FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde #15 - Spannende Champignons
thettesdonderdag 3 januari 2013 @ 23:10
59869-250-247.png

keuringsdienst.png

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
Adamesdonderdag 3 januari 2013 @ 23:11
TT kan wel weer wat meer 'r' gebruiken
Bosbeetledonderdag 3 januari 2013 @ 23:15
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 23:11 schreef Adames het volgende:
TT kan wel weer wat meer 'r' gebruiken
Gastmodje doet....
Pietverdrietvrijdag 4 januari 2013 @ 07:01
LAPO fail want mobiel
Walter81vrijdag 4 januari 2013 @ 08:43
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 18:30 schreef golfer het volgende:
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen. :{
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.
RTL doet dat al een tijdje niet meer (denken zeker dat wij gek zijn), maar nu begint de publieke omroep hier dus ook al mee -O-
Pietverdrietvrijdag 4 januari 2013 @ 08:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 08:43 schreef Walter81 het volgende:

[..]

In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.
RTL doet dat al een tijdje niet meer (denken zeker dat wij gek zijn), maar nu begint de publieke omroep hier dus ook al mee -O-
Ja, ze denken bij de PO dat we gek zijn

Zuiplappen invasies

Sociale Media stress bij jongeren
Dat hartstilstanden dalen door rookverbod want Pfeizer wil pilletjes verkopen
Nano Folie tegen de gevaarlijke straling van mobieltjes
Dat de IJskap van Groenland is gesmolten
Merkel een Hitlersnor heeft
Dat Jongeren roepen waar is het feestje bij het overlijden van Gerrit Komrij
chufizaterdag 5 januari 2013 @ 03:04
Volgens mij wordt dat alleen nog naar gemeld bij stemprogrammas
Snoepje5zaterdag 5 januari 2013 @ 08:02
Maar eigenlijk kun je dus beter geen filet american kopen als je het niet vertrouwd.

Overigens jammer dat ze de supermarkt filet niet hebben getest. Dat lijkt mij toch eigenlijk niet meer dan logisch.
Pietverdrietzaterdag 5 januari 2013 @ 08:59
Wat is er mis mee dan? Wellicht vreemd voor je gevoel dat het lang ingevroren was, maar verder niets mis mee
Snoepje5zaterdag 5 januari 2013 @ 09:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis mee dan? Wellicht vreemd voor je gevoel dat het lang ingevroren was, maar verder niets mis mee
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.
Pietverdrietzaterdag 5 januari 2013 @ 09:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 09:06 schreef Snoepje5 het volgende:

[..]

Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.
En dat is zo voor filet americain generiek?
Snoepje5zaterdag 5 januari 2013 @ 09:17
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dat is zo voor filet americain generiek?
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.

Overigens: ook varkensvlees ipv rund.
Pietverdrietzaterdag 5 januari 2013 @ 09:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 09:17 schreef Snoepje5 het volgende:

[..]

Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.

Overigens: ook varkensvlees ipv rund.
Nuancering is, ze hebben belegde broodjes gekocht.
beer-nutzaterdag 5 januari 2013 @ 17:42
ik dacht dat amercan-filet varkensvlees was, die amerikanen zijn toch allemaal dikke varkens.
Erasmozaterdag 5 januari 2013 @ 17:47
Juist die in de supermarkt gaat zo ongeveer direct vanuit het vrieshuis luchtdicht afgesloten de koeling in, dat lijkt me voedseltechnisch veiliger dan een broodje wat al een halve dag in de vitrine ligt.
Lemans24zaterdag 5 januari 2013 @ 17:59
Ach, het is zooi met co.serveringsmiddelen en smaakversterkers. Ik at het vroeger heel vaak en vind het nog steeds best lekker, maar eet het nog maar zelden sinds ik dat etiket leerde begrijpen. Antioxidanten OK, maar in filet American zit wel héél veel kunstmatige shit.
Pietverdrietzaterdag 5 januari 2013 @ 18:03
Als mensen beginnen te huilen over smaakversterkers weet ik gelijk hoe serieus ze te nemen zijn.
Lemans24zaterdag 5 januari 2013 @ 18:27
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Als mensen beginnen te huilen over smaakversterkers weet ik gelijk hoe serieus ze te nemen zijn.
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.

Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
Bosbeetlezaterdag 5 januari 2013 @ 18:55
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.

Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...

En jij als toxicoloog moet toch weten dat het voornamelijk de dosering is en niet persee de stof zelf.... Je kunt overal dood aan gaan.
Lemans24zaterdag 5 januari 2013 @ 19:08
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 18:55 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...

En jij als toxicoloog moet toch weten dat het voornamelijk de dosering is en niet persee de stof zelf.... Je kunt overal dood aan gaan.
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.

En ja, de dosis bepaalt of je dood gaat.
Bij acute vergiftiging. Maar daar hebben we het hier niet over.

Verder: dit is een Keuringsdienst topic, dus laten we deze discussie maar niet hier voeren.
Bosbeetlezaterdag 5 januari 2013 @ 19:12
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.

En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk...

Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken...

Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden.
Pietverdrietzaterdag 5 januari 2013 @ 19:37
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:

.

Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blaten
Lemans24zaterdag 5 januari 2013 @ 19:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blaten
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie ;)
Lemans24zaterdag 5 januari 2013 @ 19:57
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.

Dat is ook niet automatisch hetzelfde. Of vind je synthetische vanille ook hetzelfde als natuurlijke?
Kunstmatig natriumchloride is ook niet persé hetzelfde als consumptie keukenzout.
#ANONIEMzondag 6 januari 2013 @ 00:21
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:08 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.

Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres.
#ANONIEMzondag 6 januari 2013 @ 00:21
quote:
2s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.

En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk...

Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken...

Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden.
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.

Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
Isegrimzondag 6 januari 2013 @ 00:25
Hoe kan het dat ik er nu pas achterkom dat er een topicserie bestaat over het geweldigste programma ooit op de Nederlandse TV? O+
Blueszondag 6 januari 2013 @ 01:52
Omdat gewoon :) :D
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 02:45
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:

[..]

In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.

Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres.
E249/E250 is óók een ongewenste toevoeging, maar dat staat los van die E621 troep.

Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.

En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!

[ Bericht 6% gewijzigd door Lemans24 op 06-01-2013 02:55:37 ]
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 09:22
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 02:45 schreef Lemans24 het volgende:
, maar dat staat los van die E621 troep.

Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.

En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 09:24
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 19:54 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie ;)
Ah, je geroep was dus onzin
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 09:29
En nitraatpekelzout en de gevaren daarvan, ik zie dat ongeveer zo
Vleeswaren zonder nitraatpekelzout: laten we schatten, duizenden doden per jaar in eu door botox en salmonella ( waarschijnlijk veel meer)
Onderzoek toont aan nitraatpekelzout verantwoordelijk voor 0,85 gevallen van kanker in eu per jaar

Media: Nitraatpekelzout is troep waar je kanker van krijgt, en ze doen het in ons eten!! Jammer, Huil!

Het zelfde soort gegil wat je hoort van Lambiekje over kinderen laten inenten tegen Mazelen.

[ Bericht 10% gewijzigd door Pietverdriet op 06-01-2013 09:34:27 ]
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 09:33
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 09:45
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:

[..]

Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.

Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
Helemaal mee eens, ze hangen vaak een beetje naar een libelle truttigheid achtig wereldbeeld, waar de realiteit maar eng is. Verder kunnen ze een onderwerp soms nogal strekken, maar liever dat als de britse versie waar ze drie items nemen en daar 1 aflevering van 20 minuten mee maken.
FkTwkGs2012zondag 6 januari 2013 @ 09:55
wat is de britse versie?
Isegrimzondag 6 januari 2013 @ 09:57
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P

En dingen waarin te veel E621 is toegevoegd smaken naar Cupasoup.
FkTwkGs2012zondag 6 januari 2013 @ 09:58
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P
de smaakontwikkeling van het product zal ook anders zijn. zo'n old amsterdam smaakt imo minder lekker dan een lekker oud kaasje.
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 10:10
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah, je geroep was dus onzin
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 10:11
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...
#ANONIEMzondag 6 januari 2013 @ 10:19
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Welkom op FOK!
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 10:32
quote:
9s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:19 schreef Tem het volgende:

[..]

Welkom op FOK!
:D
Isegrimzondag 6 januari 2013 @ 11:39
Het gaat natuurlijk helemaal niet om het onderbouwen van 'smaak', maar enfin.
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 12:11
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:11 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...
Je ontwijkt..
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 12:12
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Ik onderbouw mijn mening tenminste met bronnen, inhoudelijkheid.
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 12:13
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman. :P

.
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 13:24
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ontwijkt..
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 13:25
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
Gistextract is zelfs niet hetzelfde als E621.

Natuurlijk zout: een vis uit zee
Kunstmatig zout: een zoetwatervis in de pekel.
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:24 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 13:26
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:25 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
.
Vertel, waarin zit het verschil?
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 13:26
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 13:27
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel, waarin zit het verschil?
De bron.
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.
Duidelijk, je hebt inhoudelijk niets te melden dan dom geblaat
Lemans24zondag 6 januari 2013 @ 13:36
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Duidelijk, je hebt inhoudelijk niets te melden dan dom geblaat
Leuke discussie, zoals ik net ook al zei.
Waarom ben ik er toch weer op in gegaan.... |:(

eet smakelijk!
Pietverdrietzondag 6 januari 2013 @ 13:39
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:36 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Leuke discussie, zoals ik net ook al zei.
Waarom ben ik er toch weer op in gegaan.... |:(

eet smakelijk!
Als je inhoudelijk wat te melden hebt moet je dat vooral doen
Bosbeetlezondag 6 januari 2013 @ 22:30
quote:
1s.gif Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vertel, waarin zit het verschil?
Dit, glutamaat is glutamaat maakt niet uit hoe het ontstaan/gemaakt is....

En als er in gesynthetiseerd glutamaat onzuiverheden zitten is dit hetgene dat kwalijk zou kunnen zijn maar daar wordt synthetische glutamaat niet slechter van dan 'natuurlijke' glutamaat natuurlijk.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bosbeetle op 06-01-2013 22:47:51 ]
Watuntrikmaandag 7 januari 2013 @ 00:35
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/15-11-2012

Wat heb ik kostelijk gelachen! _O- Kloepoek _O- tok tok :') confidential..
Lemans24maandag 7 januari 2013 @ 00:59
quote:
2s.gif Op zondag 6 januari 2013 22:30 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Dit, glutamaat is glutamaat maakt niet uit hoe het ontstaan/gemaakt is....
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?
Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas?

Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat. Al ga je op je kop staan. Werk je voor zo'n fabriek van zinloze additieven ofzo?
#ANONIEMmaandag 7 januari 2013 @ 11:02
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?
Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas?
Wellicht niet
quote:
Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat. Al ga je op je kop staan. Werk je voor zo'n fabriek van zinloze additieven ofzo?
Onzin. Glutamaat is een eenduidige naam voor een specifiek aminozuur. Kunstmatig glutamaat en glutamaat in natuurlijke voedingsmiddelen zijn dus absoluut identiek. Als er wel verschil zou zijn, zou een van beide niet 'glutamaat' heten. Is gewoon simpele scheikunde.
MaximusTGmaandag 7 januari 2013 @ 11:14
Precies, het is gewoon dezelfde stof.. Daarnaast wordt MSG tegenwoordig door bacteriele fermentatie gemaakt, dus daar is niks 'kunstmatigs' aan, in de zin van, dat het dmv een chemische reactie gemaakt wordt (wat dus ook prima zou zijn eigenlijk).

Synthetische vanille vs natuurlijke is een andere discussie, omdat je het dan over een combinatie van stoffen hebt, waarbij synthetische smaken vaak maar uit een of twee hoofdcomponenten van de natuurlijk smaak bestaan. In het geval van vanille nl vanilline.
Dat het anders smaakt is dus niet gek, maar niet meer of minder ongezond. Wel minder lekker ;).
Felagundmaandag 7 januari 2013 @ 11:16
Kunstmatige vanilla is meestal vanilline, daarnaast is vanille niet één stof, dus ik snap de vergelijking niet.
MaximusTGmaandag 7 januari 2013 @ 11:17
Haha, zelfde gedachte, was net mn post aan het editten.
Felagundmaandag 7 januari 2013 @ 11:40
Er is ook nog een uitzending over geweest, over gele vla.
Pietverdrietmaandag 7 januari 2013 @ 12:33
Goddank ben ik niet de enige..
MaximusTGmaandag 7 januari 2013 @ 12:40
Ja, soms voel je je in een topic als een roepende in de woestijn. Het stomme gelul wat af en toe maar oneindig herhaald wordt over bv voeding is om gek van te worden. Maar het beweren dat er een verschil is tussen een stof die chemisch identiek is in zn synthetische en natuurlijke geproduceerde "vorm" is wel een hele erge.
Isegrimmaandag 7 januari 2013 @ 12:43
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook.
Pietverdrietmaandag 7 januari 2013 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 12:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, soms voel je je in een topic als een roepende in de woestijn. Het stomme gelul wat af en toe maar oneindig herhaald wordt over bv voeding is om gek van te worden. Maar het beweren dat er een verschil is tussen een stof die chemisch identiek is in zn synthetische en natuurlijke geproduceerde "vorm" is wel een hele erge.
jaja, Maar het zijn Natuurlijke suikers, glutamaten, zouten...

En natuurlijk is natuurlijk goed (net zo als Botuline Toxine, Nicotine, etc etc)
MaximusTGmaandag 7 januari 2013 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Isegrim het volgende:
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook.
Maar producten waar het aan is toegevoegd zijn dus niet slechter dan producten waar het van nature inzit.

quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

jaja, Maar het zijn Natuurlijke suikers, glutamaten, zouten...

En natuurlijk is natuurlijk goed (net zo als Botuline Toxine, Nicotine, etc etc)
Exact ja.
Pietverdrietmaandag 7 januari 2013 @ 12:45
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Isegrim het volgende:
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook.
De glutamaten zijn chemisch gezien niet anders.
Isegrimmaandag 7 januari 2013 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 12:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De glutamaten zijn chemisch gezien niet anders.
Nee, dat zeg ik ook niet. Maar producten waar het aan toegevoegd is, zijn meestal van een andere orde dan producten waar het van nature in zit. Cup-a-Soup tegenover zelfgepruttelde tomatensoep en Italiaanse gerijpte salami tegenover Stegemanmeuk.
Pietverdrietmaandag 7 januari 2013 @ 14:16
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 13:20 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Nee, dat zeg ik ook niet. Maar producten waar het aan toegevoegd is, zijn meestal van een andere orde dan producten waar het van nature in zit. Cup-a-Soup tegenover zelfgepruttelde tomatensoep en Italiaanse gerijpte salami tegenover Stegemanmeuk.
Correct
Maar dat heeft niet echt wat met de glutamaten te maken.
rene90vrijdag 11 januari 2013 @ 12:50
Erg leuke aflevering de laatste, terug te zien op uitzending gemist.
Pietverdrietvrijdag 11 januari 2013 @ 12:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 12:50 schreef rene90 het volgende:
Erg leuke aflevering de laatste, terug te zien op uitzending gemist.
Zijn weer herhalingen, toch?
Felagundvrijdag 11 januari 2013 @ 12:55
Die van gisteren ging over de modgeblazen glazen die toch heel goedkoop kunnen worden verkocht. Dus dat is inderdaad een herhaling.
MaximusTGvrijdag 11 januari 2013 @ 13:12
Ja, herhaling ja. Beetje suf ook. Mondgeblazen voor dat geld?? Dat kan toch helemaal niet?? - trip naar China - Ah, toch wel. Einde.
Alhoewel het er wel wat anders aan toegaat dan de "echte" ambachtsman die ze ook laten zien.
Zelvavrijdag 11 januari 2013 @ 14:04
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:

Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat.
Orthellovrijdag 11 januari 2013 @ 14:05
Ik ben er nog steeds niet over uit.
Vorige keer al niet en nu nog niet.
Ik heb namelijk een moment in de uitzending gezien waar KDVW haar eigen glazen in gooide. En dat was op het moment dat KDVW, in mijn ogen te vroeg, kenbaar maakte dat het om mondgeblazen glas zou gaan, zonder ook nog maar iets van het productie proces te hebben gezien.

Chinezen zijn ook niet gek en voelde natuurlijk op hun klompen aan waar KDVW op uit was. En huppekee, naar de eerste de beste mondblazerij, ipv naar de fabriek waar de beoogde glazen worden gemaakt.

Ik denk dat IKEA hier ter nauwernood is weggekomen omdat KDVW in een te vroeg stadium een te kritische vraag stelde waardoor de chinese fabriekant nog alle mogelijkheid had om het bezoek aan de fabrieken bij te sturen. ;)
Erasmovrijdag 11 januari 2013 @ 14:07
En dat baseer je op?
Felagundvrijdag 11 januari 2013 @ 14:21
De crux was toch juist dat het mondblazen m.b.v. een mal gebeurde, waardoor het process alsnog op een grote(re) schaal kon worden toegepast?
rene90vrijdag 11 januari 2013 @ 14:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2013 14:05 schreef Orthello het volgende:
Ik ben er nog steeds niet over uit.
Vorige keer al niet en nu nog niet.
Ik heb namelijk een moment in de uitzending gezien waar KDVW haar eigen glazen in gooide. En dat was op het moment dat KDVW, in mijn ogen te vroeg, kenbaar maakte dat het om mondgeblazen glas zou gaan, zonder ook nog maar iets van het productie proces te hebben gezien.

Chinezen zijn ook niet gek en voelde natuurlijk op hun klompen aan waar KDVW op uit was. En huppekee, naar de eerste de beste mondblazerij, ipv naar de fabriek waar de beoogde glazen worden gemaakt.

Ik denk dat IKEA hier ter nauwernood is weggekomen omdat KDVW in een te vroeg stadium een te kritische vraag stelde waardoor de chinese fabriekant nog alle mogelijkheid had om het bezoek aan de fabrieken bij te sturen. ;)
Sowieso vond ik het wel een aparte aanname dat er op die sticker stond 'handmade quality' wat niet hoeft te betekenen dat het ook hand gemaakt is.
MrManiakdinsdag 22 januari 2013 @ 12:06
Donderdagavond is weer de herhaling van Eieren :Y
Tim_Schuhmacherdonderdag 24 januari 2013 @ 22:41
Prachtige reactie aan het einde van de eierexpert op de conclusie dat 90% van de verwerkte eieren van legbatterijen komen!
HenkieVdVvrijdag 25 januari 2013 @ 15:56
Ben wel klaar met die herhalingen.
Klaplopervrijdag 25 januari 2013 @ 21:21
quote:
15s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 15:56 schreef HenkieVdV het volgende:
Ben wel klaar met die herhalingen.
Vind 't leukere afleveringen dan de nieuwe.. Maar goed, als je ze al gezien hebt is het niets. natuurlijk.
MrManiakdonderdag 31 januari 2013 @ 09:29
Vanavond weer de aflevering Aardappel :Y
fespodonderdag 31 januari 2013 @ 20:45
Het lijkt mij dat die "alleskunner" gewoon een rest aardappel is die vrij gemiddeld is. (beetje kruimig)
n0irdonderdag 31 januari 2013 @ 21:41
quote:
0s.gif Op donderdag 31 januari 2013 20:45 schreef fespo het volgende:
Het lijkt mij dat die "alleskunner" gewoon een rest aardappel is die vrij gemiddeld is. (beetje kruimig)
Dat denk ik ook, als ze een maand later weer een zak Alleskunners hadden gekocht zat er vast een ander ras aardappel in, da's gewoon de goedkoopste van het moment.
Nu lijkt de conclusie van de aflevering "Alleskunner = Folva" te zijn terwijl dat volgens mij te kort door de bocht is..

Het is helaas typisch voor KvW dat ze wel een leuk idee hebben maar niet goed genoeg onderzoek kunnen doen om echt interessante conclusies te kunnen maken.
Maar ik kijk het nog steeds graag, weet iemand wanneer er weer een nieuwe aflevering komt?
Snoepje5donderdag 31 januari 2013 @ 22:44
Een alleskunner.. Zoals ze in de uitzending zeiden: iedere aardappel kan alles. Maar de smaak verschilt.
MrManiakdonderdag 7 februari 2013 @ 09:55
Vanaf 14 maart start het nieuwe seizoen :D !

http://keuringsdienstvanw(...)keert_14_maart_terug
MrManiakwoensdag 6 maart 2013 @ 10:52
17ab5712-f608-4a61-9636-97345a998624.jpg

*O*
Pietverdrietwoensdag 6 maart 2013 @ 10:57
Bevergeil in voedsel?
quote:
Food use

In the United States, castoreum as a food additive is considered by the Food and Drug Administration (FDA) to be generally recognized as safe,[9] often referenced simply as a "natural flavoring" in products' lists of ingredients. While it can be used in both foods and beverages as a raspberry and strawberry flavoring,[10] and vanilla,[11] the annual industry consumption is around 300 pounds.[12]
http://en.wikipedia.org/wiki/Castoreum
MrManiakmaandag 11 maart 2013 @ 11:08
quote:
Michiel Peereboom wordt nieuwe verslaggever bij KvW

739758cb-be84-445b-afb9-86cf3c1b640b.jpg

Maarten Remmers stopt als verslaggever bij de Keuringsdienst van Waarde. Om de telefoonhoorn van hem over te nemen zijn wij op zoek gegaan naar een persoon die net zo gevat en scherp is. Vanaf seizoen zeventien is niemand minder dan Michiel Peereboom te zien als verslaggever.

Michiel Peereboom werd in 1975 geboren in Hoorn en groeide op in West-Friesland. Na het behalen van zijn bul voor arts te Groningen specialiseerde hij zich tot theatermaker en tekstschrijver. Ook schreef hij mee aan meerdere boeken en schrijft hij humoristische teksten voor cabaretiers en tv-programma’s.

De nieuwe KvW-verslaggever is zeer blij met zijn nieuwe baan: "Ik ben al jaren, mede dankzij de Keuringsdienst van Waarde, een bij vlagen kritische consument en nu val ik daar niet langer alleen mijn familie en vrienden mee lastig maar ook de rest van Nederland. De Keuringsdienst is een begrip, het is heel leuk om daar nu deel van uit te gaan maken."

Verslaggever Michiel Peereboom zal in de eerste twee afleveringen over Bevergeil (14 maart en 21 maart) niet voorkomen, maar is vanaf aflevering drie op televisie te bekijken. Hier gaat hij op onderzoek naar de waarheid achter walnootolie. Het eerste Keuringsdienst van Waarde-optreden van Peereboom wordt op 28 maart uitgezonden.
http://keuringsdienstvanw(...)_nieuwe_verslaggever
HenkieVdVmaandag 11 maart 2013 @ 11:33
Jammer van Maarten.
golferdonderdag 14 maart 2013 @ 16:28
Vandaag beging een nieuw seizoen met nieuwe afleveringen.

Bevergeil
Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanille-ijs. Bevergeil; broodje aap of goed bewaard geheim? De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet over hebben maar de Keuringsdienst ontdekte dat in Canada de beverjacht een heel normale zaak is. En daarmee ook de handel in z’n anale klieren.
#ANONIEMdonderdag 14 maart 2013 @ 19:51
Alleen de naam bevergeil al _O_
OProgdonderdag 14 maart 2013 @ 20:30
Ook net ontdekt wat ze er mee doen. Nu al leuk dus. *O*
StephanLdonderdag 14 maart 2013 @ 20:31
Van vanillestokjes :')

Dat verwacht ik als laatste in supermarkt ijs.
Sideshowbobbiedonderdag 14 maart 2013 @ 20:40
Beverballen-extract :9~
StephanLdonderdag 14 maart 2013 @ 20:42
Proeven _O_
MilaNLdonderdag 14 maart 2013 @ 20:42
De KRO die verkondigt dat Katholieken de bevers bijna hebben laten uitsterven. Heerlijke uitzending.
OProgdonderdag 14 maart 2013 @ 20:44
Een wereldvreemde Canadees. _O_
Sideshowbobbiedonderdag 14 maart 2013 @ 20:45
Eckte trailertrash _O_
Pietverdrietdonderdag 14 maart 2013 @ 20:46
Van wikipedia


Castoreum of bevergeil is een uitscheidingsproduct van bevers.
Bevers hebben een klier tussen de anus en geslachtsorganen waarin castoreum wordt gevormd. Bevers gebruiken dit voor het invetten van de vacht. Het castoreum wordt als bijproduct gewonnen, bevers worden bejaagd voor hun pels.
Castoreum is een donkerbruine harsachtige substantie met een kenmerkende dierlijke zoete geur en een bittere sterke smaak, die kan worden vergeleken met die van muskus.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Castoreum
ßdonderdag 14 maart 2013 @ 20:48
Is it dead?
golferdonderdag 14 maart 2013 @ 21:17
Wordt vervolgd... :')
Volgende week dus een hele opslagloods vol anaalklieren. _O-
golferdonderdag 14 maart 2013 @ 21:18
"that's a big beaver"....
Radegastdonderdag 14 maart 2013 @ 21:26
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 21:18 schreef golfer het volgende:
"that's a big beaver"....
Ik hoopte eigenlijk dat 'ie nice beaver zou zeggen :')

beaver.jpg
#ANONIEMdonderdag 14 maart 2013 @ 21:29
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 21:18 schreef golfer het volgende:
"that's a big beaver"....
Thank you, I just got it stuffed.
NoCigardonderdag 14 maart 2013 @ 22:17
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2013 21:26 schreef Radegast het volgende:

[..]

Ik hoopte eigenlijk dat 'ie nice beaver zou zeggen :')

[ afbeelding ]
Shit, ik heb daar een paar keer aan moeten denken tijdens die aflevering :@ .
Tourniquetdonderdag 14 maart 2013 @ 22:23
quote:
10s.gif Op donderdag 14 maart 2013 22:17 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Shit, ik heb daar een paar keer aan moeten denken tijdens die aflevering :@ .
Tja, als ze het ook steeds over bevergeil hebben... :P
Soldier2000donderdag 14 maart 2013 @ 22:38
Interessante aflevering was dit! Kan niet wachten op het vervolg
flipsendonderdag 14 maart 2013 @ 22:59
Zo, nu eerst een vainille-ijsje :Y)
#ANONIEMdonderdag 14 maart 2013 @ 23:06
Pietverdrietvrijdag 15 maart 2013 @ 09:55
Maar goed, ik kom er dus niet achter wat dat nu is met Katholieken en Bevers, vind niets op de site
ßvrijdag 15 maart 2013 @ 10:55

http://keuringsdienstvanw(...)ras/katholiekenhapje

[ Bericht 20% gewijzigd door ß op 15-03-2013 11:15:22 ]
HenkieVdVvrijdag 15 maart 2013 @ 15:29
Leuke uitzending gisteravond. :D
Kadoooshvrijdag 15 maart 2013 @ 21:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 maart 2013 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, ik kom er dus niet achter wat dat nu is met Katholieken en Bevers, vind niets op de site
http://keuringsdienstvanw(...)ras/katholiekenhapje
ddxmaandag 18 maart 2013 @ 19:39
Ah dus voor katholieke vegetariers is ijs met castoreum helemaal niet erg ?
Pietverdrietmaandag 18 maart 2013 @ 19:40
quote:
0s.gif Op maandag 18 maart 2013 19:39 schreef ddx het volgende:
Ah dus voor katholieke vegetariers is ijs met castoreum helemaal niet erg ?
Vegetariers eten ook geen vis
ddxmaandag 18 maart 2013 @ 19:54
Mwah zijn er genoeg die weer wel vis eten hoor, dat vinden ze niet zeilig nml.
(paar keer leuke discussie over gehad op m'n werk)
Erasmomaandag 18 maart 2013 @ 19:56
Dat zijn pescotariërs.
Frag_adderdinsdag 19 maart 2013 @ 07:56
quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?
Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas?

Als met synthetische vanille het zelfde molecuul gemaakt wordt als wat voor de vanille smaak zorgt in de natuurlijke variant (vanilline) , dan ja, is precies hetzelfde en niet beter / slechter voor het lichaam en heeft niet meer of minder smaak. Het is precies dezelfde stof. Zolang het in beide gevallen even zuiver is maakt het niets uit.

Gesmolten kaas (als je kaas bedoelt die bij kamer temperatuur gesmolten is) is niet hetzelfde als vaste kaas die bij kamertemperatuur vast is, immers een ander smeltpunt. Gesmolten kaas (die weer stolt bij vaste temperatuur) is hetzelfde als dezelfde vaste toestand alleen in een andere fase. ijs blijft ook gewoon water, het is alleen in een andere fase bij een andere temperatuur, maar chemisch gezien is het hetzelfde want als het weer ontdooit heb je ook gewoon weer water.
Pietverdrietdinsdag 19 maart 2013 @ 08:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 07:56 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Als met synthetische vanille het zelfde molecuul gemaakt wordt als wat voor de vanille smaak zorgt in de natuurlijke variant (vanilline) , dan ja, is precies hetzelfde en niet beter / slechter voor het lichaam en heeft niet meer of minder smaak. Het is precies dezelfde stof. Zolang het in beide gevallen even zuiver is maakt het niets uit.


Bull
Vaniline is een synthetische smaakstof die in de buurt komt van vanille. Hij lijkt er een beetje op. In vergelijking is de scherper, strenger en heel eenvoudig van smaak. Vanille is zacht, boterig en complex van smaak, een veel breder en rijker aroma.
Als jij meent dat vaniline hetzelfde smaakt heb je nog nooit vanille geproeft.
Frag_adderdinsdag 19 maart 2013 @ 08:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 08:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bull
Vaniline is een synthetische smaakstof die in de buurt komt van vanille. Hij lijkt er een beetje op. In vergelijking is de scherper, strenger en heel eenvoudig van smaak. Vanille is zacht, boterig en complex van smaak, een veel breder en rijker aroma.
Als jij meent dat vaniline hetzelfde smaakt heb je nog nooit vanille geproeft.
In natuurlijke vanille zit vanilline, dus als ik jou was zou ik ook maar geen natuurlijke vanille meer eten want daarin zit ook zo een vreselijke synthetische stof.

De discussie is gewoon erg moeilijk, het merendeel wat je proeft in vanillestokjes komt door de vanilline die daar van nature in zit. Echter zitten er nog meer smaakstoffen in die bij synthetische vanille vaak ontbreken, dat wil niet zeggen dat vanilline niet in de natuur voor komt. Als jij meent dat in vanille geen vanilline voor komt, dan ben ik heel erg benieuwd van welke moleculen jij meent dat deze "smaak" dan wel vandaan komt.
Teslynddinsdag 19 maart 2013 @ 14:08
Indertijd werd gezegd dat het (qua namaken, natuuridentiek) hetzelfde was als de eiwitstructuur net zo nagebouwd was.

In de praktijk bleek, dat mensen allergisch reageren konden op de nagemaakte stof. Doordat de eiwitstructuur gelijk was, en het lichaam geen onderscheid maken kon, werden ze toen ook allergisch voor het origineel. Toen dat aan de grote klok gehangen werd, verdween de aanbeveling natuuridentiek.
alorsdinsdag 19 maart 2013 @ 14:46
Leuke aflevering :D _O_
arjan1212donderdag 21 maart 2013 @ 19:01
Vanavond deel 2 van het bevergeil

ze hebben ook een facebook pagina

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/keuringsdienst
Erasmodonderdag 21 maart 2013 @ 20:24
2 minuten waarschuwing.
Erasmodonderdag 21 maart 2013 @ 20:30
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd.
Pietverdrietdonderdag 21 maart 2013 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:30 schreef Erasmo het volgende:
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd.
Reclameregels
Speculariumdonderdag 21 maart 2013 @ 20:32
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:30 schreef Erasmo het volgende:
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd.
Ze betalen als het logo te zien is.
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:35
Mag het niet in Amerika? Dat ze het alleen in Europa verkopen?
Erasmodonderdag 21 maart 2013 @ 20:37
quote:
1s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Reclameregels
quote:
9s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:32 schreef Specularium het volgende:

[..]

Ze betalen als het logo te zien is.
Juist bij de KvW laten ze altijd alle verpakkingen zien, op wijngate na dan.
henkde_jdonderdag 21 maart 2013 @ 20:37
We gebruiken het niet *uche uche
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:38
Oh ik zat in het verkeerde topic te typen 8)7
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:40
quote:
Some classic perfumes incorporating castor are Emeraude, Chanel Antaeus, Cuir de Russie, Magie Noire, Lancôme Caractère, Hechter Madame, Givenchy III, Shalimar, and many "leather" themed compositions.[5]
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 20:43
(bijna)Elke geur gebruikt zulke zaken, anders ruikt het echt niet lekker blijkbaar. Vaginaal apenextract, dierenuitwerpselen, dierenurine etc.
StephanLdonderdag 21 maart 2013 @ 20:44
Lekker vanille ijs met bever geil :9~
henkde_jdonderdag 21 maart 2013 @ 20:46
quote:
2s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:43 schreef NoCigar het volgende:
(bijna)Elke geur gebruikt zulke zaken, anders ruikt het echt niet lekker blijkbaar. Vaginaal apenextract, dierenuitwerpselen, dierenurine etc.
Bronnen bitte
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:46 schreef henkde_j het volgende:

[..]

Bronnen bitte
Apen denk ik.
thettesdonderdag 21 maart 2013 @ 20:47
Enige leuke aan deze aflevering vind ik 'suffistikeeted'...
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 20:47
quote:
99s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:46 schreef Karina het volgende:

[..]

Apen denk ik.
Algemeen bekend toch? Ik heb het uit krantenartikelen, wetenschapsbijlages.
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:48
quote:
2s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:47 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Algemeen bekend toch?
Dat van die apen wist ik niet.
henkde_jdonderdag 21 maart 2013 @ 20:48
Beetje kinderachtig dat ze je naar de website sturen
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 20:50
quote:
99s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:48 schreef Karina het volgende:

[..]

Dat van die apen wist ik niet.
Dat is zo'n woord dat ik altijd onthouden heb omdat ik het grappig vond, maar als iemand het beter weet laat maar horen.
Speculariumdonderdag 21 maart 2013 @ 20:50
Die Turk heeft gewoon geen smaak.
chufidonderdag 21 maart 2013 @ 20:52
quote:
9s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:50 schreef Specularium het volgende:
Die Turk heeft gewoon geen smaak.
Of juist wel
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:53
Ze durft het woord bevergeil niet te zeggen.
chufidonderdag 21 maart 2013 @ 20:53
quote:
99s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:53 schreef Karina het volgende:
Ze durft het woord bevergeil niet te zeggen.
never geil waarschijnlijk
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 20:54
Hier:

Ooit woonde ik een college bij van een professor in de geurkunde. Die had zijn leven in dienst gesteld van onderzoek naar alles wat met reuk en geur te maken heeft. Bij zijn onderzoek was hij tot de conclusie gekomen dat wat mensen lekker vinden ruiken een vrij directe relatie heeft met pies- en poepluchtjes. De best verkopende parfums hebben een samenstelling die grotendeels daarmee overeenkomt. Sommige fabrikanten probeerden andere geurformules maar waren al na een jaar failliet. Die lucht verkocht niet. Wat het allerlekkerst is? Dat is vaginale apengeur. De vagina van een aap is werkelijk het neusje van de zalm. Ruik nu maar eens aan je vrouw. Ruikt ze lekker vandaag? Nou, zo ruikt dus een apenkut. En dat kost maar iets meer dan een euro per milliliter.
http://www.zuiglam.com/2010/08/11/odeur/
Speculariumdonderdag 21 maart 2013 @ 20:55
Ah, dus de bedoeling was Jamie Oliver aanvallen?
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:56
Het wordt in ieder geval ERGENS voor gebruikt. Die dingen hingen daar niet voor jan lul in dat hutje.
arjan1212donderdag 21 maart 2013 @ 20:56
het zit er niet in !! pff.. wou ik die c1000 vanille ijs gaan halen.. whaha
arjan1212donderdag 21 maart 2013 @ 20:56
chanel volgens die laborant
Mylenedonderdag 21 maart 2013 @ 20:57
En snoep toch ook?
chufidonderdag 21 maart 2013 @ 20:57
quote:
99s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:56 schreef Karina het volgende:
Het wordt in ieder geval ERGENS voor gebruikt. Die dingen hingen daar niet voor jan lul in dat hutje.
Mooie bevermutsen kun je er van maken ... Van die huidjes
Karinadonderdag 21 maart 2013 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:56 schreef arjan1212 het volgende:
chanel volgens die laborant
Ja had ik ook al gevonden. En nog een paar parfums. Maar niet in ijs (of in ieder geval niet in deze 2 soorten die ze getest hadden).
Kidney_bean01donderdag 21 maart 2013 @ 20:59
Hadden ze niet alle vanille ijsbakken kunnen testen???
arjan1212donderdag 21 maart 2013 @ 21:00
waarom die flavorist zei toch alleen van die 2 dat het erin zou kunnen zitten
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 21:00
Zijn het niet die harde stukjes in het chocoladeijs?
Ze vangen wel enorm veel bevers in Canada trouwens.
chufidonderdag 21 maart 2013 @ 21:01
quote:
2s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:00 schreef NoCigar het volgende:
Zijn het niet die harde stukjes in het chocoladeijs?
Ze vangen wel enorm veel bevers in Canada trouwens.
try canadian vanille ijs
NoCigardonderdag 21 maart 2013 @ 21:03
Ben & Jerry's 'Chunky Beaver'.

[ Bericht 3% gewijzigd door NoCigar op 21-03-2013 21:11:55 ]
PaarsBeestjedonderdag 21 maart 2013 @ 21:05
quote:
10s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:54 schreef NoCigar het volgende:
Hier:

Ooit woonde ik een college bij van een professor in de geurkunde. Die had zijn leven in dienst gesteld van onderzoek naar alles wat met reuk en geur te maken heeft. Bij zijn onderzoek was hij tot de conclusie gekomen dat wat mensen lekker vinden ruiken een vrij directe relatie heeft met pies- en poepluchtjes. De best verkopende parfums hebben een samenstelling die grotendeels daarmee overeenkomt. Sommige fabrikanten probeerden andere geurformules maar waren al na een jaar failliet. Die lucht verkocht niet. Wat het allerlekkerst is? Dat is vaginale apengeur. De vagina van een aap is werkelijk het neusje van de zalm. Ruik nu maar eens aan je vrouw. Ruikt ze lekker vandaag? Nou, zo ruikt dus een apenkut. En dat kost maar iets meer dan een euro per milliliter.
http://www.zuiglam.com/2010/08/11/odeur/
Daar zit ik dan met m'n flesje Chanel iedere ochtend ;(
chufidonderdag 21 maart 2013 @ 21:05
quote:
9s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:03 schreef NoCigar het volgende:
Ben & Jerry's 'Chucky Beaver'.
nomnomnom :D
Kidney_bean01donderdag 21 maart 2013 @ 21:05
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:00 schreef arjan1212 het volgende:
waarom die flavorist zei toch alleen van die 2 dat het erin zou kunnen zitten
ja maar dat had hij ook al mis.. En voor de volledigheid was het beter geweest om de andere bakken ook te testen... in de trant van 'in deze bakken is het wel aangetroffen, maar in die bakken niet'.
arjan1212donderdag 21 maart 2013 @ 21:09
Waarom keek die gozer eigenlijk alsof ie over zijn nek moest toen ie een hapje van het ijs met beverballen nam.. en vervolgens zei die dat het veel lekkerder was

beetje vreemd..
ddxdonderdag 21 maart 2013 @ 21:14
Mja en misschien wou die flavorist juist wel ijs laten testen waar het toch niet in zou zitten ?
Grote kans dat ze nu zelfde ijs hebben laten testen.

Beter hadden ze gewoon 20 monsters getest. (en als test ook hun zelfgemaakt ijs)
Maar misschien wel een erg dure test.
golferdonderdag 21 maart 2013 @ 21:19
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen.
Unilever zal dat wel verboden hebben. ;)
Soldier2000donderdag 21 maart 2013 @ 22:40
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf.
Frag_addervrijdag 22 maart 2013 @ 07:51
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen.
Unilever zal dat wel verboden hebben. ;)
Ik denk dat ze bang zijn hun klantenbestand kwijt te zijn / een boete te krijgen als ze dat wel doen, grote bedrijven dekken zich vaak in.

Ze hadden als test ijs sowieso dat zelfgemaakte waar het wel in zat moeten laten testen als controle middel. Ik vind het een boeiend programma maar ze gaan vaak net niet diep genoeg.
wspa_vrijdag 22 maart 2013 @ 07:53
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 22:40 schreef Soldier2000 het volgende:
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf.
Heeft hij ooit gelachen dan? :X
Soldier2000vrijdag 22 maart 2013 @ 09:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 07:51 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Ik denk dat ze bang zijn hun klantenbestand kwijt te zijn / een boete te krijgen als ze dat wel doen, grote bedrijven dekken zich vaak in.

Ze hadden als test ijs sowieso dat zelfgemaakte waar het wel in zat moeten laten testen als controle middel. Ik vind het een boeiend programma maar ze gaan vaak net niet diep genoeg.
Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.
Speculariumvrijdag 22 maart 2013 @ 09:30
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 22:40 schreef Soldier2000 het volgende:
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf.
Hij hangt een beetje teveel in de rol van serieuze onderzoeker.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2013 @ 09:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 09:24 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.
Correct. Het was mooier als ze daadwerkelijk wat gevonden hadden. Mooi trouwens dat ze wel gewoon zelf vonden dat het met lekkerder was.
Frag_addervrijdag 22 maart 2013 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 09:24 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.
Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2013 @ 10:03
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen.
Unilever zal dat wel verboden hebben. ;)
Vind dat volkomen terecht.
Als ik als bedrijf een aroma in opdracht geef wil ik ook niet dat de aromist gaat vertellen wat er in zit aan de eerst beste journalist.
Felagundvrijdag 22 maart 2013 @ 10:05
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2013 @ 10:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:05 schreef Felagund het volgende:
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd.
Het is 1 groot complot!
Felagundvrijdag 22 maart 2013 @ 10:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is 1 groot complot!
Nou ja, dat niet natuurlijk. Hij heeft er geen belang bij om ze te helpen. :P
Soldier2000vrijdag 22 maart 2013 @ 10:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:01 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.
Omdat de flavorist vertelde dat eigenlijk alleen in vanille ijs gebruikt werd, en daarbij hebben ze gewoon een grens getrokken. Wat ik logisch vind aangezien het een consumentenprogramma is, en consumenten kopen nu gewoon eerder ijs dan een vanille aroma.

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:05 schreef Felagund het volgende:
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd.
Als dat zo was, dan had hij ook niet aan het programma meegedaan.
MrManiakvrijdag 22 maart 2013 @ 11:02
Toch ben ik wel benieuwd naar de smaak van bevervanille-ijs :+
ßvrijdag 22 maart 2013 @ 12:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 10:01 schreef Frag_adder het volgende:

[..]

Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.
Ze maakten niet gebruik van C13 NMR maar van Massa Spectrometrie. Kijk nog maar eens goed welke eenheden er bij de assen staan Het staat er zelfs boven. MS is een hele krachtige techniek waarbij je, zelfs als er maar een paar moleculen van je gezochte stof in het sample zitten, toch een heel duidelijk beeld krijgt.
Pietverdrietvrijdag 22 maart 2013 @ 12:47
Ik ga eens kijken of ik aan een (kleine) hoeveelheid kan komen.
Zelvavrijdag 22 maart 2013 @ 13:22
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:09 schreef arjan1212 het volgende:
Waarom keek die gozer eigenlijk alsof ie over zijn nek moest toen ie een hapje van het ijs met beverballen nam.. en vervolgens zei die dat het veel lekkerder was

beetje vreemd..
Als jij je eerste hap beverballen gaat eten, ga je ook enigszins weifelend daar aan beginnen.
golferdonderdag 28 maart 2013 @ 21:20
Mooie aflevering weer over walnootolie en het gebrek aan medewerking van de producenten terwijl er helemaal niks geheims of vreemds aan het proces is: gewoon een blend van geperste walnoot olie met geraffineerde walnootolie
arjan1212donderdag 28 maart 2013 @ 21:21
wel verrotte walnoten dan he.. whehe
MaximusTGdonderdag 28 maart 2013 @ 22:06
quote:
14s.gif Op donderdag 28 maart 2013 21:20 schreef golfer het volgende:
Mooie aflevering weer over walnootolie en het gebrek aan medewerking van de producenten terwijl er helemaal niks geheims of vreemds aan het proces is: gewoon een blend van geperste walnoot olie met geraffineerde walnootolie
Eigenlijk net zoals veel olijfolie dus!
Teslynddonderdag 28 maart 2013 @ 22:19
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 21:21 schreef arjan1212 het volgende:
wel verrotte walnoten dan he.. whehe
Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.
Platinadonderdag 28 maart 2013 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 22:19 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.
fabeltje
golferdonderdag 28 maart 2013 @ 22:56
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 22:19 schreef Teslynd het volgende:

Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.
Waar haal je die 'wijsheid' vandaan?
Teslyndvrijdag 29 maart 2013 @ 00:29
quote:
11s.gif Op donderdag 28 maart 2013 22:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Waar haal je die 'wijsheid' vandaan?
Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.
fotostartervrijdag 29 maart 2013 @ 06:43
Raar einde gisteren. Of lag dat aan mij?
Snoepje5vrijdag 29 maart 2013 @ 06:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 00:29 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.
Klopt indd ja.

In potjes groente gan hak bijv ook x% slakken. (Of x% insecten)
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 08:02
quote:
1s.gif Op donderdag 28 maart 2013 22:06 schreef MaximusTG het volgende:

Eigenlijk net zoals veel olijfolie dus!
Hebben ze wel eens een rapportage over olijfolie gemaakt? Of misschien niet omdat de maffia daar een stevige vinger in de pap schijnt te hebben. Neppen met olijfolie schijnt meer geld op te leveren dan drugsdealen :')
#ANONIEMvrijdag 29 maart 2013 @ 08:46
en zeggen dat je de olie van de AH beter van smaak vond dan bij de olieboer :P
MaximusTGvrijdag 29 maart 2013 @ 09:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 08:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Hebben ze wel eens een rapportage over olijfolie gemaakt? Of misschien niet omdat de maffia daar een stevige vinger in de pap schijnt te hebben. Neppen met olijfolie schijnt meer geld op te leveren dan drugsdealen :')
Ja, hebben ze idd een aflevering over gemaakt. Groot deel van de olijfolie is maar lampenoliekwaliteit, maar die kan omhoog gewerkt worden met een bepaald proces; Dat wordt dan gemengd met bv extra vergine olijfolie om een eindproduct te maken.
Platinavrijdag 29 maart 2013 @ 09:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 06:56 schreef Snoepje5 het volgende:

[..]

Klopt indd ja.

In potjes groente gan hak bijv ook x% slakken. (Of x% insecten)
Tuurlijk ja, geef dan eens een bron.
Isabeauvrijdag 29 maart 2013 @ 09:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 09:10 schreef MaximusTG het volgende:

Ja, hebben ze idd een aflevering over gemaakt. Groot deel van de olijfolie is maar lampenoliekwaliteit, maar die kan omhoog gewerkt worden met een bepaald proces; Dat wordt dan gemengd met bv extra vergine olijfolie om een eindproduct te maken.
Ik las ergens dat 'kenners' pure olijfolie afdoen als nep omdat ze de smaak niet herkennen :X
fespovrijdag 29 maart 2013 @ 12:25
leuke aflevering :Y
golfervrijdag 29 maart 2013 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 00:29 schreef Teslynd het volgende:

Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.
Je lulde dus uit je nek met die bewering?

/broodje aap
fespovrijdag 29 maart 2013 @ 12:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 12:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Je lulde dus uit je nek met die bewering?

/broodje aap
jij denkt dat ze elke beestje eruit kunnen filteren?
MrDatavrijdag 29 maart 2013 @ 14:32
De FDA in Amerika heeft wel degelijk richtlijnen met percentages insecten e.d. wat in voedsel mag zitten:

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Food_Defect_Action_Levels

Zal vast wel in Nederland iets vergelijkbaars voor gelden.
Frag_addervrijdag 29 maart 2013 @ 14:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 09:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Ik las ergens dat 'kenners' pure olijfolie afdoen als nep omdat ze de smaak niet herkennen :X
Ik heb inderdaad wel eens bij een kookprogramma gezien dat ze pure, net geperste olijfolie dronken en dat vergeleken met wat we in de supermarkt kopen. Conclusie daaruit was dat je in de supermarkt beter zonnebloem olie kon kopen als je toch olie ging kopen.
Teslyndvrijdag 29 maart 2013 @ 20:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 maart 2013 12:29 schreef golfer het volgende:

[..]

Je lulde dus uit je nek met die bewering?

/broodje aap
Je gaat toch niet elk krantenbericht dat je ooit las registereren?
golferdonderdag 4 april 2013 @ 15:35
Vanavond:

Een kijker vroeg zich af, waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika's of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst gaat op pad en komt terecht in een Babylonische spraakverwarring over paprika, peper en capsicum.
Pietverdrietdonderdag 4 april 2013 @ 17:06
quote:
3s.gif Op donderdag 4 april 2013 15:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Een kijker vroeg zich af, waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika's of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst gaat op pad en komt terecht in een Babylonische spraakverwarring over paprika, peper en capsicum.
Ik vind paprikapoeder wel degelijk naar paprika smaken, het is geen 1 op 1 smaak, maar het is dan ook gedroogd (en als je echt lekkere hebt, gerookt) en ja het smaakt anders van verse. Gedroogde doperwten smaken ook heel anders dan verse, de zoetheid is daar helemaal weg.
STINGdonderdag 4 april 2013 @ 20:35
Er zijn interessantere onderwerpen :P
henkde_jdonderdag 4 april 2013 @ 20:38
Begonnen!
Heb zelf ook nooit de link kunnen leggen tussen paprika en paprikachips
Dragonberrydonderdag 4 april 2013 @ 20:39
Ben benieuwd!
VaderVanJezusdonderdag 4 april 2013 @ 20:41
Een westlander in west Friesland?
Phaelanx_NLdonderdag 4 april 2013 @ 20:42
Wikipedia had ook al uitkomst geboden zie ik :D.
ßdonderdag 4 april 2013 @ 20:46
Daar is die weer _O_
henkde_jdonderdag 4 april 2013 @ 20:47
Jezus, hoe groot is die nieuwe vent wel niet :o
henkde_jdonderdag 4 april 2013 @ 20:49
Spugen in z'n afwas :') 14.gif
Phaelanx_NLdonderdag 4 april 2013 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:47 schreef henkde_j het volgende:
Jezus, hoe groot is die nieuwe vent wel niet :o
Fransen zijn niet zo groot.
henkde_jdonderdag 4 april 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:49 schreef Phaelanx_NL het volgende:

[..]

Fransen zijn niet zo groot.
Hij kon ook niet rechtop door de deur :)
Phaelanx_NLdonderdag 4 april 2013 @ 20:53
Gewoon een heel klein appartement.
henkde_jdonderdag 4 april 2013 @ 20:57
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen :9
ddxdonderdag 4 april 2013 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:42 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Wikipedia had ook al uitkomst geboden zie ik :D.
Wiki is alleen ook niet duidelijk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paprika
quote:
Paprika is a spice made from ground, dried fruits of Capsicum annuum, either bell pepper or chili pepper varieties or mixtures thereof.
Waar dus bell pepper de paprika is die wij in de winkel los kopen. (al heb je daar sinds paar jaar ook puntpaprika's (oftewel lijken meer op pepers))

quote:
In many European languages, but not in English, the word paprika also or only refers to the Capsicum fruit itself.
Gewoon lekker verwarrend.
Al heb ik zelf nooit echt nut van paprikapoeder zoals wij in winkel kunnen kopen snap.
Chilipoeder gebruik ik nog wel eens, maar meestal gewoon lekker verse pepers.
golferdonderdag 4 april 2013 @ 21:11
Prachtige spraakverwarring over peppers en paprika's. _O_

Een Alain die in z'n afwasgootsteen spuugde. _O-
Dragonberrydonderdag 4 april 2013 @ 21:12
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:57 schreef henkde_j het volgende:
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen :9
Kan je winnen via de site!
fotostarterdonderdag 4 april 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:49 schreef henkde_j het volgende:
Spugen in z'n afwas :') [ afbeelding ]
altijd een viespeuk gevonden die kerel -O-
Phaelanx_NLdonderdag 4 april 2013 @ 21:15
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 21:02 schreef ddx het volgende:

[..]

Wiki is alleen ook niet duidelijk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paprika

[..]

Waar dus bell pepper de paprika is die wij in de winkel los kopen. (al heb je daar sinds paar jaar ook puntpaprika's (oftewel lijken meer op pepers))

[..]

Gewoon lekker verwarrend.
Al heb ik zelf nooit echt nut van paprikapoeder zoals wij in winkel kunnen kopen snap.
Chilipoeder gebruik ik nog wel eens, maar meestal gewoon lekker verse pepers.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paprikapoeder
Felagunddonderdag 4 april 2013 @ 21:22
quote:
Die is wel duidelijk.
fespodonderdag 4 april 2013 @ 22:26
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur.
kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt)
Phaelanx_NLdonderdag 4 april 2013 @ 22:49
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 22:26 schreef fespo het volgende:
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur.
kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt)
Specerijen smaken bijna nooit lekker als je ze puur proeft.
dubbeltjeswasgeldvrijdag 5 april 2013 @ 09:46
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 22:26 schreef fespo het volgende:
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur.
kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt)
Het is peperpoeder eigenlijk ;).
thettesvrijdag 5 april 2013 @ 10:03
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo?
golfervrijdag 5 april 2013 @ 10:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2013 10:03 schreef thettes het volgende:
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo?
Nee.
kreevrijdag 5 april 2013 @ 12:07
even de herhaling kijken zo :P
Zelvavrijdag 5 april 2013 @ 23:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2013 10:03 schreef thettes het volgende:
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo?
Jansen uit Andijk.
ClapClapYourHandsvrijdag 5 april 2013 @ 23:43
quote:
0s.gif Op donderdag 4 april 2013 20:57 schreef henkde_j het volgende:
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen :9
Ja ik ook maar om paprika te drogen heb je of 1 jaar nodig, of je moet 4 dagen lang je oven aanzetten :')
Pietverdrietzondag 7 april 2013 @ 17:40
Grappig
Ik vind nu juist die blokpaprika niet echt lekker, maar heb liever de lange.
Maar toch grappig.
Ga hier eens wat blokpaprikas drogen om te zien hoe het poeder smaakt.
Radegastzondag 7 april 2013 @ 20:35
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig
Ik vind nu juist die blokpaprika niet echt lekker, maar heb liever de lange.
Maar toch grappig.
Ga hier eens wat blokpaprikas drogen om te zien hoe het poeder smaakt.
De puntpaprika is wat zoeter, ideaal om te grillen en dan lekker door bv. de salade.

Blokpaprika's gebruik ik eerder in eenpansgerechten.
#ANONIEMzondag 7 april 2013 @ 20:59
Even het topic van begin tot eind gelezen, ben een fan van deze serie. Al vond ik de aflevering over pils zwak.
Pietverdrietzondag 7 april 2013 @ 21:03
quote:
0s.gif Op zondag 7 april 2013 20:35 schreef Radegast het volgende:

[..]

De puntpaprika is wat zoeter, ideaal om te grillen en dan lekker door bv. de salade.

Blokpaprika's gebruik ik eerder in eenpansgerechten.
Ik gebruik geheel geen blokpaprika,
golferzondag 7 april 2013 @ 23:33
Ik lust geen paprika's. Heel soms een gegrilde en daarna ontvelde puntpaprika als zoetmaker in de paella.
rubbereendwoensdag 10 april 2013 @ 20:36
quote:
Oerbos in het raamkozijn. De liaan. Laat hem in de jungle hangen, dan is het tropisch onkruid. Breek een stukje af en het is goud waard in een tuincentrum om de hoek. Leuk voor in een vaas, of naast de televisie. Opzoek naar Hollandse handelsgeest in een Aziatische jungle. De Keuringsdienst van Waarde over de kronkels van designer onkruid.
och je weet niet half wat voor een onkruid in Nederland aan "onkruid" wordt geveild door tuinders en wat prachtig bij de consument terecht komt. We hebben op het werk weleens wortels van planten geveild omdat ze er leuk uitzagen _O-. En dat is zo'n beetje het enige criterium lijkt me.
Phaelanx_NLdonderdag 11 april 2013 @ 20:33
Kickje, Lianen nu dus.
Phaelanx_NLdonderdag 11 april 2013 @ 20:34
quote:
0s.gif Op woensdag 10 april 2013 20:36 schreef rubbereend het volgende:

[..]

och je weet niet half wat voor een onkruid in Nederland aan "onkruid" wordt geveild door tuinders en wat prachtig bij de consument terecht komt. We hebben op het werk weleens wortels van planten geveild omdat ze er leuk uitzagen _O-. En dat is zo'n beetje het enige criterium lijkt me.
Wat zou je voor ander criterium er op los willen laten?
StephanLdonderdag 11 april 2013 @ 20:35
Onkruid _O-
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:39
Prachtige handel is dit toch. En al die Libelle vrouwtjes het maar kopen :')
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:41
"Juist heel creatief"
Een gekochte tak op je tafel flikkeren :')
chufidonderdag 11 april 2013 @ 20:42
Hout voor op je tafel....
Strooperdonderdag 11 april 2013 @ 20:43
Wat een droogkloot die Dijk.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:43
Hij noemt het al meteen artikelen :')
ßdonderdag 11 april 2013 @ 20:43
Sinds wanneer is een tak in het bos een artikel?
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:44
Wel mooi dat zo'n dooie boer met dit soort dingen die 'helemaal leuk dames' het hoofd op hol weet te brengen
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:44
Erg gezellig, zo stuk dood hout op je tafel
Pietverdrietdonderdag 11 april 2013 @ 20:44
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:43 schreef ß het volgende:
Sinds wanneer is een tak in het bos een artikel?
Sinds daar een markt voor is
chufidonderdag 11 april 2013 @ 20:44
Die voorbeelden dame ....
ßdonderdag 11 april 2013 @ 20:45
plastic maakt het echter _O-
Pietverdrietdonderdag 11 april 2013 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:44 schreef donald_dick het volgende:
Erg gezellig, zo stuk dood hout op je tafel
Ik snap bloemen al niet.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:45
Het plastic maakt het echter :')
Kworkdonderdag 11 april 2013 @ 20:45
Die vrouw :D
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:45
Ze hebben ook wel die ideale vent naar dat tuincentrum gestuurd :D
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:45
Midden in de rimboe :')
ddxdonderdag 11 april 2013 @ 20:45
Waar zit ik naar te kijken, beetje door de onderwerpen heen ofzo ?
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:46
Klein kereltje in een boom
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:46 schreef donald_dick het volgende:
Klein kereltje in een boom
Zit erop te wachten dat hij de liaan boven z'n hoofd afkapt :')
ßdonderdag 11 april 2013 @ 20:46
Als alles zo geoogst moet worden snap ik wel dat het duur is.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:45 schreef ddx het volgende:
Waar zit ik naar te kijken, beetje door de onderwerpen heen ofzo ?
Ik vind et onderwerp wel leuk bedacht
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:46 schreef ß het volgende:
Als alles zo geoogst moet worden snap ik wel dat het duur is.
Gaat moeilijk met het Nederlandse weer :P
Strooperdonderdag 11 april 2013 @ 20:47
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:45 schreef Kwork het volgende:
Die vrouw :D
Echt een type die op de Huishoudbeurs verkooppraatjes houdt.
InTrePidIvitydonderdag 11 april 2013 @ 20:47
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sinds daar een markt voor is
Fantastisch toch, dat iemand hier geld mee weet te verdienen? Bijzonder inventief, pure handelsgeest :Y
ddxdonderdag 11 april 2013 @ 20:47
Meer onderwerp voor wilde keuken ofzo misschien ?
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:47 schreef ddx het volgende:
Meer onderwerp voor wilde keuken ofzo misschien ?
je eet ze toch niet :P
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:49
lekker gek :')
bleibleidonderdag 11 april 2013 @ 20:49
Ik vind dit wel weer een topaflevering :D .
Wat een eindbaas, die kerel in dat oerwoud. Geen flauw idee wat ie verkoopt, maar al die huisvrouwen in NL betalen er 20 euro voor in Intratuin en willen het achter het raam :D .
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:49
Heul deukoratieeff
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:50
lekker giftig :')
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:50
Oei wending :D
Al zouden ze het vooraf wel geweten hebben :P
bleibleidonderdag 11 april 2013 @ 20:51
Pieter Baas!! _O_
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:51
morgen dus kamervragen en de voedsel en warenwet erboven op
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:51
serieus, kost dat stukje nou 12,95
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:52
Topondernemer _O_
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:52
en die kut weet van alles doen :P
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:53
Hij draait er ook niet omheen :)
Phaelanx_NLdonderdag 11 april 2013 @ 20:54
quote:
1s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap bloemen al niet.
Heb liever een mooie plant.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:53 schreef henkde_j het volgende:
Hij draait er ook niet omheen :)
en heeft nu meteen zijn eigen product om zeep geholpen :P
ddxdonderdag 11 april 2013 @ 20:54
Gewoon weer terug naar de bielzen.
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:54
quote:
4s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:54 schreef donald_dick het volgende:

[..]

en heeft nu meteen zijn eigen product om zeep geholpen :P
Nee, vind juist van niet :)
Phaelanx_NLdonderdag 11 april 2013 @ 20:54
Droog programma, die gesprekjes :D.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:54 schreef henkde_j het volgende:

[..]

Nee, vind juist van niet :)
ik hoef het niet meer :P
ErkendFokkerdonderdag 11 april 2013 @ 20:55
Hahaha deze scène
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:55
gesponseerd door Warner bros?
ddxdonderdag 11 april 2013 @ 20:55
Nu alweer afgelopen.
bleibleidonderdag 11 april 2013 @ 20:56
quote:
4s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:55 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik hoef het niet meer :P
Hiervoor wel dan?
henkde_jdonderdag 11 april 2013 @ 20:56
quote:
4s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:55 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik hoef het niet meer :P
Dit wist toch iedereen al?
Strooperdonderdag 11 april 2013 @ 20:57
Wel een baas hoor die Wim Dijk. Beetje door het regenwoud banjeren, af en toe wat takken van de grond rapen en doorverkopen aan Hollandse huisvrouwen.
Oscar.donderdag 11 april 2013 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 11 april 2013 20:56 schreef henkde_j het volgende:

[..]

Dit wist toch iedereen al?
dacht je dat :P
golferdonderdag 11 april 2013 @ 21:19
Briljant: cash for trash.
En die parasitaire onkruidzooi blijkt nog vaak giftig ook.

Dat wijf van Intratuin die overal op inging. _O-

Leuk snoepreisje weer voor Marijn. ^O^
#ANONIEMzondag 14 april 2013 @ 00:15
Haha heerlijk die ongemakkelijke stiltes. Wat een onzin product zo'n liaan ;(
Isabeauzondag 14 april 2013 @ 00:26
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 00:15 schreef TUFKAL het volgende:
Haha heerlijk die ongemakkelijke stiltes. Wat een onzin product zo'n liaan ;(
Ik weet toch heel veel huizen in de buurt waar zoiets voor het raam hangt :D
Blueszondag 14 april 2013 @ 02:07
Maar het hoort op een tafel :? met schuimrubberbloemen erin :?
Voor het natuurbuitengevoel >:O

Of zweefffff meeeee met dit concept http://www.studioliaan.nl(...)inspirerend-kantoor/ _O-
Pietverdrietzondag 14 april 2013 @ 09:16
Heb de aflevering terug gekeken, en hoofdschuddend naar de truttigheid zitten kijken, echt, wat vreselijk.
Isabeauzondag 14 april 2013 @ 09:20
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de aflevering terug gekeken, en hoofdschuddend naar de truttigheid zitten kijken, echt, wat vreselijk.
Het meest trieste aan dit soort vage rages is nog dat mensen elkaar gewoon nadoen! Er is dus niet 1 excentrieke tante die het allemaal maar prachtig vindt, neeeee....er zijn hele volksstammen van keurige burgers die dit in huis ophangen.
McNultymaandag 15 april 2013 @ 13:44
Heerlijk dat gesprek tussen die kvw gast en die vrouw van dat tuincentrum.
Pietverdrietmaandag 15 april 2013 @ 13:48
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 09:20 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Het meest trieste aan dit soort vage rages is nog dat mensen elkaar gewoon nadoen! Er is dus niet 1 excentrieke tante die het allemaal maar prachtig vindt, neeeee....er zijn hele volksstammen van keurige burgers die dit in huis ophangen.
Kuddegedrag
Luigimaandag 15 april 2013 @ 13:48
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 13:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kuddegedrag
Net zoals elkaar op een forum napraten over hoe verschrikkelijk truttig alles wel niet is? ;).
rene90maandag 15 april 2013 @ 15:11
Ik vond het niet echt een schokkende aflevering verder, allemaal erg voorspelbaar.
µmaandag 15 april 2013 @ 20:04
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:11 schreef rene90 het volgende:
Ik vond het niet echt een schokkende aflevering verder, allemaal erg voorspelbaar.
Vond de volgende beter :+.