abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 12 maart 2013 @ 12:13:08 #101
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_123952430
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:11 schreef motorbloempje het volgende:
Hoe heb je dan dat brood gemaakt?
Bij m'n ouders. Maar daar kan ik niet elke week een dag brood gaan staan bakken ;)
pi_123952486
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:01 schreef CherryOnTop het volgende:
Ik heb van de week n.a.v. dit topic voor het eerst zelf brood gemaakt (met een Koopmans pak), en dat is zo goed bevallen dat ik nu overweeg een broodmachine aan te schaffen en één dag per week een paar broden te maken. Maar dan niet meer uit een pakje :) Heeft iemand nog een tip wat betreft een broodmachine? Moet ik letten op bepaalde functies?
Ik heb een M-system (Boretti) MFI94IX:



Ik kan daar pakweg 20 broden in bakken, alleen kan ik er max 6 a 8 kwijt in mn vriezer, dus ik bak eens per week. Daarnaast is de broodbakmachine ook geschikt voor het bakken van taarten, cakes en ovenschotels. Tevens vier inductiezones met een maximaal vermogen van 4,7KW. :)

(Naast wat Moblo en Maximus al zeggen, komt er ook nog eens bij dat bij het bakken van meerdere broden een oven gewoon makkelijker is. 1x deeg kneden, deeg opsnijden in gelijke stukken, en daar bak je meerdere broden van. Het bakken van 8 broden kost pakweg 5 minuten meer dan het bakken van 1 brood).
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 12:14:47 #103
91830 MaximusTG
pi_123952493
Nee, dat zal niet heel praktisch zijn inderdaad. Maar echt hoor, investeer dan in een oven ipv een broodbakmachine. Een oven is echt vele malen handiger in de keuken dan een broodbakmachine. Het is niet voor niets dat mensen broodbakmachines na een aantal keer gebruik in de kast zetten.
pi_123952606
Mijn nieuwe oven wil overigens niet zo op temperatuur komen, of in elk geval niet snel. Vervelend. :(

Tevens: Conventional stand of Conventional met fan voor brood? Wat doen jullie?
Ja doei.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 12:17:30 #105
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_123952626
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nee, dat zal niet heel praktisch zijn inderdaad. Maar echt hoor, investeer dan in een oven ipv een broodbakmachine. Een oven is echt vele malen handiger in de keuken dan een broodbakmachine. Het is niet voor niets dat mensen broodbakmachines na een aantal keer gebruik in de kast zetten.
Heb er helaas even geen plaats voor in m'n kleine keuken, eerst verhuizen en dan een goede oven! Dan kom ik hier weer meepraten :+
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 12:19:02 #106
91830 MaximusTG
pi_123952686
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:17 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Heb er helaas even geen plaats voor in m'n kleine keuken, eerst verhuizen en dan een goede oven! Dan kom ik hier weer meepraten :+
Zou het geld dan mooi in een spaarpotje voor een mooi fornuis stoppen!

quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:17 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn nieuwe oven wil overigens niet zo op temperatuur komen, of in elk geval niet snel. Vervelend. :(

Tevens: Conventional stand of Conventional met fan voor brood? Wat doen jullie?
Zonder fan! Altijd; met droog veel sneller de huid van je deeg/brood uit, waardoor het slechter rijst in de oven.
pi_123952826
Dat was ook mijn idee, en heb ik dus ook niet gebruikt :P maar wilde even double checken. De nieuwe heeft ook echt zoveel opties :') ben ik niet gewend :o
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 12:26:33 #108
91830 MaximusTG
pi_123953054
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:17 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Heb er helaas even geen plaats voor in m'n kleine keuken, eerst verhuizen en dan een goede oven! Dan kom ik hier weer meepraten :+
Oh, overigens krijg je op marktplaats bijna 600 resultaten op "broodbakmachine", voor zo weinig als 10/15 euro. Dus je kan het altijd een keer proberen.
pi_123953695
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:17 schreef CherryOnTop het volgende:

[..]

Heb er helaas even geen plaats voor in m'n kleine keuken, eerst verhuizen en dan een goede oven! Dan kom ik hier weer meepraten :+
Heb je een grote vriezer? Bak er dan 20 bij je ouders en vries ze thuis in :)
pi_123953777
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:17 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn nieuwe oven wil overigens niet zo op temperatuur komen, of in elk geval niet snel. Vervelend. :(

Tevens: Conventional stand of Conventional met fan voor brood? Wat doen jullie?
Boven & onderwarmte. Mijn oven doet niet aan termen, maar aan logo's. Nou staan er wel termen bij de logo's in het boekje, maar het boekje is geschreven in het Italiaans en vervolgens met Google Translate vertaald naar Nederlands en Engels. Ik kan dus mijn oven op geforceerde conventionele ventilatorwarmtestand zetten ofzoiets. Dat is nogal een mond vol.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 12:44:31 #111
396818 CherryOnTop
of whipped cream
pi_123953784
quote:
2s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 12:42 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Heb je een grote vriezer? Bak er dan 20 bij je ouders en vries ze thuis in :)
Ook niet ;( Zit even in een huis met een piepklein keukentje.

Zat ondertussen even de foto's van het brood uit dit topic met die uit het broodmachine topic te vergelijken en moet inderdaad zeggen dat die van hier er een stuk beter uitzien. Misschien toch maar even wachten dan tot ik weer een oven heb :)
pi_123955042
Nou bak ik sowieso bijna nooit brood, maar ik wil toch even een beetje nuanceren over die bbm. Ten eerste hóéf je er natuurlijk niet een mix in te gooien, maar kan je net zo goed als in de oven zelf je ingrediënten bij elkaar zoeken. En je kunt ook prima werken met een preferment e.d. Mijn grootste bezwaar tegen die van mij is dat je er een onmogelijke vorm brood uit krijgt, met onderin een groot gat van het mixdingetje. Wat ik dus meestal doe, als ik broodbak, ik mixen en eerste rijs in de bbm, en daarna met de hand verder.

Maar waarvoor ik eigenlijk hier kwam: ik was gisteren eens bij de Turk bij mij in de buurt, en zag daar ook diverse soorten meel liggen, waaarvan ik ook niet van alles wist wat het allemaal was.Ik herinner me nu alleen even volkorenmeel en Weizenmehl (volgens mij is dat de Duitse 405 - geschikt voor pizza's). Iemand hier bekend met wat zulke winkels over het algemeen hebben liggen (aan bakproducten dus), en waar je het voor gebruikt?
  dinsdag 12 maart 2013 @ 15:11:07 #113
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123960064
Even een vraagje... ik lees vaak dat het brood na het rijzen gevouwen wordt. Daarna volgt nog een korte rijsperiode ("proofing") en daarna gaat het de oven. Wat is eigenlijk de functie van dat vouwen? Bij erg nat deeg ben ik eerder geneigd om nog even om te roeren - neerleggen en vouwen is een kledderige bedoening :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_123960407
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 15:11 schreef Flurry het volgende:
Even een vraagje... ik lees vaak dat het brood na het rijzen gevouwen wordt. Daarna volgt nog een korte rijsperiode ("proofing") en daarna gaat het de oven. Wat is eigenlijk de functie van dat vouwen? Bij erg nat deeg ben ik eerder geneigd om nog even om te roeren - neerleggen en vouwen is een kledderige bedoening :P
Heeft twee redenen. De eerste is het glutennetwerk steviger te maken. Zeker bij natte degen, als je het een paar keer vouwt tijdens de eerste rijs (bijvoorbeeld elk uur), dan zijn de gluten veel meer ontwikkeld en kun je het brood veel beter vormen.

De tweede reden is dat de temperatuur dan gelijkmatiger is.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 15:24:01 #115
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123960730
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 15:17 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

Heeft twee redenen. De eerste is het glutennetwerk steviger te maken. Zeker bij natte degen, als je het een paar keer vouwt tijdens de eerste rijs (bijvoorbeeld elk uur), dan zijn de gluten veel meer ontwikkeld en kun je het brood veel beter vormen.

De tweede reden is dat de temperatuur dan gelijkmatiger is.
Ah kijk, dat is duidelijk :) Ik las de tip om het werkvlak flink met bloem te bestrooien en de handen goed nat te maken, zodat het deeg minder plakt en bloem / water ook enigszins in verhouding blijven. Vanavond maar eens proberen :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 15:29:01 #116
91830 MaximusTG
pi_123960979
Je kan je handen ook insmeren (en het werkblad) met een beetje neutrale olie. Maar dan zit er natuurlijk wel (een heel klein beetje) olie in je brood. Niet dat dat negatief is verder, dit brood heb ik ook op die manier "stretch and fold" op toegepast. Best plakkerig en nat deeg, en dan in een met olie ingesmeerde kom. Afgedekt, en dan om de zoveel tijd uitrekken en weer invouwen:

  dinsdag 12 maart 2013 @ 15:38:55 #117
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123961452
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 15:29 schreef MaximusTG het volgende:
Je kan je handen ook insmeren (en het werkblad) met een beetje neutrale olie. Maar dan zit er natuurlijk wel (een heel klein beetje) olie in je brood. Niet dat dat negatief is verder, dit brood heb ik ook op die manier "stretch and fold" op toegepast. Best plakkerig en nat deeg, en dan in een met olie ingesmeerde kom. Afgedekt, en dan om de zoveel tijd uitrekken en weer invouwen:

[ link | afbeelding ]
damn, ziet er goed uit! zoiets wil ik ook _O_

Ik doe het nu volgens de "no knead" methode, vooral omdat ik door de week weinig tijd heb. Ik merk wel dat het glutennetwerk nog beter kan - het brood laat zich lastig vormen en zakt nog enorm uit, hoewel dat geen probleem is als je in een pan bakt. Ik zal ook nog eens andere bloem proberen, misschien maakt dat uit?
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 15:55:07 #118
91830 MaximusTG
pi_123962081
Dat ligt er aan wat voor bloem je nou gebruikt natuurlijk ;).
Welk recept gebruik je voor no knead brood?
  dinsdag 12 maart 2013 @ 16:05:48 #119
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123962504
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 15:55 schreef MaximusTG het volgende:
Dat ligt er aan wat voor bloem je nou gebruikt natuurlijk ;).
Welk recept gebruik je voor no knead brood?
Deze:
http://www.aresrocket.com/bread/metric.html

Maar wel met de temperatuur op 230 ipv 275 - mijn eerste poging verbrandde :P
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 16:24:56 #120
91830 MaximusTG
pi_123963355
Dat is idd behoorlijk heet. Maar als je ook naar de niet-metrische variant kijkt staat daar 475 F, maar dat is geen 275, dat is 246!
Maar welke bloem gebruikte je nou?
En dat dat deeg lastig te vormen is is niet zo heel gek met die verhoudingen water:bloem. Dat hoort wel een beetje bij no knead brood.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 16:39:41 #121
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123964041
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 16:24 schreef MaximusTG het volgende:
Dat is idd behoorlijk heet. Maar als je ook naar de niet-metrische variant kijkt staat daar 475 F, maar dat is geen 275, dat is 246!
Maar welke bloem gebruikte je nou?
En dat dat deeg lastig te vormen is is niet zo heel gek met die verhoudingen water:bloem. Dat hoort wel een beetje bij no knead brood.
Ik gebruik gewoon supermarktbloem - nu een pak van 30 cent. Gister heb ik daarmee een perfect uitziend (maar verbrand) brood gebakken. :P Echt onhandig dat er eigenlijk geen enkele info op die pakken staat. Ik had eerst een ander merk van rond de euro en ik had het gevoel dat dat beter rees, maar ik wilde de goedkope ook even uitproberen.

Ik heb nu een bak deeg staan met half die goedkope bloem en half volkorenmeel van de reformwinkel - als experiment. Vanavond wil ik het vouwen en bakken, vandaar mijn vragen. Vond dat gister best lastig gaan.
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 20:08:00 #122
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123973699
De massa vouwen met natte handen ging trouwens prima ^O^
We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 20:36:34 #123
91830 MaximusTG
pi_123975386
Wat waarschijnlijk ook scheelt is dat volkorenmeel meer water opneemt. Het deeg lijkt dus minder nat te zijn bij eenzelfde hoeveelheid water.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 21:13:26 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123977994
AS Maandag BBC2
21:30
quote:
Classic Bread

Episode 1 of 6
DURATION: 30 MINUTES
The nation may have fallen in love with baking but for many, homemade bread seems a challenge too far. Britain's favourite Master Baker, Paul Hollywood, is on a mission to share his passion for baking bread in this new series. Over six weeks, he will reveal the secrets of breads from all over the world and with a feast of mouth-watering recipes, he'll show how even the most humble loaf can be transformed into delicious dishes for breakfast, lunch and dinner.

In this first programme, we celebrate the history and traditional flavours of great British bread. Paul explains the basics of bread making by making a classic white bloomer, a gorgeous crusty everyday bread that he transforms into the perfect portable lunch, and his colourful roasted vegetable picnic loaf. We track the history of British bread making from farm to miller, brewer and baker and Paul bakes his ultimate ploughman's loaf, a rye, oat and ale round. For tea, there is nothing better than a slice of Paul's honey glazed, fruit-packed malt loaf. But his breads are no sideshow, so for a hearty family dinner he bakes his medieval-style rye and wholemeal trencher, a stunning centrepiece flat loaf piled high with watercress salad and sliced, seared lamb leg steaks in a mustard dressing.

http://www.bbc.co.uk/programmes/b01rgrk2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 22:07:46 #125
91830 MaximusTG
pi_123981976
Klinkt leuk! Eens kijken of ik dat op kan nemen.
pi_123982020
O+ iPlayer O+
Ja doei.
  † In Memoriam † dinsdag 12 maart 2013 @ 22:11:03 #127
91830 MaximusTG
pi_123982202
Ja jij zit in de UK toch? Hier is het wat lastiger met de iPlayer..

O+ Usenet O+
pi_123982534
Yup, is een van de grote voordelen van hier wonen :D
Nadeel is BT-torrent speeds _O-
Ja doei.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 22:25:09 #129
24492 Flurry
Het was een mooie tijd
pi_123983192
Ziet er wel redelijk uit :P In het echt is ie niet zo donker als op de foto en je ziet wat vouwen er omheen, omdat ik 'm in een pan met een vel bakpapier heb gebakken - gister was ie enorm vastgeplakt, vandaar. Morgen snijd ik 'm aan voor 't ontbijt.

We cross our bridges when we come to them and burn them behind us, with nothing to show for our progress except a memory of the smell of smoke, and a presumption that once our eyes watered.
pi_123995115
mijn zuurdezem is dood gegaan. In een zeer hectische tijd heeft hij 2 weken op het aanrecht gestaan, zonder eten te krijgen. Eens kijken of collega's, die ik een stuk gegeven heb nog wat over hebben.

Verder voel ik me een baksnob worden, ik heb vandaag tijd om brood te maken, maar gister geen voordeeg gemaakt. Nu weet ik niet wat ik moet maken!
  † In Memoriam † woensdag 13 maart 2013 @ 10:02:18 #131
91830 MaximusTG
pi_123995469
Aaah! Zonde zeg. Hoop dat je em nog kan redden bij z'n adoptie ouders..
En dan zou ik daar mooi wat van drogen en invriezen!
pi_123995498
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 10:02 schreef MaximusTG het volgende:
Aaah! Zonde zeg. Hoop dat je em nog kan redden bij z'n adoptie ouders..
En dan zou ik daar mooi wat van drogen en invriezen!
ja, ik was dat zo lang van plan, maar vergat het steeds....stom!
pi_123995528
Voornemen van de dag: m'n zuurdesemstarter aanmaken vandaag! Heb gisteren al een plastic container opgeduikeld die nu werkeloos is. 8-)
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 13 maart 2013 @ 10:07:03 #134
91830 MaximusTG
pi_123995601
Een nieuwe maken bedoel je? Of gewoon voeren?
pi_123995660
Nieuwe maken, heb lang geleden een zuurdesemstarter gekocht (bakerybits.co.uk) maar nog niet de guts gehad om 'm ook daadwerkelijk te starten.
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 13 maart 2013 @ 15:46:06 #136
91830 MaximusTG
pi_124007985
Nou succes! Lief tegen praten, misschien helpt het :P.
Ik zoek nu een deegsteker, je kent ze misschien wel;



Nergens "offline" te vinden hier.. Niet bij de V&D, niet bij de Hema, Blokker, Xenos..
pi_124008018
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:46 schreef MaximusTG het volgende:
Nou succes! Lief tegen praten, misschien helpt het :P.
Ik zoek nu een deegsteker, je kent ze misschien wel;

[ afbeelding ]

Nergens "offline" te vinden hier.. Niet bij de V&D, niet bij de Hema, Blokker, Xenos..
hier koop ik ze voor een euro of 3! maar goed, even opsturen is lastig...
pi_124100606
Maximus' zuurdesem staat tot leven te komen, en mn eigen gewone desem aangelengd zodat dat morgen brood kan worden (Oftewel: Op microscopisch niveau is er een flinke orgie gaande op mn aanrecht :P ).

Kan ik mijn eigen gewone desem wat ik nog heb eigenlijk goed invriezen? (En dan tzt dus weer tot leven wekken door te ontdooien?).

Ik krijg binnenkort weer biergist van een collega, en om nou drie desems in de koelkast te hebben :X
  vrijdag 15 maart 2013 @ 18:14:11 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124100719
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:46 schreef MaximusTG het volgende:
Nou succes! Lief tegen praten, misschien helpt het :P.
Ik zoek nu een deegsteker, je kent ze misschien wel;

[ afbeelding ]

Nergens "offline" te vinden hier.. Niet bij de V&D, niet bij de Hema, Blokker, Xenos..
Waarom koop je hem niet online?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124101387
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:46 schreef MaximusTG het volgende:
Nou succes! Lief tegen praten, misschien helpt het :P.
Ik zoek nu een deegsteker, je kent ze misschien wel;

[ afbeelding ]

Nergens "offline" te vinden hier.. Niet bij de V&D, niet bij de Hema, Blokker, Xenos..
Geen kookwinkel in de buurt? Daar zullen ze het vast hebben. Bij Oldenhof hebben ze deze online dus waarschijnlijk ook in de winkel.
Over vijf minuten is mijn hartige double cornbread klaar. Voor zover het onder brood valt natuurlijk ;)

edit: -O- Zag er goed uit maar smaakt nergens naar

[ Bericht 9% gewijzigd door bloempje-moi op 15-03-2013 18:58:23 ]
  † In Memoriam † vrijdag 15 maart 2013 @ 20:40:12 #141
91830 MaximusTG
pi_124107284
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 18:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom koop je hem niet online?
Omdat je dan evenveel aan verzendkosten kwijt bent als aan de steker zelf.. Maar het zal er wel op neerkomen ja. .
pi_124107563
http://www.clasohlson.com/se/Degskrapor/Pr349549000 deze past in een envelop en kan ik makkelijk opsturen! In ruil voor een gedroogd beetje starter?
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:09:33 #143
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124130295
:o :o :o

Ik zie dit topic nu pas! Paar weken geleden begonnen met m'n eigen brood bakken. Nog wel als een newbie, dus de premixen en met een cakevorm.
Eerste brood was met een premix van "Budgetbrood" (¤1,50/kg) bij de AH, dit was een vrij eenvoudig brood. Lekker om in de soep te dippen of met wat aioli, maar voor de rest erg saai.
Hierna overgestapt op de abdijbroodmix van de AH; iets duurder (ca. ¤1,80/kg), maar wel compleet met zaden e.d. om gewoon een fatsoenlijk ontbijtbrood mee te maken.

Hierna geprobeerd om met meel, gist, cacaopoeder, suiker, ei en stukjes chocola een chocoladebrood te maken, maar dat is een klein beetje mislukt. Als in "best lekker, maar meer een cake" en dat 't ding niet te snijden was omdat 't uit elkaar viel :')

Nu een mix van de Jumbo gehaald, 2kg voor ¤3 van Soubry. Hier moet nog wel gist bij, dus kan ik daar eens wat meer mee experimenteren. Heel benieuwd :D

Als die op is denk ik dat 't maar eens tijd wordt om volledig basic te gaan en zelf ergens zakjes met zaden/pitten te halen en van de grond af brood te bakken :7

M'n huisgenoten staan me nog steeds aan te kijken met "Dat je de moeite neemt zeg :') ", maar moet zeggen dat de smaak me stukken beter bevalt ^O^

K zal morgen eens wat foto's erop gooien van m'n creaties tot dusver :Y)

Had 't er ook over met een vriend: Wat zou er gebeuren als je (koude) koffie in plaats van water gebruikt? Koffiebrood? O+
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:22:31 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124130579
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 20:40 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Omdat je dan evenveel aan verzendkosten kwijt bent als aan de steker zelf.. Maar het zal er wel op neerkomen ja. .
Naar de stad rijden en parkeren is gratis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:24:11 #145
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124130629
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 15:09 schreef destrovel het volgende:
:o :o :o

Ik zie dit topic nu pas! Paar weken geleden begonnen met m'n eigen brood bakken. Nog wel als een newbie, dus de premixen en met een cakevorm.
Eerste brood was met een premix van "Budgetbrood" (¤1,50/kg) bij de AH, dit was een vrij eenvoudig brood. Lekker om in de soep te dippen of met wat aioli, maar voor de rest erg saai.
Hierna overgestapt op de abdijbroodmix van de AH; iets duurder (ca. ¤1,80/kg), maar wel compleet met zaden e.d. om gewoon een fatsoenlijk ontbijtbrood mee te maken.

Hierna geprobeerd om met meel, gist, cacaopoeder, suiker, ei en stukjes chocola een chocoladebrood te maken, maar dat is een klein beetje mislukt. Als in "best lekker, maar meer een cake" en dat 't ding niet te snijden was omdat 't uit elkaar viel :')

Nu een mix van de Jumbo gehaald, 2kg voor ¤3 van Soubry. Hier moet nog wel gist bij, dus kan ik daar eens wat meer mee experimenteren. Heel benieuwd :D

Als die op is denk ik dat 't maar eens tijd wordt om volledig basic te gaan en zelf ergens zakjes met zaden/pitten te halen en van de grond af brood te bakken :7

M'n huisgenoten staan me nog steeds aan te kijken met "Dat je de moeite neemt zeg :') ", maar moet zeggen dat de smaak me stukken beter bevalt ^O^

K zal morgen eens wat foto's erop gooien van m'n creaties tot dusver :Y)

Had 't er ook over met een vriend: Wat zou er gebeuren als je (koude) koffie in plaats van water gebruikt? Koffiebrood? O+
die abdijbroodmix, beviel je dat?
ik wil ook graag in e oven brood bakken, lekker met zaden enzo, maar leifst zonder alteveel gedoe..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:42:22 #146
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124131117
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 15:24 schreef Mirjam het volgende:

[..]

die abdijbroodmix, beviel je dat?
ik wil ook graag in e oven brood bakken, lekker met zaden enzo, maar leifst zonder alteveel gedoe..
Die is geweldig makkelijk; gewoon de instructies op het pak volgen:
- Voeg water toe zoals op verpakking (vaak ca.300ml op 500g mix = 1brood)
- Mixen/kneden
- 30 minuten rijzen
- In ingevette vorm of op bakplaat leggen
- 90 minuten narijzen
- Half uurtje in de oven

Verder smaakt het brood ook goed. Uit 1 pak van ¤1,80 haal je 2 broden, dus super om mee te beginnen :)
Zeker aangezien de Koopmans mixen iets van ¤1,50 zijn, maar dan wel met maar mix voor 1 brood.
Zoals ik al zei gebruik ik zelf gewoon een cakevorm (arme student + weinig ruimte in mn kastjes), en dat werkt ook gewoon goed.

Voor het kneden gebruik ik een mixer met deeghaken, al is het ook met de hand goed te doen.
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  zaterdag 16 maart 2013 @ 15:46:21 #147
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_124131226
Hmm dan moet ik die mix binnenkort maar eens halen en uitproberen :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_124136050
Kan ik desem invriezen? :)
pi_124136126
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 18:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Kan ik desem invriezen? :)
Eerst drogen, zou ik zeggen. Kan ook rustig een week of drie zonder voedsel in de koelkast...
pi_124139811
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 15:46 schreef MaximusTG het volgende:
Nou succes! Lief tegen praten, misschien helpt het :P.
Ik zoek nu een deegsteker, je kent ze misschien wel;

[ afbeelding ]

Nergens "offline" te vinden hier.. Niet bij de V&D, niet bij de Hema, Blokker, Xenos..
Heb je een Dille & Kamille in de buurt? Daar verkopen ze die!
  zondag 17 maart 2013 @ 22:48:35 #151
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124186948
Okay, net dus geprobeerd met een broodmix waar geen gist bij zit. Zelf gist bij gedaan van dr. Oetker, maar dr gebeurd na 2 uur nog steeds niets :')

Wat doe ik fout? :P
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
pi_124188212
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 22:48 schreef destrovel het volgende:
Okay, net dus geprobeerd met een broodmix waar geen gist bij zit. Zelf gist bij gedaan van dr. Oetker, maar dr gebeurd na 2 uur nog steeds niets :')

Wat doe ik fout? :P
zout en gist bij elkaar gevoegd?
Eerst denken, dan typen
pi_124188315
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 22:48 schreef destrovel het volgende:
Okay, net dus geprobeerd met een broodmix waar geen gist bij zit. Zelf gist bij gedaan van dr. Oetker, maar dr gebeurd na 2 uur nog steeds niets :')

Wat doe ik fout? :P
Gist misschien dood? Heb je nog over uit dat zakje? Doe dat eens in een bakje, doe daar een eetlepel bloem bij, een theelepel suiker, en een scheut lauw water. Je zou dan in 10 a 15 minuten toch behoorlijk wat bellen moeten zien.
  maandag 18 maart 2013 @ 10:18:49 #154
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124197023
quote:
2s.gif Op zondag 17 maart 2013 23:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Gist misschien dood? Heb je nog over uit dat zakje? Doe dat eens in een bakje, doe daar een eetlepel bloem bij, een theelepel suiker, en een scheut lauw water. Je zou dan in 10 a 15 minuten toch behoorlijk wat bellen moeten zien.
Lauw water zeg je? Wat gebeurd er met koud water? :@
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  maandag 18 maart 2013 @ 10:49:03 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124197848
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 10:18 schreef destrovel het volgende:

[..]

Lauw water zeg je? Wat gebeurd er met koud water? :@
Niet veel, de gisten hebben een optimale temperatuur nodig van rond de 37 graden om goed te werken. Daar beneden werken ze langzamer, daarboven gaan ze dood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 maart 2013 @ 11:31:16 #156
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124199350
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 10:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet veel, de gisten hebben een optimale temperatuur nodig van rond de 37 graden om goed te werken. Daar beneden werken ze langzamer, daarboven gaan ze dood.
Weer wat geleerd! Morgen opnieuw proberen dus!
Alleen vandaag dus even baksteenbrood eten :')
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
pi_124203617
Wat ik aangaf zal voor je brood geen heel lekker resultaat geven, maar dan kan je wel kijken of't gist het uberhaupt doet :)
  maandag 18 maart 2013 @ 22:25:57 #158
221912 minilot
Nancy boy
pi_124229718
Heeft iemand vanavond de eerste aflevering van 'Bread' van Paul Hollywood (Great British Bake-off) op de BBC gezien? Wat een verrukkelijk programma! Het is dat ik met mijn been in het gips zit anders stond ik -nu- in de keuken om een brood te bakken! Aanrader dus, elke maandagavond om 21:30 :)

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 19-03-2013 17:39:55 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_124255822
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 22:25 schreef minilot het volgende:
Heeft iemand vanavond de eerste aflevering van 'Bread' van Paul Hollywood (Great British Bake-off) op de BBC gezie Wat een verrukkelijk programma! Het is dat ik met mijn been in het gips zit anders stond ik -nu- in de keuken om een brood te bakken! Aanrader dus, elke maandagavond om 21:30 :)
Ik zit 't nu stiekem te kijken op de iPlayer O+

Mijn GOD ik wil NU de keuken in.
Ja doei.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 17:37:14 #160
221912 minilot
Nancy boy
pi_124257372
Herkenbaar Mo. Ik zal het je sterker vertellen: ik heb zojuist brooddeeg gekneed op een flinke snijplank die ik op mijn schoot had liggen. :') Gipsbeen of niet, brood bakken zal ik! Damn you Paul Hollywood! Enfin, vanavond bij restje lamsstoof dus een knoflook/peterselie-platbrood. :)
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 19 maart 2013 @ 17:52:10 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124257864
Damn, ben mijn eigen TV tip vergeten gisteren. Goed, AS Zaterdag is de herhaling om 17:30
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 17:52:44 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124257880
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 16:54 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ik zit 't nu stiekem te kijken op de iPlayer O+

Mijn GOD ik wil NU de keuken in.
Heb je een UK proxy?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124257891
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je een UK proxy?
Nope, ik woon in de UK :P
Ja doei.
pi_124257906
Morgen ga ik eens zijn bloomerrecept uitproberen :9
Ja doei.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner dinsdag 19 maart 2013 @ 18:17:35 #165
39237 crew  H_T
2733
pi_124258763
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je een UK proxy?
Is een torrent niet makkelijker?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_124259115
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:17 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Is een torrent niet makkelijker?
Voor mij dus niet :+

Maar wat een geweldig inspirerend programma, leuk O+
Ja doei.
pi_124260087
Maar dat kunnen we hier dus niet zomaar uit de lucht scheppen? ;(
pi_124400670
Ik twijfel een beetje tussen dit topic en het baktopic, maar het gaat over broodjes, dus toch maar hier.

Uit een (kinder)kookboek heb ik het volgende recept:

Ingrediënten
1 kg bloem
60 gr gist
5 dl melk
100 g suiker
250 g rozijnen
geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen
snufje zout
180 gr zachte boter

Bereiding
Meng de bloem, gist, 1 dl lauwe melk en 1 eetlepel suiker,. Dek het deeg af en laat het ongeveer 15 min. rijzen. Spoel de rozijnen af en laat ze uitlekken.
Voeg de resterende ingrediënten toe aan het deeg en meng met je handen tot er een glad deeg ontstaat. Laat het deeg 30 min. rijzen op een warme plek. Kneed het deeg opnieuw en rol het uit to het ongeveer 2 cm dik is.
Steek ongeveer 24 sterren uit het deeg. Leg de sterren op een ingevette bakplaat en laat ze nog eens 30 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de sterren ongeveer 20 min. in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker.

Dat leverde best leuke broodjes op, maar om nou te zeggen dat ze ontzettend lekker waren, nee. Vrij weinig smaak, de structuur was wel goed. Ik had overigens wel het recept gehalveerd, en instant gist gebruikt, als dat nog wat uitmaakt. Iemand suggesties hoe ik ze lekkerder kan maken?

En wat is het nut / effect van die eerste stap van de bereiding?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 10:17:22 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124401513
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 09:21 schreef Bleie het volgende:
Ik twijfel een beetje tussen dit topic en het baktopic, maar het gaat over broodjes, dus toch maar hier.

Uit een (kinder)kookboek heb ik het volgende recept:

Ingrediënten
1 kg bloem
60 gr gist
5 dl melk
100 g suiker
250 g rozijnen
geraspte schil van 1/2 onbespoten citroen
snufje zout
180 gr zachte boter

Bereiding
Meng de bloem, gist, 1 dl lauwe melk en 1 eetlepel suiker,. Dek het deeg af en laat het ongeveer 15 min. rijzen. Spoel de rozijnen af en laat ze uitlekken.
Voeg de resterende ingrediënten toe aan het deeg en meng met je handen tot er een glad deeg ontstaat. Laat het deeg 30 min. rijzen op een warme plek. Kneed het deeg opnieuw en rol het uit to het ongeveer 2 cm dik is.
Steek ongeveer 24 sterren uit het deeg. Leg de sterren op een ingevette bakplaat en laat ze nog eens 30 min. rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 C. Bak de sterren ongeveer 20 min. in de oven. Bestrooi ze met poedersuiker.

Dat leverde best leuke broodjes op, maar om nou te zeggen dat ze ontzettend lekker waren, nee. Vrij weinig smaak, de structuur was wel goed. Ik had overigens wel het recept gehalveerd, en instant gist gebruikt, als dat nog wat uitmaakt. Iemand suggesties hoe ik ze lekkerder kan maken?

En wat is het nut / effect van die eerste stap van de bereiding?
Het vermeende tot leven roepen van de gedroogde gist. Is volgens mij niet meer nodig met moderne gisten. Als je er prettig bij voelt kan je beter de gist oplossen in de melk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124402110
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het vermeende tot leven roepen van de gedroogde gist. Is volgens mij niet meer nodig met moderne gisten. Als je er prettig bij voelt kan je beter de gist oplossen in de melk.
Maar dat doe je toch alleen met gist, melk en suiker? Waarom dan al de bloem erbij?
pi_124402434
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:51 schreef Bleie het volgende:

[..]

Maar dat doe je toch alleen met gist, melk en suiker? Waarom dan al de bloem erbij?
ik vind het maar een vreemd recept. Veel recepten gebruiken een autolyse, waardoor de gluten een kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Dit is meestal alleen het meel en het water, en geen gist. Ik denk dat dit een soort verbastering daarvan is.

Verder, om meer smaak aan dat brood te krijgen denk ik dat het langzamer moet, minder gist en langere rijstijden. Daardoor ontwikkelt brood smaak!
pi_124408506
"snufje zout" is ook niet heel exact.... :P
pi_124409601
60 gram gedroogde gist?
  † In Memoriam † zaterdag 23 maart 2013 @ 18:54:31 #174
91830 MaximusTG
pi_124415194
Dat gaat natuurlijk om verse gist he... En die eerste stap is inderdaad een autolysestap. Dat wordt vaak genoeg gedaan, na mengen vloeistof, bloem/meel, zout en gist.
Ik denk trouwens niet dat zo'n zoet-broodjes recept heel veel beter wordt van langzaam en langer rijzen. Je bereikt meer door gewoon de hoeveelheid suiker te verhogen.
Snufje zout is idd niet heel exact, maar goed, zoveel invloed heeft het ook niet, en een beetje zout is ook al genoeg.
pi_124458861
Ik was even weg, maar dank. Snufje zout zie je heel vaak in recepten toch? En voor smaak maakt verse of instant gist volgens mij niet echt uit. Geloof niet dat ik in de buurt verse gist kan krijgen.

Volgende keer dus gewoon wat meer suiker erin doen, ga ik proberen!
  Moderator / Miss SHO zondag 24 maart 2013 @ 21:26:43 #176
22592 crew  Ole
pi_124460684
Wel eens brood zonder zout gegeten?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_124461948
quote:
0s.gif Op zondag 24 maart 2013 21:26 schreef Ole het volgende:
Wel eens brood zonder zout gegeten?
Mijn idee idd :) De standaardrecepten hebben het over ong. 10 gram zout per pond bloem. Ik zou daarmee beginnen :Y
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  zondag 24 maart 2013 @ 22:08:08 #178
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124463525
quote:
1s.gif Op zondag 24 maart 2013 21:45 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Mijn idee idd :) De standaardrecepten hebben het over ong. 10 gram zout per pond bloem. Ik zou daarmee beginnen :Y
10 gram? :o :o :o
Ik doe meestal letterlijk een snufje zout :')
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  Moderator / Miss SHO zondag 24 maart 2013 @ 22:12:33 #179
22592 crew  Ole
pi_124463819
Toch wel. Ongeveer2% is idd 10 gram. Te weinig zout maakt dat brood smakeloos wordt.
http://www.nu.nl/gezondhe(...)r-zout-in-brood.html

[ Bericht 0% gewijzigd door Ole op 25-03-2013 00:37:27 ]
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  maandag 25 maart 2013 @ 18:16:08 #180
221912 minilot
Nancy boy
pi_124491825
Lieve thuisbakkers, niet vergeten: vanavond de tweede aflevering van Paul Hollywoods Blitse Broodshow op de BBC! O+
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 25 maart 2013 @ 21:31:26 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124502439
Paul hollywood begint.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_124502523
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Paul hollywood begint.
*O* Ik hoop vooral dat het snel is afgelopen zodat ik het kan downloaden :D Deze programma's zijn wel het bewaren waard.
  maandag 25 maart 2013 @ 22:09:34 #183
221912 minilot
Nancy boy
pi_124504778
Een flatbread-aflevering dus. De getoonde recepten vond ik voor mezelf niet zo leerzaam, ik heb alledrie de soorten platbrood (tortilla, libanees brood met za'atar en pita) al hartstikke vaak gemaakt. De tussenstukjes vond ik dan wel weer tof - die spinaziedosa met aardappelcurry zag er bizar lekker uit O+
Volgende week pretzels, leuk!
Let me see you stripped down to the bone
pi_124641963
Ben vanochtend begonnen aan een paasbrood:
660 Gr. Bloem
35 Gr. Verse gist
365 Gr. Melk
70 Gr. Boter
70 Gr. Suiker
1 ei
1 vanillestokje

Ik heb het gekneed en het staat nu te rijzen . Alleen, ik ben het ei vergeten.
Komt dit nog goed?
  † In Memoriam † vrijdag 29 maart 2013 @ 13:02:13 #185
91830 MaximusTG
pi_124642166
Jahoor, dat zal nog wel goed komen. Het zal waarschijnlijk iets droger en minder rijk zijn dan met het ei.
pi_124642281
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 13:02 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, dat zal nog wel goed komen. Het zal waarschijnlijk iets droger en minder rijk zijn dan met het ei.
Mooi, dank je wel!
  † In Memoriam † vrijdag 29 maart 2013 @ 13:12:08 #187
91830 MaximusTG
pi_124642530
Ik heb vorig jaar zelfs nog voor Gwywen een stolrecept 'bedacht'/uitgeprobeerd zonder melk én zonder ei, en dat smaakte zelfs nog prima;

CUL / Brood bakken in de oven #7: Broodnodig
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zaterdag 30 maart 2013 @ 17:13:15 #188
39237 crew  H_T
2733
pi_124687584
Ik heb vandaag voor het eerst een breekbrood in elkaar geknutselt. Geometrisch gezien kan het nog iets beter, de kleur is wat mij betreft prima en de smaak moet ik vanavond nog achter komen :P

Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_124690671
ik d8 laat ik het brood van paul hollywood maken, de eerste van de eerste aflevering. Ik was alleen vergeten dat na de eerste rijs van 2 uur het nog een keer 2 uur moest rijzen en dus te laat begonnen. Ik heb het nu in de koelkast gezet (de eerste rijs) en dan morgen middag de tweede rijs. Kan dit eigenlijk wel ?
pi_124691201
Ik heb deze middag het No Knead-deeg van Jim Lahey in de koelkast gezet. Morgen bakken voor het ontbijt in een gietijzeren pot. Ben benieuwd :).
pi_124711957
niet de beste foto's.. maar toch. Paasbrood! :)
Chocolade vijgen brood:


Paasstol:

  zondag 31 maart 2013 @ 10:38:39 #192
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124712006
Uit het vraag het piet topic een tabel die hier ook handig is

Italie: tipo 00 -- gluten -> 9,00%---- --- VS-->pastry flour --- Duitsland --> type 405 ---Frankrijk--> 40

Italie: tipo 0 -- gluten -> 11,00% --- VS--> all-purpose flour --- Duitsland --> type 550 ---Frankrijk--> 55

Italie: tipo 1 -- gluten ->12,00% --- VS-->. high gluten flour --- Duitsland --> type 812 ---Frankrijk--> 80

Italie: tipo 2 -- gluten ->12,00% --- VS--> first clear flour --- Duitsland --> type 1050 ---Frankrijk--> 110

Italie: Farina integrale di grano tenero -- gluten -> 12,00% --- VS--> white whole wheat --- Duitsland --> type 1600 ---Frankrijk--> 150

In Nederland is de type aanduiding niet eenduidig, maar tip: kijk op de voedingswaardetabel eiwitgehalte = gluten gehakte
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 1 april 2013 @ 21:31:50 #193
39237 crew  H_T
2733
pi_124770576
Bread aflevering 3 staat op het punt van beginnen
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  maandag 1 april 2013 @ 21:32:47 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124770625
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 21:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Bread aflevering 3 staat op het punt van beginnen
jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2013 @ 22:03:52 #195
140869 lemonlime
Fruitig!!!
pi_124772570
En volgende week zuurdesem! Leuk! :D
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  maandag 1 april 2013 @ 22:05:18 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124772659
Hij liet niet zien hoe je thuis Bretzels bakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 1 april 2013 @ 22:22:21 #197
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124773641
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 21:31 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Bread aflevering 3 staat op het punt van beginnen
Welke zender? :D
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  Moderator / KerstCrewQuizWinner maandag 1 april 2013 @ 22:23:00 #198
39237 crew  H_T
2733
pi_124773674
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 22:22 schreef destrovel het volgende:

[..]

Welke zender? :D
BBC 2, maar het is inmiddels alweer twintig minuten afgelopen
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  maandag 1 april 2013 @ 22:25:05 #199
132231 destrovel
Rolluikmuis
pi_124773769
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 22:23 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

BBC 2, maar het is inmiddels alweer twintig minuten afgelopen
Dan kan ik vast wel een "uitzending gemist" dinges vinden :P
Mijn UI is:
verFEEst, geZOMbificeerd, verROLluikt en verEKt!
  maandag 1 april 2013 @ 22:26:13 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124773826
quote:
0s.gif Op maandag 1 april 2013 22:25 schreef destrovel het volgende:

[..]

Dan kan ik vast wel een "uitzending gemist" dinges vinden :P
http://www.outsendingmissed.co.uk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')