Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschilquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
erdoorheen? of er overheen?
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:58 schreef chufi het volgende:
[..]
Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishesquote:Op zondag 6 oktober 2013 19:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
eh... ja, ik eet ook wel eens appelmoes, maar niet door mijn gehaktballen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 20:00 schreef chufi het volgende:
[..]
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarismequote:Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Wat is minder vlees, 4x per jaar?quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zoquote:Op maandag 7 oktober 2013 16:00 schreef sararaats het volgende:
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd
maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Ziet er lekker uit en klinkt goed ga ik straks even bekijken dat recept, mijn keftedes met patatasquote:Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!
Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Mijn versie:
[ afbeelding ]
Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker!
Aanrader dus.
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
quote:Op maandag 7 oktober 2013 16:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme
Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel
Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige receptenquote:Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:
ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend
ik heb de salade met scampi, appel en curry samen met de thuisbegeleiding van Jeroen Meus gemaakt. heerlijk gewoon.quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:23 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten
ziet er erg lekker uitquote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
Keftedes
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje
Piment
Karwijzaad
Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.
haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.
Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.
Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel
Was érg lekker Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Dat lijkt helemaal niet vegetarisch Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
[ afbeelding ]
Keftedes
http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt
Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje
Piment
Karwijzaad
Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.
haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.
Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.
Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel
Was érg lekker Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Héél makkelijk zelfs het was écht érrug lekker al zeg ik het zelfquote:Op maandag 7 oktober 2013 17:38 schreef Selestha het volgende:
[..]
Dat lijkt helemaal niet vegetarisch Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.quote:Op zondag 6 oktober 2013 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Waarom neem je zijn ballen niet?
http://www.devegetarische(...)he-slager-gehacktbal
ja droog dat waren ze droge ballenquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:01 schreef Vork het volgende:
[..]
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...
[ afbeelding ]
Dat lijkt er niet op hoor het is een soort wit poederquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:06 schreef Vork het volgende:
[..]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/
Wel als je het tot poeder vermaaltquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat lijkt er niet op hoor het is een soort wit poeder
je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!quote:
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemdquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!
http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
Nooit gewetenquote:Op maandag 7 oktober 2013 18:13 schreef Vork het volgende:
[..]
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd
de chinese toko misschien?quote:Op maandag 7 oktober 2013 20:16 schreef Noek het volgende:
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.quote:Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!
Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/
Mijn versie:
[ afbeelding ]
Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker!
Aanrader dus.
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan. Dat geldt echter helaas ook voor de meeste vegetarische schijven. Hoog tijd dat ze daarvoor eens biologische eieren gaan gebruiken en het liefst ook geen soja meer uit door Israel (walgelijk land) bezet gebied! Liefst ook niet uit Israëlisch gebied, het is niet echt een sympathiek volkje. Scharreleieren zijn alles behalve kipvriendelijk, hoe die scharreleieren ook door de paarse broeken worden genoemd (bijv. "vrije uitloop" wat ook gewoon een scharrelei is).quote:Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten
Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
Er zit vrije uitloop ei in.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan.
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Er zit vrije uitloop ei in.
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren, maar val je er nu over dat ik nietquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren
Ik koop toch ook geen eieren Het zit er al in.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik koop toch ook geen eieren Het zit er al in.
Nou volgens mij zit er wel verschil inquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
Ik heb het eerder al aangegeven, er is een boven- en een ondergrens voor scharreleiëren. In beide gevallen zit het tussen die boven en ondergrens, in beide gevallen gaat het dus om scharreleiëren.quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou volgens mij zit er wel verschil in
Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).
[ afbeelding ]
Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.quote:Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Dus jij denk dat de Vegetarische slager legbatterijeieren of scharreleiren in hun produkten stoppenquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt.
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
ow, nou wat je nu zegt dat wist ik al en ik let daar ook op, ik denk de meeste mensen wel hier,quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
quote:Lekker Duurzaam
Vegetarisch vlees gemaakt op basis van soja en lupine is lekker duurzaam!
Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die 25 respectievelijk 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof, dit zorgt voor luchtvervuiling welke schadelijk is voor de gezondheid. Vegetarische Kipstukjes, Gehacktballen, Spekjes Gerookt, Tonyn, Braadstukjes en ander vegetarisch vlees van de Vegetarische Slager is vrij van genoemde milieunadelen. In onderstaande grafiek ziet men van links naar rechts de CO²-uitstoot van eiwitten uit rundvlees, varkensvlees, kipppenvlees, zuivel, soja- en lupinebonen. Vegetarische Slager producten, gemaakt op basis van soja of lupine, hebben een relatief kleine ecologische voetafdruk.
De lupine is biologisch geteeld en van Nederlandse grond. Het gewas werd van origine gebruikt om de grond vruchtbaar te maken. Een voor de natuur en landbouw zeer nuttig gewas, waarvan wij de eiwitrijke bonen hebben herontdekt. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit plantje Nederland op meer plekken gaan sieren. Een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is volledig biologisch en Skal gecertificeerd, namelijk onze Kroketten, Bitterballen, Shoarma, Saucijzenbroodjes en binnenkort de Bamihap.
De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië). Bovendien: voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.
Met het huidige landbouwareaal zouden we middels een plantaardig dieet 30 miljard mensen kunnen voeden. Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld.
Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja. - See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.ztL0ta57.dpuf
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens opquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
Maar ook voor jouw biologische eieren worden kuikentjes versnippert en vergast dus zo diervriendelijk zijn ze nietquote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
Verder lees ik gewoon weer meequote:Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Poeh, daar in het hoge noorden zou ik het ook niet weten. Misschien een sushirestaurant lief aankijken?quote:Op dinsdag 8 oktober 2013 09:08 schreef Noek het volgende:
Shit hé. Die Bram!
Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |