abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:10:53 #126
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942852
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat lijkt er niet op hoor :D het is een soort wit poeder :P
Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
pi_131942910
quote:
4s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:10 schreef Vork het volgende:

[..]

Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:13:44 #128
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942932
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
pi_131942956
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:13 schreef Vork het volgende:

[..]

Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
Nooit geweten _O-
pi_131947499
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
Go hard or go home
  maandag 7 oktober 2013 @ 20:47:59 #131
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131948977
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2013 20:16 schreef Noek het volgende:
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
de chinese toko misschien?
edamame is toch wat je zoekt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 7 oktober 2013 @ 21:49:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131951783
Een beetje toko heeft dat wel in de vriezer inderdaad. Maar ja, Drente heeft maar een beetje toko...
pi_131958873
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:
[ afbeelding ]

Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131958925
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan. Dat geldt echter helaas ook voor de meeste vegetarische schijven. Hoog tijd dat ze daarvoor eens biologische eieren gaan gebruiken en het liefst ook geen soja meer uit door Israel (walgelijk land) bezet gebied! Liefst ook niet uit Israëlisch gebied, het is niet echt een sympathiek volkje. ;) Scharreleieren zijn alles behalve kipvriendelijk, hoe die scharreleieren ook door de paarse broeken worden genoemd (bijv. "vrije uitloop" wat ook gewoon een scharrelei is).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959040
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan.
Er zit vrije uitloop ei in.
Verder eet ik nooit meer eieren ''gewoon'''zeg maar, maar om ALLES ei vrij te krijgen is
bijna niet mogelijk, of het is weer foute soja, dus ik doe mijn best, maar hélemaal ei vrij
gaat het niet worden denk ik.

En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
pi_131959083
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Er zit vrije uitloop ei in.
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959119
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren, maar val je er nu over dat ik niet
hélemaal eivrij ben? :o
pi_131959139
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959199
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959200
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Ingrediënten
Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Geproduceerd in een fabriek waar ook pinda's en noten worden verwerkt.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 221 kcal/ 925 kJ

Eiwit 18,6 g
Vet 11,0 g
- verzadigd 6,5 g
- enkelvoudig onverzadigd 3,0 g
- meervoudig onverzadigd 1,0 g
Koolhydraten 10,0 g
- See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.UQwvWZBw.dpuf
pi_131959377
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959390
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).



Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.



Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
pi_131959454
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).

[ afbeelding ]

Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.
Ik heb het eerder al aangegeven, er is een boven- en een ondergrens voor scharreleiëren. In beide gevallen zit het tussen die boven en ondergrens, in beide gevallen gaat het dus om scharreleiëren.

quote:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959499
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
Dus jij denk dat de Vegetarische slager legbatterijeieren of scharreleiren in hun produkten stoppen
en geen biologische eieren?

Ik denk het niet hoor...
pi_131959547
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]



Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ow, nou wat je nu zegt dat wist ik al en ik let daar ook op, ik denk de meeste mensen wel hier,
maar voor diegene die het nog niet wisten, dan weten ze het nu.
pi_131959719
Volgens mij zijn de produkten van de Vega Slager het beste dat je kunt kiezen ALS je voor een
keer een vleesvervanger wilt gebruiken, zoals in mijn geval vega gehakt

http://www.devegetarischeslager.nl/over-ons/lekker-duurzaam

quote:
Lekker Duurzaam
Vegetarisch vlees gemaakt op basis van soja en lupine is lekker duurzaam!

Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die 25 respectievelijk 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof, dit zorgt voor luchtvervuiling welke schadelijk is voor de gezondheid. Vegetarische Kipstukjes, Gehacktballen, Spekjes Gerookt, Tonyn, Braadstukjes en ander vegetarisch vlees van de Vegetarische Slager is vrij van genoemde milieunadelen. In onderstaande grafiek ziet men van links naar rechts de CO²-uitstoot van eiwitten uit rundvlees, varkensvlees, kipppenvlees, zuivel, soja- en lupinebonen. Vegetarische Slager producten, gemaakt op basis van soja of lupine, hebben een relatief kleine ecologische voetafdruk.

De lupine is biologisch geteeld en van Nederlandse grond. Het gewas werd van origine gebruikt om de grond vruchtbaar te maken. Een voor de natuur en landbouw zeer nuttig gewas, waarvan wij de eiwitrijke bonen hebben herontdekt. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit plantje Nederland op meer plekken gaan sieren. Een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is volledig biologisch en Skal gecertificeerd, namelijk onze Kroketten, Bitterballen, Shoarma, Saucijzenbroodjes en binnenkort de Bamihap.

De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië). Bovendien: voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.

Met het huidige landbouwareaal zouden we middels een plantaardig dieet 30 miljard mensen kunnen voeden. Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld.

Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja. - See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.ztL0ta57.dpuf
pi_131961378
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131961443
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
Maar ook voor jouw biologische eieren worden kuikentjes versnippert en vergast dus zo diervriendelijk zijn ze niet ;)
Sorry, dat is het enige wat ik even wilde zeggen want dit natuurlijk:
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Verder lees ik gewoon weer mee O+
pi_131961905
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Go hard or go home
pi_131961955
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 09:08 schreef Noek het volgende:
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Poeh, daar in het hoge noorden zou ik het ook niet weten. Misschien een sushirestaurant lief aankijken? :)

Edit: Amazing Oriental heeft ze volgens mij altijd wel, en daar zit een filiaal van in Groningen! :Y
Let me see you stripped down to the bone
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')