is de nieuwsbrief van deze week.

http://www.wakkerdier.nl/wakkerewinkelaar/201341

en hier

https://www.wakkerdier.nl/winkelaar

kan je je aanmelden voor de nieuwsbrief, als je het ''eng'' vindt omdat je toch bang bent dat
je iets moet betalen, wat niet zo is, maar toch, dan vul je gewoon alleen je email adres juist in.

Ah, en er zit elke week een fijn recept bij, deze week is dat dus
Gestoofde bloemkool met kikkererwten en rozijnen

https://www.facebook.com/WakkerDier/app_193123774159917
pi_132008527
ingeschreven!!!!!!!! *O*
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_132008576
quote:
2s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 16:17 schreef sararaats het volgende:
ingeschreven!!!!!!!! *O*
Goed zo! :+
pi_132008639
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 14:10 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
:o Oh dat ziet er lekker uit! Binnenkort eens uitproberen :9

Ik ben flink aan het experimenteren geweest met overnight oats als ontbijt en vanochtend had ik echt een lekkere combi te pakken. Gewoon havermout met sojamelk, en daar een beetje maple syrup bij, cacaopoeder en cranberry's. Smaakt bijna als een toetje *)
Ik moet ook eens vaker havermout in mijn Smoothie doen, ik vergeet dat vaak en ik heb een énorme pot
staan :')
pi_132008724
ik bak niet meer met gewone boter maar met Alpro Soja boter (of hoe heet dat ook alweer?)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_132008801
quote:
2s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 16:23 schreef sararaats het volgende:
ik bak niet meer met gewone boter maar met Alpro Soja boter (of hoe heet dat ook alweer?)
Je kan ook in olijfolie bakken.
pi_132009941
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 16:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Je kan ook in olijfolie bakken.
dat doe ik meestal als ik ga wokken ;)
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_132010000
quote:
2s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:

[..]

dat doe ik meestal als ik ga wokken ;)
Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die niet
uitelkaar te vallen :P
pi_132014727
Margarine is ook gewoon plantaardig hoor. Maar niet zo lekker als boter, vind ik.

Ik had van die vegetarische balletjes van Vivera bij Jumbo gekocht. Die waren echt heel erg droog. Ik ga kijken of het in satésaus wat lekkerder blijft, want ik heb er nog acht over ;(
pi_132029505
Nu ook in Amsterdam *O*

https://www.facebook.com/DeVegetarischeSlagerAmsterdam

IJs O+

quote:
Wat is de lekkerste smaak professor Grunschnabel ijs?'. Salmiacoco... Snow White.... of Banana Bahiana? Tijdens de kleine proeverij in ons pand-in-aanbouw aan de Rozengracht rolden we nog net niet over elkaar heen. Vanaf 4 oktober verkopen we naast onze DVS producten professor Grunschnabel, 100 procent VEGAN Ice, 200 procent lekker. Vonden we wel bij ons passen.


Gebak! :9

quote:
Omdat we het niet kunnen laten, nog een zoete verrassing: VEGAN CUPCAKES: voor vegans én mensen met een zuivelallergie! Deze (d)roomcakes worden speciaal ingevlogen uit Rotterdam, handgemaakt door onze vrienden van Heavenly Cupcakes aan de Binnenweg.


Brood (8>

quote:
Niet bij vleesch en visch alleen… De Vegetarische Slager Amsterdam wordt een echte deli met een compleet aanbod, inclusief brood. Niet zomaar het eerste, het beste volkorenbroodje, maar brood van Hartog. Gebakken van vers gemalen volkorenmeel, waarin alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Zonder toevoegingen, zonder vet. Brood van vroeger, eerlijk brood.


Afhalen bij de traiteur _O_

quote:
De Vegetarische Slager Amsterdam opent eind september haar deuren. Je kunt straks bij ons terecht voor vegetarische delicatessen en catering. Ook kun je zo'n heerlijke maaltijd genieten aan onze chef's table of afhalen bij de traiteur. Allemaal aan de Rozengracht 217.


Recepten!

http://www.devegetarier.nl/recepten

:D 3 minuten! kan ook wel met notenmelk denk ik :P


En dan nog dit! :o

De Vegetarische Slager komt met primeur: vlees van groente

quote:
Een volledig nieuwe generatie vleesvervangers van de Vegetarische Slager zal eind september geïntroduceerd worden. De Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes zijn gemaakt van regionaal geteelde Nederlandse peulvruchten, wortelen, uien, en aardappelen.

Het is voor het eerst in de wereld dat vleesvervangers die in smaak, bite en voedingswaarde kunnen wedijveren met vlees, volledig uit groenten zijn vervaardigd.

De Vegetarische Slager brengt sinds 2010 plantaardig vlees op de markt, onder andere gemaakt van soja en lupine. Het uitgangspunt van het bedrijf is om de voedselketen te verkorten door plantaardige eiwitten rechtstreeks te benutten en niet eerst een omweg te laten maken via slachtdieren.

De nieuwe vleesvervangers van groente maken de ambitie van de Vegetarische Slager om de grootste slager ter wereld te worden uitvoerbaar.

Bij het maken van de Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes worden geen additieven zoals gluten of
E-nummers gebruikt, je proeft vlees terwijl de ingrediënten van 100% regionaal geteelde groenten afkomstig zijn.

Het eiwitgehalte is gelijk aan dat van kippenvlees, verder hebben de vleesvervangers een bijzonder laag vetgehalte (<2%) en bevatten ze een grote hoeveelheid belangrijke voedingsvezels.



Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager: “ Met het Nederlandse groentenvlees wordt een forse stap gezet om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden met het huidige landbouwareaal.



Daarmee wordt de ecologische voetafdruk zo klein dat we met de huidige landbouwgronden met gemak een veelvoud van de in de komende decennia verwachte wereldpopulatie kunnen voeden”. De nieuwe producten van De Vegetarische Slager zijn te koop bij Ekoplaza, Coop,in de conceptstore in Den Haag en vanaf begin oktober bij de Vegetarische Slager Amsterdam

. - See more at: http://www.devegetarier.n(...)sthash.pQgKZx7O.dpuf
:D Wie heeft er nog vlees nodig als je dit _O_ ook hebt!
Ik ga zooooooooooooo inslaan 8-)
pi_132035594
quote:
0s.gif Op woensdag 9 oktober 2013 17:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die niet
uitelkaar te vallen :P
misschien wel, toch eens proberen.

deze vegetarische Bicky Burger is wel gelukt ;) :9~

de volgende keer plaats ik een foto
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
pi_132035959
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.

Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
pi_132038508
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.

Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doen :D

Maar je moet gewoon even googelen er zijn ook wel andere manieren, of je doet half/half...
Heb je de Vegetarische slager al gebeld of gemaild?
Misschien hebben ze ook gerechten zónder vleesvervangers, want er staan ook zat recepten op
hun site waar je helemaal geen vleesvervanger voor nodig hebt.

Toen ik aan het googelen was vond ik deze...

http://www.speercatering.net/

De keuken van ’s-Peer catering is creatief en authentiek. We gaan echter graag een stap verder en bieden u service tot in de puntjes.

Binnen het kader van ‘biologisch vegetarisch’ is alles mogelijk.
pi_132038534
quote:
2s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 12:48 schreef sararaats het volgende:

[..]

misschien wel, toch eens proberen.

deze vegetarische Bicky Burger is wel gelukt ;) :9~

de volgende keer plaats ik een foto
Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hier :+
pi_132042605
quote:
14s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 14:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hier :+
geen probleem. suggesties?
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
  donderdag 10 oktober 2013 @ 17:56:09 #184
3878 Vork
Manisch creatief
pi_132042609
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.

Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?
pi_132042778
quote:
2s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:56 schreef sararaats het volgende:

[..]

geen probleem. suggesties?
Zo uit het blote hoofd? Makkelijk en snel?

Kook spaghetti, ontdooi een paar van die spinzie á la creme blokjes.
Als de spaghetti klaar is roer je er flink wat boursin doorheen, spinazie erbovenop,
kan je er ook doorheen roeren, en een handje cashewnootjes. KLaar!

of

Witte Bonensalade:
Potje hak witte bonen, (goed spoeln die bonen, want er zit rotzooi bij in dat potje)
gesnipperd uitje erdoor en flink wat fijngesneden peterselie, peper, zou en olijfolie.
Klaar!

of Aardappelsalade.
Aardappeltje koken, even af laten koelen, in plakjes snijden, uitje en peterselie, peper, zou en
olijfolie erdoor (zelfde als de witten bonen dus) Klaar!

Dat is even heel snel zo uit het blote hoofd en dat zijn ook meteen 3 hele eenvoudige, daar
kan je best mee beginnen :P
pi_132044031
Heeft iemand dit recept al eens uitgeprobeerd?
http://doorhetkeukenraam.(...)et-kikkererwten.html
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132044157
Jammer dat de Nederlandse A-supermarkten nog geen producten kopen van de Vegetarische slager. Dan kan het dankzij de schaal en de gemakkelijkere distributie toch net wat goedkoper dan wanneer je het in een eko-winkeltje moet kopen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_132044269
quote:
2s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:56 schreef sararaats het volgende:

[..]

geen probleem. suggesties?
Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_132046737
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Jammer dat de Nederlandse A-supermarkten nog geen producten kopen van de Vegetarische slager. Dan kan het dankzij de schaal en de gemakkelijkere distributie toch net wat goedkoper dan wanneer je het in een eko-winkeltje moet kopen.
De jumbo heeft t!
pi_132046812
quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:11 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

De jumbo heeft t!
En Deen :+

Deze link had ik al eerder doorgegeven, maar Bram kijkt met zijn neus denk ik (8>

http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
pi_132046926
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 14:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doen :D

Maar je moet gewoon even googelen er zijn ook wel andere manieren, of je doet half/half...
Heb je de Vegetarische slager al gebeld of gemaild?
Misschien hebben ze ook gerechten zónder vleesvervangers, want er staan ook zat recepten op
hun site waar je helemaal geen vleesvervanger voor nodig hebt.

Toen ik aan het googelen was vond ik deze...

http://www.speercatering.net/

De keuken van ’s-Peer catering is creatief en authentiek. We gaan echter graag een stap verder en bieden u service tot in de puntjes.

Binnen het kader van ‘biologisch vegetarisch’ is alles mogelijk.
Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.
Bedankt voor je tip van s-Peer! Ziet er heel goed uit! Heeft ook lekkere dingen zo te zien! Die heb ik meteen opgeslagen als favoriet!

quote:
1s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 17:56 schreef Vork het volgende:

[..]

Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?
Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!
pi_132059216
quote:
0s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 20:16 schreef Jula123 het volgende:

[..]

Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.
Bedankt voor je tip van s-Peer! Ziet er heel goed uit! Heeft ook lekkere dingen zo te zien! Die heb ik meteen opgeslagen als favoriet!

[..]

Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!
Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?
En als het doorgaat een paar fotootjes van het buffet? :D Please.... oO<

Lijkt me helemaal fantstisch én orgineel :D
pi_132059249
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 07:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?
En als het doorgaat een paar fotootjes van het buffet? :D Please.... oO<

Lijkt me helemaal fantstisch én orgineel :D
Doe ik zeker! :D
Misschien doe ik trouwens wel een diner ipv buffet, ik zag dat meneer Peer dat ook doet. Maar daar ben ik nog niet over uit...
pi_132059287
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 oktober 2013 07:26 schreef Jula123 het volgende:

[..]

Doe ik zeker! :D
Misschien doe ik trouwens wel een diner ipv buffet, ik zag dat meneer Peer dat ook doet. Maar daar ben ik nog niet over uit...
Lijkt me hartstikke tof :D ik hoop dat het doorgaat!
Dat buffet natuurlijk de rest zal wel goed zitten ^)

:+

Alvast gefeliteerd trouwens :D O+
pi_132059330
:D Dankjewel! O+
pi_132059381
Inderdaad gefeliciteerd! ^O^
Ik was laatst op een receptie + buffet van een meisje dat in Leiden was gepromoveerd en die had voor een man of vijftig zelf voor een grotendeels veganistisch buffet gezorgd. Was simpel maar toch wel erg lekker. Tofu in pittige saus, spicy aardappeltjes, noedels propvol groenten, gebakken bananen en (hier zat dan wel boter in) spekkoek. :9
Was voor sommige gasten op voorhand wel even slikken (wat de boer niet kent..), maar iedereen heeft uiteindelijk zitten smullen en niemand heeft gezeurd. *)
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 08:18:38 #197
3878 Vork
Manisch creatief
pi_132059588
Hmm cateren. Ik kook wel eens voor 30 man, maar mag in november 150 man (m/v) voorzien van eten (bio en vegan). Dat hoef ik gelukkig niet alleen te doen, maar wel te regelen. Leuke uitdaging wel, want ik heb dit nog nooit zo voor zoveel mensen gedaan :o
pi_132059639
Flinke verjaardag, Vork 8-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 11 oktober 2013 @ 08:38:07 #199
3878 Vork
Manisch creatief
pi_132059777
Gelukkig niet de mijne :)
pi_132067199
quote:
7s.gif Op donderdag 10 oktober 2013 18:54 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.
dat is wel lekker ja. pasta O+

ik ben een Flexitariër en ben er trots op. ik eet eigenlijk heel weinig vlees maar als ik vlees eet zijn het snacks van de frituur. voor de andere dagen probeer ik gezond te koken.
Volgens mij ben ik toch geen weerwolfje
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')