quote:wo 06 feb 2013, 11:59 | 0 reacties |lees voor
Niet meer van deze tijd
DEN HAAG - De hoogte van de salarissen en vergoedingen van ambtenaren van de Europese Unie zijn „niet meer van deze tijd”.
stelt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken woensdag dat de arbeidsvoorwaarden van EU-ambtenaren moeten worden versoberd.
Zo zou de expatvergoeding voor EU-ambtenaren die permanent in Brussel wonen en werken moeten worden aangepakt.
Ook moet de jaarlijkse salarisaanpassing „ter discussie” worden gesteld.
Eerder maakte het kabinet al bekend dat in de EU circa 3000 ambtenaren zijn die bruto meer verdienen dan premier Mark Rutte.
Een Duitse krant meldde later dat ruim 11.000 EU-ambtenaren een hoger loon hebben dan de premier.
Hoeveel EU-ambtenaren netto meer verdienen dan de premier kan Timmermans nu niet zeggen.
Hij moet daarvoor eerst overleggen met de Europese Commissie.
SIRE is niet van de overheid maar een particuliere stichting die via donaties werkt.quote:Op woensdag 6 februari 2013 12:51 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
De promotiecampagne is te vergelijken met Postbus 51 of SIRE. Je kunt je bedenkingen hebben bij het voorstel, maar het gaat wat ver om direct allerlei doemvoorspellingen te schetsen. Wat RM-rf hierboven al schreef; de paranoia die heerst is nogal overdreven.
Nogmaals, ik snap je bedenkingen ergens wel, maar ik kan me er gewoon niet echt druk om maken.quote:Op woensdag 6 februari 2013 14:00 schreef Igen het volgende:
[..]
SIRE is niet van de overheid maar een particuliere stichting die via donaties werkt.
Postbus 51 is neutraal. Bij de verkiezingscampagne maken ze alleen spotjes van "Verkiezingen 2012. U komt toch ook?" zonder partij te kiezen. Verder krijgt elke partij precies evenveel ruimte in de zendtijd voor politieke partijen.
En terecht. Het is geen democratie als een kamermeerderheid belastinggeld gebruikt om de denkbeelden van de oppositie te bestrijden en zo aan de macht te blijven.
Maar dat is precies wat hier gaande lijkt te zijn. Het heet een strijd tegen euroscepticisme te zijn, maar eurosceptici zijn niet alleen degenen die wegblijven bij de verkiezingen; er zijn ook eurosceptische partijen in het Europees Parlement vertegenwoordigd.
Aha, ja dan zit de vork anders in de steel.quote:Op woensdag 6 februari 2013 09:54 schreef RM-rf het volgende:
[..]
de discussie darover werd enige dagen terug al gevoerd op fok!
is gebaseerd op een artikel van de Daily Telegraph, welke daarin eigenlijk enkel een aantal beweringen van de UKIP, de anti-europa partij van farrange kritiekloos herhaalt...
waartegen die UKIP protesteerd is dat de afdeling "media-analyse" van het europese parlement, een budgetverhoging van 2 miljoen euro krijgt, om meer informatie te verzamelen van discussies in euro-kritische media in juist landen waar de weerzin tegen de EU toeneemt...
Feitelijk is dat vaak een 'krantenknipsel'-verzamel-afdeling die zulke knipsels vaak doorgeeft aan verschillende bestuurlijke lagen, zowel ambtenaren, maar ook beschikbaar stelt voor bv parlementariers en hun medewerkers..
Of het nuttig is dat zulk een afdeling bestaat en qua budget 2 miljoen groeit zal ik niet beweren... enkel is dde gezochtte ophef een beetje overdreven en kent een behoorlijk groot 'paranoia'-aspect..
een grote bestuursinstantie zal idd informatie moeten verzamelen over de zich ontwikkelende publieke opinie.
Wie had dat gedacht van de EU.quote:
Je bent een journalist. Je moet je er druk om maken, vuur spugen en er vileine stukjes over schrijven.quote:Op woensdag 6 februari 2013 14:02 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Nogmaals, ik snap je bedenkingen ergens wel, maar ik kan me er gewoon niet echt druk om maken.
quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:56 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Je bent een journalist. Je moet je er druk om maken, vuur spugen en er vileine stukjes over schrijven.
BTW. Verdien jij per column meer of minder dan de Neus?
quote:Op dinsdag 22 januari 2013 22:27 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Het is of zelfcensuur toepassen, of de snoepreisjes gedag zeggen.
in het artikel staat ook dat het budget kennelijk ook bedoeld is vor 'communicatie'-doeleinden... ze vermelden schijnbaarw el dat het niet de bedoeling is politieke uitspraken te doen, maar wel dat het bedoeld is om te promoten dat 'de eu groter moet worden' (wat het imho wel een politieke en geen neutrale promotie zou maken)...quote:Op woensdag 6 februari 2013 16:40 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Aha, ja dan zit de vork anders in de steel.
Typisch wie ben jij eigenlijk?quote:
Wat een typische vraag.quote:Op woensdag 6 februari 2013 17:21 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Typisch wie ben jij eigenlijk?
Dat doen ze ook, ze zijn er ook alleen binnen 5 minuten mee klaar. Tenzij je 't gaat opvullen met heel erg wollig taalgebruik.quote:Op woensdag 6 februari 2013 09:48 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Snap alle ophef eerlijk gezegd niet. Bovendien was dit niet nodig geweest als de Haagse politici moeite deden de positieve aspecten van de EU te benoemen, in plaats van uit electorale overwegingen af te geven op de Unie.
Federalisme? Een groot deel van de besluitvorming is nog steeds intergouvernementeel van aard.quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:35 schreef Pietverdriet het volgende:
De EEG was en is een prima idee, maar het ondemocratische federalisme van de EU niet, net als de Euro zo een blunder is.
Geloof je het zelf?quote:Op woensdag 6 februari 2013 18:47 schreef Tarkovski het volgende:
[..]
Federalisme? Een groot deel van de besluitvorming is nog steeds intergouvernementeel van aard.
Ah, ik begrijp dat we van 3-voud nu een lijstje met voorbeelden krijgen die zijn stelling ondersteunen.quote:
Het is noch zuiver intergouvernementeel, noch zuiver supranationaal (laat staan federaal). In de Raad van de Ministers wordt op veel terreinen nog steeds besloten op basis van unanimiteit en waar dat in theorie niet geldt (meerderheidsstemmen), wordt in de praktijk nog altijd naar een consensus gestreefd.quote:
dat mag 'Brussel' helemaal niet bepalen, zoals 'brussel' zelf eigenlijk weinig mag.quote:Op donderdag 7 februari 2013 11:09 schreef karton2 het volgende:
Wat willen ze in Brussel er nou van maken: federatie of unie?
slechts een muntunie en dan had het beter gewoon EEG kunen blijven , de landen zullen toch nooit samen gaan , ze horen niet samen te zijnquote:Op donderdag 7 februari 2013 11:09 schreef karton2 het volgende:
Wat willen ze in Brussel er nou van maken: federatie of unie?
Verhofstadt schreeuwt bijna om een federatie, maar alles bij elkaar heet Europese Unie.
Ze gedragen zich als een stelletje bollebozen die Europa wel even vertellen wat goed is voor hun land en de EU waarbij ze de belangen enkel naar zichzelf toetrekken.quote:Op donderdag 7 februari 2013 11:16 schreef Tarkovski het volgende:
[..]
Het is noch zuiver intergouvernementeel, noch zuiver supranationaal (laat staan federaal). In de Raad van de Ministers wordt op veel terreinen nog steeds besloten op basis van unanimiteit en waar dat in theorie niet geldt (meerderheidsstemmen), wordt in de praktijk nog altijd naar een consensus gestreefd.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |