Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 15:19 |
![]() Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 15:21 |
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar | |
kirsten. | zondag 30 december 2012 @ 16:29 |
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten. | |
Underdoggy | zondag 30 december 2012 @ 16:33 |
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 16:33 |
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor. | |
kirsten. | zondag 30 december 2012 @ 16:37 |
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil! Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen. | |
Ansu | zondag 30 december 2012 @ 20:28 |
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 20:33 |
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter. Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar. Kaas is niet nodig. | |
Isegrim | zondag 30 december 2012 @ 20:40 |
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 20:45 |
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak. | |
Miracle_Drug | zondag 30 december 2012 @ 20:55 |
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 20:57 |
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima! | |
Isegrim | zondag 30 december 2012 @ 20:59 |
Ik weet. ![]() ![]() | |
Ansu | zondag 30 december 2012 @ 21:02 |
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed.. | |
Isegrim | zondag 30 december 2012 @ 21:03 |
Dit is ook lekker, Indiase/fusion versie van aardappelgratin: http://food.krishna.com/recipe/gauranga-potatoes | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 21:14 |
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer. | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 21:15 |
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas? | |
Isegrim | zondag 30 december 2012 @ 21:30 |
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 21:31 |
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed. | |
Underdoggy | zondag 30 december 2012 @ 21:41 |
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige? | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 21:43 |
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren. | |
Ansu | zondag 30 december 2012 @ 22:07 |
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit ![]() | |
Pietverdriet | zondag 30 december 2012 @ 22:10 |
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveer | |
komrad | zondag 30 december 2012 @ 22:23 |
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete recepten ![]() | |
Isegrim | zondag 30 december 2012 @ 22:27 |
9 jaar. ![]() ![]() | |
SiGNe | maandag 31 december 2012 @ 01:20 |
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menu ![]() (of 3 3 gangen-menu's) | |
kirsten. | maandag 31 december 2012 @ 10:57 |
Piet, een vraagje van iemand uit het feestdagenforum, weet jij hier iets over? Hey dames en heren, visrokers, Ik heb een vraag waarbij we vrij spoeding een antwoord op moeten hebben, want we gaan namelijk zometeen 8 KILO zalm warm roken in één ton! Onze vraag is dus; Kunnen wij twee rekken in die ton instaleren inplaats van maar één rek? Op die manier zouden wij 4 kilo tegelijk kunnen roken, maar is dit een slim idee of zou dit problemen veroorzaken, zoals half gare vis, en moet het langer staan roken dan een uur? Alvast bedankt, ik hoop dat er snel geantwoord word want anders hebben wij er niks meer aan, maarja we zien wel. | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2012 @ 11:26 |
Daar heeft Resistor vast wel een antwoord op. Heb hem gevraagd in pm [ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 31-12-2012 11:31:36 ] | |
RobinOok | maandag 31 december 2012 @ 11:38 |
Ik zou denken, zolang ze maar niet tegen elkaar komen en de rook dus overal kan komen maakt het niet uit. Ben benieuwd wat de echte tonrokers gaan zeggen. | |
Erasmo | maandag 31 december 2012 @ 11:54 |
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken ![]() | |
Pietverdriet | maandag 31 december 2012 @ 11:57 |
40-60 man? Die allemaal zalm lusten? | |
Achtkilozalmroken | maandag 31 december 2012 @ 11:59 |
Tot nu toe gaat het goed, alleen wat schommelingen, maar de zalmen worden al wat donkerder van kleur, ook beginnen ze te zweten als een gek ![]() De eerste keer, maanden geleden hadden we maar een halve kilo en ging toen ook goed. En er worden een paar zalmen naar kennissen gebracht, hopen dat zei het ook lekker zullen vinden ![]() | |
Erasmo | vrijdag 4 januari 2013 @ 10:30 |
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen? | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 10:43 |
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen. Heb je wel eens vaker een beest gevild? | |
Erasmo | vrijdag 4 januari 2013 @ 12:22 |
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging. Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal? | |
Hagelkaas | vrijdag 4 januari 2013 @ 12:46 |
Toen ik nog bij de slager werkte gebruikte ik een standaard uitbeenmes maar heb wel gemerkt dat iedereen andere voorkeuren heeft. Collega deed het met een heel erg buigzaam visfileermes en heb het ook wel eens zien gebeuren met soort oestermes-achtig mesje. Uitbeenmes: ![]() | |
Sandous | vrijdag 4 januari 2013 @ 13:38 |
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht.. Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten... Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes Thnx! | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 13:50 |
Scherp Beter een nieuw stanleymesje dan een vaag bot koksmes. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 13:53 |
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done. In de oven leggen hoeft dus niet. | |
Tinuviel | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:19 |
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken? | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:23 |
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje. Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten. | |
Tinuviel | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:31 |
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips. | |
Weltschmerz | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:34 |
Ik heb er wat mee geexperimenteerd, en ik moet zeggen dat de vorderingen gering waren. Wel gewoon echt lekkere boerenkool aan overgehouden, maar bijzonder werd het niet. In een chique restaurant waar ik ooit werkte wel eens van de boerenkool geproefd (ja, ze durfden wel daar, weliswaar met een ijslepel tot bolletjes gemaakt en opgediend), en diezelfde intensiteit van smaak geprobeerd na te maken, maar niet gelukt. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:36 |
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik. Mensen die daar kerrie of annannananananas doorheen doen hebben of geen smaak, of zitten op hun tandvlees nieuwe recepten te bedenken voor de krant of blaadje waar ze voor werken. | |
Erasmo | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33 |
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:35 |
Erbij, niet erdoor. | |
Weltschmerz | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:39 |
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen. En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:45 |
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trots ![]() | |
Weltschmerz | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:48 |
Trots? Dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente ruim overschreden hebt? | |
VaderVanJezus | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:53 |
Dan kan je weer zien wat je heb gegeten | |
Weltschmerz | vrijdag 4 januari 2013 @ 19:00 |
Ah, ok. Ik zal er de volgende keer na boerenkool om denken een letter B te maken en de foto hier posten. | |
Erasmo | vrijdag 4 januari 2013 @ 21:55 |
Kleine keuken, grote haas:![]() Dwingt je tot creativiteit qua werkruimte ![]() ![]() | |
Specularium | vrijdag 4 januari 2013 @ 21:59 |
Nice, komt er een fotoverslag van het vervolg? | |
Pietverdriet | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:02 |
Goedzo, insnijden bij de achterpoten en zijn jas uittrekken | |
roos85 | vrijdag 4 januari 2013 @ 22:02 |
Succes!, ben wel benieuwd naar het eindresultaat. | |
leeell | vrijdag 4 januari 2013 @ 23:33 |
Haas-vp | |
Erasmo | vrijdag 4 januari 2013 @ 23:59 |
Het slachtoffer:![]() De eerste stapjes: ![]() Was nogal worsten bij z'n reet/staart. Volgende keer laat ik dat stukje zitten en haal ik het er bij het schoonmaken uit. ![]() Daarna kun je vrij gemakkelijk alles naar onderen trekken, let ook op het professionele onthoofdingsgereedschap ![]() ![]() Daarna het schoonmaken. Die luft ![]() Voorzichtig alle vliezen losgesneden en dan kun je vrij gemakkelijk de organen verwijderen. Daarna de longen eruit, die kun je er mooi via de nek uit drukken ![]() Voor het precieze werk in de buikholte vond ik een nieuw aardappelschilmesje het makkelijkste werken. Nu nog een paar dagen laten besterven in de kelder(met sokjes aan toch?) en ondertussen bedenken hoe ik het ga schoonmaken. | |
MaryMouse | zaterdag 5 januari 2013 @ 00:12 |
![]() ![]() | |
cinnamon_M | zaterdag 5 januari 2013 @ 01:27 |
Supertof, die haas! Zelf geschoten? Zou ik ook nog wel eens willen doen, vlees helemaal villen, besterven, etc. En eigenlijk ook wel een keer zelf schieten. Benieuwd of ik dan nog 'maar dat is zielig' drempels tegenkom, al leert mijn recente kreeftervaring dat ik redelijk harteloos kan zijn als ik eenmaal besloten heb dat iets op mijn bord terecht gaat komen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:01 |
Piet is trots op Erasmo | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:52 |
Dat is voor mij de voornaamste reden om af te zien van dat soort activiteiten. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:59 |
Heb het al tijden niet meer gedaan, maar ik liet de ingewanden altijd achter in het bos of weide. Buik open, hup spullen er uit. Deel werd dan direct al opgegeten door de honden als die erbij waren | |
Hagelkaas | zaterdag 5 januari 2013 @ 09:59 |
Waarom stinkt dat bij jullie zo dan? Bij ons op de slagerij had je vaste klanten die zelf geschoten haasjes of fazanten kwamen brengen die we dan voor ze vilden en schoonmaakten. Toegegeven, lekker ruikt het niet, maar zolang je geen organen openprikte viel het wel mee.. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 10:02 |
Ach ja, de tijd dat we een zwijn, ree of hert in de winter in de schuur hadden hangen is helaas voorbij. | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 10:20 |
Ik ben daar gevoelig voor. Ik vind slagerijen ook niet lekker ruiken, bij het spoelen en ontvliezen van een zwezerik vergaat me ook al de eetlust door die weeë lucht, terwijl dat geen sterke geur is, en als ik gehakt iets te hard ontdooid heb in de magnetron dan trek ik die lucht ook heel slecht. Het is de combinatie eten en stank die ik erg slecht trek, en dan met name vlees, dat is niet erg stoer maar ik kies dan liever voor voorbereiding die eetlustopwekkend is. | |
RobinOok | zaterdag 5 januari 2013 @ 11:35 |
Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 11:36 |
Let op dat bij knoflook bakken deze niet bruin wordt, dan wordt deze namelijk bitter | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 12:39 |
Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde. De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken. | |
SiGNe | zaterdag 5 januari 2013 @ 12:53 |
Piet zegt ook altijd dat er in restaurants veel roomboter gebruikt wordt dus misschien wat extra boter bij de aardappels tijdens het stampen? En mijn moeder doet altijd een beetje (witte wijn) azijn door de boerenkool, dat maakt de kool malser en geeft ook een lekkerdere smaak aan de boerenkool | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 13:14 |
Mijn botergebruik is niet echt het probleem, als ik denk, zo is die mooi smeuiig, dan nog maar een extra klontje voor de zekerheid. Spekvet, van uitgebakken vetspek, of reuzel is misschien nog wel een keer een optie. Ik heb nog wel rauwmelkse blaarkopboter liggen, maar ik geloof er nooit zo in dat je dat soort dingen nog proeft als je het in de pan gooit. Wijn voor in het eten ga ik in het vervolg ook in pak aanschaffen zodat het makkelijk in de vriezer kan worden bewaard. Ik had vorige winter ratte aardappelen geprobeerd, zo'n klassieke puree-aardappel in de categorie men neme 1 aardappel en een pakje boter, in de schil gekookt, daarna geschild. Hele lekkere aardappel, maar te subtiel voor de stamppot denk ik. Ik zweer bij die verdunde schoonmaakazijn, gewoon azijn, verder geen bijsmaakjes. Prima voor over de salade of zo, maar in boerenkool hoort het niet. Is misschien ook omdat boerenkool typisch zo'n gerecht is dat hoort te zijn zoals je het van vroeger kent, maar ik giet er aan tafel altijd nog wat extra overheen, en ik was laatst eten bij iemand die alleen maar een of andere zachte wijnazijn of zo had, en dat vond ik dus gewoon jammer van de stamppot. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 13:42 |
Volgens Wouter Klootwijk is boerenkool met zure garnalen erg lekker, zie de thema-aflevering over culinaire trends. ![]() Ook lekker om een keer stamppot mee te maken: palmkool! Is een soort boerenkool in het kwadraat. Wel láng koken, het is heel hard. | |
Hagelkaas | zaterdag 5 januari 2013 @ 13:54 |
Dan is een islamitische slagerij waarschijnlijk al helemaal niets voor jou ![]() ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:19 |
Ik kom niet zo vaak bij de islamiet maar ik hou wel van slagerijen die zelf slachten daar. Voor mijn gevoel hoort dan die geur erbij en ik verdraag het ook wel, maar lekker vind ik het niet. Terwijl ik vers vlees wel lekker vind ruiken. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:27 |
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:29 |
Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:41 |
Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. ![]() | |
Aiko_ | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:43 |
Door de boerenkool gaan bij mij niet veel bijzondere ingrediënten. Wel altijd uitgebakken spekblokjes, het uitgebakken vet gaat door de aardappelpuree ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:43 |
Zal het eens in de gaten houden. Asiatische kolen zijn trouwens mosterdsoorten, geen koolsoorten. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:57 |
Zowel de Aziatische (paksoi, Chinese kool) als de 'westerse' kolen behoren tot de brassica's. Mosterd is ook een brassica, behalve gele mosterd. ![]() ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:57 |
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 14:59 |
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:02 |
Ach joh, ik doe altijd bleekmiddel bij mijn pasta. ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:14 |
Het was ook slechts ter aanduiding van de meest basic azijn (no pun...). Op boerenkool hoort naar mijn smaak slechts azijnzuur en niks meer wat ook wel eens in azijn zit. Voor bijna alle andere toepassing verkies ik meestal citroensap. Nou kan ik behoorlijk zuinig zijn maar schoonmaakazijn verdunnen om een paar kwartjes uit te sparen doe ik niet. Uiteraard wordt dat spul in andere omstandigheden gemaakt en verpakt, maar indien ik ooit zonder keukenazijn zou komen te zitten wanneer alle winkels dicht zijn en het nodig is, dan zou ik het echt wel aandurven. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:16 |
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen. | |
SiGNe | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:28 |
Heb ik net een fles schoonmaakazijn gekocht.. die kan ik dus ook wel door de plee spoelen ![]() je hebt trouwens naast de gewone witte en gele kookazijnen ook nog inmaakazijn, da's ook wat sterker dan de normale en kan je dus ook verdunnen naar smaak. die schoonmaakazijn had ik ook voor de plee gekocht, niet om mee te koken | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:40 |
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig. Nog even een vraagje over de boerenkool, weet jij of het uitmaakt of je de aardappels en de boerenkool apart kookt of niet? Als het apart net zo lekker is dan heb ik namelijk wat meer mogelijkheden om met de boerenkool te experimenteren. | |
RobinOok | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:52 |
Palmkool: ![]() Palmkool | |
RobinOok | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:55 |
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-05-2009 vanaf minuut 18m:45s [ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 05-01-2013 16:05:19 ] | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 15:57 |
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen. Helaas is mijn man er niet zo gek op, anders maakte ik het vaker. Je zou de kool kunnen stomen, dan verliest hij het minste smaak. Boerenkool uit de moestuin waar ie minder op enorme grote is gekweekt smaakt trouwens vaak beter. | |
Weltschmerz | zaterdag 5 januari 2013 @ 16:08 |
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit? Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar. | |
Erasmo | zaterdag 5 januari 2013 @ 20:39 |
Helaas niet, ik probeer al een paar jaar m'n jachtdiploma te halen maar ik was altijd uit het land als de cursus werden gegeven. Zielig heb ik geen boodschap aan maar de eerste keer zo door de huid snijden geeft wel een 'hogeduikplank'momentje ![]() Ik heb vandaag te horen gekregen dat ie op 2 januari is geschoten dus hij gaat denk ik maandag de pan in. | |
Yuri_Boyka | zaterdag 5 januari 2013 @ 20:48 |
Piet, Ik heb nasi/bami groenten, zilvervliesrijst en kip. Heb je nog tips in plaats van het standaard wokken ervan? Ik ben benieuwd. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 20:49 |
Niet alleen lekker maar ook erg mooi als plant. ![]() | |
SiGNe | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:25 |
Hij zegt zelf Palmcôle ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:25 |
Als echte spuit elf kom ik nog even melden dat tijm en boerenkool wel een lekkere combi is. Ik ben geen fan van stamppot maar ik maak regelmatig een boerenkoolquiche waar tijm doorheen moet. Fijn trouwens dat ik nu eindelijk weet dat palmkool de Nederlandse vertaling is van kale! Nu nog de vertaling van boerenkool naar het Engels. | |
SiGNe | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:28 |
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale Daar staat ook dat borecole ook gebruikt wordt | |
Lucky_Strike | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:40 |
Ja maar.... Nu ben ik in de war... | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:46 |
Ook palmkool wordt kale genoemd. Palmkool lijkt qua smaak ook ontzettend op boerenkool, maar de smaak is veel sterker. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:48 |
Pan meer of minder maakt niet uit. | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:50 |
Meer een vraag voor RobinOok | |
RobinOok | zaterdag 5 januari 2013 @ 21:50 |
Volgens mij is boerenkool curley kale. En die palmkool noemen ze in Engelse kookprogramma's volgens mij altijd cavolo nero. | |
Yuri_Boyka | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:01 |
Ik ben net klaar met koken, maar toch bedankt. | |
RobinOok | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:03 |
Mooi zo. | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:26 |
Even een los staande vraag: Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt. Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is. | |
Erasmo | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:27 |
Blasphemy ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:29 |
? | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:29 |
Glazen snijplanken. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:30 |
ja die had ik al jaren, en zo lang hij niet stuk is, ach. Heb dus daarnaast van die geperst bamboe ( of maybe beuken ) bladen, klein en groot | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:30 |
Hout, bamboe, plastic. Alles waar je mes krassen in achter laat. Voor kip gebruik ik altijd plastic, want plastic kan de vaatwasser in. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:35 |
Zacht = goed. ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:38 |
Ben zowieso benieuwd naar het nieuwe mes tov. mijn bestaande messen ( Ooit een BK messenset gekregen bij mijn Delicious abo ) | |
loecje | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:38 |
ach, zolang hij niet stuk is sloop je alleen maar je messen op een glasplaat. | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:38 |
Boeide bij die messen nog niet, straks wel ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:39 |
stevige plastig snijplanken dus. hout is niet hygienisch. maarehm, pas op voor je vingers ![]() | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:41 |
Dat is een fabeltje! Doordat insnedes in houten snijplanken open blijven staan, zijn houten snijplanken hygiënischer dan plastic snijplanken (insnedes in plastic trekken weer dicht, plastig is elastisch). Ook is hout van nature antibacterieel. | |
Isegrim | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:42 |
Zie overigens ook de recente docu van Wouter Klootwijk (Wilde Keuken). ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:44 |
![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:44 |
Alleen kan hout niet in de vaatwasser ![]() | |
Spanky78 | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:45 |
Nou, dan wil jij niet weten wat ik wel eens van een houten werkbank heb afgeschraapt. Je krijgt hout niet goed schoon, dat is het probleem. In de vaatwasser kan het niet. En eigenlijk moet het echt even heet worden na vlees bijv. En in een stevige plastic snijplank trekt een insnede ook niet dicht. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:45 |
omg een hele pagina piet zonder piet ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 22:58 |
Ik gebruik kops beuken En kunststof | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:04 |
Kunstof zeker voor vlees/kip | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:06 |
Jep, na gebruik de vaatwasser is | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:08 |
piet ik zat net aandachtig het etiketje van een mosterd potje te lezen. er staat dat je het het beste kunt serveren met een houten of plastic lepel. waarom is dat? | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:09 |
Mooi, gaat ik op zoek naar een kunstof snijplank ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:14 |
Das uit de tijd toen rvs nog niet algemeen was, hopeloos achterhaald | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:16 |
Neem aan iets met smaak? Of aantasting van metaal... | |
Pietverdriet | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:20 |
Ja, koolstofstaal gaat een reactie aan. Stinkt dan ook | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 5 januari 2013 @ 23:22 |
grappig, weer wat geleerd. ow ja, mosterd ![]() | |
SiGNe | zondag 6 januari 2013 @ 01:44 |
Hout werkt juist anti-bacterieel, sneden gaan bij hout weer redelijk dicht waardoor bacteriën minder kans hebben. Bij plastic blijven de sneden open staan en dat kan een broeinest voor bacteriën zijn. Hout behandel je eerst met speciale olie, daarna alleen nog maar met water afwassen en laten drogen, eens in de zoveel tijd nieuwe olie er op. Plastic kan makkelijk in de vaatwasser en is sowieso redelijk schoon te maken (afgezien van de groeven dan), kan alleen niet te heet in de vaatwasser anders vervormt het. Glas is sowieso uit den boze, je krijgt weliswaar geen groeven in glas en is dus bacterieel gezien het beste maar het is funest voor je mes. | |
RobinOok | zondag 6 januari 2013 @ 01:59 |
't Is precies andersom. ![]() www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1314139#t=16m47s | |
Sorella | zondag 6 januari 2013 @ 10:01 |
Ik heb 7 liter snert staan (gisteren gemaakt) maar het ruikt vreemd en omdat het vreemd ruikt smaakt het ook vreemd en het is niet bedorven want ik rook het al tijdens het maken maar d8 dat kookt er wel uit die lucht, niet dus ![]() Wat ik er in heb gedaan: spliterwten, aardappel, knolraap, knolselderij, ui, winterpeen, ossestaart, schenkel,mergpijp, hamschijf, zuurkoolspek en speklap, peper en zout. Dit is de tweede keer in mijn leven dat ik snert maak en d8 o dat kan er wel in en dat kan er wel in maar sommige dingen (vlees) horen er volgens een recept niet in en die lees ik dus nadat ik er al van alles ingegooid heb want ik d8: dat doe ik wel even. Straks naar de winkel om nieuwe snert te maken want ik krijg vanmiddag eters dus als iemand het recept voor mij heeft van de ultieme snert dan hoor ik het graag ![]() | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 januari 2013 @ 10:05 |
500 gram spliterwten 2 liter water kilo knolselder 2 flinke uien 500 gram platte rib. ![]() | |
Sorella | zondag 6 januari 2013 @ 10:12 |
Wat is platte rib ? o krabbetjes | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 januari 2013 @ 10:15 |
ultieme basis voor erwtensoep imo ![]() | |
RobinOok | zondag 6 januari 2013 @ 10:47 |
En je denkt dat het niet kan bederven tijdsn het maken? Ik weet niet hoor, maar erwtensoep staat erom bekend dat die zomaar opeens bederft. Dus ik denk toch dat het dat is. Zou niet weten wat er mis is met het recept dat je gebruikt, maar het kan natuurlijk zijn dat een van je ingrediënten al "niet goed" was... | |
FkTwkGs2012 | zondag 6 januari 2013 @ 11:12 |
ow ja uiteraard met prei erin op het laatst vlak voor je hem gaat eten. zo ultiem ![]() | |
Sorella | zondag 6 januari 2013 @ 12:01 |
Ik heb nog nooit gehoord dat het kan bederven tijdens het maken, wel als je het af laat koelen, maar het zou kunnen ik ben een newbee op ht gebied van snert maken (ik vind snert niet zo lekker namelijk) ![]() Ik heb geen idee wat de snert bedroven heeft, misschien het vlees dat kwam uit de diepvries maar het rook wel goed voordat ik het erin gooide, de knolselderij mischien die vond ik zacht voor een knolselderij ? Nouja in ieder geval heb ik nu dus: spliterwten, schouder karbonade, gerookt spek, hamschijf en krabbetjes in de pan zitten samen met de winterpeen, knoldelderij, ui, aardappeltje en prei (ik lees dit telaat anders had ik de prei er nog niet ingedaan) en het ruikt goed ![]() Als het te dik is gewoon water of (tuinkruiden) bouillon erbij doen ? | |
Luigi | zondag 6 januari 2013 @ 12:05 |
Te dikke erwtensoep, kan dat? ![]() | |
Sorella | zondag 6 januari 2013 @ 12:06 |
Als je lepel recht op blijft staan vind ik het te dik ![]() | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 12:06 |
Erwtensoep kan sowieso wel wat ruiken naar ongewassen oksels, is mijn ervaring. | |
Erasmo | zondag 6 januari 2013 @ 12:26 |
Dan is het pas snert ![]() | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 12:41 |
QFT en als koud is hoor je er blokken van te kunnen snijden | |
Paarse_Kiwi | zondag 6 januari 2013 @ 17:16 |
Gister heb ik op de markt eens wat, voor mij, nieuwe groente gehaald: peterseliewortel, rode winterpeen en meiknol. Wie heeft er een lekker idee voor deze groenten? Hoeft niet allemaal in 1 recept. | |
Pietverdriet | zondag 6 januari 2013 @ 17:45 |
Peterseliewortel, kan je bv schillen, in stukjes snijden, in bouillon koken en dan blenderen of staafmixeren tot een dikke soep. Je kan er ook heeeel dunne reepjes van snijden en die krokant frituren. Winterpeen, erg lekker in stoofgerechten zoals konijn met kriekenbier en mosterd. Of in de hutspot, aan plakjes snijden en met erwtjes in witte wijn koken en serveren met wat boter. Meiknol, koken tot beetgaar, afgieten, en met wat boter en citroensap serveren. Smaakt ergens tussen radijsjes en asperges dan. | |
Paarse_Kiwi | zondag 6 januari 2013 @ 18:56 |
Thnx! | |
WKFinal2010 | maandag 7 januari 2013 @ 11:49 |
Piet, Ik heb nog steeds ruzie met deeg voor quiches e.d. Ik doe 250 bloem, 125 boter in blokjes, 1 ei en wat zout in een kom tot kruimeldeeg en vorm het daarna tot bal. So far so good. Na half uur rusten in koelkast wil ik uitrollen maar breekt het deeg bij de eerste uitrolactie in stukken.. Deeg is dan wel te gebruiken maar niet ideaal zoals je begrijpt. Wat kan ik doen om het te verbeteren tot een mooie lap deeg of wat doe ik verkeerd? | |
robertoo | maandag 7 januari 2013 @ 11:50 |
Een klein beetje water toevoegen, zo'n 1 a 2 eetlepels | |
Pietverdriet | maandag 7 januari 2013 @ 12:35 |
Zou ook nog minder dan een eetlepel kunnen zijn Dit of grotere eieren gebruiken. | |
Iemand91 | dinsdag 8 januari 2013 @ 15:39 |
We hebben nog in de diepvries een tilapiafilet liggen (zo'n zak) welke op moet. Gewoon maar opbakken/oven of is er met minimale toevoegingen (hebben niet zoveel kruiden e.d. in huis) nog wat extra lekkers van te maken? ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 8 januari 2013 @ 15:41 |
Ontdooien, afdeppen met keukenrol, ei loskloppen met zout en peper, vis door de bloem, door het ei en dan door vers gemalen broodkruim. Bakken in roomboter. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 16:33 |
Nu zou ik mensen die wat lekkers willen eten zeker geen tilapia aanraden, maar dat wat maximusTG aanraad is niet zo verkeerd. | |
Hagelkaas | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:12 |
Ik zou 'm zelf in een curry gooien of een andere sterk gekruide saus, zodat ie meer voor de structuur en eiwitten dient. Van de smaak moet je 't niet hebben namelijk ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:20 |
talapia - de meest gefokte vis van china! ![]() | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:24 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tilapia | |
FkTwkGs2012 | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:28 |
SiGNe | dinsdag 8 januari 2013 @ 17:35 |
Met tandoori.. ik neem aan dat Knorr niet voor niets een speciaal Knorr-wereldgerecht heeft gemaakt maar dat het gewoon hun versie van een bestaand gerecht is. | |
Erasmo | dinsdag 8 januari 2013 @ 18:06 |
Waarom eet je het niet morgen? | |
Iemand91 | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:22 |
Dankjewel. Zo gezegd, zo gedaan. Was aardig te pruimen erbij. Misschien volgende keer wat kruiden o.i.d. door een van de 3 (ei, broodkruim/paneermeel, bloem) om geheel wat meer smaak te geven. Maar niet slecht. (voor eerste keer ![]() Tilapia alleen of witvis in het geheel algemeen? Als het concreet Tilapia is, wat vind jij dan nog een aanrader in dat genre wat niet direct een "an arm and a leg" kost voor 3 à 5 personen? Vandaag konden we wel wat meer vlees/vis gebruiken. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Iemand91 op 08-01-2013 19:43:22 ] | |
MaximusTG | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:26 |
Ik zei toch ook "ei loskloppen met zout en peper" ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:27 |
tilapia en kweekzalm vind ik smerig Wijting als witvis kost bijna niets en is erg lekker. | |
Iemand91 | dinsdag 8 januari 2013 @ 19:42 |
Ernaast inderdaad. Misschien volgende keer ook maar wat meer zout en peper proberen. Oh ja, daar had je het pas ook al over. Zal het eens een keer aankaarten. Bedankt i.i.g. ![]() | |
roos85 | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:06 |
Piet, heb je toevallig een recept voor Soto Ayam? | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:14 |
Nee, maar deze lijkt mij wel lekker http://www.kookjij.nl/recept-soto-ayam-indonesische-kippensoep Maar dan geen blokjes gebruiken en een soepkip nemen, daar eerst bouillon van trekken en daar de soep mee maken | |
roos85 | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:23 |
Bedankt ![]() Volgens mij zit hier geen toko (pas verhuisd), zou ik een basis kippenbouillon (kip,prei,ui,wortel,peterselie e.d.)kunnen maken en daar een boemboe (bijv van het merk toko lien) aan toe kunnen voegen? | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:25 |
Zou ik niet doen. Meeste ingredienten vind je ook bij een grote AH. Waar woon je? | |
roos85 | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:27 |
In dorp in de buurt van Dordrecht. | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:29 |
https://www.google.nl/sea(...)da9&biw=1024&bih=672 | |
roos85 | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:30 |
Bedankt ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:31 |
Moet binnenkort ook weer eens naar Dort, ouwe tante van me opzoeken | |
roos85 | dinsdag 8 januari 2013 @ 20:41 |
Leuke stat iig ![]() | |
Lucky_Strike | dinsdag 8 januari 2013 @ 21:38 |
Het is best te pruimen hier inderdaad. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 januari 2013 @ 22:28 |
Een keer wat anders als vraag. Zaterdag moet ik (met de nodige hulp gelukkig) voor ca. 100 personen (voor een groot deel kinderen) stamppot boerenkool maken. Kan het recept van vorig jaar eigenlijk niet meer vinden maar op basis van wat zoeken kom ik uit op: 25 kilo aardappels 15 kilo boerenkool 2,5 kilo magere spekjes ca. 35 Rookworsten Zitten we daarmee een beetje op een aardige hoeveelheid? Of is het veel te veel? verder uiteraard voldoende peper, zout, mosterd etc etc om het op smaak te brengen. [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2013 22:28:26 ] | |
leeell | dinsdag 8 januari 2013 @ 22:32 |
dat je dat die kinderen aandoet | |
#ANONIEM | dinsdag 8 januari 2013 @ 22:33 |
Is goed te doen over het algemeen. | |
leeell | dinsdag 8 januari 2013 @ 22:36 |
mja, als ik kan helpen een kind zal niet zo snel een halve pond aardappelen, 1/3 rookworst, 150 gram boerenkool en wat spek erbij kunnen opeten. | |
#ANONIEM | dinsdag 8 januari 2013 @ 22:37 |
Had al wel het idee dat het misschien wat veel was ![]() | |
Gripper | woensdag 9 januari 2013 @ 10:17 |
Paar weken geleden boerenkoolfeestje bij ons thuis met 15-16 eters, en daar ging erdoorheen: 3,5 kg aardappels, 2 kg boerenkool, 5 rookworsten en 4 pakken spekjes (=800gram) Dat waren wel allemaal volwassenen, en het was schoon op, maar daarnaast hadden we nog een pan snert. Dus als er alleen boerenkool beschikbaar was geweest, had ik misschien te weinig gehad.... | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 11:06 |
Klinkt wel als een goede hoeveelheid, het is ruim, maar het is niet wenselijk dat je te weinig hebt. Je kan het niet maken dat iedereen scheurt van de honger en er voor de laatste 10 mensen geen eten meer is. De kosten van een paar worsten etc wegen niet op tegen het risico van wat je overhoudt. Verder is het geen ramp 20 porties teveel te hebben, je kan het prima invriezen. Kook aardappels en kool apart, bak de spek van te voren uit (kan makkelijk een dag ervoor) en in kleine batches, want anders kookt het spek. Neem spek waar geen water aan is toegevoegd. Neem voor de worst liefst een regelbaar rechaud of weckpan die je op 90 graden kan houden zodat de worst heet is maar niet kookt. Zou me meer zorgen maken over de logistiek van het koken dan over de hoeveelheden. | |
#ANONIEM | woensdag 9 januari 2013 @ 11:15 |
Oh, die logistiek krijgen we wel voor elkaar denk ik ![]() Bedankt voor de tips! | |
Pietverdriet | woensdag 9 januari 2013 @ 11:18 |
Logistiek is het lastigst | |
Red_85 | zaterdag 12 januari 2013 @ 15:59 |
Dan komen mensen zoals ik.... Maar zoals je het 'productieproces' hierboven beschreven hebt, is prima. Haal dingen weg uit de piek, die je weg kunt halen en doe ze eerder. Zo. En nu. Piet. We weten allemaal dat meesterlijke recept van je met in copa-gebakken-port-geweekte-dadels, heb er inmiddels al kilo's van op zo'n beetje. Daarbij heb ik zelf ook nog een recept met geitenkaas, honing en seranoham, ook heerlijk. Maar weet jij nog een briljant recept met die dingen? Ik heb nu een beetje wat versere dadels gehaald, maar wil er wat nieuws mee proberen. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 januari 2013 @ 16:03 |
Fijn te horen, doet me deugd en dat meen ik. Verdere recepten voor dadels? Ja, heb nog ergens een recept voor dadeltaart, maar dan moet ik ff gaan zoeken. Is een soort vlaai met dadels. | |
Red_85 | zaterdag 12 januari 2013 @ 16:12 |
Graag gedaan van het zeggen en bedankt! Ook uit naam van veel vrienden. Heb ze er wel altijd eerlijk bij verteld dat ik het van fok! had afgehaald ![]() Top! Laat maar weten ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door Red_85 op 12-01-2013 16:22:42 ] | |
Weltschmerz | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:19 |
Als je verse boerenkool kookt, hoeveel stengel mag er dan bij in? | |
Pietverdriet | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:27 |
Zo weinig mogelijk | |
Weltschmerz | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:29 |
Ok, dan strip ik ze wel.
| |
Pietverdriet | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:31 |
je zou de stengels voor kunnen koken in wat water en daar de kool of aardappels in koken, meer bk smaak. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:35 |
gewoon aardappels in pan, gesneden kool erop, stengels daarbovenop. na het koken de stengels verwijderen. zelfde eigenlijk als piet voorstelt maar ik vind het zonde om ze apart te koken en ze geven wel heel veel smaak af. jammer dat het lastig te vinden is, 'complete' boerenkool. | |
minilot | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:43 |
Potver. Ik denk: ik lees dit topic even bij, moet ik halverwege de laatste pagina ineens onmiddelijk de keuken in om een paar dadels in een mok vol port te laten vallen. ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:44 |
Boerenkool wordt niet lekkerder van lang koken, dus het idee om boerenkoolwater te maken, ik weet niet, het klinkt niet zo lekker.... | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:49 |
de steeltjes meekoken is echt uber, je krijgt er een veel vollere smaak van. kook met dusdanig weinig water dat je water er overblijft op kunt stampen in het eindgerecht. nomnom! | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:57 |
Zou ik moeten proberen, maar mijn hele lijf schreeuwt 'NEEEEEE, NIET DOEEENNNN!!!" | |
Isegrim | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:58 |
Wij hebben van de week boerenkoolstamppot gemaakt met steeltjes en al. Gewoon lang genoeg koken om de steeltjes te garen. | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:59 |
Brrrr. | |
Isegrim | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:00 |
Nee hoor, was lekker. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:01 |
Is iets "in mijn hoof". :-) | |
minilot | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:02 |
Ik eet heel graag boerenkool, maar dan wel rauw, geroosterd of in een halve minuut geblancheerd. Ik heb de charme van een pan vol langdurig borrelende boerenkool nooit zo begrepen.. Toch nog maar eens een keer mét steeltjes proberen dan. ![]() | |
Isabeau | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:08 |
op de markt! | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 12 januari 2013 @ 20:10 |
op de haagse markt heb ik het nog nooit gezien. | |
Weltschmerz | zondag 13 januari 2013 @ 15:34 |
Nou, het smaakt wel beter dan uit een zak, maar het was best veel werk, en als het allemaal te lang duurt terwijl ik aan het koken ben en al had moeten eten dan wil ik nog wel eens fouten gaan maken. Dus is het oordelen lastig, en ik weet niet of ik helemaal van de zak boerenkool af ben. De stelen heb ik er bovenop gelegd, maar ik denk niet dat die veel smaak hebben afgegeven. | |
Wanderlust. | zondag 13 januari 2013 @ 20:47 |
Ik denk dat m'n vraag hier ook wel kan, maar ik zag net een foto van spaghetti carbonara langskomen met een eidooier er bovenop (wel vaker gezien). Waarom is dat? ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 januari 2013 @ 21:02 |
Ziet er mooi uit bij het serveren | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 21:34 |
En omdat dat ook gewoon 1 van de belangrijkste ingrediënten is, eierdooier. Naast spek en parmezaanse kaas. Meer is het eigenlijk niet. | |
Hagelkaas | zondag 13 januari 2013 @ 22:16 |
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud? | |
Pietverdriet | zondag 13 januari 2013 @ 22:19 |
Ik denk dat dit aan de kok ligt. | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 22:32 |
Neuh, dat zal gerust meevallen. Al is het nu waarschijnlijk wel voornamelijk voor de foto. Maar ik ken bijvoorbeeld een Koreaans gerecht, een soort nasi, maar dan in een stenen pot (bibimbap) en dat wordt ook geserveerd met rauwe dooier bovenop. Dat roer je er dan aan tafel doorheen en dat geeft een romige, smeuiige "saus". Ik kon dat altijd erg waarderen. Door de warmte van het gerecht gaart het precies genoeg. Een beetje als een zachtgekookt eitje. Echt lekker hoor. | |
Pietverdriet | zondag 13 januari 2013 @ 22:33 |
Sowieso is dooier erg lekker, ook op een steak tartaar | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 22:39 |
![]() Yuk Hwe (Korean Steak Tartare) Absoluut! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 13 januari 2013 @ 22:41 |
Proeft je daar het vlees nog, of alleen soy? | |
RobinOok | zondag 13 januari 2013 @ 22:50 |
Je proeft uberhaupt geen soy. Dat is bijzaak. Je proeft wel sesamolie. En dooier. En tartaar. En nashi. Maar sojasaus niet echt nee. | |
Red_85 | maandag 14 januari 2013 @ 13:30 |
Turkse groentenboer/supermarkt heb ik het ook zien liggen. Ja, echt. | |
Bluurgh | vrijdag 18 januari 2013 @ 17:22 |
Ik heb sinds kort een frituurpan, eentje voor op het fornuis. Geen knopjes of standen of andere dingen dus.. Ik frituur zelf nooit, maar het lijkt me wel eens leuk om zelf patat te maken (ook nog nooit gedaan), Waar moet je nou op letten? Wat voor aardappel, hoelang, hoe controleer ik gemakkelijk de temperatuur? | |
Erasmo | vrijdag 18 januari 2013 @ 17:32 |
Met een *trommelgeroffel* thermometer! Een uitgebreide beschrijving staat hier: http://www.coquinaria.nl/recepten/patat.htm En ja, je moet ossewit gebruiken, anders kun je net zo goed naar de lokale snackbar gaan ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 17:32 |
Als ik eerlijk ben kan ik je alleen maar afraden zon vetpan te gebruiken, erg gevaarlijk. | |
phluphy | vrijdag 18 januari 2013 @ 19:14 |
Mijn oprechte excuses voor het extreem minderwaardige niveau van onderstaande vraag: Ik kreeg "knacker" mee van de slager (in Duitsland). Ja, leuk, danke schön! Maar, wat moet ik ermee? Zijn ze op dezelfde manier te bereiden als knakworsten (in heet water verwarmen)? En verder; op een broodje leggen dan maar, met zuurkool? Of een beter idee? | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 19:19 |
Pan heet water, maar niet laten koken, eenvoudigste is pan ruim water aan de kook brengen uitzetten erin doen en deksel erop. 5-8 minuten wachten. Lekker op een kadetje met wat zuurkool en mosterd, gebakken uitjes. Of met curry gewoon zo. Of met mosterd gewoon zo. Voor bij de zuurkool vind ik ze niet sterk genoeg smaken, maar dat verschilt ook weer per slager. | |
phluphy | vrijdag 18 januari 2013 @ 19:21 |
Gelukkig vond je het onderwerp niet te minderwaardig om te reageren! ![]() Dank u! | |
Pietverdriet | vrijdag 18 januari 2013 @ 20:37 |
Tuurlijk niet | |
Young_David | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:19 |
In een impuls een artisjok gekocht ... leek me wel wat om eens op een pizza te gooien. Maar hoe maak ik zo'n ding klaar? | |
RobinOok | zaterdag 19 januari 2013 @ 14:25 |
Op pizza's doen ze artisjok uit blik. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 januari 2013 @ 16:22 |
Dit filmpje legt het goed uit, beter als het in txt gaat Verder zou ik hem gewoon met een klassieke hollandaise eten, en niet op een pizza. Alternatief, gesmolten boter met knoflook en zout, of olijfolie | |
lionessa | zondag 20 januari 2013 @ 13:06 |
Piet, Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee? En waar haal ik maismeel? | |
Miracle_Drug | zondag 20 januari 2013 @ 13:12 |
Goede vraag, ik koop het altijd in Engeland. Ik heb het in Nederland nog niet gevonden (maak er weleens corndogs mee), dus ben benieuwd of Piet (of iemand anders) dit weet ![]() | |
Pietverdriet | zondag 20 januari 2013 @ 13:18 |
Tja, je hebt maismeel en maismeel. Maizena is maiszetmeel, polentameel is grof maismeel. Het laatste is bij turkse winkels wel te koop. Je zou een pannekoek van maizena kunnen maken, denk ik, met meer of minder polentameel erin. Laat het beslag dan wel een tijdje staan voor je het bakt, want polenta is vrij grof en zal wat zanderig werken als je het direct bakt omdat de korrels nog geen tijd hebben gehad op te wellen. Je zal wat moeten experimenteren voor de verhoudingen, of dat je maizena puur wilt gebruiken. Persoonlijk vind ik pannenkoeken het lekkerst met boekweitmeel [ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 20-01-2013 13:23:44 ] | |
Bona-fide | zondag 20 januari 2013 @ 23:38 |
Mijn vriendin heeft altijd Pan corn meal in huis. Te kopen bij een surinaamse toko o.i.d. Geloof dat dat in de buurt komt van wat je zoekt. ![]() | |
Bramito | maandag 21 januari 2013 @ 08:17 |
Dat spul heb ik hier ook wel eens gekocht. Ik heb er toen tortillas van gemaakt. Het staat hier gewoon bij de supermarkt. De Zuid Amerikanen hier bakken daar brood en tortillas mee (en wie weet wat nog meer). Ik denk dat je dat wel voor de pannekoeken kan gebruiken. | |
bierjoost | maandag 21 januari 2013 @ 12:51 |
Voor een (soep)recept heb ik 50 gram verse mierikswortel nodig. Zelfs bij de bio winkel hadden ze dit niet, maar heb hier wel een potje staan. Wat is ongeveer de hoeveelheid die ik nu nodig heb? | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 12:57 |
Nat of droog potje? Neem aan nat, dan is gewoon 1 op 1 Maar doe het niet allemaal in 1 keer er in, mierikswortel is scherp, beetje toevoegen, proeven, eventueel meer toevoegen. Kook op smaak en niet op gram. | |
bierjoost | maandag 21 januari 2013 @ 13:02 |
Thanks. Nat inderdaad. Althans gewoon dat standaard Kuhne potje. | |
Isegrim | maandag 21 januari 2013 @ 13:02 |
Bij Marqt hebben ze standaard verse mierikswortel in het assortiment. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:08 |
Ik kende Marqt niet, maar... Biologisch, duurzaam, en 40% varkensvlees in hun runderburgers begrijp ik.. Als ik Lee mag geloven
| |
tjoptjop | maandag 21 januari 2013 @ 13:11 |
Binnenstedelijke yuppenwinkels voor bakfietsmoeders ![]() | |
MaximusTG | maandag 21 januari 2013 @ 13:13 |
Grappig hoe die beschrijving idd precies het gevoel opwekt dat die winkels bij me oproepen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:13 |
Als je de kids naar de vrije school hebt gebracht en je van Joga naar trommelen onderweg bent. | |
LeeHarveyOswald | maandag 21 januari 2013 @ 13:21 |
Winkel heeft opzich ook prachtig spul hoor, mooi vlees. Alleen het duurzame deel is niet zo duurzaam als ze graag doen geloven ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 21 januari 2013 @ 13:28 |
'Wij varen op de viswijzer'. En vervolgens IJslandse kabeljauw (oranje op de viswijzer), slibtong, etc in je assortiment opnemen. Maar goed, 't komt uit 020 en de oprichter komt bij Ahold vandaan, dus voor iets uit bakfietsdorp is het nog best oke ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:33 |
Ik heb een blik ragout van 400 gram hier. Hoeveel gram rijst is hierbij nodig? | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:34 |
Ligt eraan met hoeveel personen je het opeet. Reken op 1 kopje rijst pp | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:37 |
Nou ik ben alleen en ik wil gewoon dat hele blik icm rijst opeten. | |
Aventura | maandag 21 januari 2013 @ 13:39 |
Kan je al geslagen room nog door saus doen? Ik doe het er normaliter ongeslagen doorheen, maar ik heb nu ook wel zin in een chocomel met slagroom ![]() | |
Aventura | maandag 21 januari 2013 @ 13:41 |
Wat houdt je tegen, gewoon een kopje rijst koken (70 gram ofzo) en klaar. Heb je wel veel ragout. Wel echt een studentenmaaltje ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:43 |
Oke, dan ga ik dat wel proberen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:45 |
Mengen? Waarom zou je dat doen? | |
Lucky_Strike | maandag 21 januari 2013 @ 13:45 |
Ga je het in dezelfde pan maken dan? | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:46 |
Nee, in aparte pannen bereiden. Vervolgens op een bord mikken en door elkaar husselen en ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 21 januari 2013 @ 13:47 |
Oh, nou dan ben je er zelf bij. Gooi gewoon de helft van beide op je bord en kijk hoe dat smaakt. Dan kan je altijd aanpassen. | |
MaximusTG | maandag 21 januari 2013 @ 13:47 |
Ah, ben je dr zo een.. Je kan toch ook prima rijst los op je bord doen. Ragout ernaast. En dan met je mes en vork (want je wou dit toch niet met een lepel naar binnen schuiven!!) netjes een beetje rijst en dan wat ragout erbij pakken. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:48 |
Je kan een Nederlander wel uit de prak krijgen, maar prakken niet uit de Nederlander | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:49 |
Ik zit niet in een restaurant/andere mensen dus daar kan ik me niet zo druk om maken ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:49 |
Nouja, ik probeer wel wat. | |
Pietverdriet | maandag 21 januari 2013 @ 13:50 |
Maar goed, 1 kopje rijst dus | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 13:54 |
Ga ik doen ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 21 januari 2013 @ 13:54 |
Ach, je moet toch ergens beginnen. Paxcon weet vanaf nu dat je 1 kopje rijst per persoon moet hanteren. Eet smakelijk ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 14:01 |
Rijst ging overkoken ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 21 januari 2013 @ 14:14 |
Geeft niet, deksel er even af, gas lager zetten. | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 14:28 |
Prima te eten ![]() ![]() | |
Karrel_Laaglawaai | maandag 21 januari 2013 @ 15:11 |
Rijst met ragout, de ultieme Nederlandse verpaupering. | |
Isegrim | maandag 21 januari 2013 @ 15:23 |
Ik vond dat vroeger ook altijd lekker. ![]() | |
#ANONIEM | maandag 21 januari 2013 @ 16:49 |
![]() | |
Hagelkaas | dinsdag 22 januari 2013 @ 03:06 |
Klopt, de visboeren daar werken bijna helemaal autonoom en kiezen dus zelf wat ze bestellen. Stom eigenlijk dat het hoofdkantoor niet bepaalt wat ze niet mogen bestellen in welke periode. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 januari 2013 @ 09:25 |
Wat eeuwig zonde is. Want ze hebben wel mooi spul. En de mensen die er staan kan je nog werkelijk wat vragen, iets wat je bij een andere supermarkt niet hoeft te verwachten. Daar betaal je dan ook stevig voor, maar zorg er dan ook voor dat het hele plaatje klopt. | |
Ferdii | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:01 |
Ik had in de vriezer nog gerookte zalm liggen. Deze was teveel gekocht en op dag van aankoop ingevroren. Nu zie ik nu pas dat er op de verpakking staat: niet geschikt om in te vriezen. Houdbaarheid datum is nu overschreden met 2 maanden Waarom mag je zalm niet in vriezen en zou ik hem nog kunnen gebruiken? Ip het oog/neus is er niets mis mee | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:03 |
Waarschijnlijk al ingevroren geweest? | |
Pietverdriet | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:05 |
Waarschijnlijk is deze al ingevroren geweest. Als je hem verhit is er iig waarschijnlijk niets aan de hand. Maak er een lekker soepje mee | |
Pietverdriet | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:05 |
Twee gekken, één gedachte | |
Ferdii | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:13 |
Aha dat zou het wel zijn ja ![]() In hoeverre heb je meer kans bij opnieuw ingevroren producten op voedselvergiftiging ed? ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 22 januari 2013 @ 13:19 |
Bij de eerste keer ontdooien is de celstructuurkapot, en de sappen die eruit lopen een voedingsbodem voor bacterien. | |
Lucky_Strike | dinsdag 22 januari 2013 @ 21:48 |
Toch vreemd. Ik hoorde een AH medewerker vorige week zeggen dat de pakjes gerookte zalm die ze aan het vakkenvullen was nog bevroren waren. Later zag ik op de verpakking dat het op de dag van aankoop ingevroren kon worden. | |
Pietverdriet | dinsdag 22 januari 2013 @ 21:49 |
Ik vind AH dus ook een kutwinkel | |
RobinOok | dinsdag 22 januari 2013 @ 21:57 |
Ongeveer 0,03% meer kans. | |
Young_David | woensdag 23 januari 2013 @ 09:02 |
Bedankt. Je eet hem inderdaad anders dan ik had verwacht. Ik snack hem wel lekker op ![]() | |
ninjano | zaterdag 26 januari 2013 @ 12:57 |
Hey Piet, Ik ben opzoek naar een recept voor knoflookmengsel op basis van eiwitten die ze op Ibiza serveren bij het brood. (een soort knoflookboter zonder boter:P) Heb jij toevallig enig idee ? | |
Fratz | zaterdag 26 januari 2013 @ 13:16 |
Bedoel je aioli misschien? | |
ninjano | zaterdag 26 januari 2013 @ 13:25 |
mja iets dergelijks maar zonder eigeel en alleen eiwit | |
SiGNe | zaterdag 26 januari 2013 @ 15:12 |
http://www.mijnreceptenbo(...)knoflookdipsaus.html Toum misschien (al komt dat uit Libanon)? | |
ninjano | zaterdag 26 januari 2013 @ 15:13 |
hmm gaan m in ieder geval proberen! | |
Fannie | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:24 |
Hoi ![]() Ik ben sinds vanmiddag deze aan het maken... CUL / [FOK!-kookboek] Stoofpotten Gaat allemaal goed en het ruikt heerlijk in huis, maar het is bijna klaar en ik vind het persoonlijk nog wat te vochtig. Kan ik de boel eventueel nog wat binden met een maizenapappie of moet ik het gewoon zo vochtig laten? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:27 |
Gebruik liever aardappel, ipv maizena. Rasp een bloemige aardappel, of snij hem aan kleine stukjes en voeg die toe. Maizena en bloem halen smaak weg. Alternatief wat ik tegenwoordig gebruik is kikkererwtenmeel. | |
Fannie | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:32 |
Ja daar was ik al bang voor dat maizena de smaak weghaalt, want de smaak is nu echt lekker en dat wil ik niet verpesten. Bloemige aardappel heb ik op het moment helaas niet in huis, dus ik laat het nog ff pruttelen en dan maar wat vochtig... het komt wel op. ![]() Kikkererwtenmeel hou ik in gedachten voor een volgende keer... Thanx Piet! ![]() | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:43 |
Waar kan je kikkererwtenmeel kopen? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:44 |
Gewone aardappel raspen gaat ook, maar effect is minder en structuur wat korrelig. Aardappelpureepoeder in huis? | |
Pietverdriet | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:45 |
Ik koop het bij de groothandel, maar winkels met indiase of midden oosten producten hebben het ook. Italiaanse speciaalzaken en betere turkse winkels soms ook. Ik gebruik het ook in gehaktballetjes en wentel gehaktballetjes ermee, geeft een krokant korstje. | |
Fannie | zaterdag 26 januari 2013 @ 19:53 |
We hadden toch nog bloemige aarpels in huis ![]() Het werd gelijk al wat dikker... De stew pruttelt nu nog ff door en dan gaan we smullen! ![]() Ennuh... aardappelpureepoeder? ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Fannie op 26-01-2013 20:03:05 ] | |
roos85 | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:43 |
Piet, over kikkererwten gesproken... heb jij nog een lekker recept voor hummus? | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:58 |
Klinkt goed en klinkt vooral als iets wat ik vast in huis wil hebben. | |
Erasmo | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:11 |
Hier ook maar het is een uitstekend bind- en redmiddel in de keuken. | |
Pietverdriet | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:35 |
Nee, heb nog nooit lekkere hummus gegeten, ben ook geen fan van de middenoosten/arabische keuken. | |
Erasmo | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:46 |
In de wilde keuken hadden ze wel een aardig recept ![]() | |
MaximusTG | zaterdag 26 januari 2013 @ 23:46 |
Moet je naar You Don't Mess with the Zohan (2008) kijken. Lust je zeker nooit meer hummus ![]() | |
icloud | zondag 27 januari 2013 @ 13:04 |
Hey piet Mijn vader maakte altijd op zondags stoofvlees met rode saus waar de aardappelen zo lekker zacht van werden. Het enige wat ik weet is dat het altijd uren moest opstaan, en dat er dan een of ander groen blaadje inging(laurier heet dat geloof ik) wat korreltjes die je er later uit moest vissen, en peperkoek. Nu wil ik mijn vrouw graag dit laten maken maar heb jij een receptje voor ons? | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 13:46 |
Peperkorrels? Kan je je vader niet vragen? Ik bedoel, er zijn honderden, duizenden recepten voor stoofvlees. Er is zelfs een eigen reeks over CUL / Het grote stoofpottentopic #6 | |
icloud | zondag 27 januari 2013 @ 13:49 |
Nee dat gaat niet, die is aan het geniet van de wormen en het ondergrondse leven ![]() ![]() Zal eens in dat topic kijken. | |
MaximusTG | zondag 27 januari 2013 @ 18:51 |
Die korreltjes die je eruit moest vissen waren vast kruidnagels. | |
Mirjam | zondag 27 januari 2013 @ 18:51 |
of jeneverbessen | |
Aventura | zondag 27 januari 2013 @ 20:33 |
Klinkt als een boeuf bourguignon. | |
icloud | zondag 27 januari 2013 @ 21:12 |
Ja klopt ja, die dingen. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 21:35 |
Was het geen rendeng? Stoofvlees op zijn indisch? | |
icloud | zondag 27 januari 2013 @ 22:29 |
Nee, mijn ouders waren absoluut zo limburgs als limburgs, indisch kwam er niet in. Ik ga de komende weken wat proberen naar het topic wat je linkte. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 22:31 |
Dan smaakte het zuur? | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 22:33 |
Vol! |