Wat kost dat op de markt? Vind 2 euro voor zon klein plantje bij de AH echt duur idd.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:26 schreef RobinOok het volgende:
Tip: ga naar de markt en haal een flinke bos basilicum voor weinig. Zo jammer om een plantje meteen helemaal kaal te moeten plukken.
(maar het kan natuurlijk wel, gewoon een plantje kopen)
Alleen Grana Padano gezien, ook bij het verse gedeelte.... Maar zal het volgende keer eens vragen.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:37 schreef MaximusTG het volgende:
Moet je verder kijken dan het kaasschap met zakjes. Ze hebben ook gewoon hele stukken parmezaanse kaas bij de AH..
Ziet er heerlijk uit maar ik heb geen vacumeerapparaatquote:Op zondag 3 maart 2013 16:45 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Watercress, Goose and Granny Smith Salad
Maar hoorde ook van shoarma van gans of sate.
En als je het vaak gebruikt loont het zeker om zelf wat te zaaien. Sowieso altijd handig, een pot basilicum op de vensterbank.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:39 schreef RobinOok het volgende:
Als je geluk hebt 50 cent, anders een euro, maar je krijgt dan wel een flinke bos. Waar je vervolgens ook alleen wat een hebt als je pesto maakt. Want het blijft niet lang vers. Net als de pesto zelf, die moet je denk ik ook niet langer dan een dag van tevoren klaarmaken.
Maar dat zeg ik zo uit mijj hoofd, misschien vergis ik me.
Ze hebben wel Parmagiano Reggiano maar die is meestal erg uitgedroogd, net als de Grana Padano overigens.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:36 schreef habitue het volgende:
[..]
Wat kost dat op de markt? Vind 2 euro voor zon klein plantje bij de AH echt duur idd.
Waar haal je eigenlijjk echte parmezaanse kaas. Bij de AH hebben ze altijd alleen grana padano, of maakt dat weinig uit verder.
Persoonlijk had ik de zwoerd er aan gelaten, ik ben er gek op. Maar hij is eraf, dus dan het volgende. Heb je een Römertopf?quote:Op vrijdag 8 maart 2013 11:04 schreef ASSpirine het volgende:
Piet,
Mijn vriendin had in de vriezer nog een varkenshiel liggen, deze heb ik ondertussen ontdooid maar weet er nog geen raad mee. heb het gisteren uitgespoeld, vel verwijderd en een pekeloplossing gemaakt met kruidnagel, zwarte peperbollen en laurier. Het ontvelde varkenshiel en de pekel in een zak gedaan, deze laat ik nog zeker tot morgen trekken, maar weet niet wat ik verder mee moet doen
In de oven steken en that's it?...
Ik had het vel misschien niet mogen verwijderen.
Geen romertopf, maar kan idd wel even aanbakken en dan de oven in. Maakt het uit dat het momenteel in pekel ligt? Is wel goed voor de smaak hoop ik...quote:Op vrijdag 8 maart 2013 11:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk had ik de zwoerd er aan gelaten, ik ben er gek op. Maar hij is eraf, dus dan het volgende. Heb je een Römertopf?
Zo ja, dan deze nat maken en
2 uien
½ Liter Bouillon
theelepel Rozemarijn
Theelepel Majoraan
theelepel Thijm
4 tenen knoflook
Pout en Zeper
Poot in de Römer met de gesneden uien en de rest en 3 uur laten garen met de deksel erop in de oven bij 175 graden.
Heb je geen Römer, dan braad je hem even aan in een braadpan en doe je hetzelfde verder, alleen dan op een laag vuur. Het wordt wat anders, maar niet veel.
Af en toe wat vocht bijvullen zover nodig.
Serveren met zuurkool en puree?
Nee, niet aanbakken en dan de oven in, in een pan aanbraden en dan stoven zeg maarquote:Op vrijdag 8 maart 2013 12:52 schreef ASSpirine het volgende:
[..]
Geen romertopf, maar kan idd wel even aanbakken en dan de oven in. Maakt het uit dat het momenteel in pekel ligt? Is wel goed voor de smaak hoop ik...
- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)quote:Op zaterdag 9 maart 2013 14:35 schreef Isegrim het volgende:
Piet, weet jij waarom veel Antillianen hun kip wassen met azijn?
Laat zich prima invriezen. Met of zonder (extra?) kokosmelk, maakt niet uit.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:01 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Hoi Piet,
Ik ben een grote pan rendang aan het maken en waarschijnlijk hou ik over. Laat rendang zich goed invriezen? Zo ja, ik voeg op het laatst een beetje kokosmelk toe, maakt dat voor het invriezen nog uit?
Dat was ook ongeveer waar wij op uitkwamen. Enig idee hoe/waar die gewoonte is ontstaan?quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:05 schreef dWc_RuffRyder het volgende:
[..]
- Vlees wordt sneller mals door het zuur (eiwit-splitsend enzym)
- Doodt schimmels en bacteriën
- Verwijdert de typische sterke smaak/geur van rauw vlees zeg maar
o.a. Surinamers doen dit namelijk ook. Nou is het 2e punt niet echt nodig bij supermarktvlees, maar als je vlees op de markt koopt of bij een 'louche' slager, of in een land waar de hygiëne-eisen niet zo streng zijn etc. kan het helpen .
Bereiding heb ik geen verstand van, ik neem aan op de huid bakken maar een venkelrisotto. gestoofde radijs en saus van limoen en dragon smaakt er wel goed bij.quote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:14 schreef Dragonberry het volgende:
Piet, heb je een suggestie voor de bereiding van zeebaars? Het gaat om een hele vis.
Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 2e keer is dat ik het maak en de eerste keer heb ik idd aan het einde pas kokosmelk toegevoegd. Aangezien dat bij iedereen in de smaak viel ga ik dat nu weer doen. Misschien is het dan geen échte rendang maar het was wel lekkerquote:Op zaterdag 9 maart 2013 15:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Laat zich prima invriezen. Met of zonder (extra?) kokosmelk, maakt niet uit.
Maar euh, je maakt rendang zonder kokosmelk en voegt alleen "wat kokosmelk" op het laatst toe? Of voeg je op het laatst extra kokosmelk toe? Bijzonder.... Is dat een speciaal euh, Achterhoeks recept of zo?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |