abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 11 april 2013 @ 17:47:23 #1
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125162124

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Zie een mooie infographic.

Bekijk ook deze presentatie ^O^.

De infographic 'hoe een Bitcoin transactie werkt'

De infographic 'Bitcoin is secured by the laws of the universe'.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Een andere manier is een online wallet. Momenteel staat Blockchain.info goed bekend, maar vraag het even na in het topic voor recente informatie. Voordeel van een online wallet is dat je niet hoeft te wachten op het ophalen van de blockchain (kan een paar dagen duren op een oude laptop). Nadeel is dat het (veel) minder veilig is. Alleen voor kleine bedragen dus.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Als je daar geen zin in hebt: op Bitonic.nl en Happycoins.nl kun je met iDeal Bitcoin kopen. Kijk even goed uit want goedkoop is het niet. Gebruik ze als je een klein bedrag wil uitgeven om mee te doen.

Goedkoper zijn de online exchanges. MtGox is de grootste. Vraag het even na om de meest recente informatie te hebben.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin
Als aller allerlaatste: http://www.thebitcoinchannel.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

Koersverloop:

Logaritmisch:


Lineair:


3-maanden:


Er zijn ook Bitcoin spin-offs, elk met hun eigen unieke kwaliteiten. Een lijst wordt bijgehouden hier: https://bitcointalk.org/index.php?topic=134179.0

"Attentie: De (computertechnische) praktijk van bitcoin mining wordt niet hier maar in DIG besproken." ?

[ Bericht 1% gewijzigd door Wouter_Drucker op 12-04-2013 16:49:18 ]
pi_125162167
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:44 schreef Bowny het volgende:

[..]

3,5 week geleden ingestapt. Reken het zelf maar uit :)
Ouwe gokkert :D
Facts don't care about your feelings
pi_125162176
Ik koop wel als ie onder de tien komt.
pi_125162219
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:48 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Ouwe gokkert :D
Yoshi! (L)

Heb je de rit ook meegemaakt?
  donderdag 11 april 2013 @ 17:51:32 #5
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125162259
Wow, op Bitonic nu slechts 75 euro per BTC (nog duur uiteraard)
pi_125162297
quote:
17s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:50 schreef Bowny het volgende:

[..]

Yoshi! (L)

Heb je de rit ook meegemaakt?
Nope, ik hou niet van sure wins. Wil echt gamblen voor m'n geld :D ;)
Facts don't care about your feelings
pi_125162391
quote:
Mt. Gox meldt ook dat er in heel maart 60.000 nieuwe accounts geopend werden - en in de eerste dagen van april 75.000. "Op dit moment krijgen we zo'n 20.000 nieuwe accounts per dag." De beurs is hard bezig om de software te updaten.
Ben benieuwd wat er gebeurt als ze morgen weer open gaan.
PSN: Duuc-nl
pi_125162447
Flinke stijging morgen zo verwacht ik of wij gaan naar 1 dollar/btc.
pi_125162472
quote:
19s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:54 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

Ben benieuwd wat er gebeurt als ze morgen weer open gaan.
Niet omhoog denk ik. Het nieuwe geld dat klaarstaat denkt nu wel 2x na voordat ze er duizenden impompen.
pi_125162559
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 17:56 schreef Bowny het volgende:

[..]

Niet omhoog denk ik. Het nieuwe geld dat klaarstaat denkt nu wel 2x na voordat ze er duizenden impompen.
Ik denk misschien een lichte stijging als die niet meteen weer chrashed :')

Maar al die nieuwe aanmeldingen zijn waarschijnlijk ook de mensen die er max 1000 euro instoppen, dat nieuwe geld wacht nog wel even inderdaad.
PSN: Duuc-nl
  donderdag 11 april 2013 @ 18:00:57 #11
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125162585
Mooi dat we weer bij Bitonic terecht kunnen. Ook bijna 20 dollar goedkoper dan happycoins!
pi_125162590
Ik denk dat als mensen nu denken goedkope coins te kopen op andere sites, ze die zullen proberen te verkopen op mtgox zodra die opengaat, wat weer een klap omlaag zal geven.
  donderdag 11 april 2013 @ 18:08:15 #13
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125162839
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 16:04 schreef grr0x het volgende:
Vraagje, wat is de goedkoopste manier om uit te betalen vanaf MtGox? Ik zie dat een bank transfer 1% kost?
niemand?
pi_125162919


Heel niet verkeerd dat de spanning er een beetje af is :)
pi_125162923
Heb het de hele dag niet gevolgd. Krijg ik net een mailtje van Bitcoin-Central dat mijn kooporder op ¤40 (4 BTC) is uitgevoerd. :D Ga er straks nog wel wat kopen op ¤2 ofzo. :P
pi_125163308
Zojuist in de Amsterdamse tram werd bitcoin uitvoerig besproken door mensen die niet eens tot tien kunnen tellen en uiteraard twee dagen terug waren ingestapt. De opmerkelijke argumenten waarom het meer waard zou worden waren verbijsterend. Als deze tokkies het er al over hebben en zijn ingestapt dan moet de top van de bubble toch wel achter ons liggen.
Abre los ojos
pi_125163427
Een van hun argumenten wil ik jullie toch niet onthouden: "een centrale computer laat ieder uur 5 nieuwe codes vrij en daardoor wordt het steeds meer waard, het beweegt af en toe alleen een beetje raar"
Abre los ojos
  donderdag 11 april 2013 @ 18:27:16 #19
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125163489
Goh ik was in paniek, de hele nacht niet geslapen
M'n banksaldo was nog maar 46 euro
  donderdag 11 april 2013 @ 18:28:32 #21
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125163499
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:26 schreef MrUnchained het volgende:
Een van hun argumenten wil ik jullie toch niet onthouden: "een centrale computer laat ieder uur 5 nieuwe codes vrij en daardoor wordt het steeds meer waard, het beweegt af en toe alleen een beetje raar"
Haha.
pi_125163708
Wat is de koers nu? Stap wel in onder de 10.
pi_125163830
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:34 schreef PaulieWalnuts het volgende:
Wat is de koers nu? Stap wel in onder de 10.
4x een kwart.
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 18:39:33 #24
230491 Zith
pls tip
pi_125163847
quote:
0s.gif [b]Op donderdag 11 april 2013 18:23 schreef Als deze tokkies het er al over hebben en zijn ingestapt dan moet de top van de bubble toch wel achter ons liggen.
Als het 'normale' volk instapt begint de bubbel, want die zijn nog slechter in waardebepaling en nog goedgeloviger in nietbestaande winsten. .
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 11 april 2013 @ 18:48:39 #25
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125164095
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:26 schreef MrUnchained het volgende:
Een van hun argumenten wil ik jullie toch niet onthouden: "een centrale computer laat ieder uur 5 nieuwe codes vrij en daardoor wordt het steeds meer waard, het beweegt af en toe alleen een beetje raar"
Wat zeiden ze toen jij het (uiteraard) eens even hebt uitgelegd ?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  donderdag 11 april 2013 @ 18:49:49 #26
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125164136
Maar ja probeer maar in jip en janneke taal bitcoins en het minen uit te leggen aan iemand die niet super veel van computer weet.

Dat is vrij lastig
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 18:50:05 #27
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125164146
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:48 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Wat zeiden ze toen jij het (uiteraard) eens even hebt uitgelegd ?
'Hey, een normale! Tijd om uit te stappen.'
  donderdag 11 april 2013 @ 18:51:08 #28
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125164192
Happycoins zit 24 euro boven de marktprijs en Bitonic 14... En 0,5 Bitcoins beschikbaar...
pi_125164247
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 18:48 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Wat zeiden ze toen jij het (uiteraard) eens even hebt uitgelegd ?
Ik kijk wel uit. Ik heb die mensen nog nodig als bitcoins op een betrouwbare markt zonder tegenpartij risico te shorten zijn.
Abre los ojos
pi_125165448
Had ik nu maar geld op een exchange staan om meer BTC te kopen :'(
pi_125165635
Mijn domme actie van gisternacht:



Ik dacht dat het slim was om voor 500 euro bitcoins te kopen voor 112 euro/btc, duurde de bevestiging vervolgens tot 4:30 :')
pi_125166099
;(
Facts don't care about your feelings
  donderdag 11 april 2013 @ 20:10:06 #33
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125167305
Was een tweet van Max Keiser dat hij met een paar investeerders 2 miljard er in ging stoppen. Op de site kan je lezen dat ze op 250 orders hadden geplaatst, maar dat ze niet uitgevoerd zijn vanwege de drukte.

Wel erg veel mazzel dan.
pi_125167351
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:10 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Was een tweet van Max Keiser dat hij met een paar investeerders 2 miljard er in ging stoppen. Op de site kan je lezen dat ze op 250 orders hadden geplaatst, maar dat ze niet uitgevoerd zijn vanwege de drukte.

Wel erg veel mazzel dan.
Ligt eraan, wie weet wat er was gebeurd als die 2 miljard wel was geinvesteerd.
PSN: Duuc-nl
  donderdag 11 april 2013 @ 20:17:01 #35
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125167627
Waarom zouden ze dat niet alsnog doorzetten?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  donderdag 11 april 2013 @ 20:22:04 #36
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125167980
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:22 schreef Wouter_Drucker het volgende:
https://twitter.com/maxkeiser/statuses/321897445422399488

1 miljard, sorry. Hoe post je een tweet?
maxkeiser twitterde op woensdag 10-04-2013 om 10:08:26 I'm working with Exante.eu to broker deals getting London hedge funds into BTC. We've got more than $1 bn. lined up.#KeepMiningWeveGotOrders reageer retweet
Het blauwe twitterknopje, rechts onder de PI's
pi_125168059
maxkeiser twitterde op donderdag 11-04-2013 om 19:01:09 Satoshi is a genius, but whoever runs MtGox got dropped on their head as a baby. reageer retweet
_O-
pi_125168226
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:25 schreef EugeneKrabs het volgende:
maxkeiser twitterde op donderdag 11-04-2013 om 19:01:09 Satoshi is a genius, but whoever runs MtGox got dropped on their head as a baby. reageer retweet
_O-
;)

Hij wil een nieuwe, stabiele BTC-exchange beginnen in Londen.
  donderdag 11 april 2013 @ 20:35:47 #40
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125168496
maxkeiser twitterde op donderdag 11-04-2013 om 15:36:04 @jonmatonis Met up with some hardcore bitcoin crowd this week who are deep into this new BTC exchange project: I'm very happy to consult reageer retweet
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 20:38:29 #41
230491 Zith
pls tip
pi_125168622
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 20:40:52 #42
862 Arcee
Look closer
  donderdag 11 april 2013 @ 20:40:55 #43
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125168740
Stacy Summary: As Max said earlier this week, Mt.Gox is the weak link for bitcoin. We were dining with half a dozen big players in bitcoin tonight who were trying to place big buy orders – none of them got filled! Until finally at $140?! Despite them having put in buy orders at over $200.
  donderdag 11 april 2013 @ 20:42:10 #44
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125168790
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:40 schreef Arcee het volgende:
$62.50? :o
Je bedoelt euro?
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 20:43:01 #45
862 Arcee
Look closer
pi_125168831
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:42 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Je bedoelt euro?
Nee, $ is dollar. :+

$54.97 daar nu, trouwens.
  donderdag 11 april 2013 @ 20:44:47 #46
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125168915
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:43 schreef Arcee het volgende:

[..]

Nee, $ is dollar. :+

$54.97 daar nu, trouwens.
Jeez! Zat op Btc-e te kijken.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 11 april 2013 @ 20:45:09 #47
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125168935
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:43 schreef Arcee het volgende:

[..]

Nee, $ is dollar. :+

$54.97 daar nu, trouwens.
Wat, Bitcoin? :D
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125168940
Hier is het nog flink hoger: https://www.bitcoin.de/en
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 11 april 2013 @ 20:47:12 #49
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125169022
quote:
Ik moeste gelijk weer aan dit klassieke topic denken (vorige bubble):
R&P / Veel geld verloren.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 11 april 2013 @ 20:59:51 #50
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125169556




Het is net de echte wereld met Bernankes en dergelijke...
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125169595
Ja daar heb ik ook wel eens een paar keer om gelachen in het verleden. In 2008 werd de AEX op de pijnbank gelegd door de kredietcrisis, en ging hij van ruim 500 naar 250, zie rechterkant


quote:
13s.gif Op dinsdag 25 november 2008 18:17 schreef Decatente-kloon het volgende:
Maandenlang kijk ik toe hoe de beurzen flink onderuit gaan. Als een raket omlaag. Goed, de beursen lijken op hun bodem geland te zijn. Historische data's leert ons dat ze uiteindelijk langzaam herstellen. Hmmz. Ik doe een poging. Het kan nu alleen maar flatlinen, of geleidelijk omhoog gaan. Ze kunnen nu toch moeilijk verder dalen.
Het is een typische beginnersfout, in plaats van meegaan met een sterke beweging kijken naar de grafiek, denken "gisteren had ik gunstiger in kunnen stappen, nu ben ik te laat", dat leidt tot "het is nu zo goedkoop, als hij nu weer teruggaat naar de koers van vorige week maak ik winst". Maar 9 op de 10 keer gaat hij in een sterke up- of downtrend verder met waar hij mee bezig was, om dan als beginner arrogant te zeggen "hij daalt zo hard, hij kan moeilijk verder dalen, ik stap in en dan gaat ie vast weer omhoog". Contrair gaan is niet voor beginners, dat eindigt bijna altijd met een vernederend verlies als hij na een kleine hapering (zoals in de grafiek op de 400) toch weer verder gaat.
pi_125169667
Beste strategie? Minen :).
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:05:04 #53
862 Arcee
Look closer
pi_125169803
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:45 schreef SeLang het volgende:
Wat, Bitcoin? :D
Volgens null geeft die site een goeie actuele koers, dus blijkbaar. :Y
pi_125169928
Heeft er iemand hier trouwens geld bij bitstamp staan? Ik zag dat dat naar een Sloveense bank gaat. In ieder geval een zekerheidje dat je dat binnenkort kwijt bent bij de aanstaande bail out van slovenie...
Abre los ojos
  donderdag 11 april 2013 @ 21:10:33 #55
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125170073
Bitonic maakt het nu wel heel bont; nog immer 85 euro per Bitcoin. Ze hanteren nu een eigen koers omdat MtGox nog offline is.
  donderdag 11 april 2013 @ 21:20:37 #56
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_125170523
Ze staan al uren op 92 euro, wordt er helemaal niet meer gehandeld ofzo?
pi_125170684
MtGox _O_.

Goed bezig _O_

Geen handel _O_.

Eindelijk een productieve dag op mijn weg _O_.
జ్ఞ‌ా
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:25:20 #58
862 Arcee
Look closer
pi_125170737
quote:
3s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:24 schreef µ het volgende:
MtGox _O_.

Goed bezig _O_

Geen handel _O_.

Eindelijk een productieve dag op mijn weg _O_.
Klopt deze koers, null?
pi_125170809
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:25 schreef Arcee het volgende:

[..]

Klopt deze koers, null?
Het is momenteel de grootste exchange waar daadwerkelijk wordt gehandeld. Lijkt mij de meest accurate dan.
జ్ఞ‌ా
  donderdag 11 april 2013 @ 21:26:53 #60
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125170823
Het ergste van Mt.Gox is nog wel die homepagina. Eerst een quote van wikipedia, wat al vrij :') is, omdat je dat zelf op wiki kan zetten, en daarna nog een groot kopje met RELIABLE!
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:27:08 #61
862 Arcee
Look closer
pi_125170833
quote:
3s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:26 schreef µ het volgende:
Het is momenteel de grootste exchange waar daadwerkelijk wordt gehandeld. Lijkt mij de meest accurate dan.
Maar $63 is nog weer 50% omlaag sinds een paar uur geleden. :o
pi_125170870
Ben heel benieuwd wat er morgen gaat gebeuren.
జ్ఞ‌ా
pi_125170895
quote:
14s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:27 schreef µ het volgende:
Ben heel benieuwd wat er morgen gaat gebeuren.
$0.50?
  donderdag 11 april 2013 @ 21:29:14 #64
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125170959
quote:
5s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:28 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

$0.50?
Zal voor die tijd men niet alweer massaal inkopen? Voor $5 zal ik zelfs al een gokje willen wagen met een stuk of 20 bitcoins... Boeit dan ook niet zoveel als je het verliest.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125170983
quote:
2s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:26 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Het ergste van Mt.Gox is nog wel die homepagina. Eerst een quote van wikipedia, wat al vrij :') is, omdat je dat zelf op wiki kan zetten, en daarna nog een groot kopje met RELIABLE!
Haha ja, opscheppen met dat er 24/7/265 gehandeld wordt terwijl je handel stilligt.
Kan ook wel verwachten van een site die MtGoX heet (Magic the Gathering official eXchange). Het is een veilingsite voor die kaartjes die omgebouwd is naar een coin handelssite, maar een veiling heeft heel laag volume en een exchange moet toch 1000 orders/sec kunnen verwerken, dat hebben ze nog niet goed onder de knie.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:30:34 #66
862 Arcee
Look closer
pi_125171027
Mtgox weer in de lucht. w/

Koers: $124.62

En op bitstamp: $60.68

Wie het weet mag het zeggen. :s)
pi_125171041
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:29 schreef pikinhand het volgende:

[..]

Haha ja, opscheppen met dat er 24/7/265 gehandeld wordt terwijl je handel stilligt.
Kan ook wel verwachten van een site die MtGoX heet (Magic the Gathering official eXchange). Het is een veilingsite voor die kaartjes die omgebouwd is naar een coin handelssite, maar een veiling heeft heel laag volume en een exchange moet toch 1000 orders/sec kunnen verwerken, dat hebben ze nog niet goed onder de knie.
Alleen domein is behouden, hele systeem heeft niets meer te maken met wat de site eerst was.
జ్ఞ‌ా
pi_125171169
Hmm, ben benieuwd of deze crash tot $60 of daaromtrent beperkt blijft. Ging de vorige, in 2011, niet van $30 naar $3, m.a.w. er verdween 90% lucht? Enfin, groeistuipjes, meer is het niet.
  donderdag 11 april 2013 @ 21:34:25 #69
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125171231
BTC-e: prijs per Bitcoin 57 dollar
Bitonic: prijs per Bitcoin 85,48 euro
pi_125171277
quote:
11s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:34 schreef MissionPhailed het volgende:
BTC-e: prijs per Bitcoin 57 dollar
Bitonic: prijs per Bitcoin 85,48 euro
https://www.bitcoin.de/en : Duitsers die meer dan 85 euro bieden.

Oei, uit de lucht nu
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:38:49 #71
862 Arcee
Look closer
pi_125171497
quote:
7s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:35 schreef EugeneKrabs het volgende:
https://www.bitcoin.de/en : Duitsers die meer dan 85 euro bieden.
Dat is gewoon die $123.40 waar het al uren op staat, toch?
pi_125171563
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:38 schreef Arcee het volgende:

[..]

Dat is gewoon die $123.40 waar het al uren op staat, toch?
Het ging me om hun 'Latest trade deals EUR'
Maar dat daalt nu ook natuurlijk..
pi_125171664
Toch knap dat mtgox af en toe een paar seconden lag heeft op een tradingengine waar niet op wordt gehandeld :P.
జ్ఞ‌ా
pi_125171749
Huh. Net een trade op mtgox. 2BTC @ $124.9/stuk.
జ్ఞ‌ా
pi_125171915
Bitcoin.de is iets gestegen, hoger dan bitonic iig
  donderdag 11 april 2013 @ 21:49:00 #76
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172103
had ik toen maar verkocht :o :')
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 21:49:14 #77
862 Arcee
Look closer
pi_125172117
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:42 schreef µ het volgende:
Huh. Net een trade op mtgox. 2BTC @ $124.9/stuk.
Om 21:30 uur ook al trades. :s)
  donderdag 11 april 2013 @ 21:49:39 #78
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125172154
bitfloor $56
btc-e $59
bitcoin24 $74
bitcoin.de $123
pi_125172165
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:49 schreef Matty___ het volgende:
had ik toen maar verkocht :o :')
Wanneer?
Hoeveel heb je er?
  donderdag 11 april 2013 @ 21:50:14 #80
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125172192
quote:
10s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:42 schreef µ het volgende:
Huh. Net een trade op mtgox. 2BTC @ $124.9/stuk.
Ze updated de koersen maar montjesmaat. Zelfde truukje als de laatse crash: De illusie houden, dat het nog veel waard is, terwijl de alternatieve markten een meer reeele waarde weergeven, die de collapse bevestigt.

MtGox zijn manipulators eerste klas.
The best firms advertise the least...
pi_125172236
quote:
11s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:49 schreef Mender het volgende:
bitfloor $56
btc-e $59
bitcoin24 $74
bitcoin.de $123
https://btcchina.com/
820.00 Chinese yuan = $132.34
  donderdag 11 april 2013 @ 21:51:12 #82
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125172260
Nog ergens een site waarmee je middels I-deal BTC kunt aanschaffen? Bitonic hanteert extreem hoge koers.

Ze worden er nog verkocht ook :')
  donderdag 11 april 2013 @ 21:51:43 #83
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172290
quote:
7s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:49 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Wanneer?
Hoeveel heb je er?
op de 200 euro top. ik heb in totaal 8 dus valt allemaal wel mee.
meeste over de 30 euro gekocht.
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 21:52:06 #84
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125172317
quote:
11s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:49 schreef Mender het volgende:
bitfloor $56
btc-e $59
bitcoin24 $74
bitcoin.de $123
Oftewel verkopen op bitcoin.de, zolang de Duitsers nog doorslapen (nog steeds redelijke activiteit daar te bespeuren de laatste 2 uur ;) )
The best firms advertise the least...
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 21:52:17 #85
230491 Zith
pls tip
pi_125172326
quote:
14s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:02 schreef r8v2 het volgende:
Beste strategie? Minen :).
Je betaalt niet voor stroom?
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 11 april 2013 @ 21:52:52 #86
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172365
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:52 schreef edcetera het volgende:

[..]

Oftewel verkopen op bitcoin.de, zolang de Duitsers nog doorslapen (nog steeds redelijke activiteit daar te bespeuren de laatste 2 uur ;) )
probleem op bitcoin.de is dat iemand zich nog kan bedenken. Duurt zeker paar dagen voordat je je geld hebt.
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
pi_125172421
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:52 schreef Matty___ het volgende:

[..]

probleem op bitcoin.de is dat iemand zich nog kan bedenken. Duurt zeker paar dagen voordat je je geld hebt.
Dat het een paar dagen duurt ligt aan de SEPA transfer, maar wanneer de koper de payment authorized, is het dus wel al overgemaakt.
  donderdag 11 april 2013 @ 21:54:50 #88
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172498
quote:
7s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:53 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Dat het een paar dagen duurt ligt aan de SEPA transfer, maar wanneer de koper de payment authorized, is het dus wel al overgemaakt.
de verkoper gaat het pas authorizen als die het geld heeft. dus als die zo iets heeft van er is een betere koers kan die de verkoop nog tegenhouden.
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 21:55:24 #89
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125172537
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:52 schreef Matty___ het volgende:

[..]

probleem op bitcoin.de is dat iemand zich nog kan bedenken. Duurt zeker paar dagen voordat je je geld hebt.
Als je een deal een paar keer terugtrekt, wordt je eruitgeflikkerd en ik kan me voorstellen, dat ze daar nu nog alerter op zijn.
The best firms advertise the least...
  donderdag 11 april 2013 @ 21:56:46 #90
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172618
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:55 schreef edcetera het volgende:

[..]

Als je een deal een paar keer terugtrekt, wordt je eruitgeflikkerd en ik kan me voorstellen, dat ze daar nu nog alerter op zijn.
dat is ook en het kost je punten etc. Maar het gaat allemaal wat langzamer dan dat speedtrading op mtgox.
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 21:59:33 #91
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125172757
De grootste crash die bitcoin ooit gehad heeft, en ik cash gewoon doodleuk 1 uur voor de crash :')
  donderdag 11 april 2013 @ 22:00:55 #92
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125172817
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:56 schreef Matty___ het volgende:

[..]

dat is ook en het kost je punten etc. Maar het gaat allemaal wat langzamer dan dat speedtrading op mtgox.
Ik dacht, dat transacties (storten/uitbetalen) daar ook een tijdje (1-2 dagen) duren? Zo werkte het een hele tijd geleden iig
The best firms advertise the least...
  donderdag 11 april 2013 @ 22:02:23 #93
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125172873
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:00 schreef edcetera het volgende:

[..]

Ik dacht, dat transacties (storten/uitbetalen) daar ook een tijdje (1-2 dagen) duren? Zo werkte het een hele tijd geleden iig
naar je betaalrekening. Maar als je 1000 euro opmtgox hebt staan kun je heel snel kopen en verkopen.

als je op bitcoin.de 10 btc koopt duurt dan 1-2 dagen voordat je je btc hebt. bij mtgox zou je ze onmiddelijk hebben
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 22:04:44 #94
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125172991
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:59 schreef Mender het volgende:
De grootste crash die bitcoin ooit gehad heeft, en ik cash gewoon doodleuk 1 uur voor de crash :')
Lucky you

Vakantie al geboekt?

Ik kon me wel opvreten wetende, dat mijn foute wallet.dat was gebackuped (weg 21 BTC :( )
The best firms advertise the least...
  donderdag 11 april 2013 @ 22:05:10 #95
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125173013
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:04 schreef edcetera het volgende:

[..]

Lucky you

Vakantie al geboekt?

Ik kon me wel opvreten wetende, dat mijn foute wallet.dat was gebackuped (weg 21 BTC :( )
dat is helemaal zuur
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
  donderdag 11 april 2013 @ 22:05:31 #96
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125173036
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:04 schreef edcetera het volgende:

[..]

Lucky you

Vakantie al geboekt?

Ik kon me wel opvreten wetende, dat mijn foute wallet.dat was gebackuped (weg 21 BTC :( )
Nog niet :)

Da's zuur :{
pi_125173081
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:02 schreef Matty___ het volgende:

[..]

naar je betaalrekening. Maar als je 1000 euro opmtgox hebt staan kun je heel snel kopen en verkopen.

als je op bitcoin.de 10 btc koopt duurt dan 1-2 dagen voordat je je btc hebt. bij mtgox zou je ze onmiddelijk hebben
Oke maar ik heb dan ook alleen maar verkocht op bitcoin.de, niet gekocht.
Alles is tot nu toe aangekomen op m'n rekening :X *klopt af*
  donderdag 11 april 2013 @ 22:06:21 #98
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125173085
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:02 schreef Matty___ het volgende:

[..]

naar je betaalrekening. Maar als je 1000 euro opmtgox hebt staan kun je heel snel kopen en verkopen.

als je op bitcoin.de 10 btc koopt duurt dan 1-2 dagen voordat je je btc hebt. bij mtgox zou je ze onmiddelijk hebben
Het was sneller toen je nog met Moneybookers transacties kon maken, die hebben het gebanned (wat ook met Paypal op MTGox is gebeurt)
The best firms advertise the least...
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 22:06:26 #99
862 Arcee
Look closer
pi_125173089
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:59 schreef Mender het volgende:
De grootste crash die bitcoin ooit gehad heeft, en ik cash gewoon doodleuk 1 uur voor de crash :')
Perfect, toch? _O_
  donderdag 11 april 2013 @ 22:08:42 #100
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125173222
Dinsdag had ik 0.5 btc op bitcoin.de te koop gezet voor ¤72,13 (dus ¤144 / $188,98 per btc) om te testen hoe het daar in z'n werk gaat. Was direct verkocht aan een duitser. Vandaag heb ik zijn geld op m'n rekening ontvangen en het bevestigd op de site. Zuur voor hem :o
  donderdag 11 april 2013 @ 22:09:05 #101
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125173241
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:05 schreef Matty___ het volgende:

[..]

dat is helemaal zuur
Professionele datarecovery werd interessant. Destijds gekocht voor ¤7-¤10 euro. Tel maar uit :'(
The best firms advertise the least...
  donderdag 11 april 2013 @ 22:09:12 #102
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125173249
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:06 schreef Arcee het volgende:

[..]

Perfect, toch? _O_
ja idd :D echt niet normaal veel geluk gehad
  donderdag 11 april 2013 @ 22:18:46 #103
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125173835
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:08 schreef Mender het volgende:
Dinsdag had ik 0.5 btc op bitcoin.de te koop gezet voor ¤72,13 (dus ¤144 / $188,98 per btc) om te testen hoe het daar in z'n werk gaat. Was direct verkocht aan een duitser. Vandaag heb ik zijn geld op m'n rekening ontvangen en het bevestigd op de site. Zuur voor hem :o
C'est la vie. En dat bedrag komt die Duitser wel weer overheen. Kun je je voorstellen als iemand de laatste dagen voor duizenden heeft geinvesteerd? De berichten van huwelijken die naar de klote zijn, zijn al geplaatst.
The best firms advertise the least...
pi_125173838
4:00 vannacht gaat Mt.Gox dus weer open? Ben wel heel benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Ook dan voor 48 geen trading fees.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:19:41 #105
177779 GeintegreerdePool
Space... The Final Frontier
pi_125173891
Ik moet zeggen dat ik dit topic met veel vermaak (en nog meer verbazing) de afgelopen week gevolgd heb. Zat nog even te denken om rond 100 euro klein in te stappen, gelukkig heeft het gezonde verstand gewonnen. :) Wilde daarna short gaan rond de 150 euro, maar dat bleek te moeilijk :(

Als ik zo de lange termijn grafiek bekijk, lijkt me een koers rond 10-20 euro wel redelijk om voor een klein bedrag in te stappen.
Divide et impera
  donderdag 11 april 2013 @ 22:21:37 #106
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125174036
Dus als ik het goed begrijp is tussen 4:00 en 4:30 uur vannacht (kuttijd :') )hét tijdsvak om in de kopen via Bitonic? Want die reetkevers hanteren nog immer een exorbitant hoge koers.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:26:56 #107
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125174338
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:19 schreef GeintegreerdePool het volgende:
Ik moet zeggen dat ik dit topic met veel vermaak (en nog meer verbazing) de afgelopen week gevolgd heb. Zat nog even te denken om rond 100 euro klein in te stappen, gelukkig heeft het gezonde verstand gewonnen. :) Wilde daarna short gaan rond de 150 euro, maar dat bleek te moeilijk :(

Als ik zo de lange termijn grafiek bekijk, lijkt me een koers rond 10-20 euro wel redelijk om voor een klein bedrag in te stappen.
Het was ook gekkenwerk, wat zonde is, want Bitcoin heeft wel degelijk potentie als munteenheid maar de instabiliteit (het is meer een bubble-aandeel in zijn extreemste vorm) brengt het naar de klote.

Ik deel je mening, waar het naartoe gaat. Heb ik ook in dit topic snel samengevat:

DIG / voorspel hier hoe ver de Bitcoin zal zakken
The best firms advertise the least...
pi_125174367
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:52 schreef Zith het volgende:

[..]

Je betaalt niet voor stroom?
Nope :P.
pi_125174493
Weten jullie hoe je euro`s op een BTC-e account kan zetten? Wil straks toch nog een paar BTC goedkoop gaan inkopen >:)
pi_125174580
Hoe gaat het nu met de mensen die hun huis of auto hebben verkocht voor bitcoins?
pi_125174653
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 21:59 schreef Mender het volgende:
De grootste crash die bitcoin ooit gehad heeft, en ik cash gewoon doodleuk 1 uur voor de crash :')
Misschien heb jij die crash wel veroorzaakt... :P
  donderdag 11 april 2013 @ 22:33:30 #112
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_125174725
MtGoX berichtte over een bizarre hoeveelheid nieuwe accounts vorige week. Zou dat niks met de extreme stijging en de crash te maken hebben gehad?
Dus dat een hackersgroep tienduizenden accounts had, de koers bizar hoog liet oplopen door telkens aan elkaar 0,01 BTC voor een iets hogere koers te verkopen en 5 min later dezelfde 0,01 BTC weer voor nog meer verder te verkopen? En dat ze toen de boel zijn gaan platleggen en vervolgens hun BTCs die ze op 40 gekocht hebben te verkopen aan iedereen die maar wilde?

Het zou zowel de enorme stijging in accounts verklaren waarover bericht is, als de absurde stijging in 6 weken van de koers, als de enorme crash nu, als het platliggen van de belangrijkste site.

Want dat is allemaal eigenlijk abnormaal.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:33:37 #113
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125174734
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:32 schreef dvr het volgende:

[..]

Misschien heb jij die crash wel veroorzaakt... :P
_O- :D
  donderdag 11 april 2013 @ 22:34:03 #114
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125174764
quote:
11s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:31 schreef EugeneKrabs het volgende:
Hoe gaat het nu met de mensen die hun huis of auto hebben verkocht voor bitcoins?
Die moeten dat nu verkopen aan de nieuwe millionairs van early adaptors van de Bitcoin toen het nog 1 cent waard was?
The best firms advertise the least...
pi_125174842
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:34 schreef edcetera het volgende:

[..]

Die moeten dat nu verkopen aan de nieuwe millionairs van early adaptors van de Bitcoin toen het nog 1 cent waard was?
Ik bedoel dat ze nu eigenlijk nog maar een kwart huis hebben gekregen aan bitcoins :P
  donderdag 11 april 2013 @ 22:37:39 #116
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_125174973
Zijn er al dikke succesverhalen naar buiten gekomen?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  donderdag 11 april 2013 @ 22:38:18 #117
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125175024
quote:
7s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:35 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Ik bedoel dat ze nu eigenlijk nog maar een kwart huis hebben gekregen aan bitcoins :P
En morgen alleen nog de WC-borstel bezitten van hun huis???
The best firms advertise the least...
pi_125175257
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:38 schreef edcetera het volgende:

[..]

En morgen alleen nog de WC-borstel bezitten van hun huis???

_O- precies.
Als je je huis hebt verkocht voor bitcoins toen ze 200 euro waren, en morgen zijn ze 0.50 euro, dan ben je je huis kwijtgeraakt voor de prijs van een WC-borstel
(Als je nog niet gecasht had toen de prijs 200 euro was)
pi_125175327
Collega ingestapt met 4500 Euro, nu uitgestapt met nog 2000 Euro over.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:43:49 #120
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125175363
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:43 schreef MaGNeT het volgende:
Collega ingestapt met 4500 Euro, nu uitgestapt met nog 2000 Euro over.
zuur ;(
pi_125175434
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:43 schreef MaGNeT het volgende:
Collega ingestapt met 4500 Euro, nu uitgestapt met nog 2000 Euro over.
Pussy, dan moet je ook gewoon doorgaan tot het bittere eind.
Facts don't care about your feelings
pi_125175477
en we hadden de kans om te verkopen nog op tijd zonder verlies,

maar wij Bitcoin gelovers hielden voet bij stuk....
Is dit onze straf..

als ik had verkocht, en goedkoop weer had ingekocht had ik hoop...
Maar neeeej, ik ben blut
  donderdag 11 april 2013 @ 22:46:24 #123
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125175504
Waarom zou je dan met zoveel verlies uitstappen? Alsof er nooit meer een bubble vormt.. Vorig jaar was $30 al een bubble.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_125175532
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:45 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pussy, dan moet je ook gewoon doorgaan tot het bittere eind.
Ik kan die keuze niet voor hem maken.
pi_125175541
Ik zal afwachten tot het bittere eind

http://pastebin.com/h7iGK49T
pi_125175560
Je kan hem wel uitschelden...
Facts don't care about your feelings
pi_125175569
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:43 schreef MaGNeT het volgende:
Collega ingestapt met 4500 Euro, nu uitgestapt met nog 2000 Euro over.
Die heeft "buy high, sell low" iets te letterlijk opgevat. :@
pi_125175688
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:47 schreef YoshiBignose het volgende:
Je kan hem wel uitschelden...
Hmm, dat dan weer wel ;)

Ik zit overigens ook op zo'n 10.000 - 15.000 $ verlies nu :P

45 BTC / 2800 LTC :D

(stiekem sta ik nog op winst, overigens, verlies is "virtueel")
pi_125175726
Of uitlachen :D
Facts don't care about your feelings
pi_125175754
Maar dat was geld dat ie kon missen toch?
  donderdag 11 april 2013 @ 22:51:22 #131
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_125175777
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:49 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Hmm, dat dan weer wel ;)

Ik zit overigens ook op zo'n 10.000 - 15.000 $ verlies nu :P

45 BTC / 2800 LTC :D
Heb je uit hebzucht niet verkocht, of kwamen je orders niet door?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
pi_125175780
quote:
9s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Maar dat was geld dat ie kon missen toch?
Dat op zich wel, hij zit niet aan de grond ;)
  donderdag 11 april 2013 @ 22:52:00 #133
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125175821
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:46 schreef Quotidien het volgende:
Waarom zou je dan met zoveel verlies uitstappen? Alsof er nooit meer een bubble vormt.. Vorig jaar was $30 al een bubble.
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125175831
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:51 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Heb je uit hebzucht niet verkocht, of kwamen je orders niet door?
Ik heb sowieso niets bij exchanges staan, hooguit om wat bij te kopen.
Maar nu niets.

Mij maak je niet gek.

Heb geen verkoopplannen voor het komende jaar iig.
pi_125175863
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:18 schreef Tourniquet het volgende:
4:00 vannacht gaat Mt.Gox dus weer open? Ben wel heel benieuwd wat er dan gaat gebeuren. Ook dan voor 48 geen trading fees.
Door het putje natuurlijk, tenzij ze als een soort centrale bank steunaankopen gaan doen ofzo :')

Als ik zo her en der wat lees op internet is het vooral 'verslagenheid' en niet van "wow buitenkansje dat de koers weer zo laag staat"
pi_125175890


Ben benieuwd of het zover komt.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:53:04 #137
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125175893
nu is de grote vraag.. - wat doet de prijs als mtgox weer open gaat?
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125175938
http://pastebin.com/h7iGK49T
------------------------
OPERATION APRIL FOOLSCOIN
------------------------

Targets: MtGox, BTCE, Bitcoin24, Bitstamp

Mission statement:

The recent sell-off was only partially successful for several reasons:

- Fresh blood looking to buy
- Overly bullish market
- Only one exchange targeted

April 1st occurs at the end of a bank holiday, fiat will be running low on the exchanges and it is the perfect time for a secondary strike. A triple bluff will be used to trick the market into collapse.

- Stage 1: Slowly buy BTC, use accounts to spread bullish propaganda on all major channels; bitcointalk, reddit, twitter, etc.
- Stage 2: Dump 10k on Gox, and 1K on all other exchanges.
- Stage 3: Put buy orders in below the final sale price to profit from the panic sellers.
- Stage 4: When price rebounds to within 5% of the original price dump all remaining coins.
- Stage 5: DDoS all exchanges and spread negative propaganda on forums.
- Stage 6: Send the pre-made press releases to selected news outlets.

We got it this time.

Meet on IRC at the designated time and be prepared for a late night.
  donderdag 11 april 2013 @ 22:54:35 #139
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125176003
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:50 schreef YoshiBignose het volgende:
Of uitlachen :D
Uitschelden terwijl vijf andere collega's hem uitlachen. En dan in elkaar slaan.
pi_125176004
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:53 schreef Curlbrah het volgende:
nu is de grote vraag.. - wat doet de prijs als mtgox weer open gaat?
Sowieso staat er vast een leuke muur van aankopen op lage bedragen dus naar 50 zakt hij vast niet.
En zodra het vertrouwen er weer is gaat ie gewoon weer op.

Maandag weer op 250$ is mijn goxje.
pi_125176039
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:53 schreef r0nr het volgende:
http://pastebin.com/h7iGK49T
------------------------
OPERATION APRIL FOOLSCOIN

Hoe vaak ga je dat ding nu nog posten hier?
  donderdag 11 april 2013 @ 22:55:13 #142
27454 InTrePidIvity
Looks like it's broken...
pi_125176054
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:52 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik heb sowieso niets bij exchanges staan, hooguit om wat bij te kopen.
Maar nu niets.

Mij maak je niet gek.

Heb geen verkoopplannen voor het komende jaar iig.
Jij was er ook al in het eerste topic bij, als ik me goed herinner. Maar wat wil je uiteindelijk met je Bitcoins doen dan, als je niet wil profiteren van de hype?
...it's rielie broken... It's rielie, rielie broken... Let's go wecycle!
[Tournament] Beste Remake
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 11 april 2013 @ 22:55:55 #143
862 Arcee
Look closer
pi_125176120
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:43 schreef MaGNeT het volgende:
Collega ingestapt met 4500 Euro, nu uitgestapt met nog 2000 Euro over.
Als de koers straks weer $260 is opnieuw huilen.
pi_125176176
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:55 schreef Arcee het volgende:

[..]

Als de koers straks weer $260 is opnieuw huilen.
_O- dat zou echt erg zijn
zullen we dan een inzameling houden in dit topic?
  donderdag 11 april 2013 @ 22:57:10 #145
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125176199
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:53 schreef r0nr het volgende:
http://pastebin.com/h7iGK49T
------------------------
OPERATION APRIL FOOLSCOIN
------------------------
-knip-
Meet on IRC at the designated time and be prepared for a late night.
seems legit. :')14.gif
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125176234
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:54 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Sowieso staat er vast een leuke muur van aankopen op lage bedragen dus naar 50 zakt hij vast niet.
En zodra het vertrouwen er weer is gaat ie gewoon weer op.

Maandag weer op 250$ is mijn goxje.
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:55 schreef Arcee het volgende:

[..]

Als de koers straks weer $260 is opnieuw huilen.
Ben benieuwd of die die hoogte weer gaat bereiken, denk het niet eerlijk gezegd. Zie niet in waarom iedereen nu weer zoveel zou gaan kopen.
PSN: Duuc-nl
  donderdag 11 april 2013 @ 22:58:33 #147
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125176269
quote:
19s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:57 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

[..]

Ben benieuwd of die die hoogte weer gaat bereiken, denk het niet eerlijk gezegd. Zie niet in waarom iedereen nu weer zoveel zou gaan kopen.
Dat zag ik ook niet in toen de prijs een paar jaar terug inklapte..
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125176311
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:55 schreef InTrePidIvity het volgende:

[..]

Jij was er ook al in het eerste topic bij, als ik me goed herinner. Maar wat wil je uiteindelijk met je Bitcoins doen dan, als je niet wil profiteren van de hype?
Dat herinner je je goed :P

Geen idee nog, weet alleen dat ik spijt heb van alle keren dat ik coins heb verkocht.
Voorlopig blijf ik er af en zie wel hoe het loopt.
Volgend jaar wil ik een 2e ASIC kopen met Bitcoins, verder geen plannen.
pi_125176376
quote:
19s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:57 schreef Duuc-nl het volgende:

[..]

[..]

Ben benieuwd of die die hoogte weer gaat bereiken, denk het niet eerlijk gezegd. Zie niet in waarom iedereen nu weer zoveel zou gaan kopen.
11 miljoen Bitcoins momenteel, 20.000 aanmeldingen per dag bij MtGox, Google Trends spike tot aan de hemel... Als de koers een paar dagen stabiel blijft en MtGox z'n trade-lag onder controle heeft met de nieuwe servers dan komt het vertrouwen terug en gaat hij weer omhoog.

Hoe lang dat duurt?

Ergens tussen maandag en een jaar of 10 maar gebeuren gaat het.

Bij de bank heb je momenteel 2% op jaarbasis.
Bij Bitcoin heb je alleen dit jaar al je inleg vertienvoudigd t.o.v. januari, zelfs bij de huidige koers.
  donderdag 11 april 2013 @ 23:03:16 #150
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125176531
Volgens mij hebben we de media hype mensen gehad. Die hebben eerst met hun n00bheid heel snel de prijs opgedreven met als gevolg dat mensen hun winst zijn gaan nemen (dat doe je sneller bij een snelle stijging, zie Mender) met als gevolg dat ze in paniek hun verlies hebben genomen (zie collega Magnet).

De hype n00bs doen nu niet meer mee, die zijn voorlopig met hun echtgenotes bezig. Nu wordt er eerst wat aan de exchanges gedaan (zie Max Keiser), en daarna krijgen we de institutionele beleggers.

:Z

(bron: mijn duim)
pi_125176532
Ik heb nog belachelijk lage orders open staan op bitcoin-24, ben benieuwd.
pi_125176559
quote:
en we hadden de kans om te verkopen nog op tijd zonder verlies,

maar wij Bitcoin gelovers hielden voet bij stuk....
Is dit onze straf..

als ik had verkocht, en goedkoop weer had ingekocht had ik hoop...
Maar neeeej, ik ben blut
man man man, je bent 3 dagen geleden ingestapt en bent je spaarcenten kwijt en je noemt jezelf een 'Bitcoin-believer'? je bent een speculant die denkt even get-rich-quick te worden en na 3 dagen Bitcoin alweer gedag zegt na een achtbaanrit die iedereen met een greintje verstand al vanaf mijlen ver zag aankomen.

Voor de rest hou ik mijn bitcoins gewoon vast tot infinity en volg dit huilie huilie topic met een bak popcorn.
pi_125176656
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:03 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Volgens mij hebben we de media hype mensen gehad. Die hebben eerst met hun n00bheid heel snel de prijs opgedreven met als gevolg dat mensen hun winst zijn gaan nemen (dat doe je sneller bij een snelle stijging, zie Mender) met als gevolg dat ze in paniek hun verlies hebben genomen (zie collega Magnet).

De hype n00bs doen nu niet meer mee, die zijn voorlopig met hun echtgenotes bezig. Nu wordt er eerst wat aan de exchanges gedaan (zie Max Keiser), en daarna krijgen we de institutionele beleggers.

:Z

(bron: mijn duim)
Heeft jouw duim je sinds je geboorte ooit wel eens in de steek gelaten?
  donderdag 11 april 2013 @ 23:06:35 #154
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125176734
Je kunt niet meer met sofort betalen op bitcoin-24?
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
  donderdag 11 april 2013 @ 23:07:55 #155
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125176814
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:05 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Heeft jouw duim je sinds je geboorte ooit wel eens in de steek gelaten?
Ik weet niet zeker hoe ik dit op moet vatten.

Maar ik ben een aardige fantast ja, als je dat bedoelt.

:D
  donderdag 11 april 2013 @ 23:08:08 #156
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125176827
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 22:49 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Hmm, dat dan weer wel ;)

Ik zit overigens ook op zo'n 10.000 - 15.000 $ verlies nu :P

45 BTC / 2800 LTC :D

(stiekem sta ik nog op winst, overigens, verlies is "virtueel")
Te laat gecashed heet dat, maar jij zit al langer in dit wereldje ;)
The best firms advertise the least...
  donderdag 11 april 2013 @ 23:09:44 #157
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125176910
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:03 schreef bravilor01 het volgende:

[..]

man man man, je bent 3 dagen geleden ingestapt en bent je spaarcenten kwijt en je noemt jezelf een 'Bitcoin-believer'? je bent een speculant die denkt even get-rich-quick te worden en na 3 dagen Bitcoin alweer gedag zegt na een achtbaanrit die iedereen met een greintje verstand al vanaf mijlen ver zag aankomen.

Voor de rest hou ik mijn bitcoins gewoon vast tot infinity en volg dit huilie huilie topic met een bak popcorn.
Zo voel ik mij eigenlijk ook wel een beetje; als iemand die zich even aansluit bij de media hype. Realiteit is wel dat ik al een paar jaar in het bitcoin topic kom onder een ander account.

Heb in 2011~ veel bitcoins ingeruild voor goud, daar heb ik best wel spijt van. :P Maar goed, dat is achteraf gezien.
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
pi_125176932
quote:
11s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:06 schreef Curlbrah het volgende:
Je kunt niet meer met sofort betalen op bitcoin-24?
Ik denk dat Simon Hausdorf wat problemen heeft met de bank. De receiver voor SEPA transacties staat nu ook gewoon op zijn eigen naam, dat scheen eerst op een bedrijfsnaam te staan: https://bitcoin-24.com/deposit.
  donderdag 11 april 2013 @ 23:11:53 #159
397778 Curlbrah
dun dun dun
pi_125177040
ok thanks
Chickens evolved from dinosaurs, and they were huge, bro. So eat lots of chicken
  donderdag 11 april 2013 @ 23:15:59 #160
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125177286
Hoe zit het trouwens met die Bitcoin mining aandelen? Die had een dapper iemand een tijdje geleden gekocht.
  donderdag 11 april 2013 @ 23:18:54 #161
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125177457
En ondertussen verkoopt Bitonic nog altijd vrolijk BTC's voor 85,48 euro per stuk :+
pi_125177543
quote:
Heb in 2011~ veel bitcoins ingeruild voor goud, daar heb ik best wel spijt van. Maar goed, dat is achteraf gezien.
Waarom? Je hebt toch goud. Helemaal geen slechte investering, zeker niet op de lange termijn. Ik ben serieus aan het overwegen om een deel van mijn spaargeld om te gaan zetten naar goud. Fysiek goud dan wel he, geen waardeloos kutpapiertje dat ik zogenaamd eigenaar ben van een stukje goud ergens in Fort Knox wat er net zo goed niet kan liggen omdat geen hond het kan en mag controleren.

Had vandaag dit boek eens vluchtig doorgenomen in de winkel, ga het vandeweek maar eens kopen want wat ik er zo vluchtig in doorlas zag er uitermate interessant uit:

http://www.bruna.nl/boeke(...)6814925#.UWcnGLXwl8E
pi_125177604
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:20 schreef bravilor01 het volgende:

[..]

Waarom? Je hebt toch goud. Helemaal geen slechte investering, zeker niet op de lange termijn. Ik ben serieus aan het overwegen om een deel van mijn spaargeld om te gaan zetten naar goud. Fysiek goud dan wel he, geen waardeloos kutpapiertje dat ik zogenaamd eigenaar ben van een stukje goud ergens in Fort Knox wat er net zo goed niet kan liggen omdat geen hond het kan en mag controleren.

Had vandaag dit boek eens vluchtig doorgenomen in de winkel, ga het vandeweek maar eens kopen want wat ik er zo vluchtig in doorlas zag er uitermate interessant uit:

http://www.bruna.nl/boeke(...)6814925#.UWcnGLXwl8E
Zal je net zien dat er een grote meteoriet van puur goud op de aarde neerstort en de koers inzakt :P
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 23:22:46 #164
230491 Zith
pls tip
pi_125177650
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:00 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Bij de bank heb je momenteel 2% op jaarbasis.
Bij Bitcoin heb je alleen dit jaar al je inleg vertienvoudigd t.o.v. januari, zelfs bij de huidige koers.
Wtf magnet...
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 11 april 2013 @ 23:33:05 #165
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125178296
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:00 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

11 miljoen Bitcoins momenteel, 20.000 aanmeldingen per dag bij MtGox, Google Trends spike tot aan de hemel... Als de koers een paar dagen stabiel blijft en MtGox z'n trade-lag onder controle heeft met de nieuwe servers dan komt het vertrouwen terug en gaat hij weer omhoog.

Hoe lang dat duurt?

Ergens tussen maandag en een jaar of 10 maar gebeuren gaat het.

Bij de bank heb je momenteel 2% op jaarbasis.
Bij Bitcoin heb je alleen dit jaar al je inleg vertienvoudigd t.o.v. januari, zelfs bij de huidige koers.
Je wint of je verliest. Ik zie Bitcoin als een aandeel met een acceleratie/flucturatie, waar de huidige aandelenmarkt niet tegen opgewassen is. Het is nog steeds onrealistisch, nu stort het in mekaar, tot hoever: We zien wel. 30/10 euro of nog minder??

Hoe meer Bitcoin een geaccepteerd betaalmiddel wordt , des te minder het zal/wil/moet fluctueren.

Hoeveel mensen zitten in de problemen omdat ze een huis in de hypotheek-bubble hebben gekocht?

[ Bericht 0% gewijzigd door edcetera op 11-04-2013 23:39:07 ]
The best firms advertise the least...
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 11 april 2013 @ 23:38:53 #166
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125178633
Winklevoss Twins Revealed As Owning 1% Of All BitCoins

http://www.zerohedge.com/(...)wning-1-all-bitcoins

_O-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  donderdag 11 april 2013 @ 23:40:30 #167
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125178739
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:38 schreef SeLang het volgende:
Winklevoss Twins Revealed As Owning 1% Of All BitCoins

http://www.zerohedge.com/(...)wning-1-all-bitcoins

_O-
Dat waren die sneuaards die Mark Zuckerberg toch hadden aangeklaagd? :P
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_125178965
Hoewel ik sterk voorstander van bitcoin ben, en dit topic vanaf start volg, nooit positie genomen :)
Al 2.5 jaar terug poste ik het op ons intranet, en nu denken al mijn collega's dat ik miljonair ben :(
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  donderdag 11 april 2013 @ 23:45:01 #169
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125179098
Op bitcoin.de krijg je nu nog steeds 60 euro voor je BTC. Als je snel wilt verkopen plaats je een bod voor 50 en max 10 BTC
The best firms advertise the least...
pi_125179217
Ik denk overigens dat deze crash goed is voor het concept van de Bitcoin, zorgt ervoor dat speculanten voorlopig weg blijven en de munt rustig kan stijgen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  donderdag 11 april 2013 @ 23:46:36 #171
50623 Matty___
Konichiwa Bitches
pi_125179219
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:38 schreef SeLang het volgende:
Winklevoss Twins Revealed As Owning 1% Of All BitCoins

http://www.zerohedge.com/(...)wning-1-all-bitcoins

_O-
had graag hun gezicht willen zien de afgelopen dagen
Deze muziek smaakt naar bier :)
Es bedarf keiner Psychoanalyse, um festzustellen, dass das Leben ein einziger Friedhof gescheiterter Pläne ist!
pi_125179342
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:46 schreef Matty___ het volgende:

[..]

had graag hun gezicht willen zien de afgelopen dagen
Zoiets denk ik:

:* :* :* :9 :9 :9 :9 :6 :6 :6 :6 :6 _O- _O- _O- _O- _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ 8)7 8)7 8)7 8)7 *O* *O* *O* *O* *O* :? :? :? :? :N :N :N :N :N :r :r :r :r :r }:| }:| }:| |:( |:( |:( |:( |:( |:( :') :') :') :') :') :') :') :') :{ :{ :{ :{ :{
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_125179423
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:22 schreef Zith het volgende:

[..]

Wtf magnet...
Huhm?
  † In Memoriam † donderdag 11 april 2013 @ 23:49:52 #174
230491 Zith
pls tip
pi_125179429
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:46 schreef raptorix het volgende:
Ik denk overigens dat deze crash goed is voor het concept van de Bitcoin, zorgt ervoor dat speculanten voorlopig weg blijven en de munt rustig kan stijgen.
Nope, het trekt de echte spelers. Hoe volatieler een markt, hoe beter de winsten op HFTen (was een HFTer op reddit die een AMA deed :P )
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_125179452
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:48 schreef raptorix het volgende:

[..]

Zoiets denk ik:

:* :* :* :9 :9 :9 :9 :6 :6 :6 :6 :6 _O- _O- _O- _O- _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ _O_ 8)7 8)7 8)7 8)7 *O* *O* *O* *O* *O* :? :? :? :? :N :N :N :N :N :r :r :r :r :r }:| }:| }:| |:( |:( |:( |:( |:( |:( :') :') :') :') :') :') :') :') :{ :{ :{ :{ :{
_O- :D
  donderdag 11 april 2013 @ 23:55:50 #176
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125179760
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:46 schreef raptorix het volgende:
Ik denk overigens dat deze crash goed is voor het concept van de Bitcoin, zorgt ervoor dat speculanten voorlopig weg blijven en de munt rustig kan stijgen.
Die situatie heeft BTC al eerder gehad. Zolang Bitcoin niet mainstream wordt en niet stabieler wordt, blijft het zijn nerdish/aandeel karakter houden.
The best firms advertise the least...
pi_125179941
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:55 schreef edcetera het volgende:

[..]

Die situatie heeft BTC al eerder gehad. Zolang Bitcoin niet mainstream wordt, blijft het zijn nerdish/aandeel karakter houden.
Gelukkig nu een stuk serieuzer, mocht hij straks weer teruglopen richting de 20/30 dan stap ik wel in.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 april 2013 @ 00:03:45 #178
862 Arcee
Look closer
pi_125180166
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:59 schreef raptorix het volgende:
Gelukkig nu een stuk serieuzer, mocht hij straks weer teruglopen richting de 20/30 dan stap ik wel in.
Omdat-ie van 20/30 nooit naar 3 kan gaan maar alleen maar naar 200?
pi_125180227
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 00:03 schreef Arcee het volgende:

[..]

Omdat-ie van 20/30 nooit naar 3 kan gaan maar alleen maar naar 200?
Alles kan, maar ik verwacht dat de BT eerst flink daalt, en dan gewoon stabiel rustig blijft stijgen.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_125180486


nog 4 uur
  vrijdag 12 april 2013 @ 00:12:10 #181
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_125180623
Ben zeer benieuwd. BTC-koers zal óf omhoogvliegen óf kelderen. Denk ik. :o
pi_125181113
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 00:12 schreef MissionPhailed het volgende:
Ben zeer benieuwd. BTC-koers zal óf omhoogvliegen óf kelderen. Denk ik. :o
Als een vliegtuig van een vliegdekschip; eerst even inzakken en dan door naar de wolken.
pi_125181188
Als je denkt dat 4000s lag veel is, wacht maar af, dit gaat een knaller worden.

Waarom zou ik straks niet in willen loggen, mijn 1 BTC verkopen @ $150 en terugkopen @ $60?
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  vrijdag 12 april 2013 @ 00:32:02 #184
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_125181479
Hopelijk is het dan eens afgelopen met de ddos aanvallen door deze vage figuren!!!!1!1!

Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  vrijdag 12 april 2013 @ 00:32:33 #185
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125181499
Wel grappig dat veel mensen Bitcoin zien als mobieltjes die wel even de markt gaan verroveren. Binnen een paar jaar geen staat meer (want geen belasting), Fed verdwijnt, en de 1% al zijn geld kwijt. Zo zal het dus zeker niet gaan. Niet alleen vecht BTC tegen een gigantisch establishment, het is ook nog de eerste competing currency ooit. Niemand weet hoe een niet fiat met een fiat currency gaat wedijveren.

Ik zie BTC op dit moment als een stap in de richting van een lange en zware oorlog tegen de 1%. BTC is een beetje onze 'Arabische Lente' (en we zien nu hoe dat er voor staat).
  vrijdag 12 april 2013 @ 00:33:25 #186
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125181533
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 00:32 schreef Quotidien het volgende:
Hopelijk is het dan eens afgelopen met de ddos aanvallen door deze vage figuren!!!!1!1!

[ afbeelding ]
Zag net op het journaal dat je voor 5 euro per uur een aanval kan inhuren, en dat je alleen Google nodig hebt om ze te vinden...
  vrijdag 12 april 2013 @ 00:47:19 #187
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125182113
Bij wikileaks werd het duidelijk dat je geen oorlog kan voeren als je de infrastructuur van je tegenstader gebruikt. Na Bitcoin komt het Mesh netwerk en het zonnepaneel.
  vrijdag 12 april 2013 @ 01:06:18 #188
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_125183228
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:46 schreef Matty___ het volgende:

had graag hun gezicht willen zien de afgelopen dagen

An array of speculators have now bid up the price of the bitcoin to the point where the outstanding supply of the digital money was worth $1.3 billion at last count. The Winklevii — as they are popularly known — say they own nearly 1 percent of that, or some $11 million.

The brothers began dabbling in bitcoin last summer when the dollar value of a single coin was still in the single digits. In addition to the purchase of bitcoins, they also say they have invested in a bitcoin-related company, but declined to disclose which one.


Mwah, ze hebben blijkbaar 100.000 coins, en als ze die voornamelijk kochten voor 'single digits' dan zullen ze niet wakker liggen van hoe hun investering van ooit minder dan een miljoen het doet.
  vrijdag 12 april 2013 @ 01:41:45 #191
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  vrijdag 12 april 2013 @ 01:50:51 #192
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125183661
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 00:32 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Wel grappig dat veel mensen Bitcoin zien als mobieltjes die wel even de markt gaan verroveren. Binnen een paar jaar geen staat meer (want geen belasting), Fed verdwijnt, en de 1% al zijn geld kwijt. Zo zal het dus zeker niet gaan. Niet alleen vecht BTC tegen een gigantisch establishment, het is ook nog de eerste competing currency ooit. Niemand weet hoe een niet fiat met een fiat currency gaat wedijveren.

Ik zie BTC op dit moment als een stap in de richting van een lange en zware oorlog tegen de 1%. BTC is een beetje onze 'Arabische Lente' (en we zien nu hoe dat er voor staat).
Sorry, maar de 'Arabische Lente' nog steeds een 'lente' noemen is wel erg naief. Het is een hele kille winter.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125183673
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 23:46 schreef raptorix het volgende:
Ik denk overigens dat deze crash goed is voor het concept van de Bitcoin, zorgt ervoor dat speculanten voorlopig weg blijven en de munt rustig kan stijgen.
Ik denk dat het nog wel wat verder moet crashen voordat speculanten er van weg blijven. In dit hele topic is geen ziel te vinden die bitcoin gebruikt waar het voor bedoelt is: gebruiken als valuta. Iedereen ziet het als een speculatieobject :')
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 01:52:59 #194
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125183703
Ik denk dat bitcoin best nog wel naar de single digits kan.

Hoe zit het trouwens met de miners? Draaien die niet enorm verlies met een lage waarde?
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:05:55 #195
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125183882
quote:
3s.gif Op vrijdag 12 april 2013 01:51 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Ik denk dat het nog wel wat verder moet crashen voordat speculanten er van weg blijven. In dit hele topic is geen ziel te vinden die bitcoin gebruikt waar het voor bedoelt is: gebruiken als valuta. Iedereen ziet het als een speculatieobject :')
Zijn er wel een paar hoor. U is niet van plan te verkopen, ik evenmin. Maar in de minderheid zijn we zeker. Ikzelf ben van plan om mijn bitcoin te investeren in een Bitcoin gerelateerd project. Sparen en investeren. Austrian economics. O-)
pi_125183897
quote:
4s.gif Op vrijdag 12 april 2013 01:52 schreef star_gazer het volgende:
Ik denk dat bitcoin best nog wel naar de single digits kan.

Hoe zit het trouwens met de miners? Draaien die niet enorm verlies met een lage waarde?
Toen de koers rond de 20 zat was het volgens mij idd niet de moeite waard, met de absurd hoge koersen van de laatste weken wel.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:07:28 #197
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125183903
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 01:50 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Sorry, maar de 'Arabische Lente' nog steeds een 'lente' noemen is wel erg naief. Het is een hele kille winter.
Zie het geen er daarna tussen haakjes staat. Dat was precies mijn punt. Dat we niet naief moeten zijn vwb Bitcoins suberversieve plannen.
pi_125183915
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:05 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Zijn er wel een paar hoor. U is niet van plan te verkopen, ik evenmin. Maar in de minderheid zijn we zeker. Ikzelf ben van plan om mijn bitcoin te investeren in een Bitcoin gerelateerd project. Sparen en investeren. Austrian economics. O-)
Dat zei ik je al eerder: je gebruikt het dus niet als valuta, je speculeert misschien niet op dagniveau maar je gebruikt het spul ook niet waar het voor bedoelt is: betalen!
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_125183921
quote:
3s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:08 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Dat zei ik je al eerder: je gebruikt het dus niet als valuta, je speculeert misschien niet op dagniveau maar je gebruikt het spul ook niet waar het voor bedoelt is: betalen!
En dan stel ik dus de vraag: wat is een munt waard waar niemand mee wil of kan betalen?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:22:31 #200
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125184059
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:07 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Toen de koers rond de 20 zat was het volgens mij idd niet de moeite waard, met de absurd hoge koersen van de laatste weken wel.
Als mensen massaal stoppen met mijnen vanwege een crash, dondert het netwerk toch in elkaar of ben ik nu gek :? Of wordt de difficulty aangepast aan de capaciteit van het entwerk?
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125184158
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:22 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Als mensen massaal stoppen met mijnen vanwege een crash, dondert het netwerk toch in elkaar of ben ik nu gek :? Of wordt de difficulty aangepast aan de capaciteit van het entwerk?
Nope, de moeilijkheid wordt alleen maar hoger, wat dus voor miners alleen maar lucratief blijft als de baten (de koers van de bitcoin) hoger blijft dan de kosten (de stroom+de kosten van de hardware).
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:36:02 #202
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125184178
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:33 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Nope, de moeilijkheid wordt alleen maar hoger, wat dus voor miners alleen maar lucratief blijft als de baten (de koers van de bitcoin) hoger blijft dan de kosten (de stroom+de kosten van de hardware).
Dus als de koers van de bitcoin onder de waarde van de stroom die gebruikt wordt om ze genereren duikt, kan het hele netwerk in theorie op z'n gat gaan :o
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125184214
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:36 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Dus als de koers van de bitcoin onder de waarde van de stroom die gebruikt wordt om ze genereren duikt, kan het hele netwerk in theorie op z'n gat gaan :o
Het netwerk gaat pas op zijn gat als er niemand meer bitcoins gebruikt, dat heeft niks met het minen te maken. De theoretische hoeveelheid bitcoins is ook eindig, als dat ooit bereikt zou worden (fat chance :') ) maar de bitcoin nog wel in gebruik is dan bestaat het netwerk gewoon voort.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:52:59 #204
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125184314
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:09 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

En dan stel ik dus de vraag: wat is een munt waard waar niemand mee wil of kan betalen?
Je moet het wat tijd geven, we zijn pas net begonnen.
  vrijdag 12 april 2013 @ 02:55:26 #205
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125184331
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:40 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Het netwerk gaat pas op zijn gat als er niemand meer bitcoins gebruikt, dat heeft niks met het minen te maken. De theoretische hoeveelheid bitcoins is ook eindig, als dat ooit bereikt zou worden (fat chance :') ) maar de bitcoin nog wel in gebruik is dan bestaat het netwerk gewoon voort.
Miners zijn toch nodig om transacties te verifieren? Zover ik weet wordt er een x aantal bitcoins per 10 minuten gegenereerd, onafhankelijk van de hashing capaciteit. Dat zou toch automatisch betekenen dat een lagere capaciteit een lagere moeilijkheidsgraad tot gevolg zou moeten hebben? Anders stopt de aangroei van nieuwe bitcoins als mensen stoppen met minen.

uit de wiki:

quote:
The difficulty is adjusted every 2016 blocks based on the time it took to find the previous 2016 blocks.
Als er plotseling minder capaciteit is, doet het huidige segment blocks er alng over, dus wordt de difficulty omlaag gekrikt. Op deze manier zou mijnen in principe winstgevend moeten blijven.
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
  vrijdag 12 april 2013 @ 03:20:19 #206
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  vrijdag 12 april 2013 @ 03:48:37 #207
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125184550
Lekker short gaan op bitfinex.com?

:P
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125184959
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:22 schreef star_gazer het volgende:

[..]

Als mensen massaal stoppen met mijnen vanwege een crash, dondert het netwerk toch in elkaar of ben ik nu gek :? Of wordt de difficulty aangepast aan de capaciteit van het entwerk?
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 02:33 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Nope, de moeilijkheid wordt alleen maar hoger, wat dus voor miners alleen maar lucratief blijft als de baten (de koers van de bitcoin) hoger blijft dan de kosten (de stroom+de kosten van de hardware).
De difficulty wordt aangepast aan de capaciteit van het netwerk, om de 2016 blokken.
Bij stijgende capaciteit gaat dat sneller dan met een dalende capaciteit omdat dat aantal van 2016 blokken minder snel gehaald wordt bij een dalende capaciteit.
pi_125184981
Zojuist een dump van zo'n 80.000 BTC :D
  vrijdag 12 april 2013 @ 08:17:52 #210
77130 star_gazer
Aussie Aussie Aussie, Oy oy oy
pi_125185200
Woah :o
"End this war against drugs. Legalise the drug against wars."
-
[b]Op donderdag 28 september 2006 09:12 schreef Rio het volgende:[/b]
Uiteindelijk is dit een star_gazer-krijgt-een-keiharde-lul-van-zichzelf-omdat-hij-zichzelf-verheven-voelt topic.
pi_125185416
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 07:42 schreef MaGNeT het volgende:
Zojuist een dump van zo'n 80.000 BTC :D
Huh, ik zie m niet?

Koers van Gox is $100 / ¤77 nu, valt me niet tegen eerlijk gezegd, maar het zal nog wel tot midden volgende week duren voor de boel weer een beetje stabiel is denk ik.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 april 2013 @ 08:43:57 #212
862 Arcee
Look closer
pi_125185507
$65 was de low vannacht dus?
pi_125186366
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 08:36 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Huh, ik zie m niet?

Koers van Gox is $100 / ¤77 nu, valt me niet tegen eerlijk gezegd, maar het zal nog wel tot midden volgende week duren voor de boel weer een beetje stabiel is denk ik.
Daalt vrij snel nu ¤65 :)
Facts don't care about your feelings
  † In Memoriam † vrijdag 12 april 2013 @ 09:30:31 #214
230491 Zith
pls tip
pi_125186466
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 08:36 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

Huh, ik zie m niet?

Koers van Gox is $100 / ¤77 nu, valt me niet tegen eerlijk gezegd, maar het zal nog wel tot midden volgende week duren voor de boel weer een beetje stabiel is denk ik.
Toen de bubble van rond de 40$ barstte vorig jaar duurde het weken voordat hij leeg liep tot 2$ oid. De ergste klappen komen de eerste paar dagen, maar het leeglopen duurt een stuk langer (zoals bij de meeste bubbles).
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
pi_125186483
Als alle 21.000.000 BTC in handen van mensen zijn, wat dan?
If not now, then when.
  vrijdag 12 april 2013 @ 09:38:05 #216
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_125186640
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 09:31 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Als alle 21.000.000 BTC in handen van mensen zijn, wat dan?
Dan starten we een nieuwe currency omdat we niet willen dat alle waarde bij een selecte groep ligt.
  vrijdag 12 april 2013 @ 10:32:10 #217
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125188039
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 09:38 schreef malleable het volgende:

[..]

Dan starten we een nieuwe currency omdat we niet willen dat alle waarde bij een selecte groep ligt.
Hij bedoelt denk ik als alle BTC gemined zijn, wat dan?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125188317
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 09:31 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Als alle 21.000.000 BTC in handen van mensen zijn, wat dan?
schaarste, omdat er niet meer zijn wordt de prijs dan hoger en krijg je deflatie. omdat er niet meer zijn willen mensen het ook liever houden ipv uitgeven en wordt de prijs nog hoger. daarnaast moet je dan gaan tellen in 0.00385 bitcoins voor deze appel alstublieft. hoe dan ook is dit een grote bubbel die zo te zien al weer geklapt is.
  vrijdag 12 april 2013 @ 10:42:44 #219
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_125188378
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 10:41 schreef Deeltjesversneller het volgende:

[..]

schaarste, omdat er niet meer zijn wordt de prijs dan hoger en krijg je deflatie. omdat er niet meer zijn willen mensen het ook liever houden ipv uitgeven en wordt de prijs nog hoger. daarnaast moet je dan gaan tellen in 0.00385 bitcoins voor deze appel alstublieft. hoe dan ook is dit een grote bubbel die zo te zien al weer geklapt is.
schaarste aan bitcoins maar niet aan virtuele currencies. Er kan zo een andere currency worden gestart. Waarom moeilijk gaan doen om aan bitcoins te komen terwijl je zo een nieuw systeem kan starten?
pi_125189114
Dit gedoe komt van paniek verkopers.

Ik verwacht nog een kleine daling, daarna zal het gewoon weer stijgen.
De fundamentele principes achter bitcoin is niet veranderd immers.

Het zal wel langzamer gaan, laten we eerlijk wezen, die 50 dollar (of euro) veranderingen op en neer per uur, waren ook gewoon te idioot voor woorden.
pi_125189172
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 10:42 schreef malleable het volgende:

[..]

schaarste aan bitcoins maar niet aan virtuele currencies. Er kan zo een andere currency worden gestart. Waarom moeilijk gaan doen om aan bitcoins te komen terwijl je zo een nieuw systeem kan starten?
Je zou kunnen stellen dat bitcoins al wat bekender is.

Ik zie ook niet zo snel een "euro2" verschijnen.
  vrijdag 12 april 2013 @ 11:21:27 #222
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_125189602
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:07 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Je zou kunnen stellen dat bitcoins al wat bekender is.

Ik zie ook niet zo snel een "euro2" verschijnen.
Als straks de bitcoins 'op' zijn, waarom zou ik moeite doen ze dan nog te bemachtigen? Ik kan mijn huur,brood, belastingen, etc.. met euro's betalen. Wat is de incentive voor mij om bitcoins te willen krijgen?
pi_125189649
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:21 schreef malleable het volgende:

[..]

Als straks de bitcoins 'op' zijn, waarom zou ik moeite doen ze dan nog te bemachtigen? Ik kan mijn huur,brood, belastingen, etc.. met euro's betalen. Wat is de incentive voor mij om bitcoins te willen krijgen?
waardegarantie.

zelfde principe als goud.

Tenminste zo zie ik bitcoins.
De gekloot van de afgelopen dagen is puur dankzij het brakke mtgox.
Paniek verkopen tot gevolg.

Dat de prijs nu zo laag is, mag hoogstens als inkoop kans gezien worden.
  vrijdag 12 april 2013 @ 11:39:01 #224
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_125190184
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:23 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

waardegarantie.

zelfde principe als goud.

Tenminste zo zie ik bitcoins.
De gekloot van de afgelopen dagen is puur dankzij het brakke mtgox.
Paniek verkopen tot gevolg.

Dat de prijs nu zo laag is, mag hoogstens als inkoop kans gezien worden.
Daar houd het voor mij een beetje op, ik zie ook niet zo goed in waarom goud zo hoog word gewaardeerd.

quote:
I will say this about gold. If you took all the gold in the world, it would roughly make a cube 67 feet on a side…Now for that same cube of gold, it would be worth at today’s market prices about $7 trillion dollars – that’s probably about a third of the value of all the stocks in the United States…For $7 trillion dollars…you could have all the farmland in the United States, you could have about seven Exxon Mobils, and you could have a trillion dollars of walking-around money…And if you offered me the choice of looking at some 67 foot cube of gold and looking at it all day, and you know me touching it and fondling it occasionally…Call me crazy, but I’ll take the farmland and the Exxon Mobils.
Warren Buffet
pi_125190360
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:39 schreef malleable het volgende:

[..]

Daar houd het voor mij een beetje op, ik zie ook niet zo goed in waarom goud zo hoog word gewaardeerd.

[..]

Warren Buffet, daar houd het voor mij een beetje op.

Die man is alleen maar rijk geworden via inside information, zoals ze dat noemen.

Na die quote, eerste wat hij deed was goud kopen.
Volgens hem moest je ook vooral niet in China (of azie) investeren, 3x raden wat hij 2 maanden later deed.

Hij zegt het ene, maar doet het andere.
pi_125190547
Ik moet zeggen, handel op mtgox ziet er prima uit (ik kijk via http://bitcoin.clarkmoody.com/ )

Af en toe lag van een seconde, goed gevuld boek, spread van 0.10, een stuk beter dan een paar dagen geleden. Die verbeteringen van gisteren lijken te hebben geholpen.
pi_125191114
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:49 schreef pikinhand het volgende:
Ik moet zeggen, handel op mtgox ziet er prima uit (ik kijk via http://bitcoin.clarkmoody.com/ )

Af en toe lag van een seconde, goed gevuld boek, spread van 0.10, een stuk beter dan een paar dagen geleden. Die verbeteringen van gisteren lijken te hebben geholpen.
Jammer dat aan de late kant is. Die mooie piek van een paar dagen geleden komt voorlopig niet meer terug. De vroege en grote adopters zijn denk ik nu wel weg. Na de grote piek zie je steeds een daling, een soort stabilisatie die vervolgens weer in een verdere daling overging. Het zal uiteindelijk ergens stabiliseren (afhankgelijk van hoeveel mensen er uit blijven stappen). Daarna blijf je achter met een munt die misschien wel wat stabieler is dan nu, maar de hype van vorige week mist.

Waarschijnlijk zal er dan een langere tijd overheen gaan voordat er weer meer (positieve) aandacht komt. Mocht Bitcoin het uiteindelijk wel gaan maken, dan zal de prijs wel weer gaan stijgen. Als lange-termijn investering heeft bitcoin nog steeds wel potentie. Het is vooral afwachten tot hoe laag hij gaat.

Op dit moment zijn de fluctuaties van enkele tientallen euro's / dollars binnen het uur er ook niet meer (die waren er wel na de eerste crash). Dus ook daar kun je nu niet echt veel meer aan verdienen.
  vrijdag 12 april 2013 @ 12:11:42 #228
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_125191247
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:08 schreef Morphs het volgende:

[..]

Jammer dat aan de late kant is. Die mooie piek van een paar dagen geleden komt voorlopig niet meer terug. De vroege en grote adopters zijn denk ik nu wel weg. Na de grote piek zie je steeds een daling, een soort stabilisatie die vervolgens weer in een verdere daling overging. Het zal uiteindelijk ergens stabiliseren (afhankgelijk van hoeveel mensen er uit blijven stappen). Daarna blijf je achter met een munt die misschien wel wat stabieler is dan nu, maar de hype van vorige week mist.

Waarschijnlijk zal er dan een langere tijd overheen gaan voordat er weer meer (positieve) aandacht komt. Mocht Bitcoin het uiteindelijk wel gaan maken, dan zal de prijs wel weer gaan stijgen. Als lange-termijn investering heeft bitcoin nog steeds wel potentie. Het is vooral afwachten tot hoe laag hij gaat.

Op dit moment zijn de fluctuaties van enkele tientallen euro's / dollars binnen het uur er ook niet meer (die waren er wel na de eerste crash). Dus ook daar kun je nu niet echt veel meer aan verdienen.
Ik zou het juist mooi vinden als de hype weg gaat. Natuurlijk is het mooi om iets meer waard te zien worden, maar dat was in eerste instantie niet waarvoor ik Bitcoins had en heb. Ik ben heel bewust niet uitgestapt, voornamelijk omdat ik al van plan was om Bitcoins uit te geven, en hoogstens naar een exchange te brengen om hardware van te kopen.

Dat ik nu vrij veel aan het hoarden ben met minen komt voornamelijk omdat ik het (nog) niet makkelijk uit kan geven, maar dat zal vanzelf goed komen als dit een beetje is afgekoeld.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_125191314
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:23 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

waardegarantie.

zelfde principe als goud.

Met het levensgrote verschil dat goud daadwerkelijk waarde heeft in de fysieke wereld als grondstof. Bitcoin of welke andere virtuele munt dan ook zal dat nooit hebben.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 12 april 2013 @ 12:16:22 #230
862 Arcee
Look closer
pi_125191413
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:49 schreef pikinhand het volgende:
een stuk beter dan een paar dagen geleden.
Ja, nu de koers nog. :+

$78 nu.
pi_125191578
Ja, je ziet mensen proberen te manipuleren door een stroom orders van 0.01 coin te plaatsen, maar dan komt er een blok van 50 die er net onder gaat zitten, het mislukt steeds, of hij wordt in een seconde weggekocht en dan gaat het gewoon verder. Je ziet de koers vooral bewegen door grote blokken van 100, 200 coins, dus liquiditeit zit wel goed.
  vrijdag 12 april 2013 @ 12:24:34 #232
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_125191745
Doordat vrijwel iedere exchange op zn gat lag tijdens die sterke daling zijn er natuurlijk heel veel Dollars en Euro's in blijven zitten die er normaal gesproken uitgestapt zouden zijn.. Vraag is of die nu langzaam maar zeker nog steeds eruit gaan stappen of dat ze dan toch maar blijven zitten.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_125191893
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:13 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Met het levensgrote verschil dat goud daadwerkelijk waarde heeft in de fysieke wereld als grondstof. Bitcoin of welke andere virtuele munt dan ook zal dat nooit hebben.
Mwah, in dat opzicht heeft zilver meer waarde als goud.
Goud word nauwelijks ergens voor gebruikt.

Zilver voor ontzettend veel applicaties, je mobieltje, computer tv auto etcetc zou het niet doen zonder zilver.

Anyway bitcoin is hetzelfde in de zin van, het is eindig.
Maar ik zie ook in dat het een vorm van een pyramide spel is.

However, zelfde kun je stellen over de euro en de dollar etc.
als je diep genoeg kijkt, zelfde werking, mensen aan de top verdienen er het meest aan.
  vrijdag 12 april 2013 @ 12:39:46 #234
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_125192387
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:44 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Warren Buffet, daar houd het voor mij een beetje op.

Die man is alleen maar rijk geworden via inside information, zoals ze dat noemen.
Precies, ze zitten een man, in middle of nowhere Omaha al sinds de mid '50 inside info te voeden. 8)7
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_125192438
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:28 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Mwah, in dat opzicht heeft zilver meer waarde als goud.
Goud word nauwelijks ergens voor gebruikt.

Zilver voor ontzettend veel applicaties, je mobieltje, computer tv auto etcetc zou het niet doen zonder zilver.

Anyway bitcoin is hetzelfde in de zin van, het is eindig.
Maar ik zie ook in dat het een vorm van een pyramide spel is.

However, zelfde kun je stellen over de euro en de dollar etc.
als je diep genoeg kijkt, zelfde werking, mensen aan de top verdienen er het meest aan.
goud nauwelijks gebruikt? lol, ik zou toch maar echt even wat beter kijken
pi_125192512
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:40 schreef spiedermann het volgende:

[..]

goud nauwelijks gebruikt? lol, ik zou toch maar echt even wat beter kijken
In verhouding he.
pi_125192581
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:39 schreef monkyyy het volgende:

[..]

Precies, ze zitten een man, in middle of nowhere Omaha al sinds de mid '50 inside info te voeden. 8)7
Dat is algemeen bekend.

Dat is geen vergezocht iets, je hoeft alleen maar te kijken naar hoe, wanneer en wat hij koopt.
Verder stelt hij niet veel voor.

Ik ben daar niet bepaald alleen in, qua mening.

Maar goed punt is, ik heb niet zo'n hoge pet van warren buffet op.
Komt sympathiek over, maar dat kon je van zalm ook zeggen, nog gefeliciteerd met je euros overigens.
pi_125192760
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:11 schreef Maxbet het volgende:
Dat ik nu vrij veel aan het hoarden ben met minen komt voornamelijk omdat ik het (nog) niet makkelijk uit kan geven, maar dat zal vanzelf goed komen als dit een beetje is afgekoeld.
Lukt dat minen voor jou dan nog een beetje? Ik heb 1,5-2 jaar geleden twee weken lang gemined met m'n desktopcomputer en had toen niets gemined. Volgens mij kan het al lange tijd niet meer uit om te minen tenzij je één van de "grootmachten" bent.
pi_125192761
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:42 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

In verhouding he.
nee, je moet echt beter je huiswerk doen. het is juist goud wat gebruikt wordt in al de door jou genoemde aplicaties, zilver geleid wel beter, maar goud corrodeert niet
  vrijdag 12 april 2013 @ 12:52:02 #240
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_125192931
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:43 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Dat is algemeen bekend.

Dat is geen vergezocht iets, je hoeft alleen maar te kijken naar hoe, wanneer en wat hij koopt.
Verder stelt hij niet veel voor.

Ik ben daar niet bepaald alleen in, qua mening.

Maar goed punt is, ik heb niet zo'n hoge pet van warren buffet op.
Komt sympathiek over, maar dat kon je van zalm ook zeggen, nog gefeliciteerd met je euros overigens.
In zijn beginperiode 9 jaar lang partnerships runnen, gemiddeld 30% rendement per jaar. In deze tijd las hij de financiële info door van zo'n 20 duizend bedrijven en was hij nog een nobody, maar hij kreeg wel inside info. 8)7

Daarna 47 jaar lang Bekshire runnen, gemiddeld 20% rendement per jaar. In 2009 maakte hij een miljardenfout met Conocophillips, ook al kreeg hij inside info. 8)7

Maargoed, met dat soort returns wordt iedereen miljardair. Simpele wiskunde. Stelt niets voor inderdaad. Je hoeft er niet eens slim voor te zijn, gewoon veel lezen en gedisciplineerd investeren. :9
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_125193623
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:28 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Mwah, in dat opzicht heeft zilver meer waarde als goud.
Goud word nauwelijks ergens voor gebruikt.

Zilver voor ontzettend veel applicaties, je mobieltje, computer tv auto etcetc zou het niet doen zonder zilver.

In elektronica zit ook goud.

Maar los van hoeveel het gebruikt wordt: het ís fysiek iets en je kan het ergens voor gebruiken, virtuele valuta niet.

Bitcoin is letterlijk niks, het is het ultieme in fiduciair geld.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 13:15:18 #242
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_125193742
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:47 schreef Morphs het volgende:

[..]

Lukt dat minen voor jou dan nog een beetje? Ik heb 1,5-2 jaar geleden twee weken lang gemined met m'n desktopcomputer en had toen niets gemined. Volgens mij kan het al lange tijd niet meer uit om te minen tenzij je één van de "grootmachten" bent.
Jawel hoor, zelfs nu kan het voor mij nog uit. Je moet uiteraard niet met je CPU gaan minen, maar een beetje knappe graka levert nog steeds geld op.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_125194504
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 12:47 schreef Morphs het volgende:

Lukt dat minen voor jou dan nog een beetje? Ik heb 1,5-2 jaar geleden twee weken lang gemined met m'n desktopcomputer en had toen niets gemined. Volgens mij kan het al lange tijd niet meer uit om te minen tenzij je één van de "grootmachten" bent.
Uiteraard moet je in een pool minen. Er wordt 1 block per 10 minuten gevonden, maar als er duizenden mensen meedoen moet je maanden zonder resultaat minen voor je opeens 25 coins vindt. In een pool wordt samengewerkt, dan is de beloning minder maar gebeurt het vaker.
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:23:25 #244
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125195974
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 11:39 schreef malleable het volgende:

[..]

Daar houd het voor mij een beetje op, ik zie ook niet zo goed in waarom goud zo hoog word gewaardeerd.

[..]

Akkerland is niet als geld te gebruiken. Wordt erg lastig in de supermarkt om te vragen 'accepteert u ook akkerland?'
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:28:28 #245
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_125196163
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 13:11 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

In elektronica zit ook goud.

Maar los van hoeveel het gebruikt wordt: het ís fysiek iets en je kan het ergens voor gebruiken, virtuele valuta niet.

Bitcoin is letterlijk niks, het is het ultieme in fiduciair geld.
Sterker nog, er gaat nog best wat energie in om die dingen te minen. Dus het kost eigenlijk alleen. Je krijgt er letterlijk niets voor terug. Zelfs als de euro/dollar valt heb je nog metaal en papier wat nog iets waard is maar Bitcoins zijn alleen bits die een andere kant op staan op je harde schijf :D
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_125196237
Mijn mining rig is ook mijn verwarming 8-)
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:34:06 #247
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125196346
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 13:11 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

In elektronica zit ook goud.

Maar los van hoeveel het gebruikt wordt: het ís fysiek iets en je kan het ergens voor gebruiken, virtuele valuta niet.

Bitcoin is letterlijk niks, het is het ultieme in fiduciair geld.
Zelfde als het geld dat je nu in je portomonaie hebt. :s)

Oh ja momentje. :D
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:36:38 #248
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125196425
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 13:39 schreef pikinhand het volgende:

[..]

Uiteraard moet je in een pool minen. Er wordt 1 block per 10 minuten gevonden, maar als er duizenden mensen meedoen moet je maanden zonder resultaat minen voor je opeens 25 coins vindt. In een pool wordt samengewerkt, dan is de beloning minder maar gebeurt het vaker.
Nadeel is dat je centralisatie krijgt. Paar maanden wachten hoeft ook geen ramp te zijn.
pi_125196489
Zeepbel loopt leeg? Ruim 75% gedaald in twee dagen. Jammer, had gehoopt de 300 nog aan te tikken :Y)
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:42:34 #250
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125196607


:+

[ Bericht 50% gewijzigd door Wouter_Drucker op 12-04-2013 14:52:15 ]
  vrijdag 12 april 2013 @ 14:45:32 #251
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125196702


:P

[ Bericht 2% gewijzigd door Wouter_Drucker op 12-04-2013 14:52:52 ]
  vrijdag 12 april 2013 @ 15:10:31 #252
79000 Maikuuul
Dat zeg ik ook altijd
pi_125197591
53.12905 ¤

Is de prijs op mgtox, maar hoe werkt dat precies met verwerkingstijd ? Zal ik sowieso de coins aan dit bedrag krijgen of bij een sterke stijging/daling meer/minder krijgen ?
[b]Mag ik niet zeggen voor me moeder
Van het Concert des Levens krijgt niemand een Program
Sokkel Lolleromfg[/b]
pi_125198880
Nog steeds veel te duur
pi_125198980
quote:
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen
Waarom niet in de OP? :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 vrijdag 12 april 2013 @ 15:50:29 #255
78918 SeLang
Black swans matter
pi_125198990
Ik denk dat er rond de $10 wel weer wat mensen gaan kopen....
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_125199304
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 14:34 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Zelfde als het geld dat je nu in je portomonaie hebt. :s)

Oh ja momentje. :D
Daar zit nog een overheid achter dat voor een zekere mate van garantie zorgt (moet je je ook niet al te veel illusies over maken maar het is beter dan niks) en zelfs dan is er idd nog altijd het metaal waarvan het gemaakt is. ;)

Persoonlijk zie ik liever een goed gereguleerde munt gebaseerd op vertrouwen door de overheid dan een totaal ongereguleerd systeem gebaseerd op vertrouwen.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_125199330
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 15:50 schreef SeLang het volgende:
Ik denk dat er rond de $10 wel weer wat mensen gaan kopen....
Mocht het rond de 1 euro komen te liggen stap ik misschien wel in.
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_125199351
quote:
Holy fuck, die daling is zo steil dat je bijna verwacht dat ie terug in de tijd gaat lopen :D
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_125199731
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:00 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Mocht het rond de 1 euro komen te liggen stap ik misschien wel in.
Mochten ze die dingen gratis weggeven, dan wil ik er ook wel een paar :D
  vrijdag 12 april 2013 @ 16:40:08 #260
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125200734
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 15:50 schreef Murdera het volgende:

[..]

Waarom niet in de OP? :P
Ja, daar dacht ik zelf ook al aan. Zit je alleen mogelijk met verouderde informatie die de nieuweling duur kan komen te staan (maar geld dan voor alles in de OP).
pi_125200774
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:40 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ja, daar dacht ik zelf ook al aan. Zit je alleen mogelijk met verouderde informatie die de nieuweling duur kan komen te staan (maar geld dan voor alles in de OP).
Zet er een disclaimer bij. :)
  vrijdag 12 april 2013 @ 16:41:38 #262
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125200788
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 15:59 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Daar zit nog een overheid achter dat voor een zekere mate van garantie zorgt (moet je je ook niet al te veel illusies over maken maar het is beter dan niks) en zelfs dan is er idd nog altijd het metaal waarvan het gemaakt is. ;)

Persoonlijk zie ik liever een goed gereguleerde munt gebaseerd op vertrouwen door de overheid dan een totaal ongereguleerd systeem gebaseerd op vertrouwen.
Het doel bij Bitcoin was om juist niet op vertrouwen te werken. :P
  vrijdag 12 april 2013 @ 16:42:28 #263
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125200813
quote:
4s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:01 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Holy fuck, die daling is zo steil dat je bijna verwacht dat ie terug in de tijd gaat lopen :D
Vandaar die schommelingen een paar dagen terug. :+
pi_125200932
Doet silkroad eigenlijk nog zaken met zulke hevige prijsschommelingen?
pi_125201126
Ik heb medelijden met de Duitsers aan wie ik een aantal verkocht heb, het is nu veel minder waard.
Een ervan was lid van Piratenpartei ;(, ik had het zelfs bevestigd voordat ik de betaling binnen had, maar denk dat ie toch verlies heeft. Gelukkig maar 1 coin.
  vrijdag 12 april 2013 @ 16:52:47 #266
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125201181
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Ik heb medelijden met de Duitsers aan wie ik een aantal verkocht heb, het is nu veel minder waard.
Een ervan was lid van Piratenpartei ;(, ik had het zelfs bevestigd voordat ik de betaling binnen had, maar denk dat ie toch verlies heeft. Gelukkig maar 1 coin.
Paar mp3'tjes opsturen als troost. :+

Nee serieus, paar tientjes compensatie geven. Zou een mooi gebaar zijn! Krijg je er een vriend bij.
pi_125201229
quote:
9s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Ik heb medelijden met de Duitsers aan wie ik een aantal verkocht heb, het is nu veel minder waard.
Een ervan was lid van Piratenpartei ;(, ik had het zelfs bevestigd voordat ik de betaling binnen had, maar denk dat ie toch verlies heeft. Gelukkig maar 1 coin.
Boeiend.. business is business
  vrijdag 12 april 2013 @ 16:55:18 #268
359381 malleable
a/b should be solve(bx = a)
pi_125201257
quote:
9s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Ik heb medelijden met de Duitsers aan wie ik een aantal verkocht heb, het is nu veel minder waard.
Een ervan was lid van Piratenpartei ;(, ik had het zelfs bevestigd voordat ik de betaling binnen had, maar denk dat ie toch verlies heeft. Gelukkig maar 1 coin.
Als bitcoin ooit de wereld munt wordt heeft hij 1/21*10^6 van de wereld economie, dat is ongeveer $3 miljoen

[ Bericht 0% gewijzigd door malleable op 12-04-2013 17:10:41 ]
pi_125201389
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Paar mp3'tjes opsturen als troost. :+

Nee serieus, paar tientjes compensatie geven. Zou een mooi gebaar zijn! Krijg je er een vriend bij.
Ja ik had gemaild dat ik wel het verschil wou betalen tussen wat ik er in maart voor betaald heb en waarvoor ik het heb verkocht, maar hij heeft nog niet gereageerd :P.
pi_125201410
quote:
14s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:00 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Mocht het rond de 1 euro komen te liggen stap ik misschien wel in.
Dan durf ik ook nog wel mee te doen met gokken. :P
Beneath the gold, the bitter steel
pi_125201652
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:41 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Het doel bij Bitcoin was om juist niet op vertrouwen te werken. :P
Dat is dan jammerlijk mislukt, zoals ik al zei: het is de ultieme fiduciaire valuta!
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 17:39:50 #272
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125202669
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:59 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

Ja ik had gemaild dat ik wel het verschil wou betalen tussen wat ik er in maart voor betaald heb en waarvoor ik het heb verkocht, maar hij heeft nog niet gereageerd :P.
_O_
  vrijdag 12 april 2013 @ 17:45:17 #273
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125202817
quote:
10s.gif Op vrijdag 12 april 2013 17:08 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

Dat is dan jammerlijk mislukt, zoals ik al zei: het is de ultieme fiduciaire valuta!
Feit is wel dat ik er niet op hoef te 'vertrouwen' dat ik mijn 1 Bitcoin over honderd jaar nog op mijn adres heb staan. Dat is bij banken toch anders.

Bankiers kunnen over de loop van honderden jaren een enorm hoog vertrouwen ontwikkelen. Maar uiteindelijk krijg je dan dat het alleen nog maar makkelijker wordt om de boel te flessen.

Encryptie algoritmes worden niet ineens hebberig. :)
pi_125204462
Deze post kwam ik tegen op Tweakers, zitten wel punten bij waar ik hem geen ongelijk in kan geven:

quote:
Ik heb mijn belangrijkste bezwaren/twijfels bij de munt (die eigenlijk een commodity is) even op een rijtje gezet.

(1) De omvang van het register waarin de Bitcoin transacties uit het verleden worden bijgehouden stijgt naarmate er meer transacties zijn geweest. Nu al moet je voordat je kan betalen meer dan 100mb downloaden, als het aantal transacties in Bitcoin zou groeien tot het aantal transacties via bijvoorbeeld Paypal zou dat in no time in de gigabytes lopen. Het wordt dan simpelweg onwerkbaar.

(2) Bitcoin is niet zo anoniem als soms wordt voorgesteld, omdat alle transacties die ooit plaatsvonden zichtbaar zijn via het transactie register. Het is op die manier bijvoorbeeld mogelijk om een transactie in Bitcoin te herleiden tot een overboeking via één van de exchanges. Bitcoin is zelfs ideaal om geldstromen in kaart te brengen.

(3) Er zijn mogelijkheden om Bitcoins twee keer uit te geven, bijvoorbeeld op twee verschillende netwerken. Nu is dat nog niet zo erg, omdat er nauwelijks transacties in Bitcoins plaatsvinden. Als echter (al daar niet door opzet) een storing ontstaat waarbij bijvoorbeeld het netwerk van een ISP wordt losgekoppeld van het internet, kunnen zowel binnen het kleinere netwerk van de ISP Bitcoins worden uitgegeven (deze worden netjes gevalideerd door Bitcoin gebruikers binnen dit kleinere netwerk), als op het internet. Zodra beide netwerken weer aan elkaar zijn gekoppeld zullen de Bitcoins die binnen het kleine netwerk zijn ontvangen niet meer kunnen worden uitgegeven.

(4) Het deflatoire karakter van de Bitcoin staat normaal gebruik in de weg. Doordat het aantal Bitcoins sterk beperkt is, zal de waarde stijgen naarmate het aantal transacties in Bitcoins toeneemt (dit volgt uit de verkeersvergelijking van Fischer). Probleem is echter dat wanneer de waarde van de Bitcoin een stijgende trend vertoont, het niet rationeel is om hem uit te geven. Als mensen echter al hun coins bewaren, is de munt dus effectief waardeloos in het normale economisch verkeer. Als echter het gebruik daalt, komt er een punt waarbij de markt instort. Wat we de afgelopen dagen hebben gezien is flinke aandacht voor de Bitcoin in de media. Dit heeft geleid tot een stijging van de vraag naar Bitcoins, wat tot toename van de verwachte deflatie leidt, dus tot meer hoarding en een lager aanbod van Bitcoins wat heeft geresulteerd in een sterke stijging van de waarde. Op het moment dat de Bitcoin elke dag met tientallen procenten in waarde toenam zullen nog maar weinig mensen met hun coins een pizza hebben besteld.

(5) De vergelijking met goud is zo slecht nog niet. Goud en Bitcoins zijn beide een soort ‘commodity’ met geen intrinsieke gebruikwaarde voor de Bitcoin, en een gebruikswaarde van goud (elektronica) die denk ik slechts een fractie van de marktwaarde bedraagt. Goud kent grofweg dezelfde nadelen als de Bitcoin, en het is dan ook niet voor niets dat het niet langer wordt gebruikt als betaalmiddel.

(6) Terwijl ik constateer dat men – wat mij betreft onterecht – blijkbaar vanuit historische gronden een soort vertrouwen heeft in de waarde van goud, kent de Bitcoin deze historie niet. De Bitcoin is volkomen waardeloos, hij ontleent zijn waarde slechts aan de vraag naar Bitcoins die volgt uit het aantal transacties in Bitcoins. Er zijn echter vrijwel geen reële transacties in Bitcoins, en die gaan er ook niet komen (zie eerdere punten). Ik denk dat de reden dat veel mensen de laatste tijd Bitcoins aan het kopen zijn voornamelijk is gelegen in de stijgende waarde opzichzelf, dus omdat de waarde stijgt en er winsten worden behaald wordt de aandacht van weer nieuwe groepen kopers gewekt die ook graag mee willen profiteren. Dat is kenmerkend voor een piramidespel. Dat er erg veel mensen in trappen is geen argument waarom er geen sprake zou zijn van een piramidespel: in 1997 eindigde in Albanië een piramidespel waar bijna iedereen aan meedeed zelfs in een volksopstand.

(7) Het extreem amateuristische karakter van het Bitcoin wereldje draagt ook niet bij aan mijn vertrouwen in de munt. Extreme schommelingen van de koersen, totaal verschillende koersen op verschillende markten, af en toe zelfs een hogere koers in euro's dan in dollars, het hele handelsverkeer dat af en toe even een dagje stilvalt zijn daar allemaal voorbeelden van. Het gebrek aan kennis van zaken van de mensen die in Bitcoins handelen verklaart mogelijk waarom er nog steeds een groep mensen is die niet inziet dat ze aaneen soort piramidespel deelnemen.

(8 ) Waar is overigens het 'gedecentraliseerde' karakter van de Bitcoin gebleven? De laatste dagen blijkt dat bijna alles om Mt. Gox. draait, dus slechts één marktpartij die niet onder democratische controle staat itt. tot bijvoorbeeld een centrale bank.
  vrijdag 12 april 2013 @ 18:54:07 #275
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125204802
Waar kwam je die tegen op Tweakers?

Ik maak me vooral zorgen om de technische punten, het opschalen en het dubbelspenden (1 en 3). Over 2 heb ik geen mening, gaat wel verbeterd worden. 4, 5 en 6 ben ik het niet mee eens. 7 en 8 zijn kinderziektes.

Allemaal wat voorbarig.



:P
  vrijdag 12 april 2013 @ 18:56:03 #276
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125205115
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 18:54 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Waar kwam je die tegen op Tweakers?

Ik maak me vooral zorgen om de technische punten, het opschalen en het dubbelspenden (1 en 3). Over 2 heb ik geen mening, gaat wel verbeterd worden. 4, 5 en 6 ben ik het niet mee eens. 7 en 8 zijn kinderziektes.

Allemaal wat voorbarig.

[ afbeelding ]

:P
Dat plaatje is nogal ironisch gezien de commissie die Mt. Gox hanteert :')
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:07:02 #278
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125205294
Van Reddit:
quote:
Not so much a question, not a pitch either, anyway...here it goes:
The company I work for does BIG systems. When I say BIG, I mean probably ten or 20 times MtGox. The technology that we have can handle scale like something you have never seen.
We have had clients running setups with 30 servers go down to <10 using our tech.
I would like to talk to you to see if we can help you. Scaling is HARD and we've been doing it for years. And we want to see Bitcoin succeed.
Personally, I'm a heavy Bitcoin user. I lost a lot of money yesterday. I want to see you succeed as well as other exchanges in order for the value to go up again.
Your scaling issues are probably going to get worse and throwing servers at the problem is not the answer.
Please let me know.
Dit laat toch wel weer de kracht van Bitcoin zien. Dit zul je met ING niet meemaken. De combinatie van open source en het 'aandeelhouders effect'.
pi_125205482
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 18:54 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Waar kwam je die tegen op Tweakers?

http://gathering.tweakers(...)ge/40087176#40087176
pi_125205625
Nieuw bericht op bitcoin-24.com

quote:
Our Service is momentarily not available.
1. All funds (EUR, USD, PLN, GBP & Bitcoins) are safe.
2. All withdrawals will be gradually processed chronologically from another bank account.
3. The Polish authority closed your Bank account in Poland.
4. Our lawyers are working with high pressure on a solution.

We will back with Bitcoin-24 2.0 on when all declarations are finished.
Ben blij dat ik daar woensdag alles al had weggehaald. :{
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:17:55 #281
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125205695
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:07 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Van Reddit:

[..]

Dit laat toch wel weer de kracht van Bitcoin zien. Dit zul je met ING niet meemaken. De combinatie van open source en het 'aandeelhouders effect'.
nice ^O^
pi_125205983
quote:
[–]WeAreMtGox[S] 23 punten 3 uur geleden
When will you bring online support for the other cryptocurrencies?
We were scheduled to launch a new cryptocurrency this week, but recent events have taken precedent. We're looking at 1~2 weeks now, but it will happen.
pi_125206534
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:07 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Van Reddit:

[..]

Dit laat toch wel weer de kracht van Bitcoin zien. Dit zul je met ING niet meemaken. De combinatie van open source en het 'aandeelhouders effect'.
Ja, en als het iets te hard naar beneden gaat gooien ze de handel dicht, ze zijn geen haar beter dan de 'reguliere' marktpartijen. Wouter, je bekijkt het allemaal wel heel erg door een roze bril :P
pi_125206557
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:25 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

[–]WeAreMtGox[S] 23 punten 3 uur geleden
When will you bring online support for the other cryptocurrencies?
We were scheduled to launch a new cryptocurrency this week, but recent events have taken precedent. We're looking at 1~2 weeks now, but it will happen.
https://mtgox.com/api/2/stream/list_public
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:45:28 #285
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125206721
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:40 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ja, en als het iets te hard naar beneden gaat gooien ze de handel dicht, ze zijn geen haar beter dan de 'reguliere' marktpartijen. Wouter, je bekijkt het allemaal wel heel erg door een roze bril :P
Ik wil ING wel eens met een statement zien dat ze al hun software als open source op internet gooien.

:D

Ik wil ook vooral tegenwicht bieden.
pi_125206863
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:45 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ik wil ING wel eens met een statement zien dat ze al hun software als open source op internet gooien.

:D

Ik wil ook vooral tegenwicht bieden.
Ik zie meer waarde in dat MtGox de exchange openhoudt en niet als een soort autoriteit handelsbeperkingen oplegt dan het openbaar maken van een code.

Maar goed, dat ben ik.
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:49:51 #287
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125206892
The Economist:
quote:
The dollar is one of history's most successful currencies, I think it's fair to say, and yet it, like virtually every floating currency, is prone to wild volatility. In the late 1990s, the trade-weighted dollar soared nearly 50%. It then turned on a dime, dropping 30%. Then, in a matter of weeks in late 2008 it jumped nearly 20%. Once again, that's the trade-weighted dollar, not an individual currency pair (which can be much more crazily volatile).

Now over long time horizons those swings can have substantial macroeconomic impacts. But on a scale of weeks or months or even a year or two the average American has almost no idea that such movements are occurring nor does he care. And that's because America is a massive economy, in which trade is a relatively small share of GDP, in which everyone is paid in dollars and in which everything is priced in dollars. Foreign exchange volatility matters only to the extent that the exchanges you care about have a foreign component.
pi_125206936
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 17:45 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Feit is wel dat ik er niet op hoef te 'vertrouwen' dat ik mijn 1 Bitcoin over honderd jaar nog op mijn adres heb staan. Dat is bij banken toch anders.

Bankiers kunnen over de loop van honderden jaren een enorm hoog vertrouwen ontwikkelen. Maar uiteindelijk krijg je dan dat het alleen nog maar makkelijker wordt om de boel te flessen.

Encryptie algoritmes worden niet ineens hebberig. :)
Encryptie algoritmes niet maar de exchanges, hackers, ddos'ers en speculanten wel. Tot nu toe is bitcoin nou niet echt het toonbeeld van veiligheid... Bij een bank krijg ik mijn poet ook nog terug als ik geskimmed word of mijn creditcard gejat wordt. Als jij een keertje slordig bent of je exchange en je bent je coins kwijt kan je ook niet bij iemand aankloppen....
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
  vrijdag 12 april 2013 @ 19:51:29 #289
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125206965
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:48 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik zie meer waarde in dat MtGox de exchange openhoudt en niet als een soort autoriteit handelsbeperkingen oplegt dan het openbaar maken van een code.

Maar goed, dat ben ik.
Ik had het niet over MtGox, ik vergelijk Bitcoin hier met ING (wat enigszins raar is, oke).
pi_125207223
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:51 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Ik had het niet over MtGox, ik vergelijk Bitcoin hier met ING (wat enigszins raar is, oke).
Aha, maar dat is een verkeerde vergelijking
pi_125207257
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 16:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Paar mp3'tjes opsturen als troost. :+

Nee serieus, paar tientjes compensatie geven. Zou een mooi gebaar zijn! Krijg je er een vriend bij.
Tuurlijk, die duitser koopt toch bij zijn volle verstand een bitcoin?
Supra Groningam Nihil
Postjubilea: 10.000 15.000 20.000 25.000
Sit jou kop in die koei se kont en wag tot die bul jou kom holnaai
Wat niemand je vertelt over de bioindustrie, geen bloed maar feiten
pi_125207324
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 19:16 schreef Tourniquet het volgende:
Nieuw bericht op bitcoin-24.com

[..]

Ben blij dat ik daar woensdag alles al had weggehaald. :{
http://adminsimidi5544.bitcoin-24.com/
Oh wacht dit is het admin panel :|W

[ Bericht 8% gewijzigd door EugeneKrabs op 12-04-2013 20:06:04 ]
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:13:50 #293
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125207964
Damn! Bitonic vraagt nog altijd ¤78 en bitcoin.de ¤64. Terwijl het op mtgox ¤58,7 is.
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:15:11 #294
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_125208035
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 20:13 schreef Mender het volgende:
Damn! Bitonic vraagt nog altijd ¤78 en bitcoin.de ¤64. Terwijl het op mtgox ¤58,7 is.
Arbitreren!!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:18:51 #295
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:20:22 #296
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_125208315
Zijn er al mensen die weer bij hebben gekocht in deze dip? Het lijkt nu stabiel genoeg om weer te kopen.
pi_125208447
quote:
0s.gif Op vrijdag 12 april 2013 20:20 schreef Mender het volgende:
Zijn er al mensen die weer bij hebben gekocht in deze dip? Het lijkt nu stabiel genoeg om weer te kopen.
Denk er rustig over na voordat het straks nog meer daalt :P
  vrijdag 12 april 2013 @ 20:23:50 #298
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125208448
Nog veel te duur voor mij. Laat het maar lekker leeglopen. Op 1-5 dollar stap ik in met 100 euro.
  vrijdag 12 april 2013 @ 21:04:08 #299
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_125210510
Had ik niet eens eerder gezien:

http://data.cnbc.com/quotes/MTGOXUSD
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')