Snap alle ophef eerlijk gezegd niet. Bovendien was dit niet nodig geweest als de Haagse politici moeite deden de positieve aspecten van de EU te benoemen, in plaats van uit electorale overwegingen af te geven op de Unie.quote:
de discussie darover werd enige dagen terug al gevoerd op fok!quote:
Die 2 miloen verhoging van die afdeling komt grotendeels uit bestaande budgets, maar 850.000 euro zou enkel betaald kunnen worden uit een budgetverhoging en daarmee moet het europes parlement instemmen..quote:Op woensdag 6 februari 2013 10:04 schreef Igen het volgende:
Maar waarom doet het parlement dit, en niet de commissie?
Hoe zou dat komen?quote:Op woensdag 6 februari 2013 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
Snap alle ophef eerlijk gezegd niet. Bovendien was dit niet nodig geweest als de Haagse politici moeite deden de positieve aspecten van de EU te benoemen, in plaats van uit electorale overwegingen af te geven op de Unie.
Politiek opportunisme in combinatie met verkiezingen?quote:
Noemen ze ook wel het begin van dictatorschap.quote:Op maandag 4 februari 2013 18:00 schreef Igen het volgende:
Het gekke is nog wel, dat het een voorstel van het Europees Parlement zelf is. Dat betekent dus dat er bepaalde (grote, gevestigde) politieke partijen zijn, die voor de verkiezingen van 2014 campagne willen voeren tegen andere (eurosceptische) partijen maar het geld daarvoor niet uit de campagnekas maar uit de begroting van het Europees Parlement willen halen. Heel erg vreemd.
Maar natuurlijk, 3-voud.quote:Op woensdag 6 februari 2013 11:52 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Noemen ze ook wel het begin van dictatorschap.
toch wel interssant, je noemt de vaststelling van een budget voor verkiezingen het begin van 'dictatuur'...?quote:Op woensdag 6 februari 2013 11:52 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Noemen ze ook wel het begin van dictatorschap.
Maar het kan vast nog wel gekker met die idioten. Gewoon afwachten.
Dergelijke absurde uitlatingen doen de zaak van de eurocritici ook geen goed.quote:Op woensdag 6 februari 2013 11:59 schreef RM-rf het volgende:
[..]
toch wel interssant, je noemt de vaststelling van een budget voor verkiezingen het begin van 'dictatuur'...?
Even een letterlijk citaat uit het originele artikel:quote:Op woensdag 6 februari 2013 11:59 schreef RM-rf het volgende:
[..]
toch wel interssant, je noemt de vaststelling van een budget voor verkiezingen het begin van 'dictatuur'...?
Juist een dictatuur zal een publieke opinie aan de reet roesten en geen geld weggooien an al dan niet vrgeefse pogingen de publiek opinie te beinvloeddden.
Dat klinkt toch als iets anders dan het EP dat slechts een begroting goedkeurt.quote:The Daily Telegraph has seen confidential spending proposals and internal documents (...)
"Particular attention needs to be paid to the countries that have experienced a surge in Euroscepticism," said a confidential document agreed last year.
"Parliament's institutional communicators must have the ability to monitor public conversation and sentiment on the ground and in real time, to understand 'trending topics' and have the capacity to react quickly, in a targeted and relevant manner, to join in and influence the conversation, for example, by providing facts and figures to deconstructing myths."
http://www.telegraph.co.u(...)rosceptic-surge.html
Als ze die voor manipulatie gebruiken? Uiteraard.quote:Op woensdag 6 februari 2013 11:59 schreef RM-rf het volgende:
[..]
toch wel interssant, je noemt de vaststelling van een budget voor verkiezingen het begin van 'dictatuur'...?
bv een budget rondom de verkiezingen gericht op promotie is volgens mij niet geheel vreemd...quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:04 schreef Igen het volgende:
[..]
Even een letterlijk citaat uit het originele artikel:
[..]
Dat klinkt toch als iets anders dan het EP dat slechts een begroting goedkeurt.
Het parlement als geheel moet ook helemaal niet de verkiezingen willen beïnvloeden. Dat is principieel fout, die taak ligt bij de partijen en daarbij moeten alle partijen ongeacht hun politieke kleur op een eerlijke manier worden ondersteund (zoals in Nederland met de zendtijd voor politieke partijen bijvoorbeeld gebeurt).
Promotie in het algemeen niet.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:12 schreef RM-rf het volgende:
[..]
bv een budget rondom de verkiezingen gericht op promotie is volgens mij niet geheel vreemd...
Deels eens, maar aan de andere kant is dat ook gewoon het districtenstelsel. In Engeland zelf hebben ze ook een districtenstelsel en mag ook lang niet iederen op Nigel Farage stemmen!quote:Ik zou ook instemmen met een euro-scepticus die ervoor pleit dat het zo belachelijk is dat hij niet gewoon op Nigel Farrage en de UKIP mag stemmen, omdat enkel engelse burgers dat mogen en hij juist zou willen dat op partijen voor het eu-parlement gestemd mag worden los ervan uti welke lidstaat iemand komt...
Bij normale partijverkiezingen niet. Maar dat is appels met peren vergelijken.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:12 schreef RM-rf het volgende:
[..]
bv een budget rondom de verkiezingen gericht op promotie is volgens mij niet geheel vreemd...
De EU is inderdaad gewoon een supranationale overheidsorganisatie...quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:30 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Bij normale partijverkiezingen niet. Maar dat is appels met peren vergelijken.
Partijen worden gesteund door leden die achter die partij staan en er voor kiezen die partij naar voren te schuiven in de publieke opinie.
De EU is een monster wat betaald wordt door iedereen, vrijwillig en onvrijwillig, en 1 mening verkondigd en die manipuleert. Gemeenschapsgeld innen om vervolgens die hele gemeenschap een gekleurd beeld voor ogen te houden.
Nederlandse partijen krijgen ook gewoon subsidie. Die gelden worden, onder meer, gebruikt om campagne te voeren.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:30 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Bij normale partijverkiezingen niet. Maar dat is appels met peren vergelijken.
Partijen worden gesteund door leden die achter die partij staan en er voor kiezen die partij naar voren te schuiven in de publieke opinie.
Dat is om kleine partijen een kans te geven die niet kunnen overleven door enkel van hun ledeninkomsten en ze actief te houden in de samenleving. Daarbij is het deel wat uiteindelijk gebruikt wordt voor campagne te klein.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:37 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Nederlandse partijen krijgen ook gewoon subsidie. Die gelden worden, onder meer, gebruikt om campagne te voeren.
De promotiecampagne is te vergelijken met Postbus 51 of SIRE. Je kunt je bedenkingen hebben bij het voorstel, maar het gaat wat ver om direct allerlei doemvoorspellingen te schetsen. Wat RM-rf hierboven al schreef; de paranoia die heerst is nogal overdreven.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:43 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Dat is om kleine partijen een kans te geven die niet kunnen overleven door enkel van hun ledeninkomsten en ze actief te houden in de samenleving. Daarbij is het deel wat uiteindelijk gebruikt wordt voor campagne te klein.
We zitten hier met een club wat geen partij is en ook geen concurrenten kent. Hun kracht zou moeten zitten in de interne verdeelde mening die naar buiten komt door al hun leden, onze partijen. Maar die willen ze nu juist de mond snoeren en/of voorbij streven.
Dat is manipulatie.
Heeft niks met doem te maken. Het is manipulatie. Klaar.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:51 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
De promotiecampagne is te vergelijken met Postbus 51 of SIRE. Je kunt je bedenkingen hebben bij het voorstel, maar het gaat wat ver om direct allerlei doemvoorspellingen te schetsen. Wat RM-rf hierboven al schreef; de paranoia die heerst is nogal overdreven.
quote:wo 06 feb 2013, 11:59 | 0 reacties |lees voor
Niet meer van deze tijd
DEN HAAG - De hoogte van de salarissen en vergoedingen van ambtenaren van de Europese Unie zijn „niet meer van deze tijd”.
stelt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdag dat de arbeidsvoorwaarden van EU-ambtenaren moeten worden versoberd.
Zo zou de expatvergoeding voor EU-ambtenaren die permanent in Brussel wonen en werken moeten worden aangepakt.
Ook moet de jaarlijkse salarisaanpassing „ter discussie” worden gesteld.
Eerder maakte het kabinet al bekend dat in de EU circa 3000 ambtenaren zijn die bruto meer verdienen dan premier Mark Rutte.
Een Duitse krant meldde later dat ruim 11.000 EU-ambtenaren een hoger loon hebben dan de premier.
Hoeveel EU-ambtenaren netto meer verdienen dan de premier kan Timmermans nu niet zeggen.
Hij moet daarvoor eerst overleggen met de Europese Commissie.
SIRE is niet van de overheid maar een particuliere stichting die via donaties werkt.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:51 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
De promotiecampagne is te vergelijken met Postbus 51 of SIRE. Je kunt je bedenkingen hebben bij het voorstel, maar het gaat wat ver om direct allerlei doemvoorspellingen te schetsen. Wat RM-rf hierboven al schreef; de paranoia die heerst is nogal overdreven.
Nogmaals, ik snap je bedenkingen ergens wel, maar ik kan me er gewoon niet echt druk om maken.quote:Op woensdag 6 februari 2013 14:00 schreef Igen het volgende:
[..]
SIRE is niet van de overheid maar een particuliere stichting die via donaties werkt.
Postbus 51 is neutraal. Bij de verkiezingscampagne maken ze alleen spotjes van "Verkiezingen 2012. U komt toch ook?" zonder partij te kiezen. Verder krijgt elke partij precies evenveel ruimte in de zendtijd voor politieke partijen.
En terecht. Het is geen democratie als een kamermeerderheid belastinggeld gebruikt om de denkbeelden van de oppositie te bestrijden en zo aan de macht te blijven.
Maar dat is precies wat hier gaande lijkt te zijn. Het heet een strijd tegen euroscepticisme te zijn, maar eurosceptici zijn niet alleen degenen die wegblijven bij de verkiezingen; er zijn ook eurosceptische partijen in het Europees Parlement vertegenwoordigd.
Aha, ja dan zit de vork anders in de steel.quote:Op woensdag 6 februari 2013 09:54 schreef RM-rf het volgende:
[..]
de discussie darover werd enige dagen terug al gevoerd op fok!
is gebaseerd op een artikel van de Daily Telegraph, welke daarin eigenlijk enkel een aantal beweringen van de UKIP, de anti-europa partij van farrange kritiekloos herhaalt...
waartegen die UKIP protesteerd is dat de afdeling "media-analyse" van het europese parlement, een budgetverhoging van 2 miljoen euro krijgt, om meer informatie te verzamelen van discussies in euro-kritische media in juist landen waar de weerzin tegen de EU toeneemt...
Feitelijk is dat vaak een 'krantenknipsel'-verzamel-afdeling die zulke knipsels vaak doorgeeft aan verschillende bestuurlijke lagen, zowel ambtenaren, maar ook beschikbaar stelt voor bv parlementariers en hun medewerkers..
Of het nuttig is dat zulk een afdeling bestaat en qua budget 2 miljoen groeit zal ik niet beweren... enkel is dde gezochtte ophef een beetje overdreven en kent een behoorlijk groot 'paranoia'-aspect..
een grote bestuursinstantie zal idd informatie moeten verzamelen over de zich ontwikkelende publieke opinie.
Wie had dat gedacht van de EU.quote:
Je bent een journalist. Je moet je er druk om maken, vuur spugen en er vileine stukjes over schrijven.quote:Op woensdag 6 februari 2013 14:02 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Nogmaals, ik snap je bedenkingen ergens wel, maar ik kan me er gewoon niet echt druk om maken.
quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:56 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Je bent een journalist. Je moet je er druk om maken, vuur spugen en er vileine stukjes over schrijven.
BTW. Verdien jij per column meer of minder dan de Neus?
quote:Op dinsdag 22 januari 2013 22:27 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het is of zelfcensuur toepassen, of de snoepreisjes gedag zeggen.
in het artikel staat ook dat het budget kennelijk ook bedoeld is vor 'communicatie'-doeleinden... ze vermelden schijnbaarw el dat het niet de bedoeling is politieke uitspraken te doen, maar wel dat het bedoeld is om te promoten dat 'de eu groter moet worden' (wat het imho wel een politieke en geen neutrale promotie zou maken)...quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:40 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Aha, ja dan zit de vork anders in de steel.
Typisch wie ben jij eigenlijk?quote:
Wat een typische vraag.quote:Op woensdag 6 februari 2013 17:21 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Typisch wie ben jij eigenlijk?
Dat doen ze ook, ze zijn er ook alleen binnen 5 minuten mee klaar. Tenzij je 't gaat opvullen met heel erg wollig taalgebruik.quote:Op woensdag 6 februari 2013 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Snap alle ophef eerlijk gezegd niet. Bovendien was dit niet nodig geweest als de Haagse politici moeite deden de positieve aspecten van de EU te benoemen, in plaats van uit electorale overwegingen af te geven op de Unie.
Federalisme? Een groot deel van de besluitvorming is nog steeds intergouvernementeel van aard.quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
De EEG was en is een prima idee, maar het ondemocratische federalisme van de EU niet, net als de Euro zo een blunder is.
Geloof je het zelf?quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:47 schreef Tarkovski het volgende:
[..]
Federalisme? Een groot deel van de besluitvorming is nog steeds intergouvernementeel van aard.
Ah, ik begrijp dat we van 3-voud nu een lijstje met voorbeelden krijgen die zijn stelling ondersteunen.quote:
Het is noch zuiver intergouvernementeel, noch zuiver supranationaal (laat staan federaal). In de Raad van de Ministers wordt op veel terreinen nog steeds besloten op basis van unanimiteit en waar dat in theorie niet geldt (meerderheidsstemmen), wordt in de praktijk nog altijd naar een consensus gestreefd.quote:
dat mag 'Brussel' helemaal niet bepalen, zoals 'brussel' zelf eigenlijk weinig mag.quote:Op donderdag 7 februari 2013 11:09 schreef karton2 het volgende:
Wat willen ze in Brussel er nou van maken: federatie of unie?
slechts een muntunie en dan had het beter gewoon EEG kunen blijven , de landen zullen toch nooit samen gaan , ze horen niet samen te zijnquote:Op donderdag 7 februari 2013 11:09 schreef karton2 het volgende:
Wat willen ze in Brussel er nou van maken: federatie of unie?
Verhofstadt schreeuwt bijna om een federatie, maar alles bij elkaar heet Europese Unie.
Ze gedragen zich als een stelletje bollebozen die Europa wel even vertellen wat goed is voor hun land en de EU waarbij ze de belangen enkel naar zichzelf toetrekken.quote:Op donderdag 7 februari 2013 11:16 schreef Tarkovski het volgende:
[..]
Het is noch zuiver intergouvernementeel, noch zuiver supranationaal (laat staan federaal). In de Raad van de Ministers wordt op veel terreinen nog steeds besloten op basis van unanimiteit en waar dat in theorie niet geldt (meerderheidsstemmen), wordt in de praktijk nog altijd naar een consensus gestreefd.
Als de Euro klapt dan gaat de EU ook uiteenvallenquote:Op donderdag 7 februari 2013 11:40 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Ze gedragen zich als een stelletje bollebozen die Europa wel even vertellen wat goed is voor hun land en de EU waarbij ze de belangen enkel naar zichzelf toetrekken.
Welke sticker je erop plakt mag je zelf weten.
Vandaag asjeblieft.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:12 schreef HD9 het volgende:
[..]
Als de Euro klapt dan gaat de EU ook uiteenvallen
Financiële strop is maar tijdelijk. Heb ik er graag voor over.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:22 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Je wilt graag een stuk armer worden?
Inderdaad, binnen de korste keren kun je dan weer overal met Roebels, Dollars of Deutsch-Marken betalenquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:23 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Financiële strop is maar tijdelijk. Heb ik er graag voor over.
Geld verdienen op valutakoersen. Mooi.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:32 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Inderdaad, binnen de korste keren kun je dan weer overal met Roebels, Dollars of Deutsch-Marken betalen
Kan zo decennia duren voor je dan weer in de buurt van het huidige welvaartsniveau bent. Met een klappende Euro en EU krijgen we nog heel wat te verteren...quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:23 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Financiële strop is maar tijdelijk. Heb ik er graag voor over.
nee we willen dat het licht uit gaatquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:22 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Je wilt graag een stuk armer worden?
Kan. Is angstpraat van die baasjes in Brussel die hun stoeltjes willen behouden.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:35 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Kan zo decennia duren voor je dan weer in de buurt van het huidige welvaartsniveau bent. Met een klappende Euro en EU krijgen we nog heel wat te verteren...
Reken het ons dan maar eens realistisch voor?quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:36 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Kan. Is angstpraat van die baasjes in Brussel die hun stoeltjes willen behouden.
Welvaart hangt niet af van politiek, maar van de ondernemers en het volk. Ook in die volgorde.
gaan we samensmelten met duitsland net als oost-duitslandquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:32 schreef RM-rf het volgende:
[..]
Inderdaad, binnen de korste keren kun je dan weer overal met Roebels, Dollars of Deutsch-Marken betalen
nee hoor, valutakoersen zullen niet terugkomen en evenmin gaan mensen zich weer laten belazeren met allerhande tarieven die ze zouden moeten betalen..quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:33 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Geld verdienen op valutakoersen. Mooi.
mwah, ik ben banger dat het zou worden als Bayern, Baden-Würtemberg en Hessen...quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:37 schreef HD9 het volgende:
[..]
gaan we samensmelten met duitsland net als oost-duitsland
zullen we wel samen met duitsland een fiscale en politieke unie moeten vormen anders zal dat ook niet gaan, gewoon in het Duitse parlement deelnemen net als Oost-Duitslandquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:38 schreef RM-rf het volgende:
..
Het zal wel gewoon de D-Mark worden dat het de facto betaalmiddel in nederland wordt..
zal vast ook meer interesse komen in het volgen van de duitse financiele politiek omdat dat voor nederland érg bepalend gaat worden, wat men in Berlijn besluit.
Mij best. Scandinavische EU afkoppeling met Duitsland. Dat zie ik wel zitten.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:38 schreef RM-rf het volgende:
[..]
nee hoor, valutakoersen zullen niet terugkomen en evenmin gaan mensen zich weer laten belazeren met allerhande tarieven die ze zouden moeten betalen..
Het zal wel gewoon de D-Mark worden dat het de facto betaalmiddel in nederland wordt..
zal vast ook meer interesse komen in het volgen van de duitse financiele politiek omdat dat voor nederland érg bepalend gaat worden, wat men in Berlijn besluit.
hoe had je dat gedacht?quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:39 schreef HD9 het volgende:
[..]
zullen we wel samen met duitsland een fiscale en politieke unie moeten vormen anders zal dat ook niet gaan
een muntunie kan niet bestaan zonder fiscaal poltieke eenheid.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:42 schreef RM-rf het volgende:
[..]
hoe had je dat gedacht?
een beetje zoals de muis en olifant en de muis die zegt "wat stampen we lekker hé?"
Nederland zal gewoon de qua monetaire politiek afhankelijk worden van duitsland... verder niet erg, die hebben in hun grondwet prima richtlijnen voor hun financiele uitgaven en onafhankelijkheid van de Centrale Bank...
het zal vast niet zo erg woren als na het opzeggen vand e Bretton Woods overeenkomst toen de dollar niet meer als wereldmunt kon gelden omdat de amerikanen stelden: "The dollar is our currency, and it's your problem"
Eerlijk is eerlijk, ook de economen zitten niet allemaal op één lijn. De meerderheid (of degene die de meeste aandacht krijgen) heeft niet altijd gelijk zeg maar.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:37 schreef 99.999 het volgende:
Je weet het blijkbaar beter dan de economen.
dat klopt, ik zeg ook niet dat we een muntiunie krijgen, gewoon dat het bedrijfsleven in de deutsch-mark zal gaan rekenenquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:44 schreef HD9 het volgende:
[..]
een muntunie kan niet bestaan zonder fiscaal poltieke eenheid.
EEN MUNT, EEN LAND
En met wie we stampen maakt me niet uit, ik stem ook voor het duitse parlement hoor, zal me duits moeten bijspijkeren
Economen zijn het wel eens dat een muntunie met verschillende economieen en fiscus niet kanquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:44 schreef jogy het volgende:
[..]
Eerlijk is eerlijk, ook de economen zitten niet allemaal op één lijn. De meerderheid (of degene die de meeste aandacht krijgen) heeft niet altijd gelijk zeg maar.
nee er moet een land zijn, met een soort obligaties, net als Drente en Brabant zeg maar, die hebben ook geen president , eigen parlement en fiscusquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:45 schreef RM-rf het volgende:
[..]
dat klopt, ik zeg ook niet dat we een muntiunie krijgen, gewoon dat het bedrijfsleven in de deutsch-mark zal gaan rekenen
prima toch, de D-mark was de vierde munt in de wereld, die zullen ze in thailand ook wel accepterenquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:45 schreef RM-rf het volgende:
[..]
dat klopt, ik zeg ook niet dat we een muntiunie krijgen, gewoon dat het bedrijfsleven in de deutsch-mark zal gaan rekenen
Ach uiteindelijk vind ik de muntunie nog niet eens zo'n probleem of dat Europa in ieder geval naar buiten toe één handelspartner is. Alleen de rest van het gezeik vind ik zo vervelend, bijvoorbeeld een boete voor de zuivelindustrie omdat je te veel produceert, het ondersteunen van boeren uit naam van de EU, het gehele ambtenarenapparaat, de twee verschillende vestigingen inclusief periodieke volksverhuizing en ga zo maar even door. Laat elk land doen waar ze het beste in zijn zonder al te veel restricties om het maar gelijk te trekken en het gaat volgens mij een stuk beter.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:46 schreef HD9 het volgende:
[..]
Economen zijn het wel eens dat een muntunie met verschillende economieen en fiscus niet kan
Dat is juist het probleemquote:Op donderdag 7 februari 2013 12:55 schreef jogy het volgende:
[..]
Ach uiteindelijk vind ik de muntunie nog niet eens zo'n probleem .
Allicht maar de gedachte dat een grote economische ineerstorting niet zo 1, 2, 3 weer overwonnen is lijkt me niet zo bijzonder vreemd of gezocht.quote:Op donderdag 7 februari 2013 12:44 schreef jogy het volgende:
[..]
Eerlijk is eerlijk, ook de economen zitten niet allemaal op één lijn. De meerderheid (of degene die de meeste aandacht krijgen) heeft niet altijd gelijk zeg maar.
valt mee hoor.quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:07 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Allicht maar de gedachte dat een grote economische ineerstorting niet zo 1, 2, 3 weer overwonnen is lijkt me niet zo bijzonder vreemd of gezocht.
Er zal vast herstel komen maar we worden ver teruggeworpen in onze welvaart. Qua welvaart zou het zeer nadelig zijn allemaal voor de komende decennia.quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:09 schreef HD9 het volgende:
[..]
valt mee hoor.
het licht gaat echt niet uit, er komt een andere munt en we gaan weer verder , hoe dieper de val hoe harder de herstel.
De tweede wereldoorlog dat was pas een puinhoop
De mens is creatief en zolang we collectief handen en hersenen hebben kan de export/productie gewoon door blijven gaan. In NL hebben we wel de uitdaging dat we in mindere mate een productieland zijn en in meerdere mate een doorvoerland dus tja. In het ergste geval stort Rotterdam/Schiphol in elkaar omdat België makkelijker is als deze wel bij de EU blijft maar in het geval van een collectief stervende EU heeft Nederland er relatief minder last van volgens mij. Producten moeten nog steeds vervoert worden. Het zou helemaal leuk worden als Frankrijk, Duitsland, Nederland en België gewoon een mini EU gaan maken en een middelvinger uitsteekt naar de rest. (jaja, onrealistisch, maar toch.)quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:07 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Allicht maar de gedachte dat een grote economische ineerstorting niet zo 1, 2, 3 weer overwonnen is lijkt me niet zo bijzonder vreemd of gezocht.
na eerdere bloeiperioden hebben we ook zo een eeuw stagnatie gehad in deze regio. Juist vanwege het in zichzelf gekeerd raken van Nederland. Bloei hadden we voornamelijk toen de blik naar buiten was gericht.quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:17 schreef jogy het volgende:
[..]
De mens is creatief en zolang we collectief handen en hersenen hebben kan de export/productie gewoon door blijven gaan. In NL hebben we wel de uitdaging dat we in mindere mate een productieland zijn en in meerdere mate een doorvoerland dus tja. In het ergste geval stort Rotterdam/Schiphol in elkaar omdat België makkelijker is als deze wel bij de EU blijft maar in het geval van een collectief stervende EU heeft Nederland er relatief minder last van volgens mij. Producten moeten nog steeds vervoert worden. Het zou helemaal leuk worden als Frankrijk, Duitsland, Nederland en België gewoon een mini EU gaan maken en een middelvinger uitsteekt naar de rest. (jaja, onrealistisch, maar toch.)
Een eeuw stagnatie is tegenwoordig gewoon uiterst onrealistisch trouwens. De tijd gaat misschien even snel als 100 jaar geleden maar de economie gaat gewoon veel en veel sneller en is erg bewegelijk. Welkom in de 21ste eeuw.quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:20 schreef 99.999 het volgende:
[..]
na eerdere bloeiperioden hebben we ook zo een eeuw stagnatie gehad in deze regio. Juist vanwege het in zichzelf gekeerd raken van Nederland. Bloei hadden we voornamelijk toen de blik naar buiten was gericht.
ondemocratisch is het vooral wanneer het eigenlijk niet meer uitmaakt welke mening burgers hebben, maar bv en parlement machteloos is omdat de werkelijke machthebbende liever niet hebben dat de mening van de bevolking en rol gaat vormen in beleidsvorming .quote:Op donderdag 7 februari 2013 13:38 schreef Thanatos45 het volgende:
Het wordt pas ondemocratisch als mensen gedwongen worden om hun mening bij te stellen.
klets niet zo dom johquote:Op donderdag 7 februari 2013 13:12 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Er zal vast herstel komen maar we worden ver teruggeworpen in onze welvaart. Qua welvaart zou het zeer nadelig zijn allemaal voor de komende decennia.
Sommigen zien het in elkaar donderen van de koopkracht als welvaart.quote:Op donderdag 7 februari 2013 14:12 schreef HD9 het volgende:
[..]
klets niet zo dom joh
Hoe eerder die EU uiteenvalt de beter, de hele wereld is aan het herstellen, alleen Europa blijft krimpen door de Euro
quote:do 07 feb 2013, 14:15 | 0 reacties
VVD: gasbel Cyprus mogelijk onderpand lening
DEN HAAG - Cyprus beschikt over zoveel nog niet ontgonnen gasvoorraden dat het land daarmee prima een eventuele Europese lening kan terugbetalen.
De opbrengst wordt geschat op minimaal 20 miljard euro, maar is waarschijnlijk een veelvoud, zei VVD-Kamerlid Mark Harbers donderdag in een debat met minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
In dat geval heeft Cyprus, dat hoopt op een Europese lening van in totaal bijna 17 miljard euro, „hooguit een voorfinancieringsprobleem”, aldus Harbers.
De gasbel kan volgens hem mogelijk als onderpand gelden voor een lening van de eurolanden.
Leuke stelling. Kan je die ook met fatsoenlijke argumenten onderbouwen?quote:Op donderdag 7 februari 2013 14:12 schreef HD9 het volgende:
[..]
klets niet zo dom joh
Hoe eerder die EU uiteenvalt de beter, de hele wereld is aan het herstellen, alleen Europa blijft krimpen door de Euro
Klopt, niemand snapt dan ook dat van die figuren het ineenstorten van de EU of Euro als een geweldig idee zijn buiten een flinke component zelfkastijding.quote:Op donderdag 7 februari 2013 14:55 schreef 3-voud het volgende:
[..]
Sommigen zien het in elkaar donderen van de koopkracht als welvaart.
Je zou ze moeten verbieden te reageren
Hij maakt geen onderscheid tussen de EU en de EMU.quote:Leuke stelling. Kan je die ook met fatsoenlijke argumenten onderbouwen?
Zelfs voor die beiden los ben ik erg benieuwd naar zijn fatsoenlijk onderbouwde argumenten.quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Hij maakt geen onderscheid tussen de EU en de EMU.
Dat gaat toch gebeuren , beter maar snel dan kunen we ook aan de economie werken anders zal het eind van Europa zijnquote:Op donderdag 7 februari 2013 15:15 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Klopt, niemand snapt dan ook dat van die figuren het ineenstorten van de EU of Euro als een geweldig idee zijn buiten een flinke component zelfkastijding.
jaja.quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:37 schreef HD9 het volgende:
[..]
Dat gaat toch gebeuren , beter maar snel dan kunen we ook aan de economie werken anders zal het eind van Europa zijn
Als de Euro klapt dan zal hetr met de verstandhouding binnen Europa ook klaar zijnquote:Op donderdag 7 februari 2013 15:33 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Hij maakt geen onderscheid tussen de EU en de EMU.
Ik of mijn mening, ik zet hier de topic titel boven en vraag me af, is dit niet al iets voor het te beinvloeden?quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:12 schreef HD9 het volgende:
http://www.telegraaf.nl/f(...)rpand_lening___.html
[..]
Hij onderbouwd het misschien niet heel erg sterk, maar waar de rest van de wereld inmiddels wel aan het herstellen is blijft de eurozone kwakkelen.quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:14 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Leuke stelling. Kan je die ook met fatsoenlijke argumenten onderbouwen?
Pepijn van Houwelingen doet het heel aardig hier in de Volkskrant http://www.volkskrant.nl/(...)-onze-welvaart.dhtmlquote:Op donderdag 7 februari 2013 15:35 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Zelfs voor die beiden los ben ik erg benieuwd naar zijn fatsoenlijk onderbouwde argumenten.
Jij mist het punt. Jij pleit voor het opheffen van de EU omdat de Euro (EMU) kwakkelt. Dat is erg onlogisch, tenzij je nog nooit van het verschil tussen de EU en de EMU hebt gehoord.quote:Op donderdag 7 februari 2013 15:49 schreef HD9 het volgende:
[..]
Als de Euro klapt dan zal hetr met de verstandhouding binnen Europa ook klaar zijn
Welke rest van de wereld denk je dan aan? In China en Brazilië valt de economische groei i.i.g. ook vies tegen.quote:Op donderdag 7 februari 2013 18:43 schreef Harlon het volgende:
[..]
Hij onderbouwd het misschien niet heel erg sterk, maar waar de rest van de wereld inmiddels wel aan het herstellen is blijft de eurozone kwakkelen.
Hij doet een leuke poging, maar het is niet echt serieus te nemen. Het Verenigd Koninkrijk als empirisch bewijs voor meer welvaart en economische voorspoed als je niet in de euro zit?quote:Op donderdag 7 februari 2013 19:01 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Pepijn van Houwelingen doet het heel aardig hier in de Volkskrant http://www.volkskrant.nl/(...)-onze-welvaart.dhtml
Pepijn van Houwelingen is bedrijfskundig ingenieur en (filosofisch) econoom.
Hij zegt dat het VK prima handel kan drijven met de rest van Europa zonder in de Euro te zitten.quote:Op donderdag 7 februari 2013 23:03 schreef Igen het volgende:
[..]
Hij doet een leuke poging, maar het is niet echt serieus te nemen. Het Verenigd Koninkrijk als empirisch bewijs voor meer welvaart en economische voorspoed als je niet in de euro zit?Het is juist eerder een tegenvoorbeeld.
Ze zitten niet in de euro, maar handel drijven is nu juist ook het grootste probleem van de UK.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 08:05 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Hij zegt dat het VK prima handel kan drijven met de rest van Europa zonder in de Euro te zitten.
Net zo lachwekkend als de bewering dat het ontbreken van EMU-lidmaatschap daar de oorzaak van is. Kijk maar naar Zweden en Denemarken.quote:Op vrijdag 8 februari 2013 08:13 schreef RM-rf het volgende:
Een bewering dat te lage export voor de UK geen probleem zou, is best lachwekkend ... Zal wel 'filosofisch' bedoeld zijn en eerder weinig economische basis hebben, van die 'filosofisch-econoom'
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |