thettes | donderdag 3 januari 2013 @ 23:10 |
Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden. http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/ | |
Adames | donderdag 3 januari 2013 @ 23:11 |
TT kan wel weer wat meer 'r' gebruiken | |
Bosbeetle | donderdag 3 januari 2013 @ 23:15 |
Gastmodje doet.... | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 07:01 |
LAPO fail want mobiel | |
Walter81 | vrijdag 4 januari 2013 @ 08:43 |
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was. RTL doet dat al een tijdje niet meer (denken zeker dat wij gek zijn), maar nu begint de publieke omroep hier dus ook al mee | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 08:46 |
Ja, ze denken bij de PO dat we gek zijn Zuiplappen invasies Sociale Media stress bij jongeren Dat hartstilstanden dalen door rookverbod want Pfeizer wil pilletjes verkopen Nano Folie tegen de gevaarlijke straling van mobieltjes Dat de IJskap van Groenland is gesmolten Merkel een Hitlersnor heeft Dat Jongeren roepen waar is het feestje bij het overlijden van Gerrit Komrij | |
chufi | zaterdag 5 januari 2013 @ 03:04 |
Volgens mij wordt dat alleen nog naar gemeld bij stemprogrammas | |
Snoepje5 | zaterdag 5 januari 2013 @ 08:02 |
Maar eigenlijk kun je dus beter geen filet american kopen als je het niet vertrouwd. Overigens jammer dat ze de supermarkt filet niet hebben getest. Dat lijkt mij toch eigenlijk niet meer dan logisch. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 08:59 |
Wat is er mis mee dan? Wellicht vreemd voor je gevoel dat het lang ingevroren was, maar verder niets mis mee | |
Snoepje5 | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:06 |
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:15 |
En dat is zo voor filet americain generiek? | |
Snoepje5 | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:17 |
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he. Overigens: ook varkensvlees ipv rund. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:52 |
Nuancering is, ze hebben belegde broodjes gekocht. | |
beer-nut | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:42 |
ik dacht dat amercan-filet varkensvlees was, die amerikanen zijn toch allemaal dikke varkens. | |
Erasmo | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:47 |
Juist die in de supermarkt gaat zo ongeveer direct vanuit het vrieshuis luchtdicht afgesloten de koeling in, dat lijkt me voedseltechnisch veiliger dan een broodje wat al een halve dag in de vitrine ligt. | |
Lemans24 | zaterdag 5 januari 2013 @ 17:59 |
Ach, het is zooi met co.serveringsmiddelen en smaakversterkers. Ik at het vroeger heel vaak en vind het nog steeds best lekker, maar eet het nog maar zelden sinds ik dat etiket leerde begrijpen. Antioxidanten OK, maar in filet American zit wel héél veel kunstmatige shit. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:03 |
Als mensen beginnen te huilen over smaakversterkers weet ik gelijk hoe serieus ze te nemen zijn. | |
Lemans24 | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:27 |
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor. Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk. | |
Bosbeetle | zaterdag 5 januari 2013 @ 18:55 |
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit... En jij als toxicoloog moet toch weten dat het voornamelijk de dosering is en niet persee de stof zelf.... Je kunt overal dood aan gaan. | |
Lemans24 | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:08 |
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over. En ja, de dosis bepaalt of je dood gaat. Bij acute vergiftiging. Maar daar hebben we het hier niet over. Verder: dit is een Keuringsdienst topic, dus laten we deze discussie maar niet hier voeren. | |
Bosbeetle | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:12 |
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam. En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk... Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken... Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:37 |
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blaten | |
Lemans24 | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:54 |
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie | |
Lemans24 | zaterdag 5 januari 2013 @ 19:57 |
Dat is ook niet automatisch hetzelfde. Of vind je synthetische vanille ook hetzelfde als natuurlijke? Kunstmatig natriumchloride is ook niet persé hetzelfde als consumptie keukenzout. | |
#ANONIEM | zondag 6 januari 2013 @ 00:21 |
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd. Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres. | |
#ANONIEM | zondag 6 januari 2013 @ 00:21 |
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden. Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen. | |
Isegrim | zondag 6 januari 2013 @ 00:25 |
Hoe kan het dat ik er nu pas achterkom dat er een topicserie bestaat over het geweldigste programma ooit op de Nederlandse TV? | |
Blues | zondag 6 januari 2013 @ 01:52 |
Omdat gewoon | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 02:45 |
E249/E250 is óók een ongewenste toevoeging, maar dat staat los van die E621 troep. Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen. Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep. En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor! [ Bericht 6% gewijzigd door Lemans24 op 06-01-2013 02:55:37 ] | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 09:22 |
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog? | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 09:24 |
Ah, je geroep was dus onzin | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 09:29 |
En nitraatpekelzout en de gevaren daarvan, ik zie dat ongeveer zo Vleeswaren zonder nitraatpekelzout: laten we schatten, duizenden doden per jaar in eu door botox en salmonella ( waarschijnlijk veel meer) Onderzoek toont aan nitraatpekelzout verantwoordelijk voor 0,85 gevallen van kanker in eu per jaar Media: Nitraatpekelzout is troep waar je kanker van krijgt, en ze doen het in ons eten!! Jammer, Huil! Het zelfde soort gegil wat je hoort van Lambiekje over kinderen laten inenten tegen Mazelen. [ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 06-01-2013 09:34:27 ] | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 09:33 |
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat? | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 09:45 |
Helemaal mee eens, ze hangen vaak een beetje naar een libelle truttigheid achtig wereldbeeld, waar de realiteit maar eng is. Verder kunnen ze een onderwerp soms nogal strekken, maar liever dat als de britse versie waar ze drie items nemen en daar 1 aflevering van 20 minuten mee maken. | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 januari 2013 @ 09:55 |
wat is de britse versie? | |
Isegrim | zondag 6 januari 2013 @ 09:57 |
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. En dingen waarin te veel E621 is toegevoegd smaken naar Cupasoup. | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 januari 2013 @ 09:58 |
de smaakontwikkeling van het product zal ook anders zijn. zo'n old amsterdam smaakt imo minder lekker dan een lekker oud kaasje. | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 10:10 |
Want over iets anders kan ik niet meepraten? Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen. | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 10:11 |
Smaak onderbouwen? Tjonge jonge... | |
#ANONIEM | zondag 6 januari 2013 @ 10:19 |
Welkom op FOK! | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 10:32 |
| |
Isegrim | zondag 6 januari 2013 @ 11:39 |
Het gaat natuurlijk helemaal niet om het onderbouwen van 'smaak', maar enfin. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 12:11 |
Je ontwijkt.. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 12:12 |
Ik onderbouw mijn mening tenminste met bronnen, inhoudelijkheid. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 12:13 |
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman. | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 13:24 |
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk. | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 13:25 |
NATUURLIJKE glutamaat. Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk. Gistextract is zelfs niet hetzelfde als E621. Natuurlijk zout: een vis uit zee Kunstmatig zout: een zoetwatervis in de pekel. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 13:26 |
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 13:26 |
Vertel, waarin zit het verschil? | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 13:26 |
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind. | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 13:27 |
De bron. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 13:28 |
Duidelijk, je hebt inhoudelijk niets te melden dan dom geblaat | |
Lemans24 | zondag 6 januari 2013 @ 13:36 |
Leuke discussie, zoals ik net ook al zei. Waarom ben ik er toch weer op in gegaan.... eet smakelijk! | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 13:39 |
Als je inhoudelijk wat te melden hebt moet je dat vooral doen | |
Bosbeetle | zondag 6 januari 2013 @ 22:30 |
Dit, glutamaat is glutamaat maakt niet uit hoe het ontstaan/gemaakt is.... En als er in gesynthetiseerd glutamaat onzuiverheden zitten is dit hetgene dat kwalijk zou kunnen zijn maar daar wordt synthetische glutamaat niet slechter van dan 'natuurlijke' glutamaat natuurlijk. [ Bericht 5% gewijzigd door Bosbeetle op 06-01-2013 22:47:51 ] | |
Watuntrik | maandag 7 januari 2013 @ 00:35 |
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/15-11-2012 Wat heb ik kostelijk gelachen! Kloepoek tok tok confidential.. | |
Lemans24 | maandag 7 januari 2013 @ 00:59 |
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille? Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas? Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat. Al ga je op je kop staan. Werk je voor zo'n fabriek van zinloze additieven ofzo? | |
#ANONIEM | maandag 7 januari 2013 @ 11:02 |
Wellicht niet Onzin. Glutamaat is een eenduidige naam voor een specifiek aminozuur. Kunstmatig glutamaat en glutamaat in natuurlijke voedingsmiddelen zijn dus absoluut identiek. Als er wel verschil zou zijn, zou een van beide niet 'glutamaat' heten. Is gewoon simpele scheikunde. | |
MaximusTG | maandag 7 januari 2013 @ 11:14 |
Precies, het is gewoon dezelfde stof.. Daarnaast wordt MSG tegenwoordig door bacteriele fermentatie gemaakt, dus daar is niks 'kunstmatigs' aan, in de zin van, dat het dmv een chemische reactie gemaakt wordt (wat dus ook prima zou zijn eigenlijk). Synthetische vanille vs natuurlijke is een andere discussie, omdat je het dan over een combinatie van stoffen hebt, waarbij synthetische smaken vaak maar uit een of twee hoofdcomponenten van de natuurlijk smaak bestaan. In het geval van vanille nl vanilline. Dat het anders smaakt is dus niet gek, maar niet meer of minder ongezond. Wel minder lekker . | |
Felagund | maandag 7 januari 2013 @ 11:16 |
Kunstmatige vanilla is meestal vanilline, daarnaast is vanille niet één stof, dus ik snap de vergelijking niet. | |
MaximusTG | maandag 7 januari 2013 @ 11:17 |
Haha, zelfde gedachte, was net mn post aan het editten. | |
Felagund | maandag 7 januari 2013 @ 11:40 |
Er is ook nog een uitzending over geweest, over gele vla. | |
Pietverdriet | maandag 7 januari 2013 @ 12:33 |
Goddank ben ik niet de enige.. | |
MaximusTG | maandag 7 januari 2013 @ 12:40 |
Ja, soms voel je je in een topic als een roepende in de woestijn. Het stomme gelul wat af en toe maar oneindig herhaald wordt over bv voeding is om gek van te worden. Maar het beweren dat er een verschil is tussen een stof die chemisch identiek is in zn synthetische en natuurlijke geproduceerde "vorm" is wel een hele erge. | |
Isegrim | maandag 7 januari 2013 @ 12:43 |
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook. | |
Pietverdriet | maandag 7 januari 2013 @ 12:43 |
jaja, Maar het zijn Natuurlijke suikers, glutamaten, zouten... En natuurlijk is natuurlijk goed (net zo als Botuline Toxine, Nicotine, etc etc) | |
MaximusTG | maandag 7 januari 2013 @ 12:45 |
Maar producten waar het aan is toegevoegd zijn dus niet slechter dan producten waar het van nature inzit. Exact ja. | |
Pietverdriet | maandag 7 januari 2013 @ 12:45 |
De glutamaten zijn chemisch gezien niet anders. | |
Isegrim | maandag 7 januari 2013 @ 13:20 |
Nee, dat zeg ik ook niet. Maar producten waar het aan toegevoegd is, zijn meestal van een andere orde dan producten waar het van nature in zit. Cup-a-Soup tegenover zelfgepruttelde tomatensoep en Italiaanse gerijpte salami tegenover Stegemanmeuk. | |
Pietverdriet | maandag 7 januari 2013 @ 14:16 |
Correct Maar dat heeft niet echt wat met de glutamaten te maken. | |
rene90 | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:50 |
Erg leuke aflevering de laatste, terug te zien op uitzending gemist. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:52 |
Zijn weer herhalingen, toch? | |
Felagund | vrijdag 11 januari 2013 @ 12:55 |
Die van gisteren ging over de modgeblazen glazen die toch heel goedkoop kunnen worden verkocht. Dus dat is inderdaad een herhaling. | |
MaximusTG | vrijdag 11 januari 2013 @ 13:12 |
Ja, herhaling ja. Beetje suf ook. Mondgeblazen voor dat geld?? Dat kan toch helemaal niet?? - trip naar China - Ah, toch wel. Einde. Alhoewel het er wel wat anders aan toegaat dan de "echte" ambachtsman die ze ook laten zien. | |
Zelva | vrijdag 11 januari 2013 @ 14:04 |
| |
Orthello | vrijdag 11 januari 2013 @ 14:05 |
Ik ben er nog steeds niet over uit. Vorige keer al niet en nu nog niet. Ik heb namelijk een moment in de uitzending gezien waar KDVW haar eigen glazen in gooide. En dat was op het moment dat KDVW, in mijn ogen te vroeg, kenbaar maakte dat het om mondgeblazen glas zou gaan, zonder ook nog maar iets van het productie proces te hebben gezien. Chinezen zijn ook niet gek en voelde natuurlijk op hun klompen aan waar KDVW op uit was. En huppekee, naar de eerste de beste mondblazerij, ipv naar de fabriek waar de beoogde glazen worden gemaakt. Ik denk dat IKEA hier ter nauwernood is weggekomen omdat KDVW in een te vroeg stadium een te kritische vraag stelde waardoor de chinese fabriekant nog alle mogelijkheid had om het bezoek aan de fabrieken bij te sturen. | |
Erasmo | vrijdag 11 januari 2013 @ 14:07 |
En dat baseer je op? | |
Felagund | vrijdag 11 januari 2013 @ 14:21 |
De crux was toch juist dat het mondblazen m.b.v. een mal gebeurde, waardoor het process alsnog op een grote(re) schaal kon worden toegepast? | |
rene90 | vrijdag 11 januari 2013 @ 14:23 |
Sowieso vond ik het wel een aparte aanname dat er op die sticker stond 'handmade quality' wat niet hoeft te betekenen dat het ook hand gemaakt is. | |
MrManiak | dinsdag 22 januari 2013 @ 12:06 |
Donderdagavond is weer de herhaling van Eieren | |
Tim_Schuhmacher | donderdag 24 januari 2013 @ 22:41 |
Prachtige reactie aan het einde van de eierexpert op de conclusie dat 90% van de verwerkte eieren van legbatterijen komen! | |
HenkieVdV | vrijdag 25 januari 2013 @ 15:56 |
Ben wel klaar met die herhalingen. | |
Klaploper | vrijdag 25 januari 2013 @ 21:21 |
Vind 't leukere afleveringen dan de nieuwe.. Maar goed, als je ze al gezien hebt is het niets. natuurlijk. | |
MrManiak | donderdag 31 januari 2013 @ 09:29 |
Vanavond weer de aflevering Aardappel | |
fespo | donderdag 31 januari 2013 @ 20:45 |
Het lijkt mij dat die "alleskunner" gewoon een rest aardappel is die vrij gemiddeld is. (beetje kruimig) | |
n0ir | donderdag 31 januari 2013 @ 21:41 |
Dat denk ik ook, als ze een maand later weer een zak Alleskunners hadden gekocht zat er vast een ander ras aardappel in, da's gewoon de goedkoopste van het moment. Nu lijkt de conclusie van de aflevering "Alleskunner = Folva" te zijn terwijl dat volgens mij te kort door de bocht is.. Het is helaas typisch voor KvW dat ze wel een leuk idee hebben maar niet goed genoeg onderzoek kunnen doen om echt interessante conclusies te kunnen maken. Maar ik kijk het nog steeds graag, weet iemand wanneer er weer een nieuwe aflevering komt? | |
Snoepje5 | donderdag 31 januari 2013 @ 22:44 |
Een alleskunner.. Zoals ze in de uitzending zeiden: iedere aardappel kan alles. Maar de smaak verschilt. | |
MrManiak | donderdag 7 februari 2013 @ 09:55 |
Vanaf 14 maart start het nieuwe seizoen ! http://keuringsdienstvanw(...)keert_14_maart_terug | |
MrManiak | woensdag 6 maart 2013 @ 10:52 |
Pietverdriet | woensdag 6 maart 2013 @ 10:57 |
Bevergeil in voedsel?http://en.wikipedia.org/wiki/Castoreum | |
MrManiak | maandag 11 maart 2013 @ 11:08 |
http://keuringsdienstvanw(...)_nieuwe_verslaggever | |
HenkieVdV | maandag 11 maart 2013 @ 11:33 |
Jammer van Maarten. | |
golfer | donderdag 14 maart 2013 @ 16:28 |
Vandaag beging een nieuw seizoen met nieuwe afleveringen. Bevergeil Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanille-ijs. Bevergeil; broodje aap of goed bewaard geheim? De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet over hebben maar de Keuringsdienst ontdekte dat in Canada de beverjacht een heel normale zaak is. En daarmee ook de handel in z’n anale klieren. | |
#ANONIEM | donderdag 14 maart 2013 @ 19:51 |
Alleen de naam bevergeil al | |
OProg | donderdag 14 maart 2013 @ 20:30 |
Ook net ontdekt wat ze er mee doen. Nu al leuk dus. | |
StephanL | donderdag 14 maart 2013 @ 20:31 |
Van vanillestokjes Dat verwacht ik als laatste in supermarkt ijs. | |
Sideshowbobbie | donderdag 14 maart 2013 @ 20:40 |
Beverballen-extract | |
StephanL | donderdag 14 maart 2013 @ 20:42 |
Proeven | |
MilaNL | donderdag 14 maart 2013 @ 20:42 |
De KRO die verkondigt dat Katholieken de bevers bijna hebben laten uitsterven. Heerlijke uitzending. | |
OProg | donderdag 14 maart 2013 @ 20:44 |
Een wereldvreemde Canadees. | |
Sideshowbobbie | donderdag 14 maart 2013 @ 20:45 |
Eckte trailertrash | |
Pietverdriet | donderdag 14 maart 2013 @ 20:46 |
Van wikipedia Castoreum of bevergeil is een uitscheidingsproduct van bevers. Bevers hebben een klier tussen de anus en geslachtsorganen waarin castoreum wordt gevormd. Bevers gebruiken dit voor het invetten van de vacht. Het castoreum wordt als bijproduct gewonnen, bevers worden bejaagd voor hun pels. Castoreum is een donkerbruine harsachtige substantie met een kenmerkende dierlijke zoete geur en een bittere sterke smaak, die kan worden vergeleken met die van muskus. http://nl.wikipedia.org/wiki/Castoreum | |
ß | donderdag 14 maart 2013 @ 20:48 |
Is it dead? | |
golfer | donderdag 14 maart 2013 @ 21:17 |
Wordt vervolgd... Volgende week dus een hele opslagloods vol anaalklieren. | |
golfer | donderdag 14 maart 2013 @ 21:18 |
"that's a big beaver".... | |
Radegast | donderdag 14 maart 2013 @ 21:26 |
Ik hoopte eigenlijk dat 'ie nice beaver zou zeggen | |
#ANONIEM | donderdag 14 maart 2013 @ 21:29 |
Thank you, I just got it stuffed. | |
NoCigar | donderdag 14 maart 2013 @ 22:17 |
Shit, ik heb daar een paar keer aan moeten denken tijdens die aflevering . | |
Tourniquet | donderdag 14 maart 2013 @ 22:23 |
Tja, als ze het ook steeds over bevergeil hebben... | |
Soldier2000 | donderdag 14 maart 2013 @ 22:38 |
Interessante aflevering was dit! Kan niet wachten op het vervolg | |
flipsen | donderdag 14 maart 2013 @ 22:59 |
Zo, nu eerst een vainille-ijsje | |
#ANONIEM | donderdag 14 maart 2013 @ 23:06 |
Pietverdriet | vrijdag 15 maart 2013 @ 09:55 |
Maar goed, ik kom er dus niet achter wat dat nu is met Katholieken en Bevers, vind niets op de site | |
ß | vrijdag 15 maart 2013 @ 10:55 |
http://keuringsdienstvanw(...)ras/katholiekenhapje [ Bericht 20% gewijzigd door ß op 15-03-2013 11:15:22 ] | |
HenkieVdV | vrijdag 15 maart 2013 @ 15:29 |
Leuke uitzending gisteravond. | |
Kadooosh | vrijdag 15 maart 2013 @ 21:17 |
http://keuringsdienstvanw(...)ras/katholiekenhapje | |
ddx | maandag 18 maart 2013 @ 19:39 |
Ah dus voor katholieke vegetariers is ijs met castoreum helemaal niet erg ? | |
Pietverdriet | maandag 18 maart 2013 @ 19:40 |
Vegetariers eten ook geen vis | |
ddx | maandag 18 maart 2013 @ 19:54 |
Mwah zijn er genoeg die weer wel vis eten hoor, dat vinden ze niet zeilig nml. (paar keer leuke discussie over gehad op m'n werk) | |
Erasmo | maandag 18 maart 2013 @ 19:56 |
Dat zijn pescotariërs. | |
Frag_adder | dinsdag 19 maart 2013 @ 07:56 |
Als met synthetische vanille het zelfde molecuul gemaakt wordt als wat voor de vanille smaak zorgt in de natuurlijke variant (vanilline) , dan ja, is precies hetzelfde en niet beter / slechter voor het lichaam en heeft niet meer of minder smaak. Het is precies dezelfde stof. Zolang het in beide gevallen even zuiver is maakt het niets uit. Gesmolten kaas (als je kaas bedoelt die bij kamer temperatuur gesmolten is) is niet hetzelfde als vaste kaas die bij kamertemperatuur vast is, immers een ander smeltpunt. Gesmolten kaas (die weer stolt bij vaste temperatuur) is hetzelfde als dezelfde vaste toestand alleen in een andere fase. ijs blijft ook gewoon water, het is alleen in een andere fase bij een andere temperatuur, maar chemisch gezien is het hetzelfde want als het weer ontdooit heb je ook gewoon weer water. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:06 |
Bull Vaniline is een synthetische smaakstof die in de buurt komt van vanille. Hij lijkt er een beetje op. In vergelijking is de scherper, strenger en heel eenvoudig van smaak. Vanille is zacht, boterig en complex van smaak, een veel breder en rijker aroma. Als jij meent dat vaniline hetzelfde smaakt heb je nog nooit vanille geproeft. | |
Frag_adder | dinsdag 19 maart 2013 @ 08:33 |
In natuurlijke vanille zit vanilline, dus als ik jou was zou ik ook maar geen natuurlijke vanille meer eten want daarin zit ook zo een vreselijke synthetische stof. De discussie is gewoon erg moeilijk, het merendeel wat je proeft in vanillestokjes komt door de vanilline die daar van nature in zit. Echter zitten er nog meer smaakstoffen in die bij synthetische vanille vaak ontbreken, dat wil niet zeggen dat vanilline niet in de natuur voor komt. Als jij meent dat in vanille geen vanilline voor komt, dan ben ik heel erg benieuwd van welke moleculen jij meent dat deze "smaak" dan wel vandaan komt. | |
Teslynd | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:08 |
Indertijd werd gezegd dat het (qua namaken, natuuridentiek) hetzelfde was als de eiwitstructuur net zo nagebouwd was. In de praktijk bleek, dat mensen allergisch reageren konden op de nagemaakte stof. Doordat de eiwitstructuur gelijk was, en het lichaam geen onderscheid maken kon, werden ze toen ook allergisch voor het origineel. Toen dat aan de grote klok gehangen werd, verdween de aanbeveling natuuridentiek. | |
alors | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:46 |
Leuke aflevering | |
arjan1212 | donderdag 21 maart 2013 @ 19:01 |
Vanavond deel 2 van het bevergeil ze hebben ook een facebook pagina https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/keuringsdienst | |
Erasmo | donderdag 21 maart 2013 @ 20:24 |
2 minuten waarschuwing. | |
Erasmo | donderdag 21 maart 2013 @ 20:30 |
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd. | |
Pietverdriet | donderdag 21 maart 2013 @ 20:31 |
Reclameregels | |
Specularium | donderdag 21 maart 2013 @ 20:32 |
Ze betalen als het logo te zien is. | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:35 |
Mag het niet in Amerika? Dat ze het alleen in Europa verkopen? | |
Erasmo | donderdag 21 maart 2013 @ 20:37 |
Juist bij de KvW laten ze altijd alle verpakkingen zien, op wijngate na dan. | |
henkde_j | donderdag 21 maart 2013 @ 20:37 |
We gebruiken het niet *uche uche | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:38 |
Oh ik zat in het verkeerde topic te typen | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:40 |
| |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 20:43 |
(bijna)Elke geur gebruikt zulke zaken, anders ruikt het echt niet lekker blijkbaar. Vaginaal apenextract, dierenuitwerpselen, dierenurine etc. | |
StephanL | donderdag 21 maart 2013 @ 20:44 |
Lekker vanille ijs met bever geil | |
henkde_j | donderdag 21 maart 2013 @ 20:46 |
Bronnen bitte | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:46 |
Apen denk ik. | |
thettes | donderdag 21 maart 2013 @ 20:47 |
Enige leuke aan deze aflevering vind ik 'suffistikeeted'... | |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 20:47 |
Algemeen bekend toch? Ik heb het uit krantenartikelen, wetenschapsbijlages. | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:48 |
Dat van die apen wist ik niet. | |
henkde_j | donderdag 21 maart 2013 @ 20:48 |
Beetje kinderachtig dat ze je naar de website sturen | |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 20:50 |
Dat is zo'n woord dat ik altijd onthouden heb omdat ik het grappig vond, maar als iemand het beter weet laat maar horen. | |
Specularium | donderdag 21 maart 2013 @ 20:50 |
Die Turk heeft gewoon geen smaak. | |
chufi | donderdag 21 maart 2013 @ 20:52 |
Of juist wel | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:53 |
Ze durft het woord bevergeil niet te zeggen. | |
chufi | donderdag 21 maart 2013 @ 20:53 |
never geil waarschijnlijk | |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 20:54 |
Hier: Ooit woonde ik een college bij van een professor in de geurkunde. Die had zijn leven in dienst gesteld van onderzoek naar alles wat met reuk en geur te maken heeft. Bij zijn onderzoek was hij tot de conclusie gekomen dat wat mensen lekker vinden ruiken een vrij directe relatie heeft met pies- en poepluchtjes. De best verkopende parfums hebben een samenstelling die grotendeels daarmee overeenkomt. Sommige fabrikanten probeerden andere geurformules maar waren al na een jaar failliet. Die lucht verkocht niet. Wat het allerlekkerst is? Dat is vaginale apengeur. De vagina van een aap is werkelijk het neusje van de zalm. Ruik nu maar eens aan je vrouw. Ruikt ze lekker vandaag? Nou, zo ruikt dus een apenkut. En dat kost maar iets meer dan een euro per milliliter. http://www.zuiglam.com/2010/08/11/odeur/ | |
Specularium | donderdag 21 maart 2013 @ 20:55 |
Ah, dus de bedoeling was Jamie Oliver aanvallen? | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:56 |
Het wordt in ieder geval ERGENS voor gebruikt. Die dingen hingen daar niet voor jan lul in dat hutje. | |
arjan1212 | donderdag 21 maart 2013 @ 20:56 |
het zit er niet in !! pff.. wou ik die c1000 vanille ijs gaan halen.. whaha | |
arjan1212 | donderdag 21 maart 2013 @ 20:56 |
chanel volgens die laborant | |
Mylene | donderdag 21 maart 2013 @ 20:57 |
En snoep toch ook? | |
chufi | donderdag 21 maart 2013 @ 20:57 |
Mooie bevermutsen kun je er van maken ... Van die huidjes | |
Karina | donderdag 21 maart 2013 @ 20:57 |
Ja had ik ook al gevonden. En nog een paar parfums. Maar niet in ijs (of in ieder geval niet in deze 2 soorten die ze getest hadden). | |
Kidney_bean01 | donderdag 21 maart 2013 @ 20:59 |
Hadden ze niet alle vanille ijsbakken kunnen testen??? | |
arjan1212 | donderdag 21 maart 2013 @ 21:00 |
waarom die flavorist zei toch alleen van die 2 dat het erin zou kunnen zitten | |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 21:00 |
Zijn het niet die harde stukjes in het chocoladeijs? Ze vangen wel enorm veel bevers in Canada trouwens. | |
chufi | donderdag 21 maart 2013 @ 21:01 |
try canadian vanille ijs | |
NoCigar | donderdag 21 maart 2013 @ 21:03 |
Ben & Jerry's 'Chunky Beaver'. [ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 21-03-2013 21:11:55 ] | |
PaarsBeestje | donderdag 21 maart 2013 @ 21:05 |
Daar zit ik dan met m'n flesje Chanel iedere ochtend | |
chufi | donderdag 21 maart 2013 @ 21:05 |
nomnomnom | |
Kidney_bean01 | donderdag 21 maart 2013 @ 21:05 |
ja maar dat had hij ook al mis.. En voor de volledigheid was het beter geweest om de andere bakken ook te testen... in de trant van 'in deze bakken is het wel aangetroffen, maar in die bakken niet'. | |
arjan1212 | donderdag 21 maart 2013 @ 21:09 |
Waarom keek die gozer eigenlijk alsof ie over zijn nek moest toen ie een hapje van het ijs met beverballen nam.. en vervolgens zei die dat het veel lekkerder was beetje vreemd.. | |
ddx | donderdag 21 maart 2013 @ 21:14 |
Mja en misschien wou die flavorist juist wel ijs laten testen waar het toch niet in zou zitten ? Grote kans dat ze nu zelfde ijs hebben laten testen. Beter hadden ze gewoon 20 monsters getest. (en als test ook hun zelfgemaakt ijs) Maar misschien wel een erg dure test. | |
golfer | donderdag 21 maart 2013 @ 21:19 |
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen. Unilever zal dat wel verboden hebben. | |
Soldier2000 | donderdag 21 maart 2013 @ 22:40 |
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf. | |
Frag_adder | vrijdag 22 maart 2013 @ 07:51 |
Ik denk dat ze bang zijn hun klantenbestand kwijt te zijn / een boete te krijgen als ze dat wel doen, grote bedrijven dekken zich vaak in. Ze hadden als test ijs sowieso dat zelfgemaakte waar het wel in zat moeten laten testen als controle middel. Ik vind het een boeiend programma maar ze gaan vaak net niet diep genoeg. | |
wspa_ | vrijdag 22 maart 2013 @ 07:53 |
Heeft hij ooit gelachen dan? | |
Soldier2000 | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:24 |
Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op. | |
Specularium | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:30 |
Hij hangt een beetje teveel in de rol van serieuze onderzoeker. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 09:55 |
Correct. Het was mooier als ze daadwerkelijk wat gevonden hadden. Mooi trouwens dat ze wel gewoon zelf vonden dat het met lekkerder was. | |
Frag_adder | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:01 |
Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:03 |
Vind dat volkomen terecht. Als ik als bedrijf een aroma in opdracht geef wil ik ook niet dat de aromist gaat vertellen wat er in zit aan de eerst beste journalist. | |
Felagund | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:05 |
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:13 |
Het is 1 groot complot! | |
Felagund | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:20 |
Nou ja, dat niet natuurlijk. Hij heeft er geen belang bij om ze te helpen. | |
Soldier2000 | vrijdag 22 maart 2013 @ 10:31 |
Omdat de flavorist vertelde dat eigenlijk alleen in vanille ijs gebruikt werd, en daarbij hebben ze gewoon een grens getrokken. Wat ik logisch vind aangezien het een consumentenprogramma is, en consumenten kopen nu gewoon eerder ijs dan een vanille aroma. Als dat zo was, dan had hij ook niet aan het programma meegedaan. | |
MrManiak | vrijdag 22 maart 2013 @ 11:02 |
Toch ben ik wel benieuwd naar de smaak van bevervanille-ijs | |
ß | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:19 |
Ze maakten niet gebruik van C13 NMR maar van Massa Spectrometrie. Kijk nog maar eens goed welke eenheden er bij de assen staan Het staat er zelfs boven. MS is een hele krachtige techniek waarbij je, zelfs als er maar een paar moleculen van je gezochte stof in het sample zitten, toch een heel duidelijk beeld krijgt. | |
Pietverdriet | vrijdag 22 maart 2013 @ 12:47 |
Ik ga eens kijken of ik aan een (kleine) hoeveelheid kan komen. | |
Zelva | vrijdag 22 maart 2013 @ 13:22 |
Als jij je eerste hap beverballen gaat eten, ga je ook enigszins weifelend daar aan beginnen. | |
golfer | donderdag 28 maart 2013 @ 21:20 |
Mooie aflevering weer over walnootolie en het gebrek aan medewerking van de producenten terwijl er helemaal niks geheims of vreemds aan het proces is: gewoon een blend van geperste walnoot olie met geraffineerde walnootolie | |
arjan1212 | donderdag 28 maart 2013 @ 21:21 |
wel verrotte walnoten dan he.. whehe | |
MaximusTG | donderdag 28 maart 2013 @ 22:06 |
Eigenlijk net zoals veel olijfolie dus! | |
Teslynd | donderdag 28 maart 2013 @ 22:19 |
Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt. | |
Platina | donderdag 28 maart 2013 @ 22:43 |
fabeltje | |
golfer | donderdag 28 maart 2013 @ 22:56 |
Waar haal je die 'wijsheid' vandaan? | |
Teslynd | vrijdag 29 maart 2013 @ 00:29 |
Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken. | |
fotostarter | vrijdag 29 maart 2013 @ 06:43 |
Raar einde gisteren. Of lag dat aan mij? | |
Snoepje5 | vrijdag 29 maart 2013 @ 06:56 |
Klopt indd ja. In potjes groente gan hak bijv ook x% slakken. (Of x% insecten) | |
Isabeau | vrijdag 29 maart 2013 @ 08:02 |
Hebben ze wel eens een rapportage over olijfolie gemaakt? Of misschien niet omdat de maffia daar een stevige vinger in de pap schijnt te hebben. Neppen met olijfolie schijnt meer geld op te leveren dan drugsdealen | |
#ANONIEM | vrijdag 29 maart 2013 @ 08:46 |
en zeggen dat je de olie van de AH beter van smaak vond dan bij de olieboer | |
MaximusTG | vrijdag 29 maart 2013 @ 09:10 |
Ja, hebben ze idd een aflevering over gemaakt. Groot deel van de olijfolie is maar lampenoliekwaliteit, maar die kan omhoog gewerkt worden met een bepaald proces; Dat wordt dan gemengd met bv extra vergine olijfolie om een eindproduct te maken. | |
Platina | vrijdag 29 maart 2013 @ 09:38 |
Tuurlijk ja, geef dan eens een bron. | |
Isabeau | vrijdag 29 maart 2013 @ 09:50 |
Ik las ergens dat 'kenners' pure olijfolie afdoen als nep omdat ze de smaak niet herkennen | |
fespo | vrijdag 29 maart 2013 @ 12:25 |
leuke aflevering | |
golfer | vrijdag 29 maart 2013 @ 12:29 |
Je lulde dus uit je nek met die bewering? /broodje aap | |
fespo | vrijdag 29 maart 2013 @ 12:36 |
jij denkt dat ze elke beestje eruit kunnen filteren? | |
MrData | vrijdag 29 maart 2013 @ 14:32 |
De FDA in Amerika heeft wel degelijk richtlijnen met percentages insecten e.d. wat in voedsel mag zitten: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Food_Defect_Action_Levels Zal vast wel in Nederland iets vergelijkbaars voor gelden. | |
Frag_adder | vrijdag 29 maart 2013 @ 14:54 |
Ik heb inderdaad wel eens bij een kookprogramma gezien dat ze pure, net geperste olijfolie dronken en dat vergeleken met wat we in de supermarkt kopen. Conclusie daaruit was dat je in de supermarkt beter zonnebloem olie kon kopen als je toch olie ging kopen. | |
Teslynd | vrijdag 29 maart 2013 @ 20:38 |
Je gaat toch niet elk krantenbericht dat je ooit las registereren? | |
golfer | donderdag 4 april 2013 @ 15:35 |
Vanavond: Een kijker vroeg zich af, waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika's of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst gaat op pad en komt terecht in een Babylonische spraakverwarring over paprika, peper en capsicum. | |
Pietverdriet | donderdag 4 april 2013 @ 17:06 |
Ik vind paprikapoeder wel degelijk naar paprika smaken, het is geen 1 op 1 smaak, maar het is dan ook gedroogd (en als je echt lekkere hebt, gerookt) en ja het smaakt anders van verse. Gedroogde doperwten smaken ook heel anders dan verse, de zoetheid is daar helemaal weg. | |
STING | donderdag 4 april 2013 @ 20:35 |
Er zijn interessantere onderwerpen | |
henkde_j | donderdag 4 april 2013 @ 20:38 |
Begonnen! Heb zelf ook nooit de link kunnen leggen tussen paprika en paprikachips | |
Dragonberry | donderdag 4 april 2013 @ 20:39 |
Ben benieuwd! | |
VaderVanJezus | donderdag 4 april 2013 @ 20:41 |
Een westlander in west Friesland? | |
Phaelanx_NL | donderdag 4 april 2013 @ 20:42 |
Wikipedia had ook al uitkomst geboden zie ik . | |
ß | donderdag 4 april 2013 @ 20:46 |
Daar is die weer | |
henkde_j | donderdag 4 april 2013 @ 20:47 |
Jezus, hoe groot is die nieuwe vent wel niet | |
henkde_j | donderdag 4 april 2013 @ 20:49 |
Spugen in z'n afwas | |
Phaelanx_NL | donderdag 4 april 2013 @ 20:49 |
Fransen zijn niet zo groot. | |
henkde_j | donderdag 4 april 2013 @ 20:51 |
Hij kon ook niet rechtop door de deur | |
Phaelanx_NL | donderdag 4 april 2013 @ 20:53 |
Gewoon een heel klein appartement. | |
henkde_j | donderdag 4 april 2013 @ 20:57 |
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen | |
ddx | donderdag 4 april 2013 @ 21:02 |
Wiki is alleen ook niet duidelijk. http://en.wikipedia.org/wiki/Paprika Waar dus bell pepper de paprika is die wij in de winkel los kopen. (al heb je daar sinds paar jaar ook puntpaprika's (oftewel lijken meer op pepers)) Gewoon lekker verwarrend. Al heb ik zelf nooit echt nut van paprikapoeder zoals wij in winkel kunnen kopen snap. Chilipoeder gebruik ik nog wel eens, maar meestal gewoon lekker verse pepers. | |
golfer | donderdag 4 april 2013 @ 21:11 |
Prachtige spraakverwarring over peppers en paprika's. Een Alain die in z'n afwasgootsteen spuugde. | |
Dragonberry | donderdag 4 april 2013 @ 21:12 |
Kan je winnen via de site! | |
fotostarter | donderdag 4 april 2013 @ 21:15 |
altijd een viespeuk gevonden die kerel | |
Phaelanx_NL | donderdag 4 april 2013 @ 21:15 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paprikapoeder | |
Felagund | donderdag 4 april 2013 @ 21:22 |
Die is wel duidelijk. | |
fespo | donderdag 4 april 2013 @ 22:26 |
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur. kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt) | |
Phaelanx_NL | donderdag 4 april 2013 @ 22:49 |
Specerijen smaken bijna nooit lekker als je ze puur proeft. | |
dubbeltjeswasgeld | vrijdag 5 april 2013 @ 09:46 |
Het is peperpoeder eigenlijk . | |
thettes | vrijdag 5 april 2013 @ 10:03 |
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo? | |
golfer | vrijdag 5 april 2013 @ 10:39 |
Nee. | |
kree | vrijdag 5 april 2013 @ 12:07 |
even de herhaling kijken zo | |
Zelva | vrijdag 5 april 2013 @ 23:39 |
Jansen uit Andijk. | |
ClapClapYourHands | vrijdag 5 april 2013 @ 23:43 |
Ja ik ook maar om paprika te drogen heb je of 1 jaar nodig, of je moet 4 dagen lang je oven aanzetten | |
Pietverdriet | zondag 7 april 2013 @ 17:40 |
Grappig Ik vind nu juist die blokpaprika niet echt lekker, maar heb liever de lange. Maar toch grappig. Ga hier eens wat blokpaprikas drogen om te zien hoe het poeder smaakt. | |
Radegast | zondag 7 april 2013 @ 20:35 |
De puntpaprika is wat zoeter, ideaal om te grillen en dan lekker door bv. de salade. Blokpaprika's gebruik ik eerder in eenpansgerechten. | |
#ANONIEM | zondag 7 april 2013 @ 20:59 |
Even het topic van begin tot eind gelezen, ben een fan van deze serie. Al vond ik de aflevering over pils zwak. | |
Pietverdriet | zondag 7 april 2013 @ 21:03 |
Ik gebruik geheel geen blokpaprika, | |
golfer | zondag 7 april 2013 @ 23:33 |
Ik lust geen paprika's. Heel soms een gegrilde en daarna ontvelde puntpaprika als zoetmaker in de paella. | |
rubbereend | woensdag 10 april 2013 @ 20:36 |
och je weet niet half wat voor een onkruid in Nederland aan "onkruid" wordt geveild door tuinders en wat prachtig bij de consument terecht komt. We hebben op het werk weleens wortels van planten geveild omdat ze er leuk uitzagen . En dat is zo'n beetje het enige criterium lijkt me. | |
Phaelanx_NL | donderdag 11 april 2013 @ 20:33 |
Kickje, Lianen nu dus. | |
Phaelanx_NL | donderdag 11 april 2013 @ 20:34 |
Wat zou je voor ander criterium er op los willen laten? | |
StephanL | donderdag 11 april 2013 @ 20:35 |
Onkruid | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:39 |
Prachtige handel is dit toch. En al die Libelle vrouwtjes het maar kopen | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:41 |
"Juist heel creatief" Een gekochte tak op je tafel flikkeren | |
chufi | donderdag 11 april 2013 @ 20:42 |
Hout voor op je tafel.... | |
Strooper | donderdag 11 april 2013 @ 20:43 |
Wat een droogkloot die Dijk. | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:43 |
Hij noemt het al meteen artikelen | |
ß | donderdag 11 april 2013 @ 20:43 |
Sinds wanneer is een tak in het bos een artikel? | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:44 |
Wel mooi dat zo'n dooie boer met dit soort dingen die 'helemaal leuk dames' het hoofd op hol weet te brengen | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:44 |
Erg gezellig, zo stuk dood hout op je tafel | |
Pietverdriet | donderdag 11 april 2013 @ 20:44 |
Sinds daar een markt voor is | |
chufi | donderdag 11 april 2013 @ 20:44 |
Die voorbeelden dame .... | |
ß | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
plastic maakt het echter | |
Pietverdriet | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Ik snap bloemen al niet. | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Het plastic maakt het echter | |
Kwork | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Die vrouw | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Ze hebben ook wel die ideale vent naar dat tuincentrum gestuurd | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Midden in de rimboe | |
ddx | donderdag 11 april 2013 @ 20:45 |
Waar zit ik naar te kijken, beetje door de onderwerpen heen ofzo ? | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:46 |
Klein kereltje in een boom | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:46 |
Zit erop te wachten dat hij de liaan boven z'n hoofd afkapt | |
ß | donderdag 11 april 2013 @ 20:46 |
Als alles zo geoogst moet worden snap ik wel dat het duur is. | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:46 |
Ik vind et onderwerp wel leuk bedacht | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:47 |
Gaat moeilijk met het Nederlandse weer | |
Strooper | donderdag 11 april 2013 @ 20:47 |
Echt een type die op de Huishoudbeurs verkooppraatjes houdt. | |
InTrePidIvity | donderdag 11 april 2013 @ 20:47 |
Fantastisch toch, dat iemand hier geld mee weet te verdienen? Bijzonder inventief, pure handelsgeest | |
ddx | donderdag 11 april 2013 @ 20:47 |
Meer onderwerp voor wilde keuken ofzo misschien ? | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:49 |
je eet ze toch niet | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:49 |
lekker gek | |
bleiblei | donderdag 11 april 2013 @ 20:49 |
Ik vind dit wel weer een topaflevering . Wat een eindbaas, die kerel in dat oerwoud. Geen flauw idee wat ie verkoopt, maar al die huisvrouwen in NL betalen er 20 euro voor in Intratuin en willen het achter het raam . | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:49 |
Heul deukoratieeff | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:50 |
lekker giftig | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:50 |
Oei wending Al zouden ze het vooraf wel geweten hebben | |
bleiblei | donderdag 11 april 2013 @ 20:51 |
Pieter Baas!! | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:51 |
morgen dus kamervragen en de voedsel en warenwet erboven op | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:51 |
serieus, kost dat stukje nou 12,95 | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:52 |
Topondernemer | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:52 |
en die kut weet van alles doen | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:53 |
Hij draait er ook niet omheen | |
Phaelanx_NL | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
Heb liever een mooie plant. | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
en heeft nu meteen zijn eigen product om zeep geholpen | |
ddx | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
Gewoon weer terug naar de bielzen. | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
Nee, vind juist van niet | |
Phaelanx_NL | donderdag 11 april 2013 @ 20:54 |
Droog programma, die gesprekjes . | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:55 |
ik hoef het niet meer | |
ErkendFokker | donderdag 11 april 2013 @ 20:55 |
Hahaha deze scène | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:55 |
gesponseerd door Warner bros? | |
ddx | donderdag 11 april 2013 @ 20:55 |
Nu alweer afgelopen. | |
bleiblei | donderdag 11 april 2013 @ 20:56 |
Hiervoor wel dan? | |
henkde_j | donderdag 11 april 2013 @ 20:56 |
Dit wist toch iedereen al? | |
Strooper | donderdag 11 april 2013 @ 20:57 |
Wel een baas hoor die Wim Dijk. Beetje door het regenwoud banjeren, af en toe wat takken van de grond rapen en doorverkopen aan Hollandse huisvrouwen. | |
Oscar. | donderdag 11 april 2013 @ 20:57 |
dacht je dat | |
golfer | donderdag 11 april 2013 @ 21:19 |
Briljant: cash for trash. En die parasitaire onkruidzooi blijkt nog vaak giftig ook. Dat wijf van Intratuin die overal op inging. Leuk snoepreisje weer voor Marijn. | |
#ANONIEM | zondag 14 april 2013 @ 00:15 |
Haha heerlijk die ongemakkelijke stiltes. Wat een onzin product zo'n liaan | |
Isabeau | zondag 14 april 2013 @ 00:26 |
Ik weet toch heel veel huizen in de buurt waar zoiets voor het raam hangt | |
Blues | zondag 14 april 2013 @ 02:07 |
Maar het hoort op een tafel met schuimrubberbloemen erin Voor het natuurbuitengevoel Of zweefffff meeeee met dit concept http://www.studioliaan.nl(...)inspirerend-kantoor/ | |
Pietverdriet | zondag 14 april 2013 @ 09:16 |
Heb de aflevering terug gekeken, en hoofdschuddend naar de truttigheid zitten kijken, echt, wat vreselijk. | |
Isabeau | zondag 14 april 2013 @ 09:20 |
Het meest trieste aan dit soort vage rages is nog dat mensen elkaar gewoon nadoen! Er is dus niet 1 excentrieke tante die het allemaal maar prachtig vindt, neeeee....er zijn hele volksstammen van keurige burgers die dit in huis ophangen. | |
McNulty | maandag 15 april 2013 @ 13:44 |
Heerlijk dat gesprek tussen die kvw gast en die vrouw van dat tuincentrum. | |
Pietverdriet | maandag 15 april 2013 @ 13:48 |
Kuddegedrag | |
Luigi | maandag 15 april 2013 @ 13:48 |
Net zoals elkaar op een forum napraten over hoe verschrikkelijk truttig alles wel niet is? . | |
rene90 | maandag 15 april 2013 @ 15:11 |
Ik vond het niet echt een schokkende aflevering verder, allemaal erg voorspelbaar. | |
µ | maandag 15 april 2013 @ 20:04 |
Vond de volgende beter . |