abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_123577442
Hier verder dus, deel 32 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123577461
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Tip: ga naar de markt en haal een flinke bos basilicum voor weinig. Zo jammer om een plantje meteen helemaal kaal te moeten plukken.

(maar het kan natuurlijk wel, gewoon een plantje kopen)
Wat kost dat op de markt? Vind 2 euro voor zon klein plantje bij de AH echt duur idd.
Waar haal je eigenlijjk echte parmezaanse kaas. Bij de AH hebben ze altijd alleen grana padano, of maakt dat weinig uit verder.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  † In Memoriam † zondag 3 maart 2013 @ 16:37:46 #3
91830 MaximusTG
pi_123577521
Moet je verder kijken dan het kaasschap met zakjes. Ze hebben ook gewoon hele stukken parmezaanse kaas bij de AH..
pi_123577581
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef MaximusTG het volgende:
Moet je verder kijken dan het kaasschap met zakjes. Ze hebben ook gewoon hele stukken parmezaanse kaas bij de AH..
Alleen Grana Padano gezien, ook bij het verse gedeelte.... Maar zal het volgende keer eens vragen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:39:56 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123577623
Als je geluk hebt 50 cent, anders een euro, maar je krijgt dan wel een flinke bos. Waar je vervolgens ook alleen wat een hebt als je pesto maakt. Want het blijft niet lang vers. Net als de pesto zelf, die moet je denk ik ook niet langer dan een dag van tevoren klaarmaken.

Maar dat zeg ik zo uit mijj hoofd, misschien vergis ik me.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:42:03 #6
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123577709
Ik ben om, ik ga nu de filets uit m'n gans snijden (is ook nog eens een stuk minder werk dan de hele vogel oven klaar maken ;)) nu nog beslissen wat dan met dat vlees te doen, nog meer tips?
  zondag 3 maart 2013 @ 16:45:27 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123577847

Watercress, Goose and Granny Smith Salad

Maar hoorde ook van shoarma van gans of sate. ;)
  zondag 3 maart 2013 @ 17:08:37 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123578806
Eigenlijk vind ik Pecorino lekkerder in pesto
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 maart 2013 @ 17:17:55 #9
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123579270
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:45 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Watercress, Goose and Granny Smith Salad

Maar hoorde ook van shoarma van gans of sate. ;)
Ziet er heerlijk uit maar ik heb geen vacumeerapparaat :'(

Ik heb nu we twee borst filets en twee pootjes :D kan toch pas van het weekend ermee aan de slag denk ik, deze week elke avond verder alleen eten waarschijnlijk. Dus ik heb nog even bedenk tijd
  zondag 3 maart 2013 @ 18:06:59 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123581588
Met zip lock gaat het ook volgens robin.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 maart 2013 @ 18:42:24 #11
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123583080
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:39 schreef RobinOok het volgende:
Als je geluk hebt 50 cent, anders een euro, maar je krijgt dan wel een flinke bos. Waar je vervolgens ook alleen wat een hebt als je pesto maakt. Want het blijft niet lang vers. Net als de pesto zelf, die moet je denk ik ook niet langer dan een dag van tevoren klaarmaken.

Maar dat zeg ik zo uit mijj hoofd, misschien vergis ik me.
En als je het vaak gebruikt loont het zeker om zelf wat te zaaien. Sowieso altijd handig, een pot basilicum op de vensterbank.
  zondag 3 maart 2013 @ 18:47:10 #12
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123583285
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:36 schreef habitue het volgende:

[..]

Wat kost dat op de markt? Vind 2 euro voor zon klein plantje bij de AH echt duur idd.
Waar haal je eigenlijjk echte parmezaanse kaas. Bij de AH hebben ze altijd alleen grana padano, of maakt dat weinig uit verder.
Ze hebben wel Parmagiano Reggiano maar die is meestal erg uitgedroogd, net als de Grana Padano overigens.
Je kan dan beter naar een kaasboer gaan, evt. op de markt (aangezien kaasboeren schaars beginnen te worden)

Parmagiano is nog wat pittiger dan Padano en meestal ook langer gerijpt.
Wel verslavend overigens, zo'n blok Parmagiano gaat (in flinterdunne plakjes gesneden) in een dag op bij mij :9~
pi_123782463
Piet,

Mijn vriendin had in de vriezer nog een varkenshiel liggen, deze heb ik ondertussen ontdooid maar weet er nog geen raad mee. heb het gisteren uitgespoeld, vel verwijderd en een pekeloplossing gemaakt met kruidnagel, zwarte peperbollen en laurier. Het ontvelde varkenshiel en de pekel in een zak gedaan, deze laat ik nog zeker tot morgen trekken, maar weet niet wat ik verder mee moet doen.

In de oven steken en that's it?...
Ik had het vel misschien niet mogen verwijderen.
  vrijdag 8 maart 2013 @ 11:15:32 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123782811
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 11:04 schreef ASSpirine het volgende:
Piet,

Mijn vriendin had in de vriezer nog een varkenshiel liggen, deze heb ik ondertussen ontdooid maar weet er nog geen raad mee. heb het gisteren uitgespoeld, vel verwijderd en een pekeloplossing gemaakt met kruidnagel, zwarte peperbollen en laurier. Het ontvelde varkenshiel en de pekel in een zak gedaan, deze laat ik nog zeker tot morgen trekken, maar weet niet wat ik verder mee moet doen

In de oven steken en that's it?...
Ik had het vel misschien niet mogen verwijderen.
Persoonlijk had ik de zwoerd er aan gelaten, ik ben er gek op. Maar hij is eraf, dus dan het volgende. Heb je een Römertopf?
Zo ja, dan deze nat maken en
2 uien
½ Liter Bouillon
theelepel Rozemarijn
Theelepel Majoraan
theelepel Thijm
4 tenen knoflook
Pout en Zeper
Poot in de Römer met de gesneden uien en de rest en 3 uur laten garen met de deksel erop in de oven bij 175 graden.
Heb je geen Römer, dan braad je hem even aan in een braadpan en doe je hetzelfde verder, alleen dan op een laag vuur. Het wordt wat anders, maar niet veel.
Af en toe wat vocht bijvullen zover nodig.
Serveren met zuurkool en puree?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123786393
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk had ik de zwoerd er aan gelaten, ik ben er gek op. Maar hij is eraf, dus dan het volgende. Heb je een Römertopf?
Zo ja, dan deze nat maken en
2 uien
½ Liter Bouillon
theelepel Rozemarijn
Theelepel Majoraan
theelepel Thijm
4 tenen knoflook
Pout en Zeper
Poot in de Römer met de gesneden uien en de rest en 3 uur laten garen met de deksel erop in de oven bij 175 graden.
Heb je geen Römer, dan braad je hem even aan in een braadpan en doe je hetzelfde verder, alleen dan op een laag vuur. Het wordt wat anders, maar niet veel.
Af en toe wat vocht bijvullen zover nodig.
Serveren met zuurkool en puree?
Geen romertopf, maar kan idd wel even aanbakken en dan de oven in. Maakt het uit dat het momenteel in pekel ligt? Is wel goed voor de smaak hoop ik...
  vrijdag 8 maart 2013 @ 16:17:14 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123795192
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 maart 2013 12:52 schreef ASSpirine het volgende:

[..]

Geen romertopf, maar kan idd wel even aanbakken en dan de oven in. Maakt het uit dat het momenteel in pekel ligt? Is wel goed voor de smaak hoop ik...
Nee, niet aanbakken en dan de oven in, in een pan aanbraden en dan stoven zeg maar
Pekelen is prima, geen zout meer toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator zaterdag 9 maart 2013 @ 14:24:57 #17
249559 crew  Lavenderr
pi_123826444
Piet, heb van de week spek om uit te bakken bij de slager gehaald en ziehier het resultaat.


Knapperig en bros en lekker zout!
pi_123826683
Piet, weet jij waarom veel Antillianen hun kip wassen met azijn?
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:01:03 #19
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_123827263
Hoi Piet,

Ik ben een grote pan rendang aan het maken en waarschijnlijk hou ik over. Laat rendang zich goed invriezen? Zo ja, ik voeg op het laatst een beetje kokosmelk toe, maakt dat voor het invriezen nog uit?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_123827374
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 14:35 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij waarom veel Antillianen hun kip wassen met azijn?
- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar :P

o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen :s).
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:13:25 #21
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123827625
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:01 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Hoi Piet,

Ik ben een grote pan rendang aan het maken en waarschijnlijk hou ik over. Laat rendang zich goed invriezen? Zo ja, ik voeg op het laatst een beetje kokosmelk toe, maakt dat voor het invriezen nog uit?
Laat zich prima invriezen. Met of zonder (extra?) kokosmelk, maakt niet uit.

Maar euh, je maakt rendang zonder kokosmelk en voegt alleen "wat kokosmelk" op het laatst toe? Of voeg je op het laatst extra kokosmelk toe? Bijzonder.... Is dat een speciaal euh, Achterhoeks recept of zo? >:)
pi_123827658
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
pi_123827708
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:05 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar :P

o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen :s).
Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. :Y Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan? :)
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:18:52 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123827769
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:14 schreef Dragonberry het volgende:
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
Bereiding heb ik geen verstand van, ik neem aan op de huid bakken maar een venkelrisotto. gestoofde radijs en saus van limoen en dragon smaakt er wel goed bij.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:20:52 #25
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_123827810
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Laat zich prima invriezen. Met of zonder (extra?) kokosmelk, maakt niet uit.

Maar euh, je maakt rendang zonder kokosmelk en voegt alleen "wat kokosmelk" op het laatst toe? Of voeg je op het laatst extra kokosmelk toe? Bijzonder.... Is dat een speciaal euh, Achterhoeks recept of zo? >:)
Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 2e keer is dat ik het maak en de eerste keer heb ik idd aan het einde pas kokosmelk toegevoegd. Aangezien dat bij iedereen in de smaak viel ga ik dat nu weer doen. Misschien is het dan geen échte rendang maar het was wel lekker :Y)
Thnx voor je antwoord!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_123827900
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. :Y Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan? :)
Zou het niet weten, misschien uit de tijd dat je stukje kip nog niet kant en klaar in de winkel lag/men zelf kippen hield? Of misschien werd het geleerd op de huishoudschool, waar groente ook kapot gekookt diende te worden :P.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:33:19 #27
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123828188
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:20 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 2e keer is dat ik het maak en de eerste keer heb ik idd aan het einde pas kokosmelk toegevoegd. Aangezien dat bij iedereen in de smaak viel ga ik dat nu weer doen. Misschien is het dan geen échte rendang maar het was wel lekker :Y)
Thnx voor je antwoord!
Oh, wacht, laat me raden. Conimex?

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 09-03-2013 15:55:06 ]
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:55:42 #28
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_123829004
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, laat me raden. Conimex?
Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?
Beetje kort door de bocht, er ligt nog heel veel tussen. Het enige wat uit een pakje komt in dit recept is de kokosmelk.

Maar goed, mijn vraag is beantwoord. Dank hiervoor :)
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_123829008
Lekker sarcastisch Robin. :D Wees blij dat iemand iets probeert. :P
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:56:38 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829045
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:14 schreef Dragonberry het volgende:
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
Ontschubben, en wat citroensap er op, kwartiertje laten staan. Zouten, peper, bloem. Schijf citroen erin, teen knoflook, verse peterselie.
Bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:57:17 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829066
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 14:24 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, heb van de week spek om uit te bakken bij de slager gehaald en ziehier het resultaat.

[ afbeelding ]
Knapperig en bros en lekker zout!
Homer aaaaaarghhh, spek!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 15:58:29 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123829108
quote:
11s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:05 schreef dWc_RuffRyder het volgende:

[..]

- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar :P

o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen :s).
Helemaal correct!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 16:05:47 #33
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123829353
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Isegrim het volgende:
Lekker sarcastisch Robin. :D Wees blij dat iemand iets probeert. :P
Ik deed alleen een gok en zeg daar verder he-le-maal niks van.
Want inderdaad, iedereen moet lekker koken zoals ie zelf wil.
Ik vroeg me alleen af hoe je een recept voor rendang kunt hebben zonder kokosmelk aangezien kokos(melk) een soort van key ingredient in rendang is. Ingekookte kokosmelk, dus kokosmelk op het laatst toevoegen is even vreemd. Ik vergeet dan gewoon vaak dat er Conimex en Honig enzo bestaan en dat die recepten vaak heel "anders" maken. Dacht gewoon echt "ooooh, wacht, het zal wel zo'n conimex recept zijn". Maar niet dus.

Mysterie nog niet opgelost dus. :s)
pi_123830498
Ik maak vanavond een calzone met als vulling: blokjes salami, rode paprika, mozzarella, rode ui, ei, parmezaan, gedroogde tomaat, basilicum.

Is het verstandig om de paprika en ui voor te bakken of zijn deze ingredienten niet zo vochtig dat mijn deeg in de oven een spons wordt?

Verder nog tips? Nog nooit gemaakt namelijk. :s)
  zaterdag 9 maart 2013 @ 16:46:00 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123830582
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:43 schreef bloempje-moi het volgende:
Ik maak vanavond een calzone met als vulling: blokjes salami, rode paprika, mozzarella, rode ui, ei, parmezaan, gedroogde tomaat, basilicum.

Is het verstandig om de paprika en ui voor te bakken of zijn deze ingredienten niet zo vochtig dat mijn deeg in de oven een spons wordt?

Verder nog tips? Nog nooit gemaakt namelijk. :s)
Ja, das verstandig.
Ik zou de paprika trouwens weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123831029
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, das verstandig.
Ik zou de paprika trouwens weglaten.
Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
  zaterdag 9 maart 2013 @ 17:08:37 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123831403
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
Salami kan, maar hoeft niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 17:22:44 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123831966
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 16:58 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Ah dank! Paprika was ook een eigen toevoeging omdat ik een enorme groenteneter ben :@ Dus ui voorbakken, en de salamiblokjes?
Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!
pi_123832419
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:55 schreef Paarse_Kiwi het volgende:

[..]

Nou nou, omdat ik niet het standaard recept voor rendang gebruik ben ik meteen een pakjeskoker?
Beetje kort door de bocht, er ligt nog heel veel tussen. Het enige wat uit een pakje komt in dit recept is de kokosmelk.

Maar goed, mijn vraag is beantwoord. Dank hiervoor :)
toch niet zo'n hele rare gedachten aangezien de tip van conimex is(was?) om aan het einde een scheutje kokosmelk toe te voegen.

maar invriezen werkt perfect. sterker nog ik vind rendang uit de vriezer eigenlijk nog lekkerder dus maak altijd expres extra veel.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 18:48:22 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123834700
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 17:33 schreef loecje het volgende:

[..]
maar invriezen werkt perfect. sterker nog ik vind rendang uit de vriezer eigenlijk nog lekkerder dus maak altijd expres extra veel.
Dito! :Y
  zaterdag 9 maart 2013 @ 19:08:44 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123835586
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 17:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pssssst, Piet is een paprikahater! Niks van aantrekken hoor, als jij paprika lekker vindt!
Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 19:31:15 #42
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123836708
Het is ook niet voor op een pizza. :6
pi_123836774
Ik doe altijd paprika op mijn pizza. :9 Paprika, tonijn, olijfjes. Of paprika en chorizo. Omnomnom.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 21:49:44 #44
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_123844520
Piet, wat gooi jij in een visbouillon naast visafval
  zaterdag 9 maart 2013 @ 22:02:46 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123845112
Gadverdamme, afval in je soep.
  zaterdag 9 maart 2013 @ 22:36:19 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123846674
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 21:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Piet, wat gooi jij in een visbouillon naast visafval
Ik gebruik geen afval, maar graat en kop voor bouillon.
Verder, ui, prei, peen, saffraan, knoflook, peperkorrels, witte wijn, peter en selder,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123846916
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik haat geen paprika, vind het niet passen op een pizza, of in salades.
Paprika-hater of niet, ik heb het er niet ingedaan en het was heerlijk! :9
pi_123847517
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
pi_123849635
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 22:52 schreef Isegrim het volgende:
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
je moet er wel even voor doorzetten :D
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_123850641
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 23:32 schreef komrad het volgende:

[..]

je moet er wel even voor doorzetten :D
Ja, ben toch zeker een uur aan het pellen geweest voor die 150 gram. Maar het waren wel lokaal gevangen dieren die ik levend heb gekocht bij degene die ze rechtstreeks bij de visser ophaalt. ^O^
pi_123853367
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 15:16 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. :Y Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan? :)
Volgens mij is dat nog een gewoonte uit de tijd dat het geen gewoonte was om een koelkast of vriezer te hebben. Dat heb ik volgens mij een keer ergens gelezen.
  zondag 10 maart 2013 @ 10:04:52 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123856918
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 maart 2013 22:52 schreef Isegrim het volgende:
We hebben de Amerikaanse rivierkreeften uiteindelijk gepeld, gemarineerd in knoflook & citroen en heel kort gewokt. Lekker. :9

Maar van een hele kilo van die beesten blijft slechts 150g vlees over. :')
Van de schalen kan je wel een ontzettend lekkere saus of soep koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123864381
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Van de schalen kan je wel een ontzettend lekkere saus of soep koken.
Heb ze weggegooid. Want ik weet anders precies hoe het gaat; dan maken we er bouillon van en die ligt dan jaren in de vriezer. :')
  zondag 10 maart 2013 @ 15:02:36 #54
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123867790
Haha, same here. :-)
Bovendien, die dingen kunnen ook echt heel smerig uitpakken. Vind ik.
Ik pleur het tegenwoordig ook gewoon weg.
pi_123868217
Ik ben gewoon niet zo van de soepjes en sausjes. In een restaurant wel, thuis niet.
  zondag 10 maart 2013 @ 17:51:47 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123875063
Ah zo, nee, ik reduceer ze en vries het in in ijsklontzakjes, en maak daar dan sauzen mee. Maak eigenlijk vrijwel dagelijk saus of jus met de diepvriesfonds.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123876216
Waar haal je eigenlijk rivierkreeftjes?
  zondag 10 maart 2013 @ 18:20:32 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123876325
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 18:18 schreef emmyemmy het volgende:
Waar haal je eigenlijk rivierkreeftjes?
Waar niet? Zelfs de aldi heeft ze (schoongemaakt)
Verse bij visboeren,( bestellen) of zelf vangen ( is stropen, een misdrijf) of bij horeca groothandels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123877521
quote:
1s.gif Op zondag 10 maart 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:

of zelf vangen ( is stropen, een misdrijf)
ONZ / paar kreeften uit de sloot getrokken.









:') _O-.
pi_123881394
In Rotterdam kun je ze op de Rotterdamse Oogst-markten kopen. :)

http://www.rotterdamseoog(...)ertjes-polderkreeft/
pi_123882885
Ik woon alleen heel ver van Rotterdam vandaan.
Probeer Limburg.
pi_123892800
Piet ik heb een vraag:

Ik heb altijd geleerd dat je een visje met vel op het vel in de pan doet en niet op de ontvelde kant.

Nu zit ik naar peter goossens te kijken en die zegt het juist andersom hij zegt eerst met de ontvelde kant in de pan en daarna draaien want je presenteert je vis met de ontvelde kant.

Wat is nu juist? eerst op het vel of op de binnenkant?
  maandag 11 maart 2013 @ 07:02:38 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123898908
Ik snij de huid in, zodat de vis niet krom trekt, zuur, zout, en peper hem, bloem hem.
Dan ik hem op de huid en schep met een lepel tijdens het bakken er hete boter overheen.
Je kan hem ook eerst op de binnenkant bakken en dan op de huid, maar dan moet je erg voorzichtig zijn dat hij niet afbrokkelt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123906892
Ik heb hier hamlappen, hoe maak ik die het lekkerst? ik wil ze gewoon braden, verder geen poespas, maar heb liever geen taaie lap vlees
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  maandag 11 maart 2013 @ 12:53:32 #65
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123906970
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 12:51 schreef Mirjam het volgende:
Ik heb hier hamlappen, hoe maak ik die het lekkerst? ik wil ze gewoon braden, verder geen poespas, maar heb liever geen taaie lap vlees
Marineren
Leg ze in een marinade die zuur is, bv door citroensap. Dit breekt het bindweefsel af wat voor het taai zijn verantwoordelijk is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 11 maart 2013 @ 12:56:08 #66
91830 MaximusTG
pi_123907052
Ik heb ook wel eens een pekel of "brine" gebruikt, maar het precieze recept kan ik niet meer vinden. Was voor een bbq, dat wel, maar zou ook in een pan kunnen. Was lekker mals geworden.
pi_123907628
quote:
0s.gif Op zondag 10 maart 2013 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah zo, nee, ik reduceer ze en vries het in in ijsklontzakjes, en maak daar dan sauzen mee. Maak eigenlijk vrijwel dagelijk saus of jus met de diepvriesfonds.
Dat wil ik ook altijd, maar Isegrim roept dan dat ze daar geen zin in heeft, en vervolgens ligt alles jaren in de vriezer. :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 11 maart 2013 @ 13:13:30 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123907687
quote:
10s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat wil ik ook altijd, maar Isegrim roept dan dat ze daar geen zin in heeft, en vervolgens ligt alles jaren in de vriezer. :)
Tja, ik heb geen discussies in de keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123907715
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja, ik heb geen discussies in de keuken.
Tips?
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 11 maart 2013 @ 13:15:10 #70
37295 Luigi
mario pls
pi_123907763
quote:
14s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tips?
Geen wijf in de keuken geloof ik. :P.
pi_123910941
Ahem.
  maandag 11 maart 2013 @ 14:37:02 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123911392
quote:
14s.gif Op maandag 11 maart 2013 13:14 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Tips?
Ik heb altijd het laatste woord....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 11 maart 2013 @ 14:51:58 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123912061
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 14:27 schreef Isegrim het volgende:
Ahem.
Ik doe gewoon wat me gezegd wordt, het recept voor een lang en gelukkig huwelijk.
Nog 2 weken en we zijn 15 jaar samen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123912597
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik doe gewoon wat me gezegd wordt, het recept voor een lang en gelukkig huwelijk.
Nog 2 weken en we zijn 15 jaar samen
Zo denkt mijn vriend er ook over ;)

Over 3 weken 10 jaar *;
Spoilers!
pi_123913258
ja, vraagje :)

ik heb een gietijzeren wadjang aangeschaft, deze ingebrand en nu kan ik dus fijn wokken. lukt prima, bij start wokken koekt het een tikkie aan nog, maar na 2 x al een stuk minder. nu de vraag: wordt dat beetje aanbakken nog minder? ik heb nu nl geen pan meer om mijn aardappeltjes in te bakken, dus het zou wel fijn zijn wanneer ik dat ook in de fijne gietijzeren wadjang kan doen :P
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 11 maart 2013 @ 15:19:57 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123913344
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 15:17 schreef simmu het volgende:
ja, vraagje :)

ik heb een gietijzeren wadjang aangeschaft, deze ingebrand en nu kan ik dus fijn wokken. lukt prima, bij start wokken koekt het een tikkie aan nog, maar na 2 x al een stuk minder. nu de vraag: wordt dat beetje aanbakken nog minder? ik heb nu nl geen pan meer om mijn aardappeltjes in te bakken, dus het zou wel fijn zijn wanneer ik dat ook in de fijne gietijzeren wadjang kan doen :P
Niet met afwasmiddel afwassen en hem goed inbranden.
Alleen met heet water en een borstel schoonmaken
Om hem in te branden kan je het beste aardappelschillen, zout en olie er in doen en die bakken tot zij en de pan zwart worden. Hij zal steeds beter worden naar mate je hem gebruikt, dan vormt zich een mooi patina erin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123913709
eerst inbranden, erna alleen heet water en borstel --> tsjek!

maar het wordt dus wel dusdanig goed dat ik er aardappeltjes in kan bakken?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 11 maart 2013 @ 15:38:00 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123913995
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 15:29 schreef simmu het volgende:
eerst inbranden, erna alleen heet water en borstel --> tsjek!

maar het wordt dus wel dusdanig goed dat ik er aardappeltjes in kan bakken?
Ik bak mijn aardappels in mijn gietijzeren koekenpannen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123914076
hmz. ik had het al eens geprobeerd in zo'n zwarte gietijzeren braadpan, maar dat wilde niet. wat gaat er dan verkeerd? vuur te laag? te hoog? wel voorkoken, niet voorkoken?

bah. ik wil aardappeltjes uit mijn wadjang
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 11 maart 2013 @ 15:41:09 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123914119
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 15:40 schreef simmu het volgende:
hmz. ik had het al eens geprobeerd in zo'n zwarte gietijzeren braadpan, maar dat wilde niet. wat gaat er dan verkeerd? vuur te laag? te hoog? wel voorkoken, niet voorkoken?

bah. ik wil aardappeltjes uit mijn wadjang
Geen idee, was er niet bij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123914169
ik ga gewoon aan de slag. tis nou niet zo dat ik die wadjang kan mollen :P
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_123914539
Mijn pas ingebrande pan is na iedere curry die ik daar in maak iets minder ingebrand. Ligt dat aan een van de ingredienten? Gember of ui ofzo? Hij spiegelt onderhand weer :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  maandag 11 maart 2013 @ 16:03:14 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123914933
quote:
5s.gif Op maandag 11 maart 2013 15:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Mijn pas ingebrande pan is na iedere curry die ik daar in maak iets minder ingebrand. Ligt dat aan een van de ingredienten? Gember of ui ofzo? Hij spiegelt onderhand weer :)
Dat kan, zuren kunnen dat doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123918860
Piet ik heb net diepvries zalm gekocht. Wil het zo gaan maken, kan ik het ook in de magnetron laten ontdooien?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123919301
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 17:30 schreef habitue het volgende:
Piet ik heb net diepvries zalm gekocht. Wil het zo gaan maken, kan ik het ook in de magnetron laten ontdooien?
nee. altijd langzaam ontdooien. toch, piet? :@
pi_123919472
Ik heb het luchtdicht verpakt en in koud/lauw water gelegd.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_123919762
Dat werkt snel, doe ik ook altijd. :Y Als je vis in de magnetron ontdooit, gaart het denk ik, dat is zonde.
pi_123920012
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 17:49 schreef Isegrim het volgende:
Dat werkt snel, doe ik ook altijd. :Y Als je vis in de magnetron ontdooit, gaart het denk ik, dat is zonde.
Nice :) , wat is snel?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 11 maart 2013 @ 17:57:56 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123920196
Lucht of waterdicht verpakt in koud water leggen is een prima methode.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123921542
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 17:54 schreef habitue het volgende:

[..]

Nice :) , wat is snel?
Met vis heel snel denk ik. :Y
pi_123925432
Was maar 20 min oid :o
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 11 maart 2013 @ 19:54:21 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123925769
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 19:49 schreef habitue het volgende:
Was maar 20 min oid :o
Daarom vries ik vlees en vis altijd seperaat gevacumeerd in. Snel te ontdooien in een bak koud water
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123951589
quote:
1s.gif Op maandag 11 maart 2013 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daarom vries ik vlees en vis altijd seperaat gevacumeerd in. Snel te ontdooien in een bak koud water
Zo ontdooi ik ook altijd vis ja :Y prima methode :)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:03:57 #94
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_124024519
Noem mij achterlijk maar ik ga nu een domme vraag stellen:

Wat is goede rijst voor bijv. Nasi of als algemene rijst (en dan ook merk/winkel)
Heb zilvervliesrijst snelkokend c1000:
8 min. Koken, dan afgieten en 5min. Rusten in pan met deksel.
Volgens pakje dus

Probleem: rijst is niet gaar.
Durf ook niet langer te koken, ben bang dat het pap wordt...


Wat is nou wel werkende rijst
pi_124024604
ik doe altijd 1,5 kopje water per kopje rijst, en laat het dan droogkoken
pi_124024683
Het hangt ook van de rijstsoort af, de ene heeft meer water nodig dan de andere. :) Bij basmati gebruik ik inderdaad ook 1,5 water op 1 rijst.
pi_124024743
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:03 schreef ErkendFokker het volgende:
Noem mij achterlijk maar ik ga nu een domme vraag stellen:

Wat is goede rijst voor bijv. Nasi of als algemene rijst (en dan ook merk/winkel)
Heb zilvervliesrijst snelkokend c1000:
8 min. Koken, dan afgieten en 5min. Rusten in pan met deksel.
Volgens pakje dus

Probleem: rijst is niet gaar.
Durf ook niet langer te koken, ben bang dat het pap wordt...

Wat is nou wel werkende rijst
Wacht ff hè, 8 minuten koken... Dat is snelkookrijst? :{w Want rauwe rijst duurt toch echt wel wat langer om correct te koken.

Edit: oh ja, snelkokende rijst. Niemeerdoen. :N
  woensdag 13 maart 2013 @ 21:09:43 #98
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_124024895
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:07 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Wacht ff hè, 8 minuten koken... Dat is snelkookrijst? :{w Want rauwe rijst duurt toch echt wel wat langer om correct te koken.

Edit: oh ja, snelkokende rijst. Niemeerdoen. :N
Ok prima, ik kreeg dit pakje cadeau dus heb er zelf niet over nagedacht. Wat dan wel?
pi_124024934
quote:
1s.gif Op woensdag 13 maart 2013 21:09 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Ok prima, ik kreeg dit pakje cadeau dus heb er zelf niet over nagedacht. Wat dan wel?
Gewoon rauwe rijst. Niet van die doosjes. Meestal ligt de rauwe rijst onderin het schap, in zakken. :)
pi_124024956
Of ga naar de toko, beter, meer keus. :Y
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')