abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 6 oktober 2013 @ 19:58:04 #101
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_131911281
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D erdoorheen? of er overheen?
Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_131911319
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:58 schreef chufi het volgende:

[..]

Appelmoes er over heen .. gaat er uiteindelijk toch ook doorheen .. Ik zie geen verschil
Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
  zondag 6 oktober 2013 @ 20:00:16 #103
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_131911358
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik heb nog nooit appelmoes door mijn gehaktballen gedaan, jij wel?
Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
pi_131911417
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 20:00 schreef chufi het volgende:

[..]

Jij eet geen vlees .. Maar ik heb het er ooit wel eens bij gehad als een van de side-dishes
eh... ja, ik eet ook wel eens appelmoes, maar niet door mijn gehaktballen.
Ik laat het wel aan de profs over, ik ga eerst even de tip van Robin opvolgen. :Y
  maandag 7 oktober 2013 @ 15:36:11 #105
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131937889
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131938372
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:


Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Let me see you stripped down to the bone
pi_131938608
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:36 schreef sararaats het volgende:
vraagje: ik wil minder vlees en kip eten maar nog wel vis. kan ik me dan wel vegetariër noemen?
Wat is minder vlees, 4x per jaar?
Neu, ik denk dat je dan geen vegetariër bent of zal worden, of zijn je plannen inmiddels gewijzigd?
En maakt het iets uit hoe ''het'' heet? Wil je er persé een etiketje op plakken?

Ik zou gewoon eens proberen een paar keer lekker vegetarisch te koken, kan mét, maar ook héél
goed zonder ''vleesvervangers'', recepten zat.

Eet je ALTIJD een vleesvervanger als je geen vlees eet?
Ik soms wel dus, zoals je al hebt kunnen lezen, maar ik eet helemaal geen vlees meer en dan
heb ik nog wel eens trek in een recept van ''vroeger''.

Maar ''vroeger'' at ik ook maar heel af en toe vlees eigenlijk en dat zijn dan nu de gerachten
die ik maar met een ''vleesvervanger''.

Dus tja, ik weet het eigenlijk niet hoe wil jij het zelf noemen?
  maandag 7 oktober 2013 @ 16:00:41 #108
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131938702
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd ;)

maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131939654
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:00 schreef sararaats het volgende:
de plannen zijn toch wel iets gewijzigd ;)

maar om het makkelijk te maken: er komt regelmatig iets vegetarisch op tafel.
Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik :P klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme

Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel :D

Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen :+

quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:
[ afbeelding ]

Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Ziet er lekker uit en klinkt goed :D ga ik straks even bekijken dat recept, mijn keftedes met patatas
zijn klaar, dus ik ga eten, anders wordt het koud, ik zal straks verslag doen, ik denk dat ze beter
smaken dat de gehaltballen van gisteren want ik heb al een stukje geproefd :P
  maandag 7 oktober 2013 @ 16:35:09 #110
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131939800
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat noemen ze ook wel Flexitariër geloof ik :P klinkt ook leuk, noem je jezelf gewoon zo
als je dat leuk vindt.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Flexitarisme

Ik hoop dat je in dit topic inspiratie kan opdoen, ik in elk geval wel :D

Dus gewoon welkom bij de club zou ik zeggen :+
:)

ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door Pinnenmutske op 07-10-2013 17:19:31 ]
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  maandag 7 oktober 2013 @ 17:19:40 #111
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131941281
ik heb een vegetarische Bicky Burger à la Kuikie gemaakt.

men neme een groenteschijf, die bak je langs 2 kanten goed door, daarna warm je de broodjes op (die waren deze keer niet in huis) joppiesaus, gebakken uitjes en kaas (dat laatste vind ik heerlijk)

pfoe
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131941414
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:

:)

ik kijk wel eens naar Dagelijkse Kost op Een en op de site staan veel vegetarische recepten. Google is my friend ;)
Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 7 oktober 2013 @ 17:25:49 #113
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131941472
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:23 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat is zo'n leuk programma! En op de website staan idd allemaal geweldige recepten :Y
ik heb de salade met scampi, appel en curry samen met de thuisbegeleiding van Jeroen Meus gemaakt. heerlijk gewoon.
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131941521
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:19 schreef sararaats het volgende:
joppiesaus
:'(_!
pi_131941733
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.



Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
pi_131941759
quote:
2s.gif Op maandag 7 oktober 2013 16:35 schreef sararaats het volgende:

[..]

:)

Google is my friend ;)
De mijne ook 8-)
  maandag 7 oktober 2013 @ 17:37:12 #117
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_131941808
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.

[ afbeelding ]

Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
ziet er erg lekker uit ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_131941851
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.

[ afbeelding ]

Keftedes

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Rauw gehakt van de Vega Slager
ui, snipperen
knofloof heel fijn snijden of persen,
peterselie, fijnsnijden
Zout / Peper
cemeni (krijg ik uit Griekenland, maar is geloof ik ook te koop in de Turkse Toko)
ik weer niet of ik het juist schrijf, want ik heb het zakje weggegooid en het zit nu
een potje :@
Piment
Karwijzaad

Alles kneden, kleine platte schijfjes van maken.
Olijfolie in de pan
Even bakken en Klaar.

haal het uit de pan en maak de tomatensaus in dezelfde pan, met de olijfolie die er nog inzit.

Tomatensaus
pakje Heinz gezeefde tomaten in de pan, flink veel zwarte peper en knoflook erbij,
goed roeren en warm maken en dan de Keftedes erbij, heel even laten staan met het gas
laagste stand.

Patatjes erbij bakken en eventueel een salade, maar die heb ik vanmiddag al gegeten, dus
dat hoefde niet meer, zou ik ook niet in 1x kunnen eten zoveel :')

Was érg lekker :Y Toetje wordt straks iets met fruit ofzo..
Dat lijkt helemaal niet vegetarisch :P Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
pi_131941857
Warme notenmelk is trouwens ook heel geschikt voor een Koffie verkeerd heb ik nu ondekt :Y
Ik zit nu met mijn koffie namelijk :P
pi_131941885
quote:
7s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:38 schreef Selestha het volgende:

[..]

Dat lijkt helemaal niet vegetarisch :P Hoe was dat gehakt? Makkelijk kneedbaar enzo?
Héél makkelijk zelfs :D het was écht érrug lekker al zeg ik het zelf :@
pi_131942346
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...

  maandag 7 oktober 2013 @ 18:01:36 #122
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942540
quote:
0s.gif Op zondag 6 oktober 2013 19:17 schreef RobinOok het volgende:
Waarom neem je zijn ballen niet?
http://www.devegetarische(...)he-slager-gehacktbal
Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
pi_131942593
quote:
4s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:01 schreef Vork het volgende:

[..]

Die zijn niet te kanen. Veel te droog en inderdaad ook wel wat flauw. Het deed me heel erg denken aan een hele hoop andere, niet al te beste vleesvervangers. Van dat rauwe gehackt kun je best wel leuke ballen draaien, of burgers maken. Blijft goed plakken, structuur is goed en het is dan ook wat makkelijker om ze goed op smaak te brengen met wat specerijen.
ja droog dat waren ze :D droge ballen :+
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:06:05 #124
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942683
quote:
3s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ah... dit moet dat semeni van mij zijn, zal wel in de Turkse Toko's te koop zijn, ik durf
niet te zeggen of het exact hetzelfde is maar zal wel...

[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/fenegriek/ :Y)
pi_131942754
quote:
Dat lijkt er niet op hoor :D het is een soort wit poeder :P
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:10:53 #126
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942852
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat lijkt er niet op hoor :D het is een soort wit poeder :P
Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
pi_131942910
quote:
4s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:10 schreef Vork het volgende:

[..]

Wel als je het tot poeder vermaalt ;)
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
  maandag 7 oktober 2013 @ 18:13:44 #128
3878 Vork
Manisch creatief
pi_131942932
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
:Y je hebt denk ik gelijk ik heb het gevonden!

http://illaboratoriodimms(...)/il-fieno-greco.html
Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
pi_131942956
quote:
6s.gif Op maandag 7 oktober 2013 18:13 schreef Vork het volgende:

[..]

Het zal niet voor niets ook wel Grieks hooi worden genoemd ;)
Nooit geweten _O-
pi_131947499
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
Go hard or go home
  maandag 7 oktober 2013 @ 20:47:59 #131
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_131948977
quote:
1s.gif Op maandag 7 oktober 2013 20:16 schreef Noek het volgende:
Hier in Drenthe ben ik ontzettend op zoek naar sojabonen, de hele boon. Kan ze echt nergens krijgen. Zelfs de Hanos heeft het niet. Een toko zou ze bestellen, nooit meer wat van gehoord.
Nou help, iemand een idee waar ik ze kan krijgen?
de chinese toko misschien?
edamame is toch wat je zoekt?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 7 oktober 2013 @ 21:49:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_131951783
Een beetje toko heeft dat wel in de vriezer inderdaad. Maar ja, Drente heeft maar een beetje toko...
pi_131958873
quote:
0s.gif Op maandag 7 oktober 2013 15:51 schreef minilot het volgende:
Ola! Ik postte dit al in het Foodgawkertopic, maar aangezien het gaat om een plantaardig recept - ook weer even hier!

Recept voor salade van wilde rijst, bosui, pecannoten, rozijnen en cranberries en een simpele dressing:
http://www.foodess.com/2012/09/wild-rice-salad/

Mijn versie:
[ afbeelding ]

Er zitten bij mij ook nog hazelnoten, amandelen en gele rozijnen in. Het staat nu eerst nog een paar uur in te trekken voor het eten vanavond maar ik heb er net al wat van geprobeerd en ik vind het erg lekker! :9
Aanrader dus.

[..]

http://nl.wikipedia.org/wiki/Pescotarisme
Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131958925
quote:
10s.gif Op maandag 7 oktober 2013 17:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Het was héérlijk, had ik een tijd niet gegeten :P

Dus dit was de andere helft van dat pakje gehakt van de Vegetarische Slager. daar zit
trouwens wel ei in dus niet geschikt voor Veganisten.
Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan. Dat geldt echter helaas ook voor de meeste vegetarische schijven. Hoog tijd dat ze daarvoor eens biologische eieren gaan gebruiken en het liefst ook geen soja meer uit door Israel (walgelijk land) bezet gebied! Liefst ook niet uit Israëlisch gebied, het is niet echt een sympathiek volkje. ;) Scharreleieren zijn alles behalve kipvriendelijk, hoe die scharreleieren ook door de paarse broeken worden genoemd (bijv. "vrije uitloop" wat ook gewoon een scharrelei is).
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959040
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:27 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ervan uitgaande dat er geen biologische ei in zit is het ook niet geschikt voor de vegetariërs die vegetarisch eten omdat ze het belangrijk vinden dat er fatsoenlijk met dieren om wordt gegaan.
Er zit vrije uitloop ei in.
Verder eet ik nooit meer eieren ''gewoon'''zeg maar, maar om ALLES ei vrij te krijgen is
bijna niet mogelijk, of het is weer foute soja, dus ik doe mijn best, maar hélemaal ei vrij
gaat het niet worden denk ik.

En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
pi_131959083
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Er zit vrije uitloop ei in.
Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959119
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:32 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Scharrelei dus! Net zo kiponvriendelijk als alle andere scharreleiëren.
Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren, maar val je er nu over dat ik niet
hélemaal eivrij ben? :o
pi_131959139
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:31 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En ik zit ergens tussen Vegetarisch en Veganistisch in, dus ik pas niet in een hokje ook geloof ik
en dat vind ik wel prima eigenlijk.
Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959199
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Vrije uitloop eieren zijn toch nét even iets anders dan scharreleieren
Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959200
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:35 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Ik eet gewoon vegetarisch maar ik koop wel enkel biologische eiëren en ik probeer zo veel mogelijk het eten van andere eiëren te voorkomen, zo koop ik bijvoorbeeld geen koekjes of gebak waarvoor eieren zijn gebruikt. Als elders iemand trakteert dan doe ik er niet moeilijk over, het is toch al gekocht. Ik ga het echter niet zelf kopen. Helaas heb je m.b.t. vegetarische schijven weinig keuze aangezien geen bedrijf wakker wordt en het gat in de markt ziet.
Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.

http://www.devegetarische(...)-slager-vers-gehackt

Ingrediënten
Ingrediënten:
water, 15% soja-eiwit, tarwegluten, palmvet, zetmeel (tarwe), vrije-uitloopkippenei-eiwit, aroma's (gluten, tarwe), gemodificeerd zetmeel, kleurstof: rode biet, gistextact, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (soja), zout, kruiden en specerijen, ijzer, vitamine B12

Geproduceerd in een fabriek waar ook pinda's en noten worden verwerkt.

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 221 kcal/ 925 kJ

Eiwit 18,6 g
Vet 11,0 g
- verzadigd 6,5 g
- enkelvoudig onverzadigd 3,0 g
- meervoudig onverzadigd 1,0 g
Koolhydraten 10,0 g
- See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.UQwvWZBw.dpuf
pi_131959377
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ik koop toch ook geen eieren :? Het zit er al in.
Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959390
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Nee, dat zijn ze niet. Het is een marketingtechnisch naampje wat bedacht is door mensen die paarse broeken dragen om naïeve burgers wijs te maken dat ze diervriendelijk bezig zijn. Wat die paarse broeken "vrije uitloop" noemen is gewoon scharrel. Definitie van scharrel: aantal vierkante meters per kip (met een boven- en een ondergrens). Vanaf een bepaalde grens (en normaal voedsel) mag je het een biologisch ei noemen. Wellicht is er nog wat verschil tussen het ene scharrelei en het andere scharrelei maar voor al die kippen geldt dat ze een kleiner oppervlakte krijgen dan de kippen die 'biologische eieren' leggen. Het is maar dat je het weet. Zelf koop ik dus alleen biologische eiëren.
Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).



Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.



Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
pi_131959454
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Nou volgens mij zit er wel verschil in

Scharrelei Scharrel: negen hennen per vierkante meter (binnen).

[ afbeelding ]

Vrije uitloop: negen hennen per vierkante meter binnen en één per 4 m² buiten.
Ik heb het eerder al aangegeven, er is een boven- en een ondergrens voor scharreleiëren. In beide gevallen zit het tussen die boven en ondergrens, in beide gevallen gaat het dus om scharreleiëren.

quote:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_131959499
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:46 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Dat maakt geen verschil. Op het moment dat jij het koopt maakt de fabrikant er meer van en koopt de fabrikant dus namens jou meer kiponvriendelijek eiëren. Nu koop ik zelf, bij gebrek aan een fatsoenlijke concurrent, vegetarische producten waar geen biologische eieren in zitten maar daar leg ik de grens en ik voel me daar schuldig over. Ik koop consequent geen koek of gebak waarin niet-biologische eieren zijn verwerkt en ik bestel geen gerecht bij een restaurant waarin niet-biologische eiëren in zijn verwerkt, wat er dus op neerkomt dat ik geen gerechten bestel waar eieren in zijn verwerkt. ;)
Ik wijs hier dan ook niet met mijn vinger dat je geen niet-biologische eiëren zou moeten gebruiken, het gaat me er om dat iedereen weet waar hij voor kiest. In dat kader wijs ik er op dat alle eieren die geen biologische eiëren zijn legbatterijeiëren of scharreleiëren zijn, in Nederland dus scharreleiëren.
Dus jij denk dat de Vegetarische slager legbatterijeieren of scharreleiren in hun produkten stoppen
en geen biologische eieren?

Ik denk het niet hoor...
pi_131959547
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]



Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
ow, nou wat je nu zegt dat wist ik al en ik let daar ook op, ik denk de meeste mensen wel hier,
maar voor diegene die het nog niet wisten, dan weten ze het nu.
pi_131959719
Volgens mij zijn de produkten van de Vega Slager het beste dat je kunt kiezen ALS je voor een
keer een vleesvervanger wilt gebruiken, zoals in mijn geval vega gehakt

http://www.devegetarischeslager.nl/over-ons/lekker-duurzaam

quote:
Lekker Duurzaam
Vegetarisch vlees gemaakt op basis van soja en lupine is lekker duurzaam!

Runderen stoten methaan en lachgas uit, dit zijn broeikasgassen die 25 respectievelijk 310 keer zo sterk zijn als CO². Koeien, varkens en kippen veroorzaken een groot mestoverschot, waardoor grond(water) vervuild wordt. Ook is de pluimveehouderij groot veroorzaker van fijnstof, dit zorgt voor luchtvervuiling welke schadelijk is voor de gezondheid. Vegetarische Kipstukjes, Gehacktballen, Spekjes Gerookt, Tonyn, Braadstukjes en ander vegetarisch vlees van de Vegetarische Slager is vrij van genoemde milieunadelen. In onderstaande grafiek ziet men van links naar rechts de CO²-uitstoot van eiwitten uit rundvlees, varkensvlees, kipppenvlees, zuivel, soja- en lupinebonen. Vegetarische Slager producten, gemaakt op basis van soja of lupine, hebben een relatief kleine ecologische voetafdruk.

De lupine is biologisch geteeld en van Nederlandse grond. Het gewas werd van origine gebruikt om de grond vruchtbaar te maken. Een voor de natuur en landbouw zeer nuttig gewas, waarvan wij de eiwitrijke bonen hebben herontdekt. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit plantje Nederland op meer plekken gaan sieren. Een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is volledig biologisch en Skal gecertificeerd, namelijk onze Kroketten, Bitterballen, Shoarma, Saucijzenbroodjes en binnenkort de Bamihap.

De soja die wij gebruiken als basis voor een deel van ons assortiment vegetarisch vlees is GMO-vrij en komt uit kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Zuid-Amerika buiten de Amazone, midwesten van de VS, Canada en delen van Azië). Bovendien: voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.

Met het huidige landbouwareaal zouden we middels een plantaardig dieet 30 miljard mensen kunnen voeden. Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld.

Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja. - See more at: http://www.devegetarische(...)sthash.ztL0ta57.dpuf
pi_131961378
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Waar koop jij jouw noten? In de supermarkt zijn ze nogal duur.
Ik koop ze op de markt (notenkraam), bij de Turkse buurtwinkel en af en toe bij Lidl. Inderdaad nooit bij een gewone supermarkt, de prijzen voor noten daar slaan echt nergens op :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_131961443
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:49 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Voor de derde of vierde kieer, ik eet zelf eiëren! Biologische eiëren.
Nee, ik leg eerlijk uit hoe het zit en ik wijs iedereen er op dat als je diervriendelijk wil handelen dat je dan het best biologische eiëren koopt. Wat mensen kiezen moeten ze zelf weten binnen de grenzen van de wet maar mensen moeten wel weten waarvoor ze kiezen.
Maar ook voor jouw biologische eieren worden kuikentjes versnippert en vergast dus zo diervriendelijk zijn ze niet ;)
Sorry, dat is het enige wat ik even wilde zeggen want dit natuurlijk:
quote:
15s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 00:47 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Maar zo jaag je iedereen weg die wel eieren eet en ik denk niet dat dat de bedoeling is van
dit topic eigenlijk.
Verder lees ik gewoon weer mee O+
pi_131961905
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Go hard or go home
pi_131961955
quote:
10s.gif Op dinsdag 8 oktober 2013 09:08 schreef Noek het volgende:
Shit hé. Die Bram! :')

Chinese Toko hier dus al geprobeerd, Mirjam. Drenthe is best tof, veel kippen ook maar geen sojaboon te krieg'n. Anders maar eens in Groningen proberen.
Poeh, daar in het hoge noorden zou ik het ook niet weten. Misschien een sushirestaurant lief aankijken? :)

Edit: Amazing Oriental heeft ze volgens mij altijd wel, en daar zit een filiaal van in Groningen! :Y
Let me see you stripped down to the bone
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')