Uitkammen met een vlooienkammetje kan inderdaad ook, het is wel tijdrovendquote:Op vrijdag 27 september 2013 17:12 schreef Queller het volgende:
[..]
Sommige middelen doden niet de volwassen vlo, maar maken ze wel steriel.
Als ik hier druppel, dan duurt het ook een paar dagen voor de boel niet meer aan het wandelen is hoorTussendoor een paar keer kammen, zodat je ook de volwassen vlooien langzaam kunt uitroeien
(na het vangen wel verzuipen - bakje warm water met een druppeltje afwasmiddel - anders gaan ze weer terug op zoek naar poes en dan blijf je bezig)
Rouwproces is heel persoonlijk, zowel voor de mens als voor het dier... Het kan zijn dat de dieren gestrest zijn door het overleden van een dierbare, maar dat er momenten zijn dat zij wel goed kunnen omgaan met de situatie. En ook wat moeilijke momenten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 18:54 schreef Laysa het volgende:
Ik heb ook een vraagje?
Hoe lang rouwen dieren om een dierbare die overleden is?
In dit geval katten.
Kan het dat ze dat ook in periodes doen?
Dus van eerst heel erg....dan niet en dan af en aan op een niet zeer extreme manier, komt dit vaker voor?
De betreffende katten eten overigens gewoon normaal
Dank jequote:Op vrijdag 27 september 2013 19:00 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Rouwproces is heel persoonlijk, zowel voor de mens als voor het dier... Het kan zijn dat de dieren gestrest zijn door het overleden van een dierbare, maar dat er momenten zijn dat zij wel goed kunnen omgaan met de situatie. En ook wat moeilijke momenten.
Veel afleiding, veel aandacht en ook in dit geval veel geduld!
Heel veel sterkte!
Wij hadden Stronghold druppels gekregen. Omdat mijn kat dus allergisch is, waarschijnlijk voor de vlooienbeten zei mijn dierenarts dat dat de beste druppels waren omdat ze de vlooien dood zouden maken zonder dat/voordat de vlooien zouden bijten.quote:Op vrijdag 27 september 2013 18:56 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Er zijn verschillende soorten vlooiendruppels. Bij ene soort gaat de vlo dood zodra het in contact komt met de actieve stof. Bij de andere druppels, moet de vlo eerst bloed zuigen. Weer andere actieve stoffen doden de vlooien niet, maar maken hun onvruchtbaar.
Als je direct vlooien wil doden, dan kan je bijvoorbeeld Vlo Kill + tabletten gebruiken, dan gaan de vlooien op het dier direct dood. Het is niet aan te raden om nu direct weer druppels te geven, die moet je gewoon over de aangegeven tijd herhalen (meestal elke 3-4 weken). De omgeving moet je elke dag stofzuigen, je kan het ook behandelen met de omgevingsspray en de kussens ed moet je wassen op 60 graden.
Ben vandaag met der naar de dierenarts geweest. Die had eigenlijk precies hetzelfde verhaal en dacht ook dat het een ontstoken talgklier was, maar kon dit niet met zekerheid zeggen. Hij vond gezien de leeftijd van onze westy het een te grote procedure was om het bultje helemaal te onderzoeken. Grappige is wel dat Lady echt altijd jonger wordt geschat.quote:Op donderdag 26 september 2013 14:41 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Helaas kan je bij de meeste bultjes niet aan de buitenkant zien of het goedaardig of kwaadaardig is. Wil je het 100% weten, dan moet een dierenarts het aanprikken of weghalen en opsturen voor het onderzoek. Het kan een ontstoken talgkliertje zijn of een tumortje of iets anders...
Stronghold is een prima middel, maar het begint pas effectief te werken na een dag of 2. Bovendien moet de vlo eerst het bloed zuigen, om in contact te kunnen komen met Stronghold. Wil je geen vlooien in je huis, dan moet je Stronghold heel consequent gaan toepassen. Dus elke 4 weken herhalen en alle dieren behandelen tegen de vlooien.quote:Op vrijdag 27 september 2013 20:28 schreef Myraela het volgende:
[..]
Wij hadden Stronghold druppels gekregen. Omdat mijn kat dus allergisch is, waarschijnlijk voor de vlooienbeten zei mijn dierenarts dat dat de beste druppels waren omdat ze de vlooien dood zouden maken zonder dat/voordat de vlooien zouden bijten.
Zou je dan nog steeds beter een vlo kill + tablet aanraden? En die kan ik wel gewoon gebruiken ondanks de druppels vorige week?
Bedankt overigens en een fijn weekend!
Op haar leeftijd is het altijd fijn als je jonger geschat wordtquote:Op vrijdag 27 september 2013 20:37 schreef CesarMilan het volgende:
[..]
Ben vandaag met der naar de dierenarts geweest. Die had eigenlijk precies hetzelfde verhaal en dacht ook dat het een ontstoken talgklier was, maar kon dit niet met zekerheid zeggen. Hij vond gezien de leeftijd van onze westy het een te grote procedure was om het bultje helemaal te onderzoeken. Grappige is wel dat Lady echt altijd jonger wordt geschat.Deze dierenarts dacht volgens mij dat ze zeker 5 jaar jonger was..
Ik meng me even. Maar bij de dierenwinkel kun je van die worsten kopen. Lijkt op leverworst. Daar maak ik Loebes zijn taartjes vanquote:Op vrijdag 27 september 2013 22:53 schreef lady-wrb het volgende:
hoi dierenarts!
ik heb bij de taartenwinkel (jawel!) een uitsteker voor hondenkoekjes gekocht waar een recept bij zat.
daar zat onder andere leverworst in. is dat wel verantwoord? daar zit toch zout in?
heeft u toevallig een goed recept dat ik zou kunnen gebruiken om verantwoorde hondenkoekjes te bakken?
Bedoel je Rodi worst?quote:Op vrijdag 27 september 2013 23:42 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
[..]
Ik meng me even. Maar bij de dierenwinkel kun je van die worsten kopen. Lijkt op leverworst. Daar maak ik Loebes zijn taartjes van
Je kan inderdaad een "honden"worst gebruiken, bijv. Rodi worst of Carnis worst. Hoe verantwoord wil je je koekjes hebben?quote:Op vrijdag 27 september 2013 22:53 schreef lady-wrb het volgende:
hoi dierenarts!
ik heb bij de taartenwinkel (jawel!) een uitsteker voor hondenkoekjes gekocht waar een recept bij zat.
daar zat onder andere leverworst in. is dat wel verantwoord? daar zit toch zout in?
heeft u toevallig een goed recept dat ik zou kunnen gebruiken om verantwoorde hondenkoekjes te bakken?
Je kan de kooi nog een keer schoonmaken nadat de ratjes weer behandeld zijn. Waarschijnlijk krijg je bij je dierenarts Stronghold druppels (selamectine). Als dat niet helpt kan je (iom je dierenarts) ivermectine proberen, bijvoorbeeld Beaphar Anti-Schurft spray of Anti-parasiet druppels. Ivermectine is het broertje van selamectine.quote:Op zaterdag 28 september 2013 12:04 schreef summer2bird het volgende:
Hoi, mijn ratjes hebben last van schurft, nu heb ik ze ongeveer 3 weken geleden naar de dierenarts gebracht, daar hebben ze druppels gekregen, en ik moest over een maand weer komen voor weer druppels.
Na de eerste keer druppels waren ze een klein poosje schurft vrij, vacht schoon en nergens last van.
Alleen hebben ze nu weer last van jeuk, rode schilfers in de vacht en weet ik niet zo goed wat ik moet doen.
Ik heb toen na de dierenarts bezoek de hele kooi schoongemaakt onder de douche, met zeep en warm water.
Nu ga ik volgende week weer naar de dierenarts, voor de druppels die ze nog moesten krijgen. Dan hoef ik niet op consult, want dit hoefde de dierenartsassistente te doen.
Maar hoe moet ik dan de 2e keer proberen om de schurft weg te houden? Hooi krijgen ze niet, alleen beukensnippers.
Die koekjes kan jij ook zelf etenquote:Op maandag 30 september 2013 08:18 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Mijn hond heeft helaas echt een aversie tegen alles met pindakaas.
Ja dat geloof ik.. Maar dan bak ik liever een appeltaart ^^quote:Op maandag 30 september 2013 08:36 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Die koekjes kan jij ook zelf eten
Nou, dat is een interessant onderwerp! De katten zijn strikte vleeseters en hun smaakpapillen zijn uiterst goed ontwikkeld voor het proeven van aminozuren/eiwitten. De katten zijn heel gevoelig voor de smaak van glutamaat (dat is een afgeleide van de aminozuur glutaminezuur). De chipsfabrikanten voegen (relatief) veel glutamaat toe aan hun producten. Geen wonder dat de katten het lekker vinden.quote:Op maandag 30 september 2013 09:30 schreef computergirl het volgende:
Hoi digitale dierenarts,
het nadeel van een adoptie kat uit het asiel is dat je weinig weet over gewoontes van het dier bij vorige eigenaar, zoals wat favoriete brokjes/blikvoer was etc.
Het mevrouwtje heeft een bizarre voorliefde voor allerlei chips (vooral nacho's). Lijkt mij niet zo gezond voor een kat, of kan er soms een medische oorzaak zijn voor voorliefde voor zout?
Dit is eigenlijk mijn eigen theoriequote:Op maandag 30 september 2013 13:31 schreef Cat22 het volgende:
Herkenbaar: twee van de drie malen er niet om, maar nummer drie kan in een compleet andere kamer zijn, zodra de chipszak gepakt wordt (of hij het dopje van de bus pringles hoort ploppen) heb ik kwijlend en met de pootjes bedelend gezelschap naast me.
Door hem consequent naar de vloer te verwijzen blijft het nu gelukkig bij heule zielige blikken vanaf de grond want bedelen vind ik bloedirritant. Nooit geweten dat de chipsvoorliefde met glutamaat te maken had!
quote:Op maandag 30 september 2013 13:31 schreef Cat22 het volgende:
Herkenbaar: twee van de drie malen er niet om, maar nummer drie kan in een compleet andere kamer zijn, zodra de chipszak gepakt wordt (of hij het dopje van de bus pringles hoort ploppen) heb ik kwijlend en met de pootjes bedelend gezelschap naast me.
Ik heb ooit wel eens een harig kattenpootje in mijn mond gehad ipv het chipje.quote:Op maandag 30 september 2013 14:12 schreef computergirl het volgende:
[..]![]()
![]()
![]()
![]()
ik dacht echt dat mijn Troela de enige kat was die zo idioot reageert. Ze jat de nacho's gewoon uit mijn vingers
Gelukkig zijn de Schnauzers gefokt voor het vangen van de ratten, dus hopelijk heeft zij zelf geen schade aan overhouden. Wel minder leuk voor de rat natuurlijk...quote:Op maandag 30 september 2013 13:55 schreef Miss_Isis het volgende:
Hoi Dierenarts, een klein vraagje...
Onze stoere middenslag Schnauzer (die normaal gesproken hartstikke lief en gezellig tussen de cavia's, jonge konijntjes of kuikentjes doorwandelt) heeft zojuist voor het eerst een grote dikke (wilde) bruine rat gepakt en dood geschud. Wij hebben dit aangemoedigd en van harte toegejuicht want dat vieze beest kwam zomaar de bijkeuken in![]()
Nu heeft de rat haar volgens mij wel gebeten, al kan ik zo geen wondje vinden (ze zit ook vrij dik in de vacht op het moment). Maar afgaande op haar reactie op de rat (ze had hem en liet toen ineens snel los) voelde ze wel iets of misschien schrok ze gewoon omdat de rat haar probeerde te pakken, dat kan ook . Mijn vraag is eigenlijk; kan dit bepaalde ziektes overbrengen, moeten we hier nog iets mee?
Zo te lezen, hebben jullie katten een ernstig probleem! Ik zou toch snel de Chips Eaters Anonymous (for cats) inschakelen!quote:Op maandag 30 september 2013 14:16 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb ooit wel eens een harig kattenpootje in mijn mond gehad ipv het chipje.[/offtopic]
hahaquote:Op maandag 30 september 2013 14:16 schreef Cat22 het volgende:
[..]
Ik heb ooit wel eens een harig kattenpootje in mijn mond gehad ipv het chipje.[/offtopic]
Vis is lekker en gezond. Of het helemaal verantwoord is, hang er af hoe het gekweekt of in het geval van tonijn, gevangen is.quote:Op maandag 30 september 2013 14:49 schreef Gwywen het volgende:
Hallo dierenarts, mijn poezen zijn gek op tonijn uit blik. Als ik het eet krijgen ze altijd een klein stukje. Mogen ze met dierendag een heel blikje? Is tonijn op water, verder geen toegevoegd zout voor zover ik kan nagaan.
O, nog meer over vis: ik heb ooit gehoord dat je de visolie uit gewone visoliecapsules (voor mensen dus) prima aan de kat kunt geven. Klopt dat?
Bedankt voor je antwoord!quote:Op maandag 30 september 2013 14:16 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gelukkig zijn de Schnauzers gefokt voor het vangen van de ratten, dus hopelijk heeft zij zelf geen schade aan overhouden. Wel minder leuk voor de rat natuurlijk...
Je kan via een rattenbeet bepaalde nare bacteriën krijgen, dus het is wel verstandig om het wondje te vinden en te desinfecteren met bv. Betadine.
Verder kan de hond (en de mens!) via de rattenurine ziekte van Weil krijgen. Normaal gesproken worden de honden elk jaar ingeënt tegen de ziekte van Weil en hebben dus voldoende bescherming.
De honden zijn gelukkig niet gevoelig voor tetanus (itt mensen en paarden), dus daar hoef je geen zorgen over maken.
Kortom, als er een wondje is, dat even ontsmetten en de hond verder in de gaten houden (eetlust, koorts ed). Als er geen wondje is, is er geen reden tot zorgen.
Oh ja, dat is ook nog een puntje. De hond kan vergiftigd worden als hij een vergiftigde rat opeet. Daar moet je bewust van zijn als jezelf of de buren rattengif gebruiken.quote:Op maandag 30 september 2013 15:09 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Bedankt voor je antwoord!
Ja, schnauzers zijn er inderdaad voor gefokt maar die van ons is een lieverdje, ze doet normaal gesproken geen vlieg kwaad. Ze is al 9 en in al die jaren heeft ze nog nooit overmatig interesse getoond in kleine (prooi)dieren. Ze loopt regelmatig tussen de cavia's door of bij de kuikentjes, ze is heel lief met kleine diertjes. Maar eerlijk gezegd was ik er wel blij mee dat ze vandaag haar instinct naar boven liet komen. Jammer voor die rat, maar ik wil ze echt niet in huis hebbenen beter zo dan een langzame dood door gif of zo.
Ik zal Rani nog een keer goed nakijken en voelen of ik iets kan vinden, maar hopelijk valt het allemaal mee. En hopelijk heeft ze de smaak te pakken, er zitten momenteel meer dan genoeg ratten in de schuur die wel een enkeltje rattenhemel mogen krijgen...
Weet ik, daarom gebruiken we geen gif. Als ze een rat pakt moet ze hem afgeven als-ie dood is, ze krijgt een koekje maar mag geen dode ratten of muizen eten.quote:Op maandag 30 september 2013 15:23 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Oh ja, dat is ook nog een puntje. De hond kan vergiftigd worden als hij een vergiftigde rat opeet. Daar moet je bewust van zijn als jezelf of de buren rattengif gebruiken.
quote:Op maandag 30 september 2013 15:29 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Weet ik, daarom gebruiken we geen gif. Als ze een rat pakt moet ze hem afgeven als-ie dood is, ze krijgt een koekje maar mag geen dode ratten of muizen eten.
We hebben sowieso veel teveel andere dieren die als ze de kans krijgen het gif, een vergiftigde rat of (in geval van de varkens) misschien wel allebei op zouden kunnen etenEn we gebruiken ook geen klapvallen, vanwege het gevaar voor poezen- honden- en kippenpootjes; we hebben een speciale klepkooi waar je (o.a.) ratten levend in kan vangen
Ik heb er ooit eentje opengemaakt uit nieuwsgierigheid, toen is het aan mijn handen gekomen en mijn ene kat werd helemaal wild van die geur en bleef maar aan mijn vingers likken.quote:Op maandag 30 september 2013 15:04 schreef DigitaleDierenArts het volgende: Ik weet niet of de kat de visolie lekker vindt als je de capsules openbreekt.
krijgen ze ook nietquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 08:20 schreef Myraela het volgende:
Ik zou beginnen met je katten geen suiker te geven.
Dat mag, maar 1 hele kipfilet is een te veel qua calorieen. Ik zou proberen tot maximaal 1/4 per dag te geven en op het lichaamsgewicht letten.quote:Op maandag 30 september 2013 17:38 schreef lady-wrb het volgende:
hoi dierenarts!
ik kocht een tijdje geleden gedroogde kipstukjes voor de kat. dat waren echt hele kleine stukjes, die mijn kat bijna iedere keer heel doorslikte en waar weinig aan te beleven was.
nu heb ik bij de action gedroogde kipfiletjes gekocht, maar volgens de verpakking zijn ze voor de hond.
mag mijn kat ze ook hebben? (de kat vond ondertussen zelf van wel en heeft er al één gejat en opgegeten), maar mag het wel en hoeveel mag ze maximaal hebben?
Welke onderzoeken heeft je dierenarts al gedaan en wat is daar uitgekomen?quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 08:13 schreef Pien85 het volgende:
Ook maar een vraagje aan de dierenarts. Mijn kater van anderhalf heeft al sinds 'ie op de kattenbak gaat diarree. Hij komt uit een nestje van 4 en de andere drie hebben er geen last van. Inmiddels hebben we er een katertje van 4 maanden bij die ook nergens last van heeft. Het is dus niet besmettelijk.
Dierenarts heeft inmiddels alles onderzocht wat er te onderzoeken valt maar kan niks vinden en de kat blijft diarree hebben.
Het is wel eventjes over geweest, maar dan wordt Numi (de kat) helemaal gek want die heeft geen idee wat er gebeurt als ie geen diarree heeft. Het lijkt wel iets minder te zijn sinds ie science plan sensitive krijgt, maar echt weg gaat het niet.
Hij heeft er dus geen last van, hij heeft er zelfs meer last van als hij geen diarree heeft. Nou zit Numi verder lekker in z'n vel, drinkt genoeg, eet goed, is blij, speelt, dus echt zorgen maak ik me er niet om, maar ik vraag me toch af waar het nou vandaan zou kunnen komen.
Toevallig nog ideeën?
Overigens is ook deze kat gek op chips... en fruit en alles wat naar fruit smaakt. Blikjes vruchten kan ik niet even open laten staan want dan is het weg, en ze drinken allebei graag ranja![]()
Fotootje voor de gezelligheid:
[ afbeelding ]
dat rode kussen onder Karel is dus Numi![]()
Giardia heeft ie getest, en eh.. Iets dat eigenlijk alleen bij boerderijkatten voorkomt(?), en nog iets waarvan ik me zo gauw even niet kan bedenken wat het was, dat zou ik op moeten zoeken. Op advies van de de dierenarts hebben we m 6 weken op i/d gehad, maar ook daarmee bleef ie diarree houden. Overigens zei de dierenarts dat de kans dat het besmettelijk is vrij klein is omdat alleen numi het heeft, z'n broertjes en zusjes niet, andere katten in het huis waar ie vandaan komt niet en ook Karel dus niet.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:07 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Welke onderzoeken heeft je dierenarts al gedaan en wat is daar uitgekomen?
Trouwens, als de andere katten het niet hebben betekent niet automatisch dat het niet besmettelijk is (dat het geen infectie is). Giardia kan bijvoorbeeld ook bij 1 dier voorkomen en bij de andere niet.
Schattig fotootje![]()
Het kan bijvoorbeeld voedselintolerantie zijn, dan zou je eigenlijk 6 weken Hills z/d (of Royal Canin sensitivity control of ander vergelijkbaar hypoallergeen voer) moeten geven om het uit te sluiten. En niks anders. Dus ook geen ranja.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:14 schreef Pien85 het volgende:
[..]
Giardia heeft ie getest, en eh.. Iets dat eigenlijk alleen bij boerderijkatten voorkomt(?), en nog iets waarvan ik me zo gauw even niet kan bedenken wat het was, dat zou ik op moeten zoeken. Op advies van de de dierenarts hebben we m 6 weken op i/d gehad, maar ook daarmee bleef ie diarree houden. Overigens zei de dierenarts dat de kans dat het besmettelijk is vrij klein is omdat alleen numi het heeft, z'n broertjes en zusjes niet, andere katten in het huis waar ie vandaan komt niet en ook Karel dus niet.
voorlopig hebben we met de dierenarts besloten het zo te laten, dierenarts kan zich niks meer bedenken wat het nog zou kunnen zijn, en numi zit verder prima in z'n vel. Maar mochten er opeens ergens ideeën vandaan komen dan gaan we dat testen.
6 weken z/d hebben we ook al gedaan, diarree bleef...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:44 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Het kan bijvoorbeeld voedselintolerantie zijn, dan zou je eigenlijk 6 weken Hills z/d (of Royal Canin sensitivity control of ander vergelijkbaar hypoallergeen voer) moeten geven om het uit te sluiten. En niks anders. Dus ook geen ranja.![]()
Hmm, een lastig problempje...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 09:53 schreef Pien85 het volgende:
[..]
6 weken z/d hebben we ook al gedaan, diarree bleef...
dat was het denk ik ja, trichonogiets.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 10:29 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Hmm, een lastig problempje...
Dat iets wat alleen bij de boerderij-katten voorkomt, was het toevallig Tritrichomonas foetus?
Hebben jullie al iets qua medicatie geprobeerd?
Probiotica geprobeerd?
Tja, het is toch niet normaal... Er moet een oorzaak zijn... Maar als hij verder geen last heeft, kan jij natuurlijk afwachten. Continue diarree kan wel pijnlijk zijn, uitputtend voor de kat en kan tekort aan vitamine B12 veroorzaken.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 11:29 schreef Pien85 het volgende:
[..]
dat was het denk ik ja, trichonogiets.![]()
hij heeft Stormogyl gehad om te kijken of dat iets uit zou halen, maar dat deed ook niks.
nou snap ik dat een kat met diarree niet 'normaal' is, maar hoeveel kwaad kan het als het zo blijft? Hij heeft ooit eens een paar dagen bijna normale ontlasting gehad (terwijl we qua voer niets anders deden) en zat toen elke keer de gillen op de kattenbak en wist niet hoe snel hij daar weer uit moest sprinten als ie klaar was.
Plassen kan ie primaquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 11:52 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Tja, het is toch niet normaal... Er moet een oorzaak zijn... Maar als hij verder geen last heeft, kan jij natuurlijk afwachten. Continue diarree kan wel pijnlijk zijn, uitputtend voor de kat en kan tekort aan vitamine B12 veroorzaken.
Als een kat zit te gillen op de kattenbak, toch even de dierenarts inschakelen. Het kan namelijk ook zijn dat hij niet kan plassen (zeker als het een kater is). Maar Numi had dan waarschijnlijk obstipatie / moeite met poepen.
Wellicht is zijn dikke darm inmiddels zo geirriteerd dat meer of minder stevige ontlasting pijn doet. Beterschap voor Numi!quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 11:55 schreef Pien85 het volgende:
[..]
Plassen kan ie primaHou ik in de gaten, moet ook wel met 2 katers in huis.
De keren dat ie met normale ontlasting ging gillen was het ook echt daardoor, hij liep ook nog een keer of wat terug naar de kattenbak om te kijken wat er nou in vredesnaam lag![]()
Oorzaak zoeken blijven we gewoon doen, maar ben voorlopig gewoon vooral blij dat hij er geen last van heeft.
In elk geval bedankt voor 't meedenken![]()
Zo werkt het net niet hoor, je moet juist geen KVV nemen omdat daar andere voedingstoffen behalve vlees in zitten, gewoon echt enkelzijdig vlees geven een poos juist.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 12:43 schreef loecje het volgende:
Heb je al eens KVV geprobeerd?
In hypoallergene brokken zitten ook stoffen waar een kat op kan reageren, zoals graan.
Met KVV kan je 1 diersoort voeren voor 6week. Kies een complete KVV en een diersoort die je nog niet hebt gevoerd. Zoals carnibest lam of eend.
Ik zou niet voor lam gaan, want dit zit al veelvuldig verwerkt in commercieel kattenvoer, dus het is een mogelijk allergeen geworden. Eend is dan geschikter. Ik adviseer meestal 6 weken paardenvlees voor een uitsluitingsdieet. Graanallergie is eigenlijk niet wetenschappelijk vastgesteld bij honden of katten. Wel allergie voor een bepaald eiwit.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 12:43 schreef loecje het volgende:
Heb je al eens KVV geprobeerd?
In hypoallergene brokken zitten ook stoffen waar een kat op kan reageren, zoals graan.
Met KVV kan je 1 diersoort voeren voor 6week. Kies een complete KVV en een diersoort die je nog niet hebt gevoerd. Zoals carnibest lam of eend.
In principe als het bijvoorbeeld 1 soort vlees + gekookte rijst of gekookte aardappels zijn (voor de kat niet per se nodig), dan kan het wel. Maar inderdaad geen KVV waar diverse soorten vlees/orgaanvlees door elkaar zitten.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 13:40 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zo werkt het net niet hoor, je moet juist geen KVV nemen omdat daar andere voedingstoffen behalve vlees in zitten, gewoon echt enkelzijdig vlees geven een poos juist.
Oh echt? En als ie dan gevoelig voor granen of zo blijkt te zijn?quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 13:55 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
In principe als het bijvoorbeeld 1 soort vlees + gekookte rijs of gekookte aardappels zijn (voor de kat niet per se nodig), dan kan het wel. Maar inderdaad geen KVV waar diverse soorten vlees/orgaanvlees door elkaar zitten.
KVV is gemalen vlees. meestal zit daar alleen vlees in.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 13:40 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Zo werkt het net niet hoor, je moet juist geen KVV nemen omdat daar andere voedingstoffen behalve vlees in zitten, gewoon echt enkelzijdig vlees geven een poos juist.
daarom noem ik specifiek KVV met 1 diersoort. paardenvlees is idd nog beter maar soms lastig aan te komen.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 13:55 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
In principe als het bijvoorbeeld 1 soort vlees + gekookte rijs of gekookte aardappels zijn (voor de kat niet per se nodig), dan kan het wel. Maar inderdaad geen KVV waar diverse soorten vlees/orgaanvlees door elkaar zitten.
Rijst of aardappels zijn geen bekende allergenen (volgens de wetenschappelijke onderzoeken).quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 13:56 schreef oh-oh het volgende:
[..]
Oh echt? En als ie dan gevoelig voor granen of zo blijkt te zijn?
Rijst of aardappels hoeft niet! (mag wel) Bij de kat liever alleen het vleesquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 14:21 schreef loecje het volgende:
[..]
KVV is gemalen vlees. meestal zit daar alleen vlees in.
Carnibest eend: Vers eendenvlees, koudgeperste zonnebloemolie, natuurlijke vitaminen en mineralen.
die extra vitamine en mineralen zijn nodig om de voeding volledig te maken. normaal gesproken moet je meerdere diersoorten afwisselen voor een volledige maaltijd.
Tinlo konijn: Vers konijnenvlees, verse konijnenorganen en verse konijnenbotten.
Deze KVV heeft geen toevoegingen. volgens de fabrikant moet je bij deze KVV de smaken wel afwisselen. 1smaak voeren is niet volledig en daardoor iets minder geschikt maar niet ongebruikelijk.
[..]
daarom noem ik specifiek KVV met 1 diersoort. paardenvlees is idd nog beter maar soms lastig aan te komen.
waarom rijst of gekookte aardappels terwijl je net zegt "6 weken alleen 1 soort eiwit/vlees en niks anders erbij!"??
op die manier kan je rijst of aardappel nog steeds niet uitsluiten.
er zijn ook KVV soorten (zoals tinlo) die alleen compleet zijn door afwisseling. elke smaak bestaat uit 1 diersoort zonder verdere toevoegingen.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 14:39 schreef oh-oh het volgende:
Maar loecje, dan kun je beter barfen, KVV is Kompleet Vers Voer, dat is compleet en daarom is het juist meestal meer dan alleen vlees.
Als je het hele konijn koopt, dan is hopelijk zeker konijnquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 14:46 schreef loecje het volgende:
tja, ook bij slagers weet je het tegenwoordig niet 100% zeker meer.
[..]
er zijn ook KVV soorten (zoals tinlo) die alleen compleet zijn door afwisseling. elke smaak bestaat uit 1 diersoort zonder verdere toevoegingen.
Barfen is wellicht nog beter. maar ik denk ik begin voorzichtig omdat er nu brokken worden gevoerd.
niet iedere kat wil complete stukken vlees+bot eten.
ook voor veel baasjes is dit een stap te ver. barfen is niet iets at je zomaar even doet. je moet dan ook zelf alle verhoudingen juist berekenen (bot, orgaan, spiervlees). iets wat de KVVfrabrikant al voor je heeft gedaan.
Gecondoleerd met je kat...quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:22 schreef loecje het volgende:
ik had zelf eigenlijk nog een hele andere vraag.
is FIP nu wel of niet besmettelijk?
we hadden een kat met chronische FIP.
nu zei onze vorige dierenarts dat we minimaal een half jaar moesten wachten met nieuwe katten in huis te halen.
de nieuw dierenarts (die ik meer vertrouw, ik ben niet voor niets overgestapt) zegt dat FIP niet besmettelijk is dus dat we geen rekening hoeven houden met een wachttijd ivm FIP maar gewoon wanneer wij er klaar voor zijn.
online verteld iedereen wat anders, van een paar week tot 1jaar.
quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:49 schreef tonja het volgende:
Ben net terug van de dierenarts met Harry. Bloed afgenomen om te kijken wat zijn nierwaardes nu zijn.
Nierwaardes waren helemaal goed!! Ik ben zo blij.
Hoe groot is de hond? Het is toch verstandig om een afspraak te maken met je dierenarts! Er is geen tegengif, maar mogelijk heeft je hond een infuus nodig.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:30 schreef Trebo het volgende:
Mijn hond heeft per ongeluk 1 gram wiet opgegeten wat nog op de tafel lag.
Kan dit kwaad? Hij slaapt nu al 2 dagen en ik begin me een beetje zorgen te maken.
Ik heb het in de praktijk meegemaakt, dus dit is geen onmogelijk scenarioquote:Op woensdag 2 oktober 2013 11:26 schreef HetKlusKonijn het volgende:
^^ Ik ga er maar eventjes vanuit dat die wiet-poster serieus was, wellicht ten onrechte...
Yep, het komt voor, dat weet ik... vandaar ook dat ik de post serieus heb opgevat.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 11:36 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Ik heb het in de praktijk meegemaakt, dus dit is geen onmogelijk scenario
Ja, dit kan kwaad. Al was het maar omdat het zonde is van je wiet, je blijkbaar een slordig mens bent, en je hond van tafel eet. Daarbij ook nog traag van begrip dat je je pas na 2 dagen een beetje zorgen begint te maken om je hondquote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:30 schreef Trebo het volgende:
Mijn hond heeft per ongeluk 1 gram wiet opgegeten wat nog op de tafel lag.
Kan dit kwaad? Hij slaapt nu al 2 dagen en ik begin me een beetje zorgen te maken.
Iedereen reageert verschillend op de narcose. En stress kan inderdaad er voor zorgen dat de narcose niet goed inwerkt.quote:Op woensdag 2 oktober 2013 17:27 schreef Cat22 het volgende:
Hallo dierenarts! Ik ben net terug van een collega van je, twee van mijn katten moesten naar de tandarts.
Kat1: vechten tegen het roesje, duurde zo'n 20 minuten tot hij sliep en tijdens de behandeling kreeg hij wat gasnarcose bij omdat hij wakker begon te worden. Na de gebitsreiniging stond hij in een half uurtje (wankel) op de poten.
Kat2: viel in tien minuten in slaap, wilde na de behandeling niet goed wakker worden. Kreeg zelfs even een ademstilstand, wat met extra zuurstof gelukkig bijtrok. Half uur later anti-narcoticum ingespoten en toen ik kat1 weer een half uur later naar huis ging brengen was het enige teken van leven dat de oogjes iets verder dicht gingen.
Andrhalf uur later mocht ik hem ophalen, nu sukkelen beide heren slaperig rond, niks wat een nachtje slaap niet kan oplossen.
En na dit hele verhaal mijn vraag: hoe kan het dat een narcose per kat zo verschillend uitwerkt? Heeft angst er iets mee te maken?
Kat1 is 8, niet extreem bang. Kat2 is 3 en vindt vreemde dingen heel erg eng. Beiden zijn verder gezond.
Is er iets wat ik of de DA kan doen om kat2 minder heftig te laten reageren? Want naar verwachting zal hij regelmatig terug moeten komen voor een gebitsbehandeling.
bedankt. Sam is idd met een paar weken oud al besmet geraakt. uiteindelijk is hij toch nog 1jaar en 2maand oud geworden.quote:Op dinsdag 1 oktober 2013 15:47 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Gecondoleerd met je kat...
FIP is een gemuteerd corona-virus. Het is in principe wel besmettelijk/overdraagbaar, maar de werkelijkheid is dat niet alle katten die in contact komen met het FIP virus, krijgen FIP! Waarschijnlijk is het ook erfelijk bepaald of een kat FIP zal ontwikkelen of niet. Van de katten die wel FIP ontwikkelen wordt gedacht dat zij er al op een zeer jonge leeftijd besmet mee raken.
Ik zou voorzichtig zijn als je een jong kitten of een kat met de verzwakte afweer neemt (bijvoorbeeld een kat met suikerziekte oid). Neem je een volwassen, gezonde kat, dan is het risico erg klein. Een half jaar wachten hoeft, wat mij betreft niet, maar je moet wel alles goed schoonmaken ( en met name de kattenbak).
Wil je 100% zeker zijn, dan is het advies toch een paar maanden wachten, want dan is het zeker dat het virus in de omgeving dood is. Dit is een standaard advies bij heel veel infectieuze ziektes en zal in de meeste gevallen overdreven zijn.
Het is een vreselijke ziekte, en de behandeling is helaas nog niet mogelijk... Heel sneu voor Sam...quote:Op donderdag 3 oktober 2013 10:31 schreef loecje het volgende:
[..]
bedankt. Sam is idd met een paar weken oud al besmet geraakt. uiteindelijk is hij toch nog 1jaar en 2maand oud geworden.
De kattenbak hebben we direct al schoongemaakt en ontsmet. de rest zal ook nog komen.
We zullen verder zien wat er op ons pad komt.
Idd een vreselijke ziekte, vooral omdat er niets aan te doen is. en het is eigenlijk gewoon pech hebben dat je kat het krijgt.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 10:52 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
Het is een vreselijke ziekte, en de behandeling is helaas nog niet mogelijk... Heel sneu voor Sam...
Heb je toevallig ook de fokker waar hij vandaan kwam op de hoogte gebracht? Want theoretisch gezien kunnen alle kittens die daar vandaan komen besmet zijn...
Sneu... Nogmaals heel veel sterkte!quote:Op donderdag 3 oktober 2013 11:13 schreef loecje het volgende:
[..]
Idd een vreselijke ziekte, vooral omdat er niets aan te doen is. en het is eigenlijk gewoon pech hebben dat je kat het krijgt.
Sam kwam uit het asiel. ik heb het daar wel gemeld maar ik weet niet hoe het met de rest van het nestje gaat.
2 kittens uit het nest zijn ziek geweest in het gastgezin, diarree enzo. maar Sam heeft toen nergens last van gehad.
toen Sam een paar maand oud was het viel het mij op dat hij niet goed aankwam, de groei bleef achter.
bij de eerste DA werd dat niet serieus genomen(hij is actief, eet goed, niets aan de hand) en uiteindelijk werd er maar geroepen dat het FIP was zonder uitgebreid onderzoek om andere aandoeningen uit te sluiten.
Daarop dus overgestapt naar een andere DA en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee. daar is wel heel uitgebreid onderzoek gedaan. bloedonderzoek, echo enzovoort. maar helaas bleef het vermoeden van FIP.
Sam reageerde heel goed op prednison. Helaas raakte 2week terug zijn buikje gevuld met dradentrekkend vocht. toen ging het langzaam minder en hebben we hem laten inslapen om een verdere lijdensweg te voorkomen.
Als ik het goed lees zou een kat met stress dus minder makkelijk onder narcose te brengen zijn? Klinkt logisch, staat wel haaks op wat hier gebeurde.quote:Op donderdag 3 oktober 2013 09:24 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Iedereen reageert verschillend op de narcose. En stress kan inderdaad er voor zorgen dat de narcose niet goed inwerkt.
Ik denk dat je dierenarts de narcose protocollen heeft voor zulke situaties en dat de kat 2 de volgende keer een aangepaste narcose krijgt.
Het liefst wil een dierenarts de narcose intraveneus (dus direct in een ader) met een infuus geven. Want dan werkt het heel snel in, en is beter controleerbaar. Helaas werken poezen niet altijd mee met het zetten van een infuus in een pootje.Daarom wordt het vaak intramusculair (in een spier, meestal in de billen) geprikt. Dan komt de narcose soms wel snel in de bloedbaan, maar soms erg langzaam (als het in het vet of een slecht doorbloed stukje spier terechtkomt). Dat kan dus zorgen voor een langere inslaaptijd.
Je kan het beste met je dierenarts overleggen wat er mogelijk is in jouw praktijk en wat hij/zij het beste vindt voor je kat. Beterschap!
Dat mag sowieso op de leeftijd van 6 maanden. En in sommige gevallen kan het ook wel eerder. Het liefst niet eerst krols laten worden, want dan is de kans groot dat de poes drachtig word (als zij buiten komt of als zij samenwoont met een kater).quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 13:28 schreef Radobe het volgende:
Hallo digitale dierenarts en iedereen,
ik heb een kitten van nu 5 maanden, wanneer moet ik met haar naar de dierenarts om haar te laten helpen? Eerst krols laten worden? Of kan dat nu al?
groet!
Bedankt!quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 15:43 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat mag sowieso op de leeftijd van 6 maanden. En in sommige gevallen kan het ook wel eerder. Het liefst niet eerst krols laten worden, want dan is de kans groot dat de poes drachtig word (als zij buiten komt of als zij samenwoont met een kater).
Ik heb mijn 2 katers met 5 maanden laten helpen, de eerste omdat hij constant op onze poes(overleden) hupte, de tweede omdat hij constant van de eerste op zijn donder kreeg.quote:Op zaterdag 5 oktober 2013 15:43 schreef DigitaleDierenArts het volgende:
[..]
Dat mag sowieso op de leeftijd van 6 maanden. En in sommige gevallen kan het ook wel eerder. Het liefst niet eerst krols laten worden, want dan is de kans groot dat de poes drachtig word (als zij buiten komt of als zij samenwoont met een kater).
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Onze chihuahua teefje is een week geleden zes maandjes geworden. Nu komt natuurlijk de tijd dat de natuur zijn werk gaat doen, en zal ze binnenkort loops gaan worden. Wij zitten te denken om haar te laten helpen. Op internet lezen we verschillende verhalen dat je het vóór of ná haar eerste loopsheid moet doen, kan jij hier uitsluitsel over geven?
Ze was, tot gister, geheel zindelijk en deed nooit iets in huis. Nu heeft ze gister voor het eerst binnen geplast, op een mat (die we nog maar een paar dagen in huis hebben liggen, en speciaal voor haar hadden gekocht) onder de salontafel. Zou dit te maken kunnen hebben dat ze loops begint te worden? Ze had wel erg veel gedronken ervoor.
Bedankt alvast!
Ja dat kan. Wormen en andere parasieten zoals giardia kan voorkomen in kattenpoep en ook in hondenpoep. Het beste kan je je hond ontwormen. Dat kan nooit kwaad.quote:Op zondag 6 oktober 2013 16:17 schreef knoblaucha6 het volgende:
Drinken doet ze overigens prima maar ze zit nogal vaak in de tuin te wroeten alsof ze een varken is, botjes begraven, weer opgraven en zo wat uiteraard nu even een no-no is.
Nou zitten vaak katten in mijn tuin te graven en te schijten, kunnen die goddelijke wezens mijn hond met iets besmet hebben?
Ik moest wel ontzettend lachen met je aanpassing van mijn &%^^&% in "goddelijke wezens".quote:Op zondag 6 oktober 2013 18:01 schreef WinnieWana het volgende:
[..]
Ja dat kan. Wormen en andere parasieten zoals giardia kan voorkomen in kattenpoep en ook in hondenpoep. Het beste kan je je hond ontwormen. Dat kan nooit kwaad.
Diarree kan meerdere oorzaken hebben
-wormen en parasieten
-virus (corona en parvo)
-voedselverandering
-dikkedarmontsteking (diarree met helder bloed)
Hopelijk kan de dierenarts iets vinden en is je hondje snel weer beter.
Nou nou, houden we het wel een beetje dier vriendelijk, of je nu wel of niet voor een bepaald soort dier bent...quote:Op zondag 6 oktober 2013 18:14 schreef knoblaucha6 het volgende:
[..]
Ik moest wel ontzettend lachen met je aanpassing van mijn &%^^&% in "goddelijke wezens".![]()
God, ik heb zó de pest aan die tyfus kut-t**ringkatten die mijn tuin inpikken, totaal verzieken en besmetten én daardoor dus mijn kleine liefste wat aan zouden doen![]()
(ik teken dus ook die petitie bepaald niet)
Heel schattige fotoquote:Op zaterdag 5 oktober 2013 16:58 schreef WinnieWana het volgende:
Ik heb een kat waarbij soms wat prut in de ogen zit. Ik maak het vaak schoon met een wattenschijfje en (gekookt) water. Soms heeft hij het heel erg en soms wat minder. Soms helder en soms vies. Bij zijn vaccinatie had hij een helder traanoogje. Maar toen vond de dierenarts het niet zorgelijk. Maar mijn vraag is waarom heeft hij dit en hoe voorkom ik het?
Nu ziet het er zo uit
[ afbeelding ]
Maar vorige week was het een streep bruin/zwart wat ik kon weg peuteren.
Hij niest niet en heeft elk jaar zijn entingen gehad.
Het wordt met name afgeraden vanwege het verhoogde narcoserisico op een (zeer) jonge leeftijd. America kampt met de overpopulatie van honden en katten, dus daar is de situatie anders. Zij laten de dieren het liefst met 8 weken al casteren en steriliseren en nemen de risico's voor lief.quote:Op zondag 6 oktober 2013 08:14 schreef Sorella het volgende:
[..]
Ik heb mijn 2 katers met 5 maanden laten helpen, de eerste omdat hij constant op onze poes(overleden) hupte, de tweede omdat hij constant van de eerste op zijn donder kreeg.
Ik had het nog wel eerder willen laten doen maar bij de eerste kon het niet omdat zijn balletjes nog niet ingedaald waren (die dierenarts is gestopt) en bij de tweede wilden de dierenartsen het nog niet doen omdat het blijkbaar met 4 maanden zo,n priegelwerk is.
Klopt dat van het priegelwerk of heeft het een andere reden aangezien het in andere landen (dan kijk ik naar America) wel eerder gedaan wordt ?
quote:Op zondag 6 oktober 2013 13:44 schreef Prof_Hoax het volgende:
Goedemiddag Digitale Dierenarts, even een vraagje vanuit de zon.Het algemene advies is of met 6 maanden of een keer loops laten worden. Je steriliseert de hond het liefst niet rond de loopsheid (dus niet vlak ervoor, tijdens of direct erna) ivm de betere doorbloeding van de voortplantingsorganen en een grotere kans op complicaties.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Onze chihuahua teefje is een week geleden zes maandjes geworden. Nu komt natuurlijk de tijd dat de natuur zijn werk gaat doen, en zal ze binnenkort loops gaan worden. Wij zitten te denken om haar te laten helpen. Op internet lezen we verschillende verhalen dat je het vóór of ná haar eerste loopsheid moet doen, kan jij hier uitsluitsel over geven?
Ze was, tot gister, geheel zindelijk en deed nooit iets in huis. Nu heeft ze gister voor het eerst binnen geplast, op een mat (die we nog maar een paar dagen in huis hebben liggen, en speciaal voor haar hadden gekocht) onder de salontafel. Zou dit te maken kunnen hebben dat ze loops begint te worden? Ze had wel erg veel gedronken ervoor.
Bedankt alvast!
Voor de grote honden is het advies om 1 keer loops te laten worden ivm de verkleining van de kans op incontinentie na de sterilisatie. Bij de kleine honden maakt het niet zo veel uit of je het met 6 maanden laat doen of na de eerste loopsheid. De loopsheid brengt wel ongemakken met zich mee ( kans op dracht, ongewenst aandacht van reuen enz)
Plotselinge incontinentie op deze leeftijd kan hormonaal zijn (dus idd door de aankomende loopsheid). Maar het kan ook andere oorzaken hebben. Als de klachten zich aanhouden is het advies een afspraak te maken bij je dierenarts. Of in ieder geval een vers urine monster laten onderzoeken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |