Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen metquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op
Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzo )quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 09:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop noten altijd verpakt, ik ben altijd een beetje vies van die bakken, waar iedereen met
zijn handjes in kan graaien en ik wil graag een houdbaarheid datum zien. op de markt
staan ze ook wel en ruiken lekker maar ik weet nooit wat er 's avonds met die bakken gebeurd,
voor hetzelfde geld kruipen de muizen eroverheen dus voor mij liever verpakt in de super.
Ja maar de Lidl en de Aldi en de Plus enzo reken ik ook onder supermarkten eigenlijkquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 10:55 schreef minilot het volgende:
[..]
Bij de Turk en bij de Lidl ben je alsnog veel goedkoper uit met voorverpakte noten dan bij de reguliere supermarkt, als je de kriebels krijgt van open graaibakken (heb ik geen last van, maar ik eet in warme landen ook altijd alles van stalletjes langs de weg enzo )
Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slagerquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:11 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Is een vegaslager een slager? Bij slagers kom ik niet, veel te onprettig voor mij.
Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel? De markt is een optie maar helaas niet erg praktisch, bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had. Ik kan eens een andere markt of een Turkse winkel proberen.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 08:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op
Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar mijn dagelijkse vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:13 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Sommige slagers verkopen ook de produkten van de Vegetarische slager
Maar bij de Ekoplaza hebben ze bijna het hele assortiment.
Nou, dan koop je ze toch lekker daar? Niemand houdt je tegenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik heb daar wel eens gekeken, de prijs weerhield mij er van om daar dagelijks mijn vegetarische product te kopen. Daarnaast ben ik er niet zeker van dat ik alle voedingsstoffen binnen krijg, ik vind het prettig dat de vegetarische schijven in de supermarkt verrijkt zijn met wat B-vitamines en ijzer, dat is zeker geen overbodige luxe.
Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn. Prima kwaliteit, als je een beetje weet wat je moet hebben. Turkse winkel heeft wel veel meer keus, en er staat een snoezig kruideniertje achter de toonbank.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Waarom slechts af en toe bij de Lidl? Is de kwaliteit in jouw ogen daar minder dan bij de markt en de Turkse buurtwinkel?
Ik haal mijn groene paprika's en aubergines enzo altijd bij de de Turkse Toko, veel beter dan die plastic paprika's uit de supermarkt in de supermarkt koop ik dan wel zo af en toe een grotequote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:18 schreef minilot het volgende:
[..]
Welnee! Komt gewoon zo nu en dan zo uit, hangt er vanaf in welk deel van het dorp ik toevallig mijn boodschappen doe. En soms heeft Lidl een specifieke aanbieding met zakken walnoten of hazelnoten ofzo en dan fiets ik er wel even naartoe. Groenten en fruit zijn er ook fijn. Prima kwaliteit, als je een beetje weet wat je moet hebben. Turkse winkel heeft wel veel meer keus, en er staat een snoezig kruideniertje achter de toonbank.
Bedoel je bovenstaand recept? Zit geen chilipeper in toch?quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:55 schreef sararaats het volgende:
ik zie hier echt lekkere recepten.
ik ben wel voor chilipeper maar m'n maag niet denk ik
Tering man, is jouw leven niet erg zwaar als je je over zulke dingen al druk maakt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 17:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
bovendien mijd ik al enige tijd een bepaalde notenkraam aangezien die een keer om 15u30 al gesloten was omdat meneer er geen zin meer in had.
Je kan je inschrijven voor deze nieuwsbrief Sara, dan krijg je elke week de aanbiedingen, ookquote:Op woensdag 9 oktober 2013 15:10 schreef sararaats het volgende:
ik heb weer een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gegegeten en deze keer waren er broodjes
zo'n groenteschijf valt wel makkelijk uit elkaar hihi
nu mijn gewicht nog aanpakken
Ik moet ook eens vaker havermout in mijn Smoothie doen, ik vergeet dat vaak en ik heb een énorme potquote:Op woensdag 9 oktober 2013 14:10 schreef konyntje-mandaryntje het volgende:
Oh dat ziet er lekker uit! Binnenkort eens uitproberen
Ik ben flink aan het experimenteren geweest met overnight oats als ontbijt en vanochtend had ik echt een lekkere combi te pakken. Gewoon havermout met sojamelk, en daar een beetje maple syrup bij, cacaopoeder en cranberry's. Smaakt bijna als een toetje
Je kan ook in olijfolie bakken.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:23 schreef sararaats het volgende:
ik bak niet meer met gewone boter maar met Alpro Soja boter (of hoe heet dat ook alweer?)
dat doe ik meestal als ik ga wokkenquote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je kan ook in olijfolie bakken.
Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die nietquote:Op woensdag 9 oktober 2013 16:59 schreef sararaats het volgende:
[..]
dat doe ik meestal als ik ga wokken
quote:Wat is de lekkerste smaak professor Grunschnabel ijs?'. Salmiacoco... Snow White.... of Banana Bahiana? Tijdens de kleine proeverij in ons pand-in-aanbouw aan de Rozengracht rolden we nog net niet over elkaar heen. Vanaf 4 oktober verkopen we naast onze DVS producten professor Grunschnabel, 100 procent VEGAN Ice, 200 procent lekker. Vonden we wel bij ons passen.
quote:Omdat we het niet kunnen laten, nog een zoete verrassing: VEGAN CUPCAKES: voor vegans én mensen met een zuivelallergie! Deze (d)roomcakes worden speciaal ingevlogen uit Rotterdam, handgemaakt door onze vrienden van Heavenly Cupcakes aan de Binnenweg.
quote:Niet bij vleesch en visch alleen… De Vegetarische Slager Amsterdam wordt een echte deli met een compleet aanbod, inclusief brood. Niet zomaar het eerste, het beste volkorenbroodje, maar brood van Hartog. Gebakken van vers gemalen volkorenmeel, waarin alle voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Zonder toevoegingen, zonder vet. Brood van vroeger, eerlijk brood.
quote:De Vegetarische Slager Amsterdam opent eind september haar deuren. Je kunt straks bij ons terecht voor vegetarische delicatessen en catering. Ook kun je zo'n heerlijke maaltijd genieten aan onze chef's table of afhalen bij de traiteur. Allemaal aan de Rozengracht 217.
Wie heeft er nog vlees nodig als je dit ook hebt!quote:Een volledig nieuwe generatie vleesvervangers van de Vegetarische Slager zal eind september geïntroduceerd worden. De Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes zijn gemaakt van regionaal geteelde Nederlandse peulvruchten, wortelen, uien, en aardappelen.
Het is voor het eerst in de wereld dat vleesvervangers die in smaak, bite en voedingswaarde kunnen wedijveren met vlees, volledig uit groenten zijn vervaardigd.
De Vegetarische Slager brengt sinds 2010 plantaardig vlees op de markt, onder andere gemaakt van soja en lupine. Het uitgangspunt van het bedrijf is om de voedselketen te verkorten door plantaardige eiwitten rechtstreeks te benutten en niet eerst een omweg te laten maken via slachtdieren.
De nieuwe vleesvervangers van groente maken de ambitie van de Vegetarische Slager om de grootste slager ter wereld te worden uitvoerbaar.
Bij het maken van de Biefstuckreepjes en Gerookte Speckjes worden geen additieven zoals gluten of
E-nummers gebruikt, je proeft vlees terwijl de ingrediënten van 100% regionaal geteelde groenten afkomstig zijn.
Het eiwitgehalte is gelijk aan dat van kippenvlees, verder hebben de vleesvervangers een bijzonder laag vetgehalte (<2%) en bevatten ze een grote hoeveelheid belangrijke voedingsvezels.
Jaap Korteweg, oprichter van de Vegetarische Slager: “ Met het Nederlandse groentenvlees wordt een forse stap gezet om een groeiende wereldbevolking te kunnen voeden met het huidige landbouwareaal.
Daarmee wordt de ecologische voetafdruk zo klein dat we met de huidige landbouwgronden met gemak een veelvoud van de in de komende decennia verwachte wereldpopulatie kunnen voeden”. De nieuwe producten van De Vegetarische Slager zijn te koop bij Ekoplaza, Coop,in de conceptstore in Den Haag en vanaf begin oktober bij de Vegetarische Slager Amsterdam
. - See more at: http://www.devegetarier.n(...)sthash.pQgKZx7O.dpuf
misschien wel, toch eens proberen.quote:Op woensdag 9 oktober 2013 17:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Misschien lukken je burgers dan ook beter in olijfolie, want normaal gesproken horen die niet
uitelkaar te vallen
Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doenquote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.
Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hierquote:Op donderdag 10 oktober 2013 12:48 schreef sararaats het volgende:
[..]
misschien wel, toch eens proberen.
deze vegetarische Bicky Burger is wel gelukt
de volgende keer plaats ik een foto
geen probleem. suggesties?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 14:28 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als je nu nog eens een maaltijd maakt zónder vleesvervanger zijn we hélemaal trots op je hier
Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 13:01 schreef Jula123 het volgende:
Ik overweeg een catering buffet van de vegetarische slager voor mijn bruiloft volgend jaar.
Ik twijfel alleen of alles niet teveel op vlees wil lijken, waardoor onze families (overtuigde vleeseters) teveel gaan vergelijken.
Iemand anders nog bekend met een goede vegetarische catering?
Zo uit het blote hoofd? Makkelijk en snel?quote:
Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.quote:
De jumbo heeft t!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Jammer dat de Nederlandse A-supermarkten nog geen producten kopen van de Vegetarische slager. Dan kan het dankzij de schaal en de gemakkelijkere distributie toch net wat goedkoper dan wanneer je het in een eko-winkeltje moet kopen.
En Deenquote:
Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.quote:Op donderdag 10 oktober 2013 14:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Het is jammer dat ik al getrouwd ben anders zou ik dat ook doen
Maar je moet gewoon even googelen er zijn ook wel andere manieren, of je doet half/half...
Heb je de Vegetarische slager al gebeld of gemaild?
Misschien hebben ze ook gerechten zónder vleesvervangers, want er staan ook zat recepten op
hun site waar je helemaal geen vleesvervanger voor nodig hebt.
Toen ik aan het googelen was vond ik deze...
http://www.speercatering.net/
De keuken van ’s-Peer catering is creatief en authentiek. We gaan echter graag een stap verder en bieden u service tot in de puntjes.
Binnen het kader van ‘biologisch vegetarisch’ is alles mogelijk.
Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!quote:Op donderdag 10 oktober 2013 17:56 schreef Vork het volgende:
[..]
Ik ken wel een paar goede veganistische cateraars, of is dat wat te extreem?
Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?quote:Op donderdag 10 oktober 2013 20:16 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Ik heb nog niet geïnformeerd, we weten zondag pas of de lokatie definitief doorgaat, daarna ga ik alles regelen.
Bedankt voor je tip van s-Peer! Ziet er heel goed uit! Heeft ook lekkere dingen zo te zien! Die heb ik meteen opgeslagen als favoriet!
[..]
Voor ons niet, maar voor de familie wel denk ik, helaas. Toch bedankt!
Doe ik zeker!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 07:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Tof! Laat je het ons weten hoe en wat?
En als het doorgaat een paar fotootjes van het buffet? Please....
Lijkt me helemaal fantstisch én orgineel
Lijkt me hartstikke tof ik hoop dat het doorgaat!quote:Op vrijdag 11 oktober 2013 07:26 schreef Jula123 het volgende:
[..]
Doe ik zeker!
Misschien doe ik trouwens wel een diner ipv buffet, ik zag dat meneer Peer dat ook doet. Maar daar ben ik nog niet over uit...
dat is wel lekker ja. pastaquote:Op donderdag 10 oktober 2013 18:54 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Ratatouille, lekker simpel, lekker veel groenten. Dan met aardappels of pasta.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |